Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
a konvergenciaprogram lényegéb
  2008-06-10 22:41:38, kedd
 
  Forrás: Híradó
Kósa: a konvergenciaprogram lényegében megbukott
2008.06.10. kedd 21:54

Az IMF küldöttsége a magyar kormánnyal és az MNB-vel tárgyalt, illetve Orbán Viktorral is. A Nemzetközi Valutaalap szerint a magyar gazdaság teljesítése a deficitcsökkentés terén kiváló, azt szeretnék, ha a jelenlegi folyamatok mennének tovább. Bár az infláció és a deficitcsökkentés terén látnak bizonyos kockázatot.


Az IMF kommentálta a konvergenciaprogramot, azt mondta, hogy lényegében a program egy makromutatója úgy ahogy még csak áll, a többi nem. Ez azt jelenti, hogy a konvergenciaprogram lényegében megbukott. A MNB kamatpolitikája ezt teljes mértékben visszaigazolja - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. Egy olyan gazdaságpolitikában, aminek kifejezetten inflációcsökkentő célja van, a tervezetthez képest dupla infláció lett, az egyszerűen elfogadhatatlan. A hiány csökken, azonban az is látszik, hogy a hiánycsökkentésre olyan eszközöket választott a kormány, amelyek egyszeriek, nem megismételhetőek.Viszont olyan magas ennek a növekedési ára, olyan mély válságba zuhant a magyar gazdaság, ami a továbblépés lehetőségét felszámolja.


Az infláció az elmúlt években emelkedett. A magyar gazdaságnak a szektorait tekintve drámai az a visszaesés, ami bekövetkezett. A magyar gazdság fejlődik az európai gazdaságok közül a leglassabb ütemben. A nagy elemző és hitelminősítő cégek mindegyike borulátó - hívta fel a figyelmet Kósa Lajos.

Gyurcsány Ferencen kívül még a szocialisták egy része is azt mondja, hogy az előrehozott választás lehet kiút Magyarország számára. Hazánk nagyon mély válságban van, mind gazdaságilag, mind társadalmilag. A kivezető utat egy hiteles, cselekvőképes kormánnyal lehet megtalálni. A Gyurcsány kormány minden mutató szerint végtelen hiteltelen. Ilyen hiteltelen kormánya '90 óta nem volt az országnak. Két év alatt most farigcsálják a hatodik programot. A megbukott a koalíció, nyilván Gyurcsány Ferencnek rossz bizonyítvány - közölte a Fidesz alelnöke.

Most azt kell nézni, mi az ország érdeke. A legrosszabb politika az lenne, ha mindenki a saját hasznát lesné. Ma nem a szavazatok sorsa a lényeges, hanem az, hogy ebből a mély válságból megtaláljuk a kivezető utat, különben együtt süllyedünk el a hajóval - mondta Kósa Lajos.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Ilona drámája az Urániába
  2008-06-10 22:38:39, kedd
 
  Tóth Ilona drámája az Urániában
Az 1956 utáni megtorlás egyik hírhedt példája volt a Tóth Ilona-per.
ERA, k, 2008/06/10 - 22:04


A tisztítótűz tetején álltunk - Tóth Ilona drámájaA tisztítótűz tetején álltunk - Tóth Ilona drámája

A fiatal, makulátlan életű, éltanuló medikát a bíróság két társával együtt azzal vádolta, hogy ,,bestiális kegyetlenséggel" megölték Kollár István rakodómunkást, akit ávós kémnek hittek. Mindhármójukat kivégezték.

Jövünk lefelé az Uránia lépcsősorán, a tapssal fogadott Jelenczky István-film után, látom Wittner Máriát, "csókolom, Mária", ő szinte meg se hallja, biccent, talán még most is a látottakat pörgeti magában. Nem lehet most könnyű annak, akit halálos ítélettel sújtottak, akasztófákat nézni a vásznon, csupasz idegekkel kénytelen végighallgatni a bíróságon elmondott, de inkább betanult mondatokat egy kivégzett forradalmár, Tóth Ilona szájából.

És nem könnyű nekünk, valamivel ifjabbaknak sem, a moziban magunk is a Tisztítótűz tetején álltunk, mint a film címe mondja, hiszen 18 évvel a szabadon választott kormány hivatalba lépése után még mindig sokan úgy tudják, hogy Tóth Ilona gyilkolt, benzint vénába fecskendezett, kést szúrt a szívbe. Ezt a horrort tanultuk évtizedeken át, s még meg is tudtuk volna magyarázni, miért történhettek akár így is a dolgok: a Péterfy Sándor utcai kórház 1956. november 4. után az ellenállás egyik legfontosabb fészke volt. Ide gyűltek össze a szabadságharcot feladni képtelen pesti srácok, munkások és értelmiségiek, Angyal István (kivégezték), Obersovszky Gyula (halálra ítélték, életfogytiglannal megúszta). A "győztesek" akár beépített embert is küldhettek közéjük, aki ha lebukik, a forradalmi jog szerint likvidálható.

Jelenczky István a vérszagtól, a dögszagtól sem riadva vissza, esztendők óta kutatja az 1956-os forradalom homályos, eltitkolt, agyonmanipulált történeteit. A Tisztítótűz a Népek Krisztusa, Magyarország 1956 című dokumentumfilm-sorozat ötödik része. E film hőse a mártír Tóth Ilona ugyan, de hozzá hasonlóan hőse lett a filmnek két történész, Kiss Réka és M. Kiss Sándor, Iván László pszichiáter, Jobbágyi Gábor jogász és Kahler Frigyes bíró. Nekik köszönhetjük, hogy a film nyomán beavatódunk a Kádár-kormány és a szovjet elhárítás összehangolt, szakmailag magas szintű, ám embertelen manipulációs gépezetébe, melynek egyszerre két, egymással összehangolt célja volt: az elrettentés és a "konszolidáció". A film hosszú, mint az igazság kiderítésének útja. Nincsenek, mert nem lehetnek könnyed, szórakoztatóipari elemei, teljes személyünket kéri, s keríti hatalmába. A csupasz történet nem visel el lábjegyzeteket, a "főszövegnek" kell áthatolni rajtunk, hogy a film élő hőseivel együtt kimondhassuk: a keserű történetet csak az igazság édessége enyhítheti. Oknyomozó, töprengésre késztető, felrázó, eszünket és szívünket egyaránt átmozgató dokumentumfilmet látunk, miközben azt is megértjük, miért tűntek el annak idején fontos, a történetek lényegére világító dokumentumok, s miért lehet kijelenteni, hogy a megmaradt papírok alapján sem történhetett az és úgy, ahogy sokáig elhitetni akarták. Jelenczky filmje csak a legvégén mondja ki: túl későn ugyan, de jogerős ítélet született végre az érintetlen Tóth Ilona ártatlanságáról. Egy olyan országban, ahol - a képsorok tanúsága szerint - kordonok védik az államot az igazságra éhes társadalom feszítő indulataitól.

(Magyar Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire számíthatunk?
  2008-06-10 22:31:28, kedd
 
 

Amint látom, elérkezett az idő: amikor a FIDESZ azt üzeni Fodor Gábornak, hogy tárgyalna Vele az előrehozott választásokról, akkor ez felhívás a keringőre.

Mire számíthatunk?

Számunkra az volna elfogadható, ha a FIDESZ- ben kisebbségben lévő nemzeti platform (jobb híján nevezem így, mert a valóságban nincs ilyen?), és a Szadesz Kóka köré tömörülő héjái akkora erőt tudnának felmutatni, hogy megakadályoznák a jelenleg mindkét pártban (az SZDSZ-ben ugyancsak törékeny) többségi akarat érvényesülését. A Szadesz esetében akár pártszakadás útján is, ami számunkra hab volna a tortán, hiszen az a vadliberális banda végleges eltûnését jelentené a színről.
Félek, hogy ilyet a nemzetközi - világhódításra törekvő - cionista hatalmi centrum nem engedhet meg: majd Kókáéknak és Fodoréknak is kioszt néhány pofont (mint ahogy Orbán szeretne a Magyar Gárdának), s helyreáll a rend. Sajnos, ha a cionisták elhatározták ezt a koalíciót, akkor a FIDESZ- re is komoly nyomást fognak gyakorolni. Azt kell mondanom, hogy ez a legvalószínûbb verzió, nekünk erre kell felkészülnünk.
A forgatókönyv szerintem a nép újbóli átverése céljából az lesz, hogy a legközelebbi jövőben továbbra is kulminál a ,,Haragszom rád!", közben a Szadesz szép csendesen megbuktatja a kisebbségi kormányt. Jön egy - kettejük viszonylatában langyos - kampány, aztán a Szadesz titkos FIDESZ támogatással (szükség esetén egy kis választási csalással) eléri az 5 %- ot. A többi már megy magától: akkor is koalíciós kormány lesz, ha a FIDESZ 2/3- nál többet szerez, hasonlóan, mint annakidején Horn Gyuláék esetében. Gyurcsányék pedig a tervek szerint oda jutnak, ahova valamikor Schmith kancellár és pártja.
A helyzet ismeretében még sürgősebbé vált a nemzeti radikális oldal egységének megteremtése, hogy a FIDESZ- ből menekülni kényszerülő nemzetiek befogadására a lehető legkedvezőbb feltételek álljanak rendelkezésre. Mi több, számíthatunk érkezőkre a jobb érzésû szocialisták és emdéefesek, illetve szimpatizánsaik köréből is. Mindent meg kell tennünk azért, hogy homokot szórjunk a fogaskerekek közé: a szocikat a lehető legjelentéktelenebbekké kell visszaszorítanunk, s el kell foglalnunk a jobboldali széksorok döntő többségét, s mi alkossuk az egyik pólust. A tét igen nagy: amennyiben ezt nem tudjuk elérni, továbbra is a fejünk felett döntik el magunk és szeretett Hazánk sorsát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy 40-50 fős cigány család ta
  2008-06-10 22:24:00, kedd
 
  Szétverték, kirabolták a kocsmát, majd megerőszakolták az alkalmazottat a cigányok
Egy 40-50 fős cigány család tartja rettegésben a falut, az áldozat családja koktélozni készült.
hubatka, h, 2008/06/09 - 12:09

Néhány napja elhurcolták és megerőszakolták a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti söröző 22 éves, kétgyermekes alkalmazottját. A cigányok előtte kirabolták a vendéglátóhelyet.

A fiatal nőt a szegedi új klinika pszichiátriáján kezelik. Úgy tudjuk, azóta többször életveszélyesen megfenyegették a tetvesek.

- Nagyon sajnálom Julit, minden segítséget megadok neki, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Többet egyelőre nem akarok mondani - nyilatkozta lapunknak Rovó Richárd.

A férfi annak a Sándorfalva és Ópusztaszer között található sörözőnek az üzletvezetője, amelyet tíz napja négy cigány férfi kirabolt, pénzt, szeszes italt és cigarettát vittek magukkal. A tettesek összetörték a berendezést is. A rabló cigányok azonban nem elégedtek meg ennyivel, az alkalmazottat, a 22 éves, kétgyermekes nőt is magukkal vitték. Betuszkolták egy személygépkocsiba, a közeli erdős területen mind a négyen megerőszakolták, utána megalázták, majd kidobták a tetvesek az autóból.

Juli négy napja dolgozott a sörözőben. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem új klinikájának pszichiátriai osztályán kezelik. A fiatal nővel tegnap többször is beszéltünk. Előbb azt mondta, elmeséli, hogy mi történt vele aznap este és éjszaka, pár perccel később azonban visszakozott, akkor már azt mondta, mégsem akar beszélni arról a borzalmas éjszakáról, ugyanis a "család" megfenyegette.

- A nyomozás érdekei miatt nem árulhatok el részleteket, csak annyit erősíthetek meg, hogy az ügyben folyik a nyomozás - nyilatkozta lapunknak Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Sándorfalván és Ópusztaszeren napok óta a szörnyű bűncselekmény áldozatáról és a tettesekről beszélnek. Szinte mindenki hallott valamilyen részletet. Többen úgy tudják, két cigányt már elfogtak a rendőrök. Azt mindenki megemlítette, hogy a környéket egyetlen, 40-50 tagúra becsült cigány család tartja rettegésben.

- Kirabolták a sörözőt? - kérdezett vissza szinte egyszerre a vendéglátóhelytől néhány méterre lakó két férfi. - Nem is hallottunk róla. Nem is igaz! Azért mondták, hogy tudunk valamit, mert cigányok vagyunk! Mi lovakkal foglalkozunk, más nem is érdekel bennünket.

Ők még nyugodtan, mondhatni kedvesen beszélgettek velünk. Nem úgy az időközben - egy lóval a rakterében - egy kisteherautóval megérkező családtagjuk, aki miközben egy kerítéslécet próbált kirángatni, azt üvöltözte felénk: - Takarodjatok innen! Takarodjatok a ...!

A fentebb említett két cigány közül a fiatalabb megpróbálta csitítani, nekünk pedig azt mondta: - Kérem, ne haragudjanak!

Úgy tudjuk, Julit többször is életveszélyesen megfenyegették. Azt mondták neki, ha nem vonja vissza a feljelentést, megölik a két gyermekét.

Molotov-koktéltól a gyilkosságig

Valószínűsíthető, hogy szintén cigány volt az áldozat, mert az édesanyját megölte az élettársa, amikor az Molotov-koktélokat akart dobni a közeli putrikra.

- Valószínűleg nem tudják, hogy Juli édesanyját ölték meg csütörtökön. Halála, ha közvetve is, de összefügg a sógornőm megtámadásával és megerőszakolásával, ugyanis amikor az anyósom megtudta, hogy mit tettek a lányával, bosszút akart állni, Molotov-koktélokat készített, rá akarta dobni a tettesek házára. Ezen vesztek, majd verekedtek össze az élettársával, aki nem akarta megengedni, hogy így álljon bosszút. Végül agyonverte - mondta Juli sógora, Ferenczi Imre.

Hozzászólások, az eredeti forrás oldalán a Délmagyar portálon, további részletekkel az ott lakóktól.

Természetesen aggodalomra semmi ok, mert a Jobbikos politikusok beszédeikben megígérték, hogy a Magyar Gárda majd megvéd minket...

(Délmagyar nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_06_09_szetvertek-kiraboltak-a-kocsmat-ma jd-megeroszakoltak-az-alkalmazottat-a-ciganyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A biztos nem cigányok ellopták
  2008-06-10 22:19:55, kedd
 
  Ellopták Rákóczi Ferencet Nagykállóról a színes fémtolvajok
A biztos nem cigányok ellopták a fejedelem bronzövezetből készült mellszobrát.
Arvisura, h, 2008/06/09 - 15:50


Ellopták II. Rákóczi Ferenc bronzötvözetből készült mellszobrát hétfőre virradóra Nagykállóban, a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a másfél millió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ismeretlen tettes vagy tettesek kézre kerítésére megindult a nyomozás, a helyi önkormányzat ötvenezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információval segíti a szobor megtalálását - mondta Fülöp Gergely.

Ismét jó példáját láthatjuk hogy a színes fémtolvajoknak semmi sem szent. Mindent visznek, semmit nem tisztelnek. Érthető is hiszen ez a magyar történelem része. Ez nem az ő történelmük.

(MTI nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_06_09_elloptak-rakoczi-ferencet-nagykall orol-a-szines-femtolvajok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael londoni nagykövete szer
  2008-06-10 22:07:36, kedd
 
  Izrael londoni nagykövete szerint Nagy-Britanniában "gyűlölik Izraelt"
Népszava Online - Külpolitika
2008.06.10. | 11:44:03

Nagy-Britannia "a radikális Izrael-ellenes nézetek melegágyává" vált az elmúlt években, és különösen az egyetemeken tenyészik a gyűlölet - írta kedden megjelent cikkében Izrael londoni nagykövete. Ron Prosor a konzervatív The Daily Telegraph kommentárrovatában azt írta, hogy Nagy-Britanniában intenzív kampány folyik Izrael törvényes létének megkérdőjelezésére, és alattomos felhívások hangzanak el az egy állami megoldásra, ami az Izrael megsemmisítését célzó mozgalom szépített neve.

MTI

Hát utálni épp elegen utálják a zsidókat ott is. Sajnos nem a hivatalos helyeken!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebből Argentina lesz,megint it
  2008-06-10 22:03:50, kedd
 
  Ebből Argentina lesz,megint itt az IMF!

kedd, 2008. június 10.

1995-ben a ferihegyi reptéren kiszállt 2 jól öltözött uriember,az IMF-től.Meg se álltak a Pénzügyminisztériumig.
Utána meg egy olyan megszoritó csomagot nyomtak le a pénzügyérek és az ország torkán ,
ami a történelembe Bokross csomagként vonult be.Ismét itt vannak azIMF-boyok és diktálnak!

IMF: "Nincs mód adócsökkentésre a kiadások lefaragása nélkül"

Szigorítani kell a feltételeket

A deficit-semleges intézkedések között, a bevételekhez kapcsolódóan beszélt az adóalap szélesítéséről, az adóterhelésnek a munkáról a fogyasztásra és vagyonra történő áttételéről.

A kiadásokkal kapcsolatban a delegáció vezetője azt mondta, hogy a szociális transzfereknél a rászorultsági elv alkalmazásával és a jogosultsági feltételek szigorításával elérhetők megtakarítások. Középtávon a kormányzati kiadások csökkentése az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer további reformjától függ.

http://www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-205324
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó befektetés az élelmiszerár-
  2008-06-10 21:58:33, kedd
 
  Jó befektetés az élelmiszerár-emelkedés

kedd, 2008. június 10.

Jó befektetés az élelmiszerár-emelkedés:

Egyeseknek biztosan.

Ma világ hatalmasságai, basái, kövér cilinderes pénzemberkéi már nem is titkolják elképesztő erkölcstelenségüket. Már hazánkban is leplezetlenül reklámozzák a szennyüket. Miközben ők dobálják ki a kaviárt, meg a téliszalámit a szemétbe, mert fúj: nem elég hideg, eközben máshol gyerekek halnak éhen. Ezek meg kukoricát ,és búzát tankolnak a luxuslimuzinjukba.

Ismerős ugye? A növekvő hisztéria egyre feljebb fogja nyomni az élelmiszerárakat, mint az olaj esetében is. Csakhogy olaj nem kell a túléléshez.... Élelmiszer viszont igen... Kisértetiesen ismétli magát a történelem.....

Olvassátok a mai magyar világ(és a globális tőke világ) szennyét, és borzadjatok.

Hasznot is húzhatunk a folyamatosan emelkedő árakból

A kőolaj világpiaci árának emelkedése, a növekvő ázsiai gabonaéhség emelkedő pályára állította az élelmiszeripari alapanyagok árát. A befektetők világszerte egyre nagyobb lehetőséget látnak az élelmiszeriparban. Az agrártermékek áremelkedése ugyanis nemcsak keserűséget jelent a fogyasztóknak, hanem remek hozamlehetőséget is kínál a befektetőknek, akik ezt ki is használják: a május közepén elindított Budapest Agrár Alap rendkívüli népszerűségnek örvend.

http://www.hirszerzo.hu/cikkr.hasznot_huzhatunk_az_egyre_emelkedo_arakbol_x.68316 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghallotta a Párt hívó szavát
  2008-06-10 21:46:41, kedd
 
 
Vajon melyik Pártbizottságról szalajthatták ezt az észkombájn fotóslovag elvtársat?

Meghallotta a Párt hívó szavát -:))))



Ejtőernyő nélkül ugrott ki a repülőgépből
MTI, HavariaPress
| 2008. június 8., vasárnap 15:45

Fényképezőgépével a kezében, de ejtőernyő nélkül ugrott ki 3500 méter magasságban egy repülőgépből egy 29 éves amerikai férfi. Holttestét a New York államban lévő Albany közelében találták meg egy megrongálódott tetejű lakóház mellett. A férfi megfigyelőként tartózkodott az ejtőernyősöket szállító repülőgépen, és az instruktor, egy diák és egy videofelvételeket készítő ejtőernyős nyomában ugrott ki a gépből. Ő azonban nem viselt ejtőernyőt. A rendőrség nem gyanakszik bűntényre. Az egymotoros kisrepülőgép pilótája az esetről csak annyit tudott mondani, hogy a tervezett ugrások végrehajtásakor éppen becsukni készült a repülőgép ajtaját, amikor a férfi kiugrott.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Totózzon Orbán Viktorral!
  2008-06-10 21:37:16, kedd
 
  Totózzon Orbán Viktorral!

* tsza - tszenesi@mail.index..hu

| 2008. 06. 09., 11:59 | Frissítve: 1 napja

Az ország válságban van. Ilyenkor kell egy felelős ellenzéki erő, amely hiteles válaszokat ad az ország bajaira. A Fidesz ilyen erő. Orbán Viktor pártelnök góltotózásra hívja a nemzetet.

Ilyet még a sokat látott Pufajkás Turul sem tudna kitalálni.

Hétfőn délben Orbán Viktor játékra invitálta a nemzetet. A Viktortotón [1] bárki elindulhat és tippelhet a foci-Eb mérkőzéseire.

A mostani ínséges időkben nyilván mindenkit a nyeremények érdekelnek. Nos, az első díj egy Samsung-tévé, a második egy Panasonic-kamera, a harmadik egy iPod. A nyereményeket - ez már egy külön nyeremény - a képviselői irodaházban lehet átvenni.

Nekünk csak egy gonoszkodó kérdésünk van: mennyire felelős az a politikai erő, amelyik egy Eb-tippversenyt csak az Eb harmadik napján képes elindítani?

Mentségükre legyen mondva, hogy a Fletotó a mai napig nem indult el.

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/tot080609/

*************

Felcsút, vagy Alcsút?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.