Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hazánk egyik száműzöttje: Géza
  2008-07-06 18:47:34, vasárnap
 
  ,,...Megállapíthatom: sok nevem volt.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a valamikori Pol.Osztályon miknek neveztek. Ott, és mindenkori vezető körökben Kis Hitlernek, Zsidónak, Bakunyinnak, Mocskos Szemétnek, Hazaárulónak, Cigánynak, Rohadt Panknak, Büdös Parasztnak, hogy csak néhányat említsek, a többire már persze nem emlékszem.
...
Bosszúból az Interpollal köröztettek emberrablásért, bár ez talán már hamarabb is elkezdődött, nem emlékszem pontosan. Viccnek mindenesetre jó volt. Jókat röhögtem, és persze megúsztam az üldözést, mint eddig szinte mindent.
Írtam valójában már 9 éves korom óta, akkor verseket, de egy tanárnőm azt mondta, hogy nagyon jók, és milyen ügyes kis csasztuskák lesznek majd belőle az iskolai tábortüzeknél.
Ezután egy darabig nem írtam. Ilyenekkel idelgelt ki a pedagógus-közösség.
Az életemet most nem írom le, nagyon hosszú lenne, mondjuk úgy sokrétű volt.
Az országban szinte mindenütt éltem, szinte minden társadalmi szinten, iskolák tömkelegéből lettem kitiltva, és végül kizavarva az országból, ki a világba, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy csak nem bírom ki, csak beledöglöm már végre.
Azonban élek, és élni is fogok még egy darabig, sőt most ismét támadni készülök.
...
Nyomás az irodalomba!
1996 májusa óta írok hivatásszerűen, 2001.szeptember 11.-én avattam magam profi íróvá, és úgy érzem, bár nem volt célom, hogy a világ első punk írója vagyok. Nem punkról, nem punkoknak, nem punkokat szerepeltetek a műveimben, hanem az írások stílusa punk.
Ezt én fantázia-realizmusnak kereszteltem el, így talán jobban eladható a konzervatív barmoknak is, akik tulajdonképpen kiteszik a világot.
...
Gyűlölöm az erőszakot, elsősorban a nemierőszakot.
Ahogy az emberirtást, a brutális háborúkat, a szőnyegbombázást, a hirosimai atombombát, a rasszizmust, de az antirasszizmust is, minden politikát, minden apolitikát..."



Szerző: Takács Tibor:
Csahos kutyák és más mesék. Nyíregyházi punkok az állambiztonság látókörében
,,A punkok csak reagálnak a helyzetre, hogy hogyan, az a helyzetet is jellemzi."
(Grandpierre Attila, 1985)1
A magyar punknak sokféle történelme van. Tárgyalható a fiatalság társadalmi helyzete felől közelítve,2 belehelyezhető egy általánosabb kulturális kontextusba,3 illeszkedhet a hazai könnyűzene történetébe,4 lehet tárgyalni az új hullám részeként,5 vagy akár teljesen önálló zenei univerzumként.6 Újabb lehetőségek nyíltak a téma iránt érdeklődők számára az állambiztonsági iratok kutathatóvá tételével: az utóbbi években több, ezen a forrásanyagon nyugvó feldolgozás is megjelent a magyar könnyűzenéről.7
Jelen forrásközlés a punk és a politikai rendőrség, konkrétan a nyíregyházi Agydaganat együttes és vezetője, valamint a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének ,,találkozásáról" szól. Az együttest nem kísérték országos botrányok, eljárást sem indítottak tagjai ellen, így a zenekar neve mindezidáig többnyire csak említés szintjén fordult elő a punk hazai történetével foglalkozó munkákban. A ritka kivételek egyike Kürti László, ám ő is csak a nőket és a heteroszexuális kapcsolatot degradáló dalszövegével kapcsolatban említi az Agydaganatot és az együttes Tanító néni című számát, amelynek a szövegét olyannyira vulgárisnak találta, hogy nem közölte.8
Pozsonyi Ádámnak nem voltak ilyen fenntartásai, és közzé tette az ominózus dalszöveget. Pozsonyi könyve egyébként valamivel bővebben foglalkozik az Agydaganattal, így rövid értékelés mellett (,,Zeneileg klasszikus '77-es punk-rockot játszottak, a bevált sémák szerint, nem túl egyedien, nem túl intellektuálisan, de hatásosan.") egy hiteles szemtanú beszámolóját is közli a nyíregyházi együttes egyik koncertjéről.9
Az együttes vezetője és frontembere, ....1981-ben került az állambiztonság látókörébe.10 A következő évben már nyilvántartásba is vették: operatív nyilvántartó kartonját 1982. október 8-án állította ki a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztálya. A nyilvántartásba vétel alapját az képezte, hogy ....t]ársadalmi rendszerünkkel szemben áll, antiszociális beállítottságú. Lakásán ellenséges magatartást bizonyító iratokat, jelvényeket tartott. A KISZ és a szakszervezettől eltérő önvédelmi jelleggel működő szervezetet akart létrehozni. Folyamatosan ideologizál ellenzéki irányba." A kartonról kiderül az is, hogy a ,,szerv" 1982. október 5-én nevelő jellegű beszélgetést folytatott vele. Az ..... vonatkozó anyagokat előbb a 35-F-10145 számú figyelő dossziéban gyűjtötték, majd disszidálása után áttették a 35-OD-4562 számú objektum-dossziéba.11 Ez a dosszié nem került a Történeti Levéltárba, így nem tudjuk, hogy ... - vagy, ahogy barátai, ismerősei szólították, Géza - miért és hogyan került a megyei állambiztonsági szervek látókörébe, és miben állt ellenséges tevékenysége, beállítottsága."




 
 
2 komment , kategória:  Általános  
MNM-Hírlevél: Homoszexuális...
  2008-07-06 11:34:34, vasárnap
 
  Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!


Homoszexuális-felvonulás: 31 sérült, 58 előállított


A rendőrség 58 embert állított elő a tegnapi homoszexuális-felvonulás ellentüntetésein, hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, valamint rongálás miatt. A rendbontók többször is összecsaptak a rendőrökkel. Összesen 20 civil és 11 rendőr sérült meg.

Az ellendemonstrálók felgyújtottak egy rendőrautót, kettő pedig egymással ütközött össze. Összesen 13 rendőrautó sérült meg. Tóth Gábor budapesti rendőrkapitány a köztévé reggeli műsorában azt mondta: a rendőrség jól végezte a biztosítást, megelőzte a súlyos történéseket és gyorsan reagált. Azt azonban elismerte: nem tudták teljesen megakadályozni a rendbontásokat, szerinte a demokrácia miatt. Éjszaka nem volt további rendbontás.

A felvonulás után felpofozták az SZDSZ-es Horn Gábort, Orosz József ismert szociálliberális újságírót fejbe vágták, az MSZP-s Lévai Katalint és a másságát nyíltan vállaló Szetey Gábort szállító autót pedig megdobálták az ellentüntetők a Városligetnél. Egyik politikus sem sérült meg. A homoszexuálisokat végül rendőrsorfal mellett menekítették ki a kordonnal körbezárt Ötevenhatosok teréről. Lévai Katalin szerint a magyar demokrácia egyik szégyenteli napja volt a tegnapi. A köztévé reggeli műsorában azt mondta: azért ment ki a felvonulásra, mert szerinte a politikusoknak jelenlétükkel is példát kell mutatniuk, valamint vállalniuk azt a sorsot, amit a homoszexuálisok nap mint nap átélnek. Azt, hogy ezen mit ért, nem fejtette ki.

Horgászboltban is kapható aromaanyagot, az emberi egészségre ártalmatlan vajsavat találtak a rendőrök az Andrássy út egyik nem használt lakásában. Ezt írja közleményében a bombagyar.hu portálon Tomcat, az ismert blogger, barátai előállításáról. Leszögezi: az anyagnak nincs maró hatása, csak erős szaga van, birtoklása pedig nem bűncselekmény. A lakásban talált tojásokba ezt az anyagot, valamint piros, szintén ártalmatlan élelmiszerfestéket fecskendeztek. Azt elismerte, hogy a fiatalok azért voltak a lakásban, hogy megdobálják a homoszexuális-felvonulás résztvevőit. A blogger szerint viszont nem igaz a rendőrség és a média azon állítása, hogy a lakásban gyúlékony anyagokat, pláne robbanóanyagot vagy Molotov-koktélokat találtak volna. Az előállított öt embert éjszaka szabadon engedték.

(hírTV)


Meggyet döntöttek a Parlament előtt


A meggy alacsony felvásárlási ára ellen tiltakozó gazdák közel egy tonna gyümölcsöt osztottak szét a megjelenteknek. Cser Ágnes két marokkal osztotta a gyümölcsöt. A gyümölcstermelők egyébként kartellgyanútól tartanak, és le sem szedik idén a meggyet, ha nem sikerül az árakon változtatni.

Meggyben fürdött a budapesti Nádor utca egy szakasza csütörtök délután. 8-9 száz kiló meggyet osztottak szét ugyanis a gazdák a Kossuth téren és a Nádor utcában. A demonstratív meggyosztást azért rendezte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) az Egészségügyi és Szociális ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) segítségével, hogy ezzel tiltakozzanak a meggy alacsony felvásárlási ára ellen, mely a tavalyi év után ismét komoly gondot okoz a gyümölcstermesztőknek.

Az "ingyen" varázsszava sokakat felcsigázott. Legalább száz nyugdíjas állt sorban a Nádor utcában található, az egészségügy halálát megjelenítő, kórházi bútorokból és keresztekből álló installáció előtt, mely erre a délutánra meggyosztó pulttá avanzsált. A tetejéről pedig nem más, mint Cser Ágnes EDDSZ-elnök osztotta a gyümölcsöt, széttrancsírozott meggyeken taposva.

Az osztogatás egyesekből az Electro World és az Aréna Pláza megnyitásakor tapasztalt zsákmányösztönöket is előcsalta. Míg a többség türelmesen kivárta a sorát, volt, aki rávetette magát a gyümölcsökre. Az egyik idős asszony még meg is ütötte az őt lefényképező fotóst, még több meggyet követelt, majd rohadt ingyenélő bandának nevezett mindenkit, aki tevékenységét valamilyen formában korlátozni próbálta.

Kartellgyanú

A nyugalom helyreállításában a helyszínen lévő rendőröknek is be kellett segíteniük. A gazdáknak sem esett jól a túlzott hevesség, "maguknak az sem tetszik, ha jót akarunk?" - méltatlankodott Budai Gyula, a Magosz igazgatója.

Budai Gyula a helyszínen elmondta, hogy jelenleg az egész ország területén ötven-hatvan forintért veszik meg a felvásárlók a meggyet. Ez a fele annak az összegnek, amibe egy kiló meggy megtermelése kerül, így a tavalyi fagykár után idén ismét bajba kerülnek a meggytermesztők, mert eladhatatlanná válik az országban megtermett körülbelül hatvanezer tonna meggy.

A Magosz ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, mivel gyanújuk szerint a felvásárlók kartellmódszerekkel szorítják le a felvásárlási árat. A gazdák javaslatokat is megfogalmaztak a probléma megoldása érdekében, például a hipermarket-láncok alaposabb felügyeletét.

Gyümölcsért leoltást

Budai Gyula szerint százötven forintos kilónkénti ár lenne megfelelő a gazdáknak. Ebben az esetben viszont lehet, hogy a termés nagy része a fákon fog maradni, mivel nem éri meg eladni sem.

Cser Ágnes eközben egy ténsasszony kiállásával merte a Fejér megyéből érkező gazdák által hozott meggyet a nyugdíjasok zacskóiba. A gyümölcsből rengeteg lehullott a földre, így egy idő után már meggyeken taposott mindenki. A Nádor utcai osztás előtt a Parlament előtt is volt egy kisebb akció. Itt százhúsz kiló meggyet borítottak le egy fóliára a gazdák, tiltakozásképpen. A gyümölcsöt innen is elkapkodták az emberek.

Hírszerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 326 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5564
  • e Hét: 6944
  • e Hónap: 7891
  • e Év: 43832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.