Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Zászlót bont a Nemzeti Erők Sz
  2008-06-18 21:01:53, szerda
 
  Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!


Zászlót bont a Nemzeti Erők Szövetsége!

Tisztelt Honfitársak. Bizonyára már értesültél arról, hogy 2008. 06. 21-én megalakul a Nemzeti Erők Szövetsége, amely célul tűzte ki az ország rontók felszámolása mellett a 2010-es választásokon való indulást. Több Társadalmi szervezetből megalakuló Választási Szövetség híre országosan már elterjedt. A Nemzeti Erők Szövetsége vár minden olyan szervezetet, akik hasonló célokért küzdenek. A csatlakozók megőrzik szervezetük függetlenségét. 2008. 06. 21-én a Magyarok Háza melletti Nemzeti kávézóban tartják alakuló ülésüket, ahová mindenkit szeretettel meghívnak. A civileknek lehetőséget biztosítunk egy civil szféra létrehozására és azzal való csatlakozásra. Az esemény 10: 00 órakor kezdődik. 2008. 06. 26-án, pedig megtartjuk a szervezetekkel való közös sajtótájékoztatónkat ugyan itt, 10: 30 órakor. Itt jelentjük be a 2008. 06. 28-i zászlóbontását a Nemzeti Erők Szövetségének, amely a XV. kerület Pázmány Péter u. 1/c szám alatt lesz 16:00 órai kezdettel. A rendezvényen részt vesz, és beszédet mond Dr. Morvai Krisztina és Bakos Batu. Ifj. Hegedűs Lóránt Istentiszteletet tart. Számos fellépő színesíti a rendezvényt, mint Sinkovits-Vitay András, Siklósi András, Konda Bartal Piroska, vagy Éliás Tibor. A politikai rendezvény után a Rebellis (lázadó) rock-zenekar következik 18: 00 órakor.

A csatlakozó szervezetek képviselői a történelmi zászlók és a Szent Korona hiteles másolata előtt tesznek esküt.

Kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez képest terjessze az eseményt. Nyomtasson szórólapot és plakátot és terjessze. Szóljon rokonainak, barátainak, kollegáinak. Hozzuk lázba közösen a nemzeti oldalt, emeljük fel fejünket és kiabáljuk az égre:
ELÉG VOLT!


Plakát: http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/zaszlobontas5.jpg

Szorólap: http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/zaszlobontas%20nesz_szoro_lap.doc

Balogh Béla elnök
Magyar Nemzetért Mozgalom, a Nemzeti Erők Szövetségének a tagja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melegbüszkeségnap...
  2008-06-18 20:21:28, szerda
 
  2008-06-18. 05:21


Jön az évenkénti rendes "melegbüszkeség"-nap. A buzik milliókat költenek magamutogatásukra (állami és judapesti önkormányzati támogatással, tehát a mi pénzünkből - a szerk.), hogy néhány százan megmutassák perverzióikat a világnak. De vajon van-e elég egészséges, heteroszexuális ember, aki nem kiabálva, nem dobálva (azt vonuláson kívül is megtehetjük), csak éppen szembevonulva velük, ki-ki a párja kezét fogva, megmutatná, hogy az ellenkező neműek szerelme többet ér?

Nem kell hozzá pénz, csak elhatározás, hogy július 5-én mindenki elsétáljon barátnőjével, barátjával, férjével, feleségével, esetleg gyermekeivel a Városligethez, az '56-osok terére, és amikor a buzik hatalmas hangzavarral, zászlókat lobogtatva elindulnak a Deák térről, mi is megindulunk az Andrássy úton - a másik irányba. Nem kell se tábla, se zászló, csak sok-sok heteroszexuális, egészséges pár, akik egymás kezét fogják. Nem dobálnak, nem kiabálnak, nem bántják a buzikat. Csak vannak - és megmutatják magukat. Hadd lássa a világ a különbséget.

Tomcat - Bombagyár.hu
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Ha békét akarsz készülj a hábo
  2008-06-18 20:19:42, szerda
 
  "Az olvasztó Tüzet küldi a hamu
S láng-óhaját, hogy. ne csüggedjetek el:"


Ha békét akarsz, készülj a Háborúra!

Égni kell, hogy felgyújtsd a Világot!
Égni kell, a Tűzben égni el,
Égni kell, hogy tovább add a Lángot!

Yolanda!


A TŰZ MÁRCIUSA


Csámpás, konok netán ez a világ
S végbe hanyatlik, kit annyian űztek,
De élethittel én, üldözött haló,
Március kofáira és szentjeire
Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek.

Hadd halljék végre olyan magyar szava,
Ki sohse félt, de most már nem is félhet,
De kihez bús Hunnia szíkjairól
Sírjáig eljut, lázítva, bárhova,
Gőgös grófi szó s piszkos szolgaének.

Vesznem azért kell tán, mert magyar vagyok
S terhére e föld száz Pontiusának
S haldoklóan mégis elküldöm magam
Boldogabb testvéreimnek síromon:
Az uj, jobb márciusi ifjúságnak.

Testvéreim, nincs nemigaz szavatok
S százszor többet merhettek, minthogy mertek.
Békésebb, szebb, jobb, vidámabb, boldogabb
Életre váltott jussa nem volt soha,
Mint mai, bús, magyar, ifju embernek.

Úgy nézzetek szét, hogy ma még semmi sincs,
Csak majmolás, ál-urság és gaz birság
S mégis, lám, ti vagytok a fiatalok
S mégis, sír-mélyről látom sikeretek:
Holnap talán könnyebb lesz a mártírság.

Búsabb az ifjú magyarnál nem lehet,
Mert él basák és buták közepette,
Mert hiába lett acélból itt a szív,
Szép ember szívként szikrázni ha akar:
A honi rozsda megfogta, megette.

De Tűz és Tűz, én ifjú testvéreim,
Jaj, a Tüzet ne hagyjátok kihalni,
Az Élet szent okokból élni akar
S ha Magyarországra dob ki valakit,
Annak százszorta inkább kell akarni.

Életet és hitet üzen egy halott
Nektek fiatal, elhagyott testvérek,
Az olvasztó Tüzet küldi a hamu
S láng-óhaját, hogy. ne csüggedjetek el:
Március van s határtalan az Élet.



--------------------------------------------------------------------------------






Emlékezz most rá,
Gyújts egy gyertyát, Magyar
Lehet, hogy a sírhant
Holnap Téged takar!
Sír Solymossy Eszter,
Gyilkol a Gyűlölet!!
Lesújtott a karó,
16 ÉVET ÉLT!
Tűnődik a bíró
mennit ér egy élet
büntetésből kirő
három évet
mehetsz szegény asszon
akárhány bíróságra
nem találsz a Földön
sehol Igazságra
Szabadon járkálhat
ki vérünket ontja
hírös város vétke
lelkünket
rontja
hadd hulljon
a magyar
nékük
ez
nem bűntett!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kőszivek
  2008-06-18 20:17:24, szerda
 
  Lipták Gábor: Kőszívek

Dúl Jánosnak hívták a legnagyobb balatonudvari halászbokor gazdáját! Híres volt ez az ember, nemcsak óriási erejéről, hatalmas alakjáról, félrőfös bajuszáról, de híres volt jó halász-szerencséjéről, s talán elsősorban szép leányáról, a kis "halász Veronkáról"!

Így nevezték el a gazda leányát, mert már kicsiny gyermekkorában különös hajlandóságot mutatott a halászok szép mestersége s a nagy víz iránt.

Az apróka kislány ott lábatlankodott a halászatra készülő emberek között, babrálta a furcsa zsineget, s később kis keze hamarosan megtanulta a csomózást, sőt a hálókötést is, Alig nőtt nagyobbra, piros szalag helyett fehér kenderzsineg röpdösött a varkocsában, mikor bekéredzkedett a halászok ladikjába! Megszerették hamarosan ezek a kemény munkában élő, kevés szavú emberek!

Bármilyen nehezen ment a halászat, bárhogy acsarkodott velük a víz, a hullám, ha fel is fakadt szájukon egy-egy káromkodás, rögtön félbemaradt, mikor észrevették, hogy a kislány is ott van a közelükben. Harcoltak hálóval, széllel, viharral, arcukat keményre cserzette a nyári napsugár s a téli fergeteg. Sokszor keményen megpróbálta őket a nehéz munka, de Veronkával sohasem vesztették el türelmüket.

Ritka ajándék a halász arcán a mosoly, de a kislánynak mindig jutott ebből a becses portékából is. Előbb csak játékból vitték magukkal, később már hiányzott, ha nem járt velük. Üresebb volt a világ, ha nem látták csendesen ülni a ladik végében, ahogy tágra nyílt fekete szeme ragyogó tükrén átsuhant a tó képe.

Szép volt a kislány szeme hajnalban, mikor a csillagok oltogatták el benne apró lámpásaikat, és szép volt naplementekor, mikor rőt vörös fényben emelkedett ki a tó vizéből a napkorong. Nem is hitte Veronka soha másként, mint hogy a Balatonból kél fel mindennap az aranyfényű Nap! Sok egyebet is hitt a tóról. A halászok meséiből s a maga képzeletéből szőtt tündérvilágot a Balaton köré. A kislány talán már nem is tudott volna élni a nagy víz nélkül! Úgy hitte, ezen kívül nincs is másféle világ! A tó volt az ő saját birodalma, bíboros hajnalaival, szikrázó déli verőfényével s ezerszínű, bársonyos akonyataival.

Legszívesebben mindig a Balatont nézte volna. Reggel, mikor a madarak hajnali hangversenye szállt a nádasok felett, s estefelé, mikor a parti szél mint titkozatos könnyű kéz borzolta fel liláskék, sima tükrét. Harang kondult ilyenkor a falu felett, s a halászok lassú csobbanással merítették evezőlapátjaikat az egyre sötétedő vízbe. Veronka úgy látta, hogy mikor kiemelték, gyémántok peregtek szélükről a Balatonba!

Így élt a kislány boldog révületben, s így nőtt, növekedett évről évre a halászok között. Repültek a nyarak, a telek, s a kis "halász Veronka" tündérszép hajadon leánnyá serdült. Akármilyen nagy lett, akármilyen szép lett azonban mégis megőrizte tiszta gyermekszívét s szemében a Balaton minden szépségét.

Múltak az évek, s Dúl János már nem is ment halászni szép szőke lánya nélkül. Nyugalom kell a csukázáshoz s türelem, végtelen türelem! Veronkában - tudta - mindig megbízhat. A kislány néma csendben tudta egyensúlyban tartani a ladikot, mozdulatlanul, míg Dúl János, mint önmagában kőbe faragott szobra, feltartott szigonnyal állt a jeges vízben. Csendben, némán várakoznak ilyenkor, s a percek óráknak tűntek.

A nap lassan emelkedik a tihanyi hegyek fölé, lassan úszik a ladik a sima vízen. Halkan, csendesen suhan a parthoz. Végében aranyhajú halászleány ül, mint a mesében...

Mint a mesében... - gondolta az a szép szál kőfaragólegény is, aki a balatonudvari parton egy kora tavaszi napon megpillantotta a vízen közelgő halászladikot! A nagybajuszú halász halk csobbanásokkal merítette lapátjait a sima vízbe, s a csónak végében ott ült az aranyhajú leány.

Veronka most is álmodozva nézte a vizet, s alig vette észre, hogy kiértek a partra. Csak mikor kihúzták a ladiot, akkor nézett körül, s látta, hogy a máskor csendes partszegély, felfordított bárkáival, száradó hálóival, valahogyan megváltozott. Különös alakú, nagy szürke kövek hevertek szanaszét. Valami építkezéshez hozatták őket egy távoli kőfejtőből.

Hallott már erről a leány, de most mégis meglepte a parton heverő sok szürke kő! Idegen vidéket, távoli hegyeket idézett egyszeribe ide, a szelíd víz partjára! Közelről nem látott még hegyet Veronika, s nem ismerte a kőfejtőhelyek élettelen, kemény szikláit sem. Badacsony ijesztően szép, nagy, koporsó alakú hegy is csak távoli ködös árnyként élt képzeletében, de még azt sem látta soha. A szelíd víz partján, aranyló napsütésben dermedten heverő, nagy szürke kövektől megriadt a lány! Olyan idegenek voltak, úgy megfájdult tőlük a szíve!

A fiatalember, aki az imént érkezett a kövekkel, csak állt mozdulatlanul, némán a víz partján. Csak nézte megbabonázva a lányt, mint akik csodát lát. Halk volt most is, csendes, merengő, s szemén még mindig át-átsuhant a Balaton szikrázó képe! Csak szája sarkán az a kis önfeledt mosoly vált egy kissé szomorúvá. Talán ettől sajdult meg a messziről jött kőfaragó mester szíve, talán mástól, de ettől a pillanattól kezdve nem tudott másra gondolni, már csak a leányra, aki a hajnali fényben feléje suhanó bárkán ült.

Hamarosan megismerkedtek. Keveset beszéltek, a fiú csak kísérte némán, s csak nézte áhitatos szerelemmel. Veronka szívében is hamar lángra lobbant a szerelem. Megszerette ezt a fiút, aki olyan szépen tudott nézni reá, s aki tudott hallgatni is vele. Mert a hallgatás sokszor többet mond, mint a legszebb szavak. Szép volt, jó volt ez az új Élet Veronkának, csak a kövekkel nem tudott megbékülni! Félt tőlük nagyon!

- Szelídítsd meg őket! - kérlelte a fiút.

A legény, aki a hegyet is megmozgatta volna ért, megfaragta a kemény élettelen követ szív alakúra. Faragott előbb oklömnyi kis szívet, majd tányér nagyságút, azután mást, szép cifrát, akkorát is, mint egy cseréptál. Így próbált életet lopni a nehéz szürke kőbe. Azután rávéste csillogó szerszámjával Veronka nevét a sajátjára is.

- Így jó - mondta a lány -, így már sokkal jobb. Talán szeretem is már a köveket!

De mikor a fiú arról beszélt, hogy felmennek lakni a nagy hegyek közé, s házat építenek a sziklák alá, megint nagyon megijedt a lány. Pedig mátkája de sok szépet mesélt az ő hazájáról! Óriási madarakról, amelyek riadtan rebbennek fel, ha a csákány a sziklába vág, s a legördülő kövek hangja még soká visszhangzik az erdőben. De hiába beszélt e távoli vidék szelíd madarairól is, a kedves erdei vadakról s a selymes füvű rétekről, Veronka félt!

Félt a keskeny hegyi utaktól, az éles kövektől, a sötét erdőtől, s FŐLEG A RETTENETESTŐL, A KIMONDHATATLANTÓL: HOGY NEM LÁTJA TÖBBÉ A BALATONT!

Így vergődött egymás mellett a két szerelmes fiatal szív, egyik a vizek, a másik a hegyek gyermeke.

Egyik este Veronka mégis megmondta Édesapjának, hogy a hegyek közül jött fiúval elmegy a bányába. Elmegy, itthagyja apját s a nagy vizet.

Lehanyatlott Dúl János feje. Kimondhatatlan bánat borult a lelkére. De tudta az élet rendjét: a leány elmegy azzal akit a szíve választott. Annak idején vele is így jött el Veronka Édeanyja. Az asszony, akit mindenkinél jobban szeretett, s aki meghalt, amikor Veronka született! Most Veronka hagyja el. Rettentő szomorúságában csak annyit tudott mondani:

- Ha egyszer boldogtalan leszel a hegyek között, ha egyszer vissza kívánsz jönni, VÁR A BALATON, ÉS MINDIG VÁRLAK ÉN!

Mikor Veronka a fiúnak elmondta, hogy vele megy, az azt sem tudta, mihez fogjon a boldogságában. Ahogy közeledett a költözés napja, úgy nőtt a fiú öröme; ahogy hangosodott vidám szava, úgy halkult Veronkáé... aztán eljött az utolsó nap, s a leány elment, hogy elbúcsúzzék a Balatontól.

A fiú pedig túláradó szívbéli örömében nekifogot a legnagyobb mázsás kőnek, hogy szívet faragjon abból is - VERONKÁNAK!

Pedig korai volt még a fiú boldogsága.


Veronka búcsúzni akart a tótól. Még egyszer egyedül akart maradni a nagy vízzel, hogy szemét s szívét megtöltse mijden szépségével, hogy képét magával vigye a messzi hegyek közé.

Késő délután volt, mikor beszállt az öreg halászladikba, s evezett, evezett egyre beljebb. Úgy húzta a víz a leányt, mint a mágnes, mint a féltékeny szerető, aki nem akarja, hogy elhagyja szerelmese.

A leány elfeledkezett mindenről, elragadta a víz, a nagy azúrkék mindenség varázsa, s mint gyermekkorában, nem látott, nem hallott, csak végtelen nagy belső csendességet, boldogságot érzett!

Így történt, hogy csak akkor vette észre a Badacsony felett emelkedő nagy fekete felhőt, mikor már nagyon messze járt a parttól. Veronka ismerte a tó minden rezdülését, a rémítő viharok minden jelét. Most is pontosan tudta mint jelent a felhő, mi közeleg a komor, koporsó alakú hegy felől. Tudta azt is, hogy a fergeteges szél hamar, nagyon hamar eléri ladikját, s hogy már MINDEN KÉSŐ. Látta, miként sötétedik el a víz a vágtató széltől, hogy a sötétzöld sáv mindig közelebb jön, s pár perc múlva már azt is, hogy a tó tükrén veszedelmes gyorsasággal legelőször porfüggöny képében vágtat végig a vihar.

- NEM ERESZT A TÓ - mondta magának megsemmisülten, boldog-boldogtalanul!

De azért feszült a karja, s most már teljes erővel evezett kifelé. A feltámadt életösztön úrrá lett boldog ábrándozása felett. Szelíd szerelme, a sima vizű tó, most a legborzalmasabb arcát mutatta. Látta már máskor is ilyennek, partról, biztonságból, vagy erős bárkából, kemény férfikarok evezőinek védelmében. ILYENKOR IS SZERETTE, mert nemcsak szép tudott lenni, de erős és hatalmas is.

Ilyennek azonban még nem látta soha! Zöld karjaival, hatalmas hullámaival átölelte a kis lélekvesztő csónakot, mintha döntött volna már: NEM ERESZTI A LEÁNYT. Veronka harcolt a habokkal, karjai megfeszültek az evezőkön, DE TUDTA, HOGYMÁR KÉSŐ!

Mind magasabb hullámok vették körül, csúszott oldalukon a fekete ladik. A szél erősödött. Már semmit sem lehetett látni, csak vizet, a sötét felhő most ért fölé! A hullámok átcsaptak egymáson, s szélükön, mint veszett állat száján, ömlött a hab. Mintha a pokol minden ördöge elszabadult volna, úgy küzdött a leányért a Balaton!

A ladik már csaknem színültig megtelt vízzel, s a hullámok még mindig nagyobbra nőttek körülötte. Hátukra kapták, oldalukon táncoltatták, s átcsaptak felette. Azután egy hullám belevágott a ladikba. A fütyülő, síró, jajgató szél elnyelte a leány néma sikoltását!

Egy óra múlva ismét csendes volt a tó. A zúgó szél elállt, s a víz megnyugodva, jóllakottan feküdt medrében. A vihar, mint a legtöbb nagy nyári fergeteg, átszáguldott felette, s aki látta a csendes, megjuhászodott vizet, el sem hitte volna, mit művelt egy órával azelőtt.

Az alkonyi fényben elcsitultak a bosszú hullámai, bíbor takaróval fedték be a tavat, amely NEM ENGEDTE VERONKÁT A MESSZI HEGYEK KÖZÉ!

*******************

Komor halászok kísérték utolsó útjára a kis balatonudvari temetőben. A kőfaragó fiú szíve majd meghasadt bánatában! Sírja fölé odaállította a nagy szív alakúra faragott követ!

Sohasem tudta elfeledni az aranyhajú leányt! Sírját sem hagyta ott... letelepedett a kis faluban. A múló évekkel megcsendesedett szívében a bánat, de tört ember maradt egész életére!

Sok éven át nem faragott mást, CSAK SZÍV ALAKÚ KÖVEKET! Ha valaki meghalt a faluban vagy a környéken, ilyen követ állítottak a sírjára. Így szaporodtak a szív alakú sírkövek a balatonudvari kis temetőben.

Aki arra jár, ma is megtalálja őket. Sok felírása már lekopott, elfakult, ki találná meg közöttük Veronkáét? S ki tudja, élt-e valaha, vagy csak a képzelet szülte a tündérmesét, hogy igaz szerelemmel magyarázza a szív alakú sírkövek titokzatos történetét?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális Kerekasztal
  2008-06-18 20:11:22, szerda
 
  M E G H Í V Ó

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal

Rendszerkorrekcióval és társadalmi összefogással a válság leküzdéséért
című tanácskozására egy új társadalompolitikai stratégia meghirdetéséért

A tanácskozás időpontja: 2008. június 20. (péntek) délelőtt 10 órától 13.30 óráig (Regisztráció 9 órától)
Helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem díszterme: Budapest, VIII. Reviczky utca 4.

E l ő a d ó k
Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője: A rendszerkorrekciós stratégia céljáról
Bogár László közgazdász, egyetemi tanár: A Rendszerkorrekciós Nemzet-stratégiáról
Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke: Bérekről és közteherviselésről
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke: A méltányos munka esélyének megteremtéséről Magyarországon

K á v é s z ü n e t

Korreferensek
Sipos József, a Magyar Szocialista Párt-Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivője
Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke
Gajda Imre, a Létforrás Ifjúságvédelmi Alapítvány elnöke
Nemesszeghy György, a Keresztényszociális Műhely elnöke

Fórum-vita

A konferencia levezető elnökei
Sipos József és Szöőr Anna

A tanácskozás végig nyilvános a sajtó előtt
Konklúzióit sajtótájékoztató keretében hozzuk nyilvánosságra 13.30 órakor a helyszínen

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a szocialisforum@gmail.com címen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Küzdj a szerelmedért...
  2008-06-18 12:26:40, szerda
 
  Miért tűrünk birkaként el mindent? Az a maradék emberi méltóságunk is kihalt belőlünk, amellyel képesek lehetünk megvédeni önmagunkat?

EMBER NEM ALKOTHAT NAGYOBBAT, MINT EMBERT!

Az lesz az igazán emberhez méltó társadalom, ahol ennek szellemében fogannak és majd születnek meg a gyermekek, az emberi utódok.

És bizony, ahhoz előbb a fészket kellene megépíteni, vagyis lehetőséget adni a gyermekváróknak, hogy legyen egy OTTHON nevezetű HELY a saját hazájukban, ahol fölnevelhetik gyermekeiket!!!

Nos, ettől is megfosztotta évtizedek óta a mindenkori hatalom a gyermeket nevelőket. Mert a lakáshozjutás lehetőségét mindenféle rendeletekhez kötötte és kötik...

Ebben az országban lehetetlenség volt 1945 után az otthonteremtés!!! Lehetetlenség, mert örökösen minden eszközzel ellehetetlenítik.

A mai un. szülőképes korosztály szülei - ha kiérdemelték az egypárti diktatúrától - befizethettek egy lakótelepi, öröklakás nevezetű betonkalodára - 30 éves hiteltörlesztéssel. Ezeknek a lakásoknak az OTP törlesztő részlete és a közüzemi díja meghaladta a szülőpár jövedelmét, miután GYES-re ment az édesanya, vagy az édesapa.

A gyemekgondozás miatt jövedelem nélkül maradt (többnyire) anyák 800 forintos segélye nem volt elég még egy hétre sem, hogy fedezze a család élelmezését!!! Miből éltek ezek a családok?
Az apa fizetéséből, ami mindig csak annyi lehetett a napi 8 órai munkával, hogy a törlesztő részletet és a közüzemi díjakat fedezte.

Hiába volt az akkori GYES! Pedig a gondolat csodálatos volt és ezért hálásak lehetünk Fekete Gyula írónak, aki mint akkori képviselő sokat tett érte!
De azzal már senki nem számolt, hogy olyan módon valósul meg, hogy nem fognak tudni GYES-es családok megélni, életben maradni!

A LÉTBIZONYTALANSÁG rátelepedett egész ifjúságukra, szülőségükre!!!
Az apák próbálták un. "fusi" munkával előteremteni a megélhetésre a pénzt, miután ledolgozták a gyárban a kötelező napi 8 órát.
Vidéken a háztájiban dolgoztak éjjel- és nappal, hogy meg tudjanak élni.

Az apák ezért kimaradtak a saját apaságukból a gyermekáldás MINDEN ÖRÖMÉBŐL!!!

Akik, pedig nem vállaltak gyermeket nagyon jól élhettek.
Ketté szakadt a magyar társadalom a GYES, vagyis a gyermekvállalás miatt is...

Ennek ellenére azt mondom, amit a csatolmányban is, hogy csakis boldog anyák és apák nagymamák és nagypapák, vagyis boldog emberek nevelhetnek boldog gyermekeket.

Az agyonhajszolt, létbizonytalanságban élő emberpár nem nevelheti föl a gyermekeit "boldogan"!

Az lesz az emberhez méltó társadalom, amelyikben úgy rendezkedünk be, hogy a legfontosabb lesz önmagunk MINŐSÉGI reprodukciója.

Ehhez kellenek olyan hatalmi feltételek, melyeknek nem az az érdeke, mint a mostaninak: lepusztítani Magyarországot és a benne élőket, hogy azután önmagától kipusztuljon!!!

KI AKARSZ PUSZTULNI? Veszni hagyod hazádat, a benne élők életét?
Hagyod hogy életedre törjenek folyamatosan? IGEN, hagyod évtizedek óta!

Mondd ki végre, hogy BOLDOGAN AKARSZ ÉLNI , minden veszélyeztetettség nélkül!!!

Mondd ki, hogy szeretve akarsz szeretni és ebben a SZERETETBŐL akarsz gyermeket nemzeni és szülni, majd fölnevelni!!!

Harcolj az ÉLETHEZ VALÓ JOGODÉRT!!!

Ne hagyd, hogy a politikai hatalom haszonélvezői elvitassák és megvonják tőled e jogod gyakorlásától való lehetőségedet!!!

Küzdj a szerelmedért, a gyermekeidért, az otthonteremtés lehetőségéért!!!

Minden ember azért születik erre a világra, hogy valahol OTTHON legyen benne!

Ez jár a magyar embernek - és a velük kisebbségben élőknek is - az egész Kárpát-medencében!!!

A GYED és a GYES intézményét éppen ezért meg kell őriznünk!!!
A gyermekneveléshez jelenlét kell. -a szülő nőnek is jár a gondoskodás, mert nincs kiszolgáltatottabb lény a világon, mint az emberi újszülött és az őt világra hozó szülő nő! Hiszen, még ahhoz is legalább egy egész évre van szüksége egy csecsemőnek,hogy lábra tudjon állni és megtegye az első lépéseket.

Nekünk felnőtteknek, főleg a szülőknek BOLDOG KÖTELESSÉGÜNK fogni közben kicsi gyermekeink kezét!!!
Harcoljunk érte, hogy így legyen!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nevelje a gyermeket?
  2008-06-18 10:47:14, szerda
 
  Gondolatok egy társadalmi krízishelyzetről

Ki nevelje a gyermeket?

Magyarországon először 1997-ben szereztem tudomást arról, hogy orvos-csoportok kutatják az anya-gyermek kapcsolatot. Mert: ,,...milyensége lehet a feltétele a harmonikus személyiség kialakulásának, valamint a különböző pszichoszomatikus, pszichovegetatív zavaroknak is". (Dr. Lázár Imre)
A kutatás során felmerült, hogy a ,,technokrata szülés" - az, hogy a szülést követően elveszik az anyától újszülött gyermekét - mennyire ártalmas.
Lázár Imre japán példát említve beszámolt arról, hogy ott elterjedt az a szokás, hogy az újszülöttet a szülés után azonnal odaadják az anyának és ott lehet mellette végig, míg a kórházban vannak - miközben minden segítséget megkapnak az ápoláshoz.

Szerinte van összefüggés a japán ember teljesítménye és a jó anya-gyermek kapcsolat között.

De, nemcsak Japánban, hanem általában a polgári társadalmakban azt sem tartják luxusnak, hogy diplomás nő, ha anya lesz, akkor ,,csak" gyermekei nevelésének éljen. Legalább is, míg a gyermekek kicsik és igénylik a jelenlétet. Mert a neveléshez elsősorban testi lelki ,,jelenlét" szükségeltetik.

Ezekben az országokban - főleg Japánban - azt is megfigyelték, hogy a pedagógus a társadalmi hierarchia csúcsán található, anyagi- és erkölcsi megbecsülésben; megelőzve az összes értelmiségit. Úgy látszik, hogy belátták azt az igazságot, amit egy görög bölcs mondott: ,,Ember nem alkothat nagyobbat, mint embert."

Persze, nem kell időben és térben ennyire visszalépni, legfeljebb ,,csak" 281 évet - ha erről a témáról egy magyar bölcselkedését szeretném idézni. Mikes Kelemen 1725-ben, fiktív levelinek egyikében (LXII) írta, hogy: ,,...jól nevelt, jól oktatott eszes leány asszonnyá változván, a fiát mind jól tudja nevelni, oktatni és tanítani, és aztot tehát az ország szolgálatjára alkalmatossá tenni..."

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy ,,ideológiai válságban van az emberiség ... már mindent kipróbált...". Ehhez azt tenném hozzá: igen, mindent kipróbált csak egy valamit nem. Mégpedig az utódokról való gondoskodás problemáját nem tudta megoldani. Pontosabban, azt hogy ki nevelje a gyereket?

Lehet, hogy ez lesz a veszte? Pedig, csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották meg az utódokról való gondoskodást, vagyis: önmagunk minőségi reprodukcióját!

Pillanatnyilag abban látom a magyarországi problémát, hogy ennek - társadalmi berendezkedésünket tekintve - sem mennyiségi, sem minőségi feltételei nincsenek megteremtve. (Kivéve, az 1998-tól kezdődő négy évet, amikor is a polgári kormányzásnak köszönhetően a család ,,intézményét" célzó rendelkezések kerültek előtérbe.)




Példaképpen kövessünk nyomon egy újszülött útját, attól kezdve, hogy megszületett a kórházban és már nem szakították el az anyjától... Majd, hazamegy a szülőnő kisbabájával! Hát ez az, ami óriási probléma Magyarországon! Van-e hova ,,haza"vinni azt a gyermeket?

Mert, az élővilágban többnyire úgy van, hogy előbb elkészítik a születendő utód/ok számára a ,,fészket". Nálunk ez évtizedek óta úgy van, hogy előbb meg kell szülni (v. ,,vállalni" előre) a gyermeket, majd a Hivatal, a Bank... elbírálja, hogy adható-e kölcsön az építkezéshez, otthonteremtésre. (Ez olyan, mintha a madarak előbb tojnák a tojásokat, majd fészket rakva, abba összegyűjtenék a közben ,,kihűlt", tönkrement tojásokat.)

Nem volt ez mindig így!

1945 előtt voltak bérlakások, amelyeket ki lehetett bérelni. Nem kényszerült bele mindenki az erején felüli építkezésbe, ,,öröklakás" -vásárlásba. Csakhogy, ezeket az bérlakásokat állami tulajdonba ,,vették" és kiutalták... Elfogyva a kiutalandó lakások, panelépítkezésbe kezdtek... Átmenetileg még ez is jobb volt a semminél.

Mi a tanulság? Bérlakásokat kell építeni!

Ki kell találni olyan ösztönzőket, amivel érdekeltté lehetne tenni lakásépítő cégeket bérházak építésére! Itt fel kell tennem egy régóta bennem ágaskodó kérdést: az újgazdag milliárdosoknak miért nem jut, jutott még eszükbe bérházak építésébe fektetni a pénzüket? Így segítve a felnövekvő nemzedékeknek az otthonteremtésben!
Ugyanis, a gyermeknevelés legpraktikusabban úgy oldható meg, ha van egy gondoskodó közösség, a CSALÁD, és van egy HELY, ahol ,,otthon lehetünk benne..."!

Folytatva az újszülött útját, amikor is az édesanya HAZAmegy gyermekével. Vagyis, hazafuvarozza a párja - mert ideális körülmények között - ott van mellettük oltalmazó, gondoskodó szeretetével. Ez azért is indokolt, mert nincs kiszolgáltatottabb élőlény az élővilágban, mint az emberi újszülött és az őt világra hozó nő! (Hiszen ahhoz, hogy egy csecsemő fel tudjon önállóan ülni, ahhoz kb. 9 hónapra van szüksége. Ahhoz, pedig, hogy felálljon 11 hónap és, hogy járni is tudjon önállóan, legkevesebb 1 évre.)

Nem véletlen, hogy a II. világháború előtti Magyarországon igazi kultusza volt a gyermekvárásnak! Az egész nagy-család várta ,,Isten ajándékát"! Még a legszegényebbek is megünnepelték az újszülött érkezését!!! Sógor- sógorasszony, koma- koma-asszony, mindenki egy-emberként segítkezett, hogy a lehető legkomfortosabb körülmények közé érkezzen az új családtag!

És: a legfontosabb, hogy az egyház is ott állt, készen a fogadásra a gyermek megkeresztelésével! Az egyház a magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltött be. Erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolva.
Ki nevelje a gyermeket?
Azt hiszem kiderült az eddigiekből a válasz: mi, mindannyian, az egész magyar társadalom!

Mert, addig, míg:
- a születendő gyermek anyjának, apjának lehet, hogy nincs éppen állása, jövedelme;
- míg nem valósul meg a teljes foglalkoztatottság;
- pontosabban, míg nem valósul meg a társadalmi munkamegosztás azon formája, melyben mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák
1.) szolgáltatásait,
2.) termékeit,
3.) eszközeit...
így jutva a tisztességes haszonhoz;

- míg az igazán jól-képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy:
1.) meg tud belőle élni,
2.) otthont tud belőle teremteni,
3.) családot tud alapítani,
4.) és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermekei anyjáról is tud gondoskodni, amíg a gyerek/gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi-lelki odafordulást,
az ÁLLAM nem vonulhat ki a gyermekgondozás (eü.), gyermeknevelés (intézményei), oktatás (intézményei) költségeinek átvállalásából! - A családi adózás bevezetésével egyidőben...


Ha, pedig a szoc.-liberális HATALOM képviselői szándékosan arra rendezkednek be, mint a sterilizálás ,,lehetőségének" rendeletileg való felkínálása, már 18 éves kortól - bizonyítva, azon törekvését, hogy a magyar társadalom ne tudja reprodukálni önmagát - akkor ki kell jelenteni, hogy NEMZETVESZEJTŐ KRÍZISHELYZET VAN!
Ami ellen - már-csak önvédelemből is - minden létező eszközzel fel kell lépni!!!

Bp.2006.május 30. (Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg kell védeni a GYES- GYED-e
  2008-06-18 10:44:44, szerda
 
  Meg kell védeni a GYES-t és a GYED-et!
2008. június 17

Gyurcsány Ferenc bejelentése után Szűcs Erika szociális- és munkaügyi miniszter is megerősítette:
a kormány GYES és a GYED átalakítását tervezi - emlékeztetett keddi sajtótájékoztatóján Soltész Miklós.


kapcsolódó cikkek:

El a kezekkel a GYES-től!
Gyereknevelés túlzsúfolt bölcsődékben és óvodákban


Sajnos az eddigi események bebizonyították - mutatott rá Soltész Miklós -,
hogy az átalakítás a szocialistáknál nem jelent mást, mint elvonást és megszüntetést.

Ezért a Fidesz és a KDNP politikusai úgy döntöttek, hogy adnak néhány javaslatot a kormánynak:
mik azok a dolgok, melyekre tekintettek kell lenniük, különben még nagyobb bajt fognak okozni a családtámogatási rendszerben.


A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a társadalom 87 százaléka tartja úgy:
a gyermekeknek jobb, ha három éves korig otthon maradnak, mert abban a korban még nem használ nekik a bölcsőde és az óvoda.
Problémát jelent az is, hogy a szülők nem is tudnák hova beadni gyermekeiket,
ha a GYES és GYED megszüntetése miatt az édesanyáknak hamarabb vissza kellene menniük dolgozni,
hiszen a bölcsődék már most is 128 százalékos kihasználtsággal működnek - mondta a képviselő.

Komoly gondokat okozhat az is, hogy sorban zárják be az óvodákat (2006 óta 250 óvoda szűnt meg)
így folyamatosan növekszenek a csoportlétszámok, és ma már 11 gyermek jut egy óvodapedagógusra.

Soltész Miklós kijelentette: mindenki tudja azt, aki nevelt már gyermeket, hogy egy gyermek fejlődésére is nehéz odafigyelni.

A szocialista kormányzatnak arra is tekintettel kellene lennie,
hogy jelenleg hazánkban a nők részmunkaidős foglalkoztatottsága mindösszesen 6 százalék
(szemben az EU-s átlag 33 százalékkal),
így nem tudnának hova visszamenni az édesanyák dolgozni akkor, ha megszűnnének a családtámogatások.

A képviselő végül elmondta: a Fidesz családtámogató és ifjúsági szervezetekkel fog konzultálni azért,
hogy valamilyen megoldást találjanak a jelenlegi helyzetre, mert a családtámogatásnak kiszámíthatónak kell maradnia,
ugyanis a jól működő támogatási rendszer az alapja annak, hogy a családok gyermeket merjenek vállalni.
(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai-Magyar Szövetség híre
  2008-06-18 10:41:09, szerda
 
  www.americanhungarianfederation.org / amsz.org / hungary1956.com

AHF eNews, June 2008


2008 Membership Drive!

AHF is an all-volunteer, non-partisan, 501(c)(3) organization focused on common ground issues. Serving the community since 1906, we need your support! Only in unity can we find strength! [join now] or [donate!]

Victims of Communism Memorial 1st Anniversary... Tom Lantos honored.
Sen. Schumer suggests return of Russia's hegemony in Central and East Europe... AHF sends letter and calls on community to express its concern. ACTION ALERT!
The 88th Anniversary of Trianon. AHF issues Statement entitled, "Overdue Autonomy for Minority Hungarians! Time to Bury Trianon and Resurrect Democracy."
American Hungarian Federation Raises Visa Waiver at America Abroad Media Town Hall Meeting
US Congress - Help build the Congressional Friends of Hungary (CFH)... ACTION ALERT!
1956 National Memorial - A call for support and donations to finally have a fitting national memorial in the nation's capital!
Announcements / AHF Member News

DC: INVITATION / MEGHIVÓ: AHF Presents... The GÁZSA Folk Music Band and Táncház!

Join or RENEW! 2008 Renewal Time! Renew or join online!
Additional Features

Featured Member
Corporate Sponsor
Featured Link
AHF / Amazon Store - Buy Books Online!
This Month's Famous Hungarian
>> AHF eNews Archive



--------------------------------------------------------------------------------


6/12/2008 - Victims of Communism Memorial 1st Anniversary... Tom Lantos honored. U.S. Secretary of Commerce Carlos Gutierrez and U.S. House Majority Leader Steny Hoyer topped the list of speakers and guests from Capitol Hill and Washington's diplomatic corps at the wreath laying ceremony at the Victims of Communism Memorial. Former California Congressman Tom Lantos was awarded the Truman-Reagan Medal of Freedom (posthumously) during the ceremony. The ceremony marked the first anniversary of the dedication of the memorial. AHF is proud to support the foundation. AHF's October 2007 Congressional Reception in honor of its 100th anniversary began with a wreath laying at the memorial. [read more]


--------------------------------------------------------------------------------


6/11/2008 - Sen. Schumer suggests return of Russia's hegemony in Central and East Europe... AHF (and Central and East European Coalition) sends letter and calls on commu nity to express its concern. On June 3, 2008, Senator Schumer (D-NY) published an article in The Wall Street Journal entitled "Russia Can Be Part of the Answer on Iran." In this article, Sen. Schumer suggests that stronger economic sanctions would help deter Iran from developing nuclear weapons. The effectiveness of the sanctions, according to Sen. Schumer, will require Russia's cooperation. [read more] and get involved!


--------------------------------------------------------------------------------


6/4/2008 - The 88th Anniversary of Trianon. AHF issues Statement entitled, "Overdue Autonomy for Minority Hungarians! Time to Bury Trianon and Resurrect Democracy." The European order imposed after World War I and then re-imposed following the Second World War collapsed almost within months at the end of the Cold War. One ethnic group after another throughout the region seized the opportunity to realize their own objectives to exercise external self-determination, even as some of them denied internal self-determination to their Hungarian co-nationals. For example, after Slovakia broke away from Prague's perceived dominance in the peaceful divorce of 1992, it wasted little time to gerrymander the country's historic administrative division in 1996 so as to eliminate most of the districts which had a Hungarian majority population. [read more]


--------------------------------------------------------------------------------


4/7/2008 - American Hungarian Federation Raises Visa Waiver at America Abroad Media Town Hall Meeting: "Foreign Policy and the Presidential Election: America's Image Problem" (Washington, D.C.) The American Hungarian Federation attended a special town hall discussion, presented by WAMU 88.5, America Abroad Media, and The American Interest magazine, and senior foreign policy advisors from the presidential campaigns of Senators Hillary Clin ton, John McCain, and Barack Obama. The participants discussed strategies for improving America's standing abroad. INCLUDES AUDIO [read more]


--------------------------------------------------------------------------------


Ongoing - ACTION ALERT: Help build the Congressional Friends of Hungary (CFH)... On February 12, the late Congressman Tom Lantos (D-CA), Chairman of the U.S. Committee on Foreign Affairs, and Congressman Christopher Shays (R-CT) circulated a "Dear Colleague" letter inviting Members of Congress to join the Congressional Friends of Hungary (CFH). The purpose of the caucus, as noted by the co-chairs, is "to recognize the contributions of Hungarian-Americans to the United States and to strengthen the ties between the United States and Hungary."

How can you help?

1) Copy the sample letter below, paste it into a document and fill in the blanks
2) Save the document to your hard drive, print it and sign it
3) Find your local state representatives by entering your zip code in the tool on our Website at [ALERTS]. This legislative tool will provide addresses, emails, fax and phone numbers.

IT IS BEST TO CALL and then FAX the letter.

What to Say?

"Hello, my name is _____. I am a constituent of Representative _____ and also a member of the American Hungarian Federation. On February 12th, the late Congressmen Tom Lantos and Christopher Shays distributed a "Dear Colleague Letter" entitled "Join the Congressional Friends of Hungary." I am calling to ask the Congressman to join the CFH. I and the other Americans of Hungarian descent in his/her district would be grateful for his/her support. I will fax you a letter that also includes the contact name in Congressman Lantos' office should you need more information."

The Letter:

The Honorable [name of your Congressman]
United States House of Representatives
Washington, D.C. 20210

Dear Congressman ________:

I am one of your constituents who lives in ______. I call your attention to the "Dear Colleague Letter" distributed on February 12, 2007 by Congressmen Tom Lantos and Christopher Shays, titled "Join the Congressional Friends of Hungary." I urge you to consider joining this Congressional Caucus, whose main purpose is to strengthen the ties between the American and Hungarian people and to recognize the Hungarian-American community. There are a number of Hungarian-Americans in your district and our community would be grateful for your support. Your wise counsel would be an asset in the operation of this caucus, particularly in the areas of human rights and minority rights.

Sincerely yours,
[Your name]


--------------------------------------------------------------------------------


Continuing News: AHF continues call for support of a 1956 Statue for the Nation's Capital...AHF's 1956 Commemoration Committee is seeking your help to erect a statue in Washington, D.C. devoted to the heroes of the Hungarian Revolution. The AHF plan calls for an actual-size statue to be placed prominently in Washington while we raise funds for its bronze replacement. Seen here with his prototype design is renowned sculptor Gyuri Hollosy, who was responsible for the Boston Liberty Square memorial. At the recent Capitol Reception honoring 1848, Congressman Tom Lantos mentioned his intent to place a 1956 memorial in Washington. We must ensure this remarkable design is selected! [read more]


--------------------------------------------------------------------------------


Continuing news - A Centennial Celebration! The American Hungarian Federation turned 100 - Join and help us represent the interests of our community! The American Hungarian Federation (AHF), was founded in 1906 in Cleveland, Ohio. Among the oldest ethnic organizations in the US, AHF was established as an association of Hungarian societies, institutions and churches to "defend the interest of Americans of Hungarian origin in the United States." The American Hungarian Federation strives to unite the American Hungarian community through work that supports common goals. AHF is a national, non-partisan, independent umbrella organization representing the interests of the Hungarian American community. [more about us]


--------------------------------------------------------------------------------


AHF Store on

Buy ALL your books, videos, electronics and other gifts on AHF's Amazon Store. It costs nothing extra to you, but Amazon contributes a small percentage to AHF. The AHF store features books and articles written by AHF members on both our main site and our 1956 Portal for publications devoted to 1956.

The latest member books added:

Lapossy, Susanna (Zsuzsanna):
Life Behind the Iron Curtain. [Read more] about the book or purchase the book on

Simon, Paul M: "The Old lady and the Fawn," the first bilingual edition of "Öreg néne ozikéje" (Hungarian)
Order now at Simpa Books
Professor Peter Hargitai's Daughter of the Revolution: A Novel (2006 - A story of a brave freedom fighter - a 14 year-old girl)
[read more]

Rebecca McEldowney's "Soul of Flesh: A Novel of the 1956 Hungarian Revolution" [read more]

Dr. Katalin Kadar Lynn's "Tibor Eckhardt in His Own Words: An Autobiography" [read more] Looking Back... AHF History:

AHF, Tibor Eckhardt, and the "Movement for Independent Hungary," 1941 - 1942: Seeking to extract Hungary from the Axis sphere - by Bryan Dawson and Katalin Kádár Lynn, Ph.D.

On the 31st of December 1940, the Amerikai Magyar Népszava, the most influential Hungarian language daily at the time, published a front-page editorial headlined “The Hour has Struck." The editorial proclaimed that it was the “the historic mission of Americans of Hungarian origin to give voice to the cries of the silenced people of Hungary and to give their whole hearted effort to the liberation of their mother country which is clubbed into submission by the Nazi terror."

The editorial called upon the American Hungarian Federation to unfurl the banner of a Free Hungary Movement without hesitation or delay. We did! [read more]


--------------------------------------------------------------------------------


AHF Members Corner!

Featured Member

AHF's Tako Geza Award-winning Dr. Stephen Szilagyi, founded SARA, "Sharing America's Resources Abroad. SARA is a Christian ministry offering medical assistance to improve lives around the world. From humble beginnings, SARA has distributed millions of dollars in medical supplies, services, and medical care, establishing a network of doctors and suppliers ready to assist the needy. SARA is NOW accepting registrations to accompany their delegation on their Transcarpathia Mission to help the poor. The mission begins Monday, September 5, as it departs Cleveland to Budapest. Contact him to donate your time and talents and accompany the group to this former Hungarian territory. [See More Featured Members]


--------------------------------------------------------------------------------


Upcoming Events/Cultural News
To announce a Hungarian cultural event, please contact the AHF Cultural Affairs Committee, Zoltan Bagdy, Chair and see all [cultural news]

Washington, DC

Washington, DC: July 12, 2008: INVITATION


AHF Presents...
The GÁZSA Folk Music Band and Táncház!

The American Hungarian Federation is proud to bring Gázsa - one of Hungary's best folk music bands - to Washington, DC for an extraordinary concert and tanchaz.

When: Saturday, July 12th, 2008, 6pm
Where: Alliance Dance Institute
Landmark Mall, Suite E-200
5801 Duke Street
Alexandria, VA 22304

The Gázsa Hungarian Folk Ensemble has accompanied the famous Budapest Ensemble for a decade. Together, they have performed in many countries, including the United States, Canada and Mexico, to critical acclaim. On this tour, the Ensemble will consist of five musicians and two dancers (Erika Demeter and Calin Orza). A professional dancing couple from Transylvania, wearing gorgeous folk costumes of several geographic areas, will enhance the appreciation of the wonderful music. [READ MORE] and buy tickets and the Gázsa CD online!

Entrance fee: $25 - adults
$15 - children under 12

Tickets can be bought in advance through the American Hungarian Federation's website
*** Donations are greatly appreciated

The Landmark Mall has 24 hrs secured parking availability. For more information contact Noemi Toka at noemitoka@yahoo.com


--------------------------------------------------------------------------------


Featured Link

The Hungary Page's "Nobel Prize Winners and Famous Hungarians" at www.thehungarypage.com


--------------------------------------------------------------------------------


This Month's Famous Hungarian

Stefan Hatos
(b. Aurora, Illinois, on 8/ 20/1920, d. Toluca Lake, California 1999)
Television producer of "Let's Make a Deal"

Stefan Hatos was a first generation American with Hungarian parents. His father was an iron peddler by trade. Stefan was the second of three sons and a daughter. He began playing piano and oboe at age eight. While attending college on a music (and basketball) scholarship, he played Oboe and English Horn with the Detroit Civic Symphony and also played Tenor & Bass Saxophone in dance bands to work his way through school. He got his start in media when he became staff announcer at a Detroit radio station and later on the NBC radio network.

He was always more interested in writing and production than in performing. While an announcer, he wrote episodes of The Lone Ranger (1940), The Green Hornet, and a psycho-thriller Hermit's Cave. After serving 37 months as commanding officer of PT 328 during WWII, and surviving being wounded twice, he returned to CBS Radio as a Staff Director and Writer in New York and Chicago. He next joined ad agency Foote, Cone & Belding as staff Producer-Director for radio shows Readers Digest with big name stars and The Wayne King Show (CBS Radio). He directed Lucky Strike Hit Parade for NBC Radio.

He moved into television in 1949, and created and produced one of the first nighttime game shows on the first inter-connected network of seventeen TV stations on ABC-TV. The name of the show was Fun for the Money. He produced numerous radio and television shows and hit it big with "Let's Make a Deal" with Monty Hall which debuted in 1963 and ran for over 4,600 shows and continues today in syndication!

Trivia:

He was among those photographed for LIFE magazine at the liberation of a Prisoner of War camp at Kuching, Sarawak, Borneo in August, 1945
Read more on the Official Let's Make a Deal Website or read more about him and other great Hungarians on The Hungary Page's "Nobel Prize Winners and Famous Hungarians" at www.thehungarypage.com


--------------------------------------------------------------------------------


Thanks to the following Sponsors:

The Zala Springs Resort
Hungary's Zala Springs Resort is Hungary's first master planned and biggest golf and thermal spa resort community, which is unique both in Hungary and in Central Europe. [read more]

Author Susanna (Zsuzsanna) Lápossy is a Freedom Circle Member of the American Hungarian Federation. Her book, the first part of a trilogy entitled "Life behind the iron curtain" contains lesser-known facts about 20th century Hungary as seen through a middle-class family.
[Read more]


--------------------------------------------------------------------------------


[ > GO to all AHF news]

Strength can only be found in unity! Please join AHF and work together on common ground issues!

There are two easy ways to Join and Support us!

1) Online Processing (fastest):



Contribute or join online! AHF accepts all major credit cards and checks. AHF is a 501c(3) non-profit organization. Your donations may be tax deductible. Your information is secure not shared with anyone. [Join Online Here]

2) The Old-Fashioned Way:

If you are uncomfortable or unable to process an Internet transaction, download the AHF Membership Registration Form and mail it in with your check payable to "American Hungarian Federation." NOTE: If you are sending a donation for a specific fund, please be sure to include that on the form. (You do not need to become a member to donate):

American Hungarian Federation
C/O Sandor Murray, Treasurer
2805 56th Place
Woodside NY 11377

For technical assistance, contact bryandawson@americanhungarianfederation.org


--------------------------------------------------------------------------------


PRIVACY NOTICE: AHF will not share its mailing list with anyone...Period. AHF also uses this list SPARINGLY.

DISCLAIMER: The American Hungarian Federation does not necessarily endorse the content or opinions found in the external sites found this eNewsletter or those expressed by its individual members and member organizations...

© 2008 American Hungarian Federation,
All Rights Reserved


The following information is a reminder of your current mailing list subscription:

You are subscribed to the following list:

American Hungarian Federation eList

Using the following email:

furaila@freemail.hu

You may automatically unsubscribe from this list at any time by visiting the following URL:

http://www.digitalphenom.com/cgi-bin/dada/mail.cgi/u/ahf/

If the above URL is inoperable, make sure that you have copied the entire address. Some mail readers will wrap a long URL and thus break this automatic unsubscribe mechanism.

You may also change your subscription by visiting this list's main screen:

http://www.digitalphenom.com/cgi-bin/dada/mail.cgi/list/ahf

If you're still having trouble, please contact the list owner at:

bryandawson@americanhungarianfederation.org

The following physical address is associated with this mailing list:

American Hungarian Federation
National Headquarters
809 National Press Building
Washington, DC 20045
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 265
  • e Hét: 401
  • e Hónap: 1348
  • e Év: 37289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.