Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A legpofátlanabb lenyúlás
  2008-07-17 22:03:42, csütörtök
 
  A legpofátlanabb lenyúlás

2008.07.17. 11:00

Elvesztette a szentesi kórház ellen indított műhibapert a csongrádi Blázsik Ildikó, akinek kisfia három évvel ezelőtt nyílt gerinccel született. Most a családnak kell kifizetnie a közel félmilliós perköltséget.

Jelenleg az ápolási díjból és a családi pótlékból összejövő alig 60 ezer forintból élnek havonta, ráadásul ebből rögtön levonják a házvásárlásra felvett hitel 15 ezres törlesztőrészletét. Az önkormányzattól egyszer utaltak nekik százezer forintot.

A sok bajnak tetejébe még egy alapítvány is ,,lenyúlta" őket - így fogalmazott az elkeseredett édesanya. 2008 februárjában, az akkor bejegyzés alatt álló Érző Szív Alapítvány adománygyűjtő kampányba kezdett, hogy segítse a családot. Össze is gyűlt 1 millió 95 ezer forint, ám Blázsik Ildikó nyitott gerinccel született 3 éves kisfiának csupán 220 ezret adtak át. Az alapítványnál azt mondják, a pénz többi részét a működési költségekre fordították. Az elszámolás szerint 4 hónap alatt 317 ezer forintot telefonáltak el az operátorok. Benzinre 214 ezret költöttek, de a nyomtató festék is 34 ezerbe került.

- Az indulás minden alapítványnál nehéz, ilyenkor több a költség, mint később, amikor már több támogató áll egy szervezet mögött. Egyébként büszkén vállaljuk a "bűnünket", hogy segítettünk egy rászorulónak - mondta Kovács Ferenc, az alapítvány kuratóriumi tagja, aki arra számít, hogy pár év alatt megerősödnek, és akkor több pénzt juttatnak el a rászorulóknak.

Vagyis egy kezdő alapítványnál örülhetünk, hogy nem nekünk kell fizetni az adományok gyűjtéséért .... azt hiszem ehhez vastagbőr kell! Valaki megint ügyeskedett, talált egy kiskaput. De hogy a beteg gyerek elől lenyúlni a pénzt? Teljesen kész vagyok ...

"Egyszerűen irreálisak azok az összegek, amik itt megjelennek" - mondja Dr. Horváth István ügyvéd, ugyanakkor leszögezi, az alapítvány nem követett el jogsértést, ugyanis nincs is ez esetre vonatkozó jogszabály. Szerinte az alapítványokat "nem szabályozzák, hogy milyen és mekkora költséget számolhatnak el". Nyilván van azért egy olyan nagyságrend vagy egy olyan limit, amely fölé menni, még ha jogszabály nem is szabályozza ezt a kérdést, nem igazán etikus." Az ügyvéd szerint az alapítványok az adományok legfeljebb 20 százalékát fordítják működésre. A család jogorvoslatért a békés megyei ügyészséghez fordulhat.

TV2 Tények riport:


http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=378703
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Avassák szentté Sztálint!"
  2008-07-17 21:52:19, csütörtök
 
  "Avassák szentté Sztálint!"

2008. július 17., csütörtök 5:32 InfoRádió

Több millió embert küldött halálba, de úgy tűnik, ez nem zavarja az orosz embereket, akik tömegével szavaznak Sztálinra egy internetes választáson. Még az is könnyen elképzelhető, hogy a diktátor lesz Oroszország legjelentősebb történelmi személyisége.



1

A szovjet diktátor jelenleg II. Miklós cárral küzd az első helyért azon az internetes szavazáson, ahol az orosz emberek eldönthetik: ki az ország legjelentősebb történelmi személyisége.

Sztálin eddig 263 ezer szavazatot kapott, ami mindössze 4 ezerrel kevesebb a II. Miklós cárra adottaknál. A harmadik helyen jelenleg Lenin áll 187 ezer szavazattal. A lista éléről olyan nevek hiányoznak, mint I. Péter cár, Puskin, Nagy Katalin cárnő, Jurij Gagarin, Borisz Jelcin vagy Rettegett Iván.

Alekszandr Ljubimov, a történelmi verseny szervezője aggodalmának adott hangot, és a legnépszerűbb orosz közösségi oldalon kéri az internetezőket: szavazzanak II. Miklós cárra, hogy ne Sztálin kerüljön ki győztesként.

Az interneterzők 50 fős listáról válogathatják ki a jelentős orosz történelmi személyiségeket, és az első 12 helyezettről szeptemberben tévéműsorban emlékeznek majd meg. Az, hogy ki lesz Oroszország legjelentősebb történelmi alakja, decemberben derül ki, amikor kihirdetik, hogy az emberek az első 12 közül kire szavaztak a legtöbben.

A kommunista párt szentpétervári bizottsága örül a szavazás mostani állásának. Szergej Malinkovics, a párt helyi vezetője elmondta: ha Sztálin fog nyerni, kezdeményezni fogják az orosz ortodox egyháznál, hogy avassák szentté az egyébként ateista diktátort. "Számunkra ő olyan, mint a franciáknak Napóleon" - hangsúlyozta.

Történészek azonban inkább II. Miklós cárt szeretnék az első helyen látni, már csak azért is, mert az uralkodót és családját éppen 90 évvel ezelőtt végezték ki a bolsevikok.

Nagy-Britanniában nemrég a BBC rendezett hasonló szavazást. Ott Winston Churchillt választották meg a legnagyobb britnek.

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-212953

*********************

A kommunista párt szentpétervári bizottsága örül a szavazás mostani állásának. Szergej Malinkovics, a párt helyi vezetője elmondta: ha Sztálin fog nyerni, kezdeményezni fogják az orosz ortodox egyháznál, hogy avassák szentté az egyébként ateista diktátort. "Számunkra ő olyan, mint a franciáknak Napóleon" - hangsúlyozta.




no ugye, ez a helyes beszéd... azon gondlkodom, hogy Rákosi elvtárs végül is nekünk mi volt?? a franciáknak Napóleon... nekünk...?


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen cigány vezér az, aki rü
  2008-07-17 21:38:30, csütörtök
 
  Milyen cigány vezér az, aki rühellte származását?

2008. július 17. 14:32
HunHír.Hu
Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott életveszélyes fenyegetést kapott e-mailben. Csakhogy ez a korábban Orsós névre hallgató megélhetési politikus nem szavahihető ember.

A szocialista Teleki László, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott életveszélyes fenyegetést kapott e-mailben.

A politikus véleménye szerint ez azzal lehet összefüggésben, hogy szerdán köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

HunHír.Hu kommentár: Talán nem kéne hazahúzni a nagykanizsai piacra, aztán ott kártyázni, mint a régi szép időkben, amikor minden nagykanizsai rendőr tudta, ki az a bizonyos Teleki-Orsós úr? Különben is, hogy állunk a munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettséggel? Megették odahaza az egerek a bizonyítványt?

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=12046
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyreigazítás! Ez a Horn Gábo
  2008-07-17 21:35:56, csütörtök
 
  Helyreigazítás! Ez a Horn Gábor nem az a Horn Gábor!
2008-07-17 20:55 barikád.hu

Egy másik Horn Gábor
Honlapunk tegnap este a liberalizmus.hu oldalról egy Horn Gábor neve alatt július 7-i dátummal közölt írást vett át a forrás megjelölésével. Mint Horn Gábor alábbi közleményéből megtudtuk, az SZDSZ-es képviselőnek semmi köze a nagy vihart kavart levélhez. A levelet jegyző Horn Gábor tehát nem az a Horn Gábor, akire szerkesztőségünk gondolt. Tévedésünkért mindenkitől elnézést kérünk!

Horn Gábor országgyűlési képviselő (SZDSZ) közleménye:

"Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a szélsőjobboldali liberalizmus.hu, illetve barikád.hu internetes oldalak a nevemben közölnek írást ,,Döntsük le a piszkos madarat!" címmel. Az íráshoz semmi közöm nincs, azzal semmilyen közösséget nem vállalok. A történteket felháborítónak tartom, és megteszem az ügyben a szükséges jogi lépéseket."

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dinoszauruszok „elitje&#
  2008-07-17 21:34:31, csütörtök
 
  Dinoszauruszok ,,elitje"
2008-07-17 06:56:40


Elzúgott Európa a hazai politikai ,,elit" dinoszauruszai mellett. A földrész nem díjazza, hogy a Nagykörúton belül 18-19 éve változatlanul csupán gyűlöletkeltés fortyog, hisztériapolitika dübörög. Immár hiába erőlködnek rasszista áltüntetéssel, vagy homoszexuális közszeméremsértéssel.

Európát a hisztériakeltések már nem érdeklik, eljárt fölöttük - és görcsös erőltetőik fölött is - az idő.

Miközben Szlovákia már odaragasztja a kirakatba tett árukra az euróban mért árat, idehaza még 2009-ben is legföljebb beszélni lehet arról, mikor vezethetjük be majdan az európai pénzt. Ma erről - bevallottan - fogalma sincs sem a politizálás helyett a kommunikálásba zápult kormányfőnek, sem a jegybankelnöknek.

És ebben a katasztrofális helyzetben - hiszen az euró távolodása a gazdasági mélycsőd következménye - az úgynevezett ,,elit" azért tart válságtanácskozást, mert Budapesten nemcsak a homoszexuálisok, hanem a heteroszexuálisok is éltek alapvető emberi jogaikkal, és felvonultak; sajnálatos ugyan, hogy az utóbbiak közül néhányan követ is hajítottak a rendőrökre, s ez elfogadhatatlan.

De miért megy el Sólyom László ,,tárgyalni", ha az erkölcsileg már sokszor megbukott kormányfő ,,magához rendeli"? Az a Sólyom, aki már többször is bejelentette, hogy erkölcsi válság van, és félreérthetetlenül jelezte, hogy ki ennek az okozója. Hogyan követhet el ekkora hibát?

Mit csinálnak Sólyom elnöki tanácsadói? Miért nem védik meg munkaadójukat a blamától?

Miközben falusi nyugdíjasok szenvednek a köznapi megélhetési bűnözéstől, Fodor dinoszaurusz még mindig a liberálisok bátorságáról kerepel. Mármint arról, hogy ők nem ijednek meg a randalírozóktól. Hülye is lenne, ha megijedne, hiszen jól fölszerelt rendőrhadsereg védi! Na nem a falusi nyugdíjasokat, akiket tényleges életveszély fenyeget - nyolcvanéves nénit erőszakoltak, majd gyilkoltak meg, de előtte lábát is levágták -, hanem azt a pártot védi a Rebisz, amelyik párt Medgyessy Péter 2004. február 17-én a Népszabadságnak adott miniszterelnöki interjúja szerint ,,tele van korrupciós ügyekkel."

Akkor kicsoda is ,,randalírozik" itt?

Az a kispárt-e, amely lebukik a korrupciós ügyei miatt, de ahelyett, hogy távozna a parlamentből, megfúrja a miniszterelnököt, majd négy évvel később az akkor általa hatalomba tuszkolt kormányfőt is meg akarja buktatni.

Hatalmi randalírozás?...

Mi ehhez képest az, hogy valakik mesterségesen beszagosított tojásokat dobnak tüntető homoszexuálisok közé?

Dinoszauruszok nyomják le Budapestet, ahelyett, hogy mennének már lopkodott vagyonukkal a többi, törvény elől menekülő közé Thaiföldre, és hagynák a maradék Magyarországot élni unalmas hisztériakeltésük nélkül. Hiszen nem tudnak mit kezdeni az országgal, csak annak szétlopásához volt eszük.

Ez volna az a híres elit? Van képük az ország elé állni ezzel a gazdasági ,,növekedéssel"? Ezzel a bűnözési hullámmal? Ezzel a fokozódó eladósodással? Ezzel az oktatási mélyponttal? Ezzel a szellemi, erkölcsi, gazdasági csődtömeggel? A ,,rendszeresen bérmálkozó" őszödi hőssel?

Ez a bagázs - benne a híres szürkeállomány - lenne az elit a Mátyás királyok, a Rákóczik, a Széchényik országában?

Inkább balgatag kompánia, még híres vízágyú-vásárlásuk is visszafelé sült el.
Húz, süvít el mellettünk Európa, leköröz minket a Balkán. Már Afrikában caplatunk, térdig ragadunk a mocsárban, lehorgasztott fejjel imbolygunk az óvilágból itt rekedt, vöröses pikkelyzetű bűzhödt dinoszauruszok mögött.

Kondorosi-Brown Róbert
gondola.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma hozzák haza az Afganisztánb
  2008-07-17 21:32:59, csütörtök
 
  Ma hozzák haza az Afganisztánban hősi halált halt tűzszerészt

...hogy "hősi halált halt" egy tűzszerészünk. Nem ártana utána nézni a nagy lexikonban a hősi halál értelmének, mely csak a haza védelmében helytálló kifejezés. Az Afganisztánba kirendelt zsoldosok milyen módon védik hazánkat??? Mi közünk nekünk az egész afgán cirkuszhoz, azonfelül hogy Washingtonból megparancsolták hogy muszáj zsoldosokat odaküldeni hogy a yenkik hivatkozhassanak a "koalicióra" ami persze csak papiron létezik.

Ez a szerencsétlen ember azért halt meg hogy Hamid Karzai pár hónappal tovább élvezhesse kabuli palotácskáját ahonnan orrát sem meri kidugni. Afganisztánban tökéletes anarchia van, egyetlen ami virágzik az az ópium termelés és terjesztés. A Taliban már a fél országot magáénak tudhatja és Karzai "elnököt" mindenki csak mint a kabuli mayort (helytartót) emlegeti nagy gúnyosan.
Ezért áldozunk még magyar vért is amiből amúgy is tragikusan kevés van??

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ politikus: "Közösség ell
  2008-07-17 18:27:08, csütörtök
 
  SZDSZ politikus: "Közösség elleni izgatás a Jud Süss vetítése"

2008-07-17 17:24 barikád.hu


Közösség elleni izgatás miatt feljelentést tesz az SZDSZ XIII. kerületi frakciója amiatt, hogy az elmúlt napokban többször is levetítették Angyalföldön a Jud Süss című náci propagandafilmet - közölte Szabadai Viktor, a kerületi SZDSZ-frakció vezetője csütörtökön Budapesten. (Közösség elleni izgatás? Információink szerint, a közönség tapsviharban tört ki a film végén - a szerk.)

Pincék sötétjébenAhogyan azt több napilap is megírta a hétvégén, több alkalommal is levetítették a napokban az egyik "leggyomorforgatóbb" náci propagandafilmet, a Jud Süsst egy XIII. kerületi társasház pincéjében - mondta el sajtótájékoztatóján a liberális politikus.

Hozzáfűzte: a film csak a jogokat birtokló német alapítvány engedélyével játszható le Európa-szerte, márpedig a film vetítéséhez - ha jól tudja - a szervezőknek nem volt engedélyük. Szabadai Viktor azt mondta, arról nincsenek információi, hogy pontosan ki vagy kik szervezték a vetítést egy Hegedűs Gyula utcai társasház pincéjében és honnan szerezhették meg a kópiát, ezért ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést.

A sajtótájékoztatón Szederkényi András (SZDSZ) angyalföldi önkormányzati képviselő elmondta: kérik a kerület lakóit, hogy ne adjanak helyet ilyen rendezvényeknek. A Hollán Ernő utcai jegyirodánál történtekre utalva emlékeztetett: a XIII. kerület lakói többször is egyértelművé tették már, hogy "nem kérnek a nácikból". (Hol voltak nácik? - a szerk.)

A csütörtöki sajtótájékoztatón kiosztott tájékoztató anyag szerint a XIII. kerületi szabad demokrata képviselők várják "a kormányzat illetékes szerveinek reakcióját" arra, hogyan lehet megakadályozni, hogy a Jud Süss című filmet ne játszhassák le máshol az országban.

Taba Miklós, a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Filmiroda Igazgatóságának vezetője elmondta: a filmirodának nem mutatták be a Jud Süss kópiáját. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a filmiroda nem engedélyező hatóság, feladata csupán a nyilvános bemutatásra szánt filmek korhatár-besorolása (!).

Korábban sem a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) - Magyarok Háza, sem az újpesti főplébánia nem adott helyet a náci propagandafilm levetítésére.

A filmet eredetileg a Magyarok Világszövetsége - Magyarok Házában vetítették volna június végén, de a vetítés elmaradt - az MVSZ hozzájárulása nélkül a vetítésre kötött szerződést felbontották. Az ezt bejelentő közleményben a szervezet sajtószolgálata azt is tudatta, hogy a film magyarországi vetítésére a jogot a Gede testvérek Bt. birtokolja.

168óra online - barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvesztegetett hónapok, elvesz
  2008-07-17 18:24:13, csütörtök
 
  Csontos Gábor: Elvesztegetett hónapok, elvesztegetett lehetőségek (A nagy dilemma: 'aki időt nyer, politikai életet nyer'?)

sze, 2008-07-16 20:42

A szezonális hatásoktól megtisztított kalmárdemokráciánk legerősebb parlamenti ellenzéke elmulasztotta a 2006-2010-es parlamenti ciklus legnagyobb esélyét a legszélesebb társadalmi támogatottságot élvező kormányváltás gyors és sikeres kiharcolására.

A politológus ne legyen cinikus, hanem tárgyilagosan ragaszkodjon választott és tanult szakmájának alapelveihez. Ideológusi alapelveinek kiindulópontja sem lehet más, mint annak a társadalom közérdekének, közjójának szolgálata, amelybe született, felnőtt és él. Vagyis, általánosabban megfogalmazva: a hogyanokra és miértekre adott válaszai csak a közjó kiteljesedését szabad, hogy szolgálják. Vagy pedig figyelmeztessen, hogy dolgainak rossz irányba mennek! S, esetleg javasolhasson egy meggyőző utat a kibontakozó válság elkerülésére. Adódhatnak azonban olyan pillanatok, amikor a politológus sem tehet már egyebet, mint 'széttárja' karjait, és csak annyit mondhat: irracionális időszakot élünk át, amikor kormányzó elitünk rövid látókörű, haszonelvű, nem törődöm csőlátású, miközben még csak halvány jelei láthatóak azon politikai, vagy egyéb, aszimmetrikus ellenállás lehetőségeinek, amelyek a jelenlegi kormányzási irracionalizmusból megmutathatják a kivezető utat. Az már egyre világosabban látszik, hogy a globalitás nemzetközisége megbuktatta rendszerváltásunk kalmárrendszerét. Azonban tetszhalottként, pénzügyi/gazdasági rendszerünk tehetetlenségi ereje egyenlőre még, de tovább sodorja társadalmunkat a szociális és gazdasági válság totális kiteljesedése felé. Még sem 'kell nekünk újabb Mohács' (Ady), amely eltakaríthatná a társadalom organikus önmegszerveződését el-lefojtó neoliberális szennyet. Egy 'új' Mohács mindent elpusztító társadalmi katasztrófájával szemben hallgatnunk kell a racionalitás józan diktátumaira, mert az egyre gyorsuló idő a nemzeti konzervativizmus megteremtésének lehetőségét vetíti előre.
2008. március 9.-én egy jelentős népszavazásra került sor Magyarországon. A népszavazáson résztvevők magas száma és az általuk indukált eredmény megsemmisítette a szélsőséges SZDSZ-es egészségügyi politika fő irányultságát: a magyar egészségügy gyors és óriási haszonnal kecsegtető privatizációjára való törekvését. A népszavazás egyben egy széleskörű közvélemény kutatási eredményt is jelentett, mert az is kiderült, hogy a magyar társadalom jelentős részének elege lett az SZDSZ-es hatalomgyakorlás valamennyi válfajából. Egyben a szocialista álszínbe öltözött kalmárdemokráciából is. Kalmárdemokráciánk fő mozgatórugója a pénz elosztásának birtoklása. 'Akié a pénz, azé a hatalom', mondhatnánk, de a pénz elosztásának birtoklása ilyen szűk érdekcsoport kezében semmi esetre sem szolgálja a potenciális kitörési lehetőségeket, a társadalmi progressziót, a közjó megvalósítását.
A nyílt pártállástól független filo-szdsz-es hatalmi-kormányzati politika több évtizedes rombolásának hatását egyre nehezebben viseli a magyar társadalom.
Ennek a hol nyílt, hol burkolt szociálpolitikai rombolás irányultságát mégsem lehet azonban titokban tartani. A tudatos dilettánság, hanyagság, nemtörődömség, ugyanakkor az erőteljes személyi kontraszelekció, amely jellemzője 1990 óta a magyar törvényhozásnak, célirányosságában mindvégig követte a globalizációs akaratot megtestesítő Nemzetközi Valutaalap iránymutatását, a 'washingtoni konszenzus' új társadalmi rendjének (New World Order) megvalósítását Magyarországon. Meg kellett, tehát, semmisíteni az össztársadalmi szolidaritás (még a Kádár-rendszerben is fennmaradt) legutolsó formáit is ahhoz, hogy kialakulhasson a magyar társadalom részére vizionált 'új rend', a Valutaalap-Soros György által propagált 'Nyitott társadalmi' modell. Amely csak fogyasztás alapú (kábítószert is); amelyben nincsenek társadalmi, családi értékek; amelyben az egyközpontú tömegtájékoztatás befolyásolhat, irányíthat; amelyben nem számít család, haza, hagyományos Isten hit; amelynek piedesztálra emelt 'mássága' csak a mának él (amíg fiatal, szingli, fogyasztó és fogyasztható képes). Amiben a fiatalok társadalmi rétegét a kiöregedők társadalmi rétege ellen lehet fordítani. S amely tömeg egyedei bármikor, bármiért megvásárolhatóak. S legfőképpen, amelynek népszaporulat csökkenése bekódolt.
Ehhez, viszont meg kellett valósítani a kalmárdemokráciát. Aminek gazdasági-szellemi alapját a nemzetközi tőke uralta meghatározó magyarországi tulajdon, termelői-fogyasztói piac, gondolat-cselekvésformáló média kellett, hogy biztosítsa. A 'nyitott társadalom' kalmárdemokráciájában a demokratikus értékrend, a vagyon-jog-élet-létbiztonság, az egészséghez, a tanuláshoz, a tisztes öregkorhoz való jog csak a politikai-gazdasági-pénzügyi-média kalmárokra vonatkozik. A kalmárdemokráciát egy rejtett vagyoni cenzus működteti, amiből a tömegek nem részesülhetnek. Azonban a kalmárdemokrácia nem korlátozódhat maradéktalanul Magyarországra, mert már rövidtávon is kibuggyan igazi énje; regionális diszharmóniája az atomizált tömegesítés utolsó stádiuma előtt álló magyar társadalomban szintén felkeltik azokat az ellenérzéseket és védekezési módokat, amelyek a kalmárdemokrácia végleges megszilárdulását veszélyeztetik.
Az egyre szemérmetlenebb nyíltsággal fellépő, a többségi társadalom vagyon -és életbiztonságát veszélyeztető 'megélhetési bűnözés' (Kuncze Gábor, SZDSZ, belügyminiszter 1994-98, MSZP-SZDSZ kormány) engedélyezése kisebbségi jogokra hivatkozva, része a kalmárdemokrácia fenntartásában érdekelt szűk hatalmi érdekcsoport fegyvertárának. Amihez segítségül hívják még a rendvédelmi, jog -és igazságszolgáltatást is, hogy kimondhattassék: 'csak mi mondhatjuk meg, ki a bűnös és ki az áldozat'! Hiszen, mi a csalót, tolvajt, gyilkost is kikiálthatjuk áldozatnak, s a legegyértelműbb áldozatból is csinálhatunk bűnözőt!
Ami ma Magyarországon történik, az a mellébeszélés elemzéséhez sok, az értékeléshez viszont kevés. Gyakorlatilag, az ország visszazökkent a március 9-ét megelőző időkbe. Megtörtént a vezetőváltás kalmárdemokráciánk vezető pártjának, az SZDSZ-nek élén, mert leváltották a túlexponált Kókát az ősfideszes Fodorra, akinek már megmondták kalmárdemokráciánk háttér exponensei, mit tehet és mit nem. Még ha akarná (nem akarhatja), akkor sem lehet szó előre hozott választásokról, mert túl sokan, megélhetési politikusként is ragaszkodnak hatalmi befolyásukhoz és magas anyagi jövedelmet biztosító pozícióikhoz. Aminek elvesztése egy biztos kibukás víziójában kalmárdemokráciánk összeomlását is jelentheti. Akkor hát a parlamenti padsorok átrendezése: egy Fidesz-SZDSZ Paktum megkötésével? Veszélyes politikai manőver lenne, a pillanatnyi fideszes pártelit sikerélményét gyors kijózanodás követné: a Fidesz megszűnne politikai tényező lenni. Az MDF? Legyintsünk egyet és kutassunk tovább.
A gyors kormánycserére pedig egyre nagyobb szükség mutatkozik. Az írek elutasította 'Lisszaboni Szerződés' követőkre talált. Sem a német, sem a cseh, lengyel kormányfők nem szentesítettek, amivel tényleges válságba sodorták az Európai Unió bürokratikus centralizmusára tett kísérletet. (Nálunk érvényesült a frakciófegyelem: még az angolul sem tudó frakciótagok is csont nélkül megszavazták azt, Sólyom államfővel együtt! Az európai centralisták gond nélkül bízhatnak a magyar politikai elitben. Nincs disszidens; nincs disszonáns hang sem. Csak gratulálni lehet!) Pedig, néha nem árt az óvatosság, de az olvasottság sem! Az ultraliberális szabadpiaci gazdaság dogmatikájára felépített Európai Unió, az európai nemzetállamokat egyesítő 'szuper állam' víziója most kezd délibábként eltünedezni. A mobil tőke szabad áramlásának és a szabad kereskedelem fortélyainak ismerői által elképzelt Unió megbukni látszik egy apró, de el nem hanyagolható tényen: az ezer éves organikus fejlődésen megteremtődött nemzetállamok népeit nem lehet az egyik pillanatról a másikra feláldozni Bábel tornyának megépítésére. A bürokratikus centralizmus oligarchikus hatalomgyakorlásának kedvéért.
Megszűntünk kompország lenni. S lassan megszűnünk Magyarország lenni is. Abban a hagyományos értelemben, amelyben a tulajdonjogi viszony megváltozása kiszolgáltatottá teszi a nem tulajdonos tömeget. Megkezdődött a demagyarizáció folyamata vidéken: a munkahelyektől, közlekedési, postai, távközlési lehetőségeiktől megfosztott falunak nincs jövőképe. A határmenti települések erőteljes határon túlról jövő burkolt asszimilációs folyamatokkal néz szembe (Szarvas, Békéscsaba román, Szeged, szerb, Dunántúl, osztrák), nem említve az izraeli tőke erőteljes ingatlanpiaci, gyógyszeripari befolyási övezeteit. A cigányság magába asszimilálja a kisebbségbe szorult magyarságot (Borsod, Szabolcs), miközben az alap -és középfokú oktatási intézmények hiányában háttérbe szorul a magyar nyelv használata. A kialakult szubkultúra pedig egy reménytelen zsákutcába vezet.
Melegfront, hidegfront, vihar, jégeső, áradások. Időjárás változások, amely az egész világot érintik. Ahogyan az USA-ből kiinduló hitelpiaci válság is megállíthatatlanul terjed, Soros György eddig 1000 milliárd US$-ra teszi a bedőlt hitelek okozta pénzügypiaci veszteségeket. S ez a konzervatívan kinyilatkoztatott összeg hiányzik a világ gazdaságából, hiszen a tőke szabad áramlására és a szabad kereskedelemre felépült globalizált világunkban hiánycikké kezd válni a globalizáció egyik alappillére: a szabadon áramoltatott tőkére épülő kedvezményes hitel. Energia és élelmiszer árinfláció és a csökkenő fogyasztás miatt stagnáló gazdaság, növekvő munkanélküliség és a vele járó szociális robbanásveszély. A Világgazdaság újabb tőkepiaci lufi összeomlásának veszélyét vetíti előre. ,,Egyes vélemények szerint csak most kerülünk a hitel -és pénzpiaci válság kellős közepébe...egy újabb, ezúttal komolyabb veszély előtt állunk: ez a nyersanyagpiaci lufi kipukkanása". Majd folytatja a Világgazdaság szerkesztősége nevében jegyzett cikk. ,,A már hatalmasra fújt nyersanyag buborék (főleg a kőolajnál) hirtelen kipukkadása ugyanolyan erősen megrengetné a tőkepiacokat, mint történt ez a '80-as években a japán pénzpiacon, a '90-es években a technológiai szektorban, vagy nemrég az Egyesült Államok lakás -és jelzálogpiacán...A lassan több mint egy éve tartó válság szétterjedt a globális gazdaságban, magával rántva most már nemcsak a hitelintézeteket, hanem a termelő vállalatokat, egész szektorokat".(i) A thatcheri neoliberalizmus őshazájában, Nagy-Britanniában recesszió fenyeget, Franciaországban csökken az ipari termelés, Németországban romló exportadatok borzolják a kedélyeket. A bázeli székhelyű Nemzetközi Leszámoltatási Bank (BIS) finoman arra figyelmeztet éves összefoglalójában, hogy a világgazdaságban hasonló helyzet kezd kialakulni, mint a Nagy Gazdasági Világválság (1929-33) kezdetén, amikor a túlzott spekulációs veszteségek miatt egyre másra csődőltek be az addig (látszólag) szolid pénzügyi alapokkal bíró bankok. S ismerjük a világválság szociális következményeit, majd az óriási emberi és anyagi veszteségeket jelentő II. világháborút. Ami, elsősorban Európát érintette. Most, azonban a hangsúly a Közel-Keleten van. Irán rakétákkal figyelmezteti Izraelt, hogy meg ne merészelje megtámadni atomenergetikai létesítményeit, a USA Central Command pedig saját politikai vezetésüket próbálja meggyőzni arról, hogy az amerikai hadsereg túlexponált Irakban és Afganisztánban, s ezért egy Irán elleni háborút nem lenne képes véghez vinni.
Nálunk is túlexponált minden. Energia és élelmiszerár infláció, és ellenzéki ragaszkodás az adócsökkentéshez. Klasszikus rossz diagnózisa a tetszhalott gazdaságnak. Látszat ellenzéki (SZDSZ-Fidesz-KDNP) ultimátum a kormányfőnek: program, szakértői kormány, előre hozott választás. Jól kitalálták. Ki kell valahogy húzni 2010-ig. Csak egyet felejtenek el, erre már nem lesz idő.

Csontos Gábor politológus


i) Világgazdaság, 2008. július 11. 15. old. 'Újabb összeomlás előtt a tőkepiacok'

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6065
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovicsiáda
  2008-07-17 18:21:10, csütörtök
 
  Draskovicsiáda

Szóról szóra



"Hogy nem lehet ezeket a randalírozókat lekapcsolni?" "Úgy, hogy ez egy jogállam..." (Jegyes-Tóth Kriszta és Draskovics Tibor párbeszéde, MTV, Napkelte, július 15.)

Jegyes-Tóth Krisztába ezen reggelen egy kicsit szerelmes lettem. Régi mániám - sokat vitatkoztam ezen cinikus férfitársaimmal - hogy imádom a csinos és mindamellett okos nőket. A kollegina bő tíz percben mutatta meg, hogy miképpen kell kedvesen, de határozottan, céltudatosan, de nem bántóan jó politikai interjút készíteni.

Hogy ez végül nem sikerült, annak egyetlen akadálya volt: Draskovics Tibor. A miniszter fent idézett válasza jelkép, jelképe egy miniszternek, aki olykor nem tud, olykor nem akar válaszolni a legkézenfekvőbb kérdésekre. Jegyes-Tóth Kriszta kérdéseiről Radnóti Miklós sora ötlött szembe: "a 2 x 2 józansága hull rám". Arra a teljesen evidens kérdésre várt választ, hogy a rendőrséggel, a Nemzetbiztonsági Hivatallal, az egész kézen-közön összevadászott apparátussal miképpen nem lehet 2006 óta fellelni azt a százötven randalírozót, az azóta számtalanszor (teljes joggal) tüntető tisztes, békés tömegben. Olyanokról van szó, akiket mindenki keres, akiknek a képe a rendőrség honlapján szerepel, akiknek az ismertsége magyar nemzetbiztonsági szempontból vetekszik Oszama bin Ladenével.

Nos, erre a kérdésre született ez a válasz. Olcsó trükk lenne Draskovicsról és a jogállamiságról poénkodni, de mondja bárki, ennek a mondatnak, ismerve a körülményeket, az égvilágon semmi értelmi nincs. A helyzet tragédiája, hogy ezt Draskovics jogvégzett emberként is pontosan tudja. Teljesen világos, hogy a káposztás cvekedlihez a tésztát meg kell főzni, a gól akkor érvényes, ha a labda áthalad a gólvonalon, a köztörvényes bűnöket pedig minden eszközzel üldözni és büntetni kell. Ha akarjuk. Ha ez a politikai szándékunk is. Ha nem, csak félrebeszélni szeretnénk. Jegyes-Tóth Kriszta nem hibázott. Csak egy fogpiszkálóval próbált alagutat fúrni a Gellért-hegybe. A gyakorlatilag főállásban fasiszta veszéllyel fenyegető kormány most a jogállamiság okából tartja lehetetlennek a jogállamiság ellen fellépők felkutatását.

Hiszem, hogy innentől kezdve a baloldali szavazók térfelén pattog a labda. Pártelkötelezettségtől függetlenül nem lehet egy olyan országban élni, ahol Draskovics Tibor ilyen mondatokat mond a köztelevízióban.

Galsai Dániel, újságíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Működik a rendsze
  2008-07-17 18:15:10, csütörtök
 
  Bayer Zsolt: Működik a rendszer
2008-07-17 06:31:12

Amikor katona voltam, Oláh elvtárs volt a honvédelmi miniszter. 1985-öt írtunk, és részt vettünk a nagy háborúban. A nagy háború neve az volt, hogy Duna '85 hadgyakorlat. Ennek során a Varsói Szerződés egyesített hadereje hajtott végre megsemmisítő támadást a NATO (s egyszersmind az imperializmus) egyesített hadereje ellen. Megsemmisítő támadásunk Ercsinél ért véget, úgynevezett erőszakos folyami átkeléssel. Én pedig éppen Ercsiben szolgáltam előfelvételisként, s voltam pontonos hidász.

Az erőszakos folyami átkelést megelőző héten Fésüs honvédet s jómagamat berendeltek Nemes Elek laktanyaparancsnokhoz, ahol is közölték velünk, hogy óriási megtiszteltetésben van részünk. Nevezetesen az erőszakos folyami átkelés végeztével, mindjárt a túlparti hídfőnél Oláh elvtárs találkozni kíván két katonával. No, mi lettünk a kiválasztott két katona. Nagyon örültünk mi ennek, s attól fogva egy hétig a találkozás koreográfiáját tanultuk. El lett nekünk sorolva öt lehetséges kérdés, melyet Oláh elvtárs fel fog tenni, s szóról szóra be kellett vágnunk az öt helyes választ. Továbbá meg kellett tanulnunk az üdvözlés, de még az előre látható elvtársi kézfogás koreográfiáját is.

Aztán eljött a nagy nap, és Oláh elvtárs tényleg azt kérdezte, és Oláh elvtárs tényleg úgy fogott kezet.
Működött a rendszer, mi tagadás...

Elrepült azóta huszonhárom boldogságos-boldogtalan esztendő, s lám Gyurcsány elvtárs is látogatóba indul.
Gyurcsány elvtárs meglátogatja egy nyugdíjasotthonban imádott nyugdíjasait. Ez alkalomból jó ideje tanulják a nyugdíjasok a koreográfiát. Előre fel- és megírták kérdéseiket, amelyeket egy éber csapat cenzúráz, rendszerez, nyilván azért, nehogy "parttalanná váljon" a nagy találkozás, és hiábavalóságokkal rabolják Gyurcsány elvtárs drága idejét.

Fel lesznek téve a kiválogatott kérdések, a kiválogatott nyugdíjasok által. Aztán lesznek csodálatos vágóképek este a híradókban, meghatottan tapsoló nyugdíjasokkal, akik ölelni-csókolni fogják Gyurcsány elvtársat. Élek a gyanúperrel, hogy a kérdések java része is arról fog majd érdeklődni, hogyan viseli Gyurcsány elvtárs az ellenzék s legfőképpen Orbán Viktor állandó gáncsoskodását. Ezen kívül pedig arról fognak érdeklődni a népek, vajon mennyivel lenne kevesebb a nyugdíjuk, ha Orbán Viktor visszatérne a hatalomba.

Nincsen baj, semennyi sem. Talán csak annyi, hogy Gyurcsány elvtársat nagyjából annyira érdekli a nyugdíjasok sorsa, mint Oláh elvtársat érdekelte annak idején a "honvéd elvtársak" helyzete. Gyurcsány elvtárs megúszni akar, és jól kijönni. Jól kijönni minden helyzetből.

Gyurcsány elvtárs kormányzásának horizontja az esti híradókig terjed.

Gyurcsány elvtárs sírni is tud, gombnyomásra. És aggódni, és fenyegetni, és megértő lenni - Gyurcsány elvtárs azt is tudja, mit jelent ötkor kelni és ötvenezer forintért dolgozni.

Gyurcsány elvtárssal van tele a történelem. Raszputyin, Néró s Machiavelli. Csupa csodálni való, tőrőlmetszett gazember.

A nyugdíjasok pedig le vannak csinálva. Ezt fogják megtapsolni.

Működik a rendszer.

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.