Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Biztos, hogy csak Gyurcsány a
  2008-08-31 22:06:29, vasárnap
 
  Olvasó: Biztos, hogy csak Gyurcsány a hibás?





2008 augusztus 26 - kedd, 6:15



"Gyurcsány a hibás!"

Biztos ez Fidelitas? Nem lehetséges, hogy Gyurcsány a hibás, de a Fidesz a felelős? Valahogy megdöbbentő, hogy a Fidesz ifjúsági Tagozatának csak "matricázásra" futja az erejéből! Fiúk, hol a tettrekészség, az erő, a lendület? Összegyűltök, mert a Fideszes öreg rókák kitalálták - legyen matricás ellenzékiség-, és mentek nagy hírverés közepette. Ragasztgassatok egy kicsit, abból baj nem lehet!"

"Gyurcsány a hibás!" Igen hibás, de hibás a pártotok és Vezetőtök is! Mert hagyta idáig fajulni a dolgokat! Mert nem tett semmit az ország és nemzetrombolás ellen! Hibásak vagytok Ti is, "Kedves Barátaim"ifjú Titánok! Hibásak, mert csak ennyire futja. Kokárdakitűzés, kék szalagozás, zászlólengetés, és nagy szavak.. szavak melyet vezetőtök szájába adnak. Mások írnak meg helyette.

Szemfényvesztés és narancsos álom. Ragasztgassatok csak. Mi tudjuk, hogy ki a hibás. Nem CSAK(!) Gyurcsány! Nem Ő fogja egyedül, egy emberként elvinni a balhét!! Ebben biztos lehet a Fidelitas és a Sociétas - (vagy hogy is hívják)... Tagozat - tagozat.. nem mindegy? A lényeg, hogy ki fizet többet! A Fidesz eljátszotta minden esélyét - nálam biztosan -, soha többet nem szavazok rá. Akkor sem, ha a kék-vörös döghalál újra nyerő "szavazati pozícióban" lesz. Ragaszgassatok csak.. matricáskodjatok. Igazi díszellenzékiként mást úgy sem tehettek! Nehogy valami "kormánydöntögető" tervetek legyen, mert a végén kizár a párt!

"Gyurcsány a hibás!"... és vele a teljes Parlament!!!

http://www.l88.hu/about3186.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyomorított mezőgazdaság, k
  2008-08-31 22:03:18, vasárnap
 
  2008 augusztus 26 - kedd, 11:13

Megnyomorított mezőgazdaság, kudarcra ítélt demonstrációk.

A Magosz a múlt héten jelezte, hogy gyanújuk szerint a felvásárlók a meggyhez hasonlóan az ipari alma esetében is kartelleznek. Budai Gyula, a Magosz igazgatója elmondta: információik szerint a léalmáért kilónként mindössze 19-20 forintot, más források szerint legfeljebb 9-10 forintot akarnak fizetni a feldolgozók. (Ma.hu)

Blokád alá vonják a gyümölcstermelők a nagyfelvásárlókat és feldolgozókat, ha a még betakarítás előtt álló gyümölcsök felvásárlási árai is - a meggyhez hasonlóan - elfogadhatatlanul alacsonyak lesznek. Közben tiltakozásul meggyfákat vágnak ki Vaján. (Agroland.hu )

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek a dinnyetermelők és az Auchan képviselői, hogy az áruházlánc által kínált olcsó dinnyéről egyeztessenek. A gazdák azt mondják: ha kell, minden hazai Auchan elé dinnyét öntenek, ahogy szombat reggel tették a soroksári üzlet előtt. (Hírtv)

Szeptemberben demonstrálnak a tejtermelők. A gazdálkodóktól jelenleg 80 forintért vesznek át egy liter tejet, az önköltség viszont 90 forint. A tejtermelők a demonstrációval azt is szeretnék elérni, hogy az áruházak több hazai terméket árusítsanak a sokszor kifogásolható minőségű import helyett; az áruházláncok polcainak legalább 80 százalékában magyar terméket szeretnének látni. (HírTv)

A terményfelvásárlók - látva, hogy a magyar gazdák mennyire érzéketlenek egymás problémái iránt - úgy játszanak a termelőkkel, mint macska az egérrel. Ilyen hozzáállással a máról holnapra tartalékok nélkül élő, cionista célkeresztben robotoló magyar parasztnak esélye sincs a fennmaradásra. Esélye sincs, mert sikerült kiölni belőle a közösségi szellemet. Hátat fordítanak egymásnak, miközben társaikat most, de holnap majd őket nyúzza meg a nagytőke.

Nem adnak, és nem kapnak segítséget. Az almatermelőtől megnyuvadhat a meggy és a dinnyetermelő. Azonban a meggyeseket sem érdeklik az almások, és a dinnyéseket is csak saját bajuk foglalkoztatja. És hasonló a kapcsolat a tejtermelőkkel is.

Sajnos ez a jelenség nem csak a vidékre jellemző. Nincs ez másként Budapesten sem. Az egymástól való elfordulás ,,csak az én szekerem haladjon" szemlélet az egész országra rányomta sötét bélyegét.

Külön tüntetnek a pedagógusok, az ápolók, külön a BKV és a MÁV megvezetett dolgozói és külön tüntet a korház és iskolabezárások ellen felvonuló maroknyi csapat is. Nem elég, hogy nem keresik a másik segítségét, de sokszor még el is határolódnak egymástól. Pusztít az önbizalom hiánya, a közöny, az ellenségeskedés és az apátia.

Mindez kizárólag a mi hibánk, vagy egyesek tudatosan akadályozzák az egység megszületését?

Bizony fáradoznak ezen néhányan.

Ezek az emberek nemegyszer kezdeményezőként jelennek meg az elkeseredett gazdák élén. Hangjukat pillanatok alatt széthordja a lakájmédia, hogy mielőbb megtéveszthessék a mögöttük felsorakozókat, kisiklassák ügyüket és megtörjék reményeiket.

Ilyen a párttitkárból átvedlett, Független Szakszervezetek Demokratikus ligájának hírhedt, sztrájklejárató bajnoka Gaskó István, aki - keménységét bizonygatva - határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdet amit néhány órán belül lefuj. Ilyen a fideszes Budai Gyula a MAGOSZ szövetségi igazgatója, Jakab István MAGOSZ elnök, és a bátor MSZP-s dinnyevezér, a megbízott aláírásmegtagadó Karsay József.

Ezek a ,,jóakarók" - akárcsak a parlamenti országvesztők - soha semmi számottevő eredményt nem értek el a valódi hatalommal szemben. (Talán nem véletlenül).

Meddig tűri még a gazdatársadalom, hogy az orránál fogva vezessék? Vajon miért kötődnek ezekhez a csaló politikai inasokhoz és miért nem egymástól várnak segítséget?

Nincsenek közületek valók, akikben megbíznátok? Akik valóban a ti érdekeiteket képviselnék? Higgyétek el! A gondjaitokat nem fogja a vállára venni egyetlen kitömött buxájú politikai bérenc sem.

Ha nem akartok belepusztulni a kilátástalan küzdelembe, egymást keressétek és EGYÜTT lépjetek!

B.L.

http://www.l88.hu/about3187.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentés Banánköztársaságból
  2008-08-31 21:48:51, vasárnap
 
  Jelentés Banánköztársaságból


2008-08-27 Magyar Hírlap

A régió valamikori "bezzegországa" voltunk, hiába, most elszáguldanak mellettünk a többiek. Egy dologban persze mintaország vagyunk: nálunk megvan a politikai instabilitás, illegitim hatalom kormányoz, gyakran törvényen kívüli eszközökkel, kellően korrupt a rendszer, és van egy önbizalomtól dagadó diktátorunk. Tehát Magyarország - ellentétben legfőbb riválisaival - rendelkezik az összes jellemzővel, ami egy banánköztársaság minimálisan szükséges attribútuma.

Innét már nincs lejjebb. Nem látjuk az alagút végét, persze, hisz beomlott: az M6-os építésénél csak egy elhibázott döntés kellett - lösztalajra nagy kockázattal alagutat tervezni, aztán jött az omlás. Kétszer is. Mi és hányszor omlik még itt, anélkül, hogy a politikai alépítmény is összeomolna?

Türelmünk végtelen. Birkatürelem. Itt van a sokat emlegetett fővárosi példa: a lassú és körülményes, ám árában világrekorder metróberuházás, most éppen kényszerszünetben. Ha a papírok el nem enyésznek egy újabb dokumentumeltüntetésnél - mint ami most is készül az őrző szervezet privatizálásával -, talán az is kiderül majd egykor, hogy kinek állt érdekében a lassítás. Arra a trükkre viszont tán sosem derült volna fény, ha lapunk föl nem tárja, hogy miközben a budapesti önkormányzat gavallérosan kistafírozza a főpolgármester bizalmasa, a Főkert-vezér cégét - milliókat juttatva egy borfesztivál megrendezésére -, azonközben a Főkert ászának privát kölcsönével szorítják ki a fővárost az általa alapított parkfenntartó többségi tulajdonából. A balliberális budapesti vezetés nagyvonalúsága határtalan - azt támogatja, aki súlyosan megrövidíti.

A tekintélyes nemzetközi szervezet, a Transparency International hazai tagozata nemrég arra figyelmeztetett, hogy Magyarországon dúl a korrupció. Az állami szféra a legkorruptabb. És a legmagasabb kockázatot jelentik az állami építőipari beruházások - haj, mi lett volna, ha megvalósul a bukásával is milliárdokat fölemésztő kormányzatinegyed-rémálom! -, aztán súlyos korrupciós veszéllyel bírnak az informatikai fejlesztések - lásd a töredékéből is megvalósítható kétszázmilliós kormányzati portált! -, de éppen így "fertőzött" a tanácsadási és kommunikációs terület. Nem meglepően itt is milliók, százmilliók, milliárdok úsznak el hasznavehetetlen tanulmányokra, sikerpropagandára, a hatalom önmentő magyarázkodására. Persze hiába, mert a kormányzati munkának mind a hazai, mind a külföldi megítélése egyre romlik. Közben önreklámra napi nyolcmilliót dobnak ki az ablakon, annyit, amennyiből egy falusi kisiskola majd egy évig megélne.

A hétköznapi korrupció fojtogatja Magyarországot - így jellemzi a legtekintélyesebb nyugati lapok egyike, a Frankfurter Allgemeine Zeitung hazánkat. Azt az országot, amelynek kormányfője az előzetes hír szerint egy napilap mai számában Megegyezés című írásával új irányt mutat. Pedig neki nem kéne már semmiféle irányt mutatnia. Az eddigi bölcs iránymutatásnak köszönhetően ugyanis, megérkeztünk. Egészen lent vagyunk.

Várkonyi Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme egy karizmatikus beszéd
  2008-08-31 21:39:45, vasárnap
 
  Íme egy karizmatikus beszéd

Miután érezhetően egyre jobban nyomaszt mindenkit a parlamenti képviselők passzivitása és alkalmatlansága, úgy gondoltam egy üdítő színfoltként nézzük meg Dennis Kucinich demokrata képviselő felszólalását. Elhangzott 2008 Augusztus 26.-án a Demokrata Párti Konvención.

(Magyar nyelvű fordítással!)

http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2008/08/me-egy-karizmatikus-beszd.html




2008. augusztus 30.
Íme egy karizmatikus beszéd
.
Miután érezhetően egyre jobban nyomaszt mindenkit a parlamenti képviselők passzivitása és alkalmatlansága, úgy gondoltam egy üdítő színfoltként nézzük meg Dennis Kucinich demokrata képviselő felszólalását. Elhangzott 2008 Augusztus 26.-án a Demokrata Párti Konvención.

Rep. (D-OH) Speaks to the DNC



Szervusztok Demokrata társak! Készen vagy Novemberre?
Demokrata társaim, gyerünk a Választásra ... ez Választási Nap, 2008.
És mi Demokraták ébresztőt kiáltunk Amerikának.

Ébredj Amerika! 2001-ben az olajcégek, a háború vállalkozói és a neokon mágusok zsákmányukba ejtették a gazdaságot és 4 billió dollár nem produktív költséggel emelték a nemzeti adósságot. Mi most négyszer többet fizetünk a védelmi erőkre, háromszor többet az üzemanyagért és a fűtőanyagért, és kétszer annyit az egészségügyre.
Amerikaiak milliói vesztették el állásaikat, otthonaikat, az egészségi ellátásukat, a nyugdíjjaikat. Billiónyi dollárt fizetünk kölcsönpénzből egy szükségtelen háborúért.
Tízmilliárdok készpénzben és fegyverekben változtak levegővé, a csapataink és ártatlan Irakiak életének árán, amíg az elnök összes olajmágnásai belemanővereztek bennünket az Iraki olaj elrablásáért.
Kölcsönvett pénz Iraki, Afganisztáni és Pakisztáni hidak lebombázásáért - de nincs pénz a saját hídjaink újjáépítésére.
Pénz egy éles háborút elindítani Iránnal - de most már van mégegy hidegháborúnk az Oroszokkal,
És közben az Amerikai gazdaság egy Orosz ruletté változott.
Most, ha volna egy Olimpikon a félrevezetésben, a rosszul vezetésben és kisajátításban, akkor ez az adminisztráció elvinné az aranyat!
Világrekordok a nemzeti és nemzetközi jogok megsértésében.
Ők még négy évet akarnak a testvéreink elidegenítésének folytatásában, elkölteni a gyermekeink örökségét, és ürességgé tenni a gazdaságot. Nem engedhetünk meg még egy Republikánus adminisztrációt.

Ébredj Amerika!

A biztosító társaságok rávetették magukat az egészségügyre.

Ébredj Amerika!

A gyógyszeripari társaságok átvették a gyógyszerárak irányítását.

Ébredj Amerika!

A spekulánsok befészkelték magukat a Wall Street-en!

Ébredj Amerika!

Ők akarnák a mi Társadalombiztosításunkat is.

Ébredj Amerika!

A multinacionális korporációk átvették az üzletpolitika irányítását, az üzemek sorra bezárnak, a jól fizető állások elvesznek.

Ébredj Amerika!

Mi Irakba az olajért mentünk. Az olajcégek többet akarnak! Egy Iráni háború 10$ per gallon üzemanyagárat jelentene.

Az olaj adminisztrációja, többet akarna fúrni még, a te zsebedben.

Ébredj Amerika!

Azok a háborús vállalkozások többet akarnak. Az Iráni háború 5-10 billió dollárba kerülne.
Most, ez az adminisztráció lehallgathatja a telefonjainkat - de nem tudja lehallgatni az alkotó szellemünket.
Ők meg tudják nyitni a leveleinket, de nem tudják megnyitni a gazdasági lehetőségeket.
Ők nyomon tudják követni minden mozgásainkat, de elvesztették a gazdaság nyomon követését, amikor az élelmiszerárak, üzemanyagárak és a villamosenergia ugrásszerűen emelkednek.
Most, ők ügyesen játszottak a 9/11-et követő félelmeinkkel, és megengedték a keveseknek hogy profitáljanak a sokak költségére.
Mi mindennap megkapjuk a "narancs színű" vészjelzést - amíg az olajcégek, a biztosító társaságok, a spekulánsok, a háború vállalkozói - zöld jelzést kapnak.

Ébredj Amerika!

Ez most nem egy jobbról balra történő elmozdulásnak a felhívása.
Hanem ez a felhívás neked a lentről felfele irányban történő elindulásra szólít!

Fel a dolgozók jogaival!

Fel a jövedelmezéssel!

Fel a tisztességes kereskedelemmel!

Fel a milliónyi jólfizető állások létrehozásának, hídjaink újjáépítésének, a vízrendszerünknek, a csatornarendszerünknek, a kikötőinknek.

Fel a milliónyi fenntartható energiában álló munkahelyek létrehozásának, amivel az energia költségeinket csökkenteni tudjuk, a szénkibocsátásainkat csökkenteni tudjuk és a környezetünket meg tudjuk kímélni.

Fel az egészségüggyel mindenki számára!

Fel az oktatással mindenki számára!

Fel a lakástulajdonlással!

Fel a nyugdíjba vonuláskor járó kedvezményekkel!

Fel a békével!

Fel a jóléttel!

Fel a Demokrata Párttal!

Fel Obama-Biden-el!

Ébredj Amerika! Ébredj Amerika! Ébredj Amerika!

----- * -----

Meg kell hagyni, hogy ez a fickó Obamánál sokkal jobb! A demokraták jobban jártak volna ha őt választják Obama helyett.

A helyzet pikantériája, hogy nemcsak a demokraták között, de még a republikánusok között is volt egy igazmondásáról híres elnökjelölt, ráadásul ezek így ketten még nyíltan is támogatták egymást.
( http://www.youtube.com/watch?v=Bc5MW8NvmpQ ) No nem a cinkosságban mint a mieink! Mindkettő komoly ellenállást tanúsít a jelenlegi pénzhatalom ellen (IGEN, VAN ILYEN IS!!!), ezért ők igencsak fekete lónak minősülnek.

Egyszóval nincs 100%-os garancia soha, hogy egyszer ne kerüljenek ilyenek is a hatalomba.


http://eduardorozsaflores.blogspot.com/

Denis Kucinich az egyetlen aki nem feküdt le a cion AIPAC bandának, ezért nem lehetett belőle soha elnök jelölt. REMEK EMBER.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját csőcselékük ellen tüntet
  2008-08-31 21:23:34, vasárnap
 
  Saját csőcselékük ellen tüntetnek a zsidók, buzik, cigányok október 4-én

Az "erőszak" (értsd: a magáért kiálló magyar) ellen összefogó civil szervezetek szeretnék jelképesen visszafoglalni a "szélsőjobbtól" (ld. fent) az Andrássy utat. A Dohány utcát már nem kell. Ugyanazon az útvonalon mennek majd, amelyet július elején a deviáns homokosok bemocskoltak. A rendezvényre a pártok vezetőit is várják, de politikusok nem szólalhatnak fel, elmondják majd ők Gabrielláék szövegét.

A nyár eleji buzifelvonuláson megnyilvánult értékelvű nemzeti ellenállás után kezdett szerveződni SZDSZ-es hátszéllel az Összefogás az Erőszak Ellen nevű civil mozgalom, amelyhez eddig úgy harminc magyarellenes szervezet csatlakozott. Perverz köcsögegyesületek, kádárista nyugdíjas egyesületek és cigányhordák, mozgalmuk lényegét félreértő környezetvédők, álkulturális alapítványok mellett megtaláljuk a Bibó Társaságot, a Humanista Mozgalmat, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezetét vagy például Sólyom Védegyletét is.

Az elmúlt hónapok eseményei után a Bibó István Közéleti Társaság időszerűnek tartja a "szélsőjobboldal terjeszkedését" meggátló összefogás létrehozását. Ezért szívesen csatlakozik minden, a Demokratikus Charta örökségére alapuló kezdeményezéshez - ez áll abban a közleményben, amelyet a társaság elnöksége, köztük a patkány Göncz Árpád volt államfő jegyez.

Azzal, hogy ismeretlenek megfenyegették a Magyar Gárda betiltására irányuló per bíráját, a mozgalom elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse zászlóbontását, valamint azt, hogy "első nagyszabású, de korántsem egyetlen" lépésként tömegdemonstrációt szervez a fővárosban október 4-én. (A rendezvény október 2-ához, Mahatma Gandhi születésnapjához kötődik, amit az ENSZ az erőszakmentesség világnapjává nyilvánított.) Minekutána a Fővárosi Bíróság elnöke szerint zsidók vagy cigányok fenyegették meg a Gárda-per bírónőjét, kicsit összezavarodhattak a hős antifasiszták, de mi azt tanácsoljuk nekik, ne rettenjenek vissza, legyen elég bátrak saját maguk ellen tüntetni. Mi úgyis unjuk már, hogy néhány félrenevelt aberrált magyarellenessége miatt tiltakozzunk, a társadalomban meg még annyi erő sincs, hogy kivesse őket magából. Jó messzire, hogy mondjuk Madagaszkárig meg se álljanak.

"Elég a kisebbségek elleni atrocitásokból!, Elég a lincshangulatból!, Elég volt a magyar identitás kisajátításából! Tarka magyar!" - az antimagyar mozgalom közleménye ezeket a zsidó jelszavakat sorolja.

Deák Gábor, a demonstráció egyik szervezője (a Magyarok a nácik ellen nevű kezdeményezés képviselője) elmondta, hogy a civil szervezetek szeretnék jelképesen visszafoglalni a belvárost a szélsőjobboldaltól. Foglalgassátok, fogtok ti még nagyot nézni...

(Kuruc.info - Népszabadság)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az orosz medve ráhuppanhat az
  2008-08-31 21:19:31, vasárnap
 
  Egy brit lap szerint az orosz medve ráhuppanhat az olajvezetékre

Oroszország korlátozhatja nyugatra irányuló olajszállításait már a következő napokban, válaszul az EU szankciófenyegetéseire és a NATO fekete-tengeri akcióira. A legnagyobb brit konzervatív napilap szerint Moszkvában olyan értesülések bukkantak fel, hogy orosz olajcégek utasítást kaptak a Kremltől a németországi és lengyelországi olajkivitel csökkentésének előkészítésére.

A vezető olajtermelő cég, a Lukoil igazgatóit állítólag készültségbe helyezték a hét végére - áll a brit lap pénteki írásában. A The Daily Telegraphnak egy név nélkül idézett, magas rangú üzleti forrás azt mondta: a cég vezetését utasították arra, hogy álljanak készen a szállítások leállítására akár már hétfőtől. A lap kiemeli: egy ilyen akció egybeesne az EU hétfői rendkívüli csúcsértekezletével, amelyen az Oroszország elleni esetleges szankciók is napirendre kerülhetnek. A globális olajellátási helyzet továbbra is feszes, annak ellenére, hogy Észak-Amerika, Európa és Japán gazdasága egyaránt lassul. Az orosz szállítások leállása e kényes időszakban még sokkal magasabbra, akár 150-200 dollárra is felhajthatja a hordónkénti olajárat - áll a The Daily Telegraphban.

Az amerikai és európai adósságpiaci kockázati felárak máris szélsőséges stresszhelyzeti szinteken járnak, és egy újabb olajárkiugrás megrendítené a pénzpiacot. A Kreml nyilvánvalóan tudatában van annak, hogy milyen rendkívüli befolyása lenne, ha most csapna oda - fogalmaz a brit lap. A világ harmadik legnagyobb, 580 milliárd dolláros devizatartalékának birtokában Oroszország hajlandónak tűnik még arra is, hogy kockára tegye megbízható nemzetközi partneri hírnevét geostratégiai ambíciói érdekében - írta a pénteki The Daily Telegraph. A lap szerint a széles körű várakozás inkább az, hogy Oroszország a gázellátást korlátozná, ha Európára akar nyomást gyakorolni.

A földgázt nagyon nehéz más forrásokból helyettesíteni, ám a gázszállítások korlátozását az Egyesült Államok nem szenvedné meg. Az olaj jobb fegyver arra, hogy csapást mérjenek vele a szélesebb értelemben vett nyugati világra: az olajárat globálisan jegyzik, és az amerikai gazdaság súlyos károkat szenvedne az azonnal átgyűrűző hatások révén, áll az elemzésben. Oroszország az EU olajszükségletének 26 százalékát szállítja, az uniós földgázimportnak pedig a 29 százalékát adja.

(MTI)
nrfportal - augusztus 29 2008 13:15:47
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politológusok szerint az SZDS
  2008-08-31 21:13:59, vasárnap
 
 
Politológusok szerint az SZDSZ mindenképp átengedi a költségvetést
MTI 2008. augusztus 30. 20:00 gondola

Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint annak ellenére, hogy az SZDSZ nem fogadja el Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a liberálisok át fogják engedni az adótörvényeket és a költségvetést.

Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője és Kiszelly Zoltán politológus erről azt követően beszélt az MTI-nek, hogy az SZDSZ elnöke szombaton kijelentette: a program nem az ország, hanem Gyurcsány Ferenc túlélésének a programja. Szomszéd szerint a mostani bejelentés azt mutatja, az SZDSZ már nyáron eldöntötte, hogy nem fogadja el Gyurcsány Ferenc javaslatát. Ebből is látszik, hogy a liberálisok egy markáns ellenzéki stratégia mellett tették le a voksukat, ebben látják a parlamentben maradásuk zálogát - tette hozzá. Nem lehet tudni, hogy mennyire egységes a párt, így a mostani döntés ellenére lehet, hogy a frakció egy része megszavazza majd az adótörvényeket és a költségvetést, illetve távol marad a szavazáskor. Csak kommunikáció kérdése, hogy hogyan kezelik majd a kérdést ezt követően - mondta Szomszéd Orsolya.

Kiszelly Zoltán szerint az SZDSZ nem megszavazni, hanem inkább "átengedni" fogja a költségvetést és az adótörvényeket. A mostani bejelentés azt mutatja, hogy az SZDSZ nem akar megint "aláfeküdni" a szocialistáknak, Fodor Gábor nem mondhatja azt, hogy az "MSZP első füttyentésére enged" - mondta a szakember. Úgy vélte, ezután a megszokott forgatókönyv következik majd: az SZDSZ kiadáscsökkentést fog követelni, Gyurcsány Ferenc pedig azt hangsúlyozza, hogy ő megvédi a nyugdíjasokat. Az MSZP és az SZDSZ között pedig megint a miniszterelnök lesz a közvetítő - tette hozzá Kiszelly Zoltán.

A mostani bejelentésnek köszönhetően a következő hónapokban az SZDSZ szerepelhet a hírekben, a végén pedig megegyeznek majd a szocialistákkal. Aki pedig szerepel az népszerűséget is nyer - mutatott rá a szakértő. A politológus úgy vélte, a jelenlegi állás szerint nemcsak az SZDSZ fogja átengedni a költségvetést, hanem az MDF és a Fidesz is partner lesz ebben. A demokrata fórum azután dönthet így, hogy a szocialisták különböző gesztusokat tesznek nekik, például az úgynevezett haláladó eltörlésével. A legnagyobb ellenzéki párt pedig azért, mert az előrehozott választásokkal megvárnák az európai parlamenti választásokat - mondta a politológus.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid Ibolya nyílt levelet írt
  2008-08-31 21:11:23, vasárnap
 
 
Dávid Ibolya nyílt levelet írt Orbánnak
2008-08-30 22:32 barikád.hu

Dávid Ibolya nyílt levélben keresett kapcsolatot egykori főnökével, a Fidesz elnökével. Érdekes, hogy a levélben egyetlen egyszer sem beszél a "kalapos királynő" a kormány leváltásáról, inkább valamifajta kényszerítő erőről.

Tisztelt Elnök Úr!

A magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak. Az új többségre tovább már nem halasztható feladatok várnak, hiszen a gazdaság egy helyben toporog, az állampolgárok nagy része képtelen bármiféle megtakarítással élni. Miközben az állam az emberek által megtermelt érték 54,3 százalékát söpri be különböző jogcím alatt, cserébe a szolgáltatások színvonala messze elmarad az európai átlagszínvonaltól. A kisebbségi kormány valódi kormányzás és valódi reformok helyett hangosan, s hangzatosan ötletel, ez azonban ma már kevés. Az országnak mielőbb tettekre, valódi konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra van szüksége.

Ebben a helyzetben az új többségnek felelős politikai erőként lehetősége, s egyben kötelessége is a programok mentén való összefogás és az erre épülő közös cselekvés. Az ellenzéki pártok a kisebbségi kormányzattal szemben most együttesen bizonyíthatják, hogy létezik az az érdemi reformok iránt elkötelezett új többség, amely - konstruktívan fellépve - nem csak beszélni, tenni is kész az ország előbbre jutásáért, felemelkedéséért. Szakmailag alátámasztott, közös fellépéssel rászorítható a kormány a valódi cselekvésre, egy racionális gazdaságpolitika folytatására.

A Magyar Demokrata Fórum által kidolgozott Nemzeti Adószabadság Program kapcsán tavasszal elindult ötpárti egyeztetés olyan egészséges vitafolyamatot indított el a magyar belpolitikában, amelyre rég nem volt példa. A Nemzeti Adószabadság Programjának egyes pontjaiban tapasztalható egyetértés jó alapul szolgálhat ahhoz, hogy végre valódi szakmai összefogás jöhessen létre az ellenzéki erők között. A lehetőség tehát adott, a megoldás az új többség kezében van: az egyeztetéseket az ősz során mihamarabb folytatnunk érdemes, hiszen a valódi megoldások helyett a túlélésért játszó kormányzatot csak szakmai összefogással, kidolgozott, konkrét cselekvési tervvel lehet előremutató, a válság-helyzetből kivezető politika folytatására késztetni.

Ennek érdekében kezdeményezem, hogy a megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében egy pártelnöki szintű találkozó keretében folytatódjon mielőbb az egyeztetés. Az új többség érdemi ellenzéki párbeszédét elindító levelemet mindhárom érintett párt elnökéhez eljuttattam, s bízom benne: mihamarabb közös tárgyalóasztalhoz ülhetünk Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetségének elnökével.

Mihamarabbi válaszában bízva tisztelettel:

Dr. Dávid Ibolya


MTI-OS - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy magyarérzelmű zsidó közéle
  2008-08-31 20:30:49, vasárnap
 
  Egy magyarérzelmű zsidó közéleti személyiség nyílt levele
Szép volt Gyuri bácsi!
2008. augusztus 31. 10:14HunHír.Hu

Hivatkozással Alkotmányunk 22. paragrafusának 1-3. bekezdéseire felhívom az ellenzéki frakciókat, hogy gondoskodjanak legalább a képviselői összlétszám egyötödének írásbeli kérelmére támaszkodva az Országgyűlés rendkívüli ülésének mielőbbi összehívásáról, megjelölve a tanácskozás megkezdésének időpontját és kívánatos napirendjét.

Az összehívást a kormányzatnak a nyári szünet folyamán elkövetett alkotmánysértései, kiemelkedően a helyi önkormányzatoknak Alkotmányunk 43-44. paragrafusaiban meghatározott "alapjogainak" flagráns sérelmei indokolják (ezekre alulírott az Alkotmánybíróság figyelmét már korábban 812/B/2008. számon nyilvántartásba vett beadványában már felhívta.) Feltétlenül indokolt, hogy a rendkívüli ülés napirendjére tett javaslat tartalmazza "a miniszterelnökkel szemben benyújtandó bizalmatlansági indítvány tárgyalását", amit Alkotmányunk 39/A paragrafus (1) értelmében "a Kormányzattal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni".

Budapest, 2008. augusztus 30.


Szabad György akadémikus,
a Magyar Országgyűlés volt elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocialisták visszavárják az
  2008-08-31 20:27:28, vasárnap
 
  A szocialisták visszavárják az SZDSZ-t a koalícióba



Belföld
Az MSZP nem tekinti elutasításnak az SZDSZ reakcióját Gyurcsány Ferenc középtávú adócsökkentési programjára. Annak ellenére, hogy a liberális párt ügyvivői testülete egyhangúlag nemet mondott a koalíciós ajánlattal is felérő miniszterelnöki kiegyezésre.


Kiss Péter alelnök továbbra sem zárja ki a megegyezés lehetőségét. A Zsidó Nyári Fesztivál megnyitóján azt mondta: az MSZP visszavárja az SZDSZ-t a koalícióba, hogy - mint fogalmazott - együtt arathassák le az elmúlt 2 év programjának sikereit. A szocialista alelnök megerősítette: továbbra sincs napirenden Gyurcsány Ferenc leváltása. Fodor Gábor, SZDSZ-elnök szerint ugyanakkor a tervezet nem az ország érdekét, hanem Gyurcsány Ferenc túlélését szolgálja.

hírTV

Dátum: 2008. August 31. Sunday, 20:05 Szerző: polgarinfo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.