Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Összenő, ami összetartozik: a
  2008-06-11 19:57:41, szerda
 
  Összenő, ami összetartozik: a Fidesz az SZDSZ-szel tárgyal
2008-06-11 08:12 barikád.hu


Orbán Viktor: vissza a liberális gyökerekhez?Orbán Viktor: vissza a liberális gyökerekhez?Orbán Viktor levélben kérte Fodor Gábortól a további közös együttműködést, amelyre szerinte Magyarország érdekében van szükség. A Fidesz elnöke az "újjáépítésben" is fontos szerepet szán a szemkilövető töprepártnak.

"A történelem úgy hozta, hogy mostanra a mi felelősségünk lett, hogy biztosítsuk Magyarország számára a kiutat a válságból, hiszen a kisebbségi kormány a saját hatalmi harcaival van elfoglalva" - írja Orbán Viktor.

Fodor Gábor korábban azokat a feltételeket szabta az együttműködés elé, hogy a Fidesz esetleges kétharmadjával sem módosítja az Alkotmányt, a választási törvényt és az állampolgársági törvényt. Mindezek tudatában írta meg levelét Orbán Viktor.

Úgy tűnik, a Fidesz nagyon szeretne előrehozott választást, hiszen a pártérdek ezt követeli, azonban ha vállalja ezeket a feltételeket, ezzel két dolog történik: egyrészt továbbra is az SZDSZ szabja meg a kormányzás feltételeit, másrészt valódi változásokra nem számíthatunk az ezer sebből vérző alkotmányos rendszerünkben, a rendkívül sok korláttal rendelkező választási törvényünkben és állampolgársági ügyekben sem.

Úgy tűnik, a Fidesz szerint ezek a kérdések nem tartoznak az ország érdekei közé, hiszen arra hivatkozva egyezkedik, ezeket pedig kihagyja a megváltoztatandó dolgok közül.

HírTV-barikád.hu


Itt teljes terjedelmében elolvashatja Orbán Fodorhoz írt levelét
2008. június 11. 15:03HunHír.Hu

Tisztelt Elnök Úr! Először is engedje meg, hogy ezúton gratuláljak a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé történt megválasztásához...

Az elmúlt esztendőben pártjaink számos vitát folytattak le egymással, nagyon sok fontos kérdésben foglaltak el különböző, egymással ellentétes álláspontot, most azonban a legfontosabb kérdésben minden bizonnyal egyetértünk: Magyarországnak ki kell törnie az egyre mélyülő gazdasági válságból, Magyarország gazdaságát növekedési pályára kell állítanunk.

A történelem úgy hozta, hogy mostanra a mi felelősségünk lett, hogy biztosítsuk Magyarország számára a kiutat a válságból, hiszen a kisebbségi kormány a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. A mi felelősségünk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gazdaságot és a mi felelősségünk, hogy megállítsuk rohamos tempójú lemaradásunkat régióbeli és európai vetélytársainkkal szemben.

Ehhez azonban mielőbbi érdemi lépések, mielőbbi érdemi döntések szükségesek. A világgazdasági folyamatok, az üzemanyag vagy az élelmiszer árának robbanása nem fogják kivárni két év kisebbségi kínlódását és parlamenti semmittevését. Most különösképpen igaz a mondás: aki időt nyer, életet nyer.

Jelentős adócsökkentéssel, egymillió új munkahely teremtésével, valamint a korrupció visszaszorításával úrrá tudunk lenni a válságon. Ugyanakkor tudjuk, hogy ezen lépések megtételéhez a kisebbségi kormány sem akarattal, sem erővel, sem pedig felhatalmazással nem rendelkezik. A mi felelősségünk, hogy ezen lépések megtörténnek-e, hogy előre hozzuk-e Magyarország sikerét.

Mi készek vagyunk az együttműködésre, hiszen ma Magyarország számára az előrehozott választás egyben az előrehozott siker is. Az ehhez szükséges teendők megvitatása érdekében javasolok Elnök úrnak egy mielőbbi személyes találkozót.

Budapest, 2008. június 9.

Tisztelettel: Orbán Viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
48 órás lesz a munkahét Európá
  2008-06-11 19:55:29, szerda
 
  48 órás lesz a munkahét Európában

2008. június 11. szerda 00:00

A tagállamok pontosan hat éve nem tudtak megegyezni abban, mennyit is dolgozhatunk. A most született megállapodás 48 órában rögzíti a heti munkaidőt, ezt azonban - a dolgozó beleegyezésével és a kollektív szerződésbe foglalva - növelni lehet 60 órára, illetve ha egy tagállamban az inaktív időt, például az ügyeletet is beleszámolják, 65-re. Az irányelvet várhatóan még idén ősszel tárgyalja az Európai Parlament, és ha a képviselők is rábólintanak, három éven belül minden tagállamban életbe kell léptetni.

http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=10283&Itemi d=44




60 órás lesz a munkahét?
2008-06-11 09:25 barikád.hu

* Címlapra kerül
* Friss hírek
* Gazdaság

* Küldje el ismerősének!
* Nyomatatóbarát változat

A munkáltatóval kötött megállapodás alapján akár 60 órát is dolgozhatnak a jövőben az uniós munkavállalók (ügyeleti munkakörökben ez 65 óra is lehet), ha majd az Európai Parlament is jóváhagyja a szakminiszterek most elfogadott döntését.

Alapértelmezésben persze továbbra is 48 óra lehet a maximális heti munkaidő, ez alól is van azonban kivétel: a britek továbbra is az egyénre bízzák, akar-e ennél többet vállalni. London ugyanakkor engedett a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoztatottakra vonatkozó irányelv ügyében - az állandó alkalmazottakéval azonos jogok megadása azonban magyar szakértők szerint is káros hatásokkal járhat. Heves vitákat váltott ki az inaktív-aktív munkaidő, lényegében az ügyelet témája: a jövőben nem lenne uniós szinten kötelező az inaktív idő figyelembevétele, tehát például az ügyeletes orvos munkaidejébe csak az számítana bele, amikor ténylegesen dolgozik. A magyar szakszervezetek elutasítják az uniós döntést.

Egyhangúan és egyértelműen elutasítjuk mind a munkaidővel, mind a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos irányelvekről hétfőn született uniós szakminiszteri döntést, és lehetőségeink szerint mindent megteszünk a megváltoztatásáért, mivel mindkettő hátrányosan érinti a munkavállalókat - mondta a Napinak Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. A magyar szakszervezetek már régóta elutasítják a tervezett módosításokat, sőt a múlt héten felkérték Herczog Lászlót, a munkaügyi tárca szakállamtitkárát is, hogy ismertesse véleményüket a luxemburgi ülésen. Ezt meg is tettem, de a liberálisabb szabályozás mellett fellépő tagállamok számára nem egyszerű elmagyarázni a régió országainak aggályait a szakszervezeti érdekérvényesítés hatásosságával kapcsolatban - válaszolta a Napi kérdésére a szakállamtitkár. Szavai szerint ugyan nem sikerült hétfőn blokkoló kisebbséget létrehozni a tanácsban, ám a tiltakozó országok minisztereinek reakciói, illetve a munkaidő-irányelvvel kapcsolatos korábbi parlamenti döntések alapján azt tartaná meglepőnek, ha a javaslatot módosító indítványt akár Magyarország számára kedvező változás nélkül elfogadná az Európai Parlament.

Magyarország leginkább az irányelv kollektív szerződésekkel kapcsolatos pontjai, illetve az ellen tiltakozott, hogy az opt-out határozatlan időre szóljon. Azt azonban biztatónak tartja a szakállamtitkár, hogy az irányelv meglehetősen sok mindent nemzeti hatáskörbe utal, vagyis nem írja elő az előírások automatikus beépítését a magyar jogrendbe (egyébként is a szabályozás hatályba lépésétől számított három éven belül kell azt átültetni). Ha például a kormány úgy dönt, az ügyelet esetében maradhat a jelenlegi szabályozás is: vagyis az, hogy egészében munkaidőnek számít.

Mivel most ideiglenes döntés született, amelyet még jóvá kellene hagynia az Európai Parlamentnek is, ezért továbbra is intenzíven lobbizunk majd a munkaidő-irányelv jelenlegi formájának elfogadása ellen: többek között megkeressük a magyar EP-képviselőket, tárgyalunk az Európai Szakszervezeti Szövetséggel is a kialakult helyzetről - tette hozzá Borsik. A pénteki OÉT-ülésen minden bizonnyal megkérik a kormányzati oldalt, hogy számoljon be az ülésen történtekről. Újabb tárgyalásokat kezdenek majd a munkaügyi tárcával is, és próbálnak nyomást gyakorolni rá, hogy végre alakítson ki határozott álláspontot az opt-out intézményéről - és képviselje is azt. Az ESZSZ főtitkárának és néhány magyar EP-képviselőnek is az a véleménye, hogy a magyar kormánynak egyszerűen nincs is ezzel kapcsolatos álláspontja. Elvárható lenne egy baloldali kormánytól, hogy olykor munkavállalói érdekeket is képviseljen - mondja Borsik -, miután a magyar törvényhozás már elkövette azt a hibát, hogy megszavazta és létrehozta az önként vállalt túlmunka fogalmát.

Alaposabban át kellene tanulmányozni a végleges szövegváltozatot, például hogy benne maradt-e az a kitétel az irányelvben, hogy az új szabályozás nem jelenthet visszalépést a régihez képest - közölte Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. Ettől függetlenül az egyéni alkukat munkavállaló és munkáltató között egyetlen szakszervezet sem szereti, mivel általában - Magyarországon pedig különösképpen - az előbbi jóval kiszolgáltatottabb, és nem lehet egyenlő felek megállapodásáról beszélni. Azt sem tartják elfogadhatónak az érdekképviseletek, hogy kollektív szerződésben még az ügyeleti idő 65 órás korlátját is fölül lehetne írni - ez teljesen lehetetlen helyzetbe hozná a magyar szakszervezeteket, amelyek érdekérvényesítő képessége a helyi alkukban eleve eléggé korlátozott.

A munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatban azt kifogásolják leginkább a szakszervezetek, hogy egy eredendően a gazdaság dinamizálását szolgáló eszközt itthon a piaci igényektől függetlenül üzemszerűvé tettek a kölcsönző cégek. Mivel alapvetően a megrendelő számára a szolgáltatással megtakarítható bérkülönbözettől remélik a saját profitjukat, a munkavállaló csak rosszabbul járhat - figyelmeztet Borsik János.

VG-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
140 éve született Horthy - meg
  2008-06-11 19:50:04, szerda
 
  140 éve született Horthy - megemlékezés
2008-06-11. 10:30

2008. június 18-án, szerdán 18 órakor az Erzsébetligeti Színházban megemlékezés vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó, altengernagy 140. születésnapja alkalmából.

Csata az Adrián: Otrantó kpt. Bauer József I. oszt. tengerészkapitány, nya. hajóparancsnok előadása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pert nyert az MVSZ Kövér ellen
  2008-06-11 19:46:33, szerda
 
  Pert nyert az MVSZ Kövér ellen a Legfelsőbb Bíróságon
2008-06-11. 16:55

2008. június 11-én a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárásban tárgyalta azt a pert, amelyet Kövér László, a FIDESZ országgyűlési képviselője a Magyarok Világszövetsége, majd annak Erdélyi Társasága ellen indított. Kövér László sérelmezte, hogy ,,MVSZ Sajtószolgálat" aláírással olyan közlemény jelent meg, amelyben az ő pontosan meg nem határozott felmenőjét 1919-es vöröskatonának nevezték.

A Legfelsőbb Bíróság megállapította, hogy a Magyarok Világszövetsége nem követett el jogsértést, és ezért Kövér László felperest a Magyarok Világszövetsége részére perköltség fizetésére kötelezte.

Abban a kérdésben, hogy a Világszövetség Erdélyi Társasága (VET) közleményével, amellyel a vöröskatonákat az 1919-es magyarországi kommunista vérengzésekkel összefüggésbe hozta, okozott-e nem vagyoni kárt a felperesnek, az eljárás az I. fokú bíróság előtt folyik tovább.

A VET álláspontja szerint az új eljárásban tisztázható lesz az a kérdés is, hogy igaz-e az az állítás, miszerint ,,Kövér László... egyik felmenője 1919-ben zsoldért vörös katonának szegődött."

Kolozsvár, 2008. június 11.

MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sátoraljaújhely: drasztikus or
  2008-06-11 19:45:32, szerda
 
  Sátoraljaújhely: drasztikus orksegílyke-megvonási tervezet
2008-06-11. 19:09

Többször is megírtuk, hogy a monoki kezdeményezést jó indulásnak tartjuk, de ennél még radikálisabb, a problémának a szlovák törvénykezéssel kb. azonos kezelését tartjuk üdvözlendőnek. Különösen akkor, ha, ahogy a kormány ígérte, a törvényváltoztatást “felvizezik", “kiherélik", aminek azért kifejezetten nagy az esélye - ahogy az ITTENI híradásunkban is olvasható.

Az alább olvasható Népszabadság-cikk arról számol be, hogy Sátoraljaújhelyen sokkal drasztikusabb lépéseket kívánnak életbe léptetni; pl. priusz-mentességhez kötni a segílykézést. (Ami, nem mellesleg, a Detonátor-féle, kitűnő cselekvési programnak is része.) Ezt a részt félkövérrel emeltük ki; csakúgy, mint azt, ami arról számol be, hogy már öt (!!!) gyerekkel is simán összejön a havi 150 rongy segílyke. Nesztek, 10-20 ezer Ft-okkal dobálózó, hazug fajvédők (mint pl. Krémer Balázs a HírTV legutóbbi, múlt hét végi, Szepessy Zsolttal való szembesítésekor), próbáljatok meg ezen (is) fogást találni, megcáfolni!


"A monoki modell

"A szociális segélyezés terén pedig olyan gyakorlatot kellene folytatni, amely ösztönöz, hogy ne mondjam, kényszerít a munkára. Persze csak azok esetében, akik munkaképesek." Ezeket a sorokat Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke írta a Népszabadság 2008. március 24-i számában, s talán ő maga sem gondolta volna, hogy alig két hónappal később - pontosan e jegybankelnöki gondolat szellemében - alakítják át a szociális segélyezés rendszerét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon.

Pedig Szepessy Zsolt, a falu független polgármestere Simor András cikkét nem is olvasta - tőlem hallott róla először.

A monoki képviselő-testület - a polgármester előterjesztésére - úgy döntött: 2008 júniusától nem kaphat gyermekvédelmi támogatást az a szülő, akinek a gyermeke nem jár iskolába, továbbá megvonják a rendszeres szociális segélyt azoktól, akik a juttatás ellenértékét nem hajlandók közhasznú munkában ledolgozni. (Ez utóbbi rendelkezés csak az aktív korú, megfelelő egészségi állapotú, munkaképes lakosokra vonatkozik.) A polgármester szerint a szigorítás oka az volt, hogy a falujukban sokan kizárólag segélyből akarnak élni, nem próbálkoznak álláskereséssel, s ugyanilyen életvitelre szoktatják rá a gyermekeiket is. A minimálbér alapján megállapított rendszeres szociális segély személyenként 23 ezer és 55 ezer forint, ennek kilencven százalékát az állam folyósítja, tíz százalékát pedig az adott önkormányzat biztosítja.

A monoki rendelet azért problematikus, mert a képviselő-testület döntése ellentétes a szociális törvénnyel, az állami szociális juttatások folyósítását ugyanis egy önkormányzat nem korlátozhatja. A rendeletet a regionális közigazgatási hivatal jelenleg még vizsgálja, így arról még nem született törvényességi állásfoglalás. A kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált. Vannak, akik ma úgy gondolják, hogy a rendelet igazságossága fölülírja annak törvénytelenségét. Ez lehet az oka annak, hogy Monokon a rendelet megalkotása miatt nem tapasztalható társadalmi feszültség - igaz, a június elsejétől hatályos rendelkezések leghamarabb csak a következő hónap elején esedékes segélyek esetleges visszatartásakor éreztethetik majd a hatásukat.

A csaknem ezernyolcszáz lelkes faluban járva azt tapasztalni, hogy szinte mindenki egyetért a polgármester kezdeményezésével. Mindössze egyetlen harminc év körüli, fiatalemberrel találkoztam, aki köpött egyet, amikor a rendeletet szóba hoztam.

- Menjen a fenébe a polgármester! Ő könnyen ugrál a millióival - mondta, és faképnél hagyott.

A legtöbben azonban azt mondták: véget kell annak vetni, hogy a segélyből élők ugyanannyi pénzt kapnak havonta, mint akik három műszakban dolgoznak. Egy nyugdíjas asszony azt mesélte: "a faluban van egy olyan dologtalan, naplopó család, ahol havi százötvenezer forint is összejön az apa rendszeres szociális segélyéből, az anya gyermeknevelési és gyermekvédelmi támogatásából, meg az öt gyerekük után járó családi pótlékból." Ezzel szemben azok a munkások - tette hozzá -, akik a nemrégiben bezárt szerencsi cukorgyárba jártak dolgozni, havonta hetvenezer forintot vittek haza. Ráadásul ebből tízezer forintot költöttek a buszbérletre, s nem voltak jogosultak semmilyen szociális kedvezményre.

A faluban mintegy száznyolcvanan élnek szociális segélyből. A juttatásokra tavaly összesen több mint ötvenmilliót fizettek ki, ebből ötmillió jutott az önkormányzatra, holott az évi 600 millió forintos költségvetésből gazdálkodó falu 110 millió forintos forráshiánnyal küzd.

- Ne a mi nyakunkon élősködjön, aki képes lenne dolgozni is! - mondták ki Monokon az emberek az ítéletet, s arra kértek, le ne írjam a nevüket, mert nem akarnak bajba kerülni.

Az aggódásuk nem volt indokolatlan, hiszen az elmúlt napokban Szepessy Zsolt polgármester is több halálos fenyegetést kapott. Igaz, a falu első embere ezt nem vette komolyan.

- Én hiszek abban, hogy igazunk van. Hiszek abban is, hogy azokon is segíteni fogunk, akik képtelenek kitörni abból a helyzetből, ahová a rossz segélyezési rendszer juttatta őket - jelentette ki, amikor az irodájába bevezetett.

A 38 éves Szepessy Zsolt Nyíregyházára való, ahol sikeres ingatlanvállalkozást működtetett. Pár évvel ezelőtt került a faluba, amikor megvette a korábban a helyi termelőszövetkezet által használt, szinte teljesen lepusztult monoki kastélyt. Tehetős ember, aki a vagyonából többször adakozott a községnek: tavaly négymillió forintot fizetett be adomány címen a falu kasszájába, hogy a közműszámlákat ki tudják fizetni.

- Nem igaz az a vád, hogy érzéketlen vagyok a szegényekkel szemben - mondta, amikor a rendelet hatásáról kérdeztem. - Éppen ellenkezőleg: sajnálom őket, és segíteni akarok rajtuk. Ezért tartom fontosnak az új rendeletnek azt a passzusát, hogy a jövőben önkormányzati ajánlólevelet állítunk ki a jól dolgozó, szorgalmas közmunkások számára. Remélem, hogy ez segít majd nekik az elhelyezkedésben.

De munkához jutni az észak-magyarország régióban nem könnyű. A foglalkoztatási arány a rendszerváltás óta itt a legalacsonyabb, a munkanélküliségi ráta pedig meghaladja az országos átlagot. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét tömörítő régióban az idei első negyedévben havonta átlagosan csaknem százezer álláskeresőt tartottak nyilván, s ebből több mint hatvanezer munkanélkülit Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztráltak.

Az elmúlt napokban az országban - a falusi polgármesterektől kezdve a megyei jogú városok vezetőin és parlamenti képviselőkön át egyes kormánytagokig - egyre többen utaltak arra: módosítani kell a szociális törvényt, hogy a szociális segélyezés tizennyolc évvel ezelőtt kialakított, több tekintetben elavult rendszerét hozzá lehessen igazítani napjaink valóságához. Az üggyel a miniszterelnöki titkárság is foglalkozott. Május 22-én kelt az a levél, amelyben a titkárság vezetője - Gyurcsány Ferenc kormányfő megbízásából - megköszönte Szepessy Zsolt "szerepvállalását ennek a valóban országos mértékűvé vált problémahalmaznak a megoldásában, amelyet a Kormány is a közeljövőben megoldandó feladatok között tart számon." A levélben ezen kívül az is olvasható: "Ezt a munkát a Szociális és Munkaügyi Minisztérium már elkezdte, de a Kormány csak olyan megoldást tud elfogadni, amely összhangban van a jogállamiság és a demokratikus köztársaság követelményeivel, alkotmányos szellemiségével."

A 18 települést - köztük Monokot - tömörítő szerencsi kistérségi társulás az Országgyűlés elnökének, Szili Katalinnak adta át azt a dokumentumot, amelyben így fogalmaznak: a szociális segély legmagasabb összege a munka elkerülésére ösztönöz, ami óriási károkat okoz. Így generációk nőnek fel úgy, hogy nem tudják, mi a becsületes munka. A tizennyolc települési polgármester által aláírt szövegben az szerepel: törvénymódosításra van szükség, a segélyezés jelenlegi formáját haladéktalanul meg kell szüntetni, helyette munkalehetőséget kell biztosítani önkormányzatoknál és állami közhasznú társaságoknál. Az eddigi megszólalásaiból úgy tűnik, hogy a monoki kezdeményezés mögé állt a szociális és munkaügyi tárca új vezetője, Szűcs Erika is - már ami a segélyezési rendszer megreformálását illeti. A miniszter - aki maga is borsodi származású - egy nyilvános rendezvényen úgy fogalmazott: a szociális rendszernek a munkába állást kell támogatnia, mert - tette hozzá - "ha így haladunk tovább, a munka világából mindenki kivonul." Ennél is egyértelműbben fogalmazott Kiss Péter kancelláriaminiszter, aki egy interjúban azt mondta: "Olyan eljárást akarunk általános eljárássá tenni, hogy az önkormányzatnak lehetősége legyen közcélú munkán keresztül kiadni a segélyt."

Az állam évente 8200 milliárd forintot költ a szociális és jóléti kiadásokra. Közgazdászok szerint ezt a tételt legalább 2000 milliárd forinttal kellene csökkenteni, mert az ország ma olyan jóléti rendszert működtet, amelyet nem tud eltartani. Láng Eszter közgazdász, a debreceni egyetem tanszékvezető docense érdeklődésemre azt mondta: arra nem lát esélyt, hogy 2000 milliárd forintot ellentételezés nélkül ki lehessen vonni a rendszerből. A jóléti kiadásokra szánt pénz átcsoportosítására azonban van lehetőség - tette hozzá -, de csak olyan módon, ha a döntéshozók a számok mögött nem a pénzt nézik, hanem az embert.

A szociális segélyek sok helyütt súlyosan megterhelik a települési büdzsét. Nem véletlen, hogy a zempléni példán felbuzdulva már két önkormányzat is rálépett a "monoki útra". A 13 ezer lelkes Sárospatak képviselő-testülete a napokban úgy döntött: megvonják a gyermekvédelmi támogatásokat azoktól a szülőktől, akik a gyermekeiket nem járatják iskolába, illetve kötelező óvodai foglalkozásokra. De a képviselők a rendszeres szociális segélyek esetében óvatosabbak voltak: abban nem követték a monoki példát, hogy közmunkához kötötték volna a segélyek kifizetését. Aros János sárospataki alpolgármester kérdésemre azt mondta: a városban 465-en kapnak rendszeres szociális segélyt, de az igazi rászorultak mellett vannak olyanok is, akik dologtalanul, kizárólag segélyből akarnak élni. Mint mondta, a városban tavaly 120 millió forintot fizettek ki a szociális juttatásokra, s ebből 12 milliót állt az önkormányzat.

- Luxus ennyi pénzt költeni arra, hogy egyes családokban újratermeljük az állami segélyből megvalósított semmittevést - fogalmazott a pataki alpolgármester.

Sátoraljaújhelyen az önkormányzat ugyancsak szigorításokat akar bevezetni a segélyezés szabályozásában, de a képviselők még a monokinál is súlyosabb javaslatokat fogalmaztak meg. Fölvetették, hogy ne kapjanak segélyt az illegális lakásfoglalók, a bűnöző életmódot folytató emberek, sőt azok sem, akik kárt okoztak a városnak, és szabálysértési eljárás folyik ellenük. A képviselő-testület május végén tárgyalta az előterjesztést, de végül mégsem született döntés. Dankó Dénes alpolgármester azt mondta: előbb megvárják, hogy mire készül az új szociális miniszter. De ha a módosítások nem a zempléni város elöljáróinak elképzelései szerint alakulnak - tette hozzá az alpolgármester -, akkor meg fogják hozni azokat a döntéseket, amelyek a helyi rendeletet szerintük igazságosabbá teszik.

A példaadó település

A Heves megyei Ivád község is átvette a monoki példát. Ivády Gábor, MDF-es polgármester azt mondta: sokan félreértelmezik a szándékukat, ugyanis nem "megdolgoztatni" akarják az embereket, hanem arra akarják ösztönözni őket, hogy találjanak vissza a munka világába. Hozzátette: a kezdeményezésnek akkor lesz értelme, ha idővel csökken a segélyesek száma, ám ehhez különböző programokat is kell indítani a munkavállalás segítésére.

A monoki modell a jövő hónap elején vizsgázik először, mert addigra kiderül, hogy lesznek-e a faluban olyanok, akik a segélyért cserébe nem hajlandók közhasznú munkát végezni. A helybeliek bizakodók. Szerintük mindenkit rá lehet majd venni arra, hogy dolgozzon meg a pénzért. Arra hivatkoztak, hogy az emberek minden bizonnyal betartják az új szabályokat, hiszen az iskolában is csökkent az igazolatlan hiányzások száma a rendelet kihirdetése óta.

- Mi lesz azokkal, akik nem dolgoznak, de nem kapnak szociális segélyt? Ők miből fognak élni? - kérdeztem.

A vállvonogatáson kívül erre senki sem tudott választ adni."

(NOL)

http://kuruc.info/r/35/25977/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: Szavazóink és az
  2008-06-11 19:44:19, szerda
 
  Czakó István: Szavazóink és az itt lakók
2008-06-11 06:33:32

Azt mondta tegnap Fodor Gábor a TV2 Tények Este műsorában, hogy pártja törődni fog a szavazóikkal és az "itt lakókkal" (valami ilyesmit beszélt). Fülemet a "szavazóink és az itt lakók" kifejezések ütötték meg! Mivel én soha nem voltam a neoliberális SZDSZ szavazója (nem is leszek), tehát én Fodornak és a törpepárt tagjainak csak ITT LAKÓ vagyok. Nem polgártárs, pláne nem honfitárs, mint őseim jogán hazám tagja, és a magyar föld egyik tulajdonosa, hanem csak ITT LAKÓ!
Újra kimutatta foga fehérjét az SZDSZ. Nekik a magyarok, honfitársaink csak rájuk szavazók vagy itt lakók lehetnek! Tehát Fodornak és a neoliberális párt-érdekszövetség tagjainak Magyarország nem a hazájuk, csak egy birtokba veendő terület.
A neoliberális törpepárt most a mérleg szerepét akarja eljátszani (volt már ilyen törekvés mások részéről is!). Ha hagyjuk, ezzel tapadnak az ország testére, mint a piócák. Gusztustalan élősdiként eddig is életerőnket szívták, s most nélkülözhetetlenné akarják magukat tenni. Tudom, hogy maguk között egy hárombetűs szóval jelölnek meg bennünket, a magyar nemzet tagjait, de ezt Fodor nem merte kimondani nyíltan, ezért csak "itt lakóknak" nevezett minket.
Kedves ITT LAKÓK (akik döntő többsége számomra honfitársam!)! Jó lesz vigyáznunk, mert nem sokáig leszünk mi ITT LAKÓK, ha hagyjuk, hogy ez az élősdi, vérszívó társaság (a többi parlamenti bohócok támogatását élvezve) tovább szipolyozzanak bennünket. Mert a fene-nagy demokráciánkban (ami csak a kivételezetteknek demokrácia) nem lehet az efféle parazitákat elzavarni, hanem "demokratikus eszközökkel" kell ellenük küzdenünk (miközben ők minden gátlástalan eszközt alkalmazhatnak velünk szemben!)
A parlamenti cirkusz most kis időre elhallgatott, pihennek az urak, hölgyek, mert kimerültek a rettentő sok semmittevésben, elfáradtak a "levegő maszírozásban", az értelmetlen szócséplésben, lógásban. Időnként a parlamenti ülésterem kellemes légkörében meg-meg pihentek, hogy azután felfrissülve folytathassák saját üzleteik építését. A nemzet meg le van sajnálva!
Ez a kis szünet jól jön most a két (ki tudja, milyen) szavazattal pártfőnökké avanzsált Fodor Gábornak, hogy mindenkivel kegyet gyakorolva leüljön "tárgyalni", ami valójában a marionett figurák táncoltatásának próbája lesz csupán, hogy azután kipuhatolva gyengéiket, sikerrel rángathassa őket kénye-kedve szerint, amint tette ezt eddig is az SZDSZ.
Az ellenzéknek nevezett valami amorf képződmény erkölcsi, etikai állapotát pedig jól jellemzi, hogy máris keresik a neoliberális törpepárt kegyeit. Vajon meddig tart még a parlamenti és politikai ingyen-cirkusz?
Olvastam egyszer arról, hogy a skorpiók milyen szélsőséges körülmények között is életképesek maradnak. Hőmérsékleti szélsőségektől kezdve a radioaktív sugárzásig. Leghatásosabb védekezés ellenük, ha eltapossák őket. Elgondolkoztató. Magam részéről nem kedvelem a skorpiókat!
Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!

Czakó István, FÚSZ


Amennyiben még most sem kapcsolnak a FIDESZ szimpatizánsai, hogy Orbánék egy tőröl fakadnak Fodorral és az eszdéesszel, úgy meg is érdemlik sorsukat. Viktorék "az ország érdekére" fognak hivatkozni, ezt fogják sulykolni híveik fejébe, ezzel magyarázzák majd a látványos összeborulást. Eddig sosem neveztem birkáknak a FIDESZ leendő szavazóit, de és amennyiben ebbe az aljas csapdába is be tudják őket terelni, úgy másként nem is lesznek jellemezhetők e jellemtelen tömegek.
Leginkább akkor fogok jót röhögni -kínomban persze-, amikor beindul a FIDESZ médiagépezete (HírTV, Strabag Nemzet, Lánchíd Rádió, Hankiss Ágnesék, Csermely Petyáék stb.). Tegnap még szidták, holnaptól áldani fogják Fodor és az SZDSZ nevét. Így válnak a magukat jobboldalinak, nemzetinek nevező újságírók (pontosabban a FIDESZ bértollnokai) erkölcsi hullává.

Vajon a HírTv honlapján hány alkalommal láthatjuk még a "törpepárt" kifejezést? Már biztosan leszóltak "fentről", úgyhogy a közeljövőben egészen bizonyosan nem fogjuk felfedezni e sokatmondó célzást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak mondogatják, hogy előreho
  2008-06-11 19:15:33, szerda
 
  Csak mondogatják, hogy előrehozott választás kell? - Akcióban a polgári körök

MTI
2008-06-11 11:58


A Budakalászi Polgári Körök Szövetségének álláspontja szerint a politikusok jól érzik magukat a langyos vízben. A polgárok ezért aláírásgyűjtést szerveznek.

hirdetés
Az előrehozott választások kikényszerítésére országos aláírásgyűjtési akciót indított a Budakalászi Polgári Körök Szövetsége. Eddig 12 civil szervezet csatlakozott a felhíváshoz - közölte a szövetség szóvivője szerdán.

Novotny László elmondta: az öt helyi polgári kört tömörítő szervezet tagjai azért indították el a civil kezdeményezést, mert megítélésük szerint a politikai pártok valójában nem akarnak változtatást, jól érzik magukat a "langyos vízben" és ragaszkodnak a sok, személyes előnyt jelentő parlamenti székhez. Így legfeljebb csak szavakban hangoztatják az előrehozott választás szükségességét, igazából nem tesznek érte semmit - tette hozzá.

Márpedig - a szóvivő szerint - az ország politikai, gazdasági, morális válságban van, ami nem tartható tovább, ezért a változtatást civil kezdeményezéssel kell felgyorsítani. Ha nagy számú aláírás gyűlik össze, annak nincs ugyan törvényi következménye, de erkölcsi pressziót gyakorolhat a döntéshozókra - mondta.

A szövetség honlapot is létesít az aláírások befogadására. A felhíváshoz eddig egyebek mellett a Nexus Környezetvédelmi és Érdekvédelmi Egyesület, a Civilek a Demokráciáért Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csatlakozott - közölte Novotny László.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizetbe vételek és házkutatás
  2008-06-11 19:14:39, szerda
 
  Őrizetbe vételek és házkutatás egy Fidesz-közeli cégnél

Hírszerző információ
2008-06-11 18:09


Egy Fidesz-közeli üzleti körökhöz köthető kft. két alkalmazottját vette őrizetbe a Vám- és Pénzügyőrség május 22-én egy négymilliárdos ipari kémkedési ügyben - tudta meg a Hírszerző. Az ügy szálai egy belterjes céghálón át többek között az Orbán Viktor baráti köre tokaji birtokvásárlásainak történetéből, valamint a Keller-féle "megfigyelési ügyből" ismert Kékessy Dezső közeli hozzátartozóiig vezetnek.


2008. május 22-én a néhány hónapja a diagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diachem Kft. alkalmazásában álló H. S. Oroszországba tartott, hogy a cég által előállított termékek potenciális vásárlójával tárgyaljon, ám útja bizonytalan időre halasztást szenvedett. A ferihegyi repülőtéren ugyanis őrizetbe vették a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársai. Ugyanaznap a VPOP nyomozói egy másik férfit, T. L.-t lakásán vették őrizetbe; ezt követően a Diachem Kft-nél házkutatást is tartottak a VPOP bűnügyi igazgatóságának munkatársai.

Négymilliárdos ügyről lehet szó

A Hírszerző úgy tudja: az ügy előzménye, hogy a Diachem Kft. egyik, szintén diagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó konkurensének ügyvezetője néhány nappal korábban feljelentést tett amiatt, hogy a cége által kifejlesztett reagensek a vállalat két egykori alkalmazottja, H. S. és T. L., akik időközben a Diachem alkalmazásába kerültek, az előző munkaadójuktól megszerzett adatok alapján - immár a Diachem megbízásából - üzleti ajánlatokkal keresték meg a feljelentő üzleti partnereit. A feljelentés szerint a szabadalmi oltalom alatt álló diagnosztikai reagensek adatainak illetéktelen kezelése milliárdos károkat okozott a feljelentőnek.

> Mi az a diagnosztikai reagens?
A diagnosztikai reagens tulajdonképpen egy kémiai anyag, amelyet az adott emberi szervezetből származó mintával - vér, vizelet - összekevernek, és annak segítségével diagnosztizálják a betegséget.

"A VPOP nyomozói különösen nagy értékre elkövetett szerzői vagy szerzői jogokhoz megsértése miatt folytatnak nyomozást" - mondta lapunknak az ügyről Sípos Jenő, a VPOP szóvivője, aki nem kommentálta értesülésünket, amely szerint a Diachem Kft. alkalmazottait érintő ügyről van szó.

"A vámnyomozók május 22-én a ferihegyi repülőtéren elfogtak egy magyar állampolgárt külföldre utazása előtt, majd egy másik állampolgárt lakóhelyén, akik ebben az ügyben gyanúsítottak. A gyanúsítottak korábbi munkahelyükről olyan, oltalom alá eső adatokat mentettek le, és kívántak külföldre juttatni, értékesíteni, amelyek a Budapesten bejegyzett vállalkozásnak akár négymilliárd forint anyagi kárt is okozhatott volna. Jelen pillanatban 2 gyanúsított van, és folyik a nyomozás" - mondta a Hírszerzőnek Sípos Jenő.





Lapunk megkereste Pallai Zsoltot, a Diachem Kft. ügyvezetőjét, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy május 22-én cége két alkalmazottját vették volna őrizetbe a vámosok. Pallai június 17-ig külföldön tartózkodik, addig minden további nyilatkozattól elzárkózott.

A Diachemtől Kékessyékig

Az ügyben két alkalmazottja révén érintett Diachem Kft. több szálon kötődik Fidesz-közeli üzleti körökhöz; sőt a szálak egyenesen az Orbán Viktor családjának tokaji vagyonszerzése ügyében felbukkant Kékessy Dezső, az Orbán-kormány idején hazánk párizsi nagykövetének hozzátartozóihoz vezetnek.

A Diachem tulajdonosai között van a Szárnyék Kft., amelynek egyik tulajdonosa Kékessy Dezső lánya, a cégnyilvántartás szerint Ausztriában élő Catherine Kékessy, de a tulajdonosok között van az egykori nagykövet másik lánya, Kékessy Piroska Barbara, valamint Kékessy Dezső fia, Georges Sándor Kékessy is.

Magánszemélyeken, valamint egy Luxemburgban bejegyzett off shore-cégen kívül a Diachem tulajdonosa még a Diagnosticum Zrt., amely laboratóriumok részére forgalmaz klinikai kémiai reagenseket, génpróbás teszteket, mikrobiológiai reagenseket, kémiai analizátorokat, sejtszámlálókat, immunológiai automatákat, centrifugákat. A Diagnosticumban igazgatósági tagként szintén felbukkan a már emlegetett Dr. Catherine Kékessy.

A Kékessy- és az Orbán-család

Az Orbán-kormány párizsi nagykövete és az egykori miniszterelnök baráti körébe tartozó üzletemberek közötti kapcsolatok sokrétűsége akkor lett a magyar közélet központi témája, amikor három évvel ezelőtt az Élet és Irodalom tényfeltáró cikksorozata ráirányította a közfigyelmet Orbán Viktor felesége, valamint barátai tokaji érdekeltségeire.

A lap hosszan idézett azoknak a - jogerős bírósági ítélet szerint a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. taggyűléseinek nem minősíthető - beszélgetésekről készült feljegyzésekből, amelyeken részt vett az egykori miniszterelnök, felesége, a kiterjedt tokaji érdekeltségekkel rendelkező Kékessy Dezső és Szász István Attila ügyvéd, valamint Madarász László, az Orbán-érában a Postabank elnöke. Az ügyben létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság vizsgálata szerint a Kékessyhez, Szászhoz, valamint Madarász Lászlóhoz köthető cégek félmilliárd forintnyi állami támogatáshoz jutottak az azt megelőző években.

A Kékessy-érdekeltségű tokaji cégek egyikében, a Patrícius Borászati és Kereskedelmi Kft. a hatályos cégnyilvántartás szerint ma is Kékessy Dezső és lánya, a Diachem Kft-ben több szálon is érdekelt Catherine Kékessy tulajdona; de a cég felügyelő bizottságában az elmúlt években felbukkant a Diachemben szintén érdekelt Szárnyék Kft. egyik tulajdonosa, Georges Kékessy is.

Kékessy Dezső és Orbán Viktor kapcsolatának újabb érdekes fejleményére a Magyar Nemzet derített fényt az elmúlt hónapokban. A napilap birtokába jutott hangfelvétel szerint az egykori párizsi nagykövet egykori, argentin származású veje Magyarországról történő kiutasításáért cserében hajlandó lett volna Orbán Viktorra nézve terhelő adatokat szolgálatni a lap szerint Orbán Viktor viselt dolgai után kutakodó Finder Bt. számára.

Kékessy ezt követően a saját kisebbségi tulajdonában álló Heti Válasz hasábjain cáfolta, hogy adatokat ígért volna a Findernek Orbánról, azt viszont elismerte: az állítása szerint őt százmillió forinttal megrövidítő ex-veje ügyében adott megbízást a magánnyomozó cégnek.

http://www.hirszerzo.hu/cikkr.orizetbe_vetelek_es_hazkutatas_egy_fidesz-kozeli_ce gnel.69110.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parázs vita a dobogókői kormán
  2008-06-11 18:58:34, szerda
 
  Parázs vita a dobogókői kormányülésen - eltértek a napirendtől is

MTI
2008-06-11 12:22



A kedd délután kezdődött politikai vitához több tucatnyian hozzászóltak, a többi napirendi pont csúszására számítanak a kihelyezett kormányülésen.


A kormányszóvivő szerint még mindig a politikai vita zajlik a dobogókői kormánykonzultáción, a szerdára tervezett napirendi pontokat egyelőre nem kezdték el tárgyalni.

Daróczi Dávid elmondta: a kedden délután elkezdett politikai vitát - amelyhez aznap mintegy kéttucatnyian szóltak hozzá - azért folytatták reggel, mert a miniszterelnök minden jelentkezőnek lehetőséget akart adni arra, hogy kifejtse álláspontját a következő két év szerinte fontos kérdéseiről.

Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc kezdeményezése rendkívül sikeres volt, mert érdemi szakmai és politikai vita zajlik.

Emlékeztetett arra, a vita befejezése után kiemelten foglalkoznak a következő két év egészségügyi politikájával, majd a többi tárca a ciklus hátralévő idejére vonatkozó javaslatai, elképzelései kerülnek napirendre.

Daróczi Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a dobogókői konzultáción nem kormányprogram készül, hiszen azt már elfogadták 2006-ban. A jelenleg is érvényes kormányprogram keretein belül keresnek megoldásokat a konzultáción - tette hozzá.

Rosszindulatú butaságnak nevezte azt a lapinformációt, hogy kedden este a meghívottaknak ökröt sütöttek volna a dobogókői üdülőszállóban.

A kedden kezdődött, kétnapos dobogókői tanácskozásra a miniszterelnök a kormánytagokat, az államtitkárokat, a szocialista frakció vezetését, valamint az MSZP elnökségét hívta meg. Az üdülőszállóban nagyjából ötvenen tanácskoztak, egy, a sajtótól elzárt épületben.

Az előzetes információk szerint a konzultáció végén a miniszterelnök értékeli majd az elmúlt két napot a sajtó számára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a kormány már elítéli a "monok
  2008-06-11 18:55:23, szerda
 
  "Segélyért kényszermunka" - a kormány már elítéli a "monoki modellt"

Meredeken eshet a rendszeres juttatásban részesülők száma

Kósa András
2008-06-11 07:29



Bár korábban hangzottak el kétértelmű nyilatkozatok a kormány tagjai részéről, a szociális tárca államtitkára hétfőn egyértelművé tette: semmilyen módon nem támogatják, hogy munkavállaláshoz kössék a rendszeres szociális segélyezést.



Nem lesz országos a "monoki modell", vagyis hogy a kötelező közmunkához kössék a rendszeres segélyezést, a kormány - néhány korábbi félreérthető nyilatkozaton túl - mára egyre élesebben igyekszik megkülönböztetni saját elképzeléseit a mára több önkormányzatban is gyakorlattá tett rendszertől.

Monokon azután szigorították a fenti módon a segélyek folyósítását, hogy a helyi jegyző előre szólt az önkormányzatnak, a szociális törvénybe ütközik a döntés. A borsodi településhez azóta már több helyhatóság is csatlakozott, volt olyan elöljáró, aki nyíltan meg is mondta, hogy amíg a közigazgatási hivatal meg nem semmisíti a rendeletüket, addig ez marad érvényben, és kész.

"Mélyen elítélem a monoki modellt"

"Ma sajnos az a helyzet, hogy ezt egy önkormányzat minden különösebb következmény nélkül megteheti, miközben nem csak azzal sért törvényt, hogy szembemegy a jogszabályban megfogalmazott segélyezési gyakorlattal. A szociális törvény szerint például minden helyhatóságnak kötelező úgynevezett beilleszkedési programmal támogatni a segélyből élőket a munkaerőpiacra való visszatalálásukban. Nem ismerek egyetlen önkormányzatot sem, ahol ilyen működne" - mondta lapunknak Béki Gabriella.

"A közigazgatási hivatal döntését úgyis megfellebbezik majd, akkor jön az újabb procedúra. Ez legalább egy évig eltart majd" - ismerte el egy név nélkül nyilatkozó szocialista szakpolitikus is a helyzet abszurd voltát.

Hányan lehetnek azok, akik rászorulnak a segélyre, és valóban nem tudnak dolgozni? (Fotó: Györffy Anna)

Béki Gabriella hétfőn az ügyben kérdést intézett Korózs Lajoshoz, a szociális minisztérium államtitkárához a Monokon bevezetett gyakorlatról. Ebben úgy fogalmazott: "Azt gondolom, van egy kérdés, amiben talán ellenzéki oldalon és kormányoldalon is egyetérthetünk, ez pedig az, hogy lehessen munkából magasabb jövedelemhez jutni, mint segélyhez. Ha ez az olló túl kicsi, akkor az tényleg lakossági feszültségeket gerjeszt. Csakhogy a probléma megoldását nem lehet abban keresni, hogy hogyan csökkenthetjük a segélyeket, mert a segélyek nagyon alacsonyak. Nem a segély sok, hanem a munkabér, a munkából szerezhető jövedelem kevés."

"Akárhogy változtathatunk a segélyezési gyakorlaton, az alapprobléma akkor is az, hogy túl alacsonyak a munkabérek" - mondta a Hírszerzőnek a liberális képviselő, aki a KSH adataira hivatkozott, mely szerint egy kétgyerekes, négytagú család minimális szinten történő megélhetéséhez havonta 190 ezer forintra van szükség. Ma pedig egy két minimálbéren kereső szülővel rendelkező család havi jövedelme, a családi pótlékokkal együtt is, 50 ezer forinttal elmarad a létminimumtól.

Korózs Lajos a parlamenti kérdésre úgy válaszolt: "mélyen elítélem a monoki ügyet, úgy ahogy van, ha szabad ezt mondanom: szőröstül-bőröstül. Szinte nincs olyan paragrafusa ennek a rövid rendeletalkotásnak, amely ne lenne alkotmánysértő". Az államtitkár szerint egyébként nem igaz, hogy akár ugyanannyi bevételhez is juthat egy család munka nélkül, mintha keresnének a szülők, az átlagos segélyösszeg mindössze 27 100 forint.

Poszt-koalíciós vita várható

A monoki önkormányzat többek között arra is hivatkozott a saját rendelete megalkotásánál, hogy a munkával "együttműködésre" is szeretné kényszeríteni a segélyezetteket. Erre ugyanakkor bármely helyhatóságnak ma is lehetősége lenne, törvényes keretek között: a szociális törvény már ma is felhatalmazza a jegyzőket, hogy a segélyek 75 százalékát visszatartsák, ha "nem együttműködőek" a segélyezettek, vagyis - jellemzően nem vesznek részt olyan munkákban, amelyekre felkérik őket. Igaz, ezt a gyakorlatot ki lehet játszani, ha orvosi igazolást visz az illető.

"Persze, hogy ki lehet játszani, mindent ki lehet játszani, mint ahogy adót is mindig fognak csalni, és gyorsan is fognak hajtani" - mondta a már említett szakpolitikus, aki szerint emiatt nem szabad értelmetlenül szigorúra szabni a törvényt. "A 'segélyért kényszermunkát' elve elfogadhatatlan" - mondta forrásunk. Mint korábban megírtuk, a kormány őszre terjesztheti a parlament elé a szociális törvény módosítását, ez tartalmaz azért szigorításokat a jelenlegi gyakorlathoz képest.

Az ügyben egy kis "poszt-koalíciós" vita is várható, mert Béki Gabriella szerint "érzem az erős társadalmi igényt az 'ingyenélők' segélyeinek megkurtítására, és azt is látom, hogy a szocialista frakció egy része is azonosul ezzel". Szocialista forrásunk szerint azonban "sok mindenre van társadalmi igény, többek között a halálbüntetés visszaállítására is, mégsem jut eszébe senkinek ezen gondolkozni. Most sem fogunk abszurd döntéseket hozni".

A képviselő szerint egyébként is sikerült túlzó perspektívába helyezni a kérdést. Ma 160-200 ezer ember kap rendszeres szociális segélyt, de szerinte ez a szám a következő hónapokban meredeken csökkenni fog. Azokon a településeken ugyanis, ahol már bevezették a monokihoz hasonló gyakorlatot, a segélyezettek jelentős része vagy elvállalta a munkát, vagy lemondott a juttatásról. "Vagyis a jelenleginél sokkal kevesebben lehetnek, akik rászorulnak a segélyre, és valóban nem tudnak dolgozni" - mondta forrásunk.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.segelyert_kenyszermunka_-_a_kormany_mar_eliteli_a_mo noki_modellt.68957.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.