Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Kitüntetésekről, díjakról...
  2008-08-21 12:27:37, csütörtök
 
  Díjeső és kitüntetések ünnep ürügyén aug. 20-án is

"Gratulálok, ugyanakkor fáj a szívem, mert 17. éve mindenből kimaradnak azok az emberek, akiket még mindig a víz alá nyomhatnak a PAKTUMNAK "köszönhetően" továbbra is működésben hagyott titkosszolgálatok spicli-megbízók!!!

Könyörgöm! A magyar nemzet részei a nehézsorsúak is!
Kik is ők?
Például azok, akiket melósként ért a rendszerváltozás nevezetű felfordulás... Nagyon aggódom értük!
Miért is?
Azért, mert ők, vagyis, mi tudjuk nagyon jól, hogy mennyit kellett ,,ügyeskedni" azért, hogy a kontraszelekciót kijátszva, tovább tudjunk tanulni, és úgy tudjuk megtartani keresztény-nemzeti identitásunkat, hogy elhitettük a hatalmat gyakorlókkal: képesek vagyunk a kommunistákkal szocializálódni!
Aggódom, mert azt is tudom, hogy ,,nem voltunk elegen", ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a hatalmat 1994-ben. Ebből következik, hogy 1994- és 1998 között, majd 2002-től ismét arra kényszerültünk, hogy ,,merjünk kicsik, elesettek és gyengék lenni", ahhoz, hogy a régi-új hatalmasok megkíméljenek minket a revanstól!

Aggódom, mert nemcsak az volt a gond velünk, hogy nem voltunk elegen!
A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot. Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évekmunkássága, vagy ahogy fentebb említettem: melósai, nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

Azonosak: - az otthonaikból elűzött kitelepítettekkel és utódaikkal;
- az államhatalom által, a ,,nép nevében" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltekkel és utódaikkal;
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozataival és utódaikkal;
- a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonákkal és utódaikkal;
- a málenkíj robotot túlélőkkel és utódaikkal;
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélőkkel és utódaikkal;
- az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek utódaival;
- a velünk együtt élő azon kisebbségiekkel akiket egy sajátlagos segélyezési rendszerrel csak önmaguk MENNYISÉGI reprodukciójára kényszerítettek!
Egyre jobban aggódom, mert, ahogy teltek, múltak azok a bizonyos ,,rendszerváltoztató" évek, ennek a nagy-létszámú rétegnek semmilyen alternatívát nem tudtunk kínálni! Nem tudtuk tömegesen rehabilitálni őket. Nem tudtunk semmilyen eszközt (induló tőke és tudás formájában) felkínálni ahhoz, hogy ellehetetlenült helyzetükből kikerüljenek!

Vagyis, nem tudtuk hozzásegíteni őket ahhoz, hogy ők is (rendszert)váltani tudjanak! Sőt! Volt, aki úgy érezte igazságosnak, hogy rajtuk a "plebs"-en torolja meg presztízsvesztettségét!
Az 1990-es rendszerváltoztató politikusok is csak az induló tőkével rendelkező szakmunkások társadalmi elfogadhatóságát tudta biztosítani!
A dolgok ilyetén alakulása folytán bekövetkezett a legrosszabb: ezek az emberek visszaszavazták azokat a hatalomba, akik előtt nem kellett szégyellniük kicsinységüket, elesettségüket, gyengeségüket!!!

Ennek a tragédiáját írtam meg a nagyszüleim- és szüleim életéről készített néprajzi írásomban. Akinek jut az otthon elkészített, szövegszerkesztett változatból, arra kérem -miután elolvasta - adja tovább! Tanuljunk belőle, hogy ne kövessük el újra és újra ugyanazt a hibát! Mert így nem jutunk előre soha! Tanuljunk a 2004. december 5-i népszavazásból!!! Vegyük végre tudomásul, hogy nekünk azokat kell magunk mellé állítani, akik nem voltak képesek belátni, hogy az IGEN-nel egy egész nemzetre- benne a saját felemelkedésükre is szavazhatnak!!!

Visszatérve a vágott-virág-rövid-életű- gyökértelen nemzedékre, az 1945 után születettekre, kiknek már nem jutott a háború előtti jómódúnak tartott svábságtól és polgárságtól elrabolt (állami- társadalmi tulajdonba - ellenérték nélkül kisajátított) javakból, mert azt szétosztotta részben a saját rokonai, majd a maradékot a hívei között. Nekik lett tanácsi bérlakás, minimális bérleti díjért, meg párhónapos tanfolyamon szerzett diploma... Stb...

A földjeikről elűzött kulák.-ivadékoknak ott volt a büntető, v. "átnevelő"-tábor. Nem különben, a saját műhellyel, üzlettel, vállalkozással rendelkező polgárságnak...szintén a tanyára való kizsuppolás járt.

Mindenki, aki csak rendelkezett nyugati rokonsággal, hanyatt-homlok kimenekítette a gyerekét ebből a pokol-életből.

Azok érdekében szeretnék szólni, írni, aki nem tudta hova menekíteni sem magát, sem a családját.

Azokról, kiknek ott volt a gyári munka 3 műszakban... A gyerekének meg a gyári bölcsőde már 20 hetes korától. Ahol a szakszerűtlen un. "gondozók" bilire ültették etetés után pár hónapos csecsemőket - méghozzá olymódon, hogy kikötözték őket valamilyen nehéz, és rögzített tárgyhoz. (Vaságy lába, radiátor, v. vízvezeték...)
Az ily módon, futószalagon fölnőtt nemzedékre továbbiakban is a futószalagos "nevelés" és oktatás várt. Azért volt erre a drákói módszerre szükség, mert a gyárakban, teljesítménybérben ,a futószalagon végzett munkára kellett felkészíteni őket. Az így előállított "dolgozó", nem volt több, mint az ókori beszélő szerszám (rabszolga) modern-kori változata, vagyis: nem-beszélő termelőeszközzé vált emberi lény=a történelmi szocializmus rabszolgája.

Persze, ebből az állapotból is ki lehetett kerülni, ha kellő alázattal rendelkezett a lehetőleg félárva ifjonc...
Hiszen a munkahelyeken sorra nyíltak az általános iskolák 7.8. osztályai...kihelyezett un. DOLGOZÓK ISKOLÁI. Majd a Lenin Intézetben ahol a Marxista-Leninista bolsevik "tanokat" oktatók "átnevelték" - sokszor nemtelen módszereket alkalmazva - ezen fiatalokat.
Nos belőlük kerültek ki a későbbi Párt- KISZ- és Szakszervezet-i funkcionáriusok! Velük azonban már végigjátszatták a felvételi vizsgákat és mint főiskolai, meg egyetemi hallgatók voltak számontartva...

Az így kitermelt elit liheg most kurcsányék sarkában és esküdözik égre-földre az MSZP mellett!

Azonban. akiket negatívan diszkrimináltak 1990-ig, azok nem vihették többre, mint egy jó szakmunkás... Nekik már pénzért adták a lakásokat is... 30 évre. Az 1970-es évek elején épült házgyári panellakótelepek lakásait, mint OTP értékesítésű "öröklakásokat" vásárolhatták meg a házaspárok, ha a Párt, a KISZ és a Szakszervezet is úgy akarta!!!
Azért is van annyi válás, mert bizony a vidékről toborzott építőipari és textilipari szakmunkások hadát, sokaságát a nagyvárosokhoz, v. éppenséggel Budapesthez kötötte a munkája, meg a Dolgozók Esti Iskolája, meg a másod, v. harmad-állása.
Ez még nem lett volna baj, de a ,,történelmi szocialista" nagyhatalom úgy osztotta a tutit, hogy kitalálta, nem vásárolhat lakást az, akinek nincs legalább 5 éves állandóra bejelentett lakcíme a fővárosban. Nahát, hirtelen kelendőek lettek a vidéki fiúk részéről a pesti lányok... meg fordítva a vidéki lányok részéről a pesti srácok...
Persze, ez még mind nem volt elég ahhoz, hogy megkapják a VÁSÁRLÁSI ENGEDÉLYT, mert akkor még mindig ott volt a Párt- meg a KISZ, meg a Szakszervezet, hogy elbírálja megfelelő-e legalább az egyik félnek a káderlapja ahhoz, hogy szocialista emberpárost alkotva ,,szocialista" utódok létrehozására szerződjenek a szocialistának nevezett állammal. Nesze neked, szegény kis ,,panelka"! Most, hogy letelt a 30 éves hiteltörlesztés, fizetheted majd az ingatlanadót is!"
De, nehogy azt hidd, hogy majd fog telleni abból a kis 45000 forintos nyugdíjadból, ami vár rád!!! És abban ne is reménykedj, hogy majd ez a magát baloldalinak hazudó fasisztoid új burzsúj hatalmi ,,elit", amelyiket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök képvisel, hogy majd dolgozhatsz a nyugdíj mellett, hogy legyen miből kifizetni az ingatlanadót, a víz- csatorna- gázdíjat, a piacosított egészségbiztosítást, meg a fene sem tudja követni, hogy mi mindent!!! Ja, a panelrekonstrukciós törlesztést... majd elfelejtettem! Mert az újburzsújék, akik reformnak hazudott programjuk szellemében hozott rendeleteikkel, törvényeikkel le fognak csapni rád, te szegény, szerencsétlen! Hiszen, megadóztatják a nyugdíjad melletti pénzkeresetedet!
Sőt, az unoka-felügyeletet, meg mindent, amit eddig szolidaritásból, szeretetből végeztél rokonaidnak, barátaidnak!!!

Szeretnélek arra is figyelmeztetni, ha már elfelejtetted volna, hogy te másod- meg harmadállásban, meg fusiban kerested meg a gyerekeid felnevelésére valót, meg a lakástörlesztésre valót, meg minden, mindent, mert a főállásodban annyi volt a jövedelmed, meg az asszonyod 800 forintos gyermekgondozási díja, hogy kénytelen voltál napi 16-20 órákat dolgozni, miközben csak a napi 8 órás munkahelyed után fizetett járulékok alapján vagy jogosult arra a minimális nyugdíjra!!!
Azért is írtam ilyen drámai címet az írásomnak, mert az előző sorokban leírt önkizsákmányoló életmód miatt bizony ez a korosztály már kint "nyugszik" Magyarország temetőiben!
Most még akik mindezt túlélték, vannak soron! Vagyis, őket készül szankcionálni minden létező módon a magát hazugsággal hatalomba ügyeskedő újburzsúj gazdasági- és politikai ,,elit".
Pont őket, akik közül mindig sikerült eddig a néphülyítési módszerekkel a szavazataikat kiügyeskedni! Hogyan is? Például, nagy költséggel - a hazugságokat reformnak hazudva és reklámozva...

Miért jutott mindez eszembe a prominens személyiségek kitüntetésekor?
Talán, csak azért, mert mindaddig reménytelen a sorsüldözött, kisember sorsának jobbrafordulása, míg ezen személyiségek - kiknek a történelmi szocializmusban módjukban állt a szellemi tőkefelhalmozás - nem fognak kiállni azok mellett, akiknek ez nem adatott meg! Vagy, ha meg is szerezték, csakis önképzéssel tehették, amiről nincs diplomájuk, semmilyen ,,jogosítványuk"!"

Bp. 2007.10.03.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elhallgatott múlt
  2008-08-21 12:23:35, csütörtök
 
  http://www.lelkiismeret88.hu/about2500.html



2007 október 15 - hétfo, 14:55
Egy politikai hovatartozással nem vádolható magazinban érdekes cikkre
akadtam. Az írásban foglaltak rávilágítanak az elhallgatott, hazugságokkal pótolt
történelmi tanulmányaink hiteltelenségeire, és a világuralomra törekedo pénzoligarchia
létezésére. Nemzetünket ledarálva, ennek az aljas hatalomnak löki oda
Hazánkat a parlamenteti ötpárti szövetség.

(B.L.)


A kommunizmus kísérlete

Még ma is sokan azt hiszik, hogy a bolsevikok azért voltak sikeresek, mert
az orosz nép, amelynek elege volt a cári önkényuralomból és a világháborúból,
melléjük állt.

A bolsevik államcsínyt azonban csak 1917 novemberében, hét hónappal a
cár lemondása után hajtották végre, és az akció már nem a cár ellen irányult.
II. Miklós cár ugyanis már 1917. március 16-án átadta a hatalmat Lvov herceg
kormányának, amely nyugati típusú alkotmányos kormányzást akart bevezetni.
Ettől a kormánytól azonban Kerenszkij demokratikus szocialistái vették át a
hatalmat. Ő vezette egészen addig az ideiglenes kormányt, amíg azt át nem vették tőle a
bolsevikok, Lenin és Trockij vezetésével.

Kerenszkij már 1916-ban jelzéseket küldött Londonba, hogy hatalomra kerülése
esetén tovább folytatná a háborút, ha brit részrol finanszíroznák államcsínyét.
Nagy-Britannia erosen érdekelt volt abban, hogy az orosz hadigépezet
továbbra is lekösse a német hadsereget, mentesítve ezzel a nyugati frontot a német
nyomástól.
A Rothschild-ház közbelépésére London nyomban válaszolt, és 1916 oszén már
titokban találkoztak az angol bankárok Kerenszkijjel. Az üzlet 1917
januárjában köttetett meg, aminek eredménye a februári demokratikus forradalom volt.

Mivel a Kerenszkij-kormány folytatta a háborút, a német kormány és Lenin
közös érdeke volt a meglévo hatalom megváltoztatása, az Ideiglenes Kormány
megdöntése.
Németország katonai célja az volt, hogy a bolsevikok hatalomra juttatásával
fegyverszünetet érjen el, és a keleti fronton felszabaduló német erokkel a
maga javára döntse el a háborút a nyugati hadszíntéren. Távolabbi német cél volt
a háború utáni orosz piac megszerzése és a német befolyás biztosítása. Ezzel
szemben más kutatók azt állítják, hogy 1917-re Németország már olyannyira függo
viszonyba került néhány bankkal szemben, hogy az állam már nem tudott volna
finanszírozni egy ilyen nagyságrendu üzletet. Viszont azok a szabadkomuves bankárok, akik
akkor már régóta egy világállam" létrehozásán fáradoztak, eljátszottak a kommunizmus
eszméjének gondolatával. Hajlandóak voltak jelentos összegeket befektetni
azért, hogy lássák, életképes-e ez a fajta diktatúra. Ezeknél az üzletembereknél
(a franciáknál, angoloknál és amerikaiaknál) az sem játszott szerepet, hogy
hazájuk szövetségesét gyengítik az elso világháborúban, hiszen ezek a bankárok már
nemzetek felett állónak tekintették magukat, és a patriotizmus, a hazafiság érzésének
gyökeres kiirtására (is) törekedtek. Egy olyan kísérletbe kezdtek, amely
több százmillió ember életébe került, ám ez a tény sohasem érdekelte a pénzvilág
urait.
A kísérlet hetven év múltán elbukott, ezért kiagyalói igyekeznek eltörölni
a nyomait. A kifosztott Szovjetuniót és csatlósállamait újra szétverték és
azokat az értékeket, amelyeket ezen országok szerencsétlen népei kínkeservesen
eloteremtettek maguknak, privatizálás formájában újra elvették tolük.
Megtehették ezt, hiszen az úgynevezett rendszerváltás óta Kelet-Európában a politikusok
ugyanúgy ettol a pénzügyi háttérhatalomtól függnek, mint a szocializmus
idején.
Azzal a különbséggel, hogy akkor a Szovjetunión keresztül érkeztek a
bankárok parancsai, ma pedig közvetlenül tolük.

Ne legyenek kétségeink ugyanis afelol, hogy hová vándorolt a szocialista
országok nemzeti vagyona az elmúlt évtizedekben. Ugyanoda, ahová napjainkban. Azzal a
különbséggel, hogy eddig titokban tartották a dolgot, a XXI. században
pedig egy jól propagált szabadkomuves eszme, az EU, a globalizáció, azaz a világállam
megteremtése érdekében már nyíltan rabolnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El vagyok keseredve...
  2008-08-21 12:17:02, csütörtök
 
  Itt közlöm azokat az álságos nyilatkozatokat, amelyektől majd felrobbanok!!!

Mert, bizony ezekben a véleményekben mind-mind olyan gondolatok vannak hazánkról problémáinkról, melyeket úgy írta, mondta, nyilatkozta a kigondolója, mintha arról a rettenetes PAKTUMról az életben nem is hallottak volna, mintha soha meg sem kötötték volna Antall Józseffel az élen!!!
Egyedül Boross Péternek volt annyi "bátorsága", hogy 2003-ban leírja (Antall József halálának 10. évfordulója kapcsán) hogy jó volt megkötnie azt a PAKTUMOT és hogy a FÉLISMERET, meg a TUDATLANSÁG nem tudta ebben megakadályozni!!!

Csakhogy ezzel a FÉLISMERETTEL és TUDATLANSÁGGAL szavazott a nép a régi-új képviselő jelöltekre 4, azaz négy választáson, ami nem volt más, mint a szocializmusnak hazudott egypárti diktatúráűban jól bevált SZAVAZÁS!!!

Mennyi munka és anyagi költségráfordítással juttattuk a parlamentbe, vagyis törvényhozó helyzetbe a - FÉLISMERETEK és TUDATLANSÁG jegyében - képviselő jelölteket??!!!

Dávid Ibolya azt nyilatkozta 2006-ban, hogy kiépültek a demokrácia intézményei az elmúlt 16 évben!!!
Ő is, meg mindenki demokráciának hazudott 16 évet!!! Hiszen, milyen demokrácia az, amelyikben egy olyan PAKTUM szerint politizálnak, hoznak törvényeket, melyet a titokban a MAGYAR NÉP TUDTA NÉLKÜL KÖTÖTTEK MEG???

Merthogy a PAPKTUMNAK köszönhetően azokban az új "demokrácia" intézményekben az egypárati DIKTATÚRA kompetensei - ugyanúgy kontraszelektálva, mint az előző rendszerben - gyakorolhatták a burokrácia hatalmát, mint 1990- előtt!!!

Csakhogy, "hála" annak a rettenetes PAKTUMNAK, az újnak hazudott politikai hatalom képviselői is - törvényhozó helyzetbe kerülve - kettős nyomás-prés alá vehették Magyaroszág lakosságát!

Ráadásul, míg az előzőnek tartott, szocialistának hazudott hatalmi "elit" a SZU-tól és később a szétesése után az orosz és ukrán maffiózó hatalomtól kapta a támogatást, addig az új hatalmi elit a nyugati pénzolligarháktól....
Csakhogy mindkét hatalmi elitnek addig van LÉTJOGOSULTSÁGA törvényhozásra, míg vannak akik rájuk szavaznak. Azért ez az iszonyú harc a szavazópolgárok kegyeiért. Azért a tengernyi hazugság (az igazság elhallgataása) és kormányzás helyetti kampányolás az mszp-szdsz részéről...

Amint a mellékelt írás is mutatja, végtelenül elkeserítőnek tartom a helyzetünket!

Semmilyen nemzetinek tartott "fejtágításnak" nincs befogadója ma Magyarországon!!!!

Aztán, hogy tegnap amint előadtuk kb 50 embernek a GYuracsány pokolra jut népszínművet, egy idős hölgy azt mondta: "Szégyelljék magukat, hogy itt hangoskodnak!!! Mintha nem maguk akarták volna a kapitalizmust!!"

Ez az asszony sem tudja (honnan is tudhatná?) hogy 1989-BEN MEDGYESSY PETIKÉJE azt a kétségbeesett kijelentést tette az egyik MSZMP KB ülésen, hogy úgy áll a helyzete az országnak, BE KELL JELENTENI MAGYARORSZÁG FIZETŐKÉPTELENSÉGÉT!!!

Nagyon elegem van az ilyen tudatlan hangadókból!
De leginkább azokból van elegem, akik még mindig úgy tartják be a PAKTUM 20 pontjában megfogalmazottakat, mintha nem is aszerint cselekednének!!!

VÉGTELENÜL ELVAGYOK KESEREDVE!!!!

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árulással felérő elhallgatások
  2008-08-21 12:10:18, csütörtök
 
  Miért hallgat a magyar értelmiség?

A kérdésfelvetés indokolt, de nem pontos!!! Ugyanis, az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal. Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:

"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma."
mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat! A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!

De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!!

Mert a proletár, valójában a modern rabszolga. .: Modern rabszolga: társadalmi tulajdonként kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.

Kikből is lett az 1960-as, 70-es és 80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.

Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé. Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!
Ezen értelmiségiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni.

Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Amiért a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák szimpatizánsaikban azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik...

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK! HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!!
MERT AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!

Lásd a 2006-os tavaszi választásokat!

Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító- életlehetőségeket megszüntető törvényeket hoznak, amit nem lehet szó nélkül hagyni!

A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban.

De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a
"blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
Meg azért is, mert a szüleimen keresztül én is érintve vagyok.
A szüleim korosztálya, akik a Horthy-korszakban váltak ifjakká - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok elindultak a városokba szakmát tanulni.
Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva
hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.

Csakhogy a proletárdiktatúra nevében a nagyszüleinket belekényszerítették a TSZ-ekbe, a szüleinket, pedig beterelték a gyárakba.
A gyerekeik, az 1940-es években születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
Ez az én nemzedékem!
És, amiért ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
A gyerekeikről nem is beszélve!
Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal-liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...
A másik réteg, amelyiket eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit, kiemelve őket vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.

Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak. Ehhez a réteghez jött az én nemzedékem az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az EU-tagság.

Így ír erről Bakai Kornél 2003-ban:
,,Súlyos társadalmi igazságtalanságok terhelték a Horthy-kort, de abban a zsellér és a nagy gyáros is egyetértett, hogy ezredéves országunk felszámolásához és tönkretételéhez nem adjuk a hozzájárulásunkat, mert - amint Declassé francia külügyminiszter mondotta volt:

"Egy nemzet sincs megalázva azzal, ha legyőzték, vagy ha késsel a torkán aláírt egy végzetes békeszerződést, de becstelenné válik, ha tönkretételéhez maga is készéggel hozzájárulását adja".

Ma nincs olyan számottevő nemzeti erő, amely kiállna a magyar érdekekért, amelyik rá merne mutatni arra, mi volt és mi ma a magyarság szerepe Európában?

A magyarság 1100 esztendeje, rokonai révén másfélezer éve birtokolja a Kárpát-medencét és mind etnikailag, mind genetikailag, mind nyelvileg egy teljesen más világot jelentett itt, Európa kellős közepén. A környező hatalmak és népek kezdettől nem tudták megbocsátani és elfogadni, hogy Kelet Népei uralják Európa szívét. Gondoljunk Atillára, az avarokra vagy a magyarság megítélésére. Tény, hogy a magyarság számára is sokszor felmerült a gondolata annak, nem Kelettel kellene-e vállalni a sorsközösséget? Gondoljunk IV. Bélára, Mátyás királyra, 1526 utánra. Mindig a Nyugat védelmét vállaltuk! 1919, 1945, 1956 jelzik ezt az újabb időben!

S most arról papol mind a négy parlamenti párt, hogy a boldogságnak csakis egyetlen útja van: az Európai Unió. 1990-ig csak a Szovjet Unió volt. Európa újraegyesítését emlegetik, holott Európa csakis a római impérium korában volt egységes, úgy-ahogy. Máskor soha. Ezt a romlott lelkületű birodalmi egységet akarta felváltani a nagy Atilla király egy másfajta egységgel. Megölték.

S gondolnánk-e, hogy már a XIX. században felmerült az Európai Egyesült Államok ötlete és vágya tulajdonképpen ezredéve él Európa nyugati nagyhatalmainak gondolkodásában? Mert itt valójában a francia-német hegemónia megteremtésérol van szó. Ezt a célt szolgálta már 1947-ben a Marshall-terv, majd 1958-ban az EGK, késobb a Közös Piac hat országgal. Majd következett a Maastrichti Szerzodés, amelynek világos célja a kisnemzetek felszámolása és szuverenitásuk megszüntetése. Az egyik legsúlyosabb becsapás annak emlegetése, hogy az EU-ban megszűnnek a határok és ez meghozza a szétszabdalt magyarság számára is az óhajtott egyesülési lehetőséget. A belső határok megmaradnak és a kisebbségekkel az unió egyáltalán nem törődik! Csak ajánlásaik vannak, amelyeket nem kell betartani és nem is feltétele a felvételnek. Gyakorlati jelentőségük egyáltalán nincs. Hoztak különböző határozatokat (1987, 1994,1995,1997), de az un. országjelentésekben teljesen hamis képet festettek, például Romániát mintaállamnak minősítették, Szlovákiának a pártjára álltak. Az EU-ban kisebbségi törvényt soha nem fognak hozni. A kultúra, az oktatás, a nyelvhasználat, az egészségügy, az adóügy a nemzeti kormányok kezében marad. Az EU valójában a német és francia bank-oligarchia egyeduralmának kiterjesztése, az európai érdek és "közélet" azt jelenti: mi az o érdekük. Valójában egy óriási piacbővítésről van szó, mivel Európa gazdaságilag lefelé tendál. Egy gyönyörű tóba a kis halak világába beengednek nagy cápákat és egyenlő feltételekről beszélnek. Svédország, Ausztria csalódott. Írország külön utakat próbál.

A piac (80 milliós Közép-Európa!) mellett leginkább a földet kívánják megszerezni. Kivált a Kárpát, medencében hiszen ütköző zóna ez!
1992 óta lényegében megvalósult az EU behatolása Magyarországra, de mégis megmaradt a forint, a szuverenitás. 10 milliós Magyarországnak nem kellett azonnal átvennie a 350 milliós Európa sok évtizede gyakorolt rendjét. Az árszínvonal uniós lesz, a bérszínvonal marad (kb. 1/3-a, 1/10-e a nyugatinak!) 1944-ben Magyarország és Ausztria egyformán állt, ma egynegyede a mi életszínvonalunk az osztrákokénak.

Magyarország csak akkor maradhatna meg, ha most - az utolsó pillanatban és utolsó esélyként képes volna NEM-et mondani, mert felkészületlen, mert speciális nemzeti érdekeit senki nem képviseli majd. Ha független maradhatna, új feltételekkel kezdhetné a tárgyalásokat, mert az EU-nak mindenképpen kell a Kárpát-medence (is), tehát éppen nem szigetelődnénk el, hanem felértékelődnénk.

Az éves tagdíj 70/80 milliárd forint lesz. Mindez persze, jól tudom, álom, hiszen már minden el van döntve. Verd meg a pásztort s szétszéled a nyáj. Hogyan jutottunk idáig? Hogyan süllyedtünk idáig? A cselédsorsig."

(Elhangzott a MAG 2003. januári ülésén)


Bp. 2007. 09. 12.

Bóna Mária Ilona
A Magyar Nemzetért Mozgalom tagja
http://furaila.blog.xfree.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színvallás
  2008-08-21 10:59:58, csütörtök
 
  Színvallás
2008. augusztus 19. 18:32 HunHír.Hu-információ

Vona Gábor után, dr. Morvai Krisztina is jelezte, hogy ott lesz szeptember 6-án a Magyar Önvédelmi Mozgalom nagygyűlésén a Hősök terén. Még nem rendeztünk ekkora méretű rendezvényt, amit elsősorban ifj. Hegedűs Lóránt szavaival Gyurcsány Ferencnek, a pszichopata állatnak köszönhetünk.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalakult a Dél-Szlovákiáért
  2008-08-21 10:42:58, csütörtök
 
  2008. augusztus 20-án Dunaszerdahelyen...
Megalakult a Dél-Szlovákiáért Polgári Társulás

A Matica slovenská tartja magát Fico óhajához és Slota utasításához. Dunaszerdahelyi székházában 2008. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, megalakult a Dél-Szlovákiáért Polgári Társulás, melynek elnöke Stanislav Bajaník, a Matica titkára lett. Az előkészületi bizottság ülését követően szeptemberben, a szlovák alkotmány ünnepén kezdi meg működését a frissen alakult szervezet a "szlovák délért".

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véget ért a Magyarok VII. Vilá
  2008-08-21 10:40:14, csütörtök
 
  Véget ért a Magyarok VII. Világkongresszusa
2008.08.20. szerda 15:13 MTI - dunatv.hu

Határozathozatalokkal ért véget szerdán a Magyarok VII. Világkongresszusa, amelyet augusztus 16-a és 20-a között rendeztek meg Budapesten.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gonoszok gyalázkodása dicséret
  2008-08-21 10:39:03, csütörtök
 
  A malis vituperari laus est
A gonoszok gyalázkodása dicséretnek számít.
Duft naplója

Mt 7,24-27
Jézus így szólt: "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.
És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael a nagy "befektető"
  2008-08-21 10:37:58, csütörtök
 
  A teljes országhódítás előtti utolsó idők?
(...) Részlet Aliza Bin-Noun izraeli követ interjújából

- Hogyan tekint Izrael Magyarországra politikai és gazdasági szempontból?

- "Van egy jelentős magyar származású diaszpóra Izraelben, ám nemcsak az ő munkájuknak, hanem az itteni embereknek, a több mint százezres, ugyancsak itt élő zsidóságnak is köszönhetően a politikai kapcsolatokat nagyon jónak mondhatom, amit Sólyom László köztársasági elnök múlt havi izraeli látogatása is jelez. Magyarországra mint barátra tekintenek hazám politikusai. A gazdasági kapcsolatokat illetően: Izrael az egyik legnagyobb befektető Magyarországon, a kapcsolatokat fejleszteni szándékozunk. A közeljövőben mezőgazdasági szakemberek érkeznek Magyarországra, hogy a lehetséges befektetésekről tárgyaljanak itteni kollégáikkal. A hangsúlyos témák közül mindenképpen meg kell említeni az alternatív energiahordozók kiaknázását, vagy éppen a Kapuváron is meglévő gyógyvizek hasznosítását."??? Tovább...

Segíteni? Hm!... Ugye mi mást lehetne tenni egy megalázott, kirabolt, eladósított, bűntudattal táplált országgal, mint tömegesen bejönni és pofátlanul elfoglalni? És ehhez hozzájárulnak a magyarországi politikai prostituáltak, hazaárulók! Mennyivel különb ez, mint a szovjet megszállás vagy a Benes-Decrétum? Mindkettő rablás! Vagy nem?- tj
magyar.wordpress.com

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Voltak egyáltalán...?
  2008-08-21 10:36:00, csütörtök
 
  Nem találták meg Csintalan támadóit
2008.08.19 14:16 boon.hu

Budapest - Nem találták meg Csintalan Sándor támadóit, ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) augusztus elején lezárta a 2007 decemberében indult nyomozást.

***************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 268
  • e Hónap: 1215
  • e Év: 37156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.