Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Kizárták Gyurcsány bírálóit a
  2008-07-12 20:21:39, szombat
 
  2008-07-12 17:53
Kizárták Gyurcsány bírálóit a debreceni platformból

Nem tűri a belső kritikát a demokratikus szocializmus. Az MSZP debreceni alapszervezete kizárta Gyurcsány Ferenc bírálóit, az Ésszerűség és Felelősség Platform Hajdú-Bihar megyei szervezetének három vezetőjét.



A tömörülés áprilisban, a kormánykoalíció felbomlásának heteiben adott ki állásfoglalást. E szerint a miniszterelnök politikája nem hozott, kisebbségből kormányozva pedig nem is fog valódi áttörést hozni a reformokban. A Népszabadságnak az MSZP debreceni elnöke nem nyilatkozott a kizárások hivatalos indokáról a párt alapszabályának tilalmára hivatkozva.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a rasszista?
  2008-07-12 20:19:24, szombat
 
  Ki a rasszista?

- - Magyar Sors Online - -
2008. június 25. szerda
"Én bátran kimondom, mert én nem egy lehorgasztott fejű gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucám­ban, hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni."







A megbékélés alapja az igazság

Elgondolni is bátorság, hogyan lehetne megannyi jo­gos élményt, életérzést, hozott-, vagy kialakult véle­ményt egyetlen szájkosár mögé passzírozni. Talán min­dennél bizonyítóbb erejű annak a két levélnek idecitálása, amelyet Regös Péter, a Magyar Zsidók Világszövetsé­ge New Yorkban élő szóvivője, míg a másikat az azóta el­hunyt Benedek István professzor úr írta. Regös az ugyan­csak USA-ban élő Lipták Béla környezetvédőnek küldte azokat a sorokat, amelyeket most Önök is megismerhet­nek. Lipták egyébként a magyar-zsidó megbékélés egyik elszánt szorgalmazója, azzal a véleményével - amely mindnyájunké is lehetne - hogy ,,A megbékélés alapja csak az igazság lehet". Regös újságíró; egy időben a Sza­bad Nép örökségét nyíltan vállaló Népszabadság New York-i tudósítója volt. Mostanában - New York-i lakos­ként - a Magyar Zsidó Világszövetség szóvivője: ebbéli minőségében olyan mocskolódást engedett meg magá­nak, amely bármelyik szájkosártörvényt alapjaiban ren­getné meg. íme a szöveg, amelyet Liptáknak küldött:

,,Nekem eszemben sincs megbékélni azokkal, akik a népem gyilkosai, mészárosai voltak. Magyarország­nak meg kellene újulnia erkölcsileg, szellemileg, kultú­rájában, de a magyar nép erre képtelen. Csak nem azt várod el tőlünk, zsidóktól, hogy egyik napról a másik­ra felébredjünk, és megbocsássuk szeretteink elveszté­sét?

Életet visszaadni sohasem, lehet. Én például 1951-ben születtem, de a génjeimben hordom a holocaustot. Te két félről beszélsz, akik nem akarnak megbékélni. Csak egy oldalon kérheted ezt számon: a gyilkos ma­gyar nép oldalán. Véreim vére a kezeteken. Nekem ne próbáld eladni a nagy zsidómentő magyarok hosszú sorának hamis történetét, mert az nem hogy nem igaz, de még cinikus is hatszázezer mártír teteme felett.

Én bátran kimondom, mert én nem egy lehorgasztott fejű gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucám­ban, hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni. Az­tán ezért csak nyugodtan húzzátok le rólam a vizes lepedőt, engem nem érdekel. Tehát nem Magyarorszá­got utálom, hiszen a fák, az erdők, a mezők, a virágok, a folyók, a hegyek nekem cseppet sem ártottak. En en­nek a népnek a kultúráját, a karakterét, minden alapot nélkülöző nevetséges magabiztosságát utálom. Azt, hogy ennek ellenére, hogy a térképen alig található meg ez a gyűszű méretű ország még nagyítóval is, minden nagyhatalmi vezetőt és nemzetet kioktat, lásd azt a ba­rom Antalit és a m,ég nagyobb állat Orbánt. Nem is fo­gadták őt Washingtonban, mármint Orbánt, és eláru­lom, közvetve ehhez nekem, is van kissé közöm. Ezért nagyon büszke vagyok. (...)

Ezt az istenverte népet azonban nem csak a holoca­ustért, miatt utálom, hanem azért az erkölcsi fertőért is, ami ebben a kis szar országban uralkodik, mind­egy, hogy komcsi, vagy náci oldalon vizsgálódik. En­gem ez az ország már az apámban meglopott - irta a költő. Hát engem is. Egyelőre ennyit erről.


Tisztelettel Dr. Regös Péter





A másik levelet Benedek István professzor küldte egy Izraelbe költözött kedves hölgy ismerősének, aki ami­kor 1992-ben Budapesten járt, ,,elfelejtette" régi barátját felkeresni, viszont küldött maga helyett egy cikket bizo­nyos Braun Pál tollából. Csak megjegyzem: ha mégis be­vezetik Magyarországon a szájkosártörvényt, akkor Be­nedek professzor urat is vád alá lehetne helyezni, ugyan­úgy, mint Regöst. Akkor mi értelme az egésznek? Na, ez itt a kérdés.

,,Kedves Katalin!

Fájlalom, hogy Budapesten jártodban nem kerestél fel, szívesen hallottam volna sorsod alakulásáról.

A küldött cikkről, mármint Benedek-Braun Pál áskálódásáról, jól sejtetted, hogy olvasatlanul papírkosárba került, minthogy tartalmát és ,,szellemét" már korább­ról ismerem. A mocskolódó írásokat sohasem olvasom el, nem érintenek. Voltam már kommunista zsidóbérenc (Rákosi idején), ellenforradalmár ('56 után), vol­tam fasiszta és judeo-bolsevik - legújabban antiszemi­ta lettem. Ha valakinek, Neked kellene legbiztosabban tudnod, hogy mindez nem vagyok, hanem az elesettek és üldözöttek támasza, fajkülönbség nélkül. Amikor az üldözött zsidók megmentéséért valaki faültetésre akart Jeruzsálemben fölterjeszteni, elhárítottam, mert kato­naszökevényeket és oroszok elől menekülő falusi gaz­dákat ugyanúgy bújtattam, mint ahogyan ismét búj­tatni fokom a zsidókat vagy a keresztényeket, ha rá­szorulnak. Emberség dolga ez, nem, filo- vagy antiszemitizmusé. Minden ,,izmus" lényege az, hogy válogatás nélkül egy kalap alá veszi az egymással faji, vallási vagy más szempontból egy csoportba sorolható embereket, holott teljesen különbözők. A magyarok, a németek, a zsidók éppúgy nem alkotnak egységes csoportot, mint a kato­likusok, vagy a reformátusok. Az ártalmas egységesí­tésnek a neve: rasszizmus, legfőbb megvalósítója Hit­ler volt, most pedig - sajnos - Ti vagytok. Ez a Ti megint nem az egész zsidóságot jelenti, amelynek érté­keit senki nem becsüli jobban nálam, hanem azok a Braunok, akik átvették és folytatják Hitler rasszizmu­sát, fordított előjellel. Aki a nagyszülők vallása szerint szabja meg embertársai nemzetségi hovatartozását, az hitlerista. Ez a véleményem, és vállalom akkor is, ha ezért az antiszemitizmus bélyegét sütik rám Braun és társai.

Diákkoromban a zsidó vallású osztálytársaim ,,izra­elita felekezetű magyarok" voltak. Ezekből csinált Hit­ler ,,magyar anyanyelvű zsidókat", hozzájuk csapva, a zsidó származású keresztényeket is, bárminek vallot­ták, illetve érezték magukat. Wer eine Jude ist, das bes­timme ich (Azt, hogy ki a zsidó én határozom meg) - hirdette Hitler, és a hivatalos izraeli álláspont ma ugyanez. Pedig hogy ki kicsoda, nem a származásától, fajától, megkereszteltségétől stb. függ, hanem egyedül attól: hová tartozónak érzi magát. Háláchá ide vagy oda, én magyarnak érzem magam,, tehát az vagyok. Tisztelem mindenkinek a hazaszeretetét, a cionistáét is, tehát helyeslem, ha hazamegy. De ha itt marad kö­zöttünk, és magyarellenes, zsidóhatalmi politikát foly­tat, azt bizony nem szeretem. Ha ez antiszemitizmus, akkor antiszemita vagyok, kilenc és félmillió magyar­ral együtt. A maradék félmilliónak nincs helye ebben az országban, bármilyen származású. Ez nemcsak zsidókra áll, hanem mindenkire, aki érzésében és nyel­vében magyar - akár Széchenyi István leszármazottaira is.

Szeretném, ha megértenéd: nemcsak zsidó érzékeny­ség van, hanem magyar érzékenység is. Megalázott, megcsonkított, gyűlölködő ellenségektől körülvett kis or­szág vagyunk. Amikor rasszista Braunok - akik sze­mély szerint nekünk köszönhetik, hogy életben vannak - lefasisztáznak bennünket, akkor ne csodáld, hogy sze­líden azt mondjuk: menjenek innen, semmi keresniva­lójuk a magyar hazában. Aki viszont magyarnak érzi magát, és nem lopni akar tőlünk vagy meggazdagodni rajtunk, hanem velünk együtt kihúzni az országot az erkölcsi és anyagi nyomorúság sírgödréből, attól nem kérdezzük, hogy sváb-e, vagy zsidó, cigány vagy akár­mi, hanem- kéz kezet fogva dolgozunk a közös hazáért.

Amikor oly előszeretettel dörgölitek orrunk alá a ha­láltáborokat, mindig megfeledkeztek arról a két ország­halálról, amelyet ti okoztatok 1919-és 1945 után. Ez a Nagy Tabu, amiről nem szabad beszélni: hogy a ta­nácsköztársaság és a kommunizmus Magyarországon a ti művelek. A Szovjetunió nélkületek is eltiport volna bennünket, de a , felszabadulás" nagy hazugságát csak ti hittétek el és kényszerítettétek rá az eltiport ország­ra. Amikor az jut eszedbe, mit vétetlek a németeket ki­szolgáló magyarok a zsidók ellen, jusson eszedbe az is, mit vétettek a. szovjeteket kiszolgáló zsidók a magyarok ellen. Ha kölcsönösen van mit egymás szemére vet­nünk, talán megbocsátani is kölcsönösen kellene: béké­ben. együtt élnünk csak így lehetséges.

Abban a reményben, hogy legközelebbi hazalátogatá­sodkor nem kerülöd el a portánkat, szeretettel üdvözöl


Benedek István"


A Magyar Távirati Iroda híre 2002. november 19-én:

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének jogi képviselője szerint kezd körvonalazódni a politikai akarat a tekintetben, hogy a társadalmi béke érdekében szabályozni kell az emberiség elleni b üntettek tagadása és a gyűlöletbeszéd büntethetőségét Magyarországon. Egri Oszkár így értékelte a Zsidó Világkongresszus és az Igazságügyi Minisztérium keddi konzultációját. Utalt arra, hogy az Európai Unió újonnan megalkotott keret állásfoglalásában szélesebben értelmezi és szigorúbban ítéli meg az említett jelenségek büntethetőségét, miként azt az eddig tervezett magyarországi szabályozás tartal­mazta. Egy magatartást kell szabályozni, ami nem kívá­natos a társadalomban - mondta. Óriási jelentőségűnek, a hitközség életében példa nélkülinek nevezte a keddi konzultációt.

No komment...



Részletek Franka Tibor: Szájkosár c. könyvéből.

A könyv megrendelhető Bozzay Józsefnél a jozsefbozzay@gmail.comEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címen.

(Magyar Sors)

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2589&I temid=114

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai Elítéltek
  2008-07-12 20:16:18, szombat
 
  Politikai Elítéltek

- - Magyar Sors Online - -
2008. július 10. csütörtök
A jelenlegi kormánynak (a második Gyurcsány-kormánynak) a kivételével 1990. óta mindegyik kormány azt hangoztatta, hogy lehetővé kívánja tenni múltunk teljes feltárását. Ez az írásom tulajdonképpen nem más, mint az ezt a lehetőséget megadó törvényi szabályozás iránti kérelem.

Kérés közelmúltunk feltárásáért

Kedves Olvasó!

A miniszterelnök úr intézkedése nyomán 2007. júliusában megalakult az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság, melyet a köztájékoztatásban általában csak ügynökbizottságnak hívnak. A bizottság azt hivatott ellenőrizni, hogy az állambiztonsági iratok tárolása megfelel-e a törvényi előírásoknak. A bizottság már többször kért haladékot megbízatásának teljesítésére. Legutóbb most márciusban. Az új határidő ez év szeptembere.

A bizottság munkája nem érinti azt a tényt, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem teszi lehetővé múltunk feltárását, sőt, még azt sem, hogy az egykori politikai elítéltek ténylegesen megismerhessék a saját ügyüket. A tájékozódáshoz való jognak ezt a korlátozását, múltunk megismerhetőségének ezt az akadályát a mostani időszakban egyre kevesebben és egyre ritkábban teszik szóvá. Annak ellenére is így van ez, hogy folyamatosan gennyesedő sebről van szó, amit a bizottság tevékenységére való hivatkozás csak átmenetileg, és ezen átmeneti idő alatt is csak a kívülállók elől tud eltakarni.

A jelenlegi kormánynak (a második Gyurcsány-kormánynak) a kivételével 1990. óta mindegyik kormány azt hangoztatta, hogy lehetővé kívánja tenni múltunk teljes feltárását. Ez az írásom tulajdonképpen nem más, mint az ezt a lehetőséget megadó törvényi szabályozás iránti kérelem.

A politikusok és a köztájékoztatás bennfentesei általában ,,ügynök-törvényről" beszélnek. Szinte mindig ezzel a szóhasználattal élnek, noha nem az a lényegi kérdés, hogy ki volt besúgója vagy másmilyen szolgálója a Szovjetunió helytartóságát megtestesítő diktatúra valamelyik állambiztonsági szervezetének, és ki nem. A lényegi kérdés az, hogy megismerhetjük-e az 1990. előtti diktatúra politikai üldözöttei elleni eljárásokat a maguk teljességében. Ezek az eljárások keskeny szeletét adják ugyan az 1990. előtti történelmünknek, de sokat mondó szeletét. Olyan szeletét, amelyik - amellett, hogy választ adhat számos ember sorsa alakulásának, tetteinek ,,miértjeire" - megmutatja az 1990. előtti diktatúra természetét.

Jelenleg az egykori politikai üldözött csak a közvetlenül rá vonatkozó részleteket ismerheti meg még a saját ügyéből is. Morzsákat az egészből. Az ügy egészét és az összefüggéseket illetően szinte semmivel sem többet, mint a ,,létező szocializmus" idején. 1990. előtt ,,a politikai ügyek titkosságára" hivatkoztak a tiltás indoklásaként, napjainkban a levéltári törvényre és a személyiségi jogoknak - különösképpen is a személyes adatoknak - a védelmére. Az Állambiztonsági szolgálatok Történeti Levéltára által az egykori politikai elítélt számára kiadott jegyzőkönyv-másolatokból minden ki van festve, ami nem közvetlenül vonatkozik az ügyének iratait megismerni kívánó volt elítéltre.

Ráadásul, gyakran még az sem lenne elegendő, ha a volt üldözött megismerhetné saját ügyének a teljes iratanyagát. Ahhoz ugyanis, hogy helyesen legyen tájékozott a vele történtekről, meg kellene ismernie az ügyével összefüggő ügyek iratanyagait is. Ismeretes, hogy pl. a Corvin közben harcolt fiatalokat több, egymástól formailag független eljárásban ítélték el. Ezért közülük annak, aki pontosan tudni akarja, hogy mi miért történt vele, meg kellene ismernie az azokra a társaira vonatkozó iratanyagokat is, akiket valamelyik másik perben ítéltek el.

Általánosan ismert tény, hogy a nyomozó hatóságok, ügyészségek és bíróságok a politikai ügyekben arra törekedtek, hogy valamilyen ellenszenvet kiváltó közbűntényes cselekményben - pl. lopásban, rablásban, gyilkosságban - is bűnösnek mondják ki a vádlottakat. Ezen kívül a Szovjetunió helytartóságát megtestesítő diktatúra által indított politikai perek általában még más koncepcionális elemeket is tartalmaznak a diktatúra vezetőinek elvárásaitól függően. Elsősorban az adott ügy szereplői tudják, hogy hol kell keresni a hamisságokat az iratanyagban, és hogy hol vannak a koncepciók leleplezésére alkalmas részletek a diktatúra barátai vagy kiszolgálói által hozzáértéssel szerkesztett iratokban. Az adott ügy szereplője (és nem ritkán a szereplő házastársa vagy özvegye, továbbá leszármazottja) olyankor is fel tudhatja hívni a figyelmet a koncepcionális elemekre, amikor a kutató gyanútlan marad, mert nincs kellő tájékozottsága az iratokban elbeszélt történésekről, és mert tájékozatlan az iratok keletkezésének mind a hátterét, mind pedig a körülményeit illetően.

Én 1956-ban gimnazista voltam. Mindösszesen is csak néhány kivételtől eltekintve 1957. elején (és még később is) mindegyik diáktársamnak az volt a véleménye, hogy Nagy Imre az ún. ,,Magyar Népköztársaság" minisztertanácsának a törvényes elnöke. Én valamivel forró fejűbb voltam, mint a többség, és diákszervezkedés tagja lettem. 1958. nyarán letartóztattak, majd (első fokon 1959-ben) elítéltek. Velem együtt huszonegy fiatal kapott börtönbüntetést abban a perben, amelyikben vádlott voltam (én első fokon hat évet kaptam, ami másod fokon négy év lett).

A jelenlegi jogszabályi szabályozás előbb vázolt sajátosságai miatt egykori vádlott-társaim egy részével közös javaslatot tettem a volt politikai üldözöttek jogait is sértő, jelenlegi korlátozások feloldására. A jelenlegi helyzethez képest már az is jelentős előrelépést jelentene, ha a következőkben három fő pontban összefoglalt javaslatunknak elfogadnák legalább az 1.) és a 3.) fő pontját. Javaslatunk fontos jellemzője, hogy nem szükséges változtatni a sokszorosan módosítgatott 1949. évi XX. törvényen (az alaptörvényen), hogy az ún. ,,kétharmados törvények" egyikét sem kell módosítani, és hogy elfogadásához elég a képviselők egyszerű többsége. Javaslatunk azonban ennek ellenére is elsikkadt.

Úgy vélem, hogy fontos a szóban forgó törvényi korlátozásoknak a mielőbbi feloldása. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy megkísérlem minél több emberrel megismertetni javaslatunk lényegi elemeit.

Kérek mindenkit, ha egyetért a javaslattal, akkor támogassa a törvényi előírások kért módosításait. A következőkben a kért módosítások leginkább fontos elemeit ismertetem (három fő pontban).

1.) Az események által létrehozott kisközösséget alkotnak azok az emberek, akik 1990. előtt hátrányt szenvedtek ugyanabban a politikai ügyben való érintettségük miatt az akkori hivatalos szervezetek valamelyikétől. A hátrányt szenvedettek közül egyértelműen tagja ennek a kisközösségnek mindenki, akit az adott ügyben megfigyeltek, meghallgatásnak vetettek alá, tanúként kihallgattak, őrizetbe vettek, internáltak, előzetes letartóztatásba helyeztek, gyanúsítottként kihallgattak, vád alá helyeztek vagy elítéltek. A hatalom egy csónakba ültette az ilyen kisközösségnek a tagjait. Ebben a tekintetben olyanok ők, mintha egy családnak lennének a tagjai.

1.1.: Kérjük, hogy módosítsák a levéltári törvényt oly módon, hogy a törvény

egy-egy ilyen kisközösség mindegyik tagja számára ugyanolyan jogokat biztosítson a jelen pont a.) alpontja szerinti ügy és b.) alpontja szerinti ügyek összes iratainak minden korlátozás nélküli teljes megismerésére, mint amilyen jogokat jelenleg biztosít a levéltári törvény adott család tagjainak a kérdéses család valamennyi iratának a megismerésére (a levéltári törvény ugyanis úgy határoz, hogy adott család teljes iratanyagát megismerheti a kérdéses család mindegyik tagja).

A mondott alpontok szerinti ügyek a következők:
a.) az az ügy, amelyik formálisan is a kérdéses kisközösség saját ügye,

b.) azok az ügyek, amelyek a cselekmények révén összefüggésben állnak az a.) szerinti üggyel.

1.2.: Kérjük, hogy az 1.1. szerinti iratmegismerési jog illesse meg a szóban forgó kisközösség tagjainak a házastársait és a leszármazottait is.

1.3.: Nem különben kérjük azt is, hogy az egykori politikai üldözött, az ő házastársa vagy özvegye, továbbá leszármazottja észrevételeket csatolhasson az 1.1. szerinti ügyek tárolt iratanyagaihoz.

Az itt leírt kéréseink fontos eleme, hogy a levéltári törvényre vonatkozó módosítás után - ha a módosítás olyan lesz, amilyennek kérjük - az egykori üldözött (valamint az ő házastársa vagy özvegye, továbbá leszármazottja) jogot kap arra, hogy kutatót bízzon meg a volt üldözött ügyének a tanulmányozásával, hasonlóan ahhoz, ahogyan magánszemélyek megbízhatnak hivatásos kutatókat családjuk történetének a kutatásával. A megbízó pedig tájékoztathatná a felkért kutatót arról is, hogy hol keressen koncepcionális elemeket az adott ügyben.

Nemcsak a ránk kent szennyet kell lemosnunk, de le kell mosnunk a társainkra kent szennyet is, hogy láthatóvá váljék a szabadságharcosoknak és valamennyi, besúgásra történt felkérést elutasító politikai üldözöttnek a nemessége. Ugyanakkor végre-valahára ország-világ előtt meg kell mutatni az 1990. előtti diktatúra nyomozó hatóságainak, ügyészségeinek és bíróságainak a valódi arcát.

Szükségesnek tartom, hogy néhány, nagy jelentőségű politikai ügyben előbb-utóbb perújrafelvételre kerüljön sor. Elsősorban a téves (tudatosan téves) ténymegállapítás miatt. Ilyen a Tóth Ilona és társai ellen lefolytatott eljárás és az ún. ,,újpesti per" is.


2.) Fontosnak tartjuk, hogy az egykori politikai üldözöttek és mindazok, akik nem vállaltak szerepet a Szovjetunió helytartóságát megtestesítő diktatúra általi, politikai indíttatású üldözésekben, semmiképp se szenvedjenek hátrányt a politikai indíttatású ügyek megismerésében. Véleményünk szerint ebben a vonatkozásban a törvénynek tételesen is ki kell zárnia mindenfajta negatív diszkriminációnak a lehetőségét.

A most mondottak miatt is kérjük, hogy a törvény mondja ki:

2.1.) Adott - politikai vagy hivatalból üldözött cselekmény miatti - ügynek és az azzal cselekményileg összefüggésben álló ügyeknek az együttesén belül a többi ember személyiségi jogainak a védelmével (így: személyes adatainak a védelmével) szemben elsőbbséget élvez mindazon emberek személyiségi jogainak a védelme, akik bűncselekmény áldozatai, vagy pedig azért szenvedtek üldöztetést, mert kiálltak az alapvető emberi jogokért és az alapvető szabadságjogokért, vagy harcoltak nemzeti-nemzetiségi közösségük önrendelkezési jogáért. Az ügyek egy-egy előbb mondott együttesén belül azon emberek személyiségi jogainak a védelme, akik senkit sem tettek áldozattá vagy üldözötté, erősebb, mint azoké, akik áldozattá vagy üldözötté tettek bárkit is. Az ügyek egy-egy előbb meghatározott együttesén belül az áldozatok, illetve üldözöttek tájékozódáshoz való joga erősebb a többiek személyiségi jogainál.

2.2.) Az egykori politikai üldözöttnek, valamint házastársának vagy özvegyének, továbbá valamennyi leszármazottjának jogában áll, hogy teljes tartalmukban megismerje mindazokat az iratokat, amelyeket a volt üldözött ügyének kutatására engedélyt kapott kutató megismerhet az egykori üldözött ügyével vagy az ahhoz az ügyhöz kapcsolódó (cselekményében azzal összefüggésben álló) nyomozó hatósági, ügyészségi vagy bírósági ügyekkel kapcsolatban.

Indokoltnak gondolom, hogy külön is hangsúlyozzam: véleményem szerint nem lenne helyes az ebben a fő pontban, azaz a 2.) fő pontban megfogalmazott kérés szerinti jogszabályok hatályát az 1990. előtti ügyekre korlátozni. A kérés ennek megfelelően lett megfogalmazva.

Az ebben a fő pontban megfogalmazott kérésünk nem teszi szükségessé, hogy változtassanak a személyiségi jogokra vonatkozó törvényi előírásokon. A 2.1.) pontban csak azt kérjük, hogy a törvény legalább az ott felsorolt esetekre adjon kötelezően követendő eljárást, és ennek keretében mondja ki, hogy a szóban forgó esetekben mi a teendő, ha valakinek valamelyik személyiségi joga vagy a tájékozódáshoz való joga ütközik valaki másnak valamelyik személyiségi jogával.

3.) Mindenkinek, aki magyar vagy a ,,Magyar Köztársaság" állampolgára, joga, hogy akár közvetlen módon is megismerje közelmúltunk történelmének azt a szeletét is, amelyet a politikai indíttatású ügyek alkotnak. Ennek a jognak a biztosítását szolgálja az ebben a fő pontban megfogalmazott kérésünk.

Kérjük, hogy a törvény mondja ki:

A politikai vagy hivatalból üldözött cselekmény miatti ügyek szereplői közszereplők az adott ügy szabta korlátok között. Ezen ügyek közül az 1990. előtti ügyek teljes iratanyagának valamennyi olyan adata közérdekű (tehát mindenki számára megismerhető) adat, amelyik nem tartozik a szűk értelemben vett magánéleti adatok közé. Egyértelműen a szóban forgó iratanyag részét képezik az 1.3.) szerinti észrevételek.

Külön is hangsúlyozni kívánom, hogy az 1.) fő pontban részletezett kérésünkkel ellentétben az ebben a fő pontban megfogalmazott kérésünk nem terjed ki a szűk értelemben vett magánéleti adatoknak a megismerésére. Vannak ugyanis jogok, amelyek csak a bajtársakat illetik meg.

Eddig a kérésként megfogalmazott javaslatunk. Ismételten is kérek mindenkit, hogy támogassa javaslatunkat, ha egyetért vele.

Megdöbbentően kevés a történések valóságához ragaszkodó írás a szabadságharcról és forradalomról (saját szóhasználatomban: a forradalmas szabadságharcról) és a megtorlás éveiről. Javaslatunk elfogadása esetén korlátozódna, hogy újabb és újabb maszlagokkal etessék az embereket. Zárt klubot alkotó kutatók és magányos ,,igazságkeresők" mellett a volt üldözöttekkel együttműködő, sőt, azok megbízásából tevékenykedő kutatók tárhatnák fel az egykori ügyeket. Hitelét vesztené pl. Hollós Ervin ,,Kik voltak, mit akartak?" című könyvecskéjével együtt pl. Szalay Róbert ,,1956.: ami a történelemkönyvekből kimaradt. A forradalom igaz története" című könyve és egyéb, szintén a forradalmas szabadságharccal foglalkozó írása csakúgy, mint pl. ,,Az akácfa virága, avagy különös sorsok, igaz történetek" című (Hetessy József magánkiadásában megjelentetett) könyv.

Ismeretes, hogy a Képviselőház köteles megvitatni az olyan javaslatot, melyet legalább ötvenezer ember az aláírásával támogat. Remélem, lesz a ,,Magyar Köztársaság" szavazati joggal rendelkező állampolgárai között legalább ennyi olyan ember, aki személyazonosságának megadásával kéri, hogy a Képviselőház vitassa meg a kérésünket. Kérek mindenkit, aki kész arra, hogy szorgalmazza kérésünk megvitatását, jelezzen vissza, és segítse ezzel is, hogy el tudjam dönteni: belekezdjek-e az aláírásgyűjtésbe?

Hozzájárulok ahhoz, hogy ezt az írásomat bárki eljuttassa valamelyik internetes fórumnak, és hogy bárki bárkinek (szervezetnek vagy személynek) a honlapjára feltegye, vagy a blogjába felvegye. Egyetlen kikötésem: tájékoztasson, ha ezt tette.



Üdvözlettel:
Csukás Endre
csukasen@freestart.hu



http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2743&I temid=89

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajvé!
  2008-07-12 20:03:12, szombat
 
  Három zsidó - két vallásos, meg egy hithű komenyista - üldögél a vonaton egy kupéban. Hosszú hallgatás után az egyik vallásos az égnek fordítja az arcát, forgatja a szemeit, majd nagyot sóhajt:

- Ajvé!

Megint eltelik sok-sok idő. A másik vallásos is egyszercsak égnek fordítja az arcát, forgatja a szemeit is kiszakad belőle is a sóhaj:

- Ajvé córesz!

A párttag vörös arccal felpattan és feldúltan így kiált:

- Elvtársak, ne politizáljunk itt, kérem!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több a homokosokkal rekl
  2008-07-12 19:59:54, szombat
 
  Egyre több a homokosokkal reklámozó cég - megrázó videóval!
2008-07-11 14:15 barikád.hu


A nagy márkák évről évre próbálkoznak a bevállalósabb reklámokkal, de a buzikat hirdetők legtöbbje vitába, bojkottba torkollik. (Még jó hogy... - a szerk.)

Becslések szerint az Egyesült Államokban tizenötmilliós a homokosok tábora, akik évente 660 milliárd dollárt költenek. Nem csoda tehát, ha a cégek célzott reklámokkal igyekeznek meghódítani ezt a jelentős piacot. S szomorú, de ez a folyamat önmagát gerjeszti: minél több a buzikat népszerűsítő reklám, annál nagyobb hatást gyakorol a felnövekvő nemzedékre, akik ezáltal egyre nagyobb arányban válnak deviánssá.

A legutóbb Nagy-Britanniában kavart heves vitát egy Heinz reklám, ahol egy meleg párral próbáltak majonézt népszerűsíteni. (Nem kis fantázia kell hozzá, hogy gyomorforgató jelenetekre gondoljunk - a szerk.) A brit reklámfelügyelet, az ASA vizsgálatot indított, miután többszáz panasz érkezett a hirdetéssel kapcsolatban. A kreatív megoldásért felelős ügynökségnek, az Abbott Mead Vickers BBDO-nak is fájhat a feje, mivel ez volt az első munkájuk az ügyfél számára.

A Fortune 100-as listáján szereplő cégek több mint egyharmada már hirdetett a szubkultúrának, ráadásul a homoszexuális témájú reklámokra fordított összeg évről évre nő. A hirdetők legtöbbje tematikus lapokban és az interneten keresztül próbálja megszólítani őket, de néhány brand időről időre megpróbál szakítani a hagyománnyal, és óriásplakáton, magazinok hasábján vagy a televízióban is megjelenik.

Az utóbbi pár évben a Dolce & Gabbana, a Jaguar és a Land Rover is próbálkozott melegeket célzó reklámmal. A próbálkozások mindegyike kudarcba fullad.

Az alábbi videó, a Dolce & Gabbana egyik reklámja, csak igazán erős idegzetű olvasóinknak!

http://barikad.hu/node/15422

Pubs Dolce & Gabbana gay
by GayClic

Marketing&Média - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jusztot nem hágják a sitten
  2008-07-12 19:58:17, szombat
 
  Jusztot nem hágják a sitten

2008. július 12. 12:18HunHír.Hu

- Tíz nap közmunka! Ezt a büntetést mérte a bíróság Juszt Lászlóra (56), mert műsorában ,,beszólt" a hűtlen kezeléssel, csődbűntettel, csalással vádolt Baumag-vezérnek, Balázs Lászlónak.

A tévé ügyvédjének műsorvezetője szerint ő egy újságírói fordulattal élt, a bíró szerint rágalmazott. Juszt elfogadja a szokatlan büntetést.

HunHír.Hu kommentár: közmunkát kapott, ami jóval magasabb összeg ellenértéke, mintha sittre vinnék. Ott meg úgyis helyre tennék a kancigányok, s bíró ezért ettől oltalmazta a kirekesztőt.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11951
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidónak lenni jó, magyarnak r
  2008-07-12 19:56:41, szombat
 
  Már itt tartunk. Zsidónak lenni jó, magyarnak rossz

2008. július 12. 11:53HunHír.Hu
A bűnös várost ellepték a "zsidónak lenni jó" óriásplakátok, a kajmánok már nyíltan Judafestnek nevezik klezmeres, tetűhintás rendezvényeiket. Az EU megítélésében is a legpesszimistább három nemzet közé tartozik a magyar.

Egyre pesszimistábbak a magyarok, náluk már csak a bolgárok borúlátóbbak az Európai Unióban - derül ki az Eurobarometer legfrissebb, tavasszal készült felméréséből, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

A felmérés szerint a magyarok kevesebb mint fele elégedett az életével. Az arány még csökkent is a tavaly őszi megkérdezés óta, amikor a válaszadók több mint fele nyilatkozott így - olvasható a felmérésben. A fiatalok a legboldogabbak, hetven százalékuk elégedett az életével, a munkanélküliek körében azonban csak 30 százalékos ez az arány. A közeljövőt tekintve sem optimisták a magyarok; mindössze 18 százalékuk mondta azt, hogy javulásra számít a következő 12 hónapban - teszi hozzá a felmérés.

Az EU megítélésében is a legpesszimistább három nemzet közé tartozik a magyar. Magyarországon legkevésbé a munkanélküliek, a nyugdíjasok és a fizikai munkások gondolják azt, hogy az ország élni tudott a tagság kínálta lehetőségekkel - olvasható a tanulmányban. Az Eurobarometer elemzése rámutat: a tagságról negatívan nyilatkozók jelentős része szerint az uniós tagság miatt csökken az életszínvonal és a munkahelyek száma Magyarországon.

HunHír.Hu - privátbankár



http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11949
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fodor rohant az RMDSZ zsidóiho
  2008-07-12 19:54:43, szombat
 
  Fodor rohant az RMDSZ zsidóihoz
2008. július 12. 12:10HunHír.Hu

Hiába az EMI tiltakozása, Fodor Gábor mégis betette kacska lábát Erdély földjére. Persze hívták, az RMDSZ nevű, jobbára magyarul beszélő cionisták gyűjtőpártja várta égő menórával. Fodor virágnyelven közölte, hogy mennyire fontosak pártja számára az erdélyi cionisták.

Fodor Gábor fontosnak nevezte, hogy az SZDSZ elnökeként első külföldi útja Erdélybe, az erdélyi magyarsághoz vezetett. A liberális párt elnöke először Tusnádfürdőn tárgyalt Korodi Attila romániai környezetvédelmi miniszterrel. Fodor Gábor erdélyi útjával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a villámlátogatást jelképes értelemben is fontosnak tartja, ezzel is világossá akarja tenni, hogy olyan politikát kíván képviselni, amely érzékenyen reagál a határon túli magyarok gondjaira. Fodor Gábor ezután Marosvásárhelyen tanácskozik majd Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével.

mr

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11950
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti cigányszínesek
  2008-07-12 19:47:58, szombat
 
  Heti cigányszínesek
2008-07-12. 11:27

Hős BKV-s: egy járművezető buktatta le a körözött fémtolvajt

Egy BKV-s járművezető segítségével fogtak el egy körözés alatt álló fémtolvajt a rendőrök a Ráckevei HÉV vonalán - értesült a HavariaPress.

Az elkövető csütörtökön dél körül Szigetszentmiklós-Gyártelepnél próbált csavarokat és fémlemezeket lopni a Ráckevei HÉV egyik kihúzóvágányáról, amikor egy HÉV-vezető észrevette és rögtön intézkedett a rendőrség riasztásáról. A kiérkező járőrök a helyszín közelében fogták el az illetőt, akiről később kiderült, hogy körözés alatt áll, ezért a csepeli fogdába szállították.

Az elfogás után a BKV munkatársai estére helyreállították a hibát, és felmérték a kárt, amely megközelíti a milliós értéket. A BKV-nál egyébként évente már a 200 millió forintot is meghaladja az a kár, amit a rongálók és fémtolvajok okoznak, ezért a vállalat továbbra is várja a hasonló esetek szemtanúinak segítségét az elkövetők lebuktatásához.
(Hírszerző / HavariaPress)

***

Tizenévesek raboltak és késeltek Miskolcon

Táskájában lévő fizetését rabolták el tizenéves fiatalok egy 48 éves férfitól Miskolcon, akit a bűncselekmény során meg is szúrtak; a rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőket - közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken. Dobi Tamás elmondta: a 48 éves, miskolci férfi péntekre virradóra munkahelyéről tartott hazafelé. A Tiszai pályaudvar környékén egy fiatalember megkérdezte tőle, mennyi az idő. Válaszadás közben még öt tizenéves fiatal körbe vette, majd szinte azonnal bántalmazni kezdték. A földre esett és a hátában is fájdalmat érzett. Mint később kiderült, hátba szúrta egyik támadója, aminek következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett - fűzte hozzá.
Dobi Tamás azt is elmondta, hogy a 48 éves férfi megpróbált segítséget kérni, kiáltozott, amire a hat fiatal elmenekült a helyszínről és elvitték áldozatuk táskáját a benne lévő készpénzzel.

A rendőrségi bejelentést követően a miskolci rendőrkapitányság járőrei a helyszín közelében, egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt igazoltatottak hat fiatalt, akikre ráillett a sértett által megadott személyleírás. Kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével ők gyanúsíthatóak. A rendőrség így őrizetbe vette a 14, 15 és 17 éves fiatalkorú fiúkat, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A miskolci rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást a fiatalkorú elkövetőkkel szemben, akik június 11-én még kettő, hasonló módon elkövetett bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak - jegyezte meg a kommunikációs iroda munkatársa.

(MTI - Népszava)

***

Egyszerűen ellopták a Volán-buszt


Egy menetrendszerűen közlekedő Volán-buszt loptak el ismeretlenek a Hatvanhoz közeli Petőfibányán - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendőrség.

A Hatvani Volán sofőrje a szokott helyen, éjszakára leparkolt a járművel, amelyet szabályosan lezárt, ám szerdán reggel csak a hűlt helytét találta a busznak - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A hatvani rendőrkapitányság a bejelentést követően körözést adott ki a járműre, egyben eljárást indított lopás miatt, ismeretlen tettes ellen - mondta Soltész Bálint.

(MTI - MNO)

Kuruc.info: Ugye, emlékszünk arra az esetre, amikor lengyelországi cigányok fújtak meg egy buszt, és aztán mélyen értéke alatt (kb. félmillió Ft-nak megfelelő zlotyiért) fémként értékesítették?

***

Megvan a tizenegy éves lány gyermekének apja (lásd EZT)

Egy évig jártak együtt, és teherbe is ejtette az tizenegy éves B. Mónikát O. Béla. A kislány május 31-én adott életet közös gyermeküknek, ám akkor még nem árulta el, hogy a tizenhat éves Béla az apa. "Bízom benne, hogy felmentenek. Ha eljön az ideje, szeretném közösen nevelni a gyereket Mónikával" - mondta el a fiú, aki ellen erőszakos közösülés vádjával indult eljárás, ám szabadlábon védekezhet.
(Blikk)

***

Vasvillával támadtak rendőrökre

Két esetben is riasztó lövéssel kellett megvédeni magukat szerda este Zala megyei rendőröknek.

2008. július 10. 12:21

Öt férfi a miháldi presszóban megtámadta a kocsmárost, és cigarettát vitt el. Személygépkocsival Galambok irányába hajtottak, amikor a helyszínre küldött rendőrök a 7-es főút kereszteződésénél megkísérelték az autót megállítani. A gépkocsi a rendőri jelzés ellenére továbbra is a rendőr felé haladt, akinek el kellett ugrania az autó elől. Ezt követően a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le. Még az éjszaka folyamán elfogták és őrizetbe vették az öt férfit.


Zalakomárban (Kuruc.info: messze a legcigányfertőzöttebb zalai település; érdemes rákeresni a nevére a keresővel és kicsit olvasgatni a találatokat!) a rendőrök intézkedés alá akartak vonni egy lovas kocsit hajtó férfit és két utasát. A férfiak ellenszegültek, egyikük vasvillával támadt a rendőrökre, akik csak figyelmeztető lövés leadásával tudták megfékezni a támadókat.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a figyelmeztető lövések leadása mindkét esetben jogszerű és szakszerű volt. Az ügyet átadták a vizsgálat lefolytatására illetékes Zala Megyei Nyomozó Ügyészségnek.

***

Kerítésbontó besurranó tolvajt fogtak

Két hét alatt már kilenc lopást követett el az a férfi, akit szerdán este értek tetten a hevesi rendőrök.

A férfi módszere az volt, hogy a kerítést megbontva osont be a házak udvaraira a zsákmány fejében. Így tett tegnap is, amikor különféle fém használati tárgyakakat és tüzelőanyagot lopott el.

A Hevesi Rendőrkapitányság járőrei állampolgári bejelentésre érkeztek ki a családi házhoz, és kapták el a tolvajt. Kihallgatása során az 59 esztendős helyi férfi nyolc, korábban hasonló módszerrel elkövetett bűncselekényt ismert el. Ellene a Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított büntetőeljárást - mondta Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő.

(heol.hu)

***

Elfogták Nyáry Pál szobrának elrablóját

Fél nap alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki ellopta Nyáry Pál bronzszobrát a Pest megyei Nyáregyháza főteréről.

A bűncselekmény még a szerda hajnali órákban történt, amikor az elkövetők eddig tisztázatlan módon kitépték a helyéről a bronz mellszobrot, majd eltulajdonították azt. Ezzel több, mint félmillió forint kárt okoztak a településnek. A gyors rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók még a délutáni órákban elfogtak egy monorierdei lakhelyű férfit, aki kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A szobor azonban egyelőre nem került elő, annak felkutatása folyamatban van, s még keresik a tolvaj esetleges társait is. Az ügy körülményeit a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.

(HavariaPress)

***

Gyerektolvajok garázdálkodnak az egri strandon

Az idei strandszezonban 19 lopást jelentettek az egri strandról a rendőrségnek az elmúlt hétvégéig. A tettesek nem válogattak: vitték amit találtak, legyen szó ékszerről, pénzről, mobiltelefonról vagy igazolványokról- írja a Heves Megyei Online.

Az ügyek legnagyobb részét az Egri Rendőrkapitányság munkatársai felderítették, de az elkövetőkkel szemben sajnos tehetetlenek. A szűk körből kikerülő tettesek ugyanis gyermekkorúak, azaz 14 év alattiak, s így koruk kizárja a büntethetőségüket. Hiába ismerik már szinte arcról őket a nyomozók, nem tudnak mit tenni ellenük.

- A gyámhivatallal már felvettük a kapcsolatot, hogy közösen próbáljunk megoldást találni erre a problémára - mondta el Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

A strand igazgatója maga is találkozott annak a társaságnak az egyik tagjával, akik rendszeresen próbálnak hasznot húzni a vendégekből. Mint elmondta, az elkapott gyerek nemhogy megbánta volna amit tett, de még közölte is, hogy hiába dobják ki, fél óra múlva újra itt lesz. Volt úgy, hogy a gyerekek bemásztak a strandra, de volt olyan is, hogy jegyet vettek, hogy a vendégek közelébe férkőzzenek. S az is megesett már, hogy a zsákmánnyal érkező gyereket a szülő várta a kapunál.


HEOL.hu / ATV.hu

***

Elloptak egy fél mozdonyt a fémtolvajok

A sínekről lopták el egy mozdony alvázát a Balatonfenyvesi Kisvasút állomásán. A tolvajok fényes nappal daruval felszerelkezve érkeztek, és több mint 10 tonna fém alkatrészt vittek el. A mozdony felső része ugyan megmaradt, de alváz nélkül már használhatatlan. Egy hónapon belül harmadszor loptak fémet a Balatonfenyvesi Kisvasút területéről. A rendőrség szerint még ilyen nagy mennyiség esetén is nehéz elfogni a tolvajokat, mert bár egy mozdony alváz feltűnő lehet egy fémhulladék átvevőhelyen, a tettesek előzőleg feldarabolják, és úgy adják el.

A sínről emelték le a mozdony alvázát és a kocsitengelyeket a tolvajok, akik délután, miután a vasutasok hazamentek, daruval, markolóval és teherautóval érkeztek a kisvasút telephelyére lopni. Több mint 10 tonna fémmel távoztak. Egy lakó látta is őket, de azt hitte a vasutasok dolgoznak. A kár jelentős.

,,Forintban egyelőre csak magának az anyagnak az értékét lehet megmondani, ami egymillió körüli ár. Az eszmei értéke az jóval nagyobb, mivel megsemmisült egy mozdony" - mondta Balogh Imre, a Balatonfenyvesi Kisvasút koordinátora.

A rendőrség most ellenőrzi a fémhulladék átvevőhelyeket, de azt mondják nehéz rábukkanni az ellopott árura.

,,Ezeket a felismerhetetlenségig szét szokták vágni, tehát olyan módon elváltoztatják, hogy azok elég nehezen beazonosíthatók még később is" - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kisvasútnak maradt még mozdonya, így a működése nincs veszélyben. A telephelyet most már őrzik, így próbálják elriasztani a fémtolvajokat.

Még a mozdonylopás előtt egy férfi öt darab ütközőt vitt el. Darabja 100 kilogramm. A férfit elfogták, elítélték. Büntetése: 30 nap közmunka.

(rtlhirek.hu)

***

Félnek a gárdától a szarvasi romák

Hétfőn közleményben jelentette be a Magyar Gárda Békés megyei szervezete, hogy éjszakai közérzet- és közbiztonság-javító sétákra indulnak Szarvason. A helyi roma kisebbség vezetői attól tartanak, hogy a roma és a magyar lakosság között feszülő ellentét robbanásba torkollhat.

Értetlenül állok a Szarvasi Cigány Önkormányzat vezetőjének a roma hírportálon közzétett aggodalmai előtt. Mi ugyanis egy szóval sem említettük, hogy tervezett éjszakai sétáink bármilyen módon a cigányok ellen irányulnának, csak a zavarosban halászókat akarjuk megfékezni! — hangsúlyozta a Békés Megyei Online megkeresésére Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének vezetője. Hozzátette: a közeljövőben a megye más településein is hasonló éjszakai sétákkal kívánják szolgálni a lakosság biztonságérzetének növekedését.

Oltyán Sándor alezredes, a Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője nem lát kivetnivalót abban, ha a civilek tenni kívánnak a közbiztonság érdekében. Megfogalmazása szerint minden állampolgárnak joga a köz- és a magántulajdon védelme mindaddig, amíg a jogszabályi kereteket nem lépi át. A rendőrkapitány is úgy látja, az akció nem a romák ellen irányul.

Bánfi József, a Szarvasi Cigány Önkormányzat elnöke azonban másképp ítéli meg a kérdést: - Abból a tényből kell kiindulnunk, hogy a Magyar Gárda által említett, közelmúltbeli bűncselekményeket cigányok követték el. Ez adta a lökést a gárdistáknak, hogy éjszakai járőrözésbe kezdjenek, ezáltal gerjesszék a feszültséget. Tagadhatatlan, hogy a városban a romák egy kisebb csoportja sok gondot okoz a magyaroknak, sokakat megkárosítanak, hozzám is rengeteg panasz érkezik. Félek, hogy ha az éjszakánként járőröző gárdisták összetalálkoznak a cigány fiatalokkal, abból akár összecsapás is lehet.

A roma vezető hangsúlyozta: sajnálatos, hogy a néhány cigány család által elkövetett bűncselekmények és arrogáns magatartás miatt a városban általánosítanak, s az egész cigányságra rásütik a bélyeget. Mint mondta, a feszültség egyre nagyobb, a probléma túlnőtt a cigány önkormányzat hatáskörén, a megoldást a városvezetéssel és minden érintettel közösen kellene megkeresni.

Békés Megyei Online

***

Elgépezték a lopott pénzt

Mondvacsinált ürüggyel lopózott be két nő egy idős asszony házába, majd mikor észrevették őket, gyorsan távoztak azzal a pénzzel, amit időközben egy szekrényből vettek magukhoz. Az egri járőrök gyorsan kézre kerítették a két tettest, akik azonban ekkorra a pénz egy részét már eljátszották játékgépeken.

A két nő tegnap délben lopózott be a 75 éves asszony udvarára, majd amikor az idős nő észrevette őket, arra hivatkoztak, hogy szarvasgombát szerettek volna eladni, illetve ócskaságot vettek volna tőle, azonban ezt követően sietősen távoztak is a helyszínről. A hölgy ezután fedezte fel, hogy hiányzik az a 61 ezer forint nyugdíja, amit az egyik szekrényben őrzött.

A rendőrséget a szomszéd értesítette, s a kapott személyleírás alapján a járőrök gyorsan elfogták a két asszonyt, akiknek azonban ez a rövid idő is elég volt arra, hogy a zsákmányolt összeg nagy részét egy szórakozóhelyen játékgépekbe dobálják. Így a sértett kára csak részben térült meg - tájékoztatta a heol.hu-t Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

(heol.hu)

Kuruc.info: ahogy látható, most, itt sem kajára kellett a píííz. Nesze neked “megélhetési bűnözés"...

***

Képregénnyel a borsodi segélymaffia ellen

[...]

Fülig Jimmy esete a zsarolókkal

Az ügyek tanulságait interneten közlik, ugyanakkor számoltak azzal is, hogy a veszélyeztetettek sokszor írni, olvasni is nehezen tudnak, így képregény formájában is kiadják a figyelmeztetést: úgynevezett uzsoranaptárban egy évre lebontva mutatják be a súlyos következményeket.

,,Üres zseb, morózus külsejű zsarnok, a bankkártya elvétele" - sorolja Dudás Péter a grafikus mű tervezett elemeit. ,,Lesz olyan epizód, ahol meg akarják verni a figurát, aztán mástól is kér kölcsön. Azt is jelezzük majd, mikor kellene szólni a rendőrségnek. Szépen megterveztük, elmenne akár a Fülesben is!" - ecseteli az osztályvezető. ,,Reméljük, ebből megértik majd, milyen körforgás ez. Hogy belekerülnek, és mire letelik az egy év, végképp semmijük se marad. Kevesebb, mint mikor belekezdtek."

(zoom)

***

Egy eset, ahol sikerrel visszaverték a büdösök támadását:

Vasvillás nyugdíjas Rambó

Késsel és vasvillával védte saját, és idős felesége életét támadói ellen a 75 éves Kovács Laci bácsi Jakabszálláson.

Az idős házaspár egy mindentől távol eső, szegényes tanyán él. Laci bácsi eddig is minden éjjel maga mellé vette túlélő kését és a vasvillát, de sohasem gondolta volna, hogy egyszer szüksége is lesz rá.

Most azonban két álarcos, kapucnis férfi tört be hozzájuk. Csak Laci bácsi lélekjelenlétének köszönhetően sikerült őket elijeszteni. Az egykori bokszoló ütötte-vágta a rá és nejére karókkal, vascsövekkel támadó férfiakat. Közben az öreg házapár is sérüléseket szerzett, csupa vér lett a szoba. A fiatal rablók végül a közeli erdőbe menekültek.

A támadás valószínűsíthető oka az volt, hogy meghallották a környéken: Laci bácsi több százezer forintért régi traktoralkatrészeket adott el. A rablók azonban nem tudhatták, hogy a pénzt az előrelátó tulajdonos bankban tartja, életét pedig bármi áron képes megvédeni.

(Blikk)

***

Pizzát raboltak tizenévesek Alsózsolcán

Csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított eljárást a miskolci rendőrkapitányság, mert három tizenéves el akarta venni egy hasonló korú fiú pizzáját a Borsod megyei Alsózsolcán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

A 15 éves alsózsolcai fiú pizzájára pályázott a három elkövető, köztük egy 12 éves fiú is, míg társai 14 és 16 évesek - mondta Dobi Tamás, a borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Hozzátette: a rendőrség a két idősebb fiatalkorú fiúval szemben megindította az eljárást, a harmadik, 12 éves társuk életkora miatt nem vonható felelősségre.

A három fiú a 800 forintos pizzáért bántalmazta (Kuruc.info: vö. szükségtelen, indokolatlan brutalitás - a cigánybűnözés egyik legfőbb jellemzője) a 15 éves sértettet. A járőrök elfogták a gyanúsítottakat, a nyomozás további szakaszában azonban szabadlábon védekezhetnek.
(MTI)

***

Gyilkossággal fenyegetőzött az uzsorás

Zsaroló és önbíráskodó uzsorások ellen indított eljárást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az uzsorások sokszorosan követeltek vissza kölcsön adott pénzt a nehéz anyagi helyzetben lévő emberektől - közölte a térségi főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A tiszavasvári kapitányság zsarolás bűntettének megalapozott gyanújával vett őrizetbe egy 50 éves tiszadadai uzsorást és 20 éves segítőjét - mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint az uzsorás egy falubeli családnak húszezer forintot adott kölcsön, amiért a dupláját szedte vissza, majd késedelmi kamat címén további összegeket követelt. A folyamatosan megöléssel fenyegetett, segélyekből tengődő család az eddigi adatok szerint 145 ezer forintot törlesztett az uzsorásnak és segítőjének.

A házaspár a folyamatos fenyegetőzéstől rettegve, öt hónapos kislányukkal elhagyta a lakását és szabadban éjszakázott, végül a rendőrséghez fordult segítségért. A szóvivő megjegyezte: a sértettek védelme és az eljárás eredményessége érdekében a rendőrség kezdeményezi a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásba helyezését a bíróságon.

Fülöp Gergely egy másik uzsorás ügyről is tájékoztatott: Érpatakon egy 48 éves asszony húszezer forint kölcsön helyett 65 ezer forintot követelt vissza egy 23 éves nőtől. Amikor a kölcsönt kérő nő hétfőn a családi pótlékot megkapta, az uzsorás azonnal elvett tőle 55 ezer forintot, majd megfenyegette, hogy megszurkálja, ha a még neki járó plusz tízezer forintot nem százszázalékos kamattal törleszti. Az érpataki uzsorás szabadlábon védekezhet.

(MTI)

***

Kamaszok vertek meg és raboltak ki egy férfit

Fiatalkorú rablókat vett őrizetbe a rendőrség Rakamazon. A 15-16 éves fiúk egy 29 éves férfira támadtak rá - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság.

Még szombaton a kisváros vasútállomásának közelében néhány kamasz támadt rá a férfia. A fiatalok pénzt követeltek tőle, majd egy kerítésnek lökték, ütötték, rugdosták és elvették a pénztárcáját. A férfi vasárnap tett feljelentést az ügyben.

A rakamazi rendőrség elfogott és őrizetbe vett két 15-16 éves fiút, akik gyanúsíthatók a csoportos rablással. Társaikat még keresik. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 14 év alatti gyermek is volt a támadók között.

hirado.hu/MTI

***

Fiatalkorú lányok fosztogattak nyaralókat Bogácson

Eddig tizenöt lopást ismert be az a két fiatalkorú lány, akiket a bogácsi rendőrőrs járőrei kerítettek kézre - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa csütörtökön. Bogácson az elmúlt hetekben több nyaralóból, üdülőből loptak el különféle értékeket, főleg ruhaneműket, ezért figyelték az érintett területeken. Hozzátette: a járőröknek szerdán, a késő esti órákban feltűnt két fiatal lány viselkedése. Az intézkedés során kiderült, hogy a 16 és 15 éves fiatalkorú lányoknál lévő ruhás csomagok bűncselekményből származnak. A két elkövető eddig 15 lopást ismert be, amelyek során mobiltelefonokat, készpénzt, ruhaneműket, játékokat tulajdonítottak el.

(MTI)

***

Tolvajok jártak a hodászi és nyírbátori templomban

Tolvajok jártak a hodászi és a nyírbátori templomban, az elkövetők több mint kétmillió forint kárt okoztak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Hodászon a görög katolikus templom irodahelyiségéből kétmillió forintot és iratokat vittek el, rongálási kár nem keletkezett - mondta Fülöp Gergely a szerdai bejelentésről beszámolva.

Ugyancsak szerdán kapta a bejelentést a rendőrség arról, hogy a nyírbátori református templomba az ablakot betörve másztak be a tolvajok, onnan hangtechnikai eszközöket, valamint a persely tartalmát vitték el. A tolvajok a szószéket is megrongálták, feltehetően véletlenül, letörtek róla egy darabot. A lopási és rongálási kár együtt 250 ezer forint.

A rendőrség nyomozást indított a tettesek kézre kerítésére - közölte a szóvivő.

Forrás: MTI

Kuruc.info: Hodász az egyik legcigófertőzöttebb település; keressünk rá a keresővel, érdemes!

***

Fajtalankodtak és kínozták zárkatársukat

Emberölés kísérletének gyanújával nyomozást rendeltek el két 18 éves férfi ellen, akik a kecskeméti börtönben velük egykorú zárkatársukat több alkalommal fajtalankodásra kényszerítették és megkínozták. A bűncselekményt még 2007 októberében követték el, a bántalmazások során veszélybe került a sértett élete is.

Az egyik gyanúsított lepedőcsíkokból készített hurkot tett zárkatársa nyakára és azzal húzni kezdte felfelé, így a fiatalember teljes súlyával a kötélen lógott. A kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy ez végzetes nyaki gerinctörést, gerincvelő-sérülést okozhatott volna.

***

Levágták a vezetéket Kecskeméten is

300 méter hosszan lopták el a vezetéket fémtolvajok Kecskeméten.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki szerdán, Kecskeméten a Ceglédi út és a Görbe utca kereszteződésétől Katonatelep felé az oszlopokon elhelyezett 300 méter hosszú, optikai légkábelt levágta és ellopta. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 1.500.000 forint - közölte a rendőrség.

Kuruc.info: optikai kábel? Ez bizony méretes rákúrás. Szegíny cigányok, feleslegesen dolgoztak...

***

Kilenc család hamarosan elköltözhet a Péróból. Hétfőn megindul a telepfelszámolási program Váralján, amelyre a település önkormányzata 54 millió forintot nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közös pályázatán. A cigány családok 3 millió forintot kapnak házvásárlásra.

(MNO)

Kuruc.info: ablakon kidobott pénz, mert úgyis 1-2 év alatt leamortizálják a kapott ingyenlakásokat, és akkor megint vehetünk (igen, mi, adófizetők) nekik új kéglit... és még egyesek kételkednek, hogy évi ezermilliárdokat - a GDP jelentős részét - b*szunk el erre a túnyomó többségében bűnöző, ingyenélő sáskahadra!

***

Azt mondták, téglát venni jöttek

Idős, nyolcvanéves bácsitól loptak pénzt a baranyai Szentlászlón. Téglavásárlás volt a tolvajok ürügye, majd a bácsi kabátzsebéből kiloptak 3200 forintot.

Az unoka vette észre az esetet, amint a házból a három idegen futva távozott, pedig akkor senki sem üldözte őket. A rendőrség lopás miatt keresi a gazembereket - közölte a pécsi rendőrkapitányság.

Kuruc.info: Hát igen, ebből is látható, hogy a magyarok nem túl rasszisták, szemben a II. Mohácsi vész, Hell István meg a többi léhűtő állításával. Ha azok lennének, előítéleteik lennének, nem állnának szóba cigányokkal, nem engednék be őket a lakásukba, ezáltal sokkal nehezebben űzhetnék a “trükkös lopás" sportját.


http://kuruc.info/r/1/26934/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álarc mögé bújó politikus bete
  2008-07-12 19:44:35, szombat
 
  Álarc mögé bújó politikus betegsége: a Mikola-szindróma
2008-07-12. 13:25


Botrányt okozott Mikola István fideszes egészségpolitikus saját pártjában. Mikola ugyanis Kökény Mihály szocialista képviselő társaságában ment el a kiskunhalasi kórházba, melynek működtetőjét, a Hospinvestet számos támadás érte. Rádaásul a Hospinvestről azt mondta Mikola: a HospInvestet nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak. Mikola szavai miatt több fideszes politikus is felháborodott - írja a Magyar Nemzet.

A Kuruc.infó olvasói azonban nem botránkoztak meg, hisz velünk együtt már ők is tudják és vallják: az ellenzék valójában ugyanannak a hatalomnak a másik arca. Mikola István kijelentése azonban mégiscsak elgondolkodtató, hisz a - minden valószínűség szerint - következő kormány egészségügyi minisztere lesz. Ha ő mondja, hogy a Hospinvest nem ,,profitorientált pénzszivattyú", akkor az azt jelenti, hogy a majdan felálló Orbán-kormány főbb tisztségviselőinek fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a globalizáció nagyurai által hazánk ellenében alkalmazott szisztematikus lerablása, ha meg tudják, akkor semmit nem kívánnak tenni ellene.

A fideszes politikusok felháborodása pedig, a politikai pragmatizmuson túl, semmit nem jelent. Ugyanezek a politikusok eltűrik, hogy vezérük Fodor Gabriellával randizzon, és ugyancsak ők hagyják szó nélkül Rogán Antal politikai ámokfutását és a felsorolás még a végtelenségig folytatható lenne.

Mikola István kijelentése önmagában nem felháborító, főleg nem azok számára kik hazánk problémáinak megoldását nem az Orbán-kormányban látják. A kijelentésre reagáló fideszes nyilatkozatok is értékelhetetlenek, vagyis inkább álságosak. Viszont megszületett a Fidesz kétarcúságát legjobban kifejező fogalom. A nemzeti érzelmű tábor felé mosolygó, tettekkel híján levő, a nagytőkének titokban kedvező lépéseket tevő, ám a kétarcúságból időnként őszintén előbúvó politikus betegsége: a Mikola-szindróma.

Florian Geyer - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/1/26939/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 773
  • e Hét: 2695
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 159936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.