Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Döbbenet: Megfélemlítő erődemo
  2008-05-23 23:56:53, péntek
 
  Döbbenet: Megfélemlítő erődemonstrációt tartottak a cigány uzsorások: a REBISZ persze nem vág rendet közöttük! + Olvasó
2008-05-23. 22:59

A Heti Válasz legújabb száma (amely sajnos teljességében még nem olvasható online; van pár másik érdekes, témába vágó cikke is, amelyeket majd bemásolunk, amikor kirakják) garantált, hogy kinyitja minden normális ember zsebében a bicskát:

“Kényszermunka?
Megfélemlítő erődemonstrációt tartottak a borsodi uzsorások

A kormány meghátrált a szociális segélyezés szigorítása ügyében: a polgármesterek nyomásának engedve már Gyurcsány Ferenc is véget vetne annak, hogy családok tízezrei segélyekre alapozzák az életüket. Ám az évi 60 nap kényszerű munkavégzést legélesebben az MSZP szociálpolitikusai támadják. (Kuruc.info: lásd Lamperth-ügyben EZT. Azt pedig, hogy évi csak 60 napot kelljen csak “dolgozniuk" a segílykéért a cigóknak, miközben egy fehérnek durván négy és félszer (!!!) annyit, meg már sokszor minősítettük.)

A rendszerváltás óta tart a harc a jobbés baloldali kormányok között arról, hogy "ingyen" járjanak-e a segélyek, vagy a társadalom elvárhat-e valamit a segítség fejében. A Gyurcsány-kabinet azt tervezi, hogy - szakítva a szocialista kormányok hagyományával - negyedévenként 15 napos munkavégzéshez (Kuruc.info: még egyszer, hátha valaki nem érti: havi öt nap, miközben a fehér ennek legalább a négyszeresét ledolgozza - sokszor, különösen vidéken, kevesebb pénzért, mint a cigósegílyke...) köti a rendszeres szociális segély folyósítását. Mindez annak ismeretében érdekes, hogy az Antall-kormány még 1994-ben vezetett be hasonló rendszert, amit aztán a Horn-kabinet 1995-ben eltörölt, majd az Orbán-kormány évi 30 napos munkavégzésre kötelezte a szociális segélyezetteket. (Ezt a szabályt meghagyták, a Medgyessy-kabinet megelégedett annyival, hogy a családi pótléknál törölte el az iskolába járatás feltételét.)

A szabály tehát hatályos, de ellenőrzés híján nem elég hatásos. Több mint kétszáz olyan település van Magyarországon, ahol nincs közcélú munkavégzés, azt pedig, hogy a segélyezettek közül legálisan hányan dolgoznak, még a szociális minisztérium sem tudja. Egy biztos, a 176 ezer rendszeres szociális segélyben részesülő, a munkanélküli-ellátásokból kiesett személy közül az 55 év alattiakat köteleznék munkára - ha a parlament megszavazza a terveket.

Juttatásból közfelháborodás

A kormány felbuzdulása azért is figyelemre méltó, mert 2006-ban, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt módosították a segélyezési szabályokat. Ferge Zsuzsa akadémikus tanácsára Magyarországot jóléti állammá tették - legalábbis abban az értelemben, hogy azóta mindenkit megillet egy minimális jövedelem. Egy négytagú családnál ez az összeg 2008-ban néhány száz forint híján 90 ezer forint. Ha ezt nem képesek önerőből megszerezni, akkor az állam pótlást nyújt nekik. (Kuruc.info: Ferge-féreg Zsuzsáról már sokszor írtunk, így most csak megismételjük a legfontosabbat: nála kártékonyabb véglény nem igazán van Magyarországon. Bár, holtversenyben első Herczog Máriával, a ZSDSZ-szel meg a Mohácsi-klánnal...)

Mindez jól hangzik, ha megfeledkezünk arról, hogy jelenleg havi 56 ezer forint a nettó minimálbér. A válságrégiók munkában álló lakossága arculcsapásként élte meg az intézkedést (Kuruc.info: ahogy már az előbb rámutattunk: vidéken a cigányok sokszor sokkal több pízt kapnak, mint a becsülettel dolgozó gádzsók), sokan úgy vélekedtek, hogy a kormány "munka helyett segélyt" programot indított. (S valóban: egy év alatt 35 százalékkal nőtt a támogatottak száma.) Akkora volt a felháborodás, hogy az államnak cselekednie kellett. Ma már a segély nem haladhatja meg a nettó minimálbér összegét, a fő szabály azonban maradt. Aki nem dolgozik, más ellátási formákkal együtt több segélyt kaphat, mint a munkát vállaló, és minél több gyermeke van, annál több pénzhez juthat - a fenti határon belül.

"Miközben a monoki Kossuth-múzeum igazgatója nettó hetvenezer forintot kap a 13. havi juttatással együtt, a segélyezettek egy napig sem dolgoznak, mégis 50-60 ezer forintot vesznek fel havonta. Gyermekeik pedig ingyen esznek az iskolában" - méltatlankodik lapunknak Szepessy László Zsolt, a Borsod megyei Monok polgármestere. Az 1800 lakosú falu első embere egy csapásra médiasztár lett, amikor a kormányt megelőzve közel száz polgármesterrel nemzeti mozgalmat indított, hogy a jogosultak csak feltételekkel kaphassanak segélyt. Igaz, a szervezkedők nem a munkavállaláshoz, hanem a tanköteles gyermekek iskolába járatásához kötötték volna a támogatások folyósítását.

A monokiak kezdeményezése ugyanolyan tiltakozást váltott ki, mint a kormány elképzelése; Ferge Zsuzsa szerint a településen "elemi létfeltételeiktől fosztják meg a családokat" (Kuruc.info: Féreg Zsuzsa nem volt egyedül. A szintén kaftános, Néphazi-főguru Révész Sándor is ezerrel védte szánalmas cikkében a cigókat és uszított a monoki önkormányzat ellen; kötelező jellegű cáfolatunk ITT). Igaz, a kormány is megkapta a magáét, mivel a "falusi gettókba kényszerülő százezrek aktivizálása nem olyan feladat, amit néhány kormányrendelettel meg lehetne oldani" - írta a szociálpolitikus a Népszabadságban. A kormány a tervezet kidolgozása óta folyamatos alkukat köt, aminek jegyében várhatóan nem júliustól, hanem csak jövő év januárjától vezetnék be az új rendszert. Semmivé válhat az a szabály is, hogy a munkaszervezésből kimaradó önkormányzatoktól büntetésből megvonnák a segély után járó állami támogatást.

Fenyegető uzsorások

A válságrégiókban tapasztalható feszültség érthetővé válik, ha tudjuk, hogy a 176 ezer munkanélküli segélyezettből több mint százezren az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon élnek. Lakner Zoltán, az Antall- és az Orbán-kormány szociális helyettes államtitkára a segélyért munkát programok híveként is elismeri, hogy a tartós munkanélküliek jelentős részét szinte lehetetlen bevinni a munkaerőpiacra. (Kuruc.info: mert munkakerülők. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy abban a régióban IS dögivel van még iskolázatlan analfabéták által is elvégezhető munka. Erre egy példát pont tegnap hoztunk.) Ez azonban nem ok rá, hogy ezt meg se próbálják - érvel a szakértő.

A magyar viszonyokat színezi, hogy a legtöbb kistelepülésen megjelentek a szegényekből élő bűnözők, az uzsorások. Elsősorban "a kamatos emberek" érdeke, hogy például Monok évi 52 milliós keretét segélyre, és ne munkabérre költsék. A nehezebben megszerzett összeget ugyanis nehezebben lehetne elszedni a rászorulóktól. Azokon a borsodi településeken, ahol tervbe vették a segélyek munkához kötését, az uzsorások erődemonstrációt tartottak, 20-30 autóból álló konvojokkal tűntek fel a falvak főutcáin. A fenyegetésektől megrettent önkormányzati képviselők közül többen azért is csatlakoztak a monoki kezdeményezéshez, hogy közösen kényszerítsék ki a kormánytól a változtatásokat. (Kuruc.info: én a helyszínen “kezeltem" volna az összes tetves uzsorást, például Tanácsköztársaság-módi... Hihtetetlen, hogy ezek a rajtunk, segílykefizető adózókon élősködő tetvek ilyen megfélelmlítő, elrettentő felvonulást is megengedhetnek maguknak, és nem veri őket véresre a Rebisz, nem csukják le őket életfogytra!)

Fel kellett ismerniük, hogy a leglelkesebb polgármester sem tud lépni a törvényhozás helyett. Hiába kötelező például a gyermekeket iskolába járatni, jogszerűen mégsem lehet ehhez a feltételhez kötni a segélyek kifizetését. "A szociális törvény erre nem ad lehetőséget. A helyzet csak akkor változhat, ha a parlament módosítja a jogszabályt, és felhatalmazza az önkormányzatokat az elvárások rendszerének kialakítására" - nyilatkozza lapunknak Kiss György, az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal osztályvezetője - ám a jogszabály tervezete nem tartalmaz ilyen felhatalmazást. (Kuruc.info: most mégis, mi az Istent várt? Ahogy azt EBBEN a Hírszerző(!)-cikkben is olvashatjuk, Magyarországon védik legjobban a bűnözőcigányt...)

Szegények az üzemorvosnál

A polgármestereknek be kell érniük a 15 napos munkakényszer szabályával. Nehézségek azonban itt is akadnak bőven. Mindjárt a legnagyobb, hogy minél több valahol a szegény ember, annál kevesebb a munkahely. (Kuruc.info: frászt nincs... Lásd a tegnapi cikket - a sok hasonlóból.) Az már most bizonyos, hogy az e célra fordítandó tízmilliárd forint nem lesz elegendő, hiszen minden hónapban négyezer ember kerül át a munkanélküli segélyezettek közül a szociális segélyezettek közé.

A program legkönnyebben azon bukhat meg, ha az önkormányzatok nem lesznek képesek az évi 60 napra értelmes munka- vagy képzési lehetőséget biztosítani azokon a településeken, ahol szinte mindenki segélyekből él. (Kuruc.info: van pedig. Például a fémtolvaj cigányok által tönkretett árvízvédelmi berendezések, vasutak stb. rendbehozatala.) Kudarc lenne az is, ha a segélyezettek nem lehetőségként, hanem megaláztatásként élnék meg a munkához jutást. (Kuruc.info: elmehet mindenki “oda", aki erre panaszkodik. Lásd ezügyben az ITTENI kommentárunkat.) Erre azonban van esély, mivel a jelentkezőknek üzemorvosi vizsgálaton is át kell esniük. (Kuruc.info: Miért, a fehéreknek nem?! Nekik nem megaláztatás?!) Ráadásul az új szabályozás szerint ha valakit feketemunkán kapnak, egy évre kitiltják a segélyezetti körből (lakásfenntartási támogatást vagy átmeneti segélyt továbbra is kap). (Kuruc.info: bazmeg, Nyugaton mindenhol ezt csinálják!! Érdekes, ott nem pattog emiatt senki! Faszért kell nyalni a cigányok seggét, örüljön, hogy nem hal éhen, ne neki álljon még feljebb!)

Az önkormányzatoknak anyagi megterhelést is okoz az új program, a munkáért járó bért ugyanis a segélyen felül kell majd kifizetni (Kuruc.info: ezt nem értem, hülye fejjel azt gondoltam, hogy a segíjjér cserébe kell dolgozgatni kicsinykét, nem hogy ezért még külön fizetés is jár...), és a bérköltség 10-30 százalékát nekik kell állniuk. Némi segítség, hogy a legnehezebb sorsú kistérségekben a jövőben bárki ingyen foglalkoztathatja a rendszeres szociális segélyben részesülőket, mivel az állam nemcsak a járulékokat, hanem a munkabért magát is megtéríti a vállalkozóknak.

Csodát senki sem remélhet, elmarad majd a foglalkoztatottság ugrásszerű növekedése, és a többnyire iskolázatlan, munkát még soha vagy régóta nem végzett emberek alkalmazása nem ígér bomba üzletet egyetlen befektetőnek és önkormányzatnak sem. (Kuruc.info: olyan segédmunkát (is) kell nekik adni, mint pl. a fent említett árvízvédelmi rendszer helyrepofozása, aszfaltozás stb., azaz amihez sok segédmunkás kell. És akkor még nem is beszéltünk az olyan evidens dolgokról, mint a szemétszedés. Ha az is elfogy, akkor jöhet a Nyugaton bevált séma: értelmetlen, de felügyelt munkára beosztani a cigányokat. Árokásás, majd betemetés, újra kiásás, újra betemetés. Akinek nem tetszik, éhenhalhat nyugodtan, senkinek sem fog hiányozni, sőt!) A szakemberek szerint azonban már az is komoly eredmény lehet, ha nem nőnek föl újabb nemzedékek úgy, hogy egyetlen reggelen sem látták munkába indulni a szüleiket."

(hetivalasz.hu)

Jellemző, hogy a téma még a különben vérlibsi és jobbára fajvédő zsIndex polfórumos Derek-nél is kivágta a biztosítékot, és a következőt írta (szó szerinti idézet, éhenhalásostul): "Hat amit [munkát] kiadnak nekik parancsba , felsoporni a fuutcat pl eloszor a felvegtol az alvegig masnap meg az alvegtol afelvegig,ha tiszta ha koszos, nem vitatkozni rajta hanem vegrehajtani
ha meg nem tetszik a nevelgetes nyema segely ,el lehet menni Starsbourgba panaszra.Ne csinaljunk mar Krisztusbol bohocot.
Nezd felolem ehen is halhatnak egy konnyet nem hullajtanek ertuk.
Aki nem akar dolgozni ne is egyek."

Sőt, maga az egyik fő-fő fajvédő, Eman Seru / johjon (aki most a game_over nick alatt fut) is kiakadt, és a következő, igen durva hozzászólást engedte meg magának (aki ismeri johjon eddigi munkásságát, tudja, hogy tényleg kőkeményen fajt véd; ennek ismeretében érdemes ezt olvasni): "Nem erről [erre reagál: Szánalmas ez a pipogyaság. A megjelent 20-30 autó után megjelenhetett volna a rendörség és spontán közuti ellenörzést tarthatott volna: forgalmi, jogsi, zöldkártya, szonda .... A második húzósabb pénzbírság után feloszlott volna a konvoj.] van szó, hanem hogy szervezett bűnözők mert ezek már nem megélhetési bűnözők annyira elkanászodtak, hogy ezt MEG MERIK tenni.

Tart tőlük a rendőr, az állampolgár, a putris cigány - mindenki. Érdekes, de az itt ajnározott gárdisták SEM a lila színű és gipszoroszlánokkal "díszített" paloták előtt demonstrálnak. Ők is fosnak, ők is csak addig bátrak míg nem kell továbbmerészkedni a szájhősségnél.

Ez az, ami felháborít, bakker hogy gengszterek erődemonstrálnak. Hát golyószórót nekik, nem izzókészlet ellenőrzést."

Steckdose, ugyanott (csak a segílykemegvonás kapcsán; még nem ismerve az erődemonstráló sztorit: azért ilyen visszafogott), a következővel lepett meg bennünket: “Csak az a baj, hogy a kormány majd vélhetően leszól a rendőrségnek, hogy az ügy miatt nyilvánvalóan őrjöngeni kezdő cigányokat hagyja békén, aki viszont védekezni mer a cigányok őrjöngése ellen, azt rögtön, teljes szigorral, "rasszista"-ként vegye elő."

mb3rgyulolo is teljes mértékben felháborodott: “Most olvastam végig a cikket. Egyelőre nem találok szavakat. Ez az egész a munkából élő emberek pofán köpése szemtől-szembe. Meg felvonulgató uzsorások, meg anyámfasza. Szarjatok sünt, idióta retardált barmok. ... Én megvárom, hogy mi lesz ebből a végleges verzióban, mielőtt feleslegesen kitiltatom magam [a libsi, fajvédő cenzorok által a zsIndex fórumáról]. Ha valóban ez lesz a nagy reform, akkor... [...] Más topicokban meg azt akarják nekem beadni hogy teljesen érthető meg jogos a fizum 70%-át bekérni a közösbe. Aki kiejti a száján előttem ezentúl a társadalmi szolidaritás szót, azt addig fogom ütni, amig fel nem fogja az élet alapvető dolgait."

"Most nézegettem egy bérkalkulátort. Ahol most melózok, 260 nettóhoz 670 kifizetett pénz kell. Így menj bértárgyalásra.

Meg az én kurva anyámat.

Ha ezen pillanatokon belül nem változtatnak, egy egész generáció húz el innen a faszba, aztán majd meglátjuk, miből tarjták fent ezek az állatok a mostani kifizetéseket. Már megint volt egy időszak, amikor itthon terveztem hosszú távon az életem, hát, lassan újra át kell ezt gondolni. Racio olvtárs már így is hülyének néz, hogy eltértem a régi tervtől, de igaza van.

Én NEM fogom pénzelni ezt a bandát, az a minimum, hogy a céget valami eldugott afrikai szigeten jegyeztetem be, ha belevágok itthon. A kisebbik rosszként pedig ezek után garantált, hogy arra szavazok, aki leállítja ezt a baromságot, mégha ház méretű horogkeresztek alatt vonul is fel a kampányhoz.

De lehet ezt még fokozni, csak hajrá, hajrá."

Levendula68 hozzászólása: “Ez egyszerűen agyrém. Ettől a szemét politikusgárdától SEMMILYEN megoldást nem várhatunk. Undoriztó banda. Hűűűűűűűűűűűű de felment a pumpám!!!! ... Akinek nincs 8 általánosa, az ne kapjon pénzt. Kész. Már eleve az törvénytelen, hogy nincs 8 általánosa valakinek. Amellett nem ártana az ilyet sterilizálni is egyúttal."

DMA is beszólt: “Meg kell mondani, kitenni nyíltan a fótozni való rongyosbatyut és megmondani nyíltan:
nem tudunk és nem is akarunk eltartani benneteket pusztán létezésetek okán. Annyit se vagytok képesek tenni, hogy ne lopjátok szét az országot és ne öljétek a lakóit, akkor tessék: éljetek a magatok erejéből...
Ez a munka amire az ilyen agyonképzett embereket foglalkoztatni tudjuk, ennyi a fizetés. Ha jó-jó, ha nem állfelkopás."

Mrija is: "Sztem a megoldás, hogy egyszerűen le kell állítani a pénzbeli segélyezést. Akkor az uzsorások is visszább szorulnának. Nyilván nem konzervet meg tüzelőt kér majd kamatként.. Aki meg ezekkel is üzletel, és utána nincs mit zabálnia, az meg egyszerűen így járt, hagyni kell megdögleni.
Akinek nincs 8 általánosa, az ne kapjon pénzt. Kész. Már eleve az törvénytelen, hogy nincs 8 általánosa valakinek.
Továbbá jobban rá kéne szállnia a zsaruknak a cigánybűnözésre. VAgy alakítani valami civil gárdát, némi jogokkal felruházva."

The Engineer sem akart kimaradni a jóból: "Ha a rendorseg eleg tokos lenne akkor megmotoznak az uzsoras karavant, biztos talalnanak nehany illegalis fegyvert a kocsikban azt maris lehetne sittre vagni a tetveket"

Egy Detonátor-hozzászólást is érdemes idézni, munkalehetőség-ügyben: “A sógoromnak van egy üzeme többszáz alkalmazottal. Buszokkal szállítja a munkaerőt. Még Karcagra is indul járat. Igaz, hogy követel, mert szalag mellett kell dolgozni. Sorra hullanak ki a kisebbséghez tartozó egyének, mert nem bírják a kötöttséget, (Reggel fel kell kelni, és ki kell gyalogolni az utca végére a buszhoz.) és inkább feladják.
Mi a búbánatot kellene még tennie a felzárkóztatásért? Tán odanyomni a pénzt a semmire, mint az államon keresztül az adófizetők?"

Kuruc.info / Arppi S.: Az uzsorásgárdát nem akarja megállítani senki sem? Nem hallottam TGM és a mindenkori 40 mérvadó értelmiségi felhívását..... Vajon mi volt az akadálya annak, hogy megjelenjen ezeken a helyeken egy 30-40 rendőrautóból álló konvoj? Ők csak akkor mennek, ha a Gárda demonstrál? Ez már cigányterror tényleg a javából!


Olvasó: "T Kuruc.info Szerkesztők !

Javaslom a Heti Válaszos cikk további frissítését (olvasói véleményekkel), akár heteken keresztül, mert nem árt ha másoknak az agyát is úgy elönti a sz@r, mint az enyémet az olvasásakor.

Azonfelül, hogy az idézett hozzászólásokkal mélységesen egyetértek, még néhány apróság (hátha érdemesnek találjátok leközlésre)

1, Konkrétan a cikkel kapcsolatban, amire nem láttam reakciót:
"Némi segítség, hogy a legnehezebb sorsú kistérségekben a jövőben bárki ingyen foglalkoztathatja a rendszeres szociális segélyben részesülőket, mivel az állam nemcsak a járulékokat, hanem a munkabért magát is megtéríti a vállalkozóknak."
Nos csak egy költői kérdésem lenne: ki az az állat, aki ezt az orbit baromságot "kisz@rta az agyából"??? Netalán még fizetést is kap érte???!!! Ez gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy az uzsorás cigányt ezentúl vállalkozónak fogják hívni (Rablóbanda Kft), érdemi munkavégzés meg úgy sem lesz semmi (esetleg még több színesfémlopás)! TE AKI EZT KITALÁLTAD: UGYE EZT AKARTAD?! REMÉLEM HAMAROSAN LÁMPAVASON LESZEL, MERT ODA VALÓ VAGY, MINT AHOGY MINDAZOK AKIK EBBEN NEKED SEGÉDKEZNEK! (ez egy szép, korrekt üzenetféle az ötletgazdának)

2, Cigány uzsorások "demostrációjához":
Nagy "vezérünktől" a cigány Viktortól szeretnék kérdezni: Nekik is kiosztasz néhány pofont és hazazavarod őket? Ugye nem? Eszedbe sem jutna.
- Remélem az összes Viktor hívő kapisgálja már, hogy a bálványuk sem fog ebben a hazában megoldani egyetlen érdemi problémát sem. Viktorka szintén a köztörvényes akasztófáravaló cigányok seggét nyalja.

+1. Ami a lényeg (és csak önmagam ismétlem, unalomig, ezredszer):
A megoldás első lépése, hogy meg kell ragadnia a hatalmat egy tettrekész erőnek (már engem sem zavar, ha barna, fekete, vagy hupilila ingekben, bakancsokban menetelnek, "ház méretű horogkeresztek alatt"), majd azonnal új alkotmányt és törvényeket kell alkotni, melyben a demokrácia és hazafiság új értelmet nyer.
Mint például olyan apróságokban kellene újat mondani, hogy KÖZÖSSÉGET ÉRINTŐ DÖNTÉSI JOGOKKAL (pl. választójog) AZ AZ ÁLLAMPOLGÁR RENDELKEZZEN, AKI A KÖZÖS TEHERVISELÉSBŐL KIVESZI RÉSZÉT, VAGYIS ADÓFIZETŐ (máris megszünnének ). A társadalomBIZTOSÍTÁS "áldásaiban" csak azok részesüljenek, akik fizetik a biztosítás díjait.
Mondassék ki, hogy nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció (mert a másik oldal ezt negatívként érzékeli).
A szociális rendszer gyökeres átalakítását épp csak megemlítem, annyira evidens, hogy a meglevő igazságtalanságokat (munka nélküli, megélhetési gyerekgyártás rendszere) meg kell szüntetni.
És még lehetne folytatni. Remélem egyre többen érzik, látják a gyökeres változtatás szükségességét (Mivel a meglevő politikai kínálatból már mindenki kipróbáltatott és künnyűnek találtatott).

Agygőz-nyomásom normalizálódni látszik, úgyhogy be is fejezem ennyivel. (Azért szóljatok, majd ha a gépfegyvert osztják :) )


További jó munkát.

--krc"

http://kuruc.info/r/1/25183/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétnapos sztrájk lesz a BKV-ná
  2008-05-23 23:52:15, péntek
 
  MTI 2008. május 23. 19:35

Kétnapos sztrájk lesz a BKV-nál


Kétnapos munkabeszüntetést tartanak a BKV szakszervezetei május 29-én nulla órától, miután a pénteki tárgyaláson sem sikerült megegyezniük a cég vezetőségével - jelentette be Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi: alkalmazkodni kell a
  2008-05-23 23:41:05, péntek
 
  Martonyi: alkalmazkodni kell a globalizációhoz

2008. május 22., csütörtök 8:47 InfoRádió

Az Orbán-kormány külügyminisztere szerint Közép-Európa nem teljesített rosszul az elmúlt 15-20 évben a felzárkózást tekintve. Martonyi János a Nézőpont Intézet "Magyarország 2025" című rendezvénysorozatának első előadásán azt mondta, egyre kevesebb jelentősége van a területi alapon szerveződő államoknak, a jövő a transznacionális szövetségeké.

Martonyi János szerint a globális folyamatok erősödése, és ezeknek a folyamatoknak a felgyorsulása alakítja a XXI. századi életet. Az Orbán-kormány külügyminisztere a Nézőpont Intézet Magyarország 2025 című rendezvényén azt mondta, az Európai Unió is hozzájárult ezeknek a tendenciáknak az érvényesüléséhez, de a közösség védelmet is hoz a tagállamainak.

Martonyi János szerint Közép-Európának az alapvető történelmi esélye, hogy felzárkózzon Európa nyugati részéhez, ragadja meg azt a történelmi esélyt, amit most megkapott. Minden ellenkező véleménnyel szemben úgy vélem, hogy az elmúlt 15-20 évben Közép-Európa a maga egészében nem teljesített rosszul" - tette hozzá.

A volt külügyminiszter azt mondta, el kell fogadnunk, hogy a nyugathoz tartozunk. Hozzátette ugyanakkor, hogy a XXI. században a területiségnek már nincs jelentősége, a jövő a transznacionális alapon szerveződő államoké vagy szövetségeké. Martonyi János hangsúlyozta, Európának érdeke, hogy fenntartsa a jó viszonyt az Egyesült Államokkal.

Martonyi János: a nyugati világ gazdasági jelentősége lassan csökken, a világkereskedelemben betöltött részaránya a nyugati világnak relatíve zsugorodik, és ez azt jelenti, hogy a nyugati világ összetartozását az eddigieknél sokkal jobban fel kell ismerni. Nyilvánvaló, hogy sokkal szorosabbra kell fűzni a transzatlanti kapcsolatokat.

Martonyi János hosszasan beszélt az Európai Unióról, amely szerinte kilábalt az intézményi válságból a Lisszaboni Szerződés elfogadásával. Hozzátette, óvatosan kell bánni az agrártámogatások lefaragásával, nehogy kialakuljon egy újabb élelmiszerválság.

A volt külügyminiszter szerint Magyarország 2002-ig töretlenül fejlődött, utána viszont "egy szűk hatalmi csoport gazdasági, erkölcsi, politikai válságba sodorta az országot". A volt külügyminiszter előrehozott választásokat sürgetett, és azt mondta, a jelenlegi kormánynak távoznia kell a hatalomból.

******************************

Mikor minden ország harcol 1 négyzetkilométer területért is, Martonyi szerint::"a XXI. században a területiségnek már nincs jelentősége,"és valószínüleg ez az ember lesz ismét Orbánnál a külügyminiszter???? Ki fogja az érdekeinket képviselni?? Hát hogy ezek nem, az biztos. Szomorú jövőtlenség vár ránk.
Én egy kicsit reménykedek benne, hogy Orbán ( no meg a fideszes liberális banda!) a következő parlamenti választáson is kap egy jó nagy pofont. Én arra gondolok, hogy a Jobbik 10 %-kal bekerül az országgyűlésbe. No akkor kivel köt(ne) szövetséget a FIDESZ? Ezek piszkosul félnek attól, hogy más is ott ülhet a parlamenti padsorokban.
Ha lenne egy igazi demokrata párt, az elmondaná, miszerint a demokráciában másoknak is helye van. Az én szememben aki Horn Gyulust dicsőíti, annál valami baj van. Ismét elszállt az agyuk, mint 2002-ben.
Szóval:: Hajrá Jobbik, hajrá Magyar Gárda! Szebb jövőt!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy köcsög aludttej
  2008-05-23 23:05:14, péntek
 
  Aktualis 2008.05.21




Kép

Egy köcsög aludttej

Mottó :
"Gyurcsányi Magyarország = svéd adók, svájci árak, albán bérek és etióp életszinvonal ..."

Bár a világban sok érdekes és turistacsalogató látnivaló található, józan ésszel rég felmértem, hogy akkor sem tudnék mindenhová elutazni, ha véletlenűl százhúsz évvel ajándékozna meg a sors. De nem akarok panaszkodni, hiszen ( korábban ) módomban állt az átlagosnál is többet utazni, és egy tartalmas nyaralás megszervezése is könnyebb volt korábban, mint manapság. Még jól emlékszem azokra az időkre, amikor "meztelenseggű" kelet-európai sorstársaink utazási szokásai ( és lehetőségei ) alig-alig különböztek ( sőt ... ) a miénktől, bármelyik tengerpart sétányán ( pusztán szemrevételezéssel ) nagy pontossággal meg lehetett állapítani - ki, honnan érkezett. Ez volt a múlt, de mi a jelen ?

Miközben a csehek, szlovénok - újabban a szlovákok (!) lassan minden üdülőkörzetben szorosan felzárkóztak a németek, hollandok vagy az osztrákok mögé, az átlagmagyar már alig utazik. A pénzünkhöz képest szinte megfizethetetlenül drága lett a szállás, a benzin vagy az autópálya díjak, az egyéb extrákról már nem is beszélve. Egy szűkebb réteg ( aki - egyre jobban ? - megteheti ) inkább a drágább, egzotikus utakat választja - bármilyen hihetetlen, ebben a piaci szegmensben alig érzékelhető restrikció. Aztán van egy rohamosan szűkülő társadalmi réteg, akik még nem adták fel, és makacsul kitartanak a nyaralás gondolatánál. Nagy részük persze pontosan tudja, hogy a káposztának annyi ha jóllakik a kecske, de - legalább a látszat fenntartása, talán saját önbecsülésük okán - lehetőségeik határán is mindent elkövetnek azért, hogy életben tartsák a közelmúltból gyökeredző nosztalgikus illúzióikat. A harmadik csoport pedig azoké a nyomorgó millióké - beleértve a nyugdíjasok nyolcvan százalékát, akik már régóta nem terveznek semmit, hiszen puszta létfenntartásuk is maximálisan felemészti valamennyi anyagi és mentális forrásukat.

A mostani helyzet nem csak a súlyos gazdasági krízis, és a kormány által hevesen tagadott szociális válság miatt elviselhetetlen, sőt. A fenti bajok persze nagymértékben meghatározzák a mindennapok túlélési esélyeit, drasztikusan rontották ( rontják jelenleg is ) az amúgy is eladósodott, megélhetési válságban tömegesen vergődő magyarok életminőségét. Persze ha az ember minden energiáját felemészti a napi betevő kényszerű előteremtése - önhibáján kívűl, de hajlamossá válik arra, hogy a kialakult sokkállapot diagnosztizálása után csak egyfajta redukált túlélésre rendezkedjen be, miközben másoktól, rosszabb esetben kormánypárti politikusoktól várja helyzetének jobbra fordulását. Közülük kerülnek ki aztán sokan, akik nyomorúságos helyzetükben ( akár egy tál lencséért ) fogják ismét eladni a lelküket ( és a jövőjüket ), mert képtelenek felismerni a sorsukat befolyásoló fontosabb összefüggéseket. Természetesen nem lehet általánosítani, bár a tények makacs dolgok. Végeredményben itt mindenki csak azt kapta, amit megérdemelt : a politikában ritkák a fatális véletlenek.

Ez az ország kétszer egymás után ( tehát valószínűleg nem véletlenűl ) erre az istenverte kormánykoalícióra szavazott !

Csaltak, már hogyne csaltak volna, szinte tutira biztos. De mégis - a vörös szimpatizánsok tartósan sokan voltak, és az utóbbi időben mindig elegen. A "rendszerváltás" óta hordozzuk magunkban a kigyógyítatlan vírust, amelynek következtében napjaink súlyos gazdasági válsága csak láz, mégsem a betegség maga. Az ország pénzügyi mélyrepülésének kiteljesedése évek óta zajló komplex folyamat, és elsősorban azok felelőssége, akik szavazatukkal rendre politikai felhatalmazást adtak a javuló gazdasági és társadalmi folyamatok derékbatörésére, aztán a parlamenti ciklust is átívelő permanens pusztításra. Keserédes iróniával megállapíthatjuk, hogy Magyarországon tombol a többségi demokrácia, hiszen az "istenadta nép" ( sokadszor is ) egymásra talált választott ( és nyilván hőn szeretett ) vezetőivel. Ezen a tényen már az sem változtat sokat, hogy most legszívesebben visszacsinálna inkább mindent - már'ha tehetné. ( Nagy kérdés, vajon mi fog történni akkor, ha ismét kezébe veheti majd a sorsát ...? )

A bajoknak több forrása is van.

Jelenleg a legnyomasztóbb talán a társadalmi apátia. Az emberek belefásultak abba
( sokan, ha értik egyáltalán miről is van szó ... ), hogy a sajtó naponta főcímen hozza a hatalmi visszaélésekből adódó, egyre pofátlanabb kormányközeli panamákat - nopláne ha a legtöbb esetben azt látják, hogy soha, semminek nincs következménye. Rossz belegondolni, vajon mennyi korrupciós folyamat zajlik a "mélyben", ha ez látható a hatalom csúcsán ? Ráadásul úgy, hogy a kormányoldal - meggyőződésem szerint sok esetben a törvényes határokat súrolva, esetenként azokat talán át is lépve - mindent elkövet annak érdekében, hogy lehetőség szerint eltussolja, elhallgassa - ha pedig már "minden kötél szakad", legalább elbagatellizálja őket. Mára úgy megsokszorozódott a közéleti mocsok, hogy esetenként már a lakájmédia számára is kínos lenne a szervilis hallgatás.
Ez a társadalmi közöny egyértelműen az áporodott kádár-rendszer legfőbb hagyatéka, és halálos áfium a polgári demokráciára. Évtizedek teltek úgy ebben az országban, hogy a kommunista ideológiát elvető, önállóan - ne adj'Isten másként gondolkodó embert sohasem partnernek, hanem a szocializmus és a népköztársaság dekralált ellenségének tekintette a hatalom. Akkoriban legtöbb ember puszta
( egzisztenciális és fizikai ) félelemből, manapság - sajnos - leginkább tudatlanságból és/vagy lustaságból fordul el a sorsát alakító közélettől.

A másik ok a sokat emlegetett kettős mérce, amelyhez elválaszthatatlanul hozzátartozik az "írástudók" árulása. A suttogó propagandával ( originell bolsevik találmány ) vegyítve kiválóan alkalmas a másik oldal lejáratásra, a közvélemény (de)formálására és a másként gondolkodó többség (?) provokálására. Nem egy kihaló félben lévő műfaj, ezt a szociálliberális holdudvar a kilencvenes évek közepe óta egyfolytában bizonyítja. Sőt, 2002-ben azt is megtapasztaltuk, hogy ha mindezt egy alapvetően népszerű, könnyed műsorba csomagolja ( Heti Hetes ), kis túlzással akár kormányt buktatni is elég. Nem vagyok túl optimista, mert amíg a közszolgálati médiaegyensúly csak üres szólam, az országos csatornák továbbra is egy kottából, kórusban fogják harsogni a kenyéradó gazdájuk véleményét. Az előttünk álló két évben ráadásul ez méginkább így lesz, erre "garanciát" jelent a médiakuratóriumok
( kormánypárti-"ellenzéki" ) arányának megváltoztatására irányuló szocialista mesterkedés.

A harmadik fő ok szerintem a mentális igénytelenség. Jól látható, hogy ennek mesterséges fenntartása most "minden pénzt megér", egyben a jelenlegi kurzus egyik legfontosabb törekvése. Mert egy műveletlen, a közélet eseményeit csak felületesen megítélni képes és központilag könnyedén befolyásolható tömeg - amelynek ráadásul nincs ideje és lehetősége objektívan tájékozódni ( ismeretei többségét a bulvár-médiából szerzi ) - "aranyat ér" olyan vészterhes időkben, amikor csak valós tartalom nélküli, ámde totális patyomkin-kormányzás zajlik.

Időutazás a semmibe ...

Ha valódi nyaralásra mégsem ( vagy ezúttal sem ) futja, senki ne bánkódjon : szeretett pártunk és kormányunk olyan egzotikus időutazásban részesít bennünket, hogy arról kódulunk. A drasztikus reálbér és életszinvonal-csökkenésnek ( bár sokan hisznek benne ), természetesen még most sincs vége, sajnos ennél is lesz lejebb. Nem is kell 2010-ig várni ahhoz ( elegendő hozzá néhány drasztikus gázár-emelés még idén ), hogy a kisebbségi kormányzástól vergődő - de a hatalmához a végletekig görcsösen ragaszkodó - szocialisták visszarepítsék az országot a hetvenes évek közepe-végének megfelelő, a béka segge alatti életszinvonalra.

És az anderseni mesemondásnak sehol a vége : a legenda szerint a "dübörgő pannon puma" bezuhant a szakadékba, és megdöglött ( természetesen a "szemét liberálisok tehetnek mindenről" ), vagy kommunikációlag mégiscsak kiderül, hogy ezügyben is a fasiszta Fidesz a hunyó, esetleg a derék állat nem is létezett soha ...
De mit sem ér az áltudományos elemzés, ha milliók érzik a bőrükön, hogy alaposan átverték őket - miközben most is hazugság az illegitim kormány minden szava. Márpedig ez a tény könnyedén felülírhatja a legvadabb műbaloldali vész-forgatókönyveket és előzetes számításokat is. Egyszer talán még az is kiderül, hogy nem is olyan birkanép a magyar ... óh, dehogy. A birkát ugyanis etetni is kell, nem csak nyírni ész nélkül. Hamarosan választ kapunk arra az evolúciós dilemmára is, vajon a fejőstehén minőségileg magasabb szinten áll-e a birkánál ?
Szomorú kilátások : azért az elég nagy gáz, hogy miközben egyik kezükben nullásgéppel hadonászva akarják nyírni a népet, a másikkal a tőgyét szorongatva szivatják.
Előre szólok, ennek nagyon nem lesz jó vége, elvtársak !

A tejünk és türelmünk vészesen apad, és egyre jobban gerjedünk a vörös posztóra ...

Idióta


http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ügyészség indítson pert az
  2008-05-23 22:36:22, péntek
 
 
Az ügyészség indítson pert az In-Kal Security és más cégek ellen is! - Sarkosan fogalmazva


2008.05.22.

Mivel a Magyar Gárda ellen indított pert elnapolták, egyszerű állampolgárként csak azt tudnám javasolni, közben az ügyészség indítson pert hasonló okokból az In-Kal Security és más cégek ellen, amelyeknek az egyenruhája sokkal félelemkeltőbb, ráadásul a biztonsági cégeknek nemcsak egyenruhájuk, hanem fegyverük is van, másrészt kérném az igazságszolgáltatás legfelsőbb szerveit, szíveskedjenek meghatározni a "félkatonai" szóhasználat mibenlétét, mert a magyar társadalom nem balliberális (vagyis többségi) része tanácstalan, vajon fegyvertelen csoportok formaruhája félkatonainak minősül-e, ideértve mondjuk a papságot, a borrendeket vagy az egyenruhát viselő diákokat, zenészeket, sportolókat. Azt is szíveskedjenek tisztázni, rágalmazásnak minősül-e, ha bármely társulás, egyesület, párt stb. azonos ruházatát "félkatonainak" minősítik ellenoldalról.

Helyhiány miatt csak jelzem csalódásomat, hogy Medgyessy D-209-es utazó nagykövetként (43 millió) kihagyta Ausztráliát és a Déli-sarkot, ennyi pénzbe bele kellett volna férnie a jószolgálati látogatásnak a kenguruknál és a pingvineknél is. Az MSZP politikájáról a Népszavában Hegyi Gyula EU-s képviselő azt írta, "a párt ereje közel két évtizede éppen abban áll, hogy alkalmazkodni tudott a változó körülményekhez, a társadalmi értékrendhez, a választói hangulat módosulásához". Tessék lemondani, a kormánnyal együtt. Szebb jövőt!

Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsánynak annyi az USA-ban
  2008-05-23 22:34:37, péntek
 
  Gyurcsánynak annyi az USA-ban is
2008. május 23. 18:51HunHír.Hu

Gyurcsány küldföldi megítélésnek romlása az őszödi beszéd kiszivárgása idején kezdődött - áll a Budapest Analyses tanulmányában. Megállapítják: ilyen ,,vallomás" után egy nyugat-európai vezetőnek mennie kell. Különösen érzékenyen érintheti Gyurcsányt és az MSZP-t, hogy megingott bennük az amerikai bizalom, ugyanakkor a Fidesz ázsiója növekedett az USA-ban, illetve Németországban.

Egyre több jel utal arra, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és Gyurcsány Ferenc nemzetközi megítélése romlott, s ez vonatkozik az Egyesült Államokra is - írja legfrissebb elemzésében a Budapest Analyses. Mind a nemzetközi sajtóban, mind a diplomáciában változóban van az a korábbi vélekedés is, mely szerint Magyarországon a ,,populista" Fidesz és az ,,européer" MSZP küzdelme zajlik. Gyurcsány megítélésének romlása egyértelműen az őszödi beszéd tartalmának megismerésével kezdődött, amikor a miniszterelnök beismerte, hogy a választások megnyerése érdekében hazudott az ország állapotáról. Ekkor a magyar diplomácia megoldhatatlan feladat elé került azzal, hogy a ,,hazugságra" vonatkozó részeket valahogy megmagyarázza.

MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianon átkos öröksége
  2008-05-23 22:32:04, péntek
 
  Trianon átkos öröksége

2008. május 23. 08:49Siklósi András - HunHír.Hu

Európa legcsodálatosabb országába hentesbárddal vágott a trianoni diktátum. Máig azt híresztelik, hogy a nemzetiségi elnyomás és a háborúvesztés okozta. Pedig ez csak féligazság, vagy inkább hazugság. Nézzük a tényeket. A háborút valóban elvesztettük, de emiatt egyetlen szövetségesünket sem csonkították meg ennyire, még a törökök is megvédték magukat. Csakhogy mi eldobáltattuk katonáinkkal a fegyvert, s védtelenül álltunk az oláh, rác, tót hordák betörésével szemben. Cáfolat nélkül tűrnünk kellett aljas mocskolódásukat, a ránk zúdított képtelen követeléseiket, s tétlenül néztük a Nyugatra ömlesztett propagandájukat. De még ez sem lett volna elég.

1919-ben kitört a gyülevész liberális, kozmopolita, internacionalista moszkoviták vezette vörösterror. Ezeknek a nemzetgyilkos, tehetségtelen, karrierista és parazita férgeknek köszönhetjük a vesztünket.

Az sem igaz, hogy a ,,békéért" felelős nagyhatalmak nem ismerték a magyarországi helyzetet. Nagyon is tisztában voltak vele, csakhogy mindörökre példát akartak statuálni a bolsevizmus ellen. A legképtelenebb csalások, hamisítások ellenére próbálták a törvényesség látszatát kelteni. S ami a nemzetiségi politikánkat illeti... Már Szent István törvényben biztosította (,,Az egynyelvű ország gyenge és törékeny.") népeinek egyenjogúságát. Mi vezettük be először a vallásszabadságot, s mindenkinek anyanyelvű iskolákat adtunk. Amíg Európában tűzzel-vassal irtották a nemzetiségeket (lásd franciák, spanyolok!), addig nálunk fölemelkedtek, művelődtek, gyarapodtak és szaporodtak. Úgy is mondhatjuk: a fejünkre nőttek. Mi soha nem toroltuk meg sem az 1849-es, sem a trianoni vérengzéseket, sőt megtiltottuk a kisebbségek fizikai és lelki elnyomását. Mert hittünk benne, hogy saját nemzeti méltóságunk biztosításához elengedhetetlen a mások önbecsülésének tisztelete. Ezt a szellemi-erkölcsi töltést hordozzuk mi a génjeinkben évezredek óta. Kár, hogy ebben aligha találunk partnerekre. De hogyan is várhatnánk megértést, minimális emberi-nemzetiségi jogaink megvédését azoktól, akik galádul szétszabdaltak, felosztottak bennünket.

Európa újrarendezése nem képzelhető el a magyar kérdés megnyugtató megoldása nélkül. Tűrhetetlen, hogy népünk milliói ellenséges államokban kényszerüljenek élni. Az unalomig ismételgetett eszme, a nemzetek önrendelkezési joga is megkívánja a magyarság egységes, önálló állami létét. 1100 éves hagyományaink nem merülhetnek feledésbe, hiszen ezek fűzik össze a világban szétszórtan élő magyarságot.

A magyar sorskérdések szinte reménytelenül nehezek, megoldásuk csak példamutató helytállással és összefogással lehetséges. Évszázados korparancsunk: szükség szerint alkalmazkodni a nagy népekhez, s a körülöttünk élő kisebbekhez; de lehetőség szerint fölvállalni és továbbvinni a magunk magyar ügyét. Miként a többiek, mi is szabad emberként és szabad nemzetként kívánunk élni. Ezt a jogunkat senki sem vonhatja kétségbe. Ezért ha kell, harcolni fogunk, s kitörünk a reménytelenségből. Ennek eredményétől függhet egész Európa sorsa is. Hiába ágálnak ellene a rosszhiszemű ostobák. Bízzunk a sikerben. Bízzunk a még lappangó vezérekben s az ártatlan magyar néptömegek erejében. Különben ,,fölolvaszt a világ kohója, s elveszünk, mert elvesztettük magunkat".

Trianon elfogadhatatlanul rendezte országok, nemzetek sorsát, milliókat taszított kisemmizett kisebbségi sorba. A nagyhatalmi imperializmus mellett utat nyitott a kisállamok imperializmusának. Önrendelkezés helyett csak kisebbségvédelmi jogokat adott, de megvalósításukkal senki se törődött. Így a ,,béke" kezdettől sikertelen volt. Mert a tartós biztonság nem engedheti, hogy népekkel dobálózzanak, s fütyüljenek hitükre, akaratukra, igazságosság, szabadság és jogegyenlőség iránti vágyukra. Súlyos felelősség terheli mindezért - a kisantant utódállamain kívül - elsősorban Franciaországot, Angliát, de az Egyesült Államokat is. Még az ilyenkor kötelező népszavazást is megtagadták tőlünk. 1920-ban így elcsatoltak 234745 km²-t (területünk közel 3/4-ét), 13096100 fő összlakosságot, köztük 3328300 magyar anyanyelvűt (népünk 1/3-át). Ebből Románia, Csehszlovákia és Jugoszlávia kapta a legtöbbet, lényegesen kevesebbet Ausztria, s elenyésző mennyiséget Lengyelország, ill. Olaszország. Magyarországnak maradt 92916 km² és 8 millió lakos.

A Trianon utáni időszakban a kapitalizálódás s a gazdasági válságok miatt fokozódott a nép nyomora, s a ,,keresztény-nemzeti", valójában konzervatív-feudális-klerikális Csonkaországban általános visszaesés következett be. Teljesen lerongyolódva, szándékunk ellenére, egy fanatizált ,,szövetséges" oldalán kényszerültünk az új háborúba. Egy hasonlóan elszánt, hódító birodalom ellen így nem lehetett meglepetés a katasztrofális vereség. A megbomlott idegrendszerű, igazságtalanságoktól fekélyes ,,úri Magyarország" ezzel - egy véres apokalipszis után - kiszenvedett. Feláldozta magát egy olyan szövetségesért, amely kötelezettségeit vele szemben már régen megszegte. Mindent egybevetve: a Horthy-rendszer összes szociális és egyéb visszásságával együtt is elsőáldozók bálja volt az utána következő, a legborúlátóbb várakozásokat is messze alulmúló bolsevizmushoz képest. Eléggé el nem ítélhető módon a győztesek engedélyezték Magyarország szovjet megszállását, és gyakorlatilag gyarmati-csatlósi sorba süllyesztését. (Jalta, majd Párizs volt a 2. Trianon!)

Soha nem látott alvilági erők törtek a felszínre, a társadalom legaljasabb söpredéke, közönséges banditák és maffiózók ragadták kezükbe a hatalmat. A szocializmus és kommunizmus építése ürügyén minden emberit eltiportak, s totális, önző, gyilkos szellemi rabszolgaságot teremtettek. Elkobozták a magántulajdont, bevezették a terrort: az eltérő véleményeket s a szembenállást elbocsátással, deportálással, börtönnel, akasztófával honorálták, de a csöndes visszahúzódást is megtorolták. Egyedül a magyarság kelt fel rémuralmuk ellen 1956-ban, miközben egész Közép-Kelet-Európa birka módjára tűrt és hallgatott. Az össznépi forradalom és nemzeti szabadságharc soha be nem gyógyítható rést ütött a kommunizmus leronthatatlannak hitt falán.

Kegyetlen vérengzések után megkezdték az ország rendőrállammá és pártállammá ,,konszolidálását"; az idegen érdekeket képviselő, szolgalelkű, tehetségtelen pártcsinovnyikok nyakunkra ültetését, hitünk és nemzeti tudatunk sárba tiprását, a társadalmi erkölcs és a kulturális értékek megsemmisítését. Tönkretették a mezőgazdaságot, a könnyűipart, s nyersanyag nélküli nehézipart, szovjet mintájú kolhozokat és tanácsrendszert szerveztek. 30 éven át folyamatosan lopták a közvagyont, s hazaárulással mesés kincseket gyűjtöttek. Az orosz szuronyok árnyékában úgyszólván tökéletesen működő elnyomó gépezetet sikerült létrehozniuk. Virágzott a protekció, a megfélemlítés, a besúgás, a zsarolás, a korrupció, a csalás, a hazugság és az elvtelen megalkuvás. Állig ért a nemzeti adósság, a lelketlenség és a kultúrmocsok. Egyidejűleg tudatos, körmönfont támadás indult a magyar élet ellen: békeidőben páratlanul barbár népirtás kezdődött, amely még ma is tart, és örökre kiheverhetetlen károkat okozott a nemzetnek.

Ma a többség tudatzavarban szenved, és se megfelelő történelmi, se elfogadható nemzettudata nincs; de még önsorsával összefüggő jövőtudata és veszélytudata sem. Egész népünk beteg, s primitív biológiai szinten tengődik. A magyar társadalom sok vészterhes problémája közül a népesség fogyása a legsúlyosabb. Ma 10 millió 70 ezren vagyunk, vagyis 700 ezerrel (azaz 6,5 %-kal) kevesebben, mint 10 évvel ezelőtt. A háború óta soha ilyen alacsony nem volt a születés. Világelsők vagyunk az öngyilkosságban! Romlik az egészségi állapot, sok a korai halál. Terjed az alkoholizmus, a drogfogyasztás, a koraszülés, nő a szellemi és testi fogyatékosok, az idegbetegek és depressziósok száma. Rohamos az elöregedés.

1990-ben összeroskadt a világkommunizmus. Hazánk élen járt ebben a küzdelemben, s joggal reméltük, hogy végre az emelkedő nemzetek sorába lépünk. A parlamenttől és a kormánytól az elnyomottak felemelését, az üldözöttek rehabilitálását, az elkobzott tulajdonok visszaadását, a rablók és gyilkosok felelősségre vonását vártuk. Nem csodákat, csak igazságtételt; nem jólétet, csak tisztes megélhetést. Azóta sajnos kiderült: szó sincs semmiféle rendszerváltásról, csak elitváltás történt a hatalom csúcsain. Akik tönkretettek bennünket, ma is ,,vezetőink". A nép tehetetlenül sodródik végzete felé. A helyzet napról-napra aggasztóbb. A lakosság életszínvonala, a dolgozók foglalkoztatottsága folyamatosan romlik. Állandóak az áremelések, elviselhetetlenek az adóterhek, úgyszólván stagnálnak a bérek. Küszöbön áll a katasztrófa és a teljes gazdasági-politikai összeomlás.

Keresztény értékek és erkölcsi normák nélkül, önfegyelem hiányában a liberalizmus anarchiába, majd újabb zsarnokságba torkollik. A demokrácia lényege a rend és a szabadság, valamint a jogok és kötelességek egyensúlya. E nélkül nem lehet új gazdaságot és társadalmat építeni. E nélkül mindent elönt a szenny és a káosz, s győz a dekadencia, a középszer és a politikai szélhámosság. Mivel Trianon ma is súlyosan nehezedik ránk, hozzá kell látnunk, hogy sok évezredes kultúránk kincseit napfényre hozzuk. Passzív kesergés helyett ebből táplálkozva dolgozzunk országunk megerősítésén, nehogy az erősebbek teljesen összeroppantsanak! Izmosodnunk kell belül, s tartani kell magunkat kívül. Meg kell oldanunk belső problémáinkat, s meg kell maradnunk minél teljesebben a világban. Könnyhullatás és kardcsörtetés helyett következetesen cselekedjünk itt benn, s ezzel kifelé is nőhet tekintélyünk.

Alapjában valamennyien egyet akarunk, szívünk egy közös célért dobog: az agyongyötört, megalázott, legázolt magyarságot szeretnénk fölemelni és igazságot szolgáltatni neki. Mert ha van nép a világon, amely ezt megérdemli, úgy a magyarság az. A mi fajtánk, a mi vérünk, a mi nemzetünk. Éljen akár a Csonkaországban, akár a Kárpátok alatt, akár messzi égtájakra száműzve.

Zivataros korban sínylődünk, nagy idők szelét érezzük. Nem rajtunk múlik, hogy csupán tehetetlen szemlélők, s nem aktív résztvevők vagyunk. Ezekben az években, évtizedekben talán századokra eldől a világ s benne hazánk sorsa. Mindent meg kell tennünk, hogy talpra állítsuk a nemzetet. Hogy visszaadjuk elrabolt életkedvét. Hogy bekötözzük vérző sebeit.

Aligha szólhatunk bele a ,,nagyok" dolgaiba. Nem dédelgethetünk hiú álmokat, de büszkén be kell töltenünk küldetésünket. Mindenekelőtt meg kell maradnunk, s meg kell gátolnunk, hogy ellenségeink elsöpörjenek vagy gályarabbá alacsonyítsanak. Dicsőséges múltunk, sok százados szenvedésünk, eredendő európaiságunk följogosít bennünket arra, hogy fizikailag, gazdaságilag és szellemileg megőrizzük önmagunkat, s megvédjük, ill. kiharcoljuk szabadságunkat. Jogunk van arra, hogy visszakapjuk, ami a miénk; hogy öncélúan magyar politikát folytassunk, s bárkivel szemben egyenrangú félként tárgyaljunk.

Nem szolgálhatunk idegen célokat, nem válhatunk fölösleges, lenézett, kihasznált és önpusztító nemzetté. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy fajtánkat megmenthessük. Úgy kell vitorláznunk a világpolitikában, olyan határozott erőt és keménységet kell mutatnunk, s minden támadásra úgy kell válaszolnunk, hogy szomszédaink és a nagyhatalmak is méltányoljanak, tiszteljenek bennünket. Meg kell értetnünk a világgal, hogy az ősidőktől magyar Kárpát-medence egységének visszaállítása egész Európa érdeke, mert e nélkül soha nem lesz béke, nyugalom a térségben. Nincs szükségünk semmilyen megalázó szerződésre és egyoldalú lemondásra. (Az ukrán, a szlovák és a román alapszerződés, valamint a végzetes NATO- és EU-tagság a 3. Trianon!) Számunkra csak akkor lenne elfogadható egy konföderális alapokon álló Európai Unió (a mostani föderális gyarmatbirodalom helyett!), ha egy területileg is egységes magyar nemzettel tartozhatnánk oda, természetesen gazdasági, politikai és katonai függetlenségünk megőrzésével.

A Szent Korona nevében vissza kell perelnünk magyarlakta területeinket, s meg kell óvnunk népünket a Kárpát-medencében. Ezt csak úgy tehetjük sikerrel, ha egy sérthetetlen falanxba tömörülünk, és a magunk magyar útját járjuk. Mert nincs ,,turáni átok". Széthúzásunk csak idegen métely: a gyakori veszekedés, marakodás csírája, okai mindig a kívülről jött eszmék, a másféle észjárás, az ellenséges anyagi és politikai szándékok voltak. Trianon csak nekünk fáj, csak a mi ügyünk. Egyedül mi vagyunk az áldozat, mi ártatlan magyarok. Mindenki más bűnös, mindenki más tartozik nekünk! Rázzuk meg a világot, kiáltsunk rablót minden fülbe, hogy a süketek is térdre rogyjanak! Vesszen Trianon, vesszen a nemzetgyilkos bolsevizmus, liberalizmus és kozmopolitizmus!

Eljött a mi időnk, nem tűrhetünk tovább. Ha választott vezetői sorra cserbenhagyják népünket, nekünk kell az élére állni. Meg kell felelnünk kötelességünknek, feladatainknak, vagy mindnyájan elveszünk. Ezt várják tőlünk kortársaink s porló őseink, ezt a sorsot szánta nekünk a Magyarok Istene. Előre hát a hazáért s a szabadságért, előre a szebb magyar jövőért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Verőlegényekkel hallgattatta e
  2008-05-23 22:28:13, péntek
 
  Verőlegényekkel hallgattatta el a jegyzőt a fideszes polgármester
2008-05-23. 17:04

Dulakodás alakult ki a volt jegyző és két biztonsági őr között az esztergomi képviselő-testület csütörtök éjjeli ülésén, amikor a két és fél éve elbocsátott jegyző kiosztotta a bíróság másodfokú végzését, miszerint az önkormányzat köteles visszavenni az állásába, valamint törvényességi észrevételt tett a tárgyalt napirendi ponthoz - erről maga az érintett beszélt pénteken.

Csomor Sándor elmondta, háromszor próbált meg szót kérni, mindhárom alkalommal a biztonsági őr fojtotta belé a szót. Másodszor a fideszes polgármester megfenyegette, hogy legközelebb kivezetteti az ülésről, majd következő felszólalási kísérleténél két őr rángatni kezdte. A televíziós kamerák előtt történt incidens közben egyik képviselő sem lépett közbe, az őröket végül a polgármester rendelte vissza, miután a jegyző karakánul ellenállt.

A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.

Az incidenst követően az ülésen felolvastak egy állásfoglalást, melyet a városháza 13 vezető köztisztviselője írt alá (hogy milyen nyomásra, és hogy hány "vezető köztisztviselő" nem írta alá, arról nincs említés, bár nem is az aláíróktól függ az igazság). Ebben leszögezik: "A jelenlegi helyzetben nem látjuk annak esélyét, hogy Csomor Sándor munkába állása esetén a hivatal működőképessége megtartható lenne. Mindenki számára világos, hogy az önkormányzati törvényben megtestesülő jogalkotói szándék a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző együttműködésére vonatkozóan, jelen körülmények között nem biztosítható." (Azaz a lopás nem működne - a szerk.)

Csomor Sándor korábban elmondta, kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két és fél éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt; a jegyző birtokában van ugyanakkor a polgármester által aláírt esküokmány.

Időközben mind az első fokon, mind a másodfokon eljáró bíróság kötelezte az önkormányzatot, hogy vegye vissza állásba a volt jegyzőt. A bíróság először kétszázezer, majd a napokban ötszázezer forintra büntette a várost az intézkedés végre nem hajtásáért és kilátásba helyezte, a rendőrség közreműködését rendeli el, hogy a jegyző elfoglalhassa hivatalát. A Tatabányai Munkaügyi Bíróság elmaradt jövedelmén túl, kártérítésként és perköltségként első fokon 24 millió forint kártérítést ítélt meg Csomor Sándornak.

(Stop / MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mocskosul hazudik Gönczöl Kati
  2008-05-23 22:27:05, péntek
 
  Mocskosul hazudik Gönczöl Katika a cigánybûnözésről + 9 milliárdot nyúlnak le (megint)
2008-05-23. 21:56

Az alább szereplő cikkből kiderül, hogy most, a változatosság kedvéért, kilencmilliárd Ft-ot nyúlnak le a párt-, állami- és cigányvezetők. Természetesen eredmény, értelem nélkül - ahogy a most, az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézete jóvoltából napvilágra került 120 milliárdos esteben, ahol, idézem, “nem lehet felmérni, mire is ment el pontosan az a 120 milliárd forint, amelyet az állam a cigányság integrációjára költött". Hát, ha már egy kormányközeli szervezet is így ír a cigánypénzek lenyúlásáról, ott nagyon durva dolgok történnek.

"Kilencmilliárdért bűnmegelőz a kormány

A kormány elfogadta a 2008. évi bűnmegelőzési cselekvési tervet, amely arra koncentrál, hogy a gyerekek és fiatalkorúak közül a lehető legkevesebben váljanak bűnelkövetővé, visszaszorítsa a családi erőszakot, és javítsa a városok közbiztonságát. A célra 9 milliárd forintot áldoz a kabinet.

Jóváhagyta a kormány a kilenc milliárd forintból finanszírozandó 2008. évi bűnmegelőzési cselekvési tervet a kabinet. A program többek között a megelőzésre és a lelkiismeretre fókuszál. Például a fiatalkorú elkövetők esetében a büntetés helyett a jóvátétel felé mozdulna a rendszer: egy pad megrongálást nem pénzbírsággal torolják, hanem parkfelújításra kötelezik a 18 év alattiakat.

Ez hatékonyabb a hagyományos büntetésnél - mondta Gönczöl Katalin. Az államtitkár hasznos programnak nevezte több börtönben elindított hasonló programokat, amelyekben az elítéltek a helyi közösség javára végeznek közmunkát, például temető-helyreállítást, buszpályaudvar- felújítást.

Az iskolai erőszak elleni eszközökben Gönczöl Katalin kiemelte a fővárosi XVIII. kerületi önkormányzat programját, amelyben a konfliktusokat szemtől szembe próbálják feloldani, az okozott sérelmet pedig megértetni. A jóvátétel itt is fontos elem. Egy európai érdeklődést kiváltó kezdeményezésben pedig Esztergomban megtörtént bűncselekményeket dolgoztak fel kisfilmekben a bűnmegelőzés érdekében.

Az államtitkár elmondta, hogy a fiatalkorúak a teljes népességhez viszonyítva belül kétszer annyian követnek el bűncselekményeket és ugyanekkora hányadban válnak erőszakos bűncselekmény áldozatává. A gyermek- és fiatalkorúak bűnözésének tendenciája egyébként 150 éve változatlan.

Az is vagy 100 éve jellemző, hogy a bűnözési térképen Észak-Magyarország és az Észak-alföldi régió a vezető területek. Az pedig az elmúlt 15 évben mutat állandóságot, hogy bármennyi az elkövetett bűncselekmények száma, a rendőrség ugyanannyit, évente 120-130 ezret képes felderíteni. Jelenleg az ismertté vált cselekmények elkövetőinek közel 40 százalékát, körülbelül 200 ezer embert nem tudják elkapni."

(zsIndex)

Kuruc.info / Arppi S.: Miért nem szakad rájuk az ég ezek után? Hogy a cigány fiatalkorúak relatíven (nem abszolút!!!) csak kétszer nagyobb mértékben bűnöznek, mint a nemcigányok??? Gönczöl, legalább a saját rendőrségük hivatalos adataival legyen tisztában! Hivatalos statisztika: Bp.-n a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány! + kötelező videó - csak egy kis emlékeztető arról, hogy a cigányság számarányát nagyságrendekkel meghaladó mértékben részesül a fiatal- és pláne gyerekkorú, életellenes bűnözésből! Tessék, Gönczöl, lehet cáfolni a hivatalos adatokat!!

Arról meg nem is érdemes beszélni, hogy 150 éve nem változtak a fiatalkorú bűnözési tendenciák. Dehogynem! Ma sokszorosa a fiatalkorú cigánybűnözés a mondjuk 30 vagy 70 évvel ezelőttinek - már pusztán a (túlnyomórészt bűnöző) cigányság részarányának drasztikus megemelkedése miatt.

Ugye, látják, Kedves Olvasóink, hogy milyen “embereket" tartunk el az adónkból?

http://kuruc.info/r/1/25199/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárták az elnökválasztási cs
  2008-05-23 22:21:45, péntek
 
  Kizárták az elnökválasztási csalást leleplező liberálist
2008-05-23. 07:49

Kizárta az SZDSZ Köteles Pétert, aki kirobbantotta a liberális párt elnökválasztási botrányát. A fegyelmi bizottság indoklása szerint Köteles azzal követett el fegyelmi vétséget, hogy a Hír Televízióhoz fordult a problémával (tán Kókáékhoz kellett volna, annak lett volna érdemi következménye? - a szerk.), és a Jüttner-bizottság előtt is terhelő vallomást tett a párt megyei vezetésére.

Köteles szerint a fegyelmi bizottság elfogult volt, mivel egyik tagja az a Szabó Tamás, aki tavaly szeptemberben visszahívta őt a városüzemeltetési bizottságból. A liberális politikus felháborítónak tartja, hogy miközben őt kizárták, a csalók és a felbujtó T. Asztalos Ildikó ellen még csak fegyelmi eljárást sem indítottak.

(Hír TV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.