Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Határkő....
  2008-06-05 14:09:36, csütörtök
 
  Határkő a civil kurázsi történetében


Történelmi jelentőségű, és határkő a civil kurázsi történetében, hogy a Parlamentbe jutott pártok által csak negatív - sokszor azoknak értelmét sem tudó - jelzőkkel illetett, elszigetelésre és földbe döngölésre szánt civil szervezet mellé álljon az értelmiség egy jelentős csoportja, nevezetesen a Független Újságírók Szövetsége. Persze mindezt megelőzte, hogy az ország jelentős részének lakossága szeretettel és bizalommal övezi a gárdistákat, szemben a bal liberális, de még a nemzetinek vélt ellenzéki politikai elvárásokkal szemben is.
A Magyar Gárda nemcsak nevében magyar, de érdek és érték felvállalásában is. Úgy a történelmi múlt, a nemzeti megemlékezések és ereklyék, a történelmi relikviák, mint a radikális magyar érdekek képviselete, - általuk megfogalmazott - felvállalásában is. A Magyar Gárda Mozgalom törekvései akkor érhetnek el rövid idő alatt komolyabb sikert, ha a magyar értelmiség az" írástudók felelősségével" kezeli majd ezt a kérdést.

A Független Újságírók Szövetsége az első olyan szervezet, amely nyíltan a Magyar Gárda Egyesület és Mozgalom törekvései mellé áll.
Erről állapodott meg június 4-én hivatalosan is a Magyar Gárda Egyesület, a Magyar Gárda Mozgalom és a Független Újságírók Szövetsége. A FÚSZ, társszervezetévé fogadta a megalakulásának pillanatától folytonos támadásoknak kitett, felső politikai nyomásra koncepciós perbe fogott Egyesületet és az abból szerveződött Mozgalmat. Az eseménynek június 4-én délelőtt tizenegy órakor a Magyarok Háza mellett, a közelmúltban megnyílt Nemzeti Kávéház adott otthont, ahol sajtótájékoztató keretében a megállapodást mindkét részről a vezetők aláírták.

Az aláírók kivétel nélkül megemlékeztek a 88 évvel ezelőtt Trianonban történtekről.

Bella Árpád a FÚSZ alelnöke bevezetőjében kifejtette:

Nem felejthetjük el azt a gyalázatot, ami velünk történt 88 esztendeje, hogy Trianon a magyarságnak azt jelenti, hogy elvették az ország területének jelentős részét, elidegenítették földjeinket, ingatlanjainkat, ingóságainkat, ásványkincseinket, és még rengeteg mindent, aminek következtében 1920 után millió sebből vérzett ez az ország. De az emlékezés mellett túl kell lépni, ezen a fájdalmon, előre kell tekinteni. Úgy kell cselekednünk, ahogy a két világháború között elődeink tették. Ki kell használni minden lehetőséget arra, hogy ebben az igen furcsa politikai helyzetben, a magyar nemzet újra talpra álljon, ahogy kell, hogy a magyar nemzet büszke legyen arra, hogy magyar. Bízni kell abban, hogy az elkövetkezendő történelmi években sok minden változik majd a magyarság életében, talán jobbra is fordul a sorsa. Bízni kell, bár nem elég reménykedni, de tenni is kell.
Ezért a FÚSZ úgy döntött, hogy szoros összefogásra hívja föl az összes magyart, aki ebben az országban él és dolgozik, mert csak együtt lehet erőnk ahhoz, hogy a nemzet nemes céljait meg tudjuk valósítani.
Jó példát lát erre a Magyar Gárda Egyesületet követően megalakult Magyar Gárda mozgalomban, akik alig, hogy megalakultak, azonnal nagyon súlyos és igaztalan támadások érték őket. Szinte senki nem állt melléjük. Köztudott, hogy a sajtó, a látható média hogyan kezelte ezt a kérdést. A független újságírók, akik szövetséget alkotnak, és akik tagságukat tekintve, Magyarországon a második legnagyobb újságíró szövetség, még akkor is, ha a médiumok igyekeznek ezt elhallgatni, léteznek, és igenis pártját fogják ennek az összefogásnak. Ezzel szeretnének, példát mutatni. Szeretnék nyíltan kifejezni, hogy odaállnak a Magyar Gárda mellé, nyíltan, felvállalják mindazt a fantasztikus vállalást, amit maga a Gárda is céljának tűzött ki. Bármi történjék is ebben az országban, támogatják őket a magunk szerény eszközeivel. Médiával nem rendelkeznek, de vannak jó újságíróik, akik segíteni fognak ebben.

Gyöngyösi Zsuzsanna, a FUSZ elnöke

hangsúlyozta, hogy amióta a Magyar Gárda Egyesület és MG Mozgalom megalakult, azóta folyamatosan figyelemmel kísérték a munkájukat, és azt a rágalomhadjáratot, ami kísérte a tevékenységüket. Meggyőződésük, saját tapasztalatuk alapján, hogy karitatív tevékenységet folytató társadalmi szervezet a Magyar Gárda Egyesület illetve Mozgalom. A FÚSZ- nak 800 tagja van, több külföldi tudósítóval, hálózattal és úgy érzik, hogy oda kell állniuk. A nemzeti érzelmű újságíróknak egy ilyen nemzeti érzelmű társadalmi szervezet mellé kutya kötelessége odaállni, és a FÚSZ szeretettel áll melléjük. Meghatódva figyelte, hogy milyen csodálatos dolgokat visznek véghez. Csak megköszönni tudja azt, hogy együttműködhetünk.

Vona Gábor a Magyar Gárda Egyesület elnöke

igen fontosnak tartotta kiemelni, hogy miért pont ezt a napot választották az együttműködés megkötéséül, hisz június 4-e mély gyász a magyarság számára. Szokatlannak tűnhet, hogy egy ilyen napon ilyen üzenettel áll elő e két szervezet, de ennek szimbolikus értelme és jelentősége van. Trianont ne csak sorscsapásként fogjuk fel, de mint egy történelmi próbatételt, ami elé a jó Isten állította a nemzetünket, ahonnan fel kell tudnunk állni. Ebből a tragédiából képesnek kell lenni akár erőt is meríteni, és ezen a hosszú és vérverejtékes úton, a végén valahol ott van a magyarság újra egyesülése.
Ezen az úton akarnak ezzel az együttműködési megállapodással egy apró kis lépést tenni.
A Magyar Gárda Egyesület és Mozgalom életében történelmi jelentőségű, hogy egy újságíró szövetség nyíltan felvállalja őket. Az elmúlt egy évet a sajtóval vívott élet-halálharccal töltötték. Az, hogy nem tudtak az eddiginél többet tenni, nemzetünkért, saját hazánkért, az, többek között a sajtónak köszönhető. Ahol minden egyes politikai lépésüket megpróbálták megakadályozni, hazug színben feltüntetni, hogy az emberek előtt kompromittálják a gárdát. Nagyon nagy örömükre szolgál, hogy a FÚSZ ilyen bátor és a jelen helyzet, állapotok szerint akár önsors rontó vállalást mer tenni. Ezt követően várható, hogy a bal-liberális média kereszttűzébe kerül, a FUSZ is.
Innentől kezdve, ami már elindult, még mélyebb és erőteljesebb lesz.

Bíznak abban, hogy a FÚSZ segítségével a Magyar Gárdáról egy reális kép alakulhat ki a társadalomban. Sokak számára már hiteltelen, ha ma Magyarországon a bal-liberális média fasiszta, rasszista antiszemita, jelzőkkel vádol teljesen alaptalanul, és meghurcol tisztességes embereket, szervezeteket. A FÚSZ-tól nem azt várják, hogy minden egyes pillanatban, minden egyes tettünkben egyetértsenek, csak annyit várnak el, hogy a jövőben objektívebben ítéljék meg őket.
Ha rossz útra tévednének, akkor nyugodtan kongassák meg a vészharangot. Nem szolgai együttműködést várnak oda és vissza, hanem partneri viszonyt.

Öröm számukra, hogy létre jöhetett, ez a megállapodás de tisztában vannak azzal, hogy ez a társadalomban, és az újságíró szakmában is lavinát fog elindítani. Remélik, hogy egyre többen felismerik, hogy a Gárda egy országért, a nemzetért, a magyar népért létrejött társadalmi mozgalom.

Dósa István a Magyar Gárda kapitánya

1300 gárdista, és hite szerint több tízezer szimpatizáns, és talán sok százezer a Gárdával rokonszenvező magyar képviselőjeként csak megerősítette az előtte elhangzottakat. Ismertette, hogy a mozgalom gárdistái szinte minden nap, hétről hétre saját nagyon szűkös erőforrásaikat felhasználva küzdenek azért, hogy megfeleljenek annak a társadalmi körnek, ahonnan kiléptek, hogy segítsék nemzettársaikat és segítsék a magyarság ügyét. Nap, mint nap folytatnak harcot az ellen a magyarellenes politika és gondolkodásmód ellen, ami ma ezt az országot jellemzi. Természetesen mindenki a maga szintjén, a maga eszközeivel. Van, aki nagyon szerényen tud helytállni, de beleteszi a maga kis kövét, kavicsát, tégláját ebbe az építkezésbe. Megszokták, hogy a médiák ugyancsak ellenségesen viselkednek velük szemben. Nem igazán tapasztalták az önmagát hivatalosnak tartó média részéről mást, mint konkrét, bizonyítékok nélküli hangulatkeltő megbélyegzéseket.
Nagy jelentőséggel bír, hogy a FUSZ olyan fórum, egy olyan szakemberekből álló közösség, amely tenni tud arról, hogy a médiák által felépített, démonizált képet a társadalom ma még talán közömbös része számára megtisztítsák. Óriási szükségünk van azokra az emberekre, akik nyíltan melléjük állva, a gárdistákat pártolva velünk talán sorsközösséget vállalva is tesznek a mozgalomért. Eddigi működésünk során nagyon sok mindent megtapasztaltak, nyílt ellenségeskedést, megbélyegzést, egészen az ilyen sutyiban való összekacsintásig.
Eljött a nyílt kiállás és a mellé állás ideje.

Orbán Éva, Nemzeti Hírháló






 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.