Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hétköznapi zsidó fasizmus a me
  2008-08-18 23:34:11, hétfő
 
  Hétköznapi zsidó fasizmus a megszállt palesztin területeken
2008. augusztus 18. 19:45
Hering József - HunHír.Hu

Az izraeli Sábák (belbiztonsági titkosszolgálat) ígérgetésekkel és kínzással igyekszik szolgálatába állítani a Gázai övezeten kívül tanuló palesztin diákokat. Közben a náci módszereiről elhíresült izraeli határőrség katonái magukat dicsőítő énekre kényszerítettek egy palesztin fiatalt.


Az izraeli belbiztonsági titkosszolgálat (Sábák) a mézesmadzag módszerét és a kínzást egyaránt alkalmazza a palesztin diákok beszervezése terén, olvashatjuk a Bejrútban megjelenő Al-Haját című arab nyelvű napilap mai számában. Az izraeli megszállók a közelgő tanév kezdete előtt nem engedik kiutazni az általuk hosszú ideje blokád alatt tartott Gázai övezetből a külföldön, elsősorban Egyiptomban tanuló palesztin diákokat.

A libanoni újság szerint a Gázai övezetben élő diákok most már el sem indulnak a határ felé, mert tudomásukra jutott, hogy néhány társukat az izraeliek a határon lefogták és a beszervezési kísérlet közben megkínozták.

A Dohából sugárzó Al-Dzsazíra nevű összarab hírtelevízió pedig azt jelentette, hogy a Gázai övezetet sújtó izraeli blokád, pontosabban a megfelelő orvosi ellátás hiánya miatt eddig összesen 237 palesztin halt meg.

Közben a megszálló izraeli határőrség (Mismár Hág'vul) katonái arra kényszerítettek egy lefogott palesztint, hogy hangosan, tapssal kísérve énekeljen egy őket dicsőítő félig arab, féli héber mondókát: Váhed humusz, váhed full, jaís Mismár Hág'vul! (Egy humusz, egy bab, éljen a határrendőrség!) - írja mai számában a Máárív című héber újság. A megalázó jelentet az izraeli katonák föl is vették, és a fölvételt egymás között zsebtelefonon terjesztették.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12719
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszerváltók: Meri, vagy sem
  2008-08-18 23:23:25, hétfő
 
  Rendszerváltók: Meri, vagy sem?

2008. augusztus 18. 19:49
HunHír.Hu-információ

A jogos tett jogtalan törvényt bont. Így működött ez az emberi történelem minden olyan szakaszában, amikor aránytalan, az alapvető igazságérzetet sértő, a társadalom többségét tönkretevő törvényekkel körülbástyázta magát egy elnyomó szűk réteg, amikor a többség kárára egy minimális kisebbség diktatórikus uralmát biztosító rendszer bukása következett.


A modern diktatúra, bár alapjaiban a megszokott struktúrát követi, elnyomó technikájában viszonylag új eszközt alkalmaz: a marketinget.

A jelentős pénzeken fenntartott saját médiahálózat, annak országos, és helyenként kizárólagos jelenléte, az ebben a rendszerben sugallt eszmeiség és információ torzító - szolgáltató stratégia, a médiafogyasztók függőségbe taszítása, és hiszékenységének kihasználása alkalmas a saját sorsuk és jövőjük, erkölcsi értékrendjük, a valódi történésekkel szembeni megítélésük rombolására, az elnyomással szembeni jogos fellépésük megfékezésére, vagy éppen az ellenállástól való elrettentésre.

Mindazok számára, akik a hatalmi pozícióból vezérelt üzenetek és álhírek figyelmen kívül hagyásával a valóság problémáival és a tényleges ellenállási lehetőségekkel élnek, a fenyegetés eszközét, a hatalom számára megfelelően megalkotott jogszabályokat, törvényeket, büntetési tételeket sorakoztatják fel. Ezen a falon az ellenállók jelentős része, mint ,,törvénytisztelő állampolgár" fennakad, és nem mer tovább lépni. Az, aki nem rendelkezik kellő információkkal, nem látja át mélységében az őt is fojtogató rendszer visszásságait, a jogszabályok, a törvények által védelmezett elnyomás működésének feltételeit és folyamatát, úgy gondolja, hogy helytelen szembe szegülni a megélhetését, alapvető emberi jogait elvileg biztosítani látszó, a gyakorlatban azonban felszámoló jogrenddel.

A lakáj médián, a lakáj jogrendszeren átlépni merő, és akaró gondolkodók, és végsőkig elkeseredettek alkotják a civil ellenállás azon részét, amellyel szemben a diktatúra terrorral válaszol. Pszichikai, és fizikai terrort használnak. Ezek legenyhébb módja a negatív jelzők használata, az adott személy társadalom előtti befeketítése, további fokozata a létfeltételei tönkretétele, a társadalomból való elszeparálás kísérlete, legfelső határa a rendőri egyenruhába öltöztetett terroristák által a fizikai kényszer alkalmazása. Diktatúrát felszámolni nem lehetetlen. Jó néhányszor megtörtént már. A mostani diktatúra -bár alattomos janicsárjai látszólag eltörölhetetlenné igyekeznek varázsolni- egy élére állított háromszög, amelyet százezres, a hatalom három szimbolikus falán áttörni képes, és tenni merő tömeg kimozdíthat.

A diktatórikus rezsim immár plusz két évet vett el életünkből, hazánkat, nemzetünket pusztítva. Ne adjunk nekik egyetlen további nap esélyt se! Legyen 2008. szeptember 17-e a rendszerváltás napja! Gyűljünk össze több százezren, oszlassuk fel a parlamentet, állítsunk ideiglenes szakértői kormányt, új választási törvényekkel tartsunk új képviselői választásokat!

Elnyomottak, hazátlanná válók, kisemmizettek, tönkretettek, radikálisok, magyarok, riadó!

Tőlünk függ, mikor tudjuk a gyakorlatban is érvényesíteni a népszuverenitást!

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=12720
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
orosz-grúz-oszét konfliktus
  2008-08-18 23:18:44, hétfő
 
  Orbán Viktor kezd az orosz-grúz-oszét konfliktussal kapcsolatosan egyre durvább és Magyarország rövid- és hosszútávú érdekeinek egyre inkább káros nyilatkozatokat tenni.
Szinte nevetségesnek tűnik, hogy az Orosz birodalmat micsoda merészen-keményen támadja Orbán! Az orosz nagykövet már megszólalt, hogy undorral figyeli ezeket a nyilatkozatokat... Nem értem, miért van az, hogy "politikusaink" mindenkor a legrosszabb megoldást képesek kiválasztani.
Oroszországot nem fogják arrébb vinni, márpedig minden ország a logika, diplomácia és józan ész törvényei alapján szomszédaival törekszik normális kapcsolatokat kialakítani. Semelyik ország nem tette meg azt a "rendszerváltáskor", hogy olyan ostoba kampányt folytasson, amivel a gazdasági kapcsolatokat és a piacot felégesse maga mögött (t.i. Oroszországba a mi áruink ragyogóan megfeleltek, míg az Uniós és fejlett nyugati piacokról mindenhonnan kiszorultunk...). Meg is van az eredménye!
Amelyik kutya ugat, az nem harap: nálunk volt a leghangosabb és legostobább kampány - viszont nálunk nem történt rendszerváltás! Ahol halkabban, diplomatikusabban és okosabban rúgták ki az oroszokat, sőt még Csicsolína sem vette ki az aszott csöcsét, ott a piac is megmaradt és csodák csodája nagyrészt valódi rendszerváltás volt.
Nem tudom, mit akar Orbán, de még az osztrákok is az oroszoktól veszik a gázolajat. Lehet, hogy az idióta nyilatkozatai miatt a végén úgy járunk, mint Ukrajna, hogy elzárják felénk az olajcsapot - aztán vételezhetünk a nemlévő Nabuccóból....
Irigykedve látom Fico-t, aki az ország érdekeit szem előtt tartva a multikkal is szembeszáll, miközben a "mieink" - lassan pártállástól függetlenül - hatalmi mámortól elködösült szemmel a külföld szócsöveként, leszarva nemzeti érdekeket, egymást túllicitálva nyilatkozgatnak, meggondolatlanul. Ebből megint csak az ország fog vesztesként kijönni!
Nem volt még elég tanulópénz az elmúlt száz év???
Egyre inkább az az érzésem, hogy egy esetleges előrehozott választásnál a boldog fellélegzést egy rendkívül gyors és erős hidegzuhany fogja követni. Nem vagyok meggyőződve, hogy az öröm tartós lesz. Az elmúlt 6 évben sajnos hatalmas változáson ment keresztül a Fidesz. Hátrányára.
De itt most nem is Orbán Viktorra van csak kihegyezve a probléma (bár a nyilatkozatokat ő tette), mert az oroszok sem hiszem, hogy személyhez kötik, arról van szó, Magyarország olyan nyilatkozatokat tesz, amit egy nagyhatalom vagy pl. Németország megtehet - Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy követeljen és felszólítson egy nagyhatalmat. Magyarország felől, Oroszország számára ennek a súlya két nulla, fordítva viszont, Magyarország számára, ennek komoly következményei lehetnek! Mintha már Amerika hagyott volna minket pácban!...
Ez véleményem szerint tovább rontja az amúgy is nagyon elrontott és rossz alapokra helyezett orosz-magyar viszonyt. Oroszország hatalmas ország, arra, mint piacra tekinteni (egy olyan gazdasági környezetben, amikor minden az üzletről szól!) normális dolog (lenne); eldobni, bezárni a saját orrunk előtt az ajtót pedig felelőtlenség! Egyik volt szocialista ország sem csinálta ennyire ügyetlenül. Ráadásul a magyar áru keresett cikk VOLT az orosz piacon!!! Amit oda simán eladtunk az a kutyának sem kell a nyugati piacon. Jobb így, hogy a teljes magyar ipar le lett szerelve??? Belőlünk csináltak egy végletekig sérülékeny, kiszolgáltatott piacot ugyebár...
Sajnos ami nagyon nem tetszik, az az , hogy a környező országok egyike sem tett hasonlóan erős és diplomáciailag alaposan kifogásolható nyilatkozatokat - nem igazán értem, hogy ezt miért a mi országunk tette meg! Ha minden ország ezt tette volna, úgy a miénk sem lóg ki a sorból. Oroszország közeli szomszédunk és klasszisokkal nagyobb ország, mint a mi hazánk. Nem értem, mire jó ez az egész az előzmények után, lehetett volna ugyanezt finomabban is és leállni. De nem a mi országunk ismét élen akar járni. Ebből, hogy politikusaink mindig stréberek, az "élenjárásból" már többször égettük meg a kezünket. Akik akkor éltek, nekik is sulykolta, elhitette a hatalom, hogy "ez a legjobb". Az eredményt meg mi látjuk - de nem tanultunk, politikusaink nem tanultak.

Függetlenül a fentiektől azonban sajnos, ha tárgyilagosak akarunk lenni, ki kell mondjuk, mert ez az igazság, hogy ehhez a posványhoz, amiben országunk tocsog, bizony a teljes ellenzéknek alaposan köze van. Az ellenzék súlyosan felelős a kialakult erkölcsi, gazdasági és társadalmi válságért! Mivel OV az ellenzék vezére, így személy szerint ő IS. (Amikor arról beszélünk, hogy CSAK EGY ÚT VAN, akkor csak és kizárólag OV-ra gondolunk. Ha baki történik, akkor az mindenkit, csak nem OV-t terheli?)
Függetlenítsünk OV személyétől: bárhol a világon megtehetne-e ennyi disznóságot egy kormány, minden következmények nélkül?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
(Csak) Gyurcsány a hibás - a
  2008-08-18 23:04:44, hétfő
 
 

(Csak) Gyurcsány a hibás - a Fidelitas MSZP-mosdató gőzlevezetésbe kezd
2008-08-18. 13:17


A Fidelitas országos plakátakciót indít, a következő időszakban több száz helyen jelennek meg a Gyurcsány a hibás feliratú óriásplakátok - erről Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

A vekkeres "kormánykergetés" stratégiáját továbbvivő idióta a XIII. kerületben kihelyezett egyik plakát előtt újságíróknak azt mondta, hogy a Fidelitas néhány héttel ezelőtt elindított, Gyurcsány a hibás című kampányának célja, hogy megnevezze, ki a felelős az országban bekövetkezett hibás döntésekért.

A Gyurcsány a hibás kampányt kezdeményező Kérdő Zsuzsa, a debreceni Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy az akció néhány héttel ezelőtti elindulása óta pozitív visszajelzéseket kapnak az emberektől országosan. Szerinte az emberek igénylik, hogy valaki megnevezze, ki a felelős a mindennapi életüket érintő hibás döntésekért.

Minden elismerésünk a Fidelitasnak, hatalmas eredmény, hogy ennyi év után kimondták, ki a hibás. Csak így tovább, hiszen eddig fogalmuk sem volt az embereknek erről. Ilyen iramban még kormányváltásra is sor kerülhet - mire Gyurcsány végelgyengülés miatt eltűnik a porondról.

Ha ilyen célokat nem is szolgál, mégis van haszon ebben a pótcselekvésben. Az egyik a Fidesz nevű tehetetlen és cinikus társaság számára biztosítja azt a hamis látszatot, hogy csinálnak is valamit, a másik pedig váltótársuknak, az MSZP-nek nyújt mentőövet. Ahelyett ugyanis, hogy arról beszélnénk, az egész országot tudatosan és tervszerűen kiárusító, lezüllesztő és tönkretevő MSZP-SZDSZ-csürhének mindenestül takarodnia kéne, kihegyezzük a népharagot (ha van még ilyen e hazában) egyetlen pojácára, akit majd szépen lecserélve újabb választást lehet nyerni. De hát ezt akarod, ugye, Viktorunk?

(Kuruc.info - MTI)


http://kuruc.info/r/1/27062/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még Petőfi nevét is száműzi a
  2008-08-18 22:58:21, hétfő
 
  Még Petőfi nevét is száműzi a magyartalanító Such
2008-08-18. 15:20


Kikerült a Magyar Rádió fiataloknak szóló adójának szignáljából a korábbi Petőfi név; a Zsidesz által is támogatott, amúgy szabálytalanul "megválasztott" elnök "átpozícionálással" magyarázza a lépést. Pedig lehetett volna őszinte is, azt mondva: "újabb lépés hőseik és jelképeik tudatunkból való kiirtásában. Csak nem csodálkoznak még mindig, uraim?" Vagy csak egyszerűen: "ti parasztok?"

Sokakban még a tavaly nyári, jelentős hallgatottságnövekedést hozó átalakítás előtti adó emlékét idézi fel a korábbi név, ez pedig "konfúzus helyzetet" idéz néha elő - magyarázta Such György az MTI-nek, hogy szignáljában miért csupán MR2-ként jelentkezik az adó.

Kérdésre közölte: (még) nincs döntés arról, hogy végleg elhagynák a hivatalos, MR2-Petőfi megnevezés második tagját.

Megjegyezte: a másik két adó - az "MR1-Kossuth" és az "MR3-Bartók" rádiók - esetében egyelőre nem merült fel efféle ritkítás, hiszen azok "lényegét tekintve ugyanazt a tematikát sugározzák, mint korábban".

Bennünk viszont ilyen alkalmakkor bizony ismételten felmerül mindenféle-fajta és irányú ritkítás - üzenjük a magyargyűlölőknek.

(Kuruc.info - MTI)
http://kuruc.info/r/1/27070/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HírTV-ügyben bezzeg nem szólal
  2008-08-18 22:56:33, hétfő
 
  HírTV-ügyben bezzeg nem szólal meg a Móricka főszerkesztőjét kizáró MÚOSZ

2008-08-18. 18:38


Továbbra sem foglal állást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a Hír Televízió elleni lejáratási kísérletről. A szervezet elnöke szerint túl zavaros az ügy, és nem látni benne tisztán.

Eötvös Pál úgy vélte: a felek önmaguknak és egymásnak is ellentmondó nyilatkozatokat tesznek az ügyben. Arra azonban nem tudott példát mondani, hogy a Hír Televízió keveredett volna önellentmondásba.

Az újságíró érdekvédelmi szövetség elnöke a HírTV lejáratási kísérletében szerepet vállaló ügyvéd azon kijelentésével kapcsolatban sem foglalt állást, amelyben Helmeczy ötmilliós vérdíj kitűzését emlegette a TV munkatársai fejére.

,,Ez egy elég furcsa nyilatkozat. Nem tudom, én nem olvastam ezt a nyilatkozatot, nem került a kezembe, de hát szeretnénk megvárni, amíg tisztán látunk az ügyben és természetesen hogyha olyan biztos támpontról tudunk erről ítélkezni, akkor el fogjuk mondani a véleményünket." - nyilatkozott a HírTV-nek Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke.

Továbbra sem nyilvánul meg az ügyben a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet sem, mellesleg Viktor barátai és oltalmazói.

(HírTV nyomán)
http://kuruc.info/r/1/27077/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics több roma rendőrt a
  2008-08-18 22:52:31, hétfő
 
  Draskovics több roma rendőrt akar
2008/08/16
Magyar Nermzet 2008.08.16. - Pilhál Tamás

A cigányok iskolai végzettségéhez igazítaná a rendőrségre való bekerülés feltételeit Draskovics Tibor. Az igazságügyi és rendészeti miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: fontos, hogy a mainál több roma kerüljön be a rendőrségre, ehhez azonban meg kell változtatni a bekerülési feltételeket és a képzési rendszert, mert az előírt középfokú végzettség követelménye sokakat - adott esetben éppen a rendőri pálya iránt érdeklődő roma fiatalokat - kizár ebből a lehetőségből.


,,Az egyik lehetséges megoldás az, hogy be lehessen kerülni a rendőrség kötelékébe az eddiginél alacsonyabb iskolai végzettséggel is, olyan státusba, ami nem teszi lehetővé a rendőri intézkedések teljességének alkalmazását a szükséges végzettség hiányában, ámde a gyakorlati tapasztalatszerzést igen, és mellette természetesen meg lehet szerezni a szükséges képesítést" - fogalmazott a tárcavezető.

Szima Judit, a Tettrekész rendőr szakszervezet főtitkára szerint a miniszter ötlete a rendőri szakma fölhigulásához vezetne, hiszen olyan elemek kerülhetnének a testülethez, akik gyengítenék a rendőrségbe vetett, jelenleg sem túl jelentős közbizalmat, és várhatóan a bűnüldözés színvonala is romlana.
Az érdekvédő rámutatott: a rendfenntartók nagy pszichés nyomás alatt dolgoznak, ezért nem véletlen, hogy csak megfelelő előképzettség és szűrés után lehet valaki a testület tagja - ezeket a követelményeket inkább szigorítani kéne, nem enyhíteni.

RSS 2.0 | | Nyomtatás
13 hozzászólás


Posta Imre
Erről az jut eszembe, hogy ácsolják a kiskaput a endőrség kiszervezéséhez. Könnyítik a feltételeket és olyan beosztásokat hoznak létre, ami lényegében nem része a MK hivatásos Rendőrségének, viszont azonos lehet egy őr-véd kft. funkciójával. Jó kis játék. A jelenlegi feltételrendszer is silány, a felvételiző fiatal pályázók egyre gyöngébben produkálnak. A vezetők alkalmatlansága meg mára minden kérdésen felül áll. Szerintem, nevezzük ki főkapitánynak a vajdát! Biztos van megfelelő képesítése. Adjuk meg a kegyelemdőfést a Rendőrségnek. Jöhet az anarhia, az irányított káosz.

2008/08/16 - 18:42

Ördög
Akkor a roma fiatalakból főtisztek lesznek , mert azon beosztás betöltéséhez nem kell tudás! Lassan már miniszterek is lehetnek, mert szegény roma fitalokat sajnálni kell! Épp ésszel nem lehet felfogni, hogy hová süllyed az ország! A roma fitalok előtt tanulás szempontjából éppen úgyanúgy ott van a legetőség , mint a nem romák előtt! Lassan már tisztelet díj fog járni a romáknak, mert nincs kedvük tanulni, nem járnak iskolába és így tovább! A magyarok ezáltal jóval hátrányosabb helyzetbe kerülnek majd, de kit érdekel! Hol van az egyenlőség, egyenlő bánásmód! Legjobb esetben a 8 általánost végző roma le tudja írni a nevét, mást nem igazán, akkor hová süllyed igy az igazságszolgáltatás? Mi ez a furcsa rendszer? Na de mindegy amilyen a mosdó olyan a törölközző!!!!!!!!!!!!

2008/08/16 - 19:52

nos
A drazsénak nevezett viccigazságügyőr,
olajosbrigadéros,szerecsenmosdató most is kitett magért. Tudatosan gerjeszti a belső ellentéteket és zülleszti az igazságszolgáltatást.

A cigányok között is van tisztességes és tisztességtelen, írástudó és írástudatlan, mint ahogy miden más nemzetiségü között.

Az meg hogy a cigányokat összességében irástudatlannak minősíti és leokézza őket azt mutatja, hogy anarchiát generál szándékosan a fattya.

2008/08/16 - 20:10

hááát
...igazán nem kellene a cigány a rend őrei közé, így sokat lopnak a vezetők, akkor mi lenne...istenem! Ez az évezred vicce! Idiótaság, a cigány nem való másra,mint amire most is, arra, hogy eltapossuk,mint a férget!

2008/08/16 - 21:26

alexandriai négyes
hááát, ügyes vagy, jól megadtad nekik, holnap már mindenhol arról huhognak, hogy a tmrsz-esek fájgyűlölők, aztán dehogy is, csak egy marha szabadult közéjük az internet áldásával: TE!

2008/08/16 - 21:52

jade
hááát-nak!

Sajnálatos, hogy te a fától az erdőt még mindig nem látod, vagy tudatosan provokálsz. Ha így van, akkor sürgősen felejtsd el ezt a honlapot, mert itt senki nem ad teret a te általad felvetetteknek.

Jó ha tudod, hogy a TMRSZ-nek vannak cigány tagjai is, akik rendőrök, többségük felsőbb végzettséggel rendelkezik, és a szakmájuk kiváló tudói.

2008/08/17 - 5:58

T.
..."olyan státusba, ami ne teszi lehetővé a rendőri intézkedések teljességének alkalmazását..."
Ez véleményem szerint a gyakorlatban annyit jelentne hogy fel kellene venni a kegyelem kettessel nyolcdikból kibukott “roma" személyeket, egyenruhába bújtatva fizetést osztani nekik,( valamilyen “ügyes" pótlékkal, “beosztás kiegészítéssel" legalább annyit mint a többi ténylegesen rendőri munkát végzőnek) tulajdonképpen érdemi munka nélkül, hiszen a jogzsabályok korrekt ismeretére, alkalmazására véleméynem szerint képtelenek. Volt tapasztalatom cigány rendőr halgatóval, első éves korában a gyakorlati idő alatt már lógott, hazudott, engedély nélkül eltávozott stb. Tulajdonképpen egyenruhában díszelegnének csak hogy azt mutasuk mennyire nincs ma rasszizmus Magyarországon! A meló meg maradna a “magyar rendőrnek".. Hát, ha ez bekövetkezik Én megyek a cégtől, de lehet az országból is... Bár úgy szól a közmondás hogy “okos enged" DE ezért uralják a hülyék a Világot...! Ezt nem szabadna hagynunk. A magam részéről minden törvényes eszközzel (természetessen) küzdeni fogok ellene! Ez is diszkrimináció(!), pozitív diszkrimináció a cigányság felé! Már megint...!
Nem a kisebbségekkel van a baj Magyarországon, hiszen van Német, Szlovák, Görög és még sok más kisebbség Magyarországon, de komplex társadalmi probléma csak a cigánysággal van! Ez a társadalom tudatos megosztása az ún. “politikai elit" részéről! Így lehet a zavarosban tovább halászni, közpénzeket elherdálni, stb.
Hát, nagyon kellene már egy TÉNYLEGES rendszerváltás!
T.

2008/08/17 - 8:59

Tutajos
Mondta ezt az a Draskovics, aki a most a kisfalvakba helybenlakó KMB-seket ígért mondván, ne civil szervezetek és Magyar Gárda gyakorolják a hatalmi jogot. Meg hogy ezért az önkormányzatoknak is tenni kell. Ha ha ha. Többszörös csúsztatás van ebben a kis miniszteri megnyilatkozásban IS.
Öröm, hogy ilyen polihisztorok vannak országunk élén! Polihisztor, mert mindenhez ért. Olajügyek, tanácsadás kormánynak miniszternek, pénzügyminisztér most meg az igazságot osztja.
A közrend- közbiztonság fenntartása az állam, a mindenkori kormány feladata, melyet alapvetően a rendőrségen keresztül kell(ene) biztosítania az állammal szerződésben lévő állampolgárok számára. Ahogy a rendőrség működéséhez nem biztosítja a kúrmány a megfelelő apanázst, az önkormányzatoknak sem. Milyen alapon szólítja fel a kormány szakminisztere az önkormányzatokat arra, hogy nekik is hozzá kell ezen feladatok kivitelezéséhez járulniuk, ha ők a kormány részéről a kötelezően megállapított anyagi eszközöket sem biztosítják számukra.
A rendőrségen sok helyen nem a rendőrök lustasága miatt nincs rendőr az utcákon, településeken, hanem azért, mert például nincs benzinre pénz a járőrautóba, vagy ennek okán kilométerkorlát van. A rendőrségen sokmindenre van pénz, csak néha arra nem jut, amire a tényleges feladatellátáshoz szükség lenne (pl.: vezetői pótlék nagytökűeknek)
Egy felelős miniszter a problémákat nem a rábízott szervezet minőségi lerontásával (képzettségi szint - léc - alacsonyabbra helyezésével), hanem a minőségi követelmények emelésével és az ehhez szükséges feltételek kiharcolásával (akár parlamentben asztal csapkodás alkalmazásával), biztosításával oldja meg. A rendőrség soraiba való jelentkezésnek vannak követelményei melyek így is hagynak kívánnivalót, mert legalább rendesen be kellene tartani őket. Draskovics feltehetően nem tud arról, mert nem olvasta, hogy a feltételek között egy sem található olyan, amely bármely kisebbség számára kimondja azt, hogy etnikai, származási hovatartozása miatt nem lehet rendőr.
Sőt! A roma kisebbség jelenleg is pozitív diszkriminációnak van kitéve, mert a rendőrségen iskolai támogatást biztosítanak a roma származású jelentkezőknek a rendőri szakközépiskolai tanulmányokhoz.
Persze megfelelő iskolai végzettség elő van írva, de orvosi egyetemre sem mehet írástudatlan 5 elemi végzettségű jelentkező.
Most akkor biztos az a jó megoldás, hogy miniszterként leveri a lécet?
Arra biztosan, hogy a rendőrség évtizedek óta folytatott tudatos tönkretételét eredményesen folytassa.
A rendőrséget mindig akkor szervezik át, amikor valamiből nagy pénzeket lehet lenyúlni. Anno, például amikor az olaj és jövedéki termékek körül ment a móka. Érdekes, hogy ebből az időszakból felbukkant Draskovics neve bizonyos papírokon, melyek napvilágot láttak, aztán gyorsan eltűntették ezen csúnya, rossz feketével kiszínezett papírokat.
Aztán mikor van átszervezés, meg egybeszervezés (divatos nevén: integráció)? Amikor az Uniós pénzek csordogálnak be az országba és folynak el úton-útfélen.
Közben a rendőrség meg van roggyanva, sebeit nyalogatja az átszervezések, a tapasztalt, hozzáértő kollégák távozása, az állandósult létszámhiányok és a működési költségek folyamatos megnyírbálása miatt. Egy igazságügyi tárca vezetőjének arra is ügyelnie kellene, hogy a rendőri állomány a jogos járandóságait megkapja és ne hosszantartó pereskedések eredményeként kapja azokat meg. Ezen esetek kapcsán történő felelősségrevonásokról már nem is mondok semmit. Mert nem is lehet. Ami nincs, arról nem lehet mit mondani.
Mindenesetre számomra Draskovics megnyilvánulásai megerősítik azt, hogy vagy szándékos tönkretétel zajlik, vagy szakmailag dilettáns a területhez.

2008/08/17 - 11:57

toxoplasmosis
A jelenlegi rendpőri " vezetés " elúővette az 50-es évek katonatiszti-tiszthelyettesi, rendőri létszámnövelés taktikáját. Érettségi nélkül tábornok, de " jó munkásember " felsőfokú végzettség nélkül főosztályvezető....és lehetne sorolni. VBolt aki az érettségi hiűányában is magas szin ten teléjesített - de nem ez volt a jellemző.

Cigányok:

- már 8 oszt.sem kell a jogsihoz
- néhány osztállyal fog intézkedni a " nagydumás" cigányokhoz ?

Nem véletlen, ha ma minden wegkérdezett második magyar úgy gondolja, hogty hátrányos megkülönböztetésben részesül a cigányokkal szemben !
- Annyi hív.szem elleni erőszak valszeg még nem volt, mint ami akkor lesz, ha romákkal töltik fel az utcát.
- Annyi hiv. eljárásban elkövetett bántalmazás még nem volt, mint majd, ha romákkal...... .....

Csak úgy mondom.......

- És mi lett az eddigi " romarendőr"programokkal ?

csak úgy kérdezem........

2008/08/17 - 16:00

Skot
Üdv mindenkinek. Nem tudtam, mikor elolvastam, hogy sírjak, vagy nevessek.
Az emberek belénk vetett bizalmát állítsuk vissza, ne csináljunk ilyeneket. Így is több sebből vérzik a rendőrség nem kell ez is.
Egy ötlet: több fizetés=több rendőr!!!!!!!!!!!!!!!megfelelő végzettséggel.

Pl: igazoltatás->
-r.rendőr: uram átlépte a záróvonalat: 10.000Ft. helyszíni bírság.
- polgár: tényleg, jó befizetem ha válaszol vmire...
-r.rendőr: mire?
-polgár: 6 X 7????

A rendőrség megszégyenítése lenne.

Sőt egy ötlet: ne is kelljen még 8. általános se, hát minek....
Azok a rendőrök akik leérettségiztek, 2 évig tanultak azért, hogy rendőrök lehessenek, nyugodtan mondhatja, hogy EZ MI?????????
és szépen fogalmaztam....

2008/08/17 - 19:10

Posta Imre
Felmerült bennem, hogy ugyan ki fogja majd lepriózni az új jövevényeket és hogyan, vagy egyenesen az NBH fog “c" típusú szemlélődést tartani? Az érettségi hiánya nem olyan nagy gond, hiszen az Őrezredhez még nem is olyan régen csak így kaptak elég felvételizőt. Mivel a társadalom folyamatosan öregszik el, kivéve azt a réteget, amelyik folyamatosan utánszaporítja magát, ezért az ötlet adja magát. A probléma ott lehet, hogy az ország nevében lévő Magyar jelzőt kell kicserélni, és akkor már érthető a tendencia. Ez nem etnikai kérdés, hanem demográfiai, amely “törvényszerűen" vonja maga után az értékerend változását. Miközben a magyar fiatalok zöme folyamatosan hülyül el, mert a képzésük silány, hazug és lényegében céltalanul nőnek fel, mint a gomba, értékredbeli válságban tengődő szüleik szorgos kezei alatt, és jobb híján külföldre menekülnek, miközben hazánkat folyamatosan áthatja egy másik “szellemiség", amelyel sokan nem tudunk még azonosulni, de javaslom, szokjunk hozzá a Drazsékhoz, a maffiózókhoz, más “kultúrák" érzelemvilágához, mert a jelenlegi állapotok szerint a Magyar Nemzet megszünőben van. Tanult tehetetlenségünk okán impotensekké váltunk, akik tehetetlenül nézik végig, hogyan pusztulnak ki. “Akinek nem tetszik, el lehet mennni!" Emlékeztek? Elég legyen a nyafogásból! Változtassatok ezen, ha tudtok, vagy a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódni fog!

2008/08/18 - 7:09

pankotai rém
igenis legyenek cigányok! a barátnőm is félcigány vót! én szeretem őket! tök aranyosak, olyan portugál féle emberek!

2008/08/18 - 17:15

hááát
...hááát legyenek, de én c i g á n y rendőrnek nem adok át semmi iratomat,mert akkor tuti vihetem a vegytisztítóba! ...a portugál félék meg mehetnek purtugáliába, az ucsónak én veszem a repjegyet!...bár már csak ott tartanánk...méghogy cigányrendőrök...az eszem megáll! emberek ti tudjátok, hogy miféle faj az a cigány? azok UFO-k, nem?, merthogy nem evilágiak az tuti! :) :XD


http://www.tmrsz.hu/?p=185
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati rettegés augusztus
  2008-08-18 22:29:16, hétfő
 
  Kormányzati rettegés augusztus 20-tól: "betiltották" az almát, a narancsot, a tojást és a vizet
2008-08-18 12:29 barikád.hu


Ezerhétszáz rendőr, 700 biztonsági őr, 50 mentőautó, 100 tűzoltó és 15 tűzoltóautó vigyázza majd az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos lebonyolítását. Ha elromlik az idő, a kormány kérésére a belvárosi szállodák és közintézmények megnyitják kapuikat a vihar elől menekülők előtt az esti tűzijáték alatt.

Dupla biztosítást írt elő az augusztus 20-i tűzijáték lebonyolításához az állami ünnep biztonságáért felelős operatív törzs. A tűzijáték kilövésekor a vetőcsövek mellett két szakember is áll majd, a pirotechnikus a kilövést vezényli, a pirotechnikai ellenőr pedig biztosítja, hogy a számítógépes program meghibásodása esetén leállítsák a kilövéseket - közölte az operatív törzs vezetője. Juhász Gábor államtitkár szerint így minden adott lesz ahhoz, hogy az ünnepi rendezvényekre érkezők biztonságban legyenek, s ne fordulhasson elő hasonló tragédia, mint a 2006-os ünnepen, amikor a váratlanul lecsapó vihar elől menekülő emberek közül többen meghaltak.

Az operatív törzs öt biztosítási tervet készített. A törzs vezetője óránként kap friss előrejelzést a helyszínre kihelyezett meteorológiai­ állomástól. A tűzijáték előtt 1-3 órával az Országos Meteorológiai Szolgálat százszázalékos biztonságú előrejelzést ad, amit eljuttatnak a médiához is. Juhász Gábor felkészült arra, hogy szükség esetén egyetlen gombnyomással leállítja a tűzijátékot. A közlekedési biztosítási terv szerint, ahogy más esztendőkben is, dupla sűrűséggel éjfélig jár majd a metró. Újdonság, hogy a BKV a tűzijáték helyszíneihez közeli forgalmasabb buszmegállókban több buszt is ,,tartalékol".

Az egészségügyi terv szerint 50 mentő és rohamkocsi állomásozik majd a helyszínen. A tömegben piros meteorológiai léggömb jelzi majd a 18 elsősegélynyújtó pont helyét. A vízi balesetekhez egy teljes mentőfelszereléssel ellátott rohamcsónak áll készenlétben. A biztonsági terv szerint 1700 rendőr, 700 biztonsági őr teljesít szolgálatot a nap folyamán, a tűzijáték alatt ennél is több, mindkét rakparton 500-500 biztonsági őr felügyeli a rendet. A fényjátékra 18 kapun engedik majd be az embereket, valamennyi egy-egy forgalmasabb utcára nyílik, hogy legyen mód a gyors menekülésre. A kapukhoz vezető beengedőlépcsők szélesebbek és kényelmesebbek lesznek a tavalyinál. A biztonsági információkat szórólapon is kiosztják a nézőknek és hangosbemondón is hallják majd, a magyaron kívül németül és angolul is. A tüzek elfojtására 15 tűzoltóautó és egy tűzoltóhajó áll készenlétben. A kormány felkérte a kerületi jegyzőket, nézessék át a háztetőket, és a fasorokat, hogy vihar esetén nehogy lehulló cserepek, ágak okozzanak balesetet. A kormány levélben kérte a szállodákat és a közintézményeket, rossz idő esetén nyissák meg a menekülők előtt termeiket.

A március 15-i biztosításhoz hasonló lesz ezúttal is a közjogi méltóságok védelme. Az öt "méltóság" a Kossuth téri zászlófelvonáson vesz részt, a Hősök terén tartandó tisztavatáson pedig biztosan ott lesz a kormányfő és a köztársasági elnök. Él a zászlórúdrendelet: egy méternél hosszabb esernyőt, zászlórudat nem lehet a helyszínre bevinni, s át kell adni a szervezőknek minden ,,dobó­fegyvert", ilyennek minősülhet például akár egy palack víz vagy a tojás, az alma és a narancs is. A közjogi méltóságokat ezúttal is kettős kordon választja el az érdeklődőktől.

barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irreálbérek Magyarországon
  2008-08-18 22:25:43, hétfő
 
  Irreálbérek Magyarországon
2008-08-18 06:23:49

Az elmúlt két év "reformjai" kimondva, kimondatlanul arra a feltételezésre épültek, hogy a magyar állam és annak polgárai "túlfogyasztanak". Ebből adódik a deficit, ezért csak erőforrás-megvonással állítható helyre az "egyensúly". Az alábbi gondolatok egy olyan kutatás eredményei, amelyek történelmileg egészen másról tanúskodnak.

Az elmúlt majd száz évben, 1914 és 2008 között az egy kereső által előállított nemzeti jövedelem csaknem tízszeresére nőtt, az egy keresőre jutó reálbér viszont alig több mint kétszeresére (!), a kettő hányadosa jelenleg 4,8. Ez azt jelenti, hogy a munkaerő-tulajdonosok relatív jövedelempozíciója majdnem ötször rosszabb 2008-ban, mint 1914-ben volt. Mindezt persze ellensúlyozza az a tény, hogy ez az elképesztő történelmi léptékű romlás együtt járt a tőkejövedelmek fokozódó megadóztatásával is. Az így képződő erőforrások aztán többnyire állami transzferként (ingyenes oktatási-kulturális, egészségügyi-szociális rendszerek) fékezték a humánreprodukció egyébként kezelhetetlen méretű lepusztulását. Mielőtt azonban bemutatnánk, hogy a lepusztulást csak fékezni tudták, de megállítani nem, illetve hogy az állami közszolgáltató rendszerek szisztematikus felszámolását célzó jelenlegi "re-formok" valójában a 19. századi vadkapitalizmus visszaalakítását próbálják elérni, lássuk az évszázad főbb adatait. Az adatok tükrében az 1914 és 2014 közötti száz év három jól elkülöníthető szakaszra osztható. Az első 1914-től 1954-ig tart, a második 1955-től 1978-ig, és végül viszonylag homogénnek mondható az 1978-tól napjainkig, illetve várhatóan 2014-ig tartó periódus.

Az első időszak a "háborúk kora", a két világháború (benne Trianon, holokauszt, kitelepítés, "malenkij robot"), az 1929-33-as gazdasági világválság és az 1952-53-ra kialakuló polgárháborús helyzet jól jelzi ezt. Ebben a negyvenéves periódusban a nemzeti jövedelem éves átlagos növekedése rendkívül alacsony, mindössze 1,6 százalék, hatalmas gazdaságtörténeti hullámvasútban ült az ország, pusztítások és újjáépítések váltakoztak. Még megdöbbentőbb viszont, hogy az egy keresőre eső reálbér 1954-ben alig volt magasabb, mint 1914-ben. Az átlagos éves növekedési ütem a negyven év egészében körülbelül 0,2 százalék (!), holott évi két százalékot is inkább stagnálásnak éreznek az emberek. Mindebből kitűnik, hogy e "hosszú háború" minden terhét a bérből és fizetésből élők viselték, "kifosztottsági rátájuk" kétszer akkora volt az időszak végén, mint az elején. A második időszak - 1955-től 1978-ig - a magyar gazdaságtörténet leggyorsabb növekedést produkáló időszaka, a nemzeti jövedelem éves átlagos növekedési üteme 6,3 százalék. Figyelemre méltó, hogy a reálbérek éves növekedési üteme bár jelentősen elmarad az összjövedelem növekedésétől, de 4,2 százalékot tesz ki. Ráadásul ebben az időszakban a tőkejövedelmek állami újraelosztásának terjedelme a munkaerő-tulajdonosoknál jelentősen bővült, és ez lényegében ellensúlyozta a reálbérek növekedési ütemének relatív elmaradását. Az időszak nagyobbik felében a reálbérek növekedési üteme meghaladta az összjövedelem növekedését is. Mindennek nagy szerepe lehet abban, hogy a magyar társadalom ekkor felnőtt korba lépő generációi ezt az időszakot máig is pozitívan ítélik meg, de erre még visszatérünk.
A harmadik időszak az 1978-tól máig, illetve várhatóan 2014-ig tartó periódus, amely két fő mutatóját tekintve sokkal közelebb áll az első "háborús" szakaszhoz, mint a másodikhoz. 2008-ig a nemzeti jövedelem növekedése alig haladja meg az évi két százalékot, a reálbéreké pedig a fél százalékot. És mivel a 36 évből harminc már letelt, a 2014-ig mutatkozó kilátások ezt alapvetően már nem képesek módosítani, mindkét mutató alacsony marad, és ami ennél is drámaibb: a reálbérek növekedési üteme a korszak egészében az összjövedelem növekedési ütemének az egyharmadát sem fogja elérni. Ráadásul a hatalmi tendenciák most éppen ellentétesek, tehát az állami szociális transzferek radikális visszametszése ("re-form") tovább rontja a munkaerő-tulajdonosok amúgy is gyorsan romló pozícióit. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy bár látszólag békés időszakról van szó, a magyar társadalom a hetvenes évek vége óta egy rejtett globális háború áldozata, anélkül, hogy egyáltalán esélye lenne az ellenfél beazonosítására és saját védelmének a megszervezésére. A népesedési és egészségtrendjeink katasztrófát előrevetítő mutatói, az általános morális, mentális, intellektuális és spirituális lepusztulás már e háború "veszteséglistáját" jelzik. Mindezek alapján, ha az évszázad egészét tekintjük, azt mondhatjuk, hogy a reálbérek növekedése nagyjából az egyötöde lesz az összjövedelem növekedésének, ráadásul a század második felében kiépített állami újraelosztó rendszer, amely legalább némileg tompítani tudta a munkaerő-tulajdonosok tőke általi kifosztását, 2014-ig szinte bizonyosan szétesik. Így a munkaerő-tulajdonosoknak 2014-ben ötször rosszabb jövedelmi pozícióból és nagyjából a múlt század elején jellemző szociális transzferekkel, szervezetlenül és reményt vesztve kell nekivágniuk a legújabb kori magyar kapitalizmus második évszázadának.

Befejezésül térjünk vissza annak a kérdésnek a tisztázásához, miért volt más az 1954-78-as korszak, és más volt-e egyáltalán? Az egész évszázadból a többi 76 év "háborús korszakában" átlagában alig több mint kétszázalékos nemzeti jövedelemnövekedés és alig érzékelhető 0,4 százalékos reálbér-növekedés adódik, 1954 és '74 között viszont hat százalék feletti összjövedelem-növekedés mellett négy százalékot meghaladóan növekedett a reálbér, vagyis a nemzeti jövedelemnél háromszoros, a reálbérnél tízszeres (!) az eltérés. A fő ok logikailag nem lehet más, mint hogy az ország politikai oligarchiája az adott globális hatalmi viszonyok mellett relatíve sikeresebben mérsékelte a birodalmi kifosztás erőforrás-szivattyúinak a működtetését, mint az azt megelőző, illetve azt követő berendezkedés. Bármilyen megdöbbentően hangzik is, a rendszerváltás rendszerének politikai elitjei lényegesen gátlástalanabb kollaboránsnak bizonyultak, mint az általuk egyébként történelmileg joggal elítélt "ancien régime". Ennek következményei aligha maradnak el.

Bogár László
magyarhirlap.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oszd be és uralkodj!
  2008-08-18 21:46:49, hétfő
 
  OSZD BE ÉS URALKODJ!

A nómenklatúra elnevezés a szovjet-szocialista pártállami rendszer kontraszelektáló személyzeti, káder-politikájára utal. A különböző hatalomforrások a kontraszelekció érvényesítésén keresztül, a beosztásokba való bekerülés révén voltak a végletekig kiaknázhatók. A nómenklatúra kiépítésével és működtetésével gyakorlatilag nincs olyan beosztás és nincs olyan személy, akit nem lehet valahogy fentről elérni és irányítani. Ez egy keleti despotikus rendszer, amely kivételes hatalmat ad a kinevezők kezébe. A nómenklatúrát, a mindent átható politikai akarat hozza létre, amely a politikai megbízhatóságot, a párthoz való hűséget abszolút mércének tekinti minden beosztás betöltésénél.

A műveltség, tudás, teljesítmény, erkölcs, erény, igazságosság, valamiféle klerikális úri huncutságnak számít. Így a hitvány kerül felülre, a jó alulra. A szocialista hatalom így kreál magának hamis elitet, vagyis nómenklatúrát. Ez teszi szükségessé a terrort és a non- stop hazudozást.

A valóságos elit a maga természetes � helyesebben: normális � értékhierarchiájával összetartja a társadalmat, terror nélkül. Hiszen a normális ember normális életre törekszik, számára a példakép mester, akit önként követ, még ha az út áldozatokkal jár is, mert mindenképpen tanulni, emelkedni szeretne. A hamis elit, vagyis a nómenklatúra abnormális. A korábbi hagyományos elit alapértékei: a műveltség, kereszténység, hazafiság, erény, erkölcs és igazságosság nélkül. Sőt, azok ellenében.

Az ellenség kategóriáját kiterjesztik a honfitársakra.

1945 után zajlott le a magyar történelem legradikálisabb elit likvidálása, amely máig tartó katasztrofális következményekkel járt. A szovjet-szocialistagyarmatosítók visszafordíthatatlan változást, �magyar elit helyett szovjet nómenklatúrát akartak. A szovjet-magyar ügynökök háborús módszerekkel politizáltak. A lövészárkokban szerzett előtanulmányokat átvitték a politikába: a kegyetlenséget, az erőszak megszokását, a vak engedelmességet, az általánosítást, a szélsőséges szenvedélyek naivitását, az individuális alárendelését a közösséginek, a hasztalanul meghozott áldozatok vállalását, az intézményesített terrort és garázdaságot. Az ellenség kategóriáját kiterjesztették a honfitársakra is, bevezetik a belsőellenség, osztályellenség, népellenség, stb. fogalmakat.

�Zavard el a pásztort és szétszéled a nyáj" elv alapján, könyörtelenül, megsemmisítették a települések és egyéb közösségek természetes struktúráit. Végül föloszlattak minden maradék civil szerveződést a dalárdákig lemenően. A régi vezetőréteg kezéből kivették a társadalom erőforrásaival való rendelkezés jogát, az embertelen osztályharc jegyében aljas bitangnak bélyegeztek mindenkit, aki korábban példaképnek számított, és a közös életstratégia meghatározásában szerepet játszott. Az alkotó értelmiség színe-java külső vagy belső emigrációba kényszerült.. A marxi�lenini doktrína alapján diktatúrát hoztak létre, a valósággal, a normálissal minden kapcsolatot az utópikus ideológia jegyében megszakítottak, s a tényeket minden vonalon szovjet mintára tagadták, az ország szovjet gyarmati voltát is csak burkoltan intézményesítették.

Ebből következően a Magyar Népköztársaság szovjet típusú bűnözőállam lett: olyan gaztetteket követett el, alkotmányosított, s kényszeríttet ki alattvalóitól, amelyek mindenkorban gyalázatnak számítottak � a kitelepítéstől, a gyilkosságokon, a hazaáruláson keresztül a szervezett rablásig.

A műveltség kapásból töröltetett, mivel az új felső vezetés elsöprő többsége műveletlen volt.

Aki véletlenül érettségizett, az eltagadta, amit tanult, mivel az összes tudomány helyettesítője a marxizmus lett, ami természetéből következően összeférhetetlennek bizonyult egyrészt az ún. klasszikus műveltséggel, másfelől pedig a legkorszerűbb ismeretekkel. A nyelvtudás ténye potenciális bizonyíték lehetett egy bármikor bekövetkezhető kémperben. Megsemmisítették a kétkezi emberek sokgenerációs munkakultúráját is. A téeszcsék, a sztahanovizmus, a liszenkói agrár-szélhámosság rendszerében a munkások és a parasztok régi elitjének tekintélye összeomlott, tisztessége, tudása, szorgalma nevetségessé lett. A helyzet a szó szoros értelmében alig leírhatóvá vált, mert olyan � tolvaj � nyelvet vezettek be, ami egyrészt a marxista zsargon ostobaságaiból, másrészt megszépítő hazugságokból építkezett, s megakadályozta a józan, paraszti ész járását..

Kiesett a műveltségből a természetes erkölcsi érzék ápolásának és csiszolásának igénye is, hiszen az új vezetők egy része például a nyilaskeresztes mozgalomból, vagy Moszkvából jött, ugyanakkor ők is, a többiek is minden gondolatukat alá kellett rendeljék a Párt gyakran változó érdekeinek, s rendszeresen el kellett árulniuk barátaikat, rokonaikat. Jellemző, hogy a nomenklatúra képzőben, a pártiskolákon, majd a marxista esti egyetemen � népszerű nevén a foxi-maxin, mely a káderek számára osztott �diplomát" � kizárólag ideológiát oktattak, azt is csak évi egyetlenegy tantárgy erejéig! Sőt, a legfőbb pártfőiskolákon sem tanítottak nyelveket, vagy olyan tudományokat, melyeknek lett volna tárgyuk! Aminek ellentétben a �tudományos szocializmussal" volt, például a filozófiatörténetnek, abból pontosan a tárgyat dobták ki: nem Szent Tamást vagy Hegelt olvastatták, hanem a róluk összehordott marxista értelmiségi kitalációt, ami a lényegét tekintve, � szövegömlesztéssel való észelzárás volt.

A kereszténység a szocialisták természetes ellensége.

A marxizmus eleve ateista, politikai gyakorlata pedig olyannyira ideologikus és kizárólagosságra törekvő, hogy kiirt maga mellől minden más eszmét. Harmadrészt pedig a kommunizmus gyökeresen új világot akart teremteni, vadonatúj embert formálni. A nevelésből kiiktatták a régi erkölcsi és esztétikai célokat. A szovjet-szocialista új ember lehetett volna-e más, mint gyökértelen, erkölcstelen osztályharcos? Aki följelenti osztályellenség szüleit, ha azok hátráltatják a szocializmus építését, mint Pavlik Morozov? Ez a gyerek volt az összes úttörők példaképe, a Szovjetunió hőse. S lecke korosztályom oroszkönyvében. Morozov � a köréje szőtt legenda szerint � apját koncentrációs táborba juttatta, mert a papa állítólag akadályozta a kolhozszervezést. A történelem során először tiszteltek tettéért egy apagyilkost.

A hazafiság, a hajdani alapérték szintén antagonisztikus ellentétben állt a szovjet-szocialista imperializmus érdekeivel, hiszen az ország a Szovjetunió gyarmata volt.

Ezt magyarul nem mondták ki csak burkoltan: minden fontosabb jogszabályban, vezércikkben, tankönyvben szakadatlanul hangsúlyozták a Szovjetunió vezető szerepét, a szovjet vezérek, pártjuk, tudományuk, sportjuk példakép mivoltát. A legfőbb állami ünnepnek az ország oroszok általi elfoglalásának napját tették meg. A káderutánpótlás szovjet egyetemeken nevelődött, függetlenül attól, hogy azok többségének színvonala meg sem közelítette a magyar felsőoktatásét. A nomenklatúra kiválasztásában az első szempont a Moszkvához való hűség volt. A legfontosabb főnököket � a pártfőtitkárt, a Politikai Bizottság tisztségviselőit � egyenesen a Kremlben jelölték ki.

Az MKP, MDP, MSZ(M)P, mint az ország tényleges, formalizált és fegyverrel ránk erőszakolt �élcsapata" hazaszeretet helyett hazaárulásra szocializálta kádereit � leginkább azokat, akik karriert akartak csinálni. A párt szerepéből következően a demokratikus társadalmakban megkülönböztethető gazdasági, politikai, ideológiai, sajtó-, művészeti stb. elitről nemigen beszélhetünk, hiszen a főnökök és élen állók mindenütt a megfelelő szintű pártvezetés �hatásköri listájáról" kerültek ki, és abszolút dzsókerként szökkentek szakmáról szakmára.

Az apparátusi káder egyszer az ávónál serénykedett, máskor a nehéziparban, majd az Állami Operaháznál, hogy aztán nagykövetként tűnjék föl Koppenhágában vagy a Népszabadság főszerkesztőjeként Budapesten. A többségről ki derült, hogy bűnöző, vagy nyilas volt, ámde a bűnözőállamban csak a politikai hibák számítottak véteknek, ezért a tolvajok, hazaárulók, a szadisták, a garázdák, nyilasok, nem pottyantak ki a vörös kasztból, csak olykor-olykor s átmenetileg lejjebb csúsztak, ha nem az elvárt lelkesedéssel szolgálták a pártot és a megszállókat.

A szovjetfosztogató csőcselékmentalitás országszerte elhatalmasodott.

A nomenklatúrát a Párt politikai bizottsága szovjet mintára próbálta kontraszelekcióval összehozni, melynek során a hitvány, a hazaáruló kerül felülre, a jó alulra. Ma már nevetségesnek hat, de a hatvanas években tényleg egy suszter volt az igazságügy-miniszter, és ő oktatta a professzorokat jogtudományra. Ettől lett a jogrend olyan, amilyen, �semmilyen.

A példakép-pozíciónál semmi sem hat erőteljesebben a reá fölnézni kényszerülőkre. A köznép tanácstalan nézte a kontraszelektált iskolázatlant odafönt, s azt mondta: ez hajszálra olyan, akárcsak én, nosza, lessük el a trükkjét! A szovjetfosztogató csőcselékmentalitás országszerte elhatalmasodott. Az enyveskezű, munkáját nem értő igazgatók és tanácselnökök körül hasonszőrűek sündörögtek. Már diplomások ugyan, de együtt züllöttek és káromkodtak gazdáikkal � a hajdani kocsisok szégyellték volna a társaságukat.

A hagyomány megőrzéséről és az új megalkotásáról rengeteg szó esett, de a valóságban viszont az történt, hogy az államosítással, a téeszesítéssel, a terv- és békekölcsönökkel, a külföldi hitelekkel összezabrált mérhetetlen vagyon a suszterek, a bukott segédszínészek meg a szakmájukból kikopott varrógépműszerészek kezén sárrá vált. A Magyarország és Ausztria közti, háború előtti különbség szakadékká mélyült, s az ország szinte minden modern mutató tekintetében elmaradt azoktól az országoktól, melyeket annak előtte megelőzött Európában.

A kontraszelektált szocialista lumpenértelmiség környezetében megtorpant az alacsonyabb rétegek szociális-morális felemelkedése. Vajon miért tanuljon vagy dolgozzon valaki, ha bármi mással előbbre juthat? Legfürgébben úgy, ha utánozza a szovjet nomenklatúra disznóságait. S ugyan miért gyógyuljon meg a beteg, ha a táppénz és a fekete munka többet hoz? Valaha virágzó falvak lakói lettek alkoholistává, kertjeiket az óta is fölveri a gaz, segélyből veszik a zöldséget, az italt és nem szedik föl a lehullott gyümölcsöt pálinkának.

A forradalom utáni terrorban az ország ismét elvesztette lehetséges elitjének színe-virágát.

A negyedmillió menekült és bebörtönzött túlnyomó része diák volt, fiatal értelmiségi, vállalkozó kedvű munkás. A megtorlás velejárója volt, hogy a restauráció után élre került hazaárulóknak kötelező volt valamilyen módon � például az ellenforradalom szó kimondásával � meggyalázni a 20. századi magyar történelem legdicsőségesebb eseményét. A kádári konszolidáció lényege így a korrupció lett. 1956 és általában a hazafiúi érzés elfeledése fejében a lakosság engedélyt kapott a korlátlan önkizsákmányolásra, a szocialista összeköttetések kiépítésére, valamint a mértékletes lopásra és más bűntények elkövetésére. Az ilyesféle bűnözést köznyelven ügyeskedésnek nevezték. A következő évtizedekben a vezetés lassacskán föltöltődött szakismeretekkel és némi általánosnak mondható műveltséggel is. Hála az időnek, amely új generációkat hozott fölszínre, és a viszontagságok ellenére is a remek iskolarendszerünket nem verték szét.

Hazafiság és általában morál tekintetében hasonló nem mutatható ki. A gyarmati helyzet, a bűnözőállam struktúrája változatlan maradt; a rendszer továbbra is a hazugságra épült. A szovjet szocializmus egyetlen ponton sem érintkezett a valósággal. A nomenklatúrához tartozóknak pedig állandóan példát kellett mutatniuk. Folyamatosan liturgikus hazudozásra kényszerültek, ugyanakkor munkájuk megfelelő elvégzéséhez be kellett kapcsolódniuk a szocialista összeköttetésnek nevezett korrupciós hálózatba, ami nélkül a társadalmi erőforrások elérhetetlenek maradtak volna számukra és a rájuk bízott emberek vagy vállalat részére. Az örökös hazudozás vagy elbutítja, vagy cinikussá teszi az elkövetőt. A kontraszelektált szocialista nomenklatúra mindenkor gyanúsnak tartotta � ha éppen nem üldözte � a művészi, a tudományos, a technikai újításokat. A kor nehéz embereknek nevezte azokat, akik ilyesmire �vetemedtek." Ahelyett, hogy támogatta és maga köré vonta volna őket.

A nyolcvanas évek elejére már nem akadt épeszű ember, aki hitt volna a szocializmusban.

A nómenklatúra élelmesebb tagjai Moszkva helyett már New Yorkban, Bostonban próbálták iskoláztatni gyermekeiket, és pozíciójuk vagyonra váltásán mesterkedtek. Sikerrel. Meg is kaparintották az ország belföldi tulajdonban maradt vagyonának túlnyomó részét s a vele járó kapcsolati tőkét. A szocialista összeköttetés hálózatát ügyesen megerősítették a nyugati beruházóknak tett szolgálatokkal szerzett friss kötelékekkel. Olykor bizony az ország kárára. Ezen nem is gondolkodtak igazán, mert egész életükben idegen érdekek kiszolgálására szocializálódtak. Mindehhez bírják a zömmel az ő soraikból kikerült és az ő támogatásukból élő média propagandisták rokonszenvét. Más szóval rendelkeznek az erőforrásokkal, s megszabják az életstratégiát a tőlük függők számára. Sőt, a huncut, fürge fordulattal az elit harmadik fő ismérvét, az újat alkotást is megvalósítják a nép szemében.

Az 1990-es választás során a szovjet-szocialista nomenklatúra veszített politikai hatalmából! A veszteségeket azonnal pótolni kezdte a régi szovjet média propagandisták kezében maradt sajtó, mint a posztmodern �szellemi" elitgyártás első számú műhelye. Futószalagon készültek világhírű írók, filozófusok, közgazdászok, pénzügyi zsenik. Finom erkölcsi tekintélyek, akik azonnal készséges eszközei lettek átöltözött, régi kenyéradó zsarnokaiknak. Elég utalni az első fél év hadműveleteire: a �kommunisták pedig nincsenek" kampányra, valamint a �keresztény kurzusra", a �neonáci veszélyre" zúdított össztűzre meg a taxisblokádra. Ezzel egy időben a demokratikusan választott kormány oldalán álló értelmiséget minden eszközzel diszkreditálni, vagyis elithelyzetéből kiszorítani igyekeztek. Akit csak lehetett, antiszemitának, fasisztának, mucsainak, bélyegeztek, s műveiket, gondolataikat kicenzúrázták a nekik alárendelt fórumokról. Gyakorlatilag mindenünnen. Ezzel a művelettel elérték, hogy újra szellemi elit pótlék lett a régi szovjet-szocialista �haladó értelmiség" a nómenklatúra.

Ma is a nomenklatúra néhány tucat embere adja meg a tematikát.

Műsorokban beszélgetnek, cikkeket publikálnak, könyveket írnak, egyetemen oktatnak, vitákban szólalnak fel, petíciókat írnak alá, együtt ebédelnek. Ők azok, akik 1945-ben azt hirdették, hogy a Szovjetunió maga a paradicsom és a tömeggyilkos Sztálin dicsőségét zengő verseket írogattak.
Ők azok, akik 1960-ban azt hirdették, hogy a gyarmati rendszer felbomlása csodásan megoldja a tengeren túli népek gondjait.
Ők azok, akik 1965-ben a tömeggyilkos Fidel Castro, Ho Si Minh és Mao jogos harcát üdvözölték.
Ők azok, akik 1968-ban azt hangoztatták, hogy a jólét a mindenféle kötöttség eltörléséből keletkezik.
Ők azok, akik 1975-ben tömeggyilkos Pol Pot kambodzsai hatalomátvételétől voltak elragadtatva.
Ők azok, akik 1992-ben meg voltak győződve arról, hogy a nemzetállamnak vége.
Ők azok, akik 1999-ben kijelentették, hogy a család és az erkölcs elavult fogalom.
Ugyanebben az időben más gondolkodók tudták, hogy Sztálin, Mao vagy Pol Pot bűnös tömeggyilkos rendszert irányít. Más gondolkodók azt hangsúlyozták, hogy a forradalmi szakítás mítosza soha nem vezetett máshoz, csak katasztrófákhoz. A nemzeteket, a hagyományokat, a kultúrákat és a vallásokat nem lehet egy tollvonással eltörölni.. De az értelmiségi nomenklatúra mindig boszorkányüldözést indított be a másként gondolkodók ellen. Ez az értelmiségi nomenklatúra terrorizmusa.

Az igazság létezik, a hazugságot ki kell találni, ez a bal-liberális �haladó értelmiség" feladata.

Még ma is a �haladó értelmiségiek" hazugsággyárai gyártják a �javakat," az életszínvonal emelésére, a népboldogítására, mint a volt szovjet gyarmati időkben. Már a múlt század első felében csalódnunk kellett az értelmiségben. Az okokat részletesen elemezte Julien Benda híres könyvében, Az írástudók árulásában. Iskolapéldái azok a nyugati értelmiségiek, akik luxus turistautakat tettek a Szovjetunióban, majd dicshimnuszokat zengtek róla. Készségesen cáfolták, hogy éhínség volna Ukrajnában, amikor ott éppen milliók haltak éhen; hogy létezne a Gulag; hogy a kirakatperek vádlottjai hamis vádak áldozatai.

Az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) olyan levéltári dokumentumokat tett közzé, amelyek azt bizonyítják, hogy Sztálin szovjet vezető és alárendeltjei a felelősek az éhínségért. Az áldozatok pontos száma körül továbbra is vita van, az ország vezetői tízmillió halottról beszélnek. "A levéltári dokumentumok egyértelműen tanúsítják, hogy az 1932-33. évi éhínség-népirtás a totalitárius kommunista rendszer tervezett bűncselekményeinek a következménye" -áll az SZBU közleményében. A dokumentumok utasításokat tartalmaznak azok megbüntetésére, akik ellenállnak az erőszakos kollektivizálásnak és megtagadják a termék-beszolgáltatást, valamint részleteket közölnek az ukrán nemzeti szervezetek felszámolására indított kampányokról. A szovjethatóságok Moszkvából generált éhínséggel akarták rábírni Szovjetunió-szerte a parasztokat, hogy adják fel saját földjeiket és csatlakozzanak a kolhozokhoz.

Ma már tudjuk a KGB s elődei irataiból, hogy Bernard Shaw-t, Louis Aragont és a többieket a szovjet propagandisták belső följegyzéseikben �alkalmazható idiótáknak" nevezték. A típus két �korszerű," hazai alakja Konrád György író és Lengyel László közgazdász. Mindketten futószalagon bocsátanak ki jóslatokat a régi elit érdekeinek szolgálatában. Próféciáik azonnal rendkívüli nagy nyilvánosságot kapnak. Egyik lap adja a másiknak, mindenütt vitatják, fölerősítik, hírlelik. Társutas kollégáik lihegnek. Egészen a határidő leteltéig. Akkor kiderül, hogy nem vált valóra. Sebaj, máris itt a következő jövőbe látás, és még egy és még egy. Hogy mind hamis? Hogy a �valósággal egyetlen ponton sem érintkeznek"? Ez nem számít. Ugyanazon lapok ugyanazon olvasói ismét és ismét hisznek, s nem röhögnek. Sőt, alig várják, hogy a következő prófécia ismét a bolondját járassa velük.

Az árulás és opportunizmus örök, a nyugati baloldalon is.

A nyugat-európai balos értelmiség még mindig gyűlöli a Nyugatot és cserébe bárkit hajlandó imádni, legyen szó agresszorról vagy egy közönséges diktátorról. Csak legyen minél inkább kapitalizmus és Amerika-ellenes, annál jobb.

Ignacio Ramonet - ő az, aki sokáig főszerkesztette az érthetetlen módon Magyarországon is etalonként számon tartott Le Monde Diplomatique-ot, aki nem átallott kommunista kiáltványt fabrikálni egy külpolitikai havilapból, aki mind a mai napig Castro "óriási morális és etikai érzékéről" ömleng, és nevét adja egy kommunista diktátor öntömjénező propagandakönyvéhez.

Ramonet gondolatvilágán keresztül feltárul előttünk a nyugat-európai baloldal opportunizmusának valóságos mélysége. Ők azok, akik körömszakadtáig védik a jóléti ellátórendszert (amit a második világháború után a Marshall-segélyből lehetett kiépíteni), halálra sápadtan sikítanak fel a GDP legkisebb töredékének hadseregre történő fordításakor (persze, a tengerentúlról eddig is megvédték őket, miért ne lenne így továbbra is?), a világ minden bajáért az Egyesült Államokat (és a zsidókat) teszik felelőssé (miközben a balkáni válságot 1990 óta egyszer sem sikerült helyi szinten kezelni), és vadul prédikálják a nyugati civilizáció alsóbbrendűségét és dekadenciáját (aminek volna is igazságtartalma, ha közben nem borulnának térdre jószerével minden keleti despota előtt).

Ami az erkölcsöt illeti, a nómenklatúra folyamatos morális vákuumba él.

MSZP számára természetes szövetségesnek bizonyult az SZDSZ liberalizmusa a maga kényelmes perverz relativizmusával és erkölcstelen pragmatizmusával. Amíg politikai haszon létezik, addig az erkölcsi aggályokat félre kell tenni. Sőt, a jogot is át kell alakítani különösen a kábítószer és korrupcióellenes rendelkezéseket.

Alig akad tisztességes normálisan gondolkodó ember Magyarországon, aki ne bírálná a rendszerváltás módját, hatékonyságát, sőt, némelyek még a tényét is kétségbe vonják. Keserűen emlegetik, hogy minden átalakult azért, hogy ami lényeges, az maradjon a régiben.

2006 októberében még mindig az embereket megtámadó nómenklatúra számnélküli gyakorlóruhásai nyíltan vadászhattak a nemzeti zászlót hordozó emberekre, s kíméletlenül bántalmazhatták őket. Gaztetteiket a nómenklatúra kormányfője elismeréssel nyugtázta. A nómenklatúra értelmisége �erkölcsileg szentesítette". A nómenklatúra számnélküli gyakorlóruhásai folyamatosan tagadnak, s falaznak egymásnak. A nómenklatúra igazságszolgáltatása tessék-lássék vizsgálódik, s eszköztelenségét hangoztatja.

A magyar elit újjáalkotásához hosszú évtizedek szükségeltetnek.

Az elmúlt rendszer hatalmas szellemi űrt hagyott ránk örökül. Nem volt engedélyezve az igazi filozófia, pénzügy, közgazdaságtan, történelemtudomány, politikai tudományok, polgári irodalom, helyettük marxista �haladó értelmiségi" kitalációk léteztek, így a valós humán tudományok kimaradtak az általános műveltségből. Nemzedékeknek kell elmúlniuk, hogy a vagyonhoz, a hatalomhoz, csatlakozzék a tudás, a teljesítmény, az ízlés, az erény, az alkotásvágy.
A bal-liberális politikusoktól, propagandista �haladó értelmiségiektől" vagyis a nómenklatúrától sokszor hallani, hogy ők maguktól civilizálódnak. Ez nem igaz. Civilizálja őket a kényszer, hogy egyre több a civil szerveződés, a civil ellenállás, olyan civil emberekkel ülnek szemben, akik késsel-villával esznek. Így a bal-liberális nómenklatúrának egyre nehezebb rávetni magát a húsra, puszta kézzel zabálni a hatalmat, falni az önkényt, s vedelni az állam javait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.