Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
20 év után először: ismét tank
  2008-05-09 22:57:21, péntek
 
  20 év után először: ismét tankok parádéznak a Vörös téren

MTI
2008-05-08 21:31

A nép a Győzelem napján újra megcsodálhatja az orosz haditechnika legjavát, például az atomtöltet hordozására képes Topol-M mobil rakétákat.


Majd két évtizednyi szünet után ismét felvonultatják a haditechnikát Moszkvában május 9-én, a győzelem napján rendezett díszszemlén.

A Vörös téren pénteken az orosz hadsereg több mint száz szárazföldi harceszköze gördül el a tribünök előtt, míg Moszkva központja fölött a légierő mintegy 30 gépe repül el. Ismét láthatóak lesznek az atomtöltet hordozására képes Topol-M mobil rakéták és az Iszkander-M rakétarendszer elemei. A lánctalpas járműveket speciális hernyótalppal látják el, amely nem rongálja majd a moszkvai utcák aszfaltját és a Vörös tér kövezetét.

A levegőben ott lesznek a Tu-160-as hadászati rakétahordozó repülőgépek, mint ahogy a világ legnagyobb katonai szállítógépei, az An-124-es Ruszlánok, s természetesen a Szuhoj és MiG típusú vadászgépek is részt vesznek a közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor kezdődő parádén.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire kíváncsi, Szilvásy elvtá
  2008-05-09 22:50:44, péntek
 
  2008.05.09.

Mire kíváncsi, Szilvásy elvtárs?

A Gyurcsány-kormány 2008. március 20- án, egy titkos határozattal nemzetbiztonsági ellenőrzés és védelem alá vonta az önkormányzatok széles körét. A megfigyeltek körébe tartoznak a főváros, a megyék, a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek önkormányzatai. Ez a titkos kormányhatározat az ellenzék nyomására nyilvános lett. A kormány ezzel a döntésével - azon túl, hogy alkalmatlanságát mutatja - alapvetően veszélyezteti az emberek jogbiztonságát. A határozat ellentétes a demokratikus normákkal, és azt üzeni, hogy a kormány következmények nélkül bármit megtehet - mondta lapunk kérdéseire válaszolva Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, az Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli minisztere.

- Képviselő úr, miért tartja tisztességtelennek, törvénytelennek és szakszerűtlennek az önkormányzatokat nemzetbiztonsági felügyelet alá helyező kormányhatározatot?

- A nemzetbiztonsági törvény azt mondja ki, hogy a központi államhatalmi szerv és a kormányzás szempontjából védelemben kell részesíteni például a közigazgatás belső egységeit, a minisztériumokat - hogy onnan ne hordják ki oda nem illő emberek a belső információkat -, továbbá a Paksi Atomerőművet is ezért szükséges védeni. A kormánynak lehetősége és joga, hogy felsorolja, melyek ezek a fontos intézmények. 2008 márciusában ezen intézmények közé bevette az önkormányzatokat is. Mi azt mondjuk, hogy ez törvénytelen, erre nem ad felhatalmazást a nemzetbiztonsági törvény, így ebből adódóan szakszerűtlen is. Tisztességtelen, mert nem egyeztették az érintettekkel, és ezzel megteremtették a lehetőséget, hogy bírói engedély nélkül lehessen titkosszolgálati eszközöket használni az önkormányzatokkal szemben. Elég csupán az igazságügyi miniszter engedélye.

- Tehát Szilvásy törvénytelenül kiterjesztette az objektumvédelmet, és ezzel a megfigyelés lehetőségét az önkormányzatokra, valamint a választott képviselőkre?

- Így van: az önkormányzatokra és a megválasztott képviselőkre is. Innentől kezdve senki nincs biztonságban a kormánytól, ezért emeltük fel a szavunkat. Úgy gondoljuk, ez megengedhetetlen és összeegyeztethetetlen egy demokratikusnak mondott társadalmi berendezkedéssel. Fontos tisztázni, hogy 2008 márciusa előtt az objektumvédelem az önkormányzatokra nem terjedt ki, csupán az önkormányzatok hivatalára, és ezt a különbségtételt azért kell megtenni, mert előbbiekben politikusok és választott tisztségviselők ülnek, az utóbbiakban viszont köztisztviselők.

- Sokan támadták mind itthon, mind külföldön Laborc Sándor kinevezését az NBH élére.

- Laborc Sándor kinevezése után az következett be, amit mondtunk: a kormány politikai célokra használja fel a titkosszolgálatokat. Egy politikai komisszár kinevezése történt meg. Laborc a KGBakadémián tanult szakember, átláthatónak egyáltalán nem nevezhető múltja valamennyi lapban cikktéma volt. Az újságok a nyugati közvélemény tudomására hozták, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök annak ellenére nevezte ki Laborc Sándort, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága nem tartotta alkalmasnak a tisztség betöltésére. Mindez példátlan a főigazgatók kinevezési gyakorlatában. Szomorúan kell tapasztalnunk: igazunk lett. Úgy látjuk, hogy a kormány a hatalom megtartásának érdekében minden eszközt igénybe vesz, és semmi sem drága céljai eléréséért, így a titkosszolgálatokat is felhasználja politikai céljaira.

- Milyen ma Magyarországon a nemzetbiztonság?

- A rendvédelmi szervek, ezen belül a nemzetbiztonság rosszul működnek, feladataikat nem tudják jól elvégezni. Csak ennek a rendelkezésnek kapcsán felsorolok néhány példát: amennyiben meg akarják védeni az önkormányzatokat attól, hogy szervezet bűnözői csoportok onnan pénzt ne tudjanak elvinni, akkor előbb Veres Jánost kellett volna megvédeni attól, hogy olyan üzlettársa legyen, akit később börtönbe kellett csukni. Vagy Lamperth Mónikát és férjét kellett volna megvédeni, hogy ne pezsgőzzenek egy olyan emberrel, akit milliárdos csalás miatt büntetőeljárás alá vontak. Vagy Gyurcsány Ferencet kellett volna megvédeni, hogy a Fiatal Baloldal ne tudja talicskával kitolni a pénzt az Ifjúsági és Sportminisztériumból. Számos olya példa van, ami arra mutat rá, hogy a rendszer nem működik. Az ominózus Kereskedelmi és Hitelbanknál Kulcsár Attilának volt a nagy sikkasztási ügye. Nemzetbiztonsági védelem alatt állt. Milyen nemzetbiztonság ez, ahol ilyeneket meg lehet tenni? A meglévő feladataikat kéne jól és szakszerűen ellátni, erre kellene koncentrálni, nem pedig törvénytelen és tisztességtelen dolgokkal bővíteni a tevékenységüket. Az uniós pénzek ,,veszélyeztetettsége" kapcsán csak annyit, hogy 2004 óta vagyunk az Európai Unió tagja, így érthetetlen, hogy miért most látja meg a veszélyt Szilvásy György.

- Szilvásy György parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy már 1998-ban is megfigyelték az önkormányzatokat.

- Több dologban sem mondott igazat Szilvásy György a parlamentben. Amikor azt mondta, hogy már 1998-ban is megfigyelték az önkormányzatokat, arra hivatkozik, hogy a Horn-kormány hozott egy rendelkezést, ami szerint a nemzetbiztonsági ellenőrzés és védelem kiterjed a fővárosi és megyei önkormányzati hivatalokra. Ez az önkormányzatok választott testületeire soha nem terjedt ki.

- Teljes káosz uralkodik az MSZP-n belül, vannak magas rangú politikusaik, akik csak a médiából értesültek erről a törvényről.

- És a még koalíciós társ, az SZDSZ miniszterei sem tudtak róla. Nem nagyon lehetett találni olyan embert Gyurcsányon és Szilvásyn kívül, aki ismerte volna ezeket az elképzeléseiket. Valószínűleg ez az ő partizánakciójuk.

- A jelenlegi igazságügyi miniszter egy olyan ember, akiről maga Gyurcsány Ferenc mondta ki korábban, hogy azért kellett leváltani, mert az államháztartási adatok eltitkolásával mindenkit becsapott. És most ez az ember fogja eldönteni, hogy kit figyeljen meg a titkosszolgálat és kit nem. Mi lehet ennek az oka?

- Ezen már akkor meglepődtünk, amikor Draskovics Tibort kinevezték, immár harmadik miniszteri posztjára (volt pénzügyminiszter, tárca nélküli miniszter és most igazságügy-miniszter), valami ok kell hogy legyen, amiért olyan fontos Draskovics egy ilyen helyzetben. Ő adhat engedélyt az önkormányzatok megfigyelésére. Nagyon szoros kapcsolat kell hogy fűzze a miniszterelnökhöz.

- ,,A kormány egyeztetni fog az érintett testületekkel, melyek majd eldönthetik, kívánják- e az objektumvédelmet, avagy sem." Magyarázza el nekem, mit jelent ez a mondat?

- Ez sem igaz, Szilvásy téved, vagy nem mond igazat. A kormánynak el kell dönteni, hogy valami nemzetbiztonsági szempontból olyan fontos, hogy védelem alá tartozzon vagy nem. Amennyiben olyan fontos, akkor a nemzetbiztonságnak el kell látni ezt a védelmet, nincs választási lehetősége. Ilyen jogszabályok ma még nincsenek Magyarországon, hogy akinek gondolom, annak végrehajtom, akinek nem, azt pedig figyelmen kívül hagyom.

- Miért kerültek a Megyei Fejlesztési Tanácsok a megfigyeltek listájába?

- Érthetetlen, hogy miért kerültek bele a kötelezően megfigyelendő intézmények sorába a Megyei Fejlesztési Tanácsok, melyek egy fillér elosztásáról sem jogosultak dönteni, így ez az indoklás is teljesen fals, addig kell küzdeni a demokratikus jogok védelmének érdekében, amíg ezt a kormányhatározatot vissza nem vonják.

- A szociálliberális kormányoknál menetrend szerint előjönnek az ügyeletes randalírozók, figyelemelterelést generálva ezzel. Hornéknál ott volt Szabó Albert, és most megint a fasiszta veszélyről harsognak Gyurcsányék.

- Azért, hogy médiaeseményt szolgáltassanak. A nemzetbiztonság feladata többek között az, hogy az alkotmányos berendezkedést veszélyeztető elemek ellen fellépjen. Ezt a feladatát 1998-2002 között el tudta látni a titkosszolgálat, sem előtte, sem utána nem lett lényegesen rosszabb, csak az lehet a különbség, hogy a vezetői elvárások, a feladatok kiszabása helytelenül történik. A mi kormányzásunk idején megköveteltük, hogy fellépjenek a nemzetbiztonságot veszélyeztető szervezetek ellen, úgy látszik, most ez nem olyan fontos.

- Ezután egy önkormányzati képviselő nagyon vigyázzon, hol és mit beszél, mert lehallgathatják?

- Reméljük, hogy nem. Mi azért küzdünk és dolgozunk, hogy ez a határozat hatályon kívül kerüljön.

Oláh János



http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2008/majus/09/8.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkéczki László: Május 9. a hi
  2008-05-09 22:48:29, péntek
 
  Tőkéczki László: Május 9. a hidegháború kezdete
2007. május 10., 10:58 fidesz.hu

Az egyik szörnyállam elveszítette a háborút, a másikat bevették a győztesek közé. Május 9-e a megszállás napja is lehetne, hiszen a Vörös Hadsereg győzelme nyomorúságot, kiszolgáltatottságot, megaláztatást okozott.

- Valóban Európa nagy napja május 9-e?

- Az a nap, amikor a kontinens elveszítette a korábbi világpolitikai vezető szerepét? Buta döntés volt, hogy erre a napra tették az Európa-napot. De mindenki azt ünnepel, amit akar.

- Ennek ellenére sokan még mindig a győzelem napjaként ünneplik.

- Ezt tőlük kell megkérdezni. Kelet-Európának biztosan nem ünnep, hiszen míg az egyik szörnyállam elveszítette a háborút, a másikat bevették a győztesek közé. Május 9-e a megszállás napja is lehetne, hiszen a Vörös Hadsereg győzelme nyomorúságot, kiszolgáltatottságot, megaláztatást okozott.

- És Nyugat-Európának mit jelent?

- Nekik és az Egyesült Államoknak a hidegháború kezdetét jelenti ez a nap.

-Nem történt pozitív változás?

-Talán annyi, hogy vége lett a világtörténelem legvéresebb háborújának.

Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért tartja Orbán hatalmon Gy
  2008-05-09 21:49:36, péntek
 
 
Miért tartja Orbán hatalmon Gyurcsányt?
2008-05-09. 11:25 Kuruc.info

Egyre kevésbé tisztelt Orbán Viktor! Úgy tűnik, hogy a komcsikkal együtt ön is számvetéssel tartozik nekünk: a nemzetének. Ha Gyurcsányéknak pusztulniuk kell az ország nyomorba döntéséért, akkor ön sem kerülheti el a felelősségre vonást, hiszen mindvégig asszisztált nekik, segített őket hatalomban tartani.

Bármilyen mocsadék is Keller, azért megcsípte, éppen ezért jó lenne, ha elmondaná az egyre fogyatkozó - mert gondolkodni kezdő - híveinek, hogy valóban igaz-e a párizsi ház története? Tényleg egy főúri palotában él-e a lánya Párizsban? Ha igen, miből vette a palotát, kedves Orbán Viktor? Abból a pénzből, amiből - a rossz nyelvek szerint - az Ádert is váratlanul érő és leizzasztó szőlőbirtokot? Abból a pénzből, amiből - szemtanúk szerint - felvásárolta Felcsútot és környékét? Netalántán a Likud-testvérek folyósították a Júdás-pénzt? Véletlenül nem Deutsch-Für Tamással risztelt az 5 milliárdos, kudarcba fulladt stadion beléptetőrendszeren, vagy nem a tizenkét állami gazdaság kifosztásánál kapott vissza több tízmilliárdot a zsebébe?

Miért nem mesél a Tisztelt Ex-Miniszterelnök Úr a Postabank Fidesz általi százmilliárdos kirablásáról, miért nem mondja el a híveinek azt, amire rábeszélte annak idején a frakcióját: nevezetesen, hogy százmilliárdot egyenesen a pártkasszába csorgattak a Postabank túlkonszolidálásából?! Kínos lenne, ugye Viktor?! Nyilván éppolyan kínos lenne, mint bevallani a sok embert még mindig megtéveszteni képes beszédeiben az önben még mindig reménykedő szerencsétleneknek, hogy - már csak családi indíttatásánál fogva is - egytőről fakad a kommunistákkal, és ugyanolyan besúgó ügynök volt a honvédségnél, mint amilyen hazaáruló volt bármelyik, az Országgyűlésben még mindig képviselőként regnáló spicli.

Nézzük itt az elmebeteg Gyurcsányi agóniáját, aminek már régen véget vethettek volna, de hát a nemzetét minduntalan becsapó Fidesz abban érdekelt, hogy Gyurcsányi minél tovább rombolja ezt az országot, előkészítve azt a betelepülőknek. Azt hiszik, maguk nagyeszű, "fiatal demokraták", hogy ha nem járnak be az Országgyűlésbe, ezzel megnehezítik a kötélrevaló Gyurcsányi és bandája helyzetét. Ellenkezőleg: éppen ezzel biztosítják, hogy a kisebbségi kormány szavazóbázisa legyen a többség. Mi több: a maradék fideszes birkanyáj is minduntalan beszavaz igaz, hogy nemmel, de ezzel lehetővé teszi, hogy az Országgyűlés 180 fős támogatással is el tudja fogadni a napirendi pontokat. Mondja csak, ennyire hülyének tetszenek lenni ott a narancsos pártközpontban, vagy ezt valaki sugallja önöknek?

Csakhogy a Kuruc.info minden olvasója világosan lássa a helyzetet: Dr. Orbán Viktor és Fidesz-frakciója már az első nap meg tudta volna buktatni a pápagyilkosság előkészítésében is érintett Dobrev-családba benősülő köztörvényes gazembert és bandáját - ha akarta volna. De nem akarta, hanem birkamódra megszavazta a napirendet.

Megszavazta és megszavaztatta, mert mert nem tud élni a történelmi lehetőségekkel, mert önt Gyurcsány akkor zsarolja meg, amikor azt szükségesnek látja, mert - sajnos - van mivel megzsarolni. Ezek szerint igaz lenne az is, hogy önről két teherautónyi dossziét gyűjtöttek össze a szocionisták, ezért már csak arra futja, hiszen ezért is tartják, hogy kábítsa és szédítse az egyre fogyatkozó és rövidlátó közönségét.

Miért nem mondja el, hogy önt is ugyanolyan csalással választották meg legutóbb Pécsett elnöknek, mint a takony Kókát? Talán nem emlékszik már a Pécsett ön ellen tüntetők transzparensére, vagy a pécsi közgyűlés szocialista képviselőinek pólójára felírt névre, aki ugyanúgy más helyett szavazott, mint a hírek szerint Jüttner Csaba felesége által beszervezett vásárosnaményi némberek Kókára?

Egyre kevésbé tisztelt Dr. Orbán Viktor!

Mégis mit mond magának, amikor a tükörbe néz, és a már sok ezer, lassan csak csirkefarháton élni kényszerülő honfitársunknak, akik még mindig hisz magában és a kollaboráns Fideszben? Még van bátorsága és bőr a képén elhatárolódni az igazi hazafiaktól, akik tiltakoznak a gyurcsányi, a sólyomi, valamint az országgyűlési törvénysértések ellen, amikor ők csak egy valóban demokratikus Magyarországon szeretnének élni? Véletlenül nem ön tartja mindmáig pozíciójában azt az alávaló gazember zsidrák fővárosi képviselőjét, aki saját bevallása szerint szolgált a palesztinokat gyilkoló izraeli hadseregben, még a gyerekeinek is zsidó nevet adott, és gyűlöl bennünket, hazájukat szerető magyarokat?

Ennek a mocsadéknak van helye a magát jobboldali, nemzeti polgári pártként meghatározó Fideszben? Miért hívta meg a gyilkos, vértől iszamos kezű likudos Netanjahut a Fidesz-kongresszusra? Zsidó nélkül nincsen kongresszus? Hol él maga jóember? Hogy tud egy levegőt szívni egy háborús bűnössel, egy judeonáci gazemberrel? Mindezek után ön vallja magát keresztény, hívő embernek, Viktor?

Még ön vallja magát keresztény, magyar embernek, amikor 2006. október 23-án Morvai Krisztinával, az ő gyerekeivel, és sok ezer hazánkfiával hagyott mindannyiunkat, önt hallgató barmokat agyonveretni a rendőrállatokkal? Milyen érzés volt elhúzni a páncélozott gépkocsival, és bennünket a vérünkben gázoló mocskokra hagyni, kedves Orbán Viktor?

A sok szájtépése közepette egyszer erre a kérdésre is nyilvánosan merhetne válaszolni nekünk, a magunkfajtáknak.

Ezzel a múlttal akar visszatérni a miniszterelnöki bársonyszékbe? Magánál még Torgyán-Szatmári Lajos ügynöknek is nagyobb volt a szégyenérzete, pedig a vén hülye, magát már szexuális szakértőnek is kiadó Torgyánnál ezen a területen tényleg nehéz volt gátlástalanabbat találni Magyarországon.

Vezérünk Viktor! A törökszentmiklósi Almássy-kastélyt - igaz szövevényes úton, áttételekkel, de azért - magához szólító Varga Misi volt pénzügyminisztered mindennap arról ordítozik, hogy napjainkban is hatmilliárddal nőtt az államadósság. Ha még két évig hatalomban tartják Gyurcsányit, az 4380 milliárd forintnyi újabb adósság terhet jelent majd az alig tízmillió rongyos magyarnak. Igazán ezt akarja a Fidesz?

Miért nem hívja Orbán Viktor a magyar népet a Kossuth térre, a minden napra jutó, mindent elárasztó kormányzati és koalíciós alkotmánysértések és törvénytelenségek megakadályozására? Miért nem adja és adatja vissza Orbán Viktor minden Fidesz-képviselővel a mandátumát, és bénítja meg az Országgyűlés munkáját, kierőszakolva az előrehozott választásokat?

Attól fél talán, hogy az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is felelnie kellene? Netán tart attól, hogy a szánalmasan elhazudott, de valójában a Fidesz által (is) leprivatizált kórházakat és egyéb egészségügyi intézményeket a szemére vetik? Mert miért van az rendjén, ha a szocionistákkal együtt a Fidesz is magához szólít egy-két kórházat vagy rendelőintézetet? Csak mert akkor "legalább Fidesz-kézben van"?

Nem, ez sehogy sincs így rendben. Maguk is ugyanúgy lopnak, mint Gyurcsány és hordája, csak maguk álszent módon teszik ezt, és még pironkodva sem merik bevallani mindazt, amit Szombathelyen, Debrecenben, vagy éppen Hevesen tudnának mesélni a maguk által becsapott és megtévesztett egészségügyi dolgozók. Pesti Imre szabadrablásairól a Kuruc.info már hitelesen beszámolt.

Nyilván ezért szidják, fasisztázzák, nácizzák le önök is a szocionistákkal együtt szakmányban a hírportált, mert a Kuruc.info rendszeresen és tényszerűen leleplezi a tolvaj politikai elitet, nem téve különbséget - mint ahogy tisztességes, becsületes ember nem is tehet különbséget - a fideszes és szocionista rablások között, hanem tényfeltáró írásaival nyitogatja a tisztességes magyarok szemét, és az alulképzett birkák tudatába próbálja belevésni, hogy a háromszáznyolcvanhat parlamenti rabló egyformán kártékony és ártalmas a parlamentáris demokráciának Magyarországon.

Nemcsak a szocionistáknak, hanem a Fidesznek és Dávidcsillagos Ibolykának is van miről számot adnia a bennük reménykedő szerencsétleneknek.

Mert legalább itt a magunkfajták között nem mérhetünk kettős mércével. És ezt önnek is tiszteletben kell tartania, Elnök Úr!

Végvári Bence
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb korházbezárásokra kell s
  2008-05-09 21:32:30, péntek
 
  Újabb korházbezárásokra kell számítani?

2008-05-09 18:06 hírTV

Nem zárta ki az új egészségügyi miniszter, hogy a pénztártörvény visszavonása után újabb kórházbezárások is lesznek. A miniszter azt szeretné, ha a jövőben nagyobb szerződéskötési szabadsága lenne az OEP-nek, ami azt jelenti, hogy az állam nem fizet majd kötelezően az intézményeknek minden egyes elvégzett beavatkozás után. A Fidesz véleménye szerint ez a kórházak ellehetetlenítéséhez vezethet.

További kórházakat zárhatnak be az őszre tervezett új egészségbiztosítási rendszer életbelépése után. Az új szocialista egészségügyi miniszter jogot adna ugyanis arra, hogy az egészségbiztosítás szerződést bontson azokkal az intézményekkel, amelyek nem megfelelő színvonalon látják el betegeiket, vagy azzal csalnak, hogy olyan műtéteket is elszámoltatnak, amelyeket el sem végeztek. Székely Tamás azt még nem árulta el, hogy az új törvénnyel regionálisan szervezik majd át az egészségbiztosítást, vagy marad a jelenlegi egypénztáras rendszer.

"Nemcsak azokkal az intézményekkel gondolnám, hogy szerződést kell bontani, akik csalnak, hanem azokkal is, akik nem nyújtanak megfelelő minőségű szolgáltatást, akik a biztosítottak érdekeit nem tartják szem előtt, akik nem azért dolgoznak, hogy a biztosítottak a lehető legjobb ellátást kapják" - fogalmazott Székely.

"...mert a kormány nem ad pénzt a fenntartásukra"

A Fidesz szerint meg kell állítani a liberálisok által elkezdett rombolást. Horváth Zsolt úgy látja: a kórházakat nem azért fogják bezárni mert nem hatékonyak, hanem azért mert a kormány nem ad majd pénzt a fenntartásukra.

"A kórházak nagyon súlyos állapotban vannak, komoly anyagi gondokkal küzdenek, ezt egyébként a korábban meghozott törvényi szabályozás okozza. Az volt a szándék, mondjuk ki nyíltan, hogy néhány kórház kivételével a többitől elvegyék a finanszírozást, és ezzel olyan lehetetlen helyzetbe hozzák azokat, hogy maguk az önkormányzatok kezdjék el felszámolni őket. Ez az egész, egy elhibázott út" - nyilatkozta Horváth Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa.

Horváth cáfolta azt az állítást, ami szerint Magyarországon túl sok kórház lenne. A Fidesz szakpolitikusa arra figyelmeztetett, hogy amíg Magyarországon egymillió főre 15 egészségügyi intézmény jut, addig az Európai Unióban átlagban 20.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kar nélküli fiatalembertől kér
  2008-05-09 21:28:10, péntek
 
  Kar nélküli fiatalembertől kértek rokkantsági igazolványt az ellenőrök

Megbírságolták a rokkant fiatalember kísérőjét, mert nem tudta igazolni papírral nyilvánvaló rokkantságát
Édua, p, 2008/05/09 - 10:42


Elkapták!Elkapták!

Olyan embertől követeltek rokkantsági igazolványt a BKV ellenőrei, akinek vállból hiányzik mindkét keze. A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.
hirdetés

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

Se most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.

A BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

A BKV szerint helyesen jártak el. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a történtek után.

(index, Népszabadság)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Román zászlóval ünnepelt az RM
  2008-05-09 21:26:38, péntek
 
  Román zászlóval ünnepelt az RMDSZ Szatmárnémetiben

Felcsendült az Örömóda Szatmárnémetiben, sehol egy magyar zászló
ERA, p, 2008/05/09 - 06:56


Magyar zászló nélkülMagyar zászló nélkül

Az Európai Unió napját — az Európa Napot — május 9.-én ünneplik az Unió tagországaiban, ezzel is kiemelve az európai integráció jelentőségét és méltatva az abban elért eredményeket.
hirdetés

A szatmárnémeti Balcescu — Petőfi Általános Iskolában is berendelték hát az összes nebulót a “közös" ünneplésre, a magukat magyar nemzetiségűnek valló RMDSZ-es városatyák, az RMDSZ-es polgármesterrel az élen, hogy díszbeszédeikben az Európai Unióhoz,— ,,ehhez a nagy virágoskerthez, melyben minden virág különböző, önmagában is értékes és szép"— való tartozás fontosságát hangsúlyozzák.
Az ünnepségen pedig ott díszelgett az Unió zászlaja és a román zászló, embermagasságú zászlórudakon.
Az “integráció" eredményeként azonban még egy zsebkendőnyi magyar zászló sem fért bele egy magyar tannyelvű általános iskola és a magukat magyar nemzetiségűnek valló partiumi főméltóságok közös ünnepségére.

Egyébként ugyanarról az iskoláról beszélünk, ahol tavaly ősszel egy Viorel Nan nevű matematikatanár úgy megverte a 11 éves Sipos Roland tanulót, osztálytársai szeme láttára, hogy a kisfiú a kórházban kötött ki.
A gyermek meghallgatása során arra is fény derült,hogy a matematikatanár más tanulókat is bántalmazni szokott és, hogy több alkalommal részegen tartott órát.
Az iskola igazgatója szerint Roland jó tanuló, matematikából pedig éppenséggel kiemelkedő osztályozással rendelkezik.
Roland édesanyja feljelentést tett a rendőrségen, azonban a hatóságok úgy ítélték meg,hogy bár a gyermek kórházba került,a tanár tette nem volt különösen súlyos.
Az agresszív tanár az iskola vezetőségétől figyelmeztetést és büntetésként 15 százalékos bércsökkentést kapott.

(Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/node/34112
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyaroknak tilos volt a bemen
  2008-05-09 21:15:43, péntek
 
  Magyaroknak tilos volt a bemenet: a kínai delegáció irányítja a protokollt Budapesten
2008. Május 09. 19:17

Amihez nem kell Abcúg kommentár...

Kósa András - Hírszerző

Nem mehetnek magyar újságírók a Budapesten tartózkodó kínai delegáció közelébe. Csütörtökön a parlamentben pénteken a Marriott hotelben vették át az irányítást a kínai biztonsági emberek, és tartották távol a magyar sajtó képviselőit. A kínai újságírók részt vehettek a programokon - melyeken egyébként diplomáciailag semmi kényes nem történt.

Sem csütörtökön, sem pénteken nem engedtek magyar újságírókat a Budapesten tartózkodó kínai delegáció tagjainak közelébe. A száztagú küldöttséget kísérő számos biztonsági őr csak a kínai tévéseknek és újságírókat engedte be a programok helyszínére.

A Jia Qinling, a kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület állandó bizottságának elnöke által vezetett delegáció tegnap az országházban Szili Katalin házelnökkel, és Gyurcsány Ferenc kormányfővel tárgyalt. Szili Katalin a megbeszélések után doorstep sajtótájékoztatón válaszolt a magyar újságírók kérdéseire, miközben a Kossuth téren Tibet miatt tüntettek. (A delegáció péntek délutáni programja helyszínén szintén - be nem jelentett - demonstráció volt, a rendőrség hat embert előállított.) A kínai vendégekhez ugyanakkor csak a kínai újságírók mehettek oda, ami abszurd jeleneteket eredményezett: a parlamenti kupolateremben, majd annak lépcsőjén álló delegációt a magyar újságírók csak a szemben lévő Delegációs Terem elől, légvonalban bő ötven méterről fotózhatták, a kínai testőrök a parlamenti büféhez sem engedtek oda senkit.

Pedig nem is történt semmi

Csütörtökön délelőtt a kínai delegáció a Marriott hotelben vett részt egy üzleti reggelin. Erről a hivatalos MTI tükörből értesülhettek a sajtó képviselői - vagyis a program elvileg sajtónyilvános volt. A Hírszerző fotósát és tudósítóját mégsem engedték be a rendezvény helyszínére, azon ismét csak a kínai tévések, újságírók vehettek részt. Mint a szálloda egyik munkatársától megtudtuk, a kínai biztonságiak őket sem engedték a rendezvény közelébe.

A szálloda halljában várakozva találkoztunk egy hölggyel, aki bemutatkozáskor a delegáció tagjának mondta magát, de miután megtudta, hogy újságírók vagyunk, egyetlen kérdésünkre sem akart válaszolni, csakúgy, mint a reggeli végeztével erős rendőri kísérettel távozó küldöttség tagjai, akik közül többet is megpróbáltunk megszólaltatni. Az MTI szerint a delegáció a Magyarországon élő kínai kolónia tagjaival találkozott. Végül összefutottunk egy itt tanuló egyetemista sráccal, aki viszont készséggel válaszolt kérdéseinkre, és elmondta, hogy a kínai vezetők arról beszéltek, Magyarország élen jár az innovációban, így érdemes ide jönni tanulni, üzletet kötni.

A magyar hatóságoknak előre tudniuk kellett róla

Mivel a fentieket szerintünk kevésbé lehet diplomáciailag nagyon érzékeny területeknek nevezni, csak arra tudunk gondolni, a tibeti események, és az olimpiai lángot kísérő tiltakozások miatt kérték előre a kínai vendégek a magyar hatóságokat, hogy biztosítsanak számukra mentességet a "kellemetlenkedő" kérdésektől.

Egy lapunknak nyilatkozó protokoll szakértő szerint ilyenre csak akkor kerülhet sor, ha a vendég előre közli kikötéseit az úttal kapcsolatban, és a vendéglátó ország vezetői elfogadják a feltételeket. Néhány hete több helyen is diplomáciai vitákat okozott, hogy a lángot a (Tibetben is bevetett) kínai különleges alakulat tagjai kísérték, akik gyakran a helyi hatóságoktól teljesen függetlenül működve igen durván léptek föl a demonstrálókkal szemben.

Ezek után megpróbáltuk kideríteni, hogy ki is a felelős a hivatalos programok lebonyolításáért, mert ez sem tűnt egyértelműnek. A Külügyminisztériumban és a Miniszterelnöki Hivatalban azt mondták, Szili Katalin meghívására érkeztek a kínai vendégek Budapestre. Az Országgyűlés sajtóirodáján viszont azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ők csak a házelnök asszony szerepléséért felelősek, aki meg is tartotta sajtótájékoztatóját. Vagyis senki nem tudott választ adni a kérdésre: miért tiltottak ki magyar újságírókat egy Budapesten zajló, és elvileg nyilvános diplomáciai eseményről.

Forrás: hirszerzo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tomcat:
  2008-05-09 21:12:58, péntek
 
  Tomcat: "Mindenkinek leszarjuk az érzékenységét!"
2008. Május 09. 00:47

Tomcat vs. Molnárgörény a Bombagyáron

,,Halálbüntetés-párti vagyok: már elmondtam. De azt is, hogy ezt kötött perjogi keretek között, kizárólag gyilkosoknak tartanám fenn. Szerintem a "Ne ölj!" parancsolat megsértői maguk emelik ki magukat e parancsolat megsértésével ezen isteni törvény védelme alól. A halálról, illetve a mások haláláról történő filozofálgatásról (vagy arra vágyakozásról) alkotott véleményem egyébként adott, változatlan és közismert." - kezdi Molnárgörény Hitvallás a gyermekek megöléséről, a cenzúráról és egyebekről című kommentárját a Bombagyáron.

Majd kifejti, hogy szerinte a háború az más, az ,,egyedi helyzet: ott az ölés elkerülhetetlen. Magát a háborút kell elkerülni, ha mód van rá - de aki belekerül, az ne adja önként az életét.

Szintén speciális helyzet, ha forradalom van: ott ölnek, sokszor igazságtalanul is és olyanokat is, akik semmit vagy csak keveset vétettek és a halálra nem szolgáltak rá. Lehet, hogy embertelennek tűnik, de törvényszerű, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács... Más kérdés, hogy csak az a szituáció igazán elfogadható forradalom, amelyet a nép többsége támogat.

DE HOGY GYEREKEKET? AKÁR APJUK-ANYJUK BŰNEIÉRT? VAGY BÁRMI EGYÉBÉRT? HÁT ÁLLATOK VAGYUNK MI?

"Vonánál az dobta le az ékszíjat, amikor azt mondtam, hogy ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni. Ugyanis ők szívbaj nélkül irtják máris a mi gyerekeinket, lásd például "egészségügyi reform". Erre mondta Vona, hogy neki is van gyereke, és ez számára vállalhatatlan. Jó, akkor nem vállalja, és akkor a gyerekének is ugyanaz lesz az ellensége, mint nekünk."

Mondá Tomcat.

Vonának teljesen igaza volt. Abban is, hogy nem volt hajlandó náci karlengetést produkálni; abban pedig főleg, hogy a gyerekgyilkolós szöveg után azonnal szakított a Bombagyárral. Függetlenül attól, hogy szeretem-e avagy nem; jó politikusnak tartom-e avagy nem; EZ MINDEN NORMÁLIS EMBERNÉL LEDOBJA AZ ÉKSZÍJAT - ÉS TELJES JOGGAL. Akinél még ez is a határon belül van, az beteg lelkű ember, ha egyáltalán normális.

Ilyet semmilyen okból, semmikor, semmiért nem mondunk és nem is írunk le! MÉG CSAK NEM IS GONDOLJUK. Ilyen egyszerű ez.

Bárkik származási, faji alapon történő leölése a legundorítóbb és legbűnösebb ocsmányság: akárkikről is legyen szó. Ez olyan axióma-szintű alapvetés, amelyet épeszű és morálisan legalább minimális értékekkel bíró ember meg sem próbál vitatni; nemhogy szembehelyezkedne vele. Mindezt ártatlan gyerekekre is kiterjeszteni: a mocsokság nonpluszultrája.

Provokációnak pedig az ilyen duma tökéletesen rossz és alkalmatlan. A provokátor akkor jó, ha elgondolkodtat; akár meg is botránkoztathat, de nem úgy, hogy aki hallgatja/olvassa, egyetlen gondolata támadjon csak: hogy ilyet csak idióta mondhat...

Amikor a Bombagyár elkezdődött, leírtam, hogy hogyan kellene ezt szerintem csinálni. A lényeg az utolsó bekezdés:

"A magyar média fővonulata a Bombagyárral szemben a következő hetekben és hónapokban az lesz, hogy úgy tüntesse fel: gőzös fejű szélsőséges hülyék gyülekezete vagyunk. Rajtunk áll, hogy ilyen olcsó módon ne írhassanak le!"


Egy ideig ez így is volt. Látványos sikereket is elért a Gyár, illetve Tomcat: amikor leleplezte a CR-gáz beszerzését, illetve emiatt látványosan gyatra hazudozásra kényszerítette a rendőrséget. Kezdetben is voltak szimplán zsidózó kommentek, de eleinte nem ezek uralták a teret, és a stílus összességében egészen más volt.

Azt pedig szinte sehol máshol nem hitte el senki, hogy a Bombagyárban nem volt cenzúra meg központi elvárás; holott rendkívül sokáig ez bizony így volt. Tulajdonképpen az oktalanul goromba kommentek moderálásától én magam személy szerint azért tekintettem mindig is el, mert a szólásszabadságot rendkívül széles keretek között fontosnak tartom. Ha valaki gőzös fejű, és hülyeségeket vagy akár nettó náci szövegeket ír: hát nem kötelező azonosulni vele. Más kérdés, hogy a szimpla gyűlölködést kifejező kommentek lassan, de biztosan szaporodtak.

Aztán jött a cenzúra is: ezt a posztot levette valaki - mellesleg elég fölöslegesen, hiszen az én blogomon kint maradt, onnan nem lehetett leszedni, és aki akarta, ott is olvashatta (még link is mutat a blogomra, igazán nem volt nehéz megtalálni). Tekintettel arra, hogy a Bombagyáras regisztrációt (névvel-címmel) nem vállaló olvasóknak is akartam kommentlehetőséget adni, mindig is kettősen közöltem az összes írásomat - mint ahogy azt is nagyon hamar elvemmé tettem, hogy a Gyárban sem írok nem nyilvános kommentet semmikor, tehát bárki olvashat mindent, amit ott közzéteszek; nem csupán a posztjaimat, de minden megszólalásomat.

Most úgy látom, hogy a Bombagyár, ami kezdetben nagyon is jól és jó irányba indult el, rossz útra tért. Bebizonyítatlan ügyekben ránt kardot - mert a Hollán Ernő utcai incidensnél semmiképpen nem tudhattuk biztosan, mi történt. Ha verbálisan is, de egyre inkább támogatja az erőszakot - merthogy a jegyiroda felgyújtását üdvözölni elfogadhatatlan. A "kössük fel a gyerekeiket is" pedig már mindennek a teteje.

Ha azt akarja a Bombagyár, hogy nácibb legyen a szövege a Kurucinfónál: akkor jó úton jár. Csakhogy ez nekem sose volt a célom... Újabban több kommentelő megtette sokszor első és egyben utolsó hozzászólását: melyben kérték, hogy a regisztrációjukat szüntessék meg. Megértem őket.

Ugyanakkor én nem fogok kilépni. Több okból. Az egyik okom a maradásra az, hogy az én hangomat, stílusomat nem befolyásolja a másoké. Nem vagyok és nem is leszek szélsőséges, továbbá gyűlölködő sem. A második ok, hogy ha nem tetszik a stílusom, ki lehet tenni, ennek semmi akadálya; szükségtelen retirálnom. Ha a vad szélsőség kerül túlsúlyra, úgyis kidobnak, ha kedvük van hozzá.

Fontosabb ok, hogy bár a mérsékelt tagok (sajnos) fogynak, de azért biztos, hogy vannak még elegen. Ez is mutatja, hiszen én nem írtam olyat, ami az igazi gyűlölködőknek különösebben tetszene - viszont ha ez az eredmény, akkor nem ők vannak többségben (illetve, akkor még nem ők voltak?). Márpedig a keményen jobboldali-magyar érzelmű, de a gyújtogatást vagy pláne az öldöklést elutasító olvasók nem szélsőségesek, és tartozom nekik azzal, hogy szólok hozzájuk - mellesleg, ha megcenzúráznak, netán kidobnak, akkor is - elvégre saját blogom minden körülmények között megmarad.

El kell tehát gondolkodni. Mélyen, alaposan. Szükséges-e, hogy a Bombagyár szimpla legyintésnél, illetve feljelentéseknél több hatást váltson ki? Mert ha igen, akkor meg kell fordulni. Határozottan, gyorsan és hamar: mert a gyermekek felakasztására vágyakozás nem egy fontos blogra, hanem a bolondokházába való... ,,


Alant pedig Tomcat válasza olvasható Molnárgörény és az ő paranoiája címmel:

,,De jó! Megint vihoghatnak a zsidók, hogy né' má', ezek egymást ütik. Mert Molnárgörénynek megint van véleménye. Holott tudhatná, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, csak nem feltétlenül érdekes. Pláne akkor, ha még hülyeségeket is beszél.

Tényleg nem érted, mit jelent az, hogy fel kéne kötni az ávósok gyerekeit?

Segítek, mert látom, ma bevetted Orosz Józsi tablettáját. Eörsi. Bauer. Pető. Apró-klán. Folytassam? Netán nem értesz egyet azzal, hogy ezeket fel kell akasztani? Nem baj: akkor majd te leszel a kisebbség. Ugyanis ezek az ávósok gyerekei, akiket jobb lett volna, ha már 1956-ban felhúznak a papájuk mellé. Nem értesz egyet? Nem baj, akkor se kérdezték a széplelkek véleményét. Erre mondtam, hogy nem szép dolog egy ötéves gyerek az akasztófán, de mennyi vesződséget megspóroltunk volna. Ja, ha ez zavar, akkor jajveszékelj egy kicsit a gyerekkórházak bezárogatásán, az egészségügyi reform címén elkövetett dolgokon, mert amiatt ténylegesen meghaltak gyerekek, és akik csinálták, tudva tudták, hogy ez lesz az eredmény. Ehhez képest ki a fenét érdekel, hogy én mit mondtam Szegeden, húsz félrészeg skinhead előtt?

Téged, meg Orosz Józsefet.

Hogy neked csupán az "ötéves gyerek" szófordulat volt képes megmaradni, bizonyos szellemi szegénységre utal. Nem azt mondtam, hogy "akasszunk fel minden gyereket". Nem is azt, mint ahogy egyesek tudni vélik - bár nem voltak ott Szegeden, mint ahogy te sem - hogy minden "kommunistagyanús" személy gyerekét akasszuk fel. A mondat arra vonatkozott, hogy - tessék, szájbarágom - az SZDSZ-es politikusokat mind fel kell kötni, akárcsak az ávós apjukat 1956-ban. Így már érti, képviselő úr? Vagy magyarázzam még?

És most tanulunk egy kis csapatszellemet. Figyelj.

A Bombagyár egy közösségi blog. Ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni, de azt sem, hogy harsányan rombolni kell azt, amin éppen dolgozunk. Amikor épp azon fáradozunk, hogy a Hollán Ernő utcában mi legyünk többen, akkor kurvára de nem hiányzik egy olyan cikk, amiben kikelsz a tüntetésünk ellen, és megosztod a tábort. Nem az a helyzet van, amikor neked fontos a véleményed. Majd utána elmondhatod, vagy elmondod négyszemközt, vagy valami, de kibírod feltűnösködés nélkül. Ha nem megy, jön a "cenzúra", és lehet sírni, hogy ezt nem gondoltad volna. Pedig tudhatod, hogy a cenzúra nem itt van. Még kommentárokat is csak baromi ritka esetekben törlünk, rendszerint, ha durva anyázás van benne.

Ugyanígy egyáltalán nem fontos, hogy ráerősíts az Orosz József-féle véleményvonalra itt, a Bombagyáron, és napirenden tartsd ezt a hülyeséget, amiről egyrészt nem tudsz semmit - arra ugyanis nem vetted a fáradságot, hogy megkérdezd tőlem, mit is mondtam pontosan - másrészt teljesen súlytalan, csak az ellenség (és nem ellenfél!) számára fontos, hogy lejáratási eszközül szolgáljon.

Szóval gratulálok, Molnárgörény, nagyon demokratikus és bátor voltál, sikerült bevinned egy újabb öngólt a saját kapunkba. Igazi demokrata vagy, csak éppen nem csapatba való.

A Bombagyár pedig NEM POLITIKAILAG KORREKT. Tessék felfogni végre! Mindenkinek leszarjuk az érzékenységét!"

Forrás: bombagyar.hu


http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=2628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a Magyar Villamos Mű
  2008-05-09 21:12:14, péntek
 
  Gyurcsány a Magyar Villamos Műveket akarja
2008. Május 09. 16:20

Abcúg.hu

A parlament és a szakma ellenállását figyelmen kívül hagyva Gyurcsány Ferenc csökönyös az MVM szétdarabolásában, hogy a cég monopóliumát állítólag megszüntesse - jelentette ki Balsai István pénteki sajtótájékoztatóján. A fideszes képviselő hozzátette: a miniszterelnök egy fő kivételével a teljes vezetést lecseréli, és a cég új vezetőjének Lengyel Gyulát kívánja kinevezni.

Az MVM új vezetőjének személyével kapcsolatosan Balsai arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyel Gyula 1995-ben már volt a cég vezérigazgatója. Ebben az évben a Gyurcsány Ferenc vezette Altus Rt. és az MVM egy olyan közös céget hozott létre - Fortis Rt. -, mely célul tűzte ki a százhalombattai és tiszapalkonyai olajtározók megszerzését. Gyurcsány Ferenc így 9 milliós alaptőkéjével 120 millió forintos nyereséget könyvelhetett volna el - hangsúlyozta a politikus. A terv azonban meghiúsult, mert kovács Árpád, az ÁPV Rt. vezetője megakadályozta az ügyletet.

Balsai István az MVM feldarabolásával kapcsolatosan úgy fogalmazott: a privatizáció folytán az utolsó stratégiai fontosságú állami céget akarják átjátszani egyelőre nem ismert piaci szereplők javára. A politikus kitért arra is, hogy az MVM monopóliumának megtörése sem állja meg a helyét, mert az eredeti cég helyett létrejövő két új vállalat nem egymás konkurense lesz, hanem a munkafolyamatokat osztják meg egymással.

A mostani feldarabolás is jól mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc úgy tekinti az országot, mint saját maga cégét, ám döntéseit úgy hozza meg, hogy saját érdekeit előrébb veszi az országénál.

Forrás: fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 523
  • e Hónap: 4268
  • e Év: 157764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.