Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Gyurcsány ellenzéki vezérnek k
  2008-06-23 23:12:33, hétfő
 
  Gyurcsány ellenzéki vezérnek készül

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. június 23., hétfő 12:02

Gyurcsány Ferenc ellenzéki vezéri pozíciójának biztosításán fáradozik, vélekedik számos szocialista. Ennek érdekében magához vonta a párt pénz- és a szervezeti ügyeit, és mindent megtesz azért, hogy miniszterelnökként kitölthesse a ciklust. Közben azt adagolja az MSZP-nek, hogy a jelenlegi világgazdasági körülmények között lehetetlen nyerni.

Kedden nosztalgiaülést tartanak a hajdani partnerek: az SZDSZ és az MSZP vezetői összeülnek, akárcsak a régi koalíciós időkben. Csak most nem belülről szapulják egymást, hanem kívülről. Mert a deklarált cél ugyan az új együttműködés kialakítása, a feszültségek azonban előre kódolhatók. Ugyanis a két pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor már vasárnap összeült négyszemközt, és a szocialisták első embere felrajzolta a pályát, amitől szabad demokrata beszélgetőpartnere nem volt túl boldog.

Gyurcsány nem kertelt, bejelentette, hogy az SZDSZ úgy kalkuláljon: 2010-ig ő a kormány ura, és az MSZP élén is ő áll. (Utóbbi kitétel persze azt jelenti, hogy Gyurcsány szerint újra őt emeli pajzsra a 2009 elején esedékes kongresszus.) Illetve több forrásból származó információink szerint azt is világossá tette, hogy boldogan együttműködik ő a liberálisokkal bármilyen formában (szélsőséges esetben még a régi koalíció újjáélesztése is megeshet), de csak akkor, ha ő marad a miniszterelnök.

Fodor, aki nyilatkozatai alapján már régóta mentesítené Gyurcsánytól a kormányt, ettől a kijelentéstől persze nem volt túl boldog, annál is kevésbé, mivel úgy látszott, hogy a miniszterelnök adott esetben hajlandó venni a kalapját. Emlékeztetőül: Gyurcsány korábban többször kijelentette, hogy ha az SZDSZ tisztújítása után a szocialisták és a szabad demokraták vezetése képes gründolni egy mindkét fél számára elfogadható programot, akkor az ő személye nem lesz gátja semminek.


Azóta azonban nagyot fordult a világ, a jelek szerint a miniszterelnök arra játszik, hogy kitöltse ezt a ciklust, majd ellenzéki vezérként vágjon neki a következő négy évnek. Legalábbis ez tűnik ki a kormányszerkezet átalakítása óta zajló folyamatokból. A kabinet struktúrájának megforgatása nyilvánvalóan kényszer volt, de remek startkőnek is bizonyult a párt erőviszonyainak átmozgatásához, hogy a szocialisták tisztújító kongresszusa másodszor is Gyurcsányt válassza pártelnöknek.
Felül nem szeretik, alul jól áll

Pedig a miniszterelnök szénája, legalábbis a vezetői szinteken, nem áll túl jól. Egy nem reprezentatív, két tucat főre korlátozódó felmérés szerint az elnökség 80 százaléka és a frakció kétharmada megszabadulna tőle. Hasonló az arány a megyék és a nagyobb városok elnökei között is. Aztán ahogy csökken a sarzsi, úgy javul a miniszterelnök kedveltsége, és a tagság mélyén valószínűleg Gyurcsány javára billen a mérleg.

Az más kérdés, hogy sok szocialista szerint, ha az MSZP vezetői rétegei egy markáns vidékjáró kampányba kezdenének, meg lehetne fordítani a tagság hangulatát. De a szocialista főnökök egyelőre - pont azért, mert nem tudják bemérni Gyurcsány támogatottságát a talpasok között - ódzkodnak nyomás alá helyezni a kormányfőt. Ráadásul külső segítségre sem számíthatnak, hiszen az SZDSZ-ben fennálló kettős hatalom miatt hiába egyeznének meg Fodorral, a liberálisok elnöke nem tudja garantálni, hogy a szabad demokraták egyöntetűen betartanak egy alkut. (Az más kérdés, hogy a helyzet változhat, Fodornak záros határidőn belül vagy kompromisszummal, vagy erőből le kell tennie Kókát a frakció éléről.)
Hátországot épít

Azt még Gyurcsány bírálói is kénytelenek elismerni, hogy ügyesen játszik, és él túl hónapról hónapra. Első lépésként a kormány átalakításánál - az előző gyakorlattal szemben - nem egyértelműen erős embereket ültetett a bársonyszékekbe, hanem gyakorlatilag erős megyéket. Értsd: nagy tagsággal rendelkező, a kongresszusba sok küldöttet delegáló megyék támogatását próbálja megszerezni, amelyek közül három-négy is biztosítja a többséget, vagy rosszabb esetben olyan erős kisebbséget alkot, amit nem lehet megkerülni.

A második menetben Gyurcsány kemény hatalmi koncentrációt hozott össze, gyakorlatilag egy kézbe vonta - a sajátjába - a párt pénzügyeit és szervezeteinek működtetését. Mindezt úgy, hogy már az egyik területért sem választott vezető felel. Mivel Puch László, a korábbi pártpénztárnok az infrastrukturális tárca államtitkára lett, pártvélemények szerint Gyurcsány dönti el, melyik területi szervezetet stafírozza ki, és melyiket hagyja sorvadni. (Persze, emlékeztetnek a szocialisták, Puch helyét átvette az MSZP volt főkönyvelője, de szerintük ez leginkább formalitás, hisz a kongresszus csak jövőre szüntetheti meg a pénztárnoki posztot alapszabály-módosítással.)
A stabilitás látszata

És ha már a szervezeteknél tartott Gyurcsány, Lamperth Mónikát tette meg főfelügyelőjükké. (A volt szociális és munkaügyi miniszter hivatalos címe: az elnöki kabinet vezetője.) Márpedig Lamperth politikai sorsa most már Gyurcsánytól függ, így attól tartanak, semmi akadálya sem lesz, ha a pártelnökért kevésbé lelkesedő szervezeteket - például tagsághiányra, fals beléptetésekre, működésképtelenségre hivatkozva - összevonják lojálisabb társaságokkal, vagy szélsőséges esetben feloszlatják őket.

Volt Gyurcsánynak még egy stabilizáló lépése: megfuttatta Bajnai Gordont, mint az egyetlen olyan lehetséges miniszterelnök-jelöltet, akit a piacok hajlandók lennének elfogadni. Bátran tehette, hiszen tudván tudta, hogy a frakció és a párt szemében Bajnai nagyobb mumus, mint ő. Látszatra viszont tartotta a szavát: ha váltani kell, ő hajlandó átadni a stafétabotot.

A közelmúltban pedig elkezdett megágyazni az ellenzéki lét elfogadtatásának. Többször beszélt arról, hogy szinte egyetlen kormány sem maradt állva két ciklus után, különösen akkor, ha a kabineten kívüli világgazdasági tényezők kedvezőtlenül alakultak. Most, ugye, például az olajárak szabadultak el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kitelepítések áldozataira em
  2008-06-23 23:09:39, hétfő
 
 
2008-06-22 21:27

A kitelepítések áldozataira emlékeztek



A Hazatérés Templomának falán egy éve felavatott emléktábla előtt (Fotó: Béli Balázs)

Ifj. Hegedűs Loránt református püspök hirdetett igét tegnap a Hazatérés Templomában, ahol a Benes-dekrétumok magyar és német áldozataira emlékeztek. A templom falán egy éve avatták fel a kitelepítettek és elhurcoltak előtt tisztelgő emléktáblát. "Elfogadhatatlan, hogy két uniós tagállamban érvényben vannak olyan fasiszta törvények, mint a Benes-dekrétumok" - jelentette ki ifj. Hegedűs Loránt. Az eseményen részt vettek a Szudétanémet Kezdeményezés nevű szervezet képviselői is.
(MH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem enged a tárca az egyházakn
  2008-06-23 23:08:11, hétfő
 
  2008-06-20 22:48

Nem enged a tárca az egyházaknak


Folytatódik a huzavona a történelmi egyházak és az oktatási tárca között a kiegészítő normatíva miatt. Szó sincs egyelőre arról, hogy az állam kifizetné az ÁSZ által meghatározott 2,7 milliárdos elmaradását a felekezeteknek, csupán annyit ígér a minisztérium, hogy egyértelmű számítási módszert tesz le az asztalra, amely a jövőben kizárhatja majd a hasonló "tévedéseket". Csakhogy ezt kormányrendelettel tenné, miközben a számvevőszék szerint a kiegészítő normatívát csak törvényileg lehet szabályozni.
Szakmai egyeztetésre hívta az oktatási tárca az egyházak képviselőit, a tanácskozást várhatóan hétfőn tartják. A téma nyilván a felekezeti iskolák kiegészítő normatívája körül a közelmúltban kialakult vita lesz, amely annak kapcsán újult ki, hogy az Állami Számvevőszék egyértelművé tette: a kormányzat 2005-ben és 2006-ban 2,7 milliárd forinttal kevesebbet juttatott a hatályos törvényekben meghatározotthoz képest az egyházi oktatási intézményeknek. (Erre már a felekezetek akkor felhívták a döntéshozók figyelmét, de az elmaradó támogatások miatt szervezett tüntetéseknek nem lett hatásuk az SZDSZ-es Magyar Bálint vezette tárcára.) Ráadásul az ÁSZ személyi felelősségre vonást is szorgalmazott az ügyben. Válaszul Hiller István szocialista tárcavezető azt hangoztatta, hogy az önkormányzatiakhoz képest az egyházi intézmények több állami pénzt kapnak. Egyébként a problémát szerinte az okozza, hogy a kiegészítő normatíva pontos számítását nem határozták meg eddig.

A KDNP kezdeményezésére a napokban közös ülést tartott a parlament oktatási és vallásügyi bizottsága, de nemhogy az elmaradt támogatás kifizetését nem támogatták, az előbbi testületben még új ÁSZ-vizsgálatot is szorgalmazott a kormánypárti és SZDSZ-es többség. Bölcskei Gusztáv református püspök lapunknak azt mondta, hogy a hétfői egyeztetésre egyelőre előzetes, előkészítő anyagot sem kaptak. Szerinte csak arról van szó, hogy a minisztérium később elmondhassa: lám, meghallgattuk a másik felet. "Aggályos az is, hogy Hiller István június 30-ig olyan kormányrendeletet ígért, amely meghatározza a kiegészítő normatíva egyértelmű számítási módját. Csakhogy az ÁSZ szerint erről kizárólag törvény rendelkezhet. Mivel nyári időszak van, ha az egyházaknak elfogadhatatlan döntés születik, nem tudom, milyen fórumon szerezhetnénk érvényt az igazunknak" - mondta a Magyar Hírlapnak a református zsinat lelkészi elnöke. Hozzátette: ezért az Alkotmánybírósághoz fordult, kérve a testülettől, tegye lehetővé a felekezeteknek, hogy bíróságon támadhassák meg a kormányzat kiegészítő normatívát érintő döntéseit. Mert bár egyéb ügyekben már pert is nyertek a tárcával szemben, ezen a területen nincsen rá módjuk.

Kacsoh Dániel

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel-keleti kvíz
  2008-06-23 23:03:59, hétfő
 
  Közel-keleti kvíz
2008.06.23. 20:32

Annak fényében, hogy minden nyugati vezetőnek a legfőbb aggodalma Izrael állam biztonsága, kiváltképpen érdemes megválaszolni az alábbi kvízjáték kérdéseit.

Melyik az az ország a Közel-Keleten, amelyik nukleáris fegyverekkel rendelkezik?

Izrael.

Melyik az az állam a Közel-Keleten, amelyik nem írta alá az 1968-as egyezményt a nukleáris fegyverek elterjesztésének tilalmáról?

Izrael.

Melyik az a közel-keleti állam, amelyik nem engedélyezi a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek, hogy végiglátogassák a nukleáris létesítményeit?

Izrael.

Mely államok fejezték ki szándékukat, hogy a Közel-Kelet atomfegyvermentes zóna legyen?

Az arab államok és Irán.

Melyik az az állam a Közel-Keleten, amelyik más országok területét tartja uralma alatt?

Izrael, amelyik ez idő szerint megszállva tartja Libanon területének egy kis részét, a Szíriához tartozó Golán-fennsíkot, Kelet-Jeruzsálemet, valamint Ciszjordániát és a Gázai övezetet.

Melyik az az állam a Közel-Keleten, amelyik immár 60 éve megtagadja az általa elűzött menekültek hazatérési jogát /amely jogot az ENSZ alapokmánya és számos nemzetközi egyezmény is elismer/, és még csak kártérítést sem hajlandó fizetni az elvett tulajdonért?

Izrael.

Melyik ország tart fenn olyan úthálózatot, amelyen arabok nem autózhatnak, illetve melyik az az ország, amely olyan lakótelepeket épít, ahonnét az arabok ki vannak zárva?

Izrael.

Melyik az a közel-keleti ország, amely több ENSZ határozatot sértett meg egymaga, mint az összes többi állam együttvéve?

Izrael. Megjegyzendő itt, hogy az USA számos alkalommal indított háborút ENSZ határozatok megsértése miatt /pl. Koreában, Irakban/, amikor azonban Izrael sérti meg sorozatosan a világszervezet határozatait, akkor nem hogy felszólalna ellene, de még kifejezetten támogatja is.

Melyik az az ország a Közel-Keleten, amelynek vezető politikusai terroristák voltak korábban?

Izrael. Yitzah Samir korábbi miniszterelnök a Stern Gang terrorcsoport vezetője volt, és egyebek mellett az ő parancsára végezték ki Folke Bernadotte herceget, aki az ENSZ képviseletében igyekezett békét teremteni Palesztinában. Menachem Begin, aki szintén miniszterelnök volt, egykor az Irgun terrorista szervezet vezetője volt. Az Irgun robbantotta fel 1946-ban a jeruzsálemi Dávid Király Hotelt. Ennek a merényletnek közel 100 áldozata volt. + Cipi Livni és mások - a szerk.

Melyik ország az a Közel-Keleten, amelyik politikai ellenfeleit egész egyszerűen kivégzi?

Izrael. De ezt nem róják fel neki bűnéül a nyugati világban. Ha a zsidó állam kivégzi valamely vele szemben álló szervezet vagy állam vezetőjét, azt "célzott gyilkosságnak" nevezik, és nem tartják bűncselekménynek. Egy brit újságíró egyszer azt mondta, hogy a "palesztinoknak különös tehetségük van rossz vezetők kiválasztásához, az izraelieknek pedig ahhoz van tehetségük, hogy kivégezzék a palesztinok néhány jó vezetőjét."

Melyik ország kap évi 3 milliárd dolláros segélyt Amerikától, jóval többet, mint a többi állam?

Izrael.

Melyik közel-keleti országnak van messze a legerősebb lobbicsoportja az USA-ban?

Izraelnek.

Melyik az az ország a Közel-Keleten, amelyet a legtöbb amerikai politikus, újságíró és akadémikus nem mer kritizálni?

Izrael.

Melyik közel-keleti ország érdekében vétózta meg a legtöbb biztonsági tanácsi határozatot az USA?

Izrael érdekében.

Melyik az az ország a világon, amelyet a Közel-Kelet népei a leghazugabbnak és legképmutatóbbnak tartanak?

Az USA.

Melyik az az ország a Közel-Keleten, amelyik nemzetközi vizeken támadt rá amerikai hadihajóra?

Irak és Izrael. De Irak állítása szerint véletlenül cselekedte ezt, és kártérítést is fizetett. Ezzel szemben 1967-ben az USS Liberty ellen végrehajtott izraeli támadásért Tel-Aviv nem kért bocsánatot. A vizsgálatot az ügyben még azelőtt lezárták, hogy a megsérült hadihajót a kikötőkbe vontatták volna. A Kongresszus nem rendelt el meghallgatásokat, a túlélők nem mondhatták el, mit láttak. A tragédia részleteit máig homály fedi.

(Charley Reese cikke nyomán - antiwar.com)

http://elemer66.gportal.hu/gindex.php?pg=25471952&nid=4469431
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány-Tiborc panaszai
  2008-06-23 23:02:08, hétfő
 
  Cigány-Tiborc panaszai
2008.06.23. 20:56

Há má kezdem lassan rosszú érezni magamat itten magyarba! Nem sok jó vár ránk! Most is csak 25% al emeltik meg a segíilykit, és épp csak a hatszorosát kapjuk, mint a szomszéd paraszt nyugdíjként aki sinbohóc vót vagy 45 évig. Na meg hát milyen ember az ilyen?? Szép gyümölcsöse vót, meg kertje. Most meg kivágta, mert hogy ha ő nem eszik arról semmit, más se egyen!

A Rasszista! Pedig mi mindig hagytunk rajta egy-kettőt, amit nem értünk el, de azt meg megették a csókák!

Sőt még a krumpliját sem vittük el mind! Sokat nem vettünk észre éccaka, így ott maradt nekije. Még nem is kellet ásnia, csak fel kellett szedni. Azokkal a fránya madarakat kellet vón agyonlűnie!

A varjakat mi se szeressük csak a csirkéket! De mán az sincsen nekije. Elfogyott. Nem vett újjakat mert nem tojtak. Szerinte! Pedig tojtak azok.

Persze rendőrt híni, meg feljelenteni azt tudott! Na most aztán járhat bíróságra mert visszakérte a 20 liter benzint amit a kis pószkijábul eresztettünk le a zaudinkba. Akkor azt mondta hogy ingyé adja, jó szomszédságbul, mert nem raszista.
Most meg azt állítja mi kértük kőccsön a benzint!

Na most mink meg tízen a biroságon azt mondtuk, hogy nem! meg feljelentettük becsületsértésért! És biztos hogy elitélik! Mert nekünk nagy képviseletünk van ám a Parlamentben meg a igazságszógátatásba meg mindenütt.

Ott van az a Gusztusos Péter! Meg a gyurcsány és a gádzsói. Hát azok már szinte egymás faszát szopják le a Mi Horváth Aladárunkkal, meg Kolompár Orbánunkkal! És melegcsontig szoktak benyalni nekünk. Azok nekünk mindent elintéznek!

Remélem a segílyke is nem csak 25% al fog emelkedni, hanem a duflájával. Le kéne má cseréni a zaudit! Mert mi megérdemeljük, rájuk szavazunk, azé nyalják a seggünket.


Elkötözünk innen Pestre! Itt haggyuk a parasztokat! Oszt az Áldás uccai iskolába irattyuk be a pujákat! Ott nincsen szegregácijó. Egykettőre integrálnak minket. Gyurcsány majd intéz is nekünk hamar lakást ott a közelbe. A rokonok is jönnének azt monták!

Pesten szeretnek minket egyedül mán ebbe az országba!

Különben elmegyünk svédbe, vagy olaszba oszt akkor majd a zeu is rákoppint a parasztok fejire, hogy milyen cudarul kirekesztenek itt bennünket.

(Szerk. megj.: a címválasztást (Tiborc) Dr. Borovszky Tímea (az OKM Roma Integrációs Titkárságának vezetője) mocskos, aljas cikke http://kuruc.info/r/35/20694/ ihlette.)

http://elemer66.gportal.hu/gindex.php?pg=25471952&nid=4469504
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol nyaralnak a politikusaink?
  2008-06-23 22:58:09, hétfő
 
  Hol nyaralnak a politikusaink?
2008.06.21. 00:22

Közeleg a nyár, amikor a nyugati világ dolgozó népe egy-két hétre kiszakadhat a szürke hétköznapok posványos mocsarából, és forró napsütésben hempereghet a söröskupakokkal dúsított tengeri homokban. Mi magyarok még messze vagyunk ettől a homoktól, sőt, sörgyáraink marketingesei arra próbálni rávenni minket, hogy műanyag palackból igyuk a folyékony kenyeret. Vezető magyar politikusoktól kérdeztük, hol fogják tölteni a nyarat.

Lichtenstein: "Ön hol tölti a nyarat pártelnök úr?"
Fodor Gábor: "Engem most választottak meg az SZDSZ elnökének, fura lenne, ha egyből nyaralni mennék, nem igaz? Nem mehetek nyaralni, rendbe kell raknom az egészségügyet. Vagyis az SZDSZ-t. Igem, azt fogom rendbe rakni. Az SZDSZ-t."
Lichtenstein: "Miért van szörfdeszka az autója tetőcsomagtartóján? És honnan jön ez a tömény fűszag?"
F. G.: "Mennem kell, várnak egy fontos tárgyaláson."

Orbán Viktor: "Legszívesebben örökre elhúznék innen a retkes picsá, ja, hogy maga újságíró? Feleségemmel és gyermekeimmel közös családi nyaralást tervezünk, ide a közeli Fiumébe, hogy megmutathassam lányaimnak az egykori Nagymagyarország híres tengeri kikötővárosát."

Dávid Ibolya: "Ha valaki egy olyan nagyszerű párt vezetője, mint az MDF, szinte minden nap nyaralás. Én, mint sziklaszilárd konzervatív, mindig is azt mondtam, hogy őseink iránymutatását kell követnünk, különösen Antall Józsefét. Tegnap is kimentem a székház udvarára a szobrához, az mindig segíteni szokott a nehéz döntésekben. József, hova menjek nyaralni? - kérdeztem, és ő a síron túlról válaszolt: "Merülj alá, Ibolya!" Akkor tudtam, hogy muszáj lesz elfogadnom Kapolyi László meghívását a Karib-szigeteki könnyűbúvár-túrára."

Gyurcsány Ferenc: "Nézze, én legszívesebben az MSZP társadalompolitikai tagozatát küldeném nyaralni, de örökre. Klára és én egy különleges szállodába megyünk a Déli-sarkra, amit a hozzánk hasonló exkluzív vendégek számára rendeztek be. Az épületbe a legnemesebb anyagokat válogatták össze, a kandallókban pedig híres festők eredeti műveit tüzelhetjük el. Van lehetőség szűzlányok vérében is fürödni, azt hiszem. Totó a miniszterelnöki kutya fog helyettesíteni, amíg távol leszünk. (Ha egyet ugat el kell adni, ha kettőt, mehet előzetesbe.)"

Sólyom László: "A Sólyom nem megy nyaralni. A Sólyom csak más földek fölé száll vadászni."
Lichtenstein: "És hol lesznek ezek a másféle földek?"
S. L.: "A Sólyom nem osztja meg réti rágcsálókkal az elképzeléseit."

A Terrormédia szerkesztősége nem érti, minek elmenni bármikor is a magyar ugarról, hiszen ideális pihenést biztosít mindenki számára: altat és befed, mint egy puha ágyikó. Tudják ezt az ország vezetői is, ezért intézték úgy az ügyeket, hogy megkíméljenek minket egy külföldi csalódástól. Magukra vállalták ezt a sziszifuszi terhet, helyettünk viszik az égető déli napra a bőrüket. Isten áldja mindannyiukat, sokáig éljen a Lakitelki Köztársaság!


http://terrormedia.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjel-nappal dolgozva lopják a
  2008-06-23 22:11:04, hétfő
 
  Éjjel-nappal dolgozva lopják a kábeleket - ha kell, ásnak is!

A cigányok csak kábeleket tudnak kiásni, ha valamit építeni kellene, az bezzeg már nem megy.
Lehel vezér, h, 2008/06/23 - 16:27


Nyílegyenes, méter mély, hatvan centi széles árok vezet a sűrűbe Pécsbányán. A helyiek szerint az egykori Széchenyi-akna kerítéséig húzódik, csaknem ötszáz méter hosszan. És nem vezetéket fektetnek: vezetékeket loptak el.

Szinte lövészárkok szántják föl a Pécsbánya környéki erdőt. Elég tucatnyi méterre betérni a Kénes út és a Csárda utca kereszteződésénél a fák közé, máris tanúi lehetünk a precíz munkának. Nyílegyenes, méter mély, hatvan centi széles, professzionális árok vezet a sűrűbe. Nem megyünk végig, de a helyiek szerint az egykori Széchenyi-akna kerítéséig húzódik, csaknem ötszáz méter hosszan. És nem vezetéket fektetnek: vezetékeket lopnak!

A sarkon egyedül lakó Ambrus Zoltán úgy becsüli, körülbelül három éve jelentek meg az öt-kilencfős brigádok, akik szó szerint éjt nappallá téve dolgoztak: éjjel aggregátorról nyerték az áramot. Először a közeli trafóháztól indulhattak, onnan a bezárt bányához vezető, használaton kívüli nagyfeszültségi kábeleket ásták ki és vitték el. Majd, miután ezzel végeztek, a kábelek alatt rábukkantak egy legalább tizenöt centi átmérőjű egykori vízvezetékre. Az induló csonk még látszik, de bármennyire hihetetlen: ezt is kiásták, több száz méter hosszan, helyben földarabolták és elvitték.

Ambrus úr akkor szólt be - állítása szerint - a rendőrségre, amikor egy ilyen éjszakai műszak után betörtek az otthonába. És azt állítja, a rendőrök a fülük botját sem mozdították. Tény, a munka még a közeli napokban is zavartalanul folyhatott, ennek során a "profiknak" néhány telefonkábelt is sikerült elvágniuk, emiatt másfél napig nem volt a térségben telefon, kábeltévé és internet.

A környéken egy mozdítható tárgy még tartja magát: a sarokról a Széchenyi-aknáig vezető betonjárda mentén megmaradt egyetlen vas villanyoszlop. A fa oszlopokat korábban tőben elfűrészelték, majd elvitték vezetékestül, de már ennek az alját is kikezdték a szorgos munkások.

(stop)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ideológiai átképzőhely
  2008-06-23 22:09:28, hétfő
 
 
Ideológiai átképzőhely
Védi a Szadesz azokat a ,,szórakozóhelyeket" és rendezvényeket, amelyek jeleskednek a liberális ideológia terjesztésében.
Édua, h, 2008/06/23 - 18:12




Egy "turisztikailag fontos" rendezvényEgy "turisztikailag fontos" rendezvény

A Szadesz turisztikailag fontos helynek nevezte az Erzsébet téren levő Gödör Klubot és védő szárnyai alá is vette egyúttal, valamint kikérte magának a Sziget Fesztivál elleni támadásokat is.

A Gödör Klub az Erzsébet téren üzemel azon a helyen ahova eredetileg a Nemzeti Színházat tervezték. A hely könnyen megtalálható: ki lehet szagolni, csak követni kell a fűszagot (nem, nem a szép zöld pázsit illatát); vagy követni kell a szétdobált sörösüvegeket, szemetet és ahol ezek legfőképp csoportosulnak, na ott a Gödör Klub; de hallás után is lehet tájékozódni, mert ha cigány, zsidó vagy ,,alternatív" zenének nevezett hangzavart hallunk, akkor is ,,jó" irányban tartunk a főváros egyik központi területen elhelyezkedő ideológiai átképzőjéhez.

A gödör népszerűségén sokat rontott múlt hét pénteken az V. kerület jegyzőjének jogkövető cselekedete: bezáratta a hely büféjét, mivel a Gödör Klubnak nincs működési engedélye. Így nem lehet vásárolni sem ennivalót sem innivalót, ami valljuk be, egy szórakozóhely esetében nagyjából egyenlő a bezárással.

A működési engedély megszerzésével azért vannak gondok, mert ahhoz szükséges a tulajdonos hozzájárulása, ami ebben az esetben nem egyszerű. Nem tudni ugyanis, hogy ki a hely tulajdonosa. Osztozik rajta a Fővárosi önkormányzat, a Miniszterelnöki Hivatal és az Oktatási és Kulturális Minisztérium is.
A hely programszervezője a sajtónak el is mondta, hogy évek óta csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkeznek.

A Szadesz azonban mit sem törődik a jogszabályokkal, törvényekkel (amit ők hoztak létre) ha róluk, illetve ideológiai átképző-helyeikről van szó. Ma a liberósok (John Emese, a fővárosi Szadesz-frakció vezetője, Szabadai Viktor, a fővárosi Szadesz elnöke) sajtótájékoztatón jelentették be teljes határozottsággal, hogy közbenjárásukra (!) rövid időn belül kinyithat a hely.

Mivel az V. kerület polgármestere Fideszes, ezért az egész Fideszt támadják azzal, hogy a párt szándékosan el akarja lehetetleníteni a turisztikailag fontos (!) helyeket, mint a Gödör Klub, illetve a Sziget Fesztivál.

A liberósok ebben az esetben is tévednek, hiszen a Fidesz nem akar ellehetetleníteni minden ,,turisztikailag fontos" helyet illetve rendezvényt. A Fidesz eddig sem szólalt fel és ezután sem fog felszólalni sem a buzik felvonulása, sem a buzik szépségkirálynő-választása ellen. Pedig a Szadesz szerint ezek is ,,turisztikailag fontos" rendezvények lehetnek, különben Szabadai Viktor, a Szadesz fővárosi elnöke nem üdvözölné a buzik szépségkirálynő-választását a buzihonlapon, a mrgayeurope.com-on és Demszky Gábor sem állt volna ki teljes mellszélességgel a buzik vonulása mellett.

(hírTV, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meggyalázták a honfoglalási em
  2008-06-23 22:07:54, hétfő
 
  Meggyalázták a honfoglalási emlékművet
2008-06-23 07:50 barikád.hu

Ukrán nacionalista fiatalok csoportja pénteken ukrán címert és a Kárpátaljára 1939-ben bevonuló magyar csapatoknak ellenálló ukrán fegyvereseket dicsőítő márványtáblát szerelt fel a Vereckei-hágón felépült magyar honfoglalási emlékműre.

A Vereckei-hágóra ukrán nemzeti zászlókkal felvonuló mintegy ötven fiatal közül többen felmásztak a hét méter magas emlékműre, és a homlokzatán fémből készült ukrán címert helyeztek el. Eközben az emlékmű aljára néhányan villanyfúróval és szabványos rögzítő elemekkel márványtáblát erősítettek. A táblába előzőleg a Vereckei-hágón 1939-ben állítólag kivégzett ukrán fegyveres ellenállókat dicsőítő és az atrocitásokért a magyar nép nevében bocsánatot kérő ukrán nyelvű szöveget véstek.

Az eset idején öt építőmunkás dolgozott a helyszínen. Mint elmondták, az emlékműhöz vonuló ukrán fiatalok nem viselkedtek agresszíven.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóka vagy lemond, vagy megbuk
  2008-06-23 22:06:23, hétfő
 
  Forrás: ATV/Független HírügynökségSzerző: dunatv.hu

Kóka vagy lemond, vagy megbuktatják

2008.06.23. hétfő 21:14
Demszky Gábor szerint az SZDSZ-nek egyfejűnek kell lenni, így Kókának fel kellene állni a szabad demokraták frakcióvezetői székéből. Ha nem teszi önként, akkor a főpolgármester szerint lesz elég erő a felállításához. Azt Demszky sem vitatja, hogy a liberálisok volt elnökét kárpótolni kell, de szerinte senki ne szeresse a főpolgármesteri posztot - hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn.


Elég nagy baj lenne, ha az SZDSZ-en belül kettős hatalom alakulna ki, ugyanis egy ilyen kis párt esetében ez eltűnéssel, felszámolódással járna, illetve nevetségessé válnának a liberálisok, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Demszky Gábor - reagálva a felvetésre, hogy bár Fodor Gábor lett az elnök, Kóka János a párt frakcióvezetője.

Demszky szerint az SZDSZ-nek egyfejűnek kell lennie. "Nem voltam Fodor elkötelezettje, ha most Kóka lenne a pártelnök, akkor Fodornak mondanám, hogy lépjen vissza" - magyarázta a főpolgármester.

A mostani helyzetben azonban Kókának mondja, hogy adja át a frakcióvezetői posztot Fodornak vagy annak, akit Fodor felkér. Demszky úgy érzi, az lenne a legoptimálisabb, ha Kóka magától távozna, mert nem lenne szerencsés belemenni egy hatalmi "szkanderezésbe". Ám, ha mégis így lesz, akkor Fodor Gábornak Demszky szerint megvan a többsége, hogy legyőzze Kókát a frakcióban.

Azzal viszont egyetért a liberális ügyvezető, hogy Kókának mindenképp jár valamilyen kárpótlás, ám arról nem beszélt, hogy a frakcióvezetés átadásért cserébe mit ajánlhatna fel neki az SZDSZ. Ha a fővárosban szeretne valamit, akkor ott, de a fővárost nem nagyon szokták szeretni, mert ott túl sok a konfliktus - a főpolgármester posztra 18 éve nem vágyik senki a szabad demokraták közül - mondta Demszky Gábor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.