Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Fodor-Orbán találkozó - jövő h
  2008-06-17 21:49:37, kedd
 
  Fodor-Orbán találkozó - jövő hétfőn?

2008. június 17., kedd 21:25 InfoRádió / MTI

Fodor Gábor, az SZDSZ új elnöke jövő hétfőn találkozhat Orbán Viktorral, ha a Fidesz elnökének is megfelel az időpont - tudta meg az MTI liberális körökből.


1
Ha a Fidesz számára jó a hétfői időpont, akkor Fodor Gábor és az SZDSZ nyitott arra, hogy aznap legyen az egyeztetés - mondta egy magát megnevezni nem kívánó SZDSZ-es forrás.

Az MTI fideszes körökből úgy tudja, hogy az SZDSZ részéről ez az időpont merült fel. Azt viszont még nem tudni, hogy Orbán Viktornak megfelel-e a hétfő. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: zajlik az időpont-egyeztetés.

Fodor Gábor és az SZDSZ vezetése jövő kedden találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel - ezt maga a kormányfő jelentette be kedden, az MSZP frakció ülésének szünetében.

Orbán Viktor múlt hétfőn levélben javasolt mielőbbi személyes találkozót az SZDSZ két nappal korábban megválasztott elnökének, akinek többek között azt írta, hogy mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Orbán Viktor több interjúban is beszélt arról: abban szeretne megállapodni az SZDSZ elnökével, hogy a parlament minél hamarabb oszlassa fel magát, és kínálják fel a köztársasági elnöknek a lehetőséget, hogy kiírhassa az előre hozott választást.

Fodor Gábor - aki megválasztása után azt mondta, hogy minden parlamenti párttal egyeztetni szeretne Magyarország jövőjéről - hétfőn juttatta el válaszlevelét Orbán Viktorhoz, de a levél tartalmáról az SZDSZ nem kívánt nyilatkozni. A liberális pártelnök ugyanakkor azt elmondta, hogy nem az előre hozott választásokról, hanem például az általa már korábban is említett konkrét programpontokról akar tárgyalni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

Fodor Gábor megválasztása után arról beszélt, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előre hozott választást, ha a pártok megállapodnak: a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási és az állampolgárságról szóló törvényeket. Az új elnök később viszont arról beszélt egy interjúban, hogy az előre hozott választások jelenleg nem szolgálják az ország érdekét, illetve, hogy a Fidesz környékén tervek készülnek arról, miként kellene átalakítani a magyar közjogi berendezkedést.

Orbán Viktor erre a felvetésre azt nyilatkozta: indokolatlannak tartja a kijelentés mögül kivillanó félelmeket, mert a "csoda esetét leszámítva" az alkotmánymódosításhoz szükséges kétharmados többséget egy párt egyedül nem tudja megszerezni.

Szintén erről beszélt az MTI-nek adott interjújában Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az SZDSZ semmit sem hányhat a Fidesz szemére ebben a tekintetben, hiszen "éppen az MSZP és a SZDSZ élt vissza a kétharmados többséggel 1994 őszén, amikor az önkormányzati választások előtt a kétfordulós rendszert egyfordulóssá alakította".

Másrészt - folytatta - senki nem tud megnevezni a magyar közjogi berendezkedést átalakítását célzó fideszes elképzelést. Mint mondta, Stumpf Istvánnak, a Századvég politikai műhely vezetőjének, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterének nyilatkozata - amely a köztársasági elnök jogkörének erősítéséről szólt - nem a Fidesz álláspontja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hűség a korbácshoz
  2008-06-17 21:34:56, kedd
 
  Hűség a korbácshoz
2008. június 17. 14:40Gavallér János - HunHír.Hu

A hierarchia legalsó lépcsőfokáról megmagyarázhatatlan a hierarchia csúcsának, hogy a málló alapokon álló hierarchikus felépítmény összedől. Minél magasabb lépcsőfokokat ér el az igazság, annál kevésbé válik valóssággá a hierarchia katasztrófa híre, így a hátán hordja a gond a megoldás elnyomását. Meddig hiszik a csúcson terpeszkedő halálbábok, hogy túlélhetik a megsemmisülő alapcölöpök korhadását? Emberségre ébred-e az emberakarat?

A kétes egisztenciális hierarchia sikere nyugszik azon, hogy a teherhordó cölöpök matematikai tűrőképességével tisztában van-e a cölöpökön nyugvó elitegzisztencia. Ha az emberek, a lélekben elviselhető terhek fölött cipelik a mindennapi gondokat, akkor előbb-utóbb szellemsérvet kapnak: Érthetetlenné válnak számukra a gazdasági folyamatok. Megszakad bennük az a hit, hogy tisztességes életvitelük során emberhez méltón kifejezhetik az élethez fűződő viszonyukat, elmondhatják fájdalmaikat, nehézségeiket. Minden alá-fölérendelés, minden határozott értelmiségi gőg egy-egy rákos góc burjánzásának kiindulópontja. A társadalom konszenzus kézsége összeomlik, ha a nyilvánvaló törvénytelenséget hatalmi, tudásbeli, vagy gazdasági erő alapján kívánja megoldani a rendszert működtető struktúra.

Nem várható el, kétségek között gyötrődő embererő újra termelődés, ha a tapasztalat alapján a siker csupán úgy mérhető le, hogy a hierarchiához hűen kötődés a legfőbb ítélőbíró. Az elnyomás alapján működő társadalom, tehát akár tőke, akár tudás, akár hatalomgőgre épül csak idő és lélekerő egymást őrlő mechanizmusának haláltánca. Az egyén nem vonható felelősségre, ha irányítói minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy az általa előállított érték reálmegítélése elvonatkoztatott a környezeti tényezőktől, csupán érdekítélet egzisztenciája. Minden bukásra ítélt, ha megítélése függ a hierarchia csúcsán lévő érdekektől, így a társadalmi rendszerek, ha nem tudják leküzdeni beidegzült kötődésüket a hatalmi elv alapján meghatározott törvényektől, akkor az összeomlás elkerülhetetlen.

A megvetés letargikus befolyása egyértelmű. Míg a pártokra épülő gazdasági működés, hisz a pártok háttérhatalmak médiaszereplői, tudomásul nem veszi az egyetlen és legfőbb értéket, az embert, addig elnevezésileg legyen bármilyen beállítottságú a társadalom, csak pulzáló romhalmaz. Az ember nemes érzelemmel viseltetik minden ősében megnyilvánuló akarathoz, így sohasem ítél érzelemmentesen korokról, nemzetekről, eszmékről. Ez az oka, hogy egy, egy rendszer magával hordozza az előző rendszer hibáit. Személyes kötődések irányítják gondolatvilágát a hierarchia csúcsának, így lelki érzelmeitől nem tud szabadulni, ezért volna szükséges mellérendelő összefüggéseken alapuló társadalmi struktúra: A gazdasági hatalomtól független igazérzelmű egyének határozhatnák csak meg a gazdasági társadalom számára a törvényeket! A pártok egy elöregedett hatalmi harc legerősebb képviselői, de a hatalom a leggyengébb cölöpök teherbíró képességének kiszolgáltatottja, ha nincs felismerés, nincs katarzis. A legtisztességesebb és a gazdaság működésétől mentes kell, hogy a hierarchia csúcsán álljon, vagy értelmetlen, sőt káros a hierarchikus berendezkedés.

Hogyan ítél az egyén, ha a gazdasági szereplő kezében az élete? Minden elhallgatott és megöröklött bűn gyengíti az épp épülő társadalmi berendezkedést és különösképpen káros, ha a társadalom által elítélt rendszer utód-elitje a gazdasági hatalmat is magához tudja ragadni. A rendszerműködés elítélése törvényszerűen a rendszerműködtető egyéneket is el kell hogy ítélje, különben nem tekinthető a rendszer megbukottnak a hierarchia alsó fokán. A gazdasági hierarchiának le kell mondania a társadalmat működtető hierarchiának a befolyásolásáról, mivel érzéketlensége megfosztja az emberigazságra épülő élet lényegét


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=11565
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Kerekasztal elítéli
  2008-06-17 20:55:59, kedd
 
  A Nemzeti Kerekasztal elítéli az SZDSZ gátlástalan hatalmi törekvéseit
2008. június 17. 20:30HunHír.Hu-információ

A Nemzeti Kerekasztal elítéli az SZDSZ gátlástalan hatalmi törekvéseit, és elnökének ultimátumát arról, hogy milyen feltételekkel hajlandó tárgyalni a parlamenti ellenzék legnagyobb pártjával. A Nemzeti Kerekasztal követeli egyebek mellett történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállítását, a kettős állampolgárság megadását - derül ki a tanácskozás résztvevőinek nyilatkozatából.

A Nemzeti Kerekasztal második tanácskozása résztvevőinek nyilatkozata.

A Nemzeti Kerekasztal 2007 második tanácskozását, 2008. június 14-én tartotta meg, amelyen a résztvevők a következőkről alkottak közös véleményt:

1./ Elemeztük az ír népszavazás eredményét, amely az EU lisszaboni szerződésének egyértelmű elutasításával döntő fontosságú hazánk, és az európai közösség többi országa számára is.
Az EU tagállamok többsége a nemzeti önrendelkezés jogát feltételként fogadja el az Európai Unióban való részvétele alapjaként. Ezzel szemben az Európai Unió története egyre inkább egy globális tőke érdekeit kiszolgáló szűk hatalmi ,,elit" uniós puccsainak sorozatává válik. Az egyes kormányok saját választóik akaratával szemben Európa jövőjét egy kontinensnyi birodalom fokozatos kiépítésével igyekeznek elrendezni - a nemzeti államok eltökélt felszámolásával, semmibe véve a genocídiumot tiltó nemzetközi megállapodást. Ennek, a népeket akaratuk ellenére integráló folyamatnak egyik fordulópontja az ún. uniós alkotmány, majd a lisszaboni szerződés elnevezésű diktátumok erőltetése.

A Nemzeti Kerekasztal résztvevői határozottan ellenzik, hogy egy ilyen létfontosságú kérdést a hatalom a nép ellenében döntsön el. Ha más országokban is népszavazásra került volna sor, akkor még erősebben megnyilvánulhatott volna a kiállás a nemzetek önrendelkezési joga mellett, még határozottabb lett volna a lisszaboni szerződés elutasítása. A hazaárulással felérő döntés előtt a Gyurcsány-kormánynak nem volt bátorsága megkérdezni a nemzetet, fel akarja-e adni szuverenitását, és be kíván-e olvadni egy nemzeti identitásokat felszámoló szuper-államba. Meggyőződésünk, hogy a magyar nemzet NEM-mel szavazott volna.
A lisszaboni szerződés elbukása azt bizonyítja, hogy a globális központi irányítást, nemzeti önrendelkezési jogának elvesztését egy szabad akaratnyilvánítással rendelkező tagállam nem fogadja el.

2./ A Nemzeti Kerekasztal elítéli az újra ellenzéki szerepben tetszelgő, 1 %-os támogatottságú SZDSZ gátlástalan hatalmi törekvéseit, és elnökének ultimátumát arról, hogy milyen feltételekkel hajlandó tárgyalni a parlamenti ellenzék legnagyobb pártjával. Az SZDSZ ultimátumával ellentétben a Nemzeti Kerekasztal résztvevői követelik történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállítását, a népképviseletet garantáló választási törvény meghozatalát, valamint nemzeti önrendelkezésünk helyreállítását, kezdve a kettős állampolgárság megadásával a Trianonban és Párizsban elszakított nemzetrészek tagjainak.

3./ Mi, a Nemzeti Kerekasztal résztvevői, mai belpolitikai helyzetünket elemezve, annak a kezdeményezésnek az elfogadása mellett döntöttünk, hogy a várhatóan ősszel sorra kerülő, előre hozott választásokra a nemzeti radikális szervezetek ,,Nemzeti Erők Szövetsége" néven alakítsanak közös választási pártot.
A szervezetek és pártok egyenrangú résztvevőként, önállóságukat nem elveszítve vesznek részt a Szövetségben. A szervezéshez sok sikert, a résztvevő szervezetek és pártok megértéséhez kellő diplomáciai érzéket és toleranciát kívánunk.
Végveszélybe jutott Nemzetünk megmentése érdekében elkerülhetetlen összetartozásunk kinyilvánítása.

4./ Állásfoglalást hoztunk a jelenlegi alaptörvényről, a választási törvény szükséges módosításáról. A jelenlegi alaptörvény nem legitim, a történelmi magyar alkotmány elismerése helyett saját magát nevezi alkotmánynak, nem veszi alapul a történelmi Szent Korona tan alapelveit.
A jelenlegi választási törvények kizárják a kisebb pártokat, nem érvényesül a nép közvetlen akarata a képviselő személyének kiválasztásában, s a képviselők nem visszahívhatóak, ha rosszul végzik munkájukat.

5./ A Nemzeti Kerekasztal munkacsoportokat hozott létre, amelyeknek szervezéséről, munkájáról eszmét cseréltünk. A húsz munkacsoport feladata a Nemzeti Program kialakítása.
A Törvényességi szekció munkájának keretében Történelmi Alkotmányunkhoz való visszatérésről kezdünk eszmecsere sorozatot; arról, miként lehetséges belőle kiindulva helyesen és hatékonyan rendezni a mai életet szabályozó törvényeinket, azaz miként lehetséges erkölcsi megújulást nyújtó, az anyagi létfeltételeket is biztosító, nemzeti identitásunkat és létezésünket kifejező tényleges rendszerváltó fordulat. Többen is szólottak a magyar nép számbeli megmaradásának, illetve gyarapodásának fontosságáról. Az oktatási kérdések között kiemelten tárgyaltunk igaz történelmünk tanításáról, mint nemzeti identitásunk megvédésének legfontosabb feltételéről.

6./ Tanácskozásunkon részt vett dr. Hegedűs Lóránt Püspök úr, aki ismertette a Százak Tanácsának 12 pontját, amelyek tartalmazzák a nemzetünk megmentése érdekében szükséges legfontosabb teendőket.

Budapest 2008. június 15.

A Nemzeti Kerekasztal résztvevőinek nevében:

lovag Rajkai Zsolt dr. Krasznai Zoltán Fay Árpád Sámsomdi Kiss Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénz nem számít
  2008-06-17 19:53:18, kedd
 
  Pilhál György: A pénz nem számít
2008. június 17. 11:09


MNO
Pilhál György: ,,Most már tényleg semmi sem számít a fényes tekintetű nagyvezírnek. Ami még mozdítható, elkölthető, átjátszható, megtrükközhető, azt elmozdítja, elkölti, átügyeskedi, kivariálja. A megszorítások tántoríthatatlan híve minap például átfestette az egyik kormányzati luxus Audit 4,5 millió forintért. A Kormányszóvivői Iroda (de rossz lehet ott hazudozni mindennap) indoklása szerint biztonsági okokból mázolták át a csodaautót, így ugyanis - szól a magyarázat - illetéktelenek számára nem derül ki, hogy a védett személyt éppen milyen biztonsági fokozatú gépkocsival szállítják. Ez a gondolatmenet, persze, annak sem nagyon érthető, aki fogalmazta..."

(Magyar Nemzet, 2008. június 17.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gusztos anyja dolgozzon vasárn
  2008-06-17 19:51:07, kedd
 
  Gusztos meg az anyja dolgozzon vasárnap!!!!!

**************


Dolgozzunk vasárnap is? Gusztos a nyitva tartás mellett
2008. június 17. 16:36


MNO
Az SZDSZ egyetlen javaslatot sem támogat, amely növeli a munkanélküliséget, csökkenti a gazdaság versenyképességét és hatalmi szóval mondja meg az embereknek, hogy miként osszák be a saját idejüket - reagált Gusztos Péter a KDNP-nek arra a javaslatára, amely korlátozná a boltok vasárnapi nyitva tartását.

• Szabad vasárnap: folytatja kampányát a KDNP és az MKPK

Gusztos Péter kedden egy igen kiterjedt összeesküvésről vizionált: a liberális politikus szerint a Kereszténydemokrata Néppárt üzletláncokkal, szakszervezetekkel (többek között az MSZOSZ-szel, amely aláírója a KDNP által kibocsátott Szabad Vasárnap Chartának), de még a szocialista párttal is azért fogott össze, hogy az embereket templomokba kényszerítse -olvasható Dr. Frivaldszky Gáspár a KDNP ,,Szabad Vasárnap" kampány koordinátorának közleményében. Gusztos Péter keddi nyilatkozatát nem lehet másképp értékelni, mint egy társadalmi támogatottság nélkül maradt törpepárt identitását kereső, kétségbeesett próbálkozását arra, hogy ne a pártja vezetőinek hatalmi harcáról, illetve az ország katasztrofális gazdasági állapotáról szóljanak a híradások - szerepel a párt nyilatkozatában.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A játék nagyban folytatódik: "
  2008-06-17 19:34:30, kedd
 
  A játék nagyban folytatódik: "A fele sem igaz"

A mai napon többmillió magyar állampolgárhoz hasonlóan megkaptam a most levélpapírként (másra úgysem jó, mert eredetileg fényes papíron van) alkalmazott kiadványt.
(Megdöbbenéssel vettem kézbe, mert az erre elköltött millióknak valószínűleg könnyen lehetett volna megfelelő helyet találni).
A hárommillió mélyszegény (koldus) Magyarországán, amikor a 8%-hoz közelít a munkanélküliség, 1-1,5 millió cigány 90 %-a munkanélküli és rekordméretű ikerdeficittel küszködik az adósságspirálban vergődő ország, akkor kapok egy kiadványt....
Ebből a kiadványból megtudtam, hogy sülthülye vagyok - sokmillió magyar honfitársammal (vagy Fodor Gabriella definíciójával "itt lakóval") együtt!!! Nem látunk az orrunknál tovább és mindnyájunkat elmegyógyintézetbe kéne zárni (persze, ha megmaradt volna...)
Az országban minden a legnagyobb rendben van!!!
Fantasztikusan, 30%-kal, nagyságrendekk elemelkedtek a reálbérek, 40%-kal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, igazságosabb a családok támogatása, csökkent a gyógyszerek ára, minőségivé vált az egészségügy, színvonalasabbá vált az oktatás, felszámolás útján a feketegazdaság, nagyobb a biztonság, sohasem látott mértékben vált jövedelmező a mezőgazdaság és, idézem: " A magyar gazdák az egyik nagy nyertesei az európai uniós csatlakozásnak", továbbá autópályán járhatunk országszerte!
Gyurcsány és az MSZP az SZDSZ-szel karöltve idevarázsolta a kánaánt! Miért akarjuk mi ezt a fantasztikus miniszterelnököt és pártot leváltani?
Ez igen! 2008-ban, Magyarországon, az Európai Unió tagországában megjelenhet egy kormányszintű kiadvány, aminek egyetlen szava sem igaz! A választópolgárok elé egy tökéletesen hazug reklámpropagandát löknek oda, amelyért nem kell büntetőjogilag felelniük. Mindenféle következmények nélkül lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak!
Meddig tűrjük el ezt??? Vegyük tudomásul, hogy BENNÜNK van a hiba!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
megbízható ember nincs, csak
  2008-06-17 19:24:37, kedd
 
  Mit is mondott a nagy Felix Edmundovics Dzserzsinszkij?



megbízható ember nincs, csak ellenőrzött!!!


"Egy külkereskedelmi utazó a következő táviratot küldi haza vállalatának:
- Mindent sikeresen intéztem, stop. A szabadságot választottam, stop.
Az igazgató és a párttitkár azonnal röpgyűlésre hívatja az elvtársakat, ahol mélységesen elítélik ezt a nyíltszíni disszidálást, és hasonló esetek elkerülésére megfelelő intézkedésekről gondoskodnak. A kiküldetési idő leteltével azonban váratlanul megjelenik külkeresünk; kollégái nem győznek rajta csodálkozni, meg is kérdi tőlük:
- Miért bámultok rám olyan gyanakodva?
- Hát mert azt táviratoztad, hogy a szabadságot választod.
- De hát szerintetek hol a szabadság? Nem itthon?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mint a Szentháromság!
  2008-06-17 19:09:18, kedd
 
  Mint a Szentháromság!

Arra a kérdésre, hogy a kormányfő milyen minőségben lesz jelen az egyeztetésen, a kormányszóvivő azt mondta: Gyurcsány egy és oszthatatlan személy.


Az ,,egy és oszthatatlan" Gyurcsány koalícióról egyeztetne Fodorral?
Állampárti szóvivő: Daróczi számolt be a szocialista tanácskozásról
2008. június 17. 13:34


MNO
Amennyiben ez lehetséges, és koalíciót köt egymással kettő vagy több párt, akkor annak a részleteiről is meg kell állapodni, melyik tárcát ki vezesse - mondta el kedden Daróczi Dávid. Arra a kérdésre, hogy a kormányfő milyen minőségben lesz jelen az SZDSZ-szel tervezett egyeztetésen, a kormányszóvivő azt mondta: Gyurcsány egy és oszthatatlan személy. Úgy tudni, hogy a következő héten kedden kerül sor az egyeztetésre.

• Suchman: Az SZDSZ kényszerítette Gyurcsányt az MSZP-re

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyeztetést kezdeményez az SZDSZ-szel a következő két év politikájáról - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten újságíróknak, miután a kormányfő beszédet mondott az MSZP-frakció ülésén. Hozzátette: az SZDSZ-szel történő egyeztetésről a kormányfő előzetesen tárgyalt már Fodor Gábor pártelnökkel is. Daróczi az SZDSZ-szel való egyeztetésről azt mondta: ha lesz olyan program, amit mind a két párt támogat, előre lehet lépni, és meg lehet beszélni, hogyan valósítsák meg azt.

Kérdésre válaszolva hozzátette: ha és amennyiben ez lehetséges, és koalíciót köt egymással kettő vagy több párt, akkor annak a részleteiről is meg kell állapodni, melyik tárcát ki vezesse. ,,Szó nincs a miniszterelnök személyéről. Programokról, Magyarországról van szó, arról, hogyan lehet erősíteni Magyarországot" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy az egyeztetésen Gyurcsány Ferenc pártelnökként vagy miniszterelnökként vesz részt, Daróczi Dávid elmondta, ,,Gyurcsány Ferenc egy ember, aki a Magyar Köztársaság miniszterelnöke és a Magyar Szocialista Párt elnöke, egy, oszthatatlan, egységes személy".

Gyurcsány eredményeket lát

A kormányszóvivő a miniszterelnöknek a frakció zárt ülésén elmondott beszédéről közölte, a mintegy egyórás előadásban Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az elmúlt két év politikáját alapvetően eredményesnek tartja, a költségvetés egyensúlyi pályára állt, csökken az államháztartás hiánya. Hozzátette: ezek az eredmények lehetővé tették, hogy a kormány a következő két évben másmilyen politikát folytasson, amelynek a hangsúlya a gazdaság fejlesztésére tevődik. Mint mondta, ennek a kereteiről kezdődnek az egyeztetések. Hozzáfűzte, nem konkrét elképzelésekről beszélnek a frakcióülésen, hanem a következő két év kereteiről.

A távirati iroda úgy tudja, hogy jövő kedden találkozik Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor. Gyurcsány mellett egyeztetést kezdeményez Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, illetve Veres János pénzügyminiszter is a gazdasági szféra szereplőivel, valamint Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a társadalmi partnerekkel - közölte a szóvivő.

Állampárti szóvivő?

Az eseményről tudósítva a hírTV tudosítója megjegyezte: kissé szokatlan, hogy a kormányszóvivői feladatokat ellátó Daróczi számol be a Magyar Szocialista Párt tanácskozásáról. Az MSZP frakcióülésén általában Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila vagy Nyakó István szokott a sajtó képviselőivel tárgyalni.

(MTI, MNO, hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a cseheknek sem tetszik az ön
  2008-06-17 19:05:16, kedd
 
 
a cseheknek sem tetszik az öngondoskodás
2008. június 17.

A csehek is besokallnak ...

Nem kell nekik vizitdíj, napidíj, kórházreform, egészségügy privatizálás, nyugdíjkorhatár emelés ...
Nem akarnak ők sem "öngondoskodni"?

Van viszont"reformellenesség", koalíció szakadási veszély, a szakszervezeti tiltakozás erősödése ...
Az államfő pedig népszavazást sürget a lisszaboni szerződés kérdésében.

A lisszaboni szerződés kérdését leszámítva valahonnan ismerős a helyzet, honnan is?

teljes cikk:

http://hvg.hu/hvgfriss/2008.24/200824_KERESZTTuZBEN_A_PRAGAI_KoRMANY_Reformreakci .aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nácivadászok még szurkolni s
  2008-06-17 18:59:02, kedd
 
  A nácivadászok még szurkolni sem hagynak
2008. június 17. 10:23HunHír.Hu

A zsidók eszeveszett vérszomjjal kutatják az aggokat. A listájukon szereplő tíz legkeresettebb személy közül most egy felbukkant a foci Eb-n. És a röntgen szemű főzsidó már azt is tudja: kutya baja az öregnek, csak az osztrákok takargatják a szemük elől.

A brit bulvárlap, a The Sun értesülései szerint a második világháborúban a horvát usztasa kormányzás alatt szerbeket, zsidókat és cigókat munkatáborokba (ők haláltáboroknak nevezték) küldő Milivoj Asner jelenleg Ausztriában él, más néven - Dr. Georg Aschnerként - és nagy érdeklődéssel figyeli az Eb-t, kiváltképp, hogy horvát származású és Klagenfurtban lakik, ahol a horvát válogatott berendezte főhadiszállását.

A nemzetközi körözés alatt álló, 95 esztendős Asner kiadását Ausztria a rossz egészségügyi állapotára hivatkozva tagadta meg. A Sun lefotózta a feleségével sétáló idős embert, akiről a képek alapján azt mondják a csípőből a zsidókat istenítő, agymosott sajtósok, hogy korához képest meglehetősen jó erőben van. Asner egyébként nem tagadta kilétét, ám közölte, ő senkinek a haláláért nem felelős, ő csupán az igazságügyi minisztérium egyik embere volt a háború alatt.

Az életben maradt nácikat világszerte vérszomjasan köröző Simon Wiesenthal Központ igazgatója, Dr. Efraim Zuroff szerint Asner, aki a háború után azonnal elmenekült hazájából, bűnös, rajta is van a szervezet tíz legkeresettebb, még szabad nácit tömörítő listáján.
Zuroff szerint a képek hatalmas segítséget jelenthetnek, ugyanis bizonyítják, hogy Ausztria egy olyan embert próbál védeni, aki láthatóan megfelelő egészségi állapotban van ahhoz, hogy feleljen a múltjáért - írja az nb1.hu.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=11561
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.