Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
Az elhallgatási botrány
  2008-09-30 19:17:17, kedd
 
  Az "elhallgatási" botrány

A magyar politikai élet egyre gyorsuló ütemű, mind visszataszítóbb hanyatlásának vagyunk tanúi. Napjainkban egy lehallgatási botrány nevű szappanopera az ügyeletes főszereplő. Az ügy természetesen tökéletesen érdektelen, mert egyike azoknak a jelentéktelen epizódoknak, amelyekről nemcsak az úgynevezett "igazság" nem fog kiderülni, hanem az sem, hogy egyáltalán mi a történés maga. Ami igazán érdekes, az a "hallgatag mély", amely, ha volna erre füle a politikai oligarchiának (nincs neki!), akkor hallhatóvá tenné egyre vészjóslóbb morajlásait.

A magyar társadalom ma olyan közösség, amely elemi szinten is képtelen önmagával szóba állni, egyre vadabb és most már gyilkos indulatokkal vívja elkeseredett küzdelmét önmaga felszámolása érdekében. Az igazi és egyetlen kérdés tehát ennek kapcsán is az, hogy miért teszi mindezt. Hogy hogyan keveredhettünk ebbe a helyzetbe, és ami még ennél is fontosabb: hogyan fogunk ebből kikeveredni. Bábel története évezredek óta azt példázza, hogy ha valaki el akar veszejteni egy közösséget, akkor a legegyszerűbb mód, ha összezavarja annak nyelvét, és ennek nyomán a közösség önmegsemmisítő detonátorai már automatikusan "megoldják" a többit. De ki akarja, hogy "önmegsemmisüljünk", és miért?

Nos, ennek megértéséhez mindig ugyanazt az "elhallgatást" kell szemügyre vennünk, a bűnben fogant "rendszerváltás" eredendő hazugságát. Azt a látványtechnikai tűzijátékot, amelyet kizárólag azért játszottak el az elpusztításra ítélt, akkor még mit sem sejtő magyar társadalom globális kifosztói és az őket kiszolgáló belső ügynökök hada, hogy minél tovább rögzüljön az optikai csalódás, hogy amiben azóta élünk, az egy demokrácia. Ma már látjuk ugyan, hogy a demokrácia egyre ócskább, lepusztuló díszletei közepette egy minden eddiginél kegyetlenebb diktatúra épült fel, amely most már a létezésünk elemi fizikai kereteit is szétzúzni törekszik, de kérdés, vajon miért nem észleltük ezt kicsit hamarabb, amikor talán még nyílott volna tér a változtatásra.

A kérdés megértéséhez a körénk, belénk épülő brutális diktatúra olyan rejtett erőszak-struktúráját kell szemügyre venni, amely döntő szerepet játszik annak a végzetes csapdának a kialakításában, amelyben most olyan reménytelenül vergődni látszunk. A kommunikációelmélet tematizációs hatalomként ismeri ezt az igen veszélyes komplexumot. Korunk csak azért lehet a megvalósult abszurditások világa, mert a valóság "leváltása" és konstruált művalóságokkal való felváltása ma már olyan hihetetlen erejű és minőségű gépezetekkel zajlik, amelyekről az emberek döntő többségének sejtelme sincs. Sőt ha bárki erre fel kívánná hívni a figyelmét, valószínűleg mint hagymázas "összeesküvés-elméletet" utasítaná vissza fölényesen. Pedig ezeknek a rejtett erőszakstruktúráknak a megértése nélkül pusztulásunk elkerülhetetlennek látszik.

A világ hihetetlen tömegű elemi történéseinek csupán töredékét ismerhetjük meg. Ám talán soha nem gondoljuk végig, hogy vajon miért éppen azokat a történéseket ismerjük meg az újságok hasábjairól vagy a tévé képernyőjéről, amelyeket elénk tárnak. A globális média véleményhatalmi gépezetének igazi ereje éppen itt kezdődik: hogy ki és hogyan, milyen szelekciós kritériumok alapján dönti el, hogy a történés-világ hatalmas áradatából válogatva miből és hogyan lesz hír. Könnyedén rávághatjuk erre, hogy úgyis lehet azt tudni, "mi fontos és mi nem". Ez persze igaz is meg nem is. Az a tény, hogy Csernobil három napig "nem létezett", mert az akkori szovjet birodalmi tematizációs hatalom nem tartotta említésre érdemesnek, cáfolni látszik e "tényt". Olyan biztosak vagyunk benne, hogy ez ma már másként van? Hogy ma már nincsenek olyan birodalmi "szempontok", amelyek tetszés szerint fosztanak meg minket létfontosságú történések "megtudásától" - vagy éppen fordítva, hogyan konstruálnak olyan "pszeudo történéseket", mint ez a mostani "lehallgatási botrány". Amelyből aztán, hogy, hogy nem, hír lesz! A hamis valóság felépítését és a valódi "leváltását" egyszerűen az indokolja a globális véleményhatalmi erőszak urainak, hogy a "valóságos valóság" világszerte, így a Magyarország nevű lokalitásban is, lázad. E lázadások sorozata pedig egy permanens globális polgárháborúval fenyeget. Nos, ezt gondolja megelőzni a világuralmi struktúra tematizációs hatalmi gépezete. A Magyarország nevű lokalitás valóságának "leváltása", vagyis hermetikus elzárása a pusztulásra ítélt "lakosság" avatatlan szemei elől - rendkívüli fontosságú számukra, hiszen a "bennszülöttekre" rákényszerített brutális kifosztás most már közvetlenül idézi fel a reprodukciós katasztrófák rémét. Mindent igyekszik tehát megtenni annak érdekében, hogy ennek kiderülését minél tovább elodázza.

A lehallgatás oka tehát sokkal inkább az elhallgatás kényszere! De van egy másik fontos hozadéka is mindennek. A népesség engedelmes fogyasztóerő-állatokká változtatása még nem fejeződött be teljesen. Ennek mielőbbi elérése érdekében arra van szükség, hogy minden reménytől megfosztott, szorongó, leépült vagy éppen neurotizált, hiperagresszív állat váljék lehetőleg mindenkiből. Ha sikerül a társadalmi, gazdasági, politikai elitek minden csoportjáról és reprezentánsáról újra és újra bebizonyítani, hogy egyetlen mocsoktengerben vegetáló "véglények" gyülevész hada, akkor ez bizonyosan felgyorsíthatja a maradék lelki, erkölcsi és szellemi készletek felszámolását. Most éppen ennek lehetünk tanúi, és vészjósló jel, hogy a politikai osztály minden fontos csoportja és reprezentánsa önfeledten veti bele magát az "ügy" kapcsán a verbális polgárháború egyre zavarosabb hullámaiba.

Bogár László, közgazdász Magyar Hírlap

2008.09.30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi változott Bicskén?
  2008-09-30 12:39:29, kedd
 
  Bicskén először nyert jobboldali jelölt

Tessely Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg a Szántó János halálával megüresedett polgármesteri posztra a bicskeiek a vasárnapi időközi választáson - közölte az MTI-vel a Fejér megyei város aljegyzője. A baloldalnak a voksok csupán 25 százalékát sikerült megszereznie. A részletekről Tessely Zoltánt kérdeztük.
Utoljára frissítve: 2008. szeptember 29., 14:26 nyomtat küld

- Ön szerint mi változott Bicskén, hogy 18 év után először jobboldali polgármester- jelölt győzött a választáson?

- Ez egy érdekes kérdés, ugyanis Bicske az országgyűlési választásokon mindig jobboldali, fideszes győzelmet hoz. A helyi választásoknál eddig az volt a probléma, hogy nem volt egy erős, közismert jobbos jelölt, akit megválaszthattak volna a lakosok. Hat évvel ezelőtt Kelemen András jutott be az Országgyűlésbe, mint fideszes képviselő, a helyi választásokat azonban mégsem nyerte meg, mert nem volt bicskei lakos, így az emberek nem ismerhették, ezért nem is szavaztak rá.

- Ezek szerint megosztott a helyi jobboldal?

- Véleményem szerint nem a háttérrel van a baj, inkább csak nem volt egy olyan karizmatikus jelölt, aki összefoghatta volna a jobboldali szavazókat. Korábban valóban több jelölt is indult, akik értelemszerüen megosztották a szavazók bázisát, így nem sikerülhetett a legtöbb voksot megszerezni.


Tessely Zoltán



- Milyen eredményt ért el az önmagát függetlennek mondó, valójában szocialista hátterű jelölt?

- A harmadik helyen zárt, mintegy 900 szavazattal kapott kevesebbet az első, és néhány tucat szavazattal kevesebbet a második helyen végzett jelöltnél. Igen dícséretesnek tartom azoban azt, hogy választóink többsége így is tudta, hogy nem független, hanem szocialista jelöltről beszélünk. Ez látszik az eredményeken is: amíg Fekete Attila a szavazatok csupán 25%át szerezte meg, addig a jobboldal a voksok háromnegyedét mondhatja magáénak.

- Miben fog változni a városvezetés politikája?

- Elsősorban a lakosság felé szeretnénk nyitni, megtudni, hogy a bicskeiek mit és hogyan képzelnek el, mire van a legnagyobb szükség. A képviselőtestületben 9-9 arányban oszlanak meg általában a szavazatok, így az összefogást valóban komolyan gondoljuk, nem csak hangzatos kampányelemként emlegetjük.

(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudósítás a Diákparlamentről
  2008-09-29 13:48:00, hétfő
 
  DIÁKPARLAMENT
2008-09-25 11:04:51 elnök


Pesterzsébeten másodszor került megrendezésre a Diákparlament, 2008. szeptember 23-án 9.00 - 14.00 óra között, a Csili Művelődési Központ, Vízvári termében.

A diákparlament célja a fiatalok bevonása a közéletbe. A rendezvényen több témában hallgattak előadást a fiatalok, majd a plenáris ülés témáinak megvitatása következett. A plenáris ülés témái a következők voltak: házirend, diákokkal szembeni iskolai jogi szankciók, pályázatírás és forrásteremtés, a diák-önkormányzati munka hatásfokának növelése, valamint az agresszió kezelése.

A rendezvényen megjelent Komoróczi László alpolgármester, Marton Sándorné a Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke és több neves az ifjúsággal foglalkozó szakember. A téma fontosságára utal, hogy Pesterzsébet összes iskolája - kerületi és fővárosi fenntartásúak -képviseltette magát.

A rendezvény szervezőinek gratulálunk az élményekben gazdag napért.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gratulálunk!
  2008-09-29 13:45:40, hétfő
 
  Gratulálunk!

Ezúton is gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunk Kaiser Györgynek- kerületi képviselőnknek -, kinek második gyermeke Kaiser Kristóf 2008. szeptember 11-én, 3470 gramm súllyal egészségesen megszületett!

Pesterzsébeti ismerősök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Rendszerkorrekciót..." ?
  2008-09-29 13:42:13, hétfő
 
  RENDSZERKORREKCIÓT A MEGÉLHETÉSÉRT

címmel

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal

Társadalompolitikai tanácskozást rendez 2008. szeptember 29-én (hétfőn) délelőtt 10-13 óra között a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében (Budapest, VIII. Reviczky utca 4/C).

Önt és T. Szervezetét meghívjuk a rendszerkorrekciós tanácskozásra, és arra kérjük, mozgósítsa rá a környezetéhez tartozó társadalmi szervezeteket és szakszervezeteket is


Előadásaink:
1. Bérek, jövedelmek, megélhetés. Előadó: Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének Elnöke
2. Időszerű-e kiigazítani a rendszert? Előadó: Pozsgay Imre
3. Rendszerkorrekció és állami újraelosztás. Előadó: Bogár László professzor
4. Kényszerből dolgoznak-e a nők? Előadó: Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány Elnöke
Bevezeti és a tanácskozást vezeti: Simó Endre

Az előadásokat rövid korreferátumok követik, majd a társadalmi szervezeteké a szó.

A tanácskozás végig nyitva áll a sajtó előtt. Befejezésekor összefoglaló sajtótájékoztatót tartunk a helyszínen.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az alábbi címen:

szocialisforum@gmail.com

vagy a 06 30 5927371 tf számon

Az MSZF SZK 2008. június 20-án Rendszerkorrekcióval és társadalmi összefogással a válság leküzdéséért címmel megtartott konferenciájának anyagai letölthetőek a következő címről:

http://partfuggetlen.hu/Civil/Magyar_Szocialis_Forum/index.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyretették Erdélyben az ...
  2008-09-29 13:39:10, hétfő
 
  Helyretették Erdélyben az MSZP-seket
2008-09-23 15:00:21 elnök


A magyarországi politikusok ne kioktatni jöjjenek Erdélybe, amikor saját otthoni dolgaikat sem sikerül rendbe tenniük, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem jobbra, nem balra, hanem előre akar haladni - mondta Markó Béla.

Az RMDSZ elnöke megismételte a szövetség álláspontját, miszerint mindegyik magyarországi párttal "egyenlő közelségre" törekszik. Ez nem mindig sikerült - tette hozzá Markó, utalva arra, hogy némelyik párt beleszólt a romániai magyar érdekképviselet ügyeibe. Bár az MSZP korábban nem tett ilyet, nemrég azonban két magyar szocialista politikus Erdélyben járt, és - mint Markó fogalmazott - kioktatta a romániai magyarságot. (Az elnök Ujhelyi István és Nyakó István nagyváradi kijelentéseire utalt, amelyek különböző kampányfogásokról, az ellenfél "démonizálásáról" szóltak). "Nem fogjuk megfogadni a tanácsaikat" - közölte Markó.

Az erdélyi politikus erről a Szövetségi Képviselők Tanácsának, az RMDSZ "miniparlamentjének" ülésén beszélt, ahol a november 30-i romániai parlamenti választás volt a fő téma. Markó szerint ugyan a szervezet sok mindent elért az anyanyelvi oktatás, a nyelvhasználat, a tulajdonok visszaszolgáltatása vagy az intézményépítés terén, mindez azonban csak akkor válik visszafordíthatatlanná, ha az RMDSZ továbbra is ott lesz a fontos döntések meghozatalánál. Markó szerint befolyással kell lenniük a Románia és Magyarország közötti kapcsolatok alakítására is. Bár a két ország között stratégiai partnerség van érvényben, ez nem minden területen működik - mondta Markó.

Az RMDSZ vezetője közölte, a kapcsolatoknak nem a két ország "szétfejlődéséhez", hanem azok "összenövéséhez" kell vezetnie, legalábbis ami a fejlesztési stratégiai kérdéseket, a regionális politikát és a gazdaságfejlesztési elképzeléseket illeti.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Határtalan igények ...
  2008-09-29 13:36:12, hétfő
 
  Távlati lehetőség
2008-09-23 14:52:51 elnök


Soha nem látott munkaerőigény mutatkozik északi és keleti szomszédunknál, ezért már Magyarországról is igyekeznek elszipkázni a dolgos kezeket és fejeket.

Hiába ontja a friss diplomásokat Temesvár, Rácz Csaba, az ottani székhelyű, acélszerkezeteket gyártó Klitehnima srl. ügyvezető igazgatója nem talált mérnököket a 200 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú céghez.
Ezek után Magyarországon próbált embereket találni, s hosszú keresés után két erdélyi származású magyart sikerült visszacsábítania.

Rácz maga is fél éve tért haza Romániába, miután közel két évtizede elhagyta szülőföldjét, hogy magyar állampolgárrá váljon. Visszatérését azzal indokolja, hogy magyar mentalitással a korábbinál magasabb pozícióban dolgozhat a rohamosan fejlődő román építőiparban. Míg az utóbbi évekig a románok és a szlovákok kerestek megélhetést nálunk, immár a magyaroknak is megéri egyes szakmákban állást vállalni a munkaerőhiánnyal küzdő keleti és északi szomszédunknál.

Fröhlich Péter, a romániai és szlovákiai irodával is rendelkező P&Bert Management Consulting Group ügyvezető igazgatója trendfordulót emleget. "Eddig a Nyugat és Kelet közötti mozgás volt jellemző, a jövőben a közép- és kelet-európai országok agyelszívására számíthatunk."


HATÁRTALAN IGÉNYEK

Szlovákiában soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint az idei 7,59 százalékos arány, s mintegy 22 ezer pozíció így is betöltetlen. Ennek ellenére 110 ezer szlovák még mindig az egykori társállamban, Csehországban szorgoskodik, emellett 79 ezren a második legnépszerűbb célországnak tekintett Nagy-Britanniában keresik a kenyerüket. Rontják a statisztikákat a többnyire minimum fél-egy évet külföldön töltő szlovák fiatalok is. "Az utóbbi másfél évben olyan kapósak lettek a fiatal szakemberek, hogy nem félnek 80-100 százalékkal többet kérni, mint az előző munkahelyükön" - mondja Gáborjáni-Szabó Szabolcs, a Slovak Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, aki három éve ment ki a Magyar Telekomtól Pozsonyba.

Munkaerőhiányban azonban Románia még Szlovákiát is túlszárnyalja. Ott 200 ezerre tehető a betöltetlen álláshelyek száma; csak az építőiparban 50–100 ezer fő hiányzik. A Manpower munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cég 23 országban végzett elemzése szerint jelenleg keleti szomszédunknál a legnehezebb magasan képzett munkaerőt találni. Folyamatosan keresnek szakmunkásokat, egészségügyi dolgozókat, mérnököket, informatikusokat, s a bankszakmában is növekvő igény mutatkozik.

A temesvári műszaki egyetem informatika szakán például már a diplomavédésre beülnek a cégek képviselői, hogy a lehető leghamarabb lecsapjanak az új munkaerőre.

Mindez azért alakult így, mert becslések szerint 2,5–3 millió lakos hagyta el az országot a nyolcvanas évek óta, hogy Európa nyugati felében, főként Spanyolországban vagy Olaszországban éljen.
Visszacsábításukra a román munkaügyi tárca road-show-t szervezett, amelynek februári első állomásán, Rómában 700-an jelezték, hogy visszatérnének szülőföldjükre.

Áprilisban a spanyolországi Castellóban ismételték meg az akciót. A román példán felbuzdulva az idén nyáron Szlovákiában is tervezetet adtak ki, miszerint mozgó információs pontok és állásbörzék létesítésével kívánják hazacsábítani a külföldre szakadt állampolgárokat.


VISSZASZIVÁRGÓK

Hazánkban nem kellett road-show-t tartani ahhoz, hogy néhányan már most visszaköltözzenek Romániába abból a mintegy 30 ezer főből, akik a nyolcvanas-kilencvenes években felvették a magyar állampolgárságot. Az utóbbi hónapokban a P&Bert Management Consulting Grouphoz 90 százalékban olyanok fordultak Magyarországról a meghirdetett tucatnyi romániai állásért, akik valamilyen módon kötődnek oda.

A Szlovákiában vagy Romániában dolgozó, magyarországi születésű magyarok többsége azonban a terjeszkedő vállalatokat követi, cégen belüli pozícióváltással. Emellett a magas munkanélküliséggel sújtott, határ menti térségekből foglalkoztatnak két-három ezer betanított vagy szakmunkást a határ túloldalán, munkaerő-kölcsönzés keretében.
Míg az előbbiek többnyire határozott időre költöznek át, és gyakran hazajárnak, addig az utóbbi réteg ingázik. Így alkalmazták azt a mintegy 90 betanított munkást is, akik a Kassa környéki településen, Szepsiben dolgoznak fa- és fémipari kisvállalkozásoknál június közepétől, hazai bérük csaknem másfélszereséért.

A szlovák cégek az idén májusban az észak-magyarországi Hídvégardóban megrendezett első határokon átnyúló szlovák állásbörzével egybekötött konferencián keresték meg őket, ahol az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (ÉMRMK) főigazgatójának becslése szerint a régióból az idén 200–300 magyar vállalt munkát Szlovákiában, de számuk várhatóan emelkedni fog. Szabó József hozzáteszi: további mintegy 30 szlovák cég jelezte az idén, hogy magyar munkaerőre tart igényt.

A 13,6 százalékos munkanélküliséggel küzdő magyar régióból egyelőre főként az alacsonyabb végzettségűek dolgoznak északi szomszédunknál, javarészt varrónőként vagy építőipari munkásként. Többségük a szlovákiai iparosodás farvizén feltörő, magyar ajkú szlovák kis- és középvállalkozóknál tevékenykedik. Szlovákia vonzereje főként a magasabb keresetekben rejlik; ezek bruttó szinten nagyjából megegyeznek ugyan a magyar fizetésekkel, nettóban viszont szinte minden területen versenyképesebbek a hazainál (lásd a táblázatot). Hátráltató tényező azonban, hogy északi szomszédunknál a szellemi foglalkozások nagy részénél a szlovák nyelv ismeretét is megkövetelik.
Romániában a bérszínvonal nem érte még el a magyar szintet, azonban e téren is rohamos a felzárkózás. Az utóbbi egy évben több mint 30 százalékkal - átszámítva mintegy 81 ezer forintra - nőtt a román nettó átlagjövedelem az INSSE román statisztikai hivatal szerint. Egyes szakmákban, például a pénzügy vagy a távközlés területén, illetve a felső vezetők esetében a teljes éves készpénzjövedelemben már legfeljebb 10-20 százalékos a differencia.
A fennmaradó bérkülönbségeket az átköltözők számára ellensúlyozza az alacsonyabb árszínvonal, ráadásul az itthoni tapasztalatokat a hazainál magasabb pozíciókkal ismerik el. A betanított és szakmunkásokon kívül azonban sem a Trenkwalder, sem a Target személyzeti tanácsadó cég szlovák, illetve román képviseletein nem tapasztaltak tömeges érdeklődést a magyarok részéről.
"A bérkülönbségek - mutat rá Kalmár András, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal EURES szolgálatának menedzsere - még nem elég magasak ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű határ menti régiókon kívül is vonzóvá tegyék a pozíciókat a magyarok számára."

Zeisler Judit

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ontario-felhívás
  2008-09-29 13:29:05, hétfő
 
  NYUGATI MAGYAR EGYHÁZ



Kiadja: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia. Email: NyuMaEgy@yahoo.com. 2008 Szeptember hó ================================================================================= ============


A TEMPLOM FELMÉRÉSE, ISTEN KÉT TANÚJA. János Mennyei Jelenései 9, 11, 1-2
Azután egy vesszőhöz hasonló nádszálat adtak nekem e szóval: Kelj fel és mérd meg az Isten templomát, az oltárt és azokat, akik abban imádkoznak. 2 De a templom külső udvarát hagy ki és ne mérd meg, mert a pogányoknak adatott és a szent várost tapodják. . .

A SÁTÁNNAK ÉS SEREGEINEK VÉGSŐ TÁMADÁSA ÉS LEVERÉSE. János Mennyei Jelenései 20, 7-10
És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán szabadon bocsáttatik börtönéből, 8 és kimegy, hogy elhitesse a föld négy sarkán levő népeket, Gógot és Magógot, hogy háborúra gyűjtse őket össze, akiknek száma, mint a tenger fövenye. 9 és feljöttek a föld széles síkjaira és körülvették a szentek táborát és a szeretet városát; de Istentől a menyből tűz szállott alá és megemésztette őket. 10 És az ördög, aki elhitette őket, a tüzes kénkő-tóba vettetett, ahol van a vadállat és a hamis próféta, és kínoztatnak éjjel-nappal örökkökn-örökké.
A fenti idézeteket a bibliából vettük át, az a keresztény embereknek szentírás. Ha az abban írottakat az emberiség betartaná, Békesség, boldogság, szeretet lenne a földön. A bibliában írottak örök értékűek, ami mindenkire vonatkozik. Az első idézet arra szólít, hogy keljünk fel és mérjük meg az Isten templomát, az oltárt és azokat, akik abban imádkoznak. Ez azt is jelenti, hogy alszunk, nem törődünk Isten templomával. 2 De a templom külső udvarát ne mérjük meg, mert az a pogányoknak adatott. A mérés nem méterrel, hanem lelkileg mérjük meg, hogy kik azok, akik Istenhez imádkoznak, és kik a pogányok, akik a templomot üzérkedésre használják fel. Isten fel tudja mérni a templomot, de rendeltetése van velünk, hogy teljesítjük-e a felkérést.

Tudjuk, hogy sok helyen elégették, betiltották a bibliát a kommunisták, akik nem hittek Istenben, nem akarták, hogy a nép megismerje Jézus tanításait s Isten üzenetét. Azt is tudjuk, hogy a hazánkat megszálló ateista Szovjeteknek akadtak, követői, kiszolgálói az egyházi vezetők közül is, akik eladták a lelküket a Sátánnak rangokért, földi javakért. Ezeket nevezi a szentírás pogányoknak, akik a szent várost tapodják (kegyetlenül elnyom). Ezek a lelketlenállatok, akik a templomban is, annak külső udvarában vannak, imádkozni lélek nélkül nem tudnak.

A második idézet a Sátán munkáját jellemzi, hogy a világon lévő népeket elhitesse, félrevezesse, (hogy nincs

Isten, s ő a hatalom) a Magóg népet és királyukat Gógot háborúra gyűjtse össze őket, az újszövetség szerint a kereszténység végromlását készítsék elő. Ismeretes, hogy a középkori krónikások képzeletében az Európát fenyegető magyarok vezére volt Góg, Anonymus szerint pedig a magyarok őse. Ezek szerint mi, magyarok közelebb vagyunk a Sátánhoz, mint ahogy gondoltuk. Sajnos, 1945 óta érezzük jelenlétét éjjel nappal, mert a Sátán nem alszik, bejutott a parlamentbe, templomainkba, iskoláinkba. Tudjuk, hogy a parlamentet az ateista kommunisták uralták, s uralják ma is.

Az is köztudomású, hogy ők alakították meg az Állami Egyházügyi Hivatalt, ahonnan az egyházak életét ateista kommunista, egyház és vallásellenes, gerinctelen karrierista püspökök, esperesek irányították. Tehát, méltán mond-hatjuk, hogy a Sátán elérte célját Magyarországon, ahol háborognak az emberek, az igazságot, az emberi jogokat követelik. Most nem az oroszokat, hanem Sátánt szolgáló hazug, csaló magyarokat okolhatjuk a jelenlegi bajokért. Hiába a kérelem a Parlamentben, a Zsinatban ülő jellemtelen személyek, vakok és süketnémák, nem hallgatják meg az igazságot követelők kérését. De ne adjuk fel a reményt, ma már van Európai Parlament, s mindenek felett van az Isten, aki végső fokon megbünteti az embereket az ő cselekedeteik szerint.

Itt idézzük Tőkés László püspök, (aki egyedül többet tett a nép érdekében, mint az 1950 óta összes magyar püspökök összesen) legutóbbi Európai Parlament felszólalásának részletét: Mindaddig, amíg kommunista múltunkkal nem nézünk szembe, és annak visszahúzó örökségével nem számolunk le, országainkban aligha valósíthatjuk meg az igazi demokráciát, emberi jogokról és nemzeti szabadságról pedig aligha beszélhetünk.

Visszatérve a szentírásra; 9 A Sátán összegyűjtötte a népeket, akik körülvették a szentek táborát és a szeretet városát; de Istentől a menyből tűz szállott alá és megemésztette őket. 10 És az ördög, aki elhitette őket, a tüzes kénkő-tóba vettetett, ahol van a vadállat és a hamis próféta, és kínoztatnak éjjel-nappal örökkökn-örökké. Itt a szentek tábora alatt az istenfélő, jézus tanításait követő, Istent imádó hívőket értelmezzük. A szeretet városa alatt a templomban imádkozó, szeretetben élő hívők közösségét értelmezzük, akiket körülvették a Sátánra hallgató népek táborát. Az ördög és a hamis próféta alatt értelmezzük azokat a papokat, püspököket, akik a templomot felhasználták saját kéjelgésükre, megrontottak hívőket s gyerekeket, akiknek a bűnei ki tudódott és csak az USA-ban több mint egy billió dollár jóvátételt kell fizetni az áldozatoknak. Közelünkben az ördög és a hamis próféta alatt a hamis papot, Szabó Sándort értelmezzük, aki csalással vette át az Ontariói Egyházat, kilakoltatta a lakótelepről a hívőket, akik a csalások ellen szóltak, bérgyilkosságra bérelt fel embereket, hogy öljék meg az új templom tervezőjét, aki a hívők védelmére kelt. Ugyancsak értelmezzük, Bölcskei Gusztáv püspököt, aki az egyháztól jogtalanul elvett pénzen Ontarióba jött, hogy támogassa az egyházat tönkre tévő hamis papot. Ugyanakkor, el akarta hallgattatni az igazságot, s Isten igéjét hirdető ifj. Hegedűs Lóránt lelkipásztort.
Mindezek után; hívő magyarok, olvassátok a szent írást melyből, megtudjátok, hogy kik szónokolnak a parlamentben és a templomokban; az Istent vagy a Sátánt szolgálói. Mert nem lehet két urat szolgálni. A jelek szerint Magyarországon nincs béke, szeretet és áldás, tehát ott a Sátán uralkodik. De ne féljetek, az Isten nem hagyja el az Őbenne bízókat. Amint meg van írva; de Istentől a menyből tűz szállott alá és megemésztette őket. 10 És az ördög, aki elhitette őket, a tüzes kénkő-tóba vettetett, ahol van a vadállat és a hamis próféta, és kínoztatnak éjjel-nappal örökkökn-örökké. Az ördögök, a hamis próféták elnyerik büntetésüket, s akkor eljön egy boldogabb Magyarország.

A bibliából tudjuk, hogy Isten kiválasztott embereken keresztül rendelkezett. Pl. Mózest bízta meg. Hogy a zsidókat kivezesse a fogságból. Meg vagyunk győződve, hogy az alant közölt FELHÍVÁST Lengyel Károly nem a barátai kérésére írta, hanem isteni sugallatra. Nem kocsmákba, hanem a templomokba köszöntött be a magyar nép jobb jövője, békessége, érdekébe. Íme a felhívás, olvassátok és kövessétek s akkor az Isten is, megsegít.

FELHÍVÁS A magyarországi templomokhoz


Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldás, békesség! Erős vár a mi Istenünk!

Tisztelt magyar testvéreink a magyarországi egyházközségek élén!

Nehéz idők járnak felettünk. Mindenki számára bizonyosan nyilvánvaló, hogy az ország kormány nem a magyarok érdekei szerint végzi a vállalt és reá bízott feladatait.

Két esztendő óta nem csillapul a felháborodás az öszödi beszéd kipattanása óta. Folyamatosak a tüntetések. Minden magyar tapasztalja a fokozódó gazdasági nyomást, az erkölcsi hanyatlást, egészségünk kormányzati rombolását és az oktatást - főleg az egyházi iskoláknál - lehetetlen helyzetbe kergető kormányzati ámokfutást.

A Budakalászi Polgári Kör elindított egy aláírásgyűjtési akciót, melyben céljául tűzte ki és hirdette meg a jelenlegi Országgyűlés feloszlatásának követelését. Kérem, gondolják meg! Olcsóbb és békésebb formája ez a tiltakozásnak, mint folyamatosan nagy tömeget az utcán tartani jelszavakkal, és hangos tiltakozással. Arra is szükség van, de ez a lehetőség mindennél jobban kifejezi azt a tömeges szándékot, hogy azonnali új választásokra van szükség.

Arra szeretném Önöket kérni, hogy engedjék, támogassák, és hirdessék egyházközségük hívei körében ezt az akciót! Országosan az Istentiszteletek szokásos hirdetései között tartsák éberen kedves híveik figyelmét.

Ha jól tesszük a dolgunkat és főleg a szélnél sebesebben, akkor Nemzeti Ünnepünkre, 2008. október 23 előestéjére az Országgyűlés asztalára kerülhet a remélhetőleg több mázsa aláíróív.

Kérem, ne felejtsék elhangsúlyozni azt a reményt adó tényt, hogy ez az ország tavasszal, az emlékezetes népszava-zás alkalmával teljesen elutasította azt az egészségügyi politikát, amit nemzetidegen törekvések igyekeztek nélkülünk reánk erőltetni. Mint akkor is megmozdult a nép, most is tehetjük. A templomok előterében végzett aláírásgyűjtést nem kell a rendőrségen bejelenteni, így akármikor végezhető az Önök kegyes és hathatós segítségének köszönhetően.

Kérem, emlékezzenek a Magyarok Világszövetségének kezdeményezésére, amikor megnyíltak a szívek, és a templomok előterében is gyűjtöttek aláírást a népszavazáshoz a határon kívül rekedt magyar nemzettestvéreink kettős állampolgárságának megadásáért.

Ezúton is köszönet illeti ezért Önöket! Megköszönve megtisztelő figyelmüket és segítségüket, szeretnék egy költői gondolattal érvelni: Ne hagyjátok a templomot és az iskolát! A templomot és az iskolát! A templomok még a miénk. Az önök segítségére is szükség van!

Budapest, 2008. szeptember 18. Tisztelettel: Lengyel Károly, a Magyar Egység munkatársa

Mi kiegészítjük az aláírást azzal, hogy az Isten szolgája, aki a békés, jobb Magyarországért küzd.

Elérkezett az idő, hogy megszabaduljon a magyar nép a gonosztól, a sátánt szolgáló ateista kommunistáktól, akik hazánkat romlásba, nyomorba vitték. Ha ezt továbbra is, hagyjuk, vétkezünk Isten és őseink ellen, akik életüket és vérüket áldozták egy szabad, békés országért. Fel tehát, Isten szolgái, mérjük meg az Isten templomát, győzzük meg a kishitűeket, hogy összefogva, Isten segítségével békésen leválthatjuk a Sátán szolgáit, s megszabadul a nép a gonosztól. Ne várjatok püspöki pásztorlevélre, erősödjön meg hitetek, s kövessétek Jézus példáját, aki korbáccsal űzte ki az árusokat az istenházából. Most nem fegyverrel, hanem az igazság fegyverével, a hazugság ellen tiltakozással kell szembeszállni a gonosszal. Igaza van Lengyel Károlynak, ha több mázsa aláíróív az országgyűlés és az Európai Parlament asztalára kerül, fel fogják oszlatni a népellenes, gonosz kormányt. Mert, ha a keresztény Magyarország a hazugok, ateisták hatalmába marad, Európa is, ugyan arra a sorsra jut. Akinek van lehetősége, készítsen lapokat, név és cím részére s juttassa el a templomokhoz aláírás végett, hogy oszoljon fel a kormány és alakuljon egy új, amely az igazság útján, a nép jobb jövője érdekében fog dolgozni. Isten minket úgy segítsen. Bogár Gyula
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Mi a jövő?
  2008-09-29 13:22:35, hétfő
 
  Tárgy: Mi a jovo




Megjegyzés. Az interjú nem jelent meg a magyar újságokban, pedig fontos tudósítás. Irán elnökének igaza van. Megoldás csakis egy szabad választás lehet, ami egy szabad Palesztin államot hoz létre. Látjuk az er"oszak nem volt megoldás Viet Namban, Irakban és Palesztinában sem. Nem kell 60 év, hogy az ENSz megfogadja az Iráni elnök tanácsát. Az szavazás eredménye nem kétséges. A kérdés hol lesz Izrael 50 év múlva. Európában történt a holocaust, tehát Európa adjon területet Izraelnek. A németek már meg fizették a jóvátételt, tehát ott nem. Lengyel és Magyarország jöhet számításba, mint ahogy Simon Perez mondta; felvásárolják az országot. (ez még a jobbik eset, de kinek lesz haszna bel"ole?) A két ország között d"ol el; hol van a legtöbb izraeli befektetés, hol épül fel több zsinagóga, esetleg templom átalakítás. Melyik ország politikai pártja testvér a Lukid Párttal. Természetes, hogy a kommunisták örülni fognak a megváltásnak. Remélhet"o, a kormány ki t"uz egy szabad választást arra, hogy Izrael Magyar Monarchia, vagy Izraeli Magyar Köztársaságnak nevezzék az országot. Más választás nem lesz.

Larry King interjúja az Irán elnökével, szeptember 23-án CNN hírközlés (részlet)

King: Elnök úr, ön említette a Cion rezsimet. Ön mondta - engedje meg, hogy korrekt legyek, Ön mondta, hogy Izraelt le kell törölni a földszínér"ol. Most, mivel mondta, hogy ön egy békés nemzet, ön nem gondolta ezt katonailag. Ön politikailag gondolta letörölni a földszínér"ol? Hogyan gondolta?

AHMADINEJAD: Azt gondolom, hogy itt két ponton részletes választ kell, hogy adjak. Ma valójában a negyedik év, hogy New York városába jöttem és a kérdés, amit kérdez ugyanaz, mint kérdezve volt négy évvel el"obb. Jóllehet a világ, valójában óriási változáson ment keresztül, sok fejl"odés történt azóta, az Egyesült Államokban, Európában és mindenhol a világon. A fejlemények újak. Én ezel"ott már sokszor válaszoltam erre a kérdésre. A valóság, az hogy mi alapjában ellenzzük a Cionista rezsimet, a béke és az igazság végett. Mi látunk egy életképes békét. Talán, mint egy újságíró, akinek több éves gyakorlata van, tudomása van, hogy mi történik ott. A terjedelmes katasztrófa, más szavakkal, több mint 60 év alatt több mint ötmillió palesztinait kitelepítettek. Embereket er"oszakkal kilakoltattak házaikból. És azokat, akik maradtak, minden nap bombázza a katonaság. "Oket megölik az otthonaikban, Asszonyokat és gyereket, mindem id"oben. "Ok ostrom alatt vannak, gyógyszer, víz és élelem nem mindig éri el "oket megfelel"o mennyiségbe. Gyerekek meghalnak, ugyancsak asszonyok a kései ellátás miatt. Valamikor az asszony szülésközben hal meg, mivel nincs gyógyszer. Palesztini személyeket orvul meggyilkolják és az oda fajult, hogy el"ore bejelentik. A Cionista rezsim három nagy háborút kezdett. Az utolsó, ami 2006-ban volt Lebanont támadták meg. Nos hát mikor fog ez a gyötrelem, ez a katasztrófa véget érni? A mi megoldásunk, az emberbaráti.

KING: Hogyan?
AHMADINEJAD : Ahogy mi látjuk, az hogy a Palesztina területén, muszáj egy szabad népszavazás és a Palesztinai nép határozza meg a saját sorsát. Ez a f"o mozgatója és a Charter az Egyesült Nemzetek levélnek. Kérdezem én, szeretném megkérdezni, valóban hogyan lehetséges er"oszakkal el"uzni egy népet a hazájából, és összeszedni más népet a világ minden részér"ol, s betelepítik mások házába, és ezek alakítanak egy kormányt. Ez a logika valóban elfogadhatatlan. Mit tehetnek a Palesztiniak? A világ közössége, melyet az Egyesült Államok mondja, hogy annak érdekét védi, Hogyan lehetséges, hogy nem foglalja magába a Palesztiniak hangját?

KING: Miért?
AHMADINEJAD: Hatvan év ezen a helyen . .

KING: Egyetért abban, és az nyilvánvaló, hogy ott ellentétek vannak, és beleegyezne abba, hogy a Közép Kelet minden nemzete leülne, beleértve Izraelt is, s kidolgoznának valami megoldást? Ön nem akar sérelmes megoldást, ön nem akar bombázást, ön nem akarja kiirtani a népet. Ön akar valami politikai megoldást. Miért nem ülnek le és beszélnek Izraellel közösen?
AHMADINEJAD: A Cionista rezsim egy hívatlan vendég, az egy elnyomó.

KING: De ha ön nem beszél velük . .

AHMADINEJAD: "Ok gyilkolják a népet - engedje meg - szeretném megkérdezni. Ha valaki jönne és megszállná az Egyesült Államokat, az Amerikai nép adna nekik arra jogot, vagy er"ovel ki"uzné?

KING: De a világ elismeri, hogy Izrael egy állam. Ez egy tény. Ön nem fogja megváltoztatni a tényt, Izrael egy állam. Tehát, az egész, amit kérdezek az hogy miért nem jönnek össze most és megvitatni az ellentéteket és remélhet"o, hogy valami békés megegyezésre jutnak és igazságot a Palesztinaiaknak? Miért nem tudja ön? Izrael nem fogja megcserélni azt.

AHMADINEJAD: A Faji elkülönít"o rezsim Dél Afrikában tény, hogy egy állam volt, hol van ma? A Szovjet Unió tény, hogy egy állam volt, hol van ma? A Szovjet Unió elt"unt a társalgás eredménye miatt, vagy az er"os ellenállás miatt? Más szóval, id"oben ellent kell állni. Láthatja, több mint 100 béke egyezmény volt ajánlva a Palesztinai krízis megoldására, és mind az egész meghiúsult. Egyik sem adott megoldást. Ma a Palesztini Hatóság feje, az Egyiptomi elnök és sokan mások tárgyaltak a Cionista rezsimmel sok alkalomkor, de volt megoldás? Száz gy"ulés és tárgyalás, mi a megegyezés mostanáig . . . a Cionista rezsim terjeszkedése, a települések terjeszkedése, a feszültség, a terror és a nép gyilkolás terjeszkedése. Ez a rezsim alapjában illegális.

KING: Elnök úr, mivel az er"oszak nem megoldás, és még ha a Szovjet Unió megsz"unt er"oszak nélkül, Dél Afrika megtette azt er"oszak nélkül, Mi a megoldás? Hogyan hozzuk ezt a békés fogalmat mindenhol? Ön nem akarja, hogy izraeliták meghaljanak, én gondolom, hogy nem akarja, hogy az izraeliták meghaljanak. Ön nem akarja, hogy a palesztiniak meghaljanak. Mi a megoldás?

AHMADINEJAD: Engedje meg, hogy két pontban válaszoljak a kérdésre. Mikor beszélünk elt"unésr"ol, arról beszélünk, hogy a b"uncselekménynek, muszáj elt"unni. Öldökléseknek, gyilkosságoknak, muszáj elt"unni, terrornak, muszáj elt"unni, er"oszaknak és megszállásnak, muszáj megsz"unni. De a mi megoldásunk emberséges, és nagyon demokratikus. Amit mi mondunk az, hogy Palesztina egész területén a nép összegy"ul és elhatározza, hogy milyen kormányt akar és arra mindenki szabadon szavazhat, szabad szavazás nemzetközi organizáció ellen"orzésével. Adjunk a Palesztiniaknak lehet"oséget önelhatározásra. Ez az egyedüli látható megoldás.

KING: De Izrael marad Izrael?

AHMADINEJAD: Nos, engedjük a népet dönteni. Miért döntenénk mi a nép helyett? Mi, muszáj, hogy engedjük, hogy a nép döntsön saját magáról. Az "o joguk saját magukról dönteni. Azt gondolom, hogy két oka van, hogy a palesztini béke ajánlat cs"odbement.

Az els"o ok az, hogy nem vették figyelembe a probléma gyökerét. A palesztin nép a saját országában élt. És nekik nem volt semmi problémájuk. Más volt az, aki odament és problémát okozott nekik. Tehát valóban kell, hogy felismerjük a probléma gyökerét és keressünk megoldást a realitás alapján.

A második ok az, hogy a palesztiniak önrendelkezési joga nem lett figyelembe véve. Mindkett"o felett szemethunytak. Sajnálatos, én sokszor hallottam, hogy egy csoport próbálja az amerikai néppel elhitetni, hogy Irán meg akarja támadni az Egyesült Államokat, hogy Irán egy er"oszakos állam vagy mi más. Azok mind hamis propagandák. Mikor volt, hogy mi valaha is támadtunk? Amit mi mondunk az, hogy egy szabad választás legyen a palesztiniaknak az Egyesült Nemzetek ellen"orzésével. És a palesztin nép, a kitelepített palesztin nép, és aki palesztininainak, vallja magát azon a földön, részt vehet a szabad választáson. És akkor bármi a döntés, az történjen.

KING: De ön nem kívánja . . .



AHMADINEJAD: Miért mi nem dönthetünk a nép helyett.



KING: Ön nem kívánja a zsidó nép bántalmát?



AHMADINEJAD: Nem. Nekünk nincs problémánk a zsidó néppel. Iránban sok zsidó él ma is. Iránban minden 150, 000 embernek van egy képvisel"oje a parlamentben vagy a Majles-ben. A zsidó közösségnek, bár csak 20,000 személy van Iránban, ennek ellenére van egy képvisel"ojük, akinek ugyanaz a jogköre a parlamentben, mint a többi képvisel"onek. De kérem, vegye figyelembe a tényt, hogy a Cionisták nem zsidók. Nekik nincs vallásuk. "Ok nem zsidók, sem nem keresztények, sem nem muszlimok. "Ok csak maszknak használják a vallást. Hogy lehet valaki vallásos és elfoglalja másnak az országát? Hogy hívhatja valaki magát vallásos embernek és gyilkol asszonyokat és gyerekeket?

KING: Elnök úr, "ok nem - én tudom, hogy ön ezt tagadja valami ok miatt, de "ok a Cionisták, ahogy ön nevezi "oket, nem jöttek valami megtörtént üldöztetésb"ol? Nem jöttek "ok a több millió halott emberek, asszonyok és gyerekekt"ol? Ön nem gondolja, hogy az megtörtént?

AHMADINEJAD: Els"o és legels"o, "ok speciálisan nem engedték senkinek szabadon megvitatni a történteket, hogyan történt. "Ok csak mondják, ez a mi történelmünk, és ez történt. És mindenki csak hallgat rá.

KING: Ön azt mondja, hogy nem történt meg?

AHMADINEJAD: Feltételezzük - Amit én mondok az, hogy legyen több kutatás err"ol - hogy mi történt. Van egy követelés, hogy a csapás nagysága mi volt. Vannak emberek, akik egyetértenek. Vannak emberek, akik nem értenek egyet vele. Valaki teljesen nem ismeri el. Van, aki teljesen egyetért az egész elszámolással. Amit mi mondunk az, hogy kellene egy semleges csoport, akik saját maguk csinálnák a kutatást a csapás nagyságáról, hogyan történt, és akkor kihirdetni az eredményt róla. Most amit valóban szeretnék, tegyük félre ezt a vitát egy percre. Fogadjuk el, hogy megtörtént, úgy ahogy mindenki beszél róla. Hol történt meg? Palesztinába történt meg? Vagy Európába történt?

KING: Hát, megteremtette Izraelt.

AHMADINEJAD: Ha Európában történt, ha a b"uncselekményt Európában követték el, miért kell a palesztinai népnek, az áldozatoknak lenni abból kifolyólag? Miért nem az európaiak adnak nekik területet? Vagy talán Alaszkában. "Ok tudnak adni nekik területet, mindenhol ahol szeretnék. De miért fizess más népnek a zsebéb"ol? Ez olyan mintha ön csinál egy party-t és más zsebéb"ol fizet érte. A palesztin nép nem vett részt abban a b"unbe. "Ok teljesen ártatlanok.

KING: Elnök úr, ön fél attól, hogy Izrael, vagy az Egyesült Államok megtámadják?



AHMADINEJAD: Gondolja, hogy "ok azt megteszik?



KING: Én kérdezem önt.



AHMADINEJAD: Nekem nincs nyugtalanságom miatta, mert "ok nem képesek arra, mert a legrosszabb, amit az US kormány tehet az, hogy megtámad. Én hiszem, hogy az Egyesült Államokban van elég ésszer"u ember, okos ember, aki nem engedné az US kormánynak, hogy ilyen nagy hibát kövessen el.

KING: Hogy van, ha Izrael?

AHMADINEJAD: Ugyanaz. Az nagyon kicsi a támadásra. Az túl kicsi. Az még csak nem is tényez"o Irán külügyi politikájában. Irán egy nagy ország. Volt már ön Iránba?

KING: Nem, jöv"ore tervezem.

(Ontario Egyház)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szabad szó
  2008-09-29 13:10:09, hétfő
 
  A SZABAD SZÓ
("Gyűlöletbeszéd?")

A szabad szó már megszűnőben,
bűntett a bűn az ősi bűnben.
A gyűlölet most onnan indul,
ahol bilincset raktak ránk is
kínul. Ahol lemosni nincsen
mentség, ott még a gonosz fennkölt
fenség. Akik ütöttek, akasztottak,
szeretni kel tettét azoknak.
Hogy vörösből ma kékre fessék,
gyártani kell a törvényt: tessék!
Csókolni kell a hitvány talpát,
aki fejünkre szórhat szalmát.
De ha egszer, még egyszer támad
véres vihar. Ki menti meg majd
a fel-fel lángoló favárat?

Zas Lóránt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 234
  • e Hónap: 1181
  • e Év: 37122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.