Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tallózó
  2008-08-10 23:55:24, vasárnap
 
  Pilhál György: Bukottak még
2008. augusztus 8. 08:41 MNO

Pilhál György: A félresikerült tévéadón szerdán Dobrev Klárát, Gyurcsány feleségét faggatta három potentát hölgy. Egyik jobban alákérdezett, mint a másik. Megtudhattuk, hogy Klára asszony végtelenül elégedett férje politikai munkásságával, őszödi beszéde pedig egyenesen beleilleszkedik a magyar politika relikviáiba. A Ferenc - ez volt minden bekezdés eleje és vége -, a Bibliában nem ejtenek ennyi szót az Úrról.

***************
Nincs kapacitása a rendőrségnek a drogterjesztő hálózatok felgöngyölítésére
2008. augusztus 8., péntek 5:30 InfoRádió

Nincs elég ereje ahhoz a magyar rendőrségnek, hogy felderítse azokat a szervezett bűnözői hálózatokat, amelyek drogot terjesztenek az országban. A Rendőrtiszti Főiskola tanára hangsúlyozza: rendkívül pénz-, idő- és energiaigényes munka ez, ezért gyakran a cél előtt fullad ki egy-egy ügy.

***************
Tíz év legnagyobb botrányai - az igazi felelősök mindig megúszták

A Figyelő szerkesztősége összeállította az elmúlt tíz év szerinte legnagyobb botrányait. Közös jellemzőjük, hogy a felelősöket, ha voltak egyáltalán, mindig csak alsóbb szinteken találták meg, jóllehet menet közben több magas rangú szereplő neve is felmerült.

***************
Draskovics a Gárda ellen - "A rendőrség jogászi segítséget kap"
2008. július 24.

Draskovics a Gárda ellen - "A rendőrség jogászi segítséget kap"Sürgős jogi választ kell adni a Magyar Gárda félelemkeltő, cigányellenes masírozgatásaira. A rendőrség a jövőben külső jogászi segítséget kap, hogy pontosabban minősíthesse a kényesebb bűncselekményeket - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Magyar Narancsban.

***************
Melegmenet
Draskovics: jól tette dolgát a rendőrség, csak lassan
2008. július 11. 17:47 HVG

Elemzéseket és konzultációkat követően tesz javaslatot az igazságügyi és rendészeti miniszter a jogszabályok kiegészítésére, hogy megfelelően kezelhessék a szélsőséges megnyilvánulásokat - erről maga Draskovics Tibor tájékoztatta levélben a kormányfőt.

***************
Informatikai kordon a kormány körül?
2008. augusztus 8., 11:36 fidesz.hu

Gyurcsány Ferenc a hibás, hogy a kormány szinte divatot csinált abból, hogy 10-100 milliókat költenek el felesleges, vagy soha meg nem valósuló beruházásokra - mutatott rá Cser-Palkovics András pénteki sajtótájékoztatóján.

***************
Eltűntek a Draskovics-iratok a rendőrség honlapjáról
[origo] 2008. 02. 14., 7:27Utolsó módosítás: 2008. 02. 14., 13:49

"A keresett oldalt valószínüleg eltávolították" - olvasható a rendőrség honlapjának azon az oldalán, ahol korábban egy, Draskovics Tibor kijelölt rendészeti minisztert is érintő titkos nyomozás dokumentumait lehetett letölteni. Az eltávolított iratok arról szóltak, hogy a gyanú szerint Draskovics vámosokat próbált befolyásolni egy olajcég bírságágának mérséklése érdekében. Forrás: MTI

***************
MANIFESZTUM ÉS FELHÍVÁS

A Kárpát-medencei magyarság az új Európában A népek önrendelkezése és szabadsága

Az írországi "NEM" a lisszaboni szerződésre - mint a népek önrendelkezési jogának jellegzetes kifejeződése - új mérföldkő Európa fejlődésében.

Ez az önrendelkezési folyamat, amely 1989 novemberében Lipcsében kezdődött és a német egyesítés után számtalan népnek függetlenséget és szabadságot hozott, most az Európai Uniót is elérte és ezzel ez a folyamat visszafordíthatatlanná vált.

Az írországi példa mutatja, hogy egy nép szabadon kinyilvánított politikai akaratát respektálni kell, hogy csak a népnek és semmilyen kormánynak vagy szervezetnek nincs joga szuverenitását és függetlenségét érintő kérdésekben dönteni.

A magyar kérdés megoldása és a Kárpát-medencei népek együttélése, az önrendelkezés, szabadság és egyenlőség alapján már három generáció óta beteljesülésre vár. Több millió magyar a mai napig másodrangú állampolgárként diszkriminációnak, jogi hátrányoknak és sokszor a többségi lakosság agresszív nacionalizmusnak van kitéve.

Míg más népek - az észtek, lettek, litvánok, szlovének, horvátok, bosnyákok, montenegróiak és most a koszovói albánok is - az önrendelkezési jog alapján szabadságot és függetlenséget nyertek, a magyarok még autonómiát sem kapnak.
A Kárpát-medence Európa legmarkánsabb földrajzi, történelmi és kulturális egysége. A Magyar Királyság évszázadokon át jelentős tényező volt Európa történelmében, mint védőbástya a keleti veszélyek ellen, vagy mint a demokratikus szabadságjogok, a vallásszabadság, a regionalizmus és az autonómia bölcsője.

Ma politikai vákuum, bizonytalanság, egyenlőtlenség és konfliktusveszély mutatkozik.

A Kárpát-medence is - az Európai Unió fogalom használata értelmében - a "szabadság, jog és biztonság" területe kell legyen. Ez kizárólagosan az önrendelkezés alapján lehetséges.

A jog az önrendelkezésre a magyar népnek is jár, de élni kell vele, követelni kell ezt a jogot. A Kárpát-medencei magyarság államalkotó nép, több mint ezer éves közös történelemmel, közös kultúrával és közös identitással. Ezért a magyarságtól nem szabad megtagadni ugyanazt a jogot az önrendelkezésre, amely számtalan európai nép megkapott az elmúlt 18 évben.

A követelésnek nem csak politikai, hanem jogi alapja is van:
- Az önrendelkezési jog mint természetes jog minden más szabadságjognak az alapja, nemcsak számtalan ENSZ-határozat és deklaráció, hanem az Európa Tanács és az EBÉÉ határozatai is megerősítik ezt a jogot.

Az Önrendelkezési jog írott nemzetközi joggá vált, amikor 1977-ben hatályba lépett az ENSZ Közgyűlése által elfogadott Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya és a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Egyezségokmánya. Ezen okmányok első cikkelye így szól:
"Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket."

Az önrendelkezési jog méghozzá kötelező jellegű - ius cogens -, ami azt jelenti, hogy ezt a jogot nem csak be kell tartani, hanem erről a jogról le sem lehet mondani. Minden szerződés, amely megszegi ezt a jogot, semmis.

Mindenütt, ahol az első világháború után népszavazás nélkül új határokat húztak, megsértették az alapvető önrendelkezési jogot. Az Egyesült Államok emiatt nem ratifikálta a Trianoni szerződést.

- A többször említett pacta sünt servanda elve sem alkalmazható, mert tárgyalások hiányában nem szerződésről, hanem diktátumról van szó.
Jegyzet:
- Spanyolország azzal az indokolással, hogy az Utrechti "békeszerződés" (17IS í) diktátum volt, visszaköveteli Gibraltárt.

Kína ezzel az indokolással visszakövetelte és vissza is kapta az ópiumháborúban elvesztett területeit.

A nemzetközi szerződések jogairól 1969. május 23-án Bécsben aláírt Nemzetközi Egyezmény kimondja, hogy minden szerződés semmis amely kényszerhelyzetben (51. cikkely), és amely erőszakkal való fenyegetéssel vagy annak alkalmazásával, vagy az ENSZ Alapokmányában leírt nemzetközi jog alapelveinek megszegésével jött létre (52. cikkely).

Az ENSZ közgyűlése 1960. december 14-én elfogadott deklarációjában kimondta, hogy a nemzeti egység és territoriális integritás szétszakítása nem egyeztethető össze az ENSZ céljaival és elveivel. (Res. 1514 (XV) 6.§) Tehát: A trianoni határok az ENSZ deklaráció értelmében is jogellenesek, mert nem csak a territoriális integritást, hanem a nemzeti egységet is megbontották.
Jegyzet:
E deklaráció alapján az ENSZ közgyűlése Gibraltár visszakövetelésében Spanyolországnak adott igazat, mert Gibraltár mindig Spanyolország történelmi és kulturális része volt - bár ott már 300 éve nem élnek spanyolok!!!

Mire várunk? Magunknak kell kezünkbe vennünk sorsunkat! Az önrendelkezési joggal élni kell. Az Európai Unió nem biztosítja az ehhez szükséges feltételeket, sőt nem is ismeri el a kollektív jogokat, még kevésbé az önrendelkezési jogot, autonómia formájában sem. Nem beszélve arról, hogy a tagországok között nincs egységes fellépés. Az Európai Unió tehát nem fog és nem is akar segíteni. Az Európai Unióban az autonómia kérdését belügynek tekintik. Hamis reményeket keltenek azok, akik mást mondanak.
Az önrendelkezési jog a nép akaratán alapul.

A nép akaratát hivatalos vagy belső népszavazással meg kell állapítani és ki kell nyilvánítani! Példa lehet Francesco Cossiga volt olasz államelnök és belügyminiszter beadványa az olasz szenátusban, amelyben népszavazást követel Dél-Tirolban, "mert az önrendelkezési jogot nem szabad megvonni a déltiroli néptől sem".

Cossiga javaslata alapján négy kérdést kell feltenni az ottani német lakosságnak, amelyek alapján négy lehetőség közül lehet választani: 1. Maradjon a mostani helyzet Olaszországon belül 2. Független Dél-Tirol 3. Csatlakozás Ausztriához 4. Csatlakozás Németországhoz.

Ugyanilyen kérdéseket kell a Kárpát-medencei magyarságnak is feltenni! A Magyarországgal szomszédos országok mindegyike, vagy már EU-tagállam, vagy ezután szándékszik csatlakozni az európai közösséghez. Tehát a már meglévő egyensúlyt nem lehet veszélyeztetni, akkor sem, ha némelyik döntés a Magyarországhoz való csatlakozás mellett szólna.

Kezdeményezzük az egyetlen járható utat, amely végre megoldaná a mélyen gyökerező és nem veszélytelen magyar problémát és megelőzné a jövőbeni konfliktusokat.

Kezdeményezzük hivatalos vagy belső népszavazást az egész Kárpát­-medencében. Meg kell teremteni a kárpát-medencei magyarság békés együttélésének és megmaradásának a szilárd alapját a szükséges tárgyalások megkezdéséhez.

Felhívással fordulok minden magyar politikai párthoz, képviselethez, minden politikushoz, közszereplő személyiséghez és szervezethez, valamint a médiához: vállaljanak felelősséget a kárpát-medencei magyarság iránt, ne hagyják veszni a magyar nép önrendelkezési jogát!

Ez nem pártkérdés. Ez összmagyar nemzeti ügy. Ez egyaránt Európa ügye is. Egy békés Európa feltétele, hogy minden nép és nemzet szabadságban és önrendelkezetten éljen. Európa csak akkor lehet a "szabadság, biztonság és jog"
területe.

Bécs/Gyergyószentmiklós, 2008 augusztusában
Eva Mária Bárki

***************
Magyarositani a magyart kell!
Wass Albert fia az EMI-táborban

Magyarositani nem az oláhot, nem a tótot és a rácot kell, magyarositani a magyart kell! - idézte gróf Széchenyi Istvánt, a legnagyobb magyar ma is aktuális gondolatát Raffay Ernő történész, aki a konzervativizmus és a liberalizmus között eszmetörténeti összehasonlitást végzett az EMI-táborban 2008. augusztus 8-án.

***************
A KÖZTÁRSASÁG SZENÁTUSA
Alkotmánytörvénytervezet Land Südtirol - Autonómé Provinz Bozen az önrendelkezési jogának elismeréséről
Francesco Cossiga szenátor kezdeményezése

JELENTÉS

Dél-Tirol történelme és Olaszország által való bekebelezése a második világháború után elég bonyolult ügy. Dél-Tirol Kelet-Tirol, Észak-Tirol az olasz Tirollal (együtt Welschtirolnak, Tirolo guelfonak vagy Trentinonak is) együtt alkotja a Tirol Grófságot, mely évszázadok óta katolikus és kétnyelvű, ahogy maga Trentino is. A cseh királyokkal és az osztrák hercegekkel állt összeköttetésben, nem állt sem egy olasz tartomány, sem egy olasz herceg szuverenitása alatt. A Tirol Grófság mindig különleges státuszt élvezett: például csapatait a tiroli országgyűlés engedélye nélkül Tirol területén kívül nem lehetett bevetni.

***************
A magyarok kiirtandók?

Nincs ország a világon, amelyik ne tartaná meg az utódok emlékezetében a fényes győzelmet, amelyet 9o7-ben a magyarok a Pozsony melletti csatában az egyesített európai seregek felett arattak. Tavaly az 1100 esztendeje történt eseményről nem, vagy alig esett szó a médiában. Ma: augusztus 9-én a csata végső befejezése és a magyarok általi győzelme 1101-es évfordulóján néhány mondattal emlékezünk.

***************
A hazugság elfáradt...Küszöbön az erőszak?
2008 augusztus 08 - péntek, 9:21 L88

A rendszer nem javítható. A Rend, melynek lényege a rendetlenség, önmagát zabálja fel. Minden reformja és intézkedése a szolgák kizsákmányolásáról és a "kívülállók" kiszolgálásáról szól! A Hatalom is kiszolgál. Szolgálataiért gazdagon jutalmazzák. Ezáltal válik zsarolhatóvá. A "kívülállók" döntenek mindenről. Ők társadalomellenesek. Nekik nem számít az EMBER. Ők testileg emberek, lelkileg NEM!

***************
Lefújni a hazugság porát...
Bencsik László a Magyarok VII. Világkongresszusának nemzetstratégiai onferenciáiról

Ismerjük meg az igazságot!

Rácz Sándornak, az egykori 56-os Nagy-budapesti Munkástanács elnökének szavai szolgáltak mottóul a Magyarok Világszövetségének július 30-i sajtótájékoztatójához. A Világszövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy még jelenleg is szinte minden nap hoz újabb igazság-felismerést nemzeti ügyeinkben, melyeket egyébként belep a hazugsághalmaz. Ezért ezeket a felismert igazságokat kötelesség továbbadni, utat jelölve ezzel a magyar ifjúságnak, a következő generációknak.

***************
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarok Világszövetsége, továbbiakban MVSZ, Alapszabálya 10. szakasz, 2.bek. kimondja, hogy az MVSZ rendes tagjainak joga: "felszólalni a sérelmes határozatok ellen". Ezért senki sem vonható felelőségre és nem üldözhető.

***************
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Tisztelt Közgyűlés!

Tájékoztatni kívánjuk az MVSZ Tisztújító Közgyűlését, hogy a Fővárosi Főügyészség 2008. április 8.-i levelében közli az MVSZ SZOT képviselőjével,hogy "jelen esetben nem állapítható meg, hogy az ügyben jogerős döntésszületett-e".

***************
Megkezdődtek Izrael végnapjai?
Nathan Gardels beszélget Zbigniew Brzezinskivel

A legzavarbaejtőbb elemzés Zbigniew Brzezinskitől, az USA hajdani nemzetbiztonsági tanácsadójától származik, aki összefüggésbe hozza az iraki és az izraeli viszályt, és nyersen kimondja:
"A neokon javallat (erőszakkal, egyoldalúan változtatni a dolgokat), amelyet Izrael is oszt, végzetes Amerikára, és végeredményben Izraelre is. Az a Közel-Kelet népességének a túlnyomó többségét teljesen az USA ellen fogja fordítani. Az iraki tanulságok magukért beszélnek. Ha tovább folytatja a neokon politikát, akkor az USA-t kikergetik a térségből, ami Izrael számára is a vég kezdete lesz." www.huffingtonpost.com/nathan-gardels/beginning-of-the-end-for-_b_26247.html

***************
Dohán Mihály levele Vadai Zsoltnak az Irán ellenes hazug zsidó propagandáról
Kedves Zsolt!

Volt egy amerikai munkatársam, aki innen Szaud-Arábiába ment dolgozni. Onnan írta, hogy egyszer megállították az utcán és kényszerítették, hogy végignézze, amint valakinek nyilvánosan levágták a kezét büntetésből. A nyilvános lefejezés is divatban van az "USA leghűségesebb arab szövetségesénél". (Az utóbbi kifejezést a National Geographicban olvastam egyszer.) Ez azonban sosem háborította föl az USA-t és sosem lépett fel az "emberi jogok" ottani megsértése ellen.

***************
Csendőrségi szabályzat
(részlet)

364. A csendőr a magyar honos, de más helyről letelepedett egyének életmódját, összeköttetéseit és keresetforrását stb. figyelje meg és amennyiben gyanúsak, szerezzem tájékoztatást előbbi tartózkodási helyük rendőrhatóságoktól vagy csendőrörsétől.

***************
Kanada csak módjával várja a bevándorlókat
2008.07.17 hrportal.hu

A magyar és a kanadai kormány is szeretné megelőzni, hogy a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám induljon el Magyarországról az észak-amerikai államba - mondta Diane Finley kanadai bevándorlási és állampolgársági miniszter az MTI-nek adott budapesti nyilatkozatában.

***************
Az Összmagyarság Történelmi Emlékhelyét avatják ma Gyimesbükkben
[ 2008. augusztus 09., 08:55 ] Erdély.ma

Az Összmagyarság Történelmi Emlékhelyét avatják fel szombaton az ezeréves magyar határ, a Rákóczi-vár szomszédságában, Gyimesbükkön. Az öt kopjafából álló emlékmű Füredi Gábor fafaragó alkotása. Az emlékművet a Károly Róbert magyar király által 1326-ban Visegrádon életre hívott, királyi Szent György Lovagrend Békéscsabai Priorátusa állíttatta, megvalósítását a békéscsabai priorátus avatott lovagjai: a Kápolnásfaluban született Both Imre, Csávás László, Dobroczki Mihály László és Szabó József támogatta.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2008-08-10 23:55:11, vasárnap
 
  Pilhál György: Bukottak még
2008. augusztus 8. 08:41 MNO

Pilhál György: A félresikerült tévéadón szerdán Dobrev Klárát, Gyurcsány feleségét faggatta három potentát hölgy. Egyik jobban alákérdezett, mint a másik. Megtudhattuk, hogy Klára asszony végtelenül elégedett férje politikai munkásságával, őszödi beszéde pedig egyenesen beleilleszkedik a magyar politika relikviáiba. A Ferenc - ez volt minden bekezdés eleje és vége -, a Bibliában nem ejtenek ennyi szót az Úrról.

***************
Nincs kapacitása a rendőrségnek a drogterjesztő hálózatok felgöngyölítésére
2008. augusztus 8., péntek 5:30 InfoRádió

Nincs elég ereje ahhoz a magyar rendőrségnek, hogy felderítse azokat a szervezett bűnözői hálózatokat, amelyek drogot terjesztenek az országban. A Rendőrtiszti Főiskola tanára hangsúlyozza: rendkívül pénz-, idő- és energiaigényes munka ez, ezért gyakran a cél előtt fullad ki egy-egy ügy.

***************
Tíz év legnagyobb botrányai - az igazi felelősök mindig megúszták

A Figyelő szerkesztősége összeállította az elmúlt tíz év szerinte legnagyobb botrányait. Közös jellemzőjük, hogy a felelősöket, ha voltak egyáltalán, mindig csak alsóbb szinteken találták meg, jóllehet menet közben több magas rangú szereplő neve is felmerült.

***************
Draskovics a Gárda ellen - "A rendőrség jogászi segítséget kap"
2008. július 24.

Draskovics a Gárda ellen - "A rendőrség jogászi segítséget kap"Sürgős jogi választ kell adni a Magyar Gárda félelemkeltő, cigányellenes masírozgatásaira. A rendőrség a jövőben külső jogászi segítséget kap, hogy pontosabban minősíthesse a kényesebb bűncselekményeket - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Magyar Narancsban.

***************
Melegmenet
Draskovics: jól tette dolgát a rendőrség, csak lassan
2008. július 11. 17:47 HVG

Elemzéseket és konzultációkat követően tesz javaslatot az igazságügyi és rendészeti miniszter a jogszabályok kiegészítésére, hogy megfelelően kezelhessék a szélsőséges megnyilvánulásokat - erről maga Draskovics Tibor tájékoztatta levélben a kormányfőt.

***************
Informatikai kordon a kormány körül?
2008. augusztus 8., 11:36 fidesz.hu

Gyurcsány Ferenc a hibás, hogy a kormány szinte divatot csinált abból, hogy 10-100 milliókat költenek el felesleges, vagy soha meg nem valósuló beruházásokra - mutatott rá Cser-Palkovics András pénteki sajtótájékoztatóján.

***************
Eltűntek a Draskovics-iratok a rendőrség honlapjáról
[origo] 2008. 02. 14., 7:27Utolsó módosítás: 2008. 02. 14., 13:49

"A keresett oldalt valószínüleg eltávolították" - olvasható a rendőrség honlapjának azon az oldalán, ahol korábban egy, Draskovics Tibor kijelölt rendészeti minisztert is érintő titkos nyomozás dokumentumait lehetett letölteni. Az eltávolított iratok arról szóltak, hogy a gyanú szerint Draskovics vámosokat próbált befolyásolni egy olajcég bírságágának mérséklése érdekében. Forrás: MTI

***************
MANIFESZTUM ÉS FELHÍVÁS

A Kárpát-medencei magyarság az új Európában A népek önrendelkezése és szabadsága

Az írországi "NEM" a lisszaboni szerződésre - mint a népek önrendelkezési jogának jellegzetes kifejeződése - új mérföldkő Európa fejlődésében.

Ez az önrendelkezési folyamat, amely 1989 novemberében Lipcsében kezdődött és a német egyesítés után számtalan népnek függetlenséget és szabadságot hozott, most az Európai Uniót is elérte és ezzel ez a folyamat visszafordíthatatlanná vált.

Az írországi példa mutatja, hogy egy nép szabadon kinyilvánított politikai akaratát respektálni kell, hogy csak a népnek és semmilyen kormánynak vagy szervezetnek nincs joga szuverenitását és függetlenségét érintő kérdésekben dönteni.

A magyar kérdés megoldása és a Kárpát-medencei népek együttélése, az önrendelkezés, szabadság és egyenlőség alapján már három generáció óta beteljesülésre vár. Több millió magyar a mai napig másodrangú állampolgárként diszkriminációnak, jogi hátrányoknak és sokszor a többségi lakosság agresszív nacionalizmusnak van kitéve.

Míg más népek - az észtek, lettek, litvánok, szlovének, horvátok, bosnyákok, montenegróiak és most a koszovói albánok is - az önrendelkezési jog alapján szabadságot és függetlenséget nyertek, a magyarok még autonómiát sem kapnak.
A Kárpát-medence Európa legmarkánsabb földrajzi, történelmi és kulturális egysége. A Magyar Királyság évszázadokon át jelentős tényező volt Európa történelmében, mint védőbástya a keleti veszélyek ellen, vagy mint a demokratikus szabadságjogok, a vallásszabadság, a regionalizmus és az autonómia bölcsője.

Ma politikai vákuum, bizonytalanság, egyenlőtlenség és konfliktusveszély mutatkozik.

A Kárpát-medence is - az Európai Unió fogalom használata értelmében - a "szabadság, jog és biztonság" területe kell legyen. Ez kizárólagosan az önrendelkezés alapján lehetséges.

A jog az önrendelkezésre a magyar népnek is jár, de élni kell vele, követelni kell ezt a jogot. A Kárpát-medencei magyarság államalkotó nép, több mint ezer éves közös történelemmel, közös kultúrával és közös identitással. Ezért a magyarságtól nem szabad megtagadni ugyanazt a jogot az önrendelkezésre, amely számtalan európai nép megkapott az elmúlt 18 évben.

A követelésnek nem csak politikai, hanem jogi alapja is van:
- Az önrendelkezési jog mint természetes jog minden más szabadságjognak az alapja, nemcsak számtalan ENSZ-határozat és deklaráció, hanem az Európa Tanács és az EBÉÉ határozatai is megerősítik ezt a jogot.

Az Önrendelkezési jog írott nemzetközi joggá vált, amikor 1977-ben hatályba lépett az ENSZ Közgyűlése által elfogadott Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya és a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Egyezségokmánya. Ezen okmányok első cikkelye így szól:
"Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket."

Az önrendelkezési jog méghozzá kötelező jellegű - ius cogens -, ami azt jelenti, hogy ezt a jogot nem csak be kell tartani, hanem erről a jogról le sem lehet mondani. Minden szerződés, amely megszegi ezt a jogot, semmis.

Mindenütt, ahol az első világháború után népszavazás nélkül új határokat húztak, megsértették az alapvető önrendelkezési jogot. Az Egyesült Államok emiatt nem ratifikálta a Trianoni szerződést.

- A többször említett pacta sünt servanda elve sem alkalmazható, mert tárgyalások hiányában nem szerződésről, hanem diktátumról van szó.
Jegyzet:
- Spanyolország azzal az indokolással, hogy az Utrechti "békeszerződés" (17IS í) diktátum volt, visszaköveteli Gibraltárt.

Kína ezzel az indokolással visszakövetelte és vissza is kapta az ópiumháborúban elvesztett területeit.

A nemzetközi szerződések jogairól 1969. május 23-án Bécsben aláírt Nemzetközi Egyezmény kimondja, hogy minden szerződés semmis amely kényszerhelyzetben (51. cikkely), és amely erőszakkal való fenyegetéssel vagy annak alkalmazásával, vagy az ENSZ Alapokmányában leírt nemzetközi jog alapelveinek megszegésével jött létre (52. cikkely).

Az ENSZ közgyűlése 1960. december 14-én elfogadott deklarációjában kimondta, hogy a nemzeti egység és territoriális integritás szétszakítása nem egyeztethető össze az ENSZ céljaival és elveivel. (Res. 1514 (XV) 6.§) Tehát: A trianoni határok az ENSZ deklaráció értelmében is jogellenesek, mert nem csak a territoriális integritást, hanem a nemzeti egységet is megbontották.
Jegyzet:
E deklaráció alapján az ENSZ közgyűlése Gibraltár visszakövetelésében Spanyolországnak adott igazat, mert Gibraltár mindig Spanyolország történelmi és kulturális része volt - bár ott már 300 éve nem élnek spanyolok!!!

Mire várunk? Magunknak kell kezünkbe vennünk sorsunkat! Az önrendelkezési joggal élni kell. Az Európai Unió nem biztosítja az ehhez szükséges feltételeket, sőt nem is ismeri el a kollektív jogokat, még kevésbé az önrendelkezési jogot, autonómia formájában sem. Nem beszélve arról, hogy a tagországok között nincs egységes fellépés. Az Európai Unió tehát nem fog és nem is akar segíteni. Az Európai Unióban az autonómia kérdését belügynek tekintik. Hamis reményeket keltenek azok, akik mást mondanak.
Az önrendelkezési jog a nép akaratán alapul.

A nép akaratát hivatalos vagy belső népszavazással meg kell állapítani és ki kell nyilvánítani! Példa lehet Francesco Cossiga volt olasz államelnök és belügyminiszter beadványa az olasz szenátusban, amelyben népszavazást követel Dél-Tirolban, "mert az önrendelkezési jogot nem szabad megvonni a déltiroli néptől sem".

Cossiga javaslata alapján négy kérdést kell feltenni az ottani német lakosságnak, amelyek alapján négy lehetőség közül lehet választani: 1. Maradjon a mostani helyzet Olaszországon belül 2. Független Dél-Tirol 3. Csatlakozás Ausztriához 4. Csatlakozás Németországhoz.

Ugyanilyen kérdéseket kell a Kárpát-medencei magyarságnak is feltenni! A Magyarországgal szomszédos országok mindegyike, vagy már EU-tagállam, vagy ezután szándékszik csatlakozni az európai közösséghez. Tehát a már meglévő egyensúlyt nem lehet veszélyeztetni, akkor sem, ha némelyik döntés a Magyarországhoz való csatlakozás mellett szólna.

Kezdeményezzük az egyetlen járható utat, amely végre megoldaná a mélyen gyökerező és nem veszélytelen magyar problémát és megelőzné a jövőbeni konfliktusokat.

Kezdeményezzük hivatalos vagy belső népszavazást az egész Kárpát­-medencében. Meg kell teremteni a kárpát-medencei magyarság békés együttélésének és megmaradásának a szilárd alapját a szükséges tárgyalások megkezdéséhez.

Felhívással fordulok minden magyar politikai párthoz, képviselethez, minden politikushoz, közszereplő személyiséghez és szervezethez, valamint a médiához: vállaljanak felelősséget a kárpát-medencei magyarság iránt, ne hagyják veszni a magyar nép önrendelkezési jogát!

Ez nem pártkérdés. Ez összmagyar nemzeti ügy. Ez egyaránt Európa ügye is. Egy békés Európa feltétele, hogy minden nép és nemzet szabadságban és önrendelkezetten éljen. Európa csak akkor lehet a "szabadság, biztonság és jog"
területe.

Bécs/Gyergyószentmiklós, 2008 augusztusában
Eva Mária Bárki

***************
Magyarositani a magyart kell!
Wass Albert fia az EMI-táborban

Magyarositani nem az oláhot, nem a tótot és a rácot kell, magyarositani a magyart kell! - idézte gróf Széchenyi Istvánt, a legnagyobb magyar ma is aktuális gondolatát Raffay Ernő történész, aki a konzervativizmus és a liberalizmus között eszmetörténeti összehasonlitást végzett az EMI-táborban 2008. augusztus 8-án.

***************
A KÖZTÁRSASÁG SZENÁTUSA
Alkotmánytörvénytervezet Land Südtirol - Autonómé Provinz Bozen az önrendelkezési jogának elismeréséről
Francesco Cossiga szenátor kezdeményezése

JELENTÉS

Dél-Tirol történelme és Olaszország által való bekebelezése a második világháború után elég bonyolult ügy. Dél-Tirol Kelet-Tirol, Észak-Tirol az olasz Tirollal (együtt Welschtirolnak, Tirolo guelfonak vagy Trentinonak is) együtt alkotja a Tirol Grófságot, mely évszázadok óta katolikus és kétnyelvű, ahogy maga Trentino is. A cseh királyokkal és az osztrák hercegekkel állt összeköttetésben, nem állt sem egy olasz tartomány, sem egy olasz herceg szuverenitása alatt. A Tirol Grófság mindig különleges státuszt élvezett: például csapatait a tiroli országgyűlés engedélye nélkül Tirol területén kívül nem lehetett bevetni.

***************
A magyarok kiirtandók?

Nincs ország a világon, amelyik ne tartaná meg az utódok emlékezetében a fényes győzelmet, amelyet 9o7-ben a magyarok a Pozsony melletti csatában az egyesített európai seregek felett arattak. Tavaly az 1100 esztendeje történt eseményről nem, vagy alig esett szó a médiában. Ma: augusztus 9-én a csata végső befejezése és a magyarok általi győzelme 1101-es évfordulóján néhány mondattal emlékezünk.

***************
A hazugság elfáradt...Küszöbön az erőszak?
2008 augusztus 08 - péntek, 9:21 L88

A rendszer nem javítható. A Rend, melynek lényege a rendetlenség, önmagát zabálja fel. Minden reformja és intézkedése a szolgák kizsákmányolásáról és a "kívülállók" kiszolgálásáról szól! A Hatalom is kiszolgál. Szolgálataiért gazdagon jutalmazzák. Ezáltal válik zsarolhatóvá. A "kívülállók" döntenek mindenről. Ők társadalomellenesek. Nekik nem számít az EMBER. Ők testileg emberek, lelkileg NEM!

***************
Lefújni a hazugság porát...
Bencsik László a Magyarok VII. Világkongresszusának nemzetstratégiai onferenciáiról

Ismerjük meg az igazságot!

Rácz Sándornak, az egykori 56-os Nagy-budapesti Munkástanács elnökének szavai szolgáltak mottóul a Magyarok Világszövetségének július 30-i sajtótájékoztatójához. A Világszövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy még jelenleg is szinte minden nap hoz újabb igazság-felismerést nemzeti ügyeinkben, melyeket egyébként belep a hazugsághalmaz. Ezért ezeket a felismert igazságokat kötelesség továbbadni, utat jelölve ezzel a magyar ifjúságnak, a következő generációknak.

***************
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarok Világszövetsége, továbbiakban MVSZ, Alapszabálya 10. szakasz, 2.bek. kimondja, hogy az MVSZ rendes tagjainak joga: "felszólalni a sérelmes határozatok ellen". Ezért senki sem vonható felelőségre és nem üldözhető.

***************
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Tisztelt Közgyűlés!

Tájékoztatni kívánjuk az MVSZ Tisztújító Közgyűlését, hogy a Fővárosi Főügyészség 2008. április 8.-i levelében közli az MVSZ SZOT képviselőjével,hogy "jelen esetben nem állapítható meg, hogy az ügyben jogerős döntésszületett-e".

***************
Megkezdődtek Izrael végnapjai?
Nathan Gardels beszélget Zbigniew Brzezinskivel

A legzavarbaejtőbb elemzés Zbigniew Brzezinskitől, az USA hajdani nemzetbiztonsági tanácsadójától származik, aki összefüggésbe hozza az iraki és az izraeli viszályt, és nyersen kimondja:
"A neokon javallat (erőszakkal, egyoldalúan változtatni a dolgokat), amelyet Izrael is oszt, végzetes Amerikára, és végeredményben Izraelre is. Az a Közel-Kelet népességének a túlnyomó többségét teljesen az USA ellen fogja fordítani. Az iraki tanulságok magukért beszélnek. Ha tovább folytatja a neokon politikát, akkor az USA-t kikergetik a térségből, ami Izrael számára is a vég kezdete lesz." www.huffingtonpost.com/nathan-gardels/beginning-of-the-end-for-_b_26247.html

***************
Dohán Mihály levele Vadai Zsoltnak az Irán ellenes hazug zsidó propagandáról
Kedves Zsolt!

Volt egy amerikai munkatársam, aki innen Szaud-Arábiába ment dolgozni. Onnan írta, hogy egyszer megállították az utcán és kényszerítették, hogy végignézze, amint valakinek nyilvánosan levágták a kezét büntetésből. A nyilvános lefejezés is divatban van az "USA leghűségesebb arab szövetségesénél". (Az utóbbi kifejezést a National Geographicban olvastam egyszer.) Ez azonban sosem háborította föl az USA-t és sosem lépett fel az "emberi jogok" ottani megsértése ellen.

***************
Csendőrségi szabályzat
(részlet)

364. A csendőr a magyar honos, de más helyről letelepedett egyének életmódját, összeköttetéseit és keresetforrását stb. figyelje meg és amennyiben gyanúsak, szerezzem tájékoztatást előbbi tartózkodási helyük rendőrhatóságoktól vagy csendőrörsétől.

***************
Kanada csak módjával várja a bevándorlókat
2008.07.17 hrportal.hu

A magyar és a kanadai kormány is szeretné megelőzni, hogy a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám induljon el Magyarországról az észak-amerikai államba - mondta Diane Finley kanadai bevándorlási és állampolgársági miniszter az MTI-nek adott budapesti nyilatkozatában.

***************
Az Összmagyarság Történelmi Emlékhelyét avatják ma Gyimesbükkben
[ 2008. augusztus 09., 08:55 ] Erdély.ma

Az Összmagyarság Történelmi Emlékhelyét avatják fel szombaton az ezeréves magyar határ, a Rákóczi-vár szomszédságában, Gyimesbükkön. Az öt kopjafából álló emlékmű Füredi Gábor fafaragó alkotása. Az emlékművet a Károly Róbert magyar király által 1326-ban Visegrádon életre hívott, királyi Szent György Lovagrend Békéscsabai Priorátusa állíttatta, megvalósítását a békéscsabai priorátus avatott lovagjai: a Kápolnásfaluban született Both Imre, Csávás László, Dobroczki Mihály László és Szabó József támogatta.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai Konföderáció Első...
  2008-08-10 21:15:25, vasárnap
 
  Az Egyenes Úton járva
2008. 08. 08.

2008. augusztus 20-án 18 órakor az Európai Unió föderalista frakcióinak képviselőivel tárgyalást folytatunk "Az Európai Konföderáció Első Konferenciájának" megrendezéséről, amely szeptemberben vagy októberben lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A látszat csal
  2008-08-10 21:09:31, vasárnap
 
  A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad őt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:
magyar földön nem lesz új
Magyarország,
Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet.
(Wass Albert)




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vég kezdete...
  2008-08-10 21:08:00, vasárnap
 
  Megkezdődtek Izrael végnapjai?
Nathan Gardels beszélget Zbigniew Brzezinskivel

A legzavarbaejtőbb elemzés Zbigniew Brzezinskitől, az USA hajdani nemzetbiztonsági tanácsadójától származik, aki összefüggésbe hozza az iraki és az izraeli viszályt, és nyersen kimondja:
"A neokon javallat (erőszakkal, egyoldalúan változtatni a dolgokat), amelyet Izrael is oszt, végzetes Amerikára, és végeredményben Izraelre is. Az a Közel-Kelet népességének a túlnyomó többségét teljesen az USA ellen fogja fordítani. Az iraki tanulságok magukért beszélnek. Ha tovább folytatja a neokon politikát, akkor az USA-t kikergetik a térségből, ami Izrael számára is a vég kezdete lesz."

Az alábbiakban olvasható a Brzezinskivel folytatott beszélgetés a teljes terjedelmében:

Nathan Gardels: Izrael hat nap alatt megverte a nagy arab országokat, de nem volt képes a Hezbollahot legyőzni a visszavonulása előtti megszállás több, mint tíz éve alatt. Arra sem volt képes, hogy háromheti intenzív légicsapások, tüzérségi tűz és különleges földi műveletek után véget vessen a rakétacsapásoknak. Azt jelentené ez, hogy a Hezbollah "győzött", mert felnőtt Izraelhez, megsemmisítve az izraeli elrettentést azzal, hogy leleplezte a legyőzhetetlenségét?

Zbigniew Brzezinski: Nagyon fontos, hogy észrevegyük, hogy Izrael szabályszerű hadseregeket győzött le, amelyeket a legtöbb esetben tehetetlen és romlott kormányok vezettek. A Hezbollah aszimmetrikus háborút viselt Izrael ellen, amelynek egyre jobban radikalizálódó, sőt fanatizálódó tömegtámogatás képezte az alapját. Igen, Izraelnek sokkal több nehézsége lesz, ha ezzel kell szembe néznie, mint a korábbival.

Gardels: Az izraeli keményvonalasok, Atiel Sharon és Benjamin Netanyahu évek úóta úgy érvelnek, hogy Izrael "kemény szomszédságban" él, ahol az ellenségei csak az erőből értenek. Az amerikai neokonok ugyanúgy érveltek: hogyha egyoldalúan Irakba mennek, az az amerikai túlerőt olyan szemléltetően fogja bemutatni, hogy rémületbe ejtve a "kemény szomszédságot", azok el fogják fogadni az USA célkitűzéseit. Ez nem bizonyult tévedésnek? Nem vezetett a katonai fölény nyers eszköze biztonság helyett örökös ellenségeskedéshez? Sharon 1982-es támadása után bejárva Dél-Libanon lerombolt városait, az ember megjósolhatta, hogy ennek az eredménye évek multán olyasmi lesz, mint a Hezbollah Irael gyűlölete.

Brzezinski: A neokon javallat (erőszakkal, egyoldalúan változtatni a dolgokat), amelyet Izrael is oszt, végzetes Amerikára, és végeredményben Izraelre is. Az a Közel-Kelet népességének a túlnyomó többségét teljesen az USA ellen fogja fordítani. Az iraki tanulságok magukért beszélnek. Ha tovább folytatja a neokon politikát, akkor az USA-t kikergetik a térségből, ami Izrael számára is a vég kezdete lesz.

Gardels: A rengeteg ártatlan civil halála a dél-libanoni Kanaban - mint az amerikai csapatok által végrehajtott hadithai vérengzés Irakban - nem küld egy olyan üzenetet az araboknak és az irániaknak, hogy az USA-ból érkező "Új Közel-Kelet" hódítást, vérfürdőt és vérontást fog jelenteni? Még Shirin Ebadi is, a Nobel díjas iráni disszidens is azt mondta nekem legutóbb, hogy az irániak inkább el fogják szenvedni a mullahokat, mint a szörnyűségeket, amelyeket Irakban látnak.

Brzezinski: Pontosan ez az, ami miatt a neokon politika olyan felelőtlenül veszélyes mind Amerikára, mind Izraelre.

Gardels: Túllépve az Izrael-Hezbollah ellentéten, merre mozdul az USA térségi diplomáciája?

Brzezinski: Napjaink új eleme, hogy egyre nehezebb szétválasztani az izraeli-palesztin ügyet, az iraki ügyet és Iránt. Sem az Egyesült Államok, sem Izrael nem képes hogy egyoldalú megoldást kényszeríteni a Közel-Keletre. Bár biztosan vannak emberek, akik becsapják magukat és hisznek benne. Az izraeli-palesztin ügy csak erős nemzetközi részvétellel oldható meg, amely mindkét félnél a mérsékelteket támogatja, bármilyen sokan, vagy kevesen vannak, és egy olyan helyzetet hoz létre, amelyben a hadban álló feleknek inkább lesz érdeke a megegyezés, mint az ellenállás, mind a javasolt megoldás, mind a külső beavatkozás büntető képessége miatt. Amikor az iraki miniszterelnök (Jawad) al-Maliki élesen bírálta Izraelt a libanoni összecsapás miatt, az a jövendő dolgok előjele volt. Az a nézet, hogy az USA majd létrehoz egy simulékony, demokratikus, stabil, Amerika párti, Izraelt szerető Irakot, csak gyorsan foszló mítosz. Emiatt kell az USA-nak megkezdeni Irakkal a tárgyalást a kivonulás időpontjáról. Nem kéne elsietve kivonulnunk. (Zalmay) Khalilzad, az USA iraki nagykövete azt mondta nekem, hogy négy hónap elsietett volna. Elfogadom. De meg kéne egyeznünk, hogy valamikor ezután kivonulunk. Ami Iránt illeti, mi tettünk nekik egy ésszerű ajánlatot. Nem tudom, hogy elég okosak-e, hogy kedvezően válaszoljanak, vagy legalábbis ne elutasítóan. Hajlok arra a nézetre, hogy sem elutasítóan, sem elfogadóan nem fognak válaszolni, hanem megpróbálják befulladni az ügyet. De ez nem nagy baj, ha nem utasítják vissza.

Noha az iráni atomügy komoly, és bizonyos mértékig benne vannak a libanoni ügyben is, a tény az, hogy a kihívás, amit jelentenek, egyáltalán nem közvetlen. Ez azt jelenti, hogy van időnk foglalkozni vele. A nemzetközi politikában néha bölcsebb elhalasztani a veszélyt, mint megpróbálni teljesen kiküszöbölni. Ha ezt tesszük, az erős ellenállást vált ki, ami rossz hatású. Van időnk arra, hogy Iránnal foglalkozzunk, föltéve, hogy a folyamatot sínre tesszük azzal, hogy az atomenergia ügyével foglalkozunk, ami aztán kiterjeszthető úgy, hogy magába foglalja a térség biztonsági kérdéseit is.

Tárgyilagosan szemlélve Irán komoly ország. Nem olyan, min Irak. Ő kész megérteni. Kész az együttműködésre. Hosszabb történelmi távon minden előfeltétele megvan egy felemelkedő nemzetközi fejlődésre, ha azt az írástudatlanság mértékével, a továbbtanulási lehetőségekkel és a nők társadalmi szerepével mérjük. A mullahok Irán múltjához tartoznak, nem a jövőjéhez. Iránban a változás elkötelezettség, nem pedig szembenállás útján fog bekövetkezni.

Ha ilyen politikát folytatunk, talán elkerülhetjük a legrosszabbat. Ha nem ezt tesszük, félek, hogy a térség robbanni fog. Akkor hosszabb távon Izrael életveszélybe fog kerülni.

www.huffingtonpost.com/nathan-gardels/beginning-of-the-end-for-_b_26247.html


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán ellenes hazug propaganda
  2008-08-10 21:06:19, vasárnap
 
  Dohán Mihály levele Vadai Zsoltnak
az Irán ellenes hazug zsidó propagandáról

Kedves Barátaim!

Ez egy hirtelen, erős felindulásban elkövetett írás. Válasz a Vadai Zsolt által küldött képsorozatra. Ennek megfelően kéretik olvasni.
D.M.

Kedves Zsolt!

Volt egy amerikai munkatársam, aki innen Szaud-Arábiába ment dolgozni. Onnan írta, hogy egyszer megállították az utcán és kényszerítették, hogy végignézze, amint valakinek nyilvánosan levágták a kezét büntetésből. A nyilvános lefejezés is divatban van az "USA leghűségesebb arab szövetségesénél". (Az utóbbi kifejezést a National Geographicban olvastam egyszer.) Ez azonban sosem háborította föl az USA-t és sosem lépett fel az "emberi jogok" ottani megsértése ellen.

Ha valaki borzalmakat akar látni, nézze meg a http://mindprod.com/politics/iraqwarpix.html honlapot. De elég beütni a keresőbe az "Abu Ghraib", a "torture", vagy a "depleteed uranium" kifejezéseket, hogy bőséges anyagot találjunk a művelt nyugat, főleg az USA és Izrael barbárságának a szemléltetésére. (Bár a "fejlett angol demokrácia" sem nagyon marad el mögöttük.) Ha valaki csak egy kicsit is tud angolul, annak ajánlom megtekintésre a http://video.google.com/videoplay?docid=5146778547681767408&hl=de
címen látható filmet. (The doctor, the depleted uranium and dying children - érdekes, hogy a főhős egy zsidó származású német orvos, aki hősies erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felnyissa világ szemét arra, hogy az USA már most atomháborút vív. Érted, Zsolt? Atomháborút!) Ami a náci borzalmakat illeti, tessék elolvasni a következő dolgozatot, amelyet egy Angliában élő zsidó, Paul Eisen írt és az Izraelben élő, de ott megkeresztelkedett, volt zsidónak, Israel Shamirnak a honlapján olvasható: http://www.israelshamir.net/Hungarian/Hungarian16.htm. Ma már a nyugati történészek nem a "náci gaztettekkel", hanem a "jó háború" mítoszának a lebontásával és a szövetséges gaztettekkel foglalkoznak. Nézz utána pl. a http://www.ihr.org/ és az http://www.informationclearinghouse.info/ honlapokon. Bőséges anyagot fogsz találni.




Csatoltam is néhány képet a valódi holokausztról, amelyek az áldozatai elevenen égtek meg a"szövetségesek" barbársága miatt.

Az amerikai http://www.ifamericansknew.org/ c. amerikai honlapon, mindjárt a főoldalon, statisztikailag hasonlítják össze a zsidó és palesztin barbárságot. Csak néhány számadat: Izraelt 65 határozatban bélyegezte meg az ENSZ, a palesztinokat egyetlen esetben sem. Jelenleg 10 756 palesztint tartanak fogva a zsidók, a palesztinok egyetlen zsidót. 1967. óta a zsidók 18 147 palesztin lakást romboltak le, a palesztinok egyetlen zsidó lakást sem. A zsidókra jellemző, hogy amikor nagy csindadtrattával kivonultak Gázából, hogy haláltáborrá alakíthassák, minden telepes házat leromboltak és a palesztinokra hagyták a romeltakarítás feladatait. Nem állatok az ilyenek? A zsinagógákat viszont meghagyták, és utána fölháborodtak, hogy a gaz palesztinok lerombolták, "megszentségtelentették" az ő "szent" helyeiket. Izrael az az állam, ahol egy tömeggyilkos terroristát (Baruch Goldstein) szentként tisztelnek. Aki nem harcolt, hanem a moszlim szokás szerint leborulva imádkozó arabokat lőtt le hátulról, gépfegyverrel az Ábrahám mecsetben. Ez szerintük "hőstett" volt. Díszsírhelye van, ahol szentként tisztelik. A "Közel-Kelet egyetlen demkráciájában"! Kell még valami a barbárságról és primitívségről?

Én nem Ahmadinedzsad nem létező atombombájától félek, hanem Izrael létező 200 darabjától és az USA 15 ezer darabjától. Attól, hogy mélyen leszarják az atomsorompó szerződésből fakadó kötelességeiket, és az atomfegyverek leszerelése helyett új generációs fegyverek fejlesztésével foglalkoznak, együtt az angolokkal. Ez a félelmetes, nem a busheri erőmű felépítése, vagy akár Iránnak az atomsorompó egyezményben biztosított jogai.

Az egyik kép felirata: szemet szemért. Ez nem az iszlám, hanem a Talmud törvénye, ha valaki nem tudná. Egyszer olvastam egy zsidó rabbi írását, amelyben azt fejtegette, hogy a talmudizmus mennyivel magasabbrendű, mint a kereszténység, mert nem bocsát meg a bűnösnek, hanem mindig méltó bosszút áll. De erről ír Israel Shamir is a Jiddish Medina c. írásában. (http://www.israelshamir.net/Hungarian/Hungarian.htm). Szerintük a keresztény megbocsátás és ellenségszeretet puhányság. Talán ezért maradt ki a kereszténység megemlítése az EU alkotmányából is. Mert nem a keresztény, hanem a talmudista erkölcsre épül. Nem folytatom. Az ilyen zsidó propaganda anyagok mellé jó volna odatenni a zsidók által a palesztinok ellen elkövetett rémtetteket, amelyeket már zsidó történészek is feldolgoztak. (Pl. Ilan Pappe, de ajánlom az angolul olvasók figyelmébe Gilad Atzmon írásait is. Mindkettőnek van honlapja.) Ezeket nem a Tora Bora hegyei között élő félvad, vallási fanatikusok követték el, hanem Nobel békedíjas zsidó terroristák.

Csak ízelítőül nézd meg a kanadai professzornak, Michel Chossudovskynak a honlapján (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=home) a következő felvételeket a zsidó rémségekről: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7942. Én olvastam Ahmadinedzsádnak az ENSZ-ben és az egyik amerikai egyetemen elmondott beszédét és az utóbbit követő vita átiratát, valamint az amerikai néphez, Bushhoz és Merkelhez írott leveleit. Meg kell mondanom, hogy nem Ehud Olmert kocsmai kidobólegény stílusa volt, sem Bush bárgyú primitívsége. Ahmadi Nedzsad - a honlapján így írják a nevét, két szóban - közlekedési mérnök, PhD fokozattal és a teheráni műszaki egyetemen dolgozott, az általános mérnöki kar igazgató tanácsának a tagja volt. Ha valaha lesz Magyarországon rendszerváltás, azt nem Bushnak és az EU-nak fogjuk köszönhetni, hanem az olyan politikusoknak, mint Ahmadi Nedzsad, Chavez, Nashrallah - és kapaszkodj meg - Putyin, valamint az iraki és afganisztáni ellenállóknak, bármily barbárok is némelykor (Bár amerikai vélemények szerint a tömeges áldozatokkal járó robbantásokat a CIA szervezi a vallási ellentétek kiélezése érdekében. Ezt nem én mondom, hanem amerikai lapokban lehet olvasni.), továbbá a Hezbollahnak és a Hamasznak. Csak ők képesek megtörni a világ három terrorista "lator-államának", Izraelnek, az USA-nak és Angliának vér- és kőolaj szomját és hatalmi tébolyát, mert csak ők mernek valamit tenni a judeomammonita világuralom ellen. Én Putyint tartom az egyetlen európai politikusnak. Több nincs. A többi nem politikus, hanem kesztyűbáb. Megvesztegetett, hazaáruló csőcselék. Van azért egy magyar kivétel is: Nem, nem Orbán, hanem Patrubány Miklós, aki mellett Orbán egy nímand.

Az egyik képen egy nőt elásnak büntetésből. Nem tudom, hogy nem palesztin nőről van-e szó, akit zsidók ásnak el, mert Szaddam Irakja volt az az arab állam, ahol a nők európai viseletben járhattak, ahol egyetemet végezhettek, ahol végzettségüknek megfelelően dolgozhattak, ahol részt vehettek a közéletben, a politikában. Ez már mind a múlté.

Bush és Izrael zsidó fundamentalistái fegyveres erőszakkal, több mint egy millió ember eggyilkolásával visszaállították az iszlám fundamentalizmust. Ki segítette uralomra a Talibánt? Az USA! Akkor ki felelős ezekért a rémségekért? Az USA, és gazdája, Izrael. Ezután van pofájuk ilyen propaganda anyagokat készíteni, és mi elég hülyék vagyunk ahhoz, hogy segítsünk nekik terjeszteni. Azt is érdemes felidézni, hogy amikor Szaddam az addig őt támogató Amerika bátorításával (Vagy inkább beugratásával! Remélem, Zsolt, ezt tudtad!) megtámadta Kuwaitot, az amerikai TV hálózatok bemutattak egy szemtanút, egy fiatal lányt, aki sírva mesélte el az amerikai TV nézőknek, hogy saját szemével látta, hogy az iraki katonák azt inkubátorokban lévő csecsemőket a földhöz vagdosták. Aztán kiderült, hogy az egész egy megrendezett hazugság volt, a lány a kuvaiti nagykövet lánya volt és a néhány napig tartó háború alatt az USA-ban tartózkodott. De nagyon jó volt a dolog a szentimentális amerikaiak Irak ellen hangolására.

Amikor Bush támadta meg Irakot, első dolga volt a közművek lebombázása. Két óra alatt felszámolták az áramszolgáltatást (ami a genfi egyezmény megszegése!). Ez azt jelentette, hogy minden, érted(?), MINDEN egyes inkubátorban fekvő csecsemő meghalt, megszűnt a dializis lehetősége, az intenzív osztályok minden betege meghalt, a hűtőszekrények, hűtőkamrák nem működtek tovább, gyógyszerek és vérkészítmények tömegével mentek tönkre és az utánpótlás lehetetlen volt, de ennek ellenére nem Bush a barbár, hanem az iraki katonák, akik nem romboltak polgári célpontokat Kuvaitban. Tudod mit mondok? Tudnék megnevezni néhány embert, akire saját kezűleg mérnék 80 botütést, ahogy az egyik kép mutatja, majd utána felhúznám a lámpavasra további embermilliók életének a preventív megmentése érdekében. Én, aki egy csirkét nem tudok levágni! De erőt adna az a tudat, hogy tömegmészárlásokat előznék meg a tettemmel. Sőt, akkor is megtenném, ha utána engem akasztanának föl.

Lehet, hogy nem hiszel nekem, de akkor higgy egy nálam nagyobb tekintélynek. Brzezinsky mondta: "Noha az iráni atomügy komoly, és bizonyos mértékig benne vannak a libanoni ügyben is, a tény az, hogy a kihívás, amit jelentenek, egyáltalán nem közvetlen. Ez azt jelenti, hogy van időnk foglalkozni vele. A nemzetközi politikában néha bölcsebb elhalasztani a veszélyt, mint megpróbálni teljesen kiküszöbölni. Ha ezt tesszük, az erős ellenállást vált ki, ami rossz hatású. Van időnk arra, hogy Iránnal foglalkozzunk, föltéve, hogy a folyamatot sínre tesszük azzal, hogy az atomenergia ügyével foglalkozunk, ami aztán kiterjeszthető úgy, hogy magába foglalja a térség biztonsági kérdéseit is.

Tárgyilagosan szemlélve Irán komoly ország. (Érted, Zsolt!!! Ezt Brzezinski mondja, nem én!)... Kész megérteni. Kész az együttműködésre. Hosszabb történelmi távon minden előfeltétele megvan egy felemelkedő nemzetközi fejlődésre, ha azt az írástudatlanság mértékével, a továbbtanulási lehetőségekkel és a nők társadalmi szerepével mérjük. (Érted, Zsolt? Brzezinski mondaná ezt, ha ott elevenen ásnák el a nőket?) A mullahok Irán múltjához tartoznak, nem a jövőjéhez. Iránban a változás elkötelezettség, nem pedig szembenállás útján fog bekövetkezni. (Érted, Zsolt? Ezt is Brzezinski mondja, nem én! De Te higgy inkább a cionista propagandának)

Ha ilyen politikát folytatunk, talán elkerülhetjük a legrosszabbat. Ha nem ezt tesszük, félek, hogy a térség robbanni fog. Akkor hosszabb távon Izrael életveszélybe fog kerülni." (Egyébként az egész cikket csatolom. Elmélkedhetsz rajta.)

Ami a kivégzéseket illeti: Bush, amikor texasi kormányzó volt, azzal örökítette meg a nevét, hogy a kormányzósága alatt hozták a legtöbb halálos ítéletet, ma pedig az USA a világ vezető állama a börtönlakók abszolút és relatív száma tekintetében. Valaha a Szovjetunió és a Dél-Afrikai Köztársaságé volt ez a dicsőség, most a "bátrak és szabadok országáé", ahol mindenki telefonját és E-mailjét és postáját le szabad hallgatni, ill. elolvasni, ahol a repülőtéren bárkitől elvehetik a laptopját, hogy ellenőrizzék a benne lévő adatokat, ahol embereket bírósági eljárás nélkül korlátlan ideig börtönben lehet tartani, ha azt mondják rá, hogy kulákgyanús, - bocsánat - terrorista gyanús, és ahol egy millió fölött van a hivatalosan nyilvántartott terroristák száma. Paul Craig Roberts, aki valaha Reagan idejében helyettes pénzügyminiszter volt, írja az Airport Gestapo c. írásában (http://www.counterpunch.org/roberts07172008.html):
A nyilvántartott egymillió terrorista egyike "Jim Robertson, korábbi helyettes főállamügyész, aki a legmagasabb szintű, még érvényes átvilágításnak volt alávetve. Valahányszor hivatalos úton van, föltartóztatják egy totálisan használhatatlan terrorista felhajtás miatt, amely nem tud megkülönböztetni egy Jim Robinson nevű személyt, aki valaha az US kormányzat legfelsőbb köreihez tartozott, egy muszlim terroristától.

Mennyire bízhatunk egy olyan hatalomban, amely képtelen megkülönböztetni egy amerikai főállamügyészt egy muszlim terroristától?

Mr. Robison mondta: "Ha biztos volnék abban, hogy Amerika biztonságosabb hely lesz attól, hogy engem zaklatnak a repülőtéren, beletörődnék, de kételkedem benne. Azt gondolom, hogy az én esetem hasonló ahhoz a sok százezer emberéhez, akik rajta vannak ezen a listán és emiatt zaklatják őket."

"Emberek százezrei" egy olyan megfigyelési jegyzékben, amelyhez az égadta világon semmi közük?

Igen! "A Kongresszus tagjait, apácákat, háborús hősöket és más "gyanús egyéneket", olyan nevekkel, mint Robert Johnson és Gary Shmith, ejtett csapdába e jegyzék kaffkai harapófogója, a legcsekélyebb eséllyel arra, hogy kiszabaduljanak" - Mondta Caroline Frederickson az ACLU (Amerikai Polgárjogi Egyesület) washingtoni jogi irodájának az igazgatója. És ez Amerika, nem pedig a náci Németország!"

Tehát ezt egy volt, amerikai helyettes pénzügyminiszter írja. Nem folytatom! Így is túl hosszúra nyúlt. Egy biztos: én nem küldöm tovább az anyagot, de elmentem "Irán ellenes hazug zsidó propaganda" címmel.

Baráti üdvözlettel,
Mihály


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kanada csak módjával várja a
  2008-08-10 21:01:41, vasárnap
 
  Kanada csak módjával várja a bevándorlókat
2008.07.17 hrportal.hu

A magyar és a kanadai kormány is szeretné megelőzni, hogy a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám induljon el Magyarországról az észak-amerikai államba - mondta Diane Finley kanadai bevándorlási és állampolgársági miniszter az MTI-nek adott budapesti nyilatkozatában.

Azért találkoztam a magyar kormány képviselőivel, hogy minden lehetséges lépést megtegyünk a néhány évvel ezelőttihez hasonló kivándorlási hullám megelőzéséért. Több elképzelés is van ezzel kapcsolatban, ezek közé tartozik a hatóságok közötti információcsere - mondta Diane Finley, további részleteket nem említve a két kormány együttműködéséről. Kanada bárkit szívesen lát turistaként vízummentesen vagy munkavállalóként vízummal. Azonban azok, akik Magyarországról érkezve akarnak menekültstátuszt szerezni és így Kanadában maradni, csalódni fognak - hangsúlyozta a miniszter.

Az uniós tagállamok mindegyike demokrácia, stabil kormánnyal és gazdasággal, a kisebbségi jogok tiszteletben tartásával. Épp ezért azoknak, akik például Magyarországról érkeznek, gyakorlatilag nincs esélyük arra, hogy menekültstátuszt kapjanak. Kanada nagyon érzékeny erre a kérdésre - tette hozzá. Kanadának szigorú értékelési rendszere van, amely körülbelül tizenöt feltétel alapján ítéli meg, hogy mely ország állampolgárai utazhatnak vízummentesen az államba. Magyarország néhány évvel ezelőtt éppen azért vesztette el a vízummentességi státuszát, mert nagyon sokan kértek menedékjogot Magyarországról úgy, hogy nem voltak jogosultak arra - mutatott rá a miniszter. A politikus ugyanakkor nem számít arra, hogy megismétlődik a magyarországi romák hét-nyolc évvel ezelőtti kivándorlása Kanadába. Mint mondja, a körülmények megváltoztak azóta. Európán belül is sokkal szabadabbá vált a mozgás, több a gazdasági lehetőség, mint hét-nyolc évvel ezelőtt - tette hozzá.

Kanadának bevándorlókra van szüksége
Megszűnt a vízumkötelezettség
(...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó a Magyar Csodaszarvas
  2008-08-10 20:58:28, vasárnap
 
  Kárpát-medencei Emléktalálkozó

Tisztelt Támogatók! Kedves Tagtársak!

Ezúton szeretnék minden érdeklődőt meghívni a Magyar Csodaszarvas Egyesület által szervezett 2008-as Kárpát-medencei Emléktalálkozóra, amely augusztus 17-én vasárnap 16.30-kor kezdődik a máriaremetei Cserkészházban (1029 Hímes u. 3.)

Program:

16.30-kor a résztvevők földet helyeznek el a templomkertben az emlékdombnál,

17 órától a magyar államalapítókról, Árpád vezérről és István királyról tart előadást Szabados György történész, közreműködik Sinkovits-Vitay András színművész;

18.45-től Ferencz Éva énekművész Idvezlégy, bódog Szent István királ! előadása a Máriaremetei Bazilikában.

Az emléktalálkozón részt vesznek az árvíz sújtotta csetfalvi (Kárpátalja) magyar gyerekek és kísérőik. ők azért lehetnek ez idő alatt Magyarországon, mert az egyesület támogatói lehetővé tették számunkra, hogy egy hétig itt táborozzanak. A kárpátaljai gyermekek táborozását támogatni lehet a tanfelszerelésekkel (füzetek, golyós toll, ceruza, radír, vonalzó stb.), tankönyvekkel (magyar nyelvű iskolai könyvek, szakkönyvek, irodalmi- történelmi- témájú könyvek), gyümölccsel, édességgel. A rendezvény ideje alatt, az ott felállított gyűjtőasztaloknál fogadják az adományokat.

Üdvözlettel: Pálfi Zoltán, elnök, Magyar Csodaszarvas Egyesület

www.csodaszarvas.hu




*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sérelmes határozatok elleni...
  2008-08-10 20:53:48, vasárnap
 
  MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Szlovákiai Országos Tanácsa
Szlovákiai Magyarok Országos Szövetsége
Levelezési cím: Dr. Torday Kálmán ü.i., 1022Budapest, Bimbó u. 10/A
93401 Léva, 29 augusta 10, Léva, tel.:0036-70-533-7441. 00421-902-40-2221
e-mail: ggyula@index.hu, ggyula@atlas.cz, geonczeol@freemail.hu

T. c.
Magyarok Világszövetsége
2008. augusztusi Tisztújító Közgyűlése tagjainak
1052 Budapest, Semmelweis u.1-3
Kelt Léván, 2008-08-01.-én

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarok Világszövetsége, továbbiakban MVSZ, Alapszabálya 10. szakasz, 2.bek. kimondja, hogy az MVSZ rendes tagjainak joga: "felszólalni a sérelmes határozatok ellen". Ezért senki sem vonható felelőségre és nem üldözhető.

Az MVSZ Alapszabálya Bíróságonbejegyzett okirat és törvénynek számit. Ez a törvény nem korlátozgatható és csorbítható határozatok által. Ha tehát az MVSZ Közgyűlése bármilyen határozatot be kíván emelni az Alapszabályba, azt szabályos eljárással meg kell szavazni és be kell jegyeztetni. A Bíróság hatásköre, hogy eldöntse: A megszavazott határozat az Alapszabályba bekerülhet-e, azzal összhangban van-e, az bárkit nem sérelmezhet-e,tehát az Alaptörvény részévé válhat-e.

Az MVSZ Szlovákiai Országos Tanácsa elnöksége négy tagja és alelnöke 2004. 10.25.-én jelölte az MVSZ SZOT elnökét, Geönczeöl Gyulát az MVSZ elnöki tisztségére a soron következő, 2004. novemberi, MVSZ Tisztújító Közgyűlésére. Az MVSZ elnöke a jelölést megakadályozta egy MVSZ Alapszabály ellenes határozatra hivatkozva, amely korlátozta a tagok Alapszabályban foglalt jogát a jelölésre. Jelöltként egyedül maradt a régi elnök és megválasztása szabálytalanul történt meg.

Az MVSZ SZOT elnöke, Geönczeöl Gyula a jelölésről nem mondott le, annak ellenére, hogy ilyen,hivatalos, megtévesztő nyilatkozat elhangzott az MVSZ részéről, és amit az MR1is közzé tett a tisztújítás napján a déli hírekben.

Az MVSZ SZOT elnöke tehát ezt a jelölést nem mondta le és ezennel bejelenti, hogy jelölését az MVSZ 2008. augusztusi, Tisztújító Közgyűlésére FENNTARTJA és indul az MVSZ 2008.augusztusi elnökválasztásán a jelenlegi elnökkel szemben, aki az egyetlenjelölt, holott az MVSZ Alapszabálya 14. szakasza 2. bek. kimondja, hogy az elnököt több jelöltből kell megválasztani. Nem lehet az elnöki tisztségre való jelölésszámát állandóan egy személyre korlátozni.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét.

Geönczeöl Gyula, elnök, képviselő
ellenjegyezte: Drozdík Sándor, elnökségi tag


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájékoztató az MVSZ tisztújító
  2008-08-10 20:52:01, vasárnap
 
  MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Szlovákiai Országos Tanácsa
Szlovákiai Magyarok Országos Szövetsége
Levelezési cím: Dr. Torday Kálmán ü.i., 1022Budapest, Bimbó u. 10/A
93401 Léva, 29 augusta 10, Léva, tel.:0036-70-533-7441. 00421-902-40-2221
e-mail: ggyula@index.hu, ggyula@atlas.cz, geonczeol@freemail.hu

T. c.
Magyarok Világszövetsége
2008. augusztusi Tisztújító Közgyűlése
Tagjainak
1052 Budapest, Semmelweis u.1-3
Kelt Léván, 2008-08-01.-én

Tisztelt Közgyűlés!

Tájékoztatni kívánjuk az MVSZ Tisztújító Közgyűlését, hogy a Fővárosi Főügyészség 2008. április 8.-i levelében közli az MVSZ SZOT képviselőjével,hogy "jelen esetben nem állapítható meg, hogy az ügyben jogerős döntésszületett-e".

Ezzel nevezett MVSZ tagsága sértetlenül maradt meg. Állítólag, az MVSZ Etikai Bizottsága Geönczeöl Gyula MVSZ SZOT elnök ellen valamilyen "eljárást"folytatott. Az Etikai Bizottság tagjainak neve ismeretlen. Az "eljárásról"jegyzőkönyv nem készült. Az eljárásról az érintettet nem értesítették, annak eredményéről nem tájékoztatták. Interneten közreadott zavaros, félrevezető,általánosságokat megjelölő közlemények nem számítanak "tudomásra hozásnak". Az MVSZ Etikai Bizottsága az MVSZ Alapszabálya 28. szakasza alapján köteles az érintettnek biztosítani a meghallgatás, vélemény nyilvánítás jogát. Az MVSZSZOT elnökének pedig Alapszabály értelmében vett KÖTELESSÉGE tagszervezetét,tehát az MVSZ SZOT autonómiáját, tagjainak, elnökségének becsületét megvédeni Az nem számit "Alapszabály ellenes" cselekedetnek. Ezért azt kérjük az MVSZ Tisztújító Közgyűlésétől, hogy:

- szavazzon arról, hogy az MVSZ Etikai Bizottság folytathat-e a (kommunista korban beidegződött) koncepciós eljárásokat a MVSZ keretében, illetve annak továbbfejlesztett, ilyetén titkos változatát az MVSZ bármely tagja ellen Ebben a kérdésben szigorú következetességet kérünk. Továbbá arról, hogy:

- Kérjük szavazzon a Tisztelt Közgyűlés arról,hogy a fent jellemzett eljárást elfogadja-e. Ha ezt az MVSZ Közgyűlése megszavazza, állunk elébe, de ragaszkodunk ahhoz, hogy az ilyen határozatot Alapszabály módosításként is meg kell szavazni, és be kell terjeszteni az illetékes Bíróságra, mert annak azt jóvá kell hagynia, mivel az ilyen változásoknak az általános jogrenddel is, összhangban kell lennie.

- A Tisztelt Közgyűlés kötelessége ezekről a kérdésekről szavazni, mert az MVSZ Alapszabálya 9. szakasza 5. pontja kötelezi a Közgyűlést a szavazásra, amit kérünk megejteni, és amihez előbb és nem utolsó sorban az eljárás szabályosságáról az MVSZ Közgyűlésének döntést kell hoznia. Szabálytalan eljárásról,azt jóvá hagyó döntést hozni ugyan nem lehet, de ha ez megtörténne, mert ehhez már hozzá vagyunk szokva, azt további eljárásnak kell követnie.

- Amennyiben az MVSZ Tisztelt Közgyűlése belátja, hogy szabálytalanságok történtek, úgy kérjük a felelősök Etikai Bizottság elé állítását és a megfelelő összetételű Etikai Bizottság megválasztását.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Közgyűlést arról, hogy:

Az ügyészség, amely törvényes felügyeletet gyakorol, korábbi, 2001-es állásfoglalása szerint a"felfüggesztés" formula az MVSZ-ben elfogadhatatlan. Ezért az ügyészség javasolta hogy azok esetében, akik ilyen módszereket alkalmaznak, Etikai Bizottsági eljárást kell indítani. Ne kísérletezzen tehát az MVSZ "felfüggesztésekről"szóló határozatokkal, amit korábban Csoóri Sándor hívei vezettek be, mert azok megszavazásuk pillanatától kezdve törvénysértők, és törvénytelenek voltak. Természetesen ezt nem kívánjuk elemezni. Kérjük azonban, hogy a Tisztelt Közgyűlést fontolja meg, és alakítsa ki állásfoglalását: Lehet-e a Csoóri hívek módszereivel éppen azt a mi tagszervezetünket arra kényszeríteni, hogy ugyanarra, újra, jogi úton kényszerüljünk megoldást találni. Ez tehát nem a mi hibánk, hanem az Önök felelőssége!

Ha azonban a Tisztelt Közgyűlés mégis ragaszkodna a "felfüggesztés" formulához,úgy azt Alapszabály módosítás gyanánt kell rendezni és megszavazni, és a megfelelő bíróságra kell beterjeszteni felülvizsgálatra, hogy az szabályos eljárás és törvény formájában jelenjen meg.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt MVSZ Tisztújító Közgyűlését tudomásulvétel végett, hogy az MVSZ Alapszabálya 8. szakasza világosan kimondja, hogy a tagfelvétel kérdésében mindig a területileg illetékes Országos Tanács dönt. A tagfelvételi kérelmeket minden esetben a területileg illetékes Országos Tanácshoz kell továbbítani. Az MVSZ központilag nem ismerhet más tagságot, vagy ha az illetékes Országos Tanácstagsági nyilatkozatai a kezébe kerültek, azokat köteles a területileg illetékes Országos Tanács elnöke, elnöksége, vagy Közgyűlése elé terjeszteni. Amennyiben ezt nem teszi és ilyen adatokat eltitkol, bárkivel együtt működik ilyen adatokkal való intézkedés kérdésében, az büntetőjogi eljárás keretébe tartozik. Kérünk erről szavazni!

Az MVSZ SZOT hivatalos tagságának adatlapjait az MVSZ SZOT elnöke köteles megőrizni. Más képviselet, mint amit a törvényesen regisztrált és nyilván tartott tagság megválasztott, nem működhet. Az MVSZ semmilyen tagszervezetet nem korlátozhat abban, hogy megválassza küldötteit, és hogy azok az MVSZ felé delegálhatók legyenek. Ez nem zárja ki a vezető szervezetek ajánlásait,amennyiben azok szabályosan történnek, de a tagság döntéseit mindig tiszteletben kell tartani. Amennyiben pedig az MVSZ a tagszervezet törvényesen megválasztott küldöttei és képviselői helyett másokat "jelöl ki" az illetékes Országos Tanács képviseletére. úgy a saját határozatai törvényességének alapjait szünteti meg. Kérjük ezt megvitatni és erről határozatot hozni, ha kell módosítsák az Alapszabályt. A tagsági nyilvántartásban az adminisztratív központ által való manipulálásnak azonban véget kell vetni!

Tagszervezetet a saját Alapszabálya szerinti működésében kívülről korlátozni nem lehet. A Szabályzat Felügyelő Bizottság az MVSZ Alapszabálya 19.szakasza értelmében csak akkor hozhat bármilyen eltérésről ajánlást, ha ilyen kérdésben hozzá az illetékes Országos Tanács KÉRELEMMEL fordult. Ilyenről az MVSZ SZOT esetében nem tudunk, mi ilyen kérelemmel nem fordultunk a SZFB-hoz.

A Szabályzat Felügyelő Bizottság hatáskörét az MVSZ Alapszabálya 37. és 38.szakasza szabályozza. Ennek értelmében a SZFB külföldön működő tagszervezetek Alapszabályába nem avatkozhat bele. Ha ezt a kérdést az MVSZ Közgyűlése szabályozni kívánja, úgy arról Alapszabály módosító határozatot kell hozni és azt az illetékes Bíróságon be kell terjeszteni, mert az ilyen Alapszabály rendelkezésnek összhangban kell lennie a nemzetközileg működő szervezetekről elfogadott nemzetközi, államközi szerződésekkel, amit az illetékes bíróságfeladata elbírálni, illetve ellenjegyezni. Kérjük ezt megvitatni és erről a kérdésről szavazni! Ebben a kérdésben ügyészségi felülvizsgálatot kértünk, mégpedig a 2004 novemberi MVSZ elnökségi ülésen történt visszaélések miatt, ami tagszervezetünket durván diszkriminálta! Tehát az MVSZ Közgyűlése a saját érdekében kell, hogy jogászai segítségével a problémát tisztázza. Ez természetesen a központilag eltüntetett elnökségi jegyzőkönyvek problémáját még nem oldja meg.

Az MVSZ tevékenységéről és feladatairól rendelkező 4. szakasz 9. pontja kimondja, hogy az MVSZ támogatni kívánja"a Kárpát-medencében élő magyarság önrendelkezési és önkormányzati törekvéseit".

Ezzel szemben - többek között - az MVSZ jelenlegi elnöke 2004 folyamán és korábban is gátolta az MVSZ SZOT törekvéseit, hogy a felvidéki magyarságérdekeit képviselje. 2004. január 10.-én az MVSZ SZOT elnökségi és Tagsági gyűlést tartott. Az ülésre meghívták a részben az MVSZ SZOT tagjaiból alakult Magyar Föderalista Párt vezetőségét is. A közös szempontok az önrendelkezés, autonómia, a kollektívbüntetés, Benes törvények érvényessége elleni közös fellépés, a rendkívüli módon káros és diszkrimináló szlovák nyelvtörvény elleni védekezés, a gazdaságilag elfogadhatatlanul alakuló feltételek, "modell" és egyéb kérdésekkel szembeni fellépés lehetőségeit tárgyalták meg. Figyelembe véve a nemzetközi szervezetekkel (EU kormánybiztosok, EU parlamenti képviselők, az Európai Szabad Szövetség és annak elnöke, Nelly Maes képviselő asszonnyal, USA szenátorok,képviselők, kanadai képviselőkkel, kormányzati szervezetekkel való kommunikációeredményeit), amelyeket az MVSZ SZOT vezetése és a Magyar Föderalista Pártvezetősége végzett el. A közös tanácskozás egy közös lista állításáról határozott a soron következő Európai Parlamenti választásokra, 2004. júliusközepére, hogy a felvidéki magyarság érdekeinek képviseletét társadalmi szervezetként és szükség szerint politikai párt szintjén, parlamenti képviseletsíkjára vigyék át. Ezen az EU parlamenti MFP választási listán az MVSZ SZOT elnöke függetlenként, 2.helyen indult. A listán szerepelt a MFP elnöke is, aki az MVSZ elnökségi tagja is volt egyben az MVSZ SZOT elnökével együtt.

Ezzel az MVSZ SZOT által a médiában is meghirdetett akarattal szemben az MVSZ elnöke titkos tárgyalást folytatott a pozsonyi Magyar Koalíció Pártja azóta leváltott elnökével, Bugár Bélával, aki ellenezte a benes törvények megnyitását, az autonómiáról való vitát, a nyelvtörvény megszavazásában kulcsszerepet vállalt, pártjában megtiltotta a Felvidék szó kiejtését, és mindezt ráadásul hivatalosan a szlovák sajtóban is megjelentette. Az MVSZ elnöke és az MKP elnöke megállapodtak arról, hogy az EU Parlamenti választásokon hogyan akadályozzák az MVSZ SZOT és az MFP közös listájának sikerét, majd amikor az MFP listát sikerült letiltani a médiából, tagjait megtámadták, és az nem kaphatott elég szavazatot, közösen ünnepeltek 2004augusztusában a Galántai járásban. Kérjük itt figyelembe venni, hogy az MVSZSZOT azokból a felvidéki magyarokból alakult, akik elégedetlenek voltak az MKP szereplésével és elégedetlenségüknek nyilvánosságot kívántak adni. Gyakorlatilag az MKP egyre növekedő ellenzékéről volt és van szó, illetve annak szétveréséről,az MVSZ elnöke támogatásával. Mindez történik napjainkban is. Az MVSZ elnöke azt is követeli, hogy a magyar kormány fizessen "jelképes" kárpótlást a Felvidékről géppisztolyos őrizettel kitelepített,tehetős magyaroknak. A "jelképes" kárpótlás ugyanaz a szovjet, hegemonisztikus érdekeket bújtató egy-kaptafa-variáció, amit a pozsonyi Magyar Koalíció Pártja használ: Ők "jelképes bocsánatkérést" kérnének, "esetleg". A magyarok házainak,termőföldjeinek, vállalatainak, nyugdíjintézeteinek, banki magánbetéteinek,stb. lefoglalása a felvidéki magyarság gazdasági gerincének a megtörését volthivatott szolgálni. És ez eredményesen működik a mai napig! A kitelepített magyarok vagyonát, a Csehszlovák állam kobozta el, azokba szlávokat telepítettek. Csehszlovákia 1993-as szétesését követően maga a trianoni szerződés is megszűnt. Ezt éppen Hável akkori csehszlovák elnök közölte a hirtelen halláskárosulttá változott Antallal, és ami által megszűntek a trianoni szerződésbe lévő kollektívbüntetés dicső "formulái" is. A magyaroktól elkobzott vagyonokat jogtalanul, a Kelet-Csehszlovákia területén alakult nacionalista szlovák állam tartotta meg,és azokat a mai napig nem adták vissza a magyaroknak, vagyis a jogos tulajdonosoknak, illetve azok leszármazottainak, éljenek azok bárhol a világon. Az MVSZ SZOT számára az MVSZ elnökének ezek az akciói elfogadhatatlanok, károsak, súlyos precedensértékűek, mivel a benesi korszak elleni egységes fellépés megbontását jelentik.

Az MVSZ SZOT elleni akciók eredménye több fontos történelmi kéziratkiadásának elmaradását is eredményezte, pedig ezek a torzult felfogások és szemléletek alapos ellenpontjai lehetnének.

Nem engedhető meg az sem, hogy a teljesen magára hagyott magyar etnikum magánerőből szerveződő tartalékait ilyen állandó, meddő üresjáratokkal ellehetetlenítsék, egy jobbra, másra hivatott szervezet,mint az MVSZ segédletével. A felmerült, kérdéseket első sorban mi kívánjuk képviselni. Mert ezekhez a kérdésekhez, minden fenyegetés ellenére, mi értünk a legjobban, ezek a problémák napi, rendes sérelmeink tárgyát képezik, és ezt az elhatározásunkat kérjük tiszteletben tartani. Bennünket a felvidéki magyarság jövője és nem valakik vélt karrierje érdekel.

Kérjük Tisztelt képviselő és tagtársainkat, az MVSZ Tisztújító Közgyűlését, hogy szavazataikat büntetőjogi felelőségük tudatában adják le. Ne engedjenek hisztériáknak. Fontolják meg komolyan a felvetett kérdéseket és azokban járjon el a saját lelkiismeretük szerint.

Tisztelettel,
Geönczeöl Gyula, elnök, képviselő
ellenjegyezte: Drozdík Sándor, elnökségi tag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 3085
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 47630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.