Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tomcat "akasztásos beszéde" ki
  2008-05-08 21:00:12, csütörtök
 
  Tomcat "akasztásos beszéde" kiverte a libsi biztosítékot - akár 3 évet is kaphat érte
2008. Május 08. 18:14

Abcúg.hu

A Nyilvánosság Klub ügyvivői testülete által fogalmazott nyílt levél alapján az ismert blogger ellen büntetőeljárás indulhat. A levél idézi Tomcat gyűlöletre uszító kijelentéseit, amelyek a Szögedi magyar majálison hangoztak el.

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre csütörtökön az a Nyilvánosság Klub ügyvivői testülete által fogalmazott nyílt levél, amelynek alapján a Tomcat néven ismert Polgár Tamás ellen akár büntetőeljárás is indulhat. "A levél bejelentésnek minősül, így elvileg indítható büntetőeljárás az ügyben, ha a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészség így határoz" - adta tudtul Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő.

A Nyilvánosság Klub szerdán juttatta el a hírügynökségnek azt a legfőbb ügyésznek címzett nyílt levelet, amelyben a következőket írták: Polgár Tamás a Szögedi magyar majális május 1-je és 4-e között tartott rendezvényén olyan kijelentést tett, amely megítélésük szerint nyíltan gyűlöletre uszító mondatokat tartalmaz, és ez kimeríti a közösség elleni izgatás hivatalból üldözendő tényállását. A levél idézi Tomcat szavait, melyek szerint hiba volt, hogy 1956-ban nem kötötték fel az ávósokkal együtt a gyerekeiket is, és ha "akasztgatnak", ezt a hibát nem szabad újra elkövetni.

A hatályos jogszabály szerint a köznyugalom elleni bűncselekmények körén belül a közösség elleni izgatást az követi el, aki nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzet, illetve valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít. Ez a bűntett három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Forrás: FN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre pofátlanabban a neonácik
  2008-05-08 20:58:39, csütörtök
 
  Egyre pofátlanabban a neonácik - így Burányi
2008. Május 08. 11:26

Abcúg.hu

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ki nem hagyná a ragyogó alkalmat, hogy beszédet mondjon holnap a békemeneten. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke a minősíthetetlen ATV Reggeli Jam című agprop.műsorában elmondta, azért tartják fontosnak az eseményt, mert tavaly óta ,,egyre pofátlanabbak és egyre sűrűbbek a neonáci, szélsőjobboldali megmozdulások".

A kirekesztés, az antiszemitizmus, és a gyűlöletkeltés elleni tiltakozásul, és a holokauszt idején Dunába lőtt százezrek emlékére szerveznek péntek este fél héttől békemenetet a Parlament előtti rakparti szakaszon, ahogy sokan hivatkoznak rá, ,,a cipőknél" azok, akik ezt napjaink legfontosabbb politikai eseményének tekintik a valós tennivalók helyett.

Burány Sándor elmondta: okultak a tavalyi incidensekből, és idén úgy szervezték meg az eseményt, hogy nem lesz lehetőség az ellentüntetésre. Olyan helyre állítják fel a színpadot, hogy elvegyék a tojásdobálók kedvét, és erős biztonsági kordont is felállítanak a szónokok körül.

Az MSZP budapesti elnöke szerint a szélsőjobboldali mozgalmak erősödése mögött nem a gazdasági helyzet romlása áll, mivel az utcai demonstrációkban résztvevők többsége középosztálybeli fiatal.

Burány Sándor elítélte a legújabb fehérpor-küldemények feladóit is. A 13 MSZP-irodának címzett fenyegetések miatt az egyik helyen gyerekeket is ki kellett telepíteni az épület melletti óvodai játszótérről. Még ha nem is mérgező a küldemény, ,,gonosz és aljas tréfát" művel az, aki feladja ezeket - mondta Burány.


Abcúg.hu: mi az, hogy nem lesz lehetőség ellentüntetésre? A kérdés már csak az, ami a majom és a rács esetében: ki a fogylya kinek vagy minek. Ők menekülnek, vagy minket rekesztenek ki? Nem mindegy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocikat és a libsiket még m
  2008-05-08 20:56:57, csütörtök
 
  A szocikat és a libsiket még mindig összetapaszja a mutyizás ragacsa
2008. Május 08. 10:01

Abcúg.hu

Egyelőre kérdéses, hogy a politikai szakítás után felbomlik-e a gazdasági koalíció is. Az MSZP-SZDSZ kormány felbomlása után egy sor gazdasági társaságban vált ingataggá az SZDSZ-delegáltak vagy az SZDSZ-hez köthető vezetők helyzete.

Az InfoRádió kormányzati forrásból úgy értesült, hogy már a héten elkezdődnek a nagy állami vállalatok vezetői posztjain a személycserék.

Kóka János, immáron ellenzéki pártelnök-frakcióvezetőként még hétfőn is úgy fogalmazott: reméli, hogy a koalíciós szakítást követően nem lesz boszorkányüldözés.
Maradhatnak-e gazdasági vezetői posztjaikon azok az SZDSZ-hez köthető üzletemberek, egykori politikusok, akik a 2002 óta tartó MSZP-SZDSZ koalíciós kormányzásnak köszönhetik kinevezésüket?


Úgy tűnik, hogy a szocialisták és a szabad demokraták szakítása után a gazdasági életben folytatódik tovább a politikai csata, de kérdéses annak kimenetele.

Az InfoRádió kormányzati forrásból úgy értesült, hogy már a héten megkezdődnek a nagy állami cégekben a személycserék.

A Heti Válasz még április közepén 118 olyan szabad demokratát vagy SZDSZ-es kötődésű személyt számolt össze, akik összesen 149 állami tisztséget foglalnak el. A hetilap írásából kiderült, hogy, különösen is népszerűek az erdészettel-vadásztatással foglalkozó részvénytársaságok - ilyen igazgatósági tanácsokban ül többek közt Kóródi Mária és Gombos András volt környezetvédelmi miniszter, illetve államtitkár, valamint számos parlamenti ex-képviselő. Kiváló káder-utógondozóként működnek a Volán-vállalatok, továbbá a gazdasági tárca által felügyelt MÁV-érdekeltségek.

Arra semmilyen törvény nem kötelezi a kormányzó erőt vagy erőket, hogy állami cégek igazgatósági vagy felügyelő-bizottsági helyeit pártkötődésű emberekkel töltsék fel. Igaz, ezt nem is tiltja, ideális esetben azonban szakmai alapon kellene ezeket a posztokat is betölteni.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő mindenesetre erről az InfoRádió Aréna című műsorában április 28-án azt mondta, hogy ezeket az embereket nem az SZDSZ küldte pozíciókba, hanem a helyi közgyűlések. Az ügyvivő szerint lehetnek olyanok, akik SZDSZ-esként kerültek oda, és ebben az esetben az lesz a normális, hogy a közgyűlés leváltja őket a koalíciós szakítás után. Horn Gábor ugyanakkor hozzátette: nem számít nagy leszámolásra.

Az SZDSZ-es politikus akkor kiemelte: a pártból központilag nem szóltak bele abba, hogy kiket hova delegáljanak. "Megmondom őszintén, hogy meglepetéssel láttam azt a listát, amit összeállított a Heti Válasz, mert én még nem láttam ilyen listát" - mondta Horn Gábor.

Több nagyvállalat ebben a hónapban tartja közgyűlését, így a változások, váltások vélhetően mostantól kezdve folyamatosak lesznek vagy legalábbis lehetnek - tudta meg az InfoRádió kormányzati forrásból. Informátorunk nem kívánt a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatói posztjáról beszélni, bár ez talán az egyik legcsillogóbb, amit SZDSZ-es politikus tölt be. Székely Gábor a Szerencsejáték Zrt. vezetésén kívül külsősként a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke, valamint a BKV felügyelő-bizottságának is az elnöke. Ugyancsak a társaságnál dolgozik területi igazgatóként Csőzik László, az SZDSZ országos tanácsának tagja, érdi alpolgármester.

Lényegében az egészségügy átalakításának leállítása miatt bomlott a koalíció. A változtatások egyik szellemi atyja Mihályi Péter, aki az egykori államreform bizottság egészségügyi szakmai munkacsoportját vezette, valamint tanácsadói szerződései is voltak. Az SZDSZ egészségügyi szakértője más területeken is szakmai megbecsülésnek örvend: a Magyar Államvasutak Zrt. igazgatósági tagja, a Magyar Villamos Művek Zrt. felügyelő-bizottsági tagja és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellenőrző bizottságának első kijelölt tagja.

Tavaly április közepén cége, a Europe Tanácsadó Kft. kapott egy nettó 12 millió forintos megbízást a Miniszterelnöki Hivataltól az április 15-től július 30-ig tartó időszakra egy egészségügyi szakmai munkacsoport "megszervezésére, létrehozására", és projektjeinek felügyeletére, beszámolók készítésére.

Ugyancsak az MVM-nél dolgozik, pontosabban dolgozott, mert most kedden lemondott a társaság elnöke, az SZDSZ egykori pártigazgatója, Vásárhelyi István. Az MVM közgyűlése pénteken lesz, ahol személyi kérdések is napirendre kerülnek, hiszen változik a cég vezetése, és ez érintheti Mihályi Péter pozícióját is.

Nincsenek viszont napirenden személyi kérdések a vagyonkezelőnél - mondta az InfoRádiónak Száraz Gábor, a vagyonkezelő kommunikációs igazgatója.

A tulajdonosi jogok gyakorlója, vagyis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igyekszik gazdasági szervezetként működni, és általában szakmai alapon nevezi ki a delegáltakat a felügyelő bizottságba vagy az igazgatótanácsba - fejtette ki. Száraz Gábor kiemelte: a Szerencsejáték Zrt. vezetésében sem lesz csere.

A teljesség igénye nélkül a Heti Válasz listájából kiderül, hogy Csillag István volt gazdasági miniszter a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. elnöke. Kamarás Miklós, aki a Tallér Kft.-ben Kuncze Gábor üzlettársa volt, jelenleg a MÁV Zrt. és a Vértesi Erőmű Zrt. elnöke. Kis Zoltán volt parlamenti képviselő a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója.

Ungár Klára az SZDSZ országos tanácsának volt tagja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese, Büky Dorottya az SZDSZ volt parlamenti képviselője, a MÁV kommunikációs igazgatója, Wekler Ferenc az SZDSZ Baranyai megyei elnöke, az országos tanács tagja, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági tagja, Csepeli György a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának tagja, Ábrahám Gergely, a GKM szóvivője a Hatvani Volán Zrt és a Neumann János Digitális Könyvtár Kht. felügyelő-bizottsági tagja.

A nevesebb állami társaságok igazgatósági tagjai - a költségtérítésen túl - havi 100 és 270 ezer, elnökei 170 és 700 ezer forint közötti tiszteletdíjat kapnak, a felügyelő-bizottsági tagságért pedig 100-250 ezer dukál. A regionális fejlesztési tanácsi szerepvállalást 50-100 ezer forinttal honorálják. Ezen összegektől lehetnek eltérések - leginkább felfelé.

Forrás: Déli Lap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi, Tiborcok
  2008-05-08 20:54:08, csütörtök
 
  Mi, Tiborcok


2008.05.07.

Kedves Olvasó!

Alig több másfél esztendőnél, hogy ez az írás megszületett. Bár ne lett volna igaz! Ne felejtsük el, az öszödi beszéd kiszivárgása előtt három hét volt még előttümk. Három hét! Nem kicsit, nagyon! Hogy a klasszikussá vedlet szennyszöveg szalonképes részét idézzem.

Ki gondolta volna, mindössze három hét választott el minket az azóta is tartó permanens folyamat kezdetétől.
Ez a gazdasági agónia olyan mély fájdalmakkal telített, amit a józan ész alig képes feldolgozni. Nem csupán a gazdasági körülmények valóban meghatározó szerepéről szól ez az írás. Az országvesztésről, a Haza kiárulásáról, a pénzügyi bitó félelmetes árnyékáról van szó. A kitaszítottak tömegéről jövendöltem benne, próbálván elemezni azt az akkori, másfél évvel ezelőtti állapotot. Bár ne kellett volna ezt tenni! De kellett!

Az ember, különösen ha magyarnak születik, nem kerülheti meg létigazságait. Meg lehet próbálni tárgyilagosan feltárva, kibeszélve, a felelősségrevonást és szükséges büntetést meg nem kerülve új országot építeni. Magunknak. Nem másoknak! Magunknak!

Tisztelettel, és Hazánkat féltő igaz magyar szeretettel ajánlom olvasásra az alábbi fejtegetést!

Budapest, 2008. május 6.

Lengyel Károly
a Szent Korona egyik szolgálója

--------------------------------------------------------------------------------


Mi, Tiborcok

Mi adhat felmentést egy mai magyar embernek, amidőn eltűri önnön sanyargattatását? Mi az a rejtett félelem, amely lépni sem engedi az embereket, amikor jogos érdekeit kellene megvédeni saját úgynevezett vezetőivel szemben? Van-e mostanság, aki talán meg is hallgatja a XXI. századi panaszokat?

Talán az Isten.

Miközben rablók járnak közöttünk, s nem merünk a lopni lendülő kéz után tiltólag nyúlni, hogy ezt nem. Pedig tőből kellene kitekerni azt a néhány kezet - még holtában is - akik miatt nyomor várna népünkre.

Milyen szellemiség az, amely eluralkodik ezen az országon? Keveseknek elnézik a lopást, miközben akkorára növekszik az általuk előidézett mindenféle adóság, ami kivétel nélkül porig sújtana bármely büszke és hatalmas birodalmat.
Ez egyben azt is jelenti a tolvajok szerint, nekünk már létezni sem volna szabad. Hiszen a volt saját tulajdonunkban bérlők sem lehetnénk.

Valóban csupán csak volt az a tulajdon, amiből jelenleg éppen végleg kitúrnának minket?
Nem! Az a tulajdon ma is a magyaroké, csak éppen kevesen merik még kimondani.

Jogtalanság nem szülhet jogot!

A régi Rómában ezt az alapigazságot törvénybe is foglalták, a mai joghallgatók tananyagát pedig ehhez az egyetemes alapigazsághoz igazítják.

A második nagy világégés után újra felosztották az úgynevezett nagyhatalmak egymás között a piacokat és befolyási övezeteket, vagy éppen megerősítettek a háború előttről származó döntéseket. Minket, magyarokat a vörös fenevad karmai közé vetettek. Jöttek is a moszkoviták átalakítani kényükre-kedvükre az országot - ezt az ártatlan népet.
A sarc, a sanyargatás magasiskolája dúlta fel otthonainkat - gyakorlatilag megbecstelenítve mindent.
Ausztria bölcsen a semlegesség mellett döntött, így a szovjet megszálló csapatoknak szükségszerűen el kellett hagyni azt a területet. Magyarországot állítólag utánpótlási útvonalként tartották megszállva. A valóság azonban az volt, hogy a kommunista befolyási övezetet akarták fenntartani ezen a tájon, hiszen kitűnő kiindulási lehetőséget adott, ami ráadásul kiválóan védhető megfelelő technikával.
Vergődtek tehát a kába lelkek az igában, mígnem néhányan megelégelték szenvedéseiket. Vagy mégsem? A szovjet hatalom érezte, nincs itt már maradása másképpen, csak ha a gyorsan szaporodó elégedetlenkedőket bele nem kergetik a fegyveres ellenállásba. Akkor azonban az általuk a nép nyakára ültetett megbízható lakájok behívhatják rendfenntartónak a dicsőséges Vörös Hadsereget önmaguk, a rendszer, de legfőképpen az őket a nép nyakába ültető moszkvaiak érdekeinek védelmére.

Elkövetkezett 1956. híres októbere.

Könyvtárakat is megtöltene a történészek munkája, ami erről a korszakról szól. Ki innen, ki onnan, így is, meg úgy is nevezte az eseményeket.
Végül megtorolták a hóhérbérencek önként és tíztetejével mindazt, amit a nép azokban a dicső napokban és hetekben tett. Herr Haynau elégedetten dörzsölhette vértől lucskos kezeit a másvilágon, mert jó tanítványok voltak ezek az alávalók. Igen, alávalók, mert valóban a pokol zabigyerekei voltak, s hagyták a nyakunkba örökségül fattyúikat. Fattyúk ezek testestől-lelkestől, mintha hordanák magukon poklok kitartottjainak bélyegét.

Az 56-os megtorlások után pedig a megfélemlített és agymosott tömeget olyan gályarabként kezelték, mint akiket életük végéig az evezőkhöz láncoltak volna. A fejlettnek mondott része a világnak ezt nem sokáig tűrte. Egészen egyszerűen nem voltunk képesek kikecmeregni egy szocialistának nevezett gazdasági béklyóból. Nem kellett az általunk előállított portéka senkinek a vörös táboron kívül. Egymás között szólva volt is rá ok.

Amikor erre rabtartóink rájöttek, a békesség látszatának megtartásáért rengeteg embert ki kellett vonniuk a munkából, máskülönben elkerülhetetlenné válik a szocialista nagyüzem túltermelési válsága. S, mint tudjuk, ezt ezen az oldalon sem voltak képesek másképpen levezetni, mint a fegyverkezési spirál felpörgetésével. Ez az eszement fegyverkezési hajsza odáig jutott, hogy egyes vélemények szerint a felhalmozott fegyverekkel a Naprendszer szinte összes bolygóját nemhogy el lehetett volna pusztítani, hanem egyenesen megsemmisíteni.
Ki kellett tehát vonni nagylétszámú munkaerőt a termelésből. A megoldás a népesség szaporításának lehetőségeként kínálkozott - noha ehelyütt ez ellentmondásosnak tűnhet. Rácsábították a tömegeket, hogy vállaljanak minél több gyermeket. Nem voltak ugyanis elég erősek létszámban ezen az oldalon egy esetleges konfliktus, különösen nem egy kiterjedt összetűzés katonai úton történő megoldására.
Felkínálták a dolgozó nőknek a gyermekgondozási segély lehetőségét. Segély, mert maga az összeg csupán hidegvízre volt elegendő, noha akkoriban sokan ekkora összeggel vonultak nyugdíjba.
Már maga a gyes bevezetése is temérdek pénzébe került az országnak, hát még ami azután következett.
Kiderült, a gyes miatt szaporodó létszámnak nincs megfelelő fedél, ezért be kellett indítani a panelházak építését. Akinek a nyelve pedig megfelelő csapásszámmal megfelelő ülepet tisztogatott, azok kaptak is a szürke egérlyukakból.

Nem a fenntartható, élhető gazdasági növekedés lehetőségét választotta az ország akkori vezetése (elsősorban gazdaságfilozófiai megfontolások, vagy éppen meggondolatlanság alapján). Mindezen gazdasági akrobatikus mutatványhoz nem volt elegendő pénz. Kapva kapott hát a pénzvilág az alkalmon, s a kivérzés határához közelítő szocialista gazdasági rendszer megtámogatására és nagyobb dicsőségére fel is ajánlották az újgyarmatosítók legkívánatosabb csaliját-fegyverét a hitelt.
Hamm, a szocik úszóig nyelték a horgot. Az adósokat csupán fárasztani kellett most már, mint valamely kapitális vadat. Biztosra tervezhető volt a teríték.

Különféle gazdasági folyamatok, és gazdasági ragadozók trükközése következtében elkövetkezett 1982. A nevezetes esztendő, annak is tavasza minden eddiginél meghatározóbbá vált Magyarország jelenlegi gazdasági tevékenységét illetően.
A hitelek, melyeket az ország rabtartói igénybevettek - s ki tudja hová is tettek - nagyjából ekkorra érte el a visszafizetés megkezdését. Sőt, a kamatokra külön visszafizetési kedvezményeket kínáltak, természetesen újabb kamatfeltételek fejében. Egyetlen lehetőséggel nem volt képes élni a magyar vezetés.
A hitelezők vérszemet kaptak. Megüzenték Magyarországnak, ha nem fizet tisztességesen, akkor nemzetközi bíróság előtt érvényesítik jogaikat az adós állammal szemben, és résztulajdont követelve elárvereztetik az országot.

Hoppá! Nagy-nagy hoppá!

Azt képzelte magáról a győzhetetlennek hitt ideológiáktól vezetett országvezetés, hogy tárgyalásos alapon haladékot sikerülhet kicsikarni, kialkudni.
De nem volt több lehetőség.

Volt egy film a magyar televízióban valamikor a rendszerváltozatlanság kezdetén, amire mára kevesen emlékeznek, esetleg nem akarnak emlékezni. Egy nagyhatalmú magyar politikai vezető életútjáról szólt a film. Ez az ember Havasi Ferenc volt. Meglepően tárgyilagosan, majdhogynem szárazon sorakoztatta fel a tényeket.
Havasi Ferenc akkor az ördög egyik földi helytartójának egyik beosztott vezetője volt. A Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága (KB) keretében működő Politikiai Bizottság (PB) Végrehajtó Bizottságának (VB) titkára volt. MSZMP KB PB VB!
Díszes pozíció! Felelősségteljes és felelősségterhes, egyben az élet-halál-ura kaszt tagja.
Havasi pontosan tisztában volt a pénzügyi lehetőségekkel, melyek az országra vártak, csupán eljátszotta a tudatlant, kimondatva a hitelezőkkel a világos verdiktet. Ez a diktátum nem másképp szólt, minthogy a felmerülő nehézségek leküzdésére, valamint a kamattörlesztés megkezdésének céljára akkor kaphat további tőkeinjekciót az ország, ha elfogadja a változó mértékű kamatszámítást. (Figyelem! Nem tőketörlesztésről szól a gazdaságtörténelem Magyarországon - máig sem!!)
Nem mást jelentett ez, mint Magyarország gazdasági leigázásának kezdetét.

Havasi mindezeket teljes őszinteséggel és részletesen ismertette az említett riportfilmben. Kitért arra is, hogy a fizetési határidő utolsó napjáig nem merte felvállalni a vezetőség azt az ideológiai térveszteséget, amit az adóság ki nem mondott átütemezése jelentett. Jelentős és tekintélyes közgazdászok egyetlen pillanat alatt megértették, itt a vég, csak még nincs, aki néven nevezze.

Államcsőd.

Végül kettő órával a kitűzött fizetési határidő lejárta előtt Havasi személyesen felvállalta a felelősséget, és keresztülverte a vezetőségi ülésen az egyetlen lehetséges, végrehajtható utasítás kiadását.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által vezetett számlákat tették meg áldozatnak. Történt ugyanis, hogy minden állami tulajdonban lévő munkáltató gazdasági egység egyszámlaszámáról akkora összeget emeltek le létszámarányosan, ami elegendő volt az első kamat-törlesztő-részlet kifizetésére. Ezeken a számlákon mindösszesen annyi pénz maradhatott, ami elegendő volt a következő havi munkabérek kifizetésére, a már megrendelt nyersanyagok beérkeztetésére, valamint a munkahelyek működtetésének technikai feltételeit fedezni. Semmi több! Semmi. Gyakorlatilag véglegesen kiürítették az úgynevezett államkasszát.

Másnap reggel az említett munkaadók pénzügyi vezetői a kényesen letakarított íróasztalukon egyetlen azonnali MNB-inkasszólevelet találtak. Többen szívükhöz kaptak, mielőtt tudatosult volna bennük, mi is történt valójában. Aki szerencsésebbnek mondhatta magát, az intenzív osztályon tért magához. Többen helyből a temetőbe indultak, elvtársi koszorúkkal ékesítve.

Sophokles, Shakespeare kezdő kiscsoportos e dráma árnyékában. Mindezt a tragédiát csupán megfelelő igényességgel dokumentálni az utókor számára egy emberöltő is kevés. De megtörtént. És vége. Vége az országnak.
Aláírták azt az egyezményt, hogy Magyarország tagjává válik idővel a Nemzetközi Valutaalapnak.
Ez az egyezmény adott biztosítékot a pénzvilág meghatározó szereplőinek, akiknek érdeke fűződött Magyarország gazdasági alapról történő leigázásához, hogy belátható időn belül nem szabadulhatunk az akkor még nem is érzékelhető adósságcsapdából.
Gyakorlatilag végleg, és teljes mértékben a hitelezők kényére-kedvére kiszolgáltatta a vezetés az országot a szípolyozás lassú, ám annál biztosabb hasznot hajtó tevékenységének.

Ettől kezdve az összes többi gazdasági folyamat alig felfogható tempóban gyorsulva kikényszerítette azt a politikai válságot, ami az adósságállomány elképzelhetetlen mértékű gyarapodásának következménye volt.
Be kellett vallani az ország nyilvánossága előtt, hogy irányt tévesztettek. A hetvenes évek második felében felvett hitelek változó kamattal számítva, csupán a kamatok fizetésének biztosítékával fedezve (egyéb garancia híján), húsz milliárd amerikai dollárt meghaladó heggyé növekedett.

Özönlöttek az önjelölt szakértők, tódultak a koncra, mind-mind részt remélt a maradékból, egy jó szaftos falatot. Mindegy volt már, milyen gazdasági, vagy társadalomfilozófiai alapról kapott ajánlást a tömegek előtt a rengeteg hiéna.
Ezek a dögevők rendeztek egy színjátékot, alkalmas bábokat mozgatva (ez még akkor is így van, ha többen ennek olvastán felháborodnak), megtartották 1990-ben az általános, titkos és szabadnak kikiáltott parlamenti választást. Ezen alkalomból az MSZMP utódpártja az MSZP (a már említett politikai fattyúk) földindulásszerű vereséget könyvelhetett el.
Nem volt véletlen Beke Kata elszólása a választás éjszakáján "Jézusom, nyertünk!". Nem tudtak mit kezdeni az ölükben hullott hatalommal. Miért is? Mert egy bábu soha, de soha nem lehet tudatában annak, miszerint őt madzagon mozgatták. Csak a látható történések jutnak el a számára értelmezhető világ részleteiből. A nézők tapsa a bábu számára önkívületet idéz elő, és hálából arra is hajlandó, hogy a nézők figyelmét elterelje a zsinórpadlásról.

Talán ez a kulcsszó, a figyelemelterelés, ami olyannyira lényegi eleme az effajta mutatványoknak. Még taps is jár érte, hiszen azt ünnepli a szerencsétlenül rászedettek tömege, hogy milyen ügyesen csapták őt be. És ezt még meglehetősen nagyvonalú juttatással ellentételezi, akár a saját kárára is.
Itt a piros. Hol a piros? Tessék, csak tessék! Tegyék meg tétjeiket! Tettünk. Rosszul választottunk, s azóta is azt reméljük, a következő játékban jobban választunk. A három, vagy több skatulya alatt pedig soha nem találjuk a nyereményt - csak a semmit mutatják nekünk, mosolyogva. Talán legközelebb.

Nem történt meg a fiókok kiborogatása. Szükség lett volna a valóság helyes értelmezéséhez minden egyes apró cédula besorolására, rendszerezésére, hogy abból kibontakozhasson a valós helyzet képe.

Que prodest?

Ki tartozik kinek? Mekkora a tartozás valós összege? Kinek/kiknek áll/állt érdekében az ország ilyen mértékű eladósítása, és főleg mennyiért tették? Mert annak azért komoly ára van, hogy valaki/valakik eladják az ország jövőjét.

2006-ban eljutott arra pontra az ország gazdasági állapota, hogy az összes játékosnak elfogyott a játékra szánt pénze. A játékosabb kedvűek kérnének még kölcsönt, de már nem kapnak. A skatulyákat mozgatók most is csak mosolyognak, mondván, majd legközelebb jobban választunk. Nincs legközelebb. Hazafelé már nem lesz miből ennivalót vásárolni.

Az éhezésnél nincs nagyobb úr. Erősen kijózanító hatása van.

Igen, mi, minden magyar felelős azért, mert elvitte/elcsalta a pénzünket az itt a piros-hol a piros. Felelős az állapotért a politikai fattyúk siserehada, no meg a bamba többség, akik most veszik észre kijátszott helyzetüket.
Nincs annál szánalmasabb élmény, mint a láncait már felismerő, bár attól önerejéből megszabadulni nem képes tömeg tiltakozik. Mert vezetői nemtörődömségből, hanyag eleganciával, bűnös önérdektől vezetve, hallgatagon és sietve magukra hagyták őket.

Az antik világ tragédiái közé fognak minket sorolni. A megtisztító lelki viharra talán még van lehetőség és erő annak felidézésére. Ha ez a megtisztulás elmarad, akkor nevünk már nem is fog szerepelni a jövő tudástárában.

Itt az idő! Most kell választani!
Itt sincs piros, ott sincs piros - csak élet, vagy halál.

Budapest, 2006. augusztus 27.

Lengyel Károly,
a Szent Korona egyik szolgálója


http://fusz.hu/node/8428
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre süllyesztõbe kerül
  2008-05-08 20:52:15, csütörtök
 
  Végre süllyesztőbe kerül az elmúlt évek neoliberális egészségpolitikája



Belföld
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az egészségügyi miniszter nemcsak hogy javasolta, de el is éri a pénztártörvény visszavonását. Éger István abban bízik, hogy a szakmai és politikai kompromisszumok révén a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal és a Fidesz által támogatott egészségbiztosítási törvénytervezet valósulhat meg.


A magyar társadalom nagy sikere lesz, ha a parlament hatályon kívül helyezi az egészségbiztosítási törvényt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István hozzátette: nagyon örül annak, hogy az elmúlt két év neoliberális elvektől vezérelt egészségpolitikája süllyesztőbe kerül, és lehetőség nyílik az építkezésre.

A kamarai elnök szerint ugyanakkor az elvesztegetett időt már nem lehet behozni, és a két évvel ezelőttinél rosszabb helyzetből kell megkezdeni az építkezést, hiszen az elmúlt időszakban rombolás folyt. A szakma továbbra is kész arra, hogy értelmes kompromisszumok részese, elősegítője legyen - fűzte hozzá Éger István.

Az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezésével a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői csoportja által előkészített, a társadalmi egészségbiztosítást leíró javaslata lehet az egyeztetések kiindulási alapja - magyarázta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István szerint azok az elvek, amelyeket Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtöki tájékoztatóján felvetett, közel állnak a kamara és más szakmai szervezetek álláspontjához.

Nincs már értelme


Nincs értelme megtartani a jelenleg még hatályos egészségbiztosítási törvényt, irányt kell váltani - mondta a Parlament egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke az InfoRádiónak.

Mikola István közölte: abban reménykedik, hogy visszavonják az anyagot, és megkezdődhet a rendszer szakmai alapon történő átalakítása. A politikus hozzátette: szerkezeti és menedzsmentbeli változtatásokat terveznek az egységes, Országos Egészségbiztosítási Pénztár szervezetében.

Az egészségügyi bizottság alelnöke úgy fogalmazott: elegük van már az egészségbiztosítási törvény körül hónapok óta zajló kutyakomédiából. Mikola István szerint túl nagy felelősség egy ekkora rendszerhez úgy hozzányúlni, hogy a szocialisták és a szabad demokraták folyton megváltoztatják véleményüket.

Rá fognak kényszerülni, hogy akárcsak a vizitdíjat, ezt a törvényt is visszavonják - vélekedett a politikus.

Évek munkája

Az MSZP-nek vissza kell vonnia a pénztártörvényt, mert annak módosításához nem lesz képes 194 igen szavazatot megszerezni - mondta az InfoRádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász. Sinkó Eszter szerint a szocialistáknak inkább azt kellene mérlegelniük, hogy a jelenlegi politikai felállásban érdemes-e egy új, saját javaslatot a Parlament elé vinniük.

Az egészségügyi közgazdász úgy véli, tisztázni kell a rendszer átalakításának hatásait is például abban a kérdésben, hogy a fejkvóta alapú finanszírozás képes-e csökkenteni a területi egyenlőtlenségeket. Sinkó Eszter közölte: ez nem dől el néhány hónap alatt, egy-két éven át különböző próbafinanszírozásokat kell majd bevezetni, hogy megállapítható legyen, melyikkel érhető el a kívánt cél.

Először az azonnali beavatkozások listáját kell felvázolni, amelyben szerepelnie kell a szakmai protokollok finomításának, valamint a jobb ellátás biztosításához szükséges összegeknek is - magyarázta a szakértő.

Ezeket a témákat mind-mind meg kell vizsgálni ahhoz, hogy láthassuk: ebből a pénzből egy sokkal jobban működő rendszert lehetne kialakítani - jelentette ki az egészségügyi közgazdász.

InfoRádió

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=21891
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: az "ünnep" hazánk gyar
  2008-05-08 20:48:30, csütörtök
 
  Olvasó: az "ünnep" hazánk gyarmati státuszának kezdete
2008-05-08. 17:28

A huszadik század a népirtások és a háborúk évszázada. Győztesek nélkül.
A huszadik század háborúit a diktátumok, a “békekonferenciák", a paktumok, a sajtcédulákra felkaristolt területrablások szegélyezték, melyet a kiszolgáltatottak gyötrelme, generációk megnyomorítása követett.
Kinek, kiknek használt mindaz, ami az elmúlt bő száz évet végigkísérte?

Kik és miért találták ki a tömeggyilkosságok legrafináltabb módozatait? Kik hozták létre az első koncentrációs táborokat? Kinek fordult meg a fejében a nukleáris fegyverkezés?

A politikai tömeggyilkosságok evolúciójának fejlődése töretlen. Miközben a legegyszerűbb módszerek keverednek a legszürreálisabb aberrációkkal, rájöhetnénk az igazi lényegre, mert ebben a pokoli történetben válaszok a miértek.

Miért is végezték ki koncentrációs táborokban a németalföldi gyökerű búrok asszonyait és gyermekeit az angolok? Miért is tereltek a törökök 1915-ben 1.600.000 örményt a szír sivatagba étlen-szomjan kínhalálra ítélve? Miért öltött mindez ipari méreteket a harmincas évek közepétől? Az aranyért, a természeti kincsekért, országokért, nemzeti-faji homogenitás, politikai homogenitás megteremtése miatt, vagy akár gazdasági fenyegetésként.

Angolok, bolsevikok amerikaiak, törökök, nácik. Mesterek és tanítványok.

Május 9-én azok ünneplik magukat győztesként, akik a legmagasabb szintjére kerültek a modern barbarizmusnak. Azok ünnepelnek vörös lobogók alatt, akik halálra éheztettek sok millió ukránt, miután még a vetőmagot is elrabolták tőlük. Ugyanők gépfegyverrel űzték gépfegyvertűzbe honfitársaikat. Azok ünnepelnek andráskeresztes brit lobogó alatt, akiknek dicsőség Drezda, Nürnberg, Köln, Berlin, Budapest romba döntése. Azok ünnepelnek a csillagsávok alatt, akik semmibe veszik Hirosimát és Nagaszakit, akinek hadi siker Tokió lerombolása, és azok ünnepelnek leghangosabban, akik mindebből - anyagi és erkölcsi - hasznot húztak. Dicsőséget, pénzt, hatalmat, ártatlanok pusztulásából.

És kik a legaljasabb csirkefogók? Azok a vazallusok és helytartók, akik ennek tudatában megünneplik és megünnepeltetik saját népük kálváriáját. Az a sakál, amely az odavetett koncért együtt üvölt a farkasokkal, akkor is sakál marad, ha farkasnak képzeli magát.

Olyan ember, olyan politikus, amelyet saját népe pusztulását együtt ünnepli leigázóval, Vagy őrült, vagy hazaáruló.

1945. május 9. Magyarország gyarmati státuszának kezdete.

Magyarnak ekkor nincs mit ünnepelnie.

Tatár József

http://kuruc.info/r/1/24634/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelem, regisztrálni kell a
  2008-05-08 20:47:36, csütörtök
 
  Figyelem, regisztrálni kell a Gárda-peren való részvételhez!
2008-05-08. 19:19

Regisztrálnia kell magát a Fővárosi Bíróságon (FB) annak, aki részt akar venni a Magyar Gárda perének következő, május 19-i tárgyalásán - közölte az FB közleményben csütörtökön. A rezsimet kiszolgáló patkánybíróság elfelejtett arról tájékoztatni, hogy az épületben akár 200 fő befogadására alkalmas terem is van. A cionisták törvényellenesen ki akarják rekeszteni a magyar közönséget még az épületből is, noha a tárgyalás nyilvános.

A tárgyalóteremben 63 ülőhely áll majd rendelkezésre, a tárgyaláson való részvétel pedig a tárgyalóterem korlátozott befogadó képessége miatt mind a sajtó munkatársai, mind pedig az érdeklődők részére regisztrációhoz kötött.

Azon érdeklődőknek, akik a tárgyalóterembe regisztráció ellenére vagy annak hiányában nem jutnak be, a bíróságnak nem áll módjában biztosítani a tárgyalóterem előtti tartózkodást, kizárólag a bíróság épületén kívül várakozhatnak, melynek biztosítása a helyszínen lévő biztonsági szolgálat és rendőrség feladata lesz.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/24639/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Május 27-től BKV-sztrájk
  2008-05-08 20:46:41, csütörtök
 
  Május 27-től BKV-sztrájk

2008-05-08. 18:51

Többnapos BKV-sztrájk kezdődik május 27-én, kedden - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője csütörtökön.

A sztrájkot kedden 0 órától tartják meg azok a tagszervezetek, amelyek csatlakoztak a határozatlan idejű munkabeszüntetéshez - mondta a szóvivő. Hozzátette, a tervek szerint többnapos sztrájkot tartanak, befejezésének időpontját később közlik.

Május 27-én lesz az írásbeli érettségi utolsó napja; ekkor vizsgáznak informatikából, művészeti tárgyakból és ének-zenéből a diákok. A sztrájk megtartását az érdekvédő azzal a ,,patthelyzettel" indokolta, amely a vezetőséggel folytatott tárgyalásokon kialakult; a szakszervezetek szerint a BKV vezetése nem kompetens, de a Fővárosi Önkormányzat sem nyújt segítséget abban, hogy teljesüljenek a szakszervezeti követelések.

Követeléseik továbbra is változatlanok: a közlekedési cég anyagi problémáinak megnyugtató rendezése, a létszámleépítés visszavonása, a paraméterkönyv-tervezet kialakításának leállítása és új tervezet készítése a szakszervezetek bevonásával, továbbá a munkakörülmények javítása. Nemes Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy csődközeli állapot felé halad a vállalat, információi szerint a cégnek bankokkal kellett tárgyalnia azért, hogy az áprilisi bérek kifizetésére legyen fedezet. A szóvivő rámutatott: előreláthatóan nem minden ágazat dolgozói vesznek részt a tervezett munkabeszüntetésben, így a metrós és a HÉV-es dolgozók sztrájkja még kétséges, de ez - biztonsági okokból - nem jelenti, hogy ezek a tömegközlekedési eszközök járnak majd a munkabeszüntetés idején.

A sztrájkban részt vevő szakszervezeteknek 60-70 százalékos a támogatottsága a BKV munkavállalói között - tette hozzá. A szóvivő szerint biztosan sztrájkolnak majd a busz- és a trolibuszvezetők, illetve néhány, a villamosok vezetőit, illetve a járművek karbantartóit tömörítő szakszervezet dolgozói. A sztrájk kezdetével kapcsolatban - amely egybeesik az írásbeli érettségi utolsó napjával - Nemes Gábor elmondta: a lehető legkevesebb kellemetlenséget kívánják okozni a diákoknak, a szakszervezetek bíznak abban, hogy az érettségi utolsó napján a sztrájk már nem érint túl sok vizsgázót. Hangsúlyozta: a szakszervezetek megegyezésre törekszenek a munkáltatóval, ezért lehet, hogy nem is kerül sor a május 27-i sztrájkra.

A szóvivő szerint a BKV-nál alkatrészhiány van, nagyon rossz állapotban mennek az utcára a járművek. Úgy fogalmazott: nem értik, ,,miért nem teszik a dolgukat az illetékesek, ne ránk haragudjanak az emberek a sztrájk miatt. Nem szeretnénk hetekig sztrájkolni, csak nyomást akarunk gyakorolni a döntéshozókra, így jelezve, hogy komoly baj van a BKV-nál, lépni kell az ügyben". Mint mondta, akkor egyezhetnének meg a cég vezetőségével, ha a döntéshozók a cég finanszírozási problémáinak megoldásánál figyelembe vennék a szakszervezetek nemrégiben átnyújtott javaslatait.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta: ők nem írták alá a javaslatcsomagot, és a sztrájkhoz sem csatlakoznak, mert szerintük túl korai a munkabeszüntetésre bejelentett időpont - ők a tárgyalásokra még több hónapot adnának. ,,Nem zárkózunk el attól, hogy ha nem teljesülnek a követelések, akkor sztrájkolni kell, de nem a bejelentett időpontban" - tette hozzá. A munkáltató javaslatára a felek jövő kedden ülnek újra tárgyalóasztalhoz.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a miénk nem dübörög
  2008-05-08 20:45:34, csütörtök
 
  Csak a miénk nem dübörög

2008-05-08 18:49 barikád.hu


Ezt jól megcsináltákEzt jól megcsináltákMagyarországon az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP az idén az uniós átlag 63 százalékát éri el. Ez két százalékponttal kisebb, mint ami két évvel ezelőtt jellemezte az országot, világosan mutatva, hogy megakadt a felzárkózási folyamat.

Eközben a régió többi gazdasága valóban dübörgött. Az Európai Unió felfutó konjunktúraciklusára támaszkodva 6 százalék feletti növekedési tempót mutatott fel, ami gyors konvergenciát jelentett a fejlettebb országok szintjéhez. Különösen nyilvánvaló a felzárkózásban mutatott elmaradásunk, ha az egy főre jutó GDP fejlődését a 2000-es években két szakaszra bontjuk. Magyarország - egyedülálló módon - az utóbbi négy évben nem lépett előre. 2000 óta viszont 20-25 százalékpontot javult a balti országok és Szlovákia mutatója.

Ennek hatására nem csupán annyi történt, hogy a régió fejlettebb országaitól (Szlovénia, Csehország) mért lemaradásunk is nőtt, hanem két ország, Észtország és Szlovákia elhagyott minket. A balti ország 2006-ban, északi szomszédunk pedig tavaly mutatott fel először jobb eredményt, mint Magyarország. Az élet nem állt meg: a számok azt sejtetik, hogy 1-2 éven belül újabb ország érhet utol minket.

Ezzel együtt a következő két évben jó esély mutatkozik arra, hogy a magyar gazdaság az alsó ötös csoportba csússzon le, ahol a lettek mellett a lengyelek is szorongathatják a 6. helyért. A friss számok tehát az alacsony hazai növekedési potenciál mellett a régión belüli folyamatos pozícióvesztést jelzik.

portfolio.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarságnál többet ér egy z
  2008-05-08 20:43:06, csütörtök
 
  Iványi Sándor: A magyarságnál többet ér egy zsidó jegyirodája?





2008 május 07 - szerda, 21:47
Lipták Tamás úr kérdezte a Benes dekrétumok elleni tüntetés kapcsán, hogy
Hol volt Magyarország miniszterelnöke?
Hol volt a köztársasági elnök?
Hol volt a külügyminiszter?
Hol volt a több ezer faji, etnikai megkülönböztetés ellen harcoló aktivista, akik a Hollán Ernő utcában melldöngetve álltak ki a fasisztáknak nyilvánított emberek ellen? Figyeljen Lipták Úr!

Orwell 1984 című utópisztikus regényében már 1949-ben megjósolta, hogy lesz egy olyan totalitárius rendszer, ahol a Nagy Testvér irányításával egy szűk, kivételezett elit felügyeli a rabszolgasorban tartott, elbutított tömeget, és ebben a világban az újbeszél nyelv lesz a hivatalos formula. Orwell világa megvalósult. 1975. november 10-én az ENSZ 72 szavazattal 35 ellenében (32 hiányzással) elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében "A cionizmus a rasszmus és a faji megkülönböztetés egyik formája".
Ezt később a cionisták nyomására a 1991. december 16-án 111:25 arányban visszavonták ezt a határozat, de a lényegen ez mit sem változtat, hiszen 2008-ban az ENSZ új emberi jogi biztosa is lenácizta Izraelt. A nácik által elkövetett bűnökhöz hasonlította az izraeli hadsereg Gázában végrehajtott akcióit az ENSZ emberjogi szervezetének leendő elnöke, Richard Falk, jogászprofesszor.

Falk tanulmányában a nácik rémtetteihez hasonlította az izraeli hadsereg cselekedeteit a Gázai övezetben - írja a BBC. Richard Falk elmondta, hogy lejártak már azok az idők, amikor Izrael mindezt büntetlenül megtehette. Az amerikai Princeton egyetem professzora - aki részletes jelentést készített az általa meglátogatott palesztin területek helyzetéről - úgy véli, hogy az 1967-es hatnapos háború óta nem történtek olyan brutális események Gázában, mint most.

A Nagy testvér ma Simon Peresz, akinek még az amerikai elnökök is hódolnak, a rendszer a neoliberalizmus, a kivételezett elit a zsidóság, az újbeszél pedig a balliberálisok szótárából áll. Ezt a nyelvet beszéli ma itthon az összes parlamenti párt. Aki nem beszéli, mint a ,,fasiszta" történész, Vona Gábor, vagy a ,,még fasisztább író", Csurka István, azt be sem engedik a Parlamentbe. Nem engedik be a nagy házba, - ami hajdan a magyaroké volt, és ahol havi egymilliót keresnek az újbeszélen beszélő jófiúk, és a jólányok, plusz költségtérítés, plusz luxus laptop, plusz, plusz, plusz - mondván: nem vagy eurokonform, mosasd át az agyadat: ott van Friedmann, Hayek, Orwell, a Lisszaboni szerződés, és a Kovács Pistike ideológiája.
Ebben a rendszerben mindenki fasiszta, és antiszemita, aki saját nemzeti érdekeiért kiáll, minden megnyilvánulás szélsőséges, és rasszista, amely nem a zsidó érdekeket képviseli.
A magukat magyarnak valló zsidóság, - mint a történelemben mindig, - a magyar érdekekért, a valódi, benesi fasizmus ellen azért nem szólalt fel, mert harcos, humanitárius eszméi, amelyek az etnikai megkülönböztetés, a sovinizmus, a fasizmus ellen szólnak, csupán átlátszó lepel, amely saját, önző, hegemónikus törekvését próbálja álcázni. Mit mondott Simon Peresz? ,,Felvásároljuk Magyarországot!!"
És Golda Meir, 1976-ban: ,,Határaink ott vannak, ahol zsidók laknak. Ez nem egy vonal a térképen."
És ezt ők komolyan is gondolják: aki felületesen is ismeri a XX századi történelmet, az tudhatja, hogy a zsidó állam mindent elkövetett, hogy Golda Meir, és követőinek a terve megvalósuljon. Ezért nem értem azokat a keresztényeket, és értelmiségieket itthon, akik azt kérdezték tőlem a minap: - Nem értem, mi bajuk egyeseknek a zsidókkal? Olyan szorgalmasok, gazdálkodnak!
Visszakérdeztem: Akkor hogyan lehet, hogy az ugyancsak szorgalmas magyarok, akik szintén gazdálkodnak, fele annyira sem jutnak, mint a zsidó beruházók, sőt menekülnek innen? Választ azóta sem kaptam a filoszemita barátomtól.
Mivel ez csak egy cikk, és nem egy tanulmány, gyorsan válaszolok Lipták úr kérdéseire:
Magyarország miniszterelnöke a tüntetés alatt valószínűleg oroszul tanította a négy gyermekét, hogy ha elfoglalja az új állását a GAZPROM-nál, a kis Gyurcsányok el tudják mondani az orosz gyerekeknek, milyen nagyszerű ember az ő apukájuk.
A köztársasági elnök úr valószínűleg a több tízmillióért felújított szolgálati villájában égette el a hozzá küldött beadványok, petíciók százait. Ezt azért feltételezem, mert én, és még sok nemzeti érzelmű hazafias szervezet írt neki, időt, és tintapatront, sőt postaköltséget nem kímélve, de választ azóta egyikünk sem kaptunk.
A külügyminiszter a nemrégen megkötött, izraelita menekültek (Irán ugyanis már az USISRAEL célkeresztjében van) jövőbeni befogadásáról szóló paktumon szárítgatta a pecsétet, mint annak idején Antall József, akinek szintén Amerikából telefonon ordították a fülébe: az SZDSZ-szel kell paktumot kötnöd!
A több ezer faji, etnikai megkülönböztetés ellen harcoló aktivista, akik a Hollán Ernő utcában melldöngetve álltak ki a fasisztáknak nyilvánított emberek ellen, és a zsidó jegyiroda mellett, a Benes dekrétumok elleni tüntetés alatt a saját irodájuk, kft-jük, bt-jük, zrt-jük, bótjuk bevételét számolgatták.

Végül figyelmezzetek drága magyar feleim az egyik legnagyobb magyar szavaira:

,,Mióta Isten e világot megteremtette, soha még oly ocsmány árulást nem hallott az embernek fia, mint aminővel most hazánkat meg akarják ölni a hitszegők. Ha most a magyar nemzetnek minden fia, aki csak karját bírja, fel nem kél, hazáját védeni, akkor kiirtanak saját hazádból, szegény magyar nép! Országodat, mit őseid vérrel szereztek, árulással szétrabolják. Ki fognak irtani az élő nemzetek sorából, hogy szegény hazádnak még csak neve se maradjon fenn."
(Kossuth Lajos, 1848)
(R-F.E.)

http://www.l88.hu/about2987.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.