|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2008-09-14 07:31:02, vasárnap
|
|
|
8 személyre
16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg)
50 dkg brokkoli
3 dkg vaj
2 ekl liszt
2 dl tej
só, őrölt bors, szerecsendió
A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval péppé törjük.
A megolvasztott vajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, meleg tejjel fölöntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük.
A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a kihűlt krémmel, fölcsavarjuk és behűtve kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-09-14 07:27:55, vasárnap
|
|
|
Sajtos brokkoli krém leves
Hozzávalók: - 50 dkg brokkoli - 30 dkg burgonya - 1 fej hagyma - 12 gerezd fokhagyma - 1 evőkanál olaj - 1 húsleveskocka - 2 dl tejszín - só, bors - 15 dkg edami sajt
A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a fokhagymával üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, kis ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát és a tejszínt belerakjuk, 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a krumpli megpuhul. A levest mixerrel pépesítjük, beletesszük a tejszínt és a sajtot. Ha a sajt elolvadt, ehetjük. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2008. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
102 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 278
- e Hét: 767
- e Hónap: 2818
- e Év: 31041
|
|
|