Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Akik a NATO-t segítették...
  2008-05-26 23:54:42, hétfő
 
  Akik a NATO-t segítették - még mindig ellenségek

Kádár hadbírója, Kaposvári Bertalan pedig főbíró lesz?
2008. május 16. 17:33 |
A Kádár rezsim egykori hadbírája lehet a Legfelsőbb Bíróság elnöke, ha Lomnici Zoltán utódját a jövő hónapban nem sikerül megválasztani. Kaposvári őrnagy ítélte el 1981-ben két másik bíróval együtt kémkedésért Rimner Gábort és társait. Egy másik dokumentum szerint ő nem volt hajlandó helyt adni 1995-ben egy másik, kémkedésért elítélt személy fellebbviteli kérelmének. A Nyugatot a szovjet megszállókkal szemben segítő magyar hírszerzők ügye máig nem rendeződött megnyugtatóan.
Ha az Országgyűlés leszavaza a legfőbb bírói posztra aspiráló Baka Andrást, Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét, akkor Lomnici Zoltán főbíró helyébe június 26-a után a jelenlegi elnökhelyettes, Kaposvári Bertalan lépne. Kaposvári kilenc hónapig tölthetné be a posztot, mivel jövőre lesz 70 éves, ez pedig a felső korhatára a főbírói tisztségnek.
Hacsak önként nem távozik, különös karriert befutó ember kerül erre a posztra. Előadó bíróként, őrnagyi rangban, ő volt az, aki 1981 október 6-án a Legfelsőbb Bíróság tanácsában - két másik bírótársával egyetemben - Korda György elnök-ezredessel (az énekesnek csak névrokona) és Nagy Tibor ezredessel - zárt tárgyaláson ítéletet hozott Rimner Gábor és társai bűnügyében. Rimnert a NATO javára folytatott kémkedéssel vádolták, és 12 évet kapott. (1990-ben kiengedték ugyan, de teljes körű állampolgári jogait tizenegy évvel a rendszerváltás után, 2001-ben nyerte csak vissza. A teljes rehabilitációra irányuló négy kegyelmi kérvényét addig a mindenkori köztársasági elnökök elutasították).
Jött a rendszerváltás, de Kaposvári Bertalan maradt. 1995-ben, tehát 6 évvel a rendszerváltás után, még mindig előadó bíróként, Szabó Győző elnökkel, Berkes Györggyel, Vereczkei Gézával és Katona Sándorral együtt elutasította az 1982-ben kémkedés miatt elítélt Bencsik Mihály fellebbezési kérelmét. Közölték, további fellebbezési kérelemnek nincs helye, és a "bűnügyi költséget" is az elítéltnek kell állnia.
Kaposvári dicstelen szerepén túl ismét felvetődik a kérdés: ha az elítélt hírszerzők már a 70-es, 80-as években igaz hazafiként védték országunkat a szovjet imperializmussal szemben, és a mai nyugati szövetségeseket erősítették fontos katonai információk továbbításával, vajon nem érdemlik-e meg a köztársaság minden elismerését és méltó megbecsülését? A független bíróságok - Fidesz- vagy MSZP-kormány legyen is a hatalomban - úgy látszik, másként gondolják.

Hirschler Richárd
http://hvg.hu/itthon/20080516_kaposvari_nato_hirszerzo_lomniczi.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vak Justicia esete a kordon
  2008-05-26 23:51:04, hétfő
 
  A vak Justicia esete a kordon blőddel

Az 1994. évi honvédelmi törvény szerint ,,a műveleti terület az a földterület és a felette lévő légtér, ahol a szemben álló felek konkrét fegyveres cselekményei megvalósulnak, vagy ennek veszélye fennáll, illetve a szemben álló felek fegyveres összetűzése miatt veszélyeztetett terület".(A jogszabály a rendőrségre nem vonatkozik.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kordon, v. majmok a ketrecben
  2008-05-26 23:45:28, hétfő
 
  Majmok a ketrecben?

Olyan a magyar parlament ezzel a kordonnal körbezárva, mintha egy tirnyes-tornyos állatkert lenne.

Szépen körbe van már megint kerítve ez a parlament nevezetű állatkerthez hasonló építmény.

Szégyene ez a csodálatos Háza az országnak! Szégyene a sok, benne összegyűlt furcsa , "képviselő" nevezetű élőlénnyel benne.

Csupa embernek látszó mutáns... Félti magát tőlünk, valódi emberi lényektől, nehogy tönkretegyük művilágukat, ezért körabekerítették már megint magukat.
A valódi emberek, meg a kordon másik felén gyülekeznek, tiltakozván a mutánsok diktatúrája ellen...

A mutánsok, viszont szívósabbnak tűnnek, mert lelketlenek. Mi, a kordon innenső felén, pedig LELKESEN reklamáljuk és követeljük vissza a természetes emberi életfeltételeket...

Tényleg nem szeretnénk mást mint ÉLNI, miközben ÉLNI HAGYNÁNK MI MINDENKIT, AKI NEM TÖR AZ ÉLETÜNKRE!!!

De ezek a mutánsok ott a tirnyes-tornyos HÁZ-ban, bizony máson sem törik a fejüket, hogyan lehetne kiirtani a valódi, LELKES, magyar embert...

Bp. 2008. május 26.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az őszödi beszédre emlékeznek
  2008-05-26 23:36:09, hétfő
 
  Az őszödi beszédre emlékeznek tüntetők a Kossuth téren
2008. május 26. 19:30 MTI

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök két évvel ezelőtti balatonőszödi beszédére emlékeznek a magukat Kossuth térieknek nevező tüntetők a Parlament előtt, amelyet a rendőrség fémkordonokkal vett körbe - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A bejelentett demonstráció kezdetekor, késő délután mintegy ötven, árpádsávos és nemzeti színű zászlót lobogtató ember gyűlt össze a Parlament előtt. A rendőrség még kora délután fémkordonokkal lezárta az Országház előtti tér egy részét, a közelben több rendőrautó várakozik, de jelentősebb rendőri egység nem látható. Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője, a kormányellenes tüntetés szervezője azt mondta, hogy a miniszterelnök "hazugságbeszédére" emlékeznek.

A demonstráció kezdetekor a hangszórókból az Internacionálé, majd archív felvételről Sztálin beszéde és kommunista dalok hangzottak fel. A magukat Kossuth térieknek nevező tüntetők vezetője, Gonda László azt mondta: így akarják demonstrálni, hogy "visszajöttek az oroszok". A tüntetésen folyamatosak a bekiabálások, a résztvevők a kormányfő távozását követelik és a "Börtönbe!" szót skandálják.

A Parlament előtt tavaly szeptember 17-én azt követően kezdődtek a tüntetések, hogy kiszivárgott Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án, a balatonőszödi frakcióülésen elmondott beszéde. A zárt ajtók mögötti ülésen elmondott beszéd részletének nyilvánosságra kerülését követően még aznap este kormányellenes tüntetők jelentek meg a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren. Másnap késő este a tüntetők megtámadták a Magyar Televízió székházát, ahol több autót felgyújtottak.

A Kossuth téren egészen október 23-ig tartottak a tüntetések, amelyeknek az vetett véget, hogy az állami ünnep hajnalán a rendőrség kiürítette a teret, amelyet azt követően több hónapra kordonnal zárt le.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérett a világ...
  2008-05-26 01:21:42, hétfő
 
  Bayer Zsolt: Megérett a világ...
2008-05-23 Magyar Hírlap

Az Amerikai Egyesült Államok - nem titokban, hanem hivatalosan! - potenciális illegális bevándorlóként kezel mindenkit, aki vízumot igényel a beutazáshoz. Az Amerikai Egyesült Államok vízumkérő lapjának kérdéseitől (például: bőrszín!!!) minden liberális jogvédő és megmondóember idegrohamot kapna, ha bármely más ország vízumkérő lapján szerepelnének ezekhez hasonlók. (Hogy az amerikai jogsértés miért nem zavarja őket, nos, erről sejtéseink lehetnek, de most hagyjuk.)

Ez pillanatnyilag csak azért fontos, mert a liberális jogvédők és megmondóemberek éppen most rándulnak görcsbe Berlusconi és kormánya tervezett intézkedéseitől.

Miről van szó?

Arról, hogy Olaszországot elözönlötték a romániai cigányok. Papírok, munka, pénz és a legalapvetőbb viselkedéskultúra nélkül érkeztek, érkeznek a napfényes Itáliába, ahol aztán bódévárosokat húznak fel például Róma mellett vagy éppen Róma kellős közepén, a Tiberis partján. És más nagyvárosok mellett és más nagyvárosok kellős közepén. Volt hely, ahol az útkereszteződésben lévő körforgalom közepén zöldellő kis szigetre költöztek be. Az utcán végzik a dolgukat, irtózatos koszt és szemetet gyártanak. Koldulnak, kéregetnek, zaklatják az olaszokat. És természetesen bűncselekményeket követnek el - és egyre súlyosabbakat. A türelem akkor fogyott el először, amikor egy román cigány megölte egy olasz katonatiszt feleségét. Azután következett a mostani eset, amikor egy másik román cigány el akart lopni egy csecsemőt. (Biztos nem szabad leírni, hogy "katonatiszt" és "csecsemő", mert ezek a fogalmak alkalmasak a gyűlölet keltésére, miképpen az Olaszliszkán meglincselt tanár esetében is valami ilyesmit kértek számon az ügyvédek - megáll az ember esze...)

Olaszországban mindezek után az új jobboldali kormány elhatározta, hogy véget vet ennek a lehetetlen és iszonyatos állapotnak. Berlusconiék úgy döntöttek: bűncselekménynek nyilvánítják az illegális bevándorlást, és kitoloncolják a romániai cigányokat. Legalábbis azokat, akik munka, megélhetés és engedély nélkül kizárólag semmittevéssel, koldulással vagy bűnözéssel tartják fenn magukat.

Nincsen normális ember, aki ezzel ne értene egyet. Igen ám, de a mi liberális világunk tele van elmebeteggel. S így állhat elő az a helyzet, hogy a liberális jogvédők és megmondóemberek most szörnyülködésbe fognak. Mert természetesen Berlusconi a rossz fiú és a "populista".

John Lukacs már 1984-ben a következőket írja az Egyesült Államok 20. századi története című művében:

"Ismerjük el, hogy a tömeges bevándorlás áradata a jellegzetesen amerikai nemzeti karakter kikristályosodását megakasztotta ugyan, de a nemzeti egység fennmaradását (...) nem sodorta veszélybe. Hogy hová vezet mindez, azt a jövő rejti el előlünk, kivált azok után, hogy a mostani kormányzatok meggondolatlanul szélesre tárják a kapukat a trópusi délről bezúduló bevándorlók óriási tömegei előtt. Tán még abban a kijelentésben sincs túlzás, hogy a fő veszélyt az Egyesült Államok szemszögéből nem a Szovjetunió jelenti, hanem az úgynevezett harmadik világ. Ennek vad beözönlése egyre nagyobb mértékig, egyre nyilvánvalóbban van jelen az Egyesült Államokban."

Nos, Amerika - mondom - ma már potenciális illegális bevándorlókként kezeli a vízumkérőket. Az Európai Unióban pedig, ha az olaszok - most éppen ők, holnap majd más - megpróbálnak gátat vetni a román cigányok elviselhetetlen beözönlésének, akkor mindjárt megszólal a farizeusok kórusa, és farkast kiált.

Az olaszoknak és Berlusconiéknak tökéletesen igazuk van.

Nincsen eszme, nincsen ideológia, amelynek nevében el kellene viselniük és tűrniük azt, ami az országukban történik. És senki ne jöjjön most a kereszténységgel - mert Jézus azt nem tanította, hogy szeresd a gyilkosodat s azt, aki a házadba piszkít. Ő csak a felebarátodról szólt. Viszont a kufárokat kiverte a templomból.

S hogy egészen kristálytiszta legyen a kép, íme a következő hír: a labdarúgó Európa-bajnokság idejére az osztrákok visszaállítják határaikon az ellenőrzést. Tehát ha én el akarok menni Bécsbe egy meccsre a fiaimmal, vagy Ön, nyájas olvasó, akkor "vegzálva" leszünk a határon. De a román cigányokat senki ne merje bántani, ha utcán hálni, utcára rondítani, koldulni, lopni és ölni mennek Olaszországba.

Megérett ez a világ a pusztulásra. Hál' istennek, nem is tart már soká...
Bayer Zsolt, főmunkatárs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány kezességet vállalt
  2008-05-26 01:16:51, hétfő
 
  Egy magáncég milliárdos hiteléért vállalt kezességet a kormány
2008. május 25., 10:54 fidesz.hu

Egy magáncég 5,2 milliárd forintos hiteléért vállalt kezességet a kormány, egyedi döntéssel. Az Advertum Kft. ebből 3,1 milliárd forintért az első- és másodosztályú futballcsapatok marketingjogait birtokló cég tartozásait rendezné, megszerezve ezzel a klubok médiajogait. Több mint 2 milliárdért pedig saját médiabirodalmát fejlesztené.

A Pénzügyminisztérium csak hétfőn árulja el, miért érte meg a kormánynak az üzlet.

A három magánszemély tulajdonában álló vállalkozás neve akkor vált ismertté, amikor pár hete kiderült: a piaci ár töredékéért kapott bérleti jogot a Nyíregyházi Főiskola egyik milliárdokért felújított épületrészére.
(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnökné családellenes
  2008-05-26 01:15:23, hétfő
 
  Az érdekvédők nem osztják Dobrev Klára véleményét
2008-05-25 18:48 hírTV

Nem támogatják az érdekvédők a gyes és a gyed idejének lerövidítését. A szocialista kormány azt tervezi, hogy a kismamák nem 3, hanem 2 év alatt kapnák kézhez a gyest, hogy minél előbb visszamenjenek dolgozni. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, valamint a Különélő Szülők és Gyermekeik Érdekvédelmi egyesülete viszont úgy látja: az anyák többsége inkább otthon maradna, mert kevés a bölcsőde és a munkahely.

Videók: Az érdekvédők nem osztják Dobrev Klára véleményét

A kisebbségi szocialista kormány tervei szerint 3 helyett két év alatt fizetnék ki a gyermekgondozási segélyt, így ösztönöznék mielőbbi munkavállalásra a kismamákat. Az erről szóló törvényjavaslat még nem készült el, a szociális ellátások átszervezését azonban várhatóan a szabad demokraták is támogatnák. A liberálisok még koalícióban szorgalmazták a gyes-gyed idejének csökkentését és a szociális ellátások megkurtítását.

A szocialista kormány a gyes mellett a főállású anyaság és az Orbán-kormány által visszaállított gyed átalakítását is tervezi. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint elfogadhatatlan, hogy sok anyukának már várandósan le kell kötnie a helyet gyermekének a bölcsődében. Az intézmények kihasználtsága országszerte 120 százalékos.

Folyamatos az elértéktelenedés

A gyermeküket egyedül nevelő szülők érdekvédelmi szervezete azt mondja, a 8 százalékos munkanélküliség miatt nehéz a munkavállalás. A gyermekvédelmi segély 2007-ben három százalékot veszített vásárlóértékéből, idén várhatóan további két százalékkal értéktelenítik el.

Kapcsolódó cikkek:
Selmeczi: Ne kurtítsák meg a kismamák juttatásait
A bölcsődéké a jövő? - Iskolapélda (videó)
A bölcsődéken teszteli a bársonyos reformokat a kormány
Túljelentkezés a bölcsődékben - Dobrev mégis megdolgoztatná a kismamákat (+videó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magánvállalkozók felemelik han
  2008-05-26 01:13:33, hétfő
 
  "Eljött az ideje annak, hogy a szakma felemelje a hangját"
MTI 2008-05-24 19:10 Hírszerző

A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete, (NiT Hungary) addig nem szervez közúti demonstrációt, amíg van remény arra, hogy a kormányzati döntéshozókkal a fuvarozók helyzetének könnyítéséről folytatott tárgyalások eredményesek lesznek - mondta Dittel Gábor, a NiT ügyvezető főtitkára.

Hozzátette: az ipartestület az idén már tárgyalt mások mellett Szili Katalin házelnökkel, az akkori megbeszélésen közeledtek ugyan az álláspontok, de azóta a fuvarozó vállalkozók helyzete csak tovább romlott. A következő tárgyalás május 28-án lesz.

Földi Elek, a NiT elnöke a közgyűlésen elmondta, hogy az elmúlt két évben csaknem 2.000 vállalkozás szűnt meg a rájuk nehezedő terhek miatt. A fővárosi behajtási díj, a magas üzemanyagárak, a "méltánytalan súlyadó- fizetési rendszer", illetve a szabálysértések esetén kirótt irreálisan magas büntetési tételek egyre nehezebb helyzetbe hozzák a fuvarozókat. Hozzátette: "eljött az ideje annak, hogy a szakma felemelje a hangját".

A több mint 4.000 tagot számláló érdekvédelmi szervezet a fuvarozókat sújtó jövedéki adó mérséklését és a behajtási díj rendszerének felülvizsgálatát szorgalmazza. Azt is szeretnék elérni, hogy a kisebb - a közúti biztonságot nem veszélyeztető szabálysértések esetén - a hatóságok rugalmasabban járjanak el a tehergépkocsi-vezetőkkel szemben - például engedjék meg a büntetés utólagos befizetését és a rakomány továbbszállítását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszüntetné Németországot?
  2008-05-26 01:11:39, hétfő
 
  A lisszaboni szerződés megszünteti Németországot?
A német nyelvterület lapszemléje
2008. május 24. 11:34 Keresztes Lajos - MNO

A Süddeutsche Zeitung beszámol arról, hogy Peter Gauweiler (CSU) képviselő alkotmánybírósági beadványban fordult a Németországot felszámoló lisszaboni szerződés ellen. A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy koalíciós válsággal fenyeget az SPD köztársaságielnök-jelölése. A Die Welt az újabb Stasi-akták alapján valószínűsíti, hogy Gregor Gysi, a Baloldali Párt frakcióvezetője ügynök volt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilap a "CSU óv Schwan jelölésétől" című cikkében a szociáldemokraták döntése miatt Berlinben kirobbant koalíciós vitával foglalkozik. Horst Köhler ismételt elnökjelöltségével egy időben láthatóan megromlott a berlini koalíciós klíma. Peter Ramsauer, a berlini CSU-képviselőcsoport vezetője pénteken felszólította az SPD-t: vonja vissza jelölését Gesine Schwanra. Karl-Theodor zu Guttenberg CSU-s Bundestag-képviselő odáig ment, hogy a koalíciós szakítás veszélyére is figyelmeztetett. Ezzel szemben Wolfgang Jüttner, az alsó-szászországi SPD frakcióvezetője védelmébe vette a főiskola vezetőjének jelöltségét. A zöldek bejelentették, ők először a szeptemberi bajor tartományi választások után döntenek arról, jövő májusban kit fognak elnökként támogatni.

Die Welt (welt.de)

A konzervatív német napilap "Az új akták megerősítik a Gysivel szembeni Stasi-gyanút" című cikkében a Baloldali Párt frakcióvezetőjével szembeni legújabb vádakat ismerteti. A Stasi-aktákat kezelő Birthler-hivatal pergyőzelmét követően nyilvánosságra hozott Gysi-akták igen kellemetlen kérdéseket vetnek fel az egykori NDK-s ügyvédről. Az egykori disszidens fő vonalaiban megerősítette az aktán szereplő megjegyzéseket, s ez valószínűsíti, hogy Gysi a Stasinak dolgozhatott. Thomas Klingenstein - aki az NDK-ban élő költő volt, 1981-ben az NSZK-ban publikálta verseskötetét, bár akkor már börtönben ült - szerdán tanúként kívánt megjelenni a Gysivel szemben kezdett perben. Mivel a tárgyalás elmaradt, Klingenstein most a sajtó elé tárta a történteket, főként azt a nyolcszemközti találkozót, amire 1979. október 3-án került sor. E napon látogatta meg a két ismert kelet-berlini ellenzékit, Robert és Katja Havemannt. Klingenstein úgy emlékszik, hármukhoz késő este megérkezett Gregor Gysi. Egy egy-két oldalas, átfogó, 1979. október 5-i keltezésű Stasi-feljegyzésben - azaz két nappal a találkozó után - "célzott ügynöki akcióval" az elvtársak már pontosan tudták, miről beszéltek Havemannéknál.

Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)

A baloldali német napilapban Heribert Prantl "Fel az utolsó csatára - ezúttal Karlsruhéban" című cikkében ismerteti az európai reformszerződéssel szembeni alkotmánybírósági beadványt. A Bundestag már egy hónappal ezelőtt elfogadta a lisszaboni reformszerződést, a Bundesrat ezt péntek este tette meg. Német részről szinte már semmi sem állja útját a hatalmas reformmű elfogadásának. Szinte. Peter Gauweiler CSU-s Bundestag-képviselő valójában szinte súlytalan a szerződést kidolgozó uniós bürokraták hadával szemben. Most a kívülállónak számító Gauweiler egy olyan hatóságot hív segítségül, melynek az utolsó pillanatban még esélye van arra, hogy beavatkozzon az európai történésekbe - a karlsruhei alkotmánybíróságot. A beadvány, mely már pénteken a bíróság elé került, az alkotmánybírák utolsó lehetséges eszköze, hogy a bírák saját hatalmuk korlátozása ellen tegyenek valamit. A taláros testület arról kell döntsön, hogy feloldódjon-e Németország egy európai szövetségi államban.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Szocik az MSZP-től balra
NOL - Élesztős Zoltán Zgut Edit - 2008. május 24.

Széles társadalmi bázison alapuló politikai mozgalmat kívánnak létrehozni balra az MSZP-től a Szociális Charta 2008 és az Alternatíva Mozgalom a Baloldalért nevű szerveződés alapítói.

A Magyar Szocialista Párton kívül is van baloldali élet Magyarországon - jelentette ki Galló Béla, a Szociális Charta 2008 mozgalom alapító tagja. A szintén nemrég megalakult Alternatíva Mozgalom a Baloldalért szerveződés alapítóival közösen egy széles társadalmi bázison alapuló politikai mozgalmat kívánnak létrehozni. Utóbbit az MSZP 2007-ben megalakult Ésszerűség és Felelősség Platform Hajdú Bihar megyei szervezetének elnöke Sarkadi Zsolt és Bánfalvi Győző alelnök alapították. Sarkadi szerint a szocialista párt jelenleg még megtestesíti a baloldali értékeket, de a liberális irányt képviselő párt elitje már nem.

A Charta másik alapító tagja, Hajdú János úgy vélekedik, az MSZP eljutott arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút. A jelenlegi kormánypárttól balra helyezkedő, önmagát szociáldemokrataként meghatározó két platform integrálni kíván minden olyan baloldali szervezetet, amely egyetért egy új baloldali politika szükségességével. Programjuk a társadalmi párbeszéd, a hitelesség és a szociáldemokrácia elsődlegességében rejlik. Jelzésértékű volt, hogy elképzeléseiket a Magyarországi Szakszervezetek Országos Szövetségének székházában fejtették ki azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a szakszervezetek bevonásával szélesebb alapon létrejövő együttműködést alakítsanak ki.

A Munkáspárt 2006-tal valamint a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal kiegészülő Charta elsősorban civil kezdeményezés, de nem zárják ki a párttá alakulás későbbi lehetőségét sem. Az MSZDP képviseletében jelen lévő Szabó Imre kifejtette, a bizonytalan szavazók megnyerése érdekében elengedhetetlen egy alternatív baloldali politika megjelenítése. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy az egyik legfontosabb cél a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozása egy esetleges választás során, melyre az MSZP már nem képes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb 3 aláírásgyűjtés
  2008-05-26 01:10:30, hétfő
 
  Három aláírásgyűjtés az új választásokért
2008. május 24., 16:58 fidesz.hu

Három kezdeményezés is az Országgyűlés feloszlatását tűzte ki célul, bár egyiknek sincsen kötelező érvénye, de a népakarat komoly nyomást gyakorolna a parlamentre.

Legutóbb a Budakalászi Polgári Körök döntötte el, hogy ilyen kezdeményezésbe fog. A szervezet országos méretű aláírásgyűjtést tervez annak érdekében, hogy az Országgyűlés oszlassa fel magát, s legyenek új választások. Fricz Tamás politológus a HírTV Péntek 8 című műsorában és a Magyar Nemzetnek is kifejtette, a kezdeményezés lényege, hogy az emberek új, legitim hatalmat tudjanak választani.
(Magyar Nemzet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2058
  • e Hónap: 10662
  • e Év: 46603
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.