Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A történelem legnagyobb csődje
  2008-09-15 23:30:45, hétfő
 
  A történelem legnagyobb
csődje New Yorkban

Origo
2008. szeptember 15. 13:53
http://www.gondola.hu/cikkek/61241


A negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank, és egyben a világ egyik legnagyobb brókercége, a Lehman Brothers Holdings Inc. csődvédelmet kért, miután a jelzálogpiaci válság miatt óriási veszteségeket szenvedett el. A Lehman csődje nyomán az OTP árfolyama zuhanni kezdett Budapesten, ezzel a BUX indexet is lefelé húzta a bankpapír.


A Bloomberg szerint ez a gazdaságtörténet legnagyobb csődje. A 158 éves cég - amely már a vasúti csődöket is túlélte az 1800-as években, aztán átvészelte az 1929-33-as nagy gazdasági világválságot, és egy évtizeddel ezelőtt a Long-Term Capital Management bedőlését is túlélte -, most a hírhedt "Chapter 11" alapján, vagyis a 11. törvénycikk alapján csődvédelmet kért a manhattani Amerikai Csődbíróságon.

A Lehman összeomlása nem meglepő, hiszen a cég 613 milliárd dollár adósságot halmozott fel. Ez nagyobb, mint a WorldCom Inc. 2002-es fizetésképtelensége, és a Drexel Burnham Lambert csődje 1990-ben.


A Bank of America szerepe

A Lehman azután jelentett csődöt, hogy a Barclays Plc. és a Bank of America Corp. (BoA) követeléseit nem tudta kifizetni, és a két cég nem volt hajlandó tovább tárgyalni az adósságok átütemezéséről. A Lehman árfolyama idén 94 százalékkal esett.
A Bloomberg a csődben kiemeli a vezérigazgató, Richard Fuld szerepét, aki 1969 óta dolgozik a Lehmannál. A New York-i céget ő vezérelte a másodlagos (subprime) besorolású jelzáloghitelek piacára. A Lehman volt ugyanis a tavaly összeomlott subprime piac legnagyobb szereplője, legalábbis e cég nevéhez kötődött a legtöbb másodlagos jelzáloggal fedezett értékpapír kibocsátása. Tavaly viszont kiderült, hogy egyre több rossz besorolású adós képtelen visszafizetni a kölcsöneit, így az ilyen hitelekkel fedezett értékpapírok árfolyama is összeomlott.

A Merryllt megmentette a BoA, a Lehmant nem

Korábban már egy másik nagy befektetési bank és brókercég, a Bear Stearns összeomlott, és nehéz helyzetbe került a Merryll Lynch is, amelyet szintén súlyosan érintett a jelzálogpiaci válság. És amelyet a Bank of America éppen hétfőre virradó mentett meg egy csaknem ötvenmilliárd dolláros részvényfelvásárlási akcióval. Érdekes, hogy a BoA megmentette a Merryll, de a Lehmannak már nem engedte el az adósságait.

Londonban hétfőn délelőtt zuhanásnak indultak a bankpapírok, a budapesti tőzsdén az OTP árfolyama hétfőn délelőtt 4,59 százalékkal esett a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP papírjaival Münchenben is kereskednek, ott 5,4 százalékkal estek a pénzintézet részvényei. Ez az egész BUX indexre is negatívan hatott, amely 3,7 százalékkal esett fél tizenkettő környékén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fényes szellők
  2008-09-15 22:29:01, hétfő
 
  Fényes szellők fújdogálnak,

éjfél kongat, sötét árnyak,

holt időkből visszajárnak.


Visszajárnak, itt maradnak?

Torzszülöttként föltámadnak?

Lidércnyomás? Lázas álom?

Küklopsz - szörny a láthatáron.

(Bogád Antal)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A félelem
  2008-09-15 22:28:03, hétfő
 
  Tükörcsapda a világ

akármerre révedünk,

ezer szempár tüzében

végül kővé dermedünk.


Titokzatos Gorgo fő

álmunkban, ébren, jelen,

métely, hol szunnyad kétely,

ott lakik a FÉLELEM.

(Bogád Antal)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás a magyar néphez
  2008-09-15 17:33:22, hétfő
 
  1945-ben hazánkat nemcsak az oroszok szállták meg, hanem a Sátán is. A Sátánnak fontos dolga az volt, hogy találjon magának embereket, akik nem hisznek Istenben, s földi javakért kiszolgálják. Ezek az ateista kommunisták, akik elvették az emberektől a házukat, vagyonukat, hitüket. Földi poklot létesítettek Magyarországon. Ezek a Sátán szolgái beférkőztek lakásainkba, iskoláinkba, templomainkba, terrort alkalmaztak az igazat szóló becsületes emberek ellen.



Az oroszok kivonultak hazánkból, de a Sátán és szolgái nem. Hamis módon megvették az üzemeket, gyárakat, nevet cseréltek s folytatják a nép kizsákmányolását, az igazság elnyomását. Ha engedjük, hogy csalók, hazugok uralják az országot nem Balkáni nívóra, hanem harmadrendű afrikai ország színvonalára süllyed Magyarország, és szégyen lesz magyarnak lenni.



Nem tagadhatjuk meg őseinket, akik életüket, vérüket adták a hazáért, de nem tagadhatjuk meg Istent sem, aki megpróbáltat de nem hagy el. Ha a nemzet összefog, egy szándékkal és egy cselekedettel felépíthetünk egy szebb, boldogabb országot, ahol szabadság és egyenlőség lesz.



Közeledik az 1956-os szabadságharcunk ünnepe. Óh, mily szép és nemes lenne, ha e napon az ország minden templomtornyában megkondulnának a harangok, az emberek sokasága menne a templomokba imádkozni, hogy Isten áldja, s segítse meg a magyart, hozzon rá vígesztendőt. Templom után, minden szavazati joggal rendelkező személy aláírná a hivatalos dokumentumot a kormány feloszlatására.



Ha a nép megérti, hogy békés úton leváltható a kormány és a több millió aláírást leadják a parlamentben, meg fogja érteni a jelenlegi kormány, hogy nem kell a népnek, és terrorral nem tarthatja fenn az uralmát. Nem kell rendőri kordon, vízágyú, a gyűlések ellen. Imádság kell, a hazugokért, a rendőrökért, hogy térjenek meg, s kövessék az igazság útját, mert Isten irgalmas és kegyelmes, de megbünteti az atyák vétkét a fiakban harmad és negyedíziglen. Aki embereket bántalmaz; az vétkezik az ég és föld ellen és annak is felelni, kell az ő cselekedetei szerint. A magyar embernek volt hite és becsülete, amit őseink vérrel és igazsággal szereztek meg, ezt kell nekünk visszaállítani, Istenbe vetett hittel és az igazság feltárásával.



A nagy gyűléseken is, az imádság és az éneklés legyen a fő téma. A szónokok az igazságot és a jobb jövőbe vezető célokat hirdessék. 1956-ban fegyvert fogtunk a Sátán és szolgálói, az ateista kommunizmus ellen, akik rabságba tartották a magyarságot. Tudjuk, hogy a fegyver nem döntötte meg hatalmukat. Most ne fegyverrel, hanem kereszttel vonuljon fel a nép a Sátán s szolgái ellen. Vegyen részt ebben a békés küzdelemben hívei élén, felekezetei különbség nélkül minden Istent szolgáló lelkészek. Meg kell szűntetni, a gonosz, a hazugság, a Sátán hatalmát Magyarországon. Ez kötelessége minden kormánynak, aki ezt nem teszi; megszegi fogadalmát, cserbenhagyta a népet, s nem méltó, hogy a parlamentben legyen.



Készüljünk fel, tehát október 23-ára lelkileg, testileg. Legyen ez a nap ünnep, kezdete egy jobb ország építésének, hálaadás napja, hogy Istenre és egymásra talált a magyar s Isten segítségével megszabadítja az országot a gonosztól, s megvalósul az igazság, a békesség országa, ahol a bőség kosarából mindenki egyaránt részesül. Isten adja, úgy legyen.

Kiadja: a Szabadságharcos Szövetség



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy pesterzsébeti levél hatása
  2008-09-15 17:15:38, hétfő
 
  Egy pesterzsébeti levél hatása
2008-09-15 12:22:43 elnök

Pesterzsébeten még a nyári szünet előtt a 2008. július 7-i testületi ülésen a napirend előtti hozzászólásom alapja az alábbi levél volt. - Ezt a levelet fel is olvastam akkor.


Tisztelt Polgármester Úr!

A 1203 Budapest, Helsinki út 10. alatt lakók valamint a környéken élők nevében az alábbi kéréssel fordulunk önhöz.

A bejárati kaputól nem messze található városképrontó betonépítmény évek óta hangoskodók, alkoholizáló fiatalok, bűnözők vagy éppen csövesek találkozóhelye.
Többször éjszakába nyúló hangoskodásukkal, trágár kifejezéseikkel zavarják a lakók nyugalmát.
Az általuk hátrahagyott szeméthalmazzal - üveg, sörös doboz, műanyagflakon és még lehetne sorolni, folyamatosan szennyezik környezetünket.

A tarthatatlan helyzetre megoldást jelentene, ha az említett betonförmedvény megfelelő betonszegéllyel lenne ellátva, majd termőfölddel lenne feltöltve.

A továbbiakban "virágládaként" tudna üzemelni, valamint nem lenne alkalmas ilyen találkozóhelyként használni.

Kérjük a Polgármester urat, hogy javaslatunkat megszívlelve, vagy más hatékony megoldást találva legyen lakóközösségünk segítségére.
Miután nem igényel komoly beruházást az ügy, ezért várjuk gyors intézkedését.
Nyugalmasabb, szebb életre vágyunk itt Pesterzsébeten!

Köszönettel: Budapest, 2008. 07. 07.



Szabados Ákos polgármester úr a levél eredeti példányát személyesen vette át, majd a másolaton ezt sajátkezű aláírásával igazolta is.
A fenti levelet a környék lakói közül harmincan írták alá, miután nem volt több hely rajta.

Lászik Attila az illetékes osztály vezetője ezt a levelet helyben átvette a polgármestertől az intézkedés megtételére.

A lakók jogos panaszait a mai napig nem orvosolták, pedig előzetesen az osztályvezető úrral a nyári szünetben is tárgyaltunk a dologról. Látható intézkedés, azóta sem történt! Kénytelen voltam a kérdést ismét feszegetni a legutóbbi testületi ülésen. Ígéretek most is hangzottak el.

Budapest, 2008. szeptember 14.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomtatásra váró ügynöklista
  2008-09-15 17:11:11, hétfő
 
  Az ügynöklista nyomtatásra vár
2008-09-15 12:17:29 elnök


Ha papíron nem is, korabeli mágnesszalagon megvan a teljes ügynökhálózat, csak ki kellene nyomtatni. Ehhez azonban politikai akarat kellene - mondta a No limitben Ungváry Krisztián, az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság tagja.

Az igaz, hogy ehhez műszakilag is fel kell készülni, hiszen a gép, amivel felvitték az adatokat, már nem működik.

Sikeres az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság munkája - mondta a
No limitben Ungváry Krisztián történész, a testület egyik tagja.

A feladat részben az volt, hogy azokat az iratokat kutassák fel, amelyek nem kerültek az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába.

Hozzátette, egy 2003-as törvény előírása szerint a hivataloknak minden 1990 előtt keletkezett állambiztonsági iratot külön jegyzékekbe kellett foglalni.

A testület tagjai ezeket vizsgálták, majd felkutatták azokat az iratokat, amelyeknek meg kellett volna lenniük, de mégsem találták őket.

Ungváry Krisztián szerint a papírok jelentős része 1990-ben tűnt el.

Akkor ugyanis még nem volt kötelező megsemmisítési jegyzőkönyvet vezetni.

A történész felhívta a figyelmet arra, a Belügyminisztériumnak voltak elektronikus nyilvántartásai, amelyek ma is megvannak.

Ha ezeket kinyomtatnák - amihez politikai akarat kellene -, akkor például a hálózati lista egésze meglenne.

Az egyes jelentéseket tartalmazó dossziék közül viszont sok megsemmisült, de a hálózat így is feltérképezhető lenne, hiszen a nevek és az ügyek címei megvannak.

A beszervezők listájával könnyebb dolga van a szakembereknek, mert hivatásos állományról van szó.

Őket – például a későbbi nyugdíj miatt – nem lehet eltüntetni a rendszerből.

Ungváry úgy gondolja, nem kellene az összes dokumentumot feltenni az internetre, főleg azért, mert több millió oldalról van szó. A közvélemény nagyjából egy hónap múlva ismerheti meg a bizottság részletes, mintegy 500 oldalas jelentését.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változásra érett már minden!
  2008-09-15 17:07:18, hétfő
 
  "Gödör" helyzetjelentés Pesterzsébetről
2008-09-15 03:09:30 elnök


Piacon vásárlók, közelben lakók, az ott dolgozók közül sokan megkerestek a Tátra tér és a Kossuth l. utcáról is megközelithető un. "gödör" ügyében .

A két emeletes ház külsőleg megfiatalodott, de a lépcsőkön lemenve sajnos szemét és kosz látványa fogadja a leérőt. Hajléktalanok ütötték fel tanyájukat az üzletek ablakai előtt. A nemrég történt lomtalanitásból sikerült összeszedniük különféle holmikat amelyeken az éjszakát is ott töltik.

Az üzletek hiába tiltakoznak, nincs foganatja. A pesterzsébeti lakosok kérik a tarthatatlan helyzet megszüntetését. Budapest XX.kerülete ismét a rövidebbet húzta

A BKV új intézkedései mindenkit sújtanak, de különösen a külső kerületeket.

A lakosság, főként az idősek és a fiatalság akik rászorulnak "áldásos" tevékenységükre, kifejti negativ véleményét, sajnos kevés sikerrel. A korosabbak problémáit a járatritkulás, a magas lépcsőjű buszok jelentik főleg. A vásárlást a BKV járművekkel kell megoldaniuk, hisz a közeli kis boltok már bezártak, a kormány kis vállalkozásokat üldöző gazdaság politikája miatt.

A járatszám változások sok zavart okoznak. Nem tudjuk miért kellett a több évtizede Pesterzsébeten járó 3o-as villamos számát megváltoztatni. A járművek küllemét tekintve mintha éveket lépnénk vissza kerületünkbe érve. A változásra már megérett minden Pesterzsébeten!

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-s mutyi Pesterzsébeten
  2008-09-15 17:03:45, hétfő
 
  Inkább külsős cégeknek adja a megrendelést a Városháza, mint saját Kft.-jének
2008-05-26 10:46:34 elnök


Itt egy újabb szokásos erzsébeti furcsaság.

Döntsék el az olvasók: szoci mutyi külsős vállalkozóknak kell a megbízás?

A májusi Képviselő-testületi ülésen a társasházkezeléssel, műszaki felújításokkal is foglalkozó Integrit XX kft beszámolója kapcsán alapvető kérdések merülnek fel.

Az a Kft, amely ténylegesen az Önkormányzat tulajdonát képezi, hogyan kerülhet olyan helyzetbe, hogy: 562 M. Ft árbevétellel és 96M. Ft saját tőkével mégis -362. ezer Ft mérleg szerinti eredményt érjen el.

Mészáros Péter a Kft ügyvezető igazgató beszámolójából kiderült, hogy az üzleti tervek 95-96 %-ban teljesültek. Tehát mondhatjuk az üzleti terv a szűkre szabott lehetőségekhez képest eredményesnek tekinthető.

Mindettől függetlenül el kell gondolkodni azon, hogy amennyiben az Integrit Kft legalább egy-két munkához jutott volna - mondjuk- a XX.-ik kerületi Önkormányzattól akkor nem került volna ebbe a helyzetbe, de nem jutott egyetlen munkához sem és ez szomorú.

Továbbá ez a tény mindenféle anomáliára ad lehetőséget. Sajnos mindennek súlyos következménye az lett, hogy a mínusz 360ezer. Ft-os eredmény miatt a közbeszerzés feltételének az Integrit Kft nem felel meg.

Önmagunkat zártuk ki. Hogyan juthattunk idáig? Vagy ez volt a cél. Nagyon remélem, hogy nem.

Ne csak beszéljünk arról, hogy támogatjuk az Integritet.
Általában azt a kifogást hozzák fel ellenük, hogy nem elég a létszám a munka elvégzéséhez.
Ez nem érv és nem lehet kérdés, hiszen a közbeszerzés területén egyetlen pályázónak sem feltétel a munka elnyeréséhez, hogy hány emberrel dolgozik.

Szeretném azt megérni, hogy a sajáttulajdonú Kft-vonatkozásában is az egyenlő mérce elvét alkalmazzuk. Nem a "kedvenc vállalkozókat" kell előnyben részesíteni, hanem a kedvezőbb árajánlat tevőt, még akkor is, ha az a mi kutyák kölyke.

Továbbiakban felhívtuk a figyelmet, hogy korábban a testület már hozott egy olyan határozatot melyben rögzítette, hogy az Integritet "minden pályázatra meg kell hívni". Ez sajnos nem így történt a múltban.

Kérdezem a polgármester urat miért? a Fidesz frakció nevében nyomatékosan kérem, hogy a korábbi Testületi HATÁROZATNAK szerezzünk érvényt, valamint javasoljuk, hogy az Önkormányzati lakások felújítását bízzuk az Integritre melyek kezelését amúgy is, végzik.

http://www.fideszbp20.hu/Ha leiratkozna hírlevelünkrol kattintson ide.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az ingatlanadó a nyakunkon
  2008-09-15 16:57:16, hétfő
 
  Ki szeretne több adót fizetni?
2008-09-15 02:18:46 elnök


Az MSZP kis híján belement abba, hogy a kerület lakói később magasabb kulccsal fizessék majd az ingatlanadót, de a Fidesz frakció javaslata csökkentette a későbbi adókulcsokat.

Előzmények: a Fővárosi Önkormányzat listát küldött Pesterzsébet Önkormányzatának az adózónák beosztásáról, amelyeket jelenleg a luxusadóhoz használnak, később pedig az ingatlanadóhoz fognak alapul venni (ez FONTOS MELLÉKSZÁLA AZ ESEMÉNYEKNEK - a szerk. megj.)

A főváros az ingatlan értékesítések adatait vitte térképre és ez alapján a tényleges állapotnál magasabbra értékelte az ingatlanokat.
Például a Vécsey utcát helyenként 5-ös, máshol 4-es kategóriába helyezte, holott 3-asnál magasabbra erős túlzás elhelyezni.

A júliusi képviselő-testületi ülésen egyedül az 5. sz. választókörzet fideszes képviselője Perlaki Jenő jelezte, hogy veszélyes hiba volna elmulasztani a kategóriák csökkentését, és hogy a magasabb kategóriákkal kárt okoznánk az embereknek.

Az MSZP akkor tétovázott, mert nem értette a helyzetet és a szeptemberi ülésre halasztotta a döntést. Szeptemberben pedig megpróbálták a Fidesz javaslatának egy részletét a sajátjukként kezelni. Nem fogadták el a Fidesz javaslatának egy részét, így az Alsó határút, a Torontál utca, a Frangepán utca és a Vécsey utca is több adót fizet a jövőben. A Fidesz segíteni akart, de az MSZP ezt megakadályozta.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 19-es busz megszüntetése...
  2008-09-15 16:50:55, hétfő
 
  A 19-es buszjárat már nem megy be a városközpontba - ennyire számít 5000 ember közlekedése?
2008-09-15 12:35:18 elnök


A Határ út környékén lakók tiltakoznak az ellen, hogy a 19-es buszjárat már nem viszi őket a városközpontba és csak átszállással tudják megközelíteni az ottani intézményeket. Az óvodába úgy jutnak el, hogy buszra fel és buszról le, aztán buszra fel és buszról le.

A BKV olyan mutatókat használ a járatok eléréséhez, amely alapján gyakorlatilag Erzsébeten elég lenne a közepén egy villamos járat. Ahhoz képest, hogy a nagyvárosok közlekedésében a kötöttpályás eszközöké a jövő, ez a város lassan fejlődik.

Visszatérve a határútiak problémájára: akárhogyan érvel a BKV, a Határ út- Baross utca- Kossuth Lajos utca- Jókai Mór utca négyszögben lakók lélekszáma egy komolyabb községének felel meg és a közlekedés az ott élőknek pedig nem felel meg.

A 19-es busz megszűntetése súlyos hiba és sérti a lakók jogait.

Várhatóan a 166-os útvonalának módosításával próbálják majd az év végén orvosolni a hibát. Milyen közlekedésszervezési munka az, amelyik hónapokra felesleges kényelmetlenséget okoz az utasoknak?

A BKV hanyag volt és süket volt meghallani a kerület képviselőinek a 19-es busszal kapcsolatos véleményét.
Ha általánosítani akarjuk a problémát, akkor egy 4,8 km x 2,6 km-es terület széleiről a terület legfontosabb intézményeit csak átszállással lehet megközelíteni. A lakók és a Fidesz szerint ez nem helyes.

Mi azt javasoltuk az Erzsébet busz kapcsán, hogy legyen körjárat és érintse a temetőt a kórházat a járóbeteg szakrendelőt, a városházát és a postát. Most, hogy újra napirendre kerül az Erzsébet busz, ez aktuális.

A lakók tiltakoznak, hogy romlott a közlekedésük. Lássuk milyen sebesen tud megoldani egy önmaga által létrehozott problémát a fővárosi balliberális vezetés és lássuk, hogy mennyire ügyes lobbista a fővárosi küldöttünk!

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 547
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 10861
  • e Év: 46802
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.