Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Embervadászat 2006-ban: soha n
  2008-09-19 22:51:17, péntek
 
  Embervadászat 2006-ban: soha ne feledjük el, hogy idáig jutottunk (interjú Gaudi-Nagy Tamással)
2008-09-18. 10:10

A tüntetők bántalmazását rögzítő, rejtélyesen elkallódott felvételek, az összes, rendőri vezetők ellen indított eljárás leállítása - nem túl könnyű feladattal szembesül a 2006-os rendőri brutalitások és jogsértések áldozatainak ügyében eljárva a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető kiemeli: nem szabad elfeledni mindazt, ami történt.


- A 2006. őszén kirobbant kormányellenes tüntetések és zavargások évfordulóján aktuálisnak tűnik a hír: a Fővárosi Bíróság felmentett a hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés vádja alól két rendőrt, akik a Belgrád rakparton megvertek és összerugdostak egy tüntetőt. A bíróság szerint valóban bántalmaztak a rendőrök, ám az elkövető kilétét az ügyészség nem tudta bizonyítani. Mennyiben mondható tipikusnak ez az eset? - kérdeztük Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és az effektív jogvédő munkát ellátó Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjét.

- A 2006 őszi események kapcsán a tüntetők bántalmazóinak felelősségre vonása esetén valóban számos objektív akadály mutatkozik: az azonosíthatatlanság az azonosító jelvények hiánya miatt, hiányzó felvételek és szemtanúk. Nem bizonyított tényt pedig a terhelt terhére nem lehet értékelni, ez fontos büntetőjogi alapelv, még ha az ember igazságérzete azt is kívánná, hogy elítéljék azt a rendőr, aki nagy valószínűséggel részt vett a bántalmazásban. Igaz, az elkövetők ügyében jóval kreatívabbak az ügyészségek. A bíróság is számos olyan esetben hozott ítéletet, amikor ,,pszichikai bűnsegédként" ítéltek el tüntetőket. Így rendőrökkel szemben fellépő csoport olyan magját is, illetve a közelben tartózkodó személyt, akikre nem volt közvetlen bizonyíték, de a vád vagy akár az ítélet szerint jelenlétük bátorítólag hatott az elkövetőre. Csakhogy véleményünk szerint ez a tüntetők bántalmazásában érintett rendőrök legtöbbjére is alkalmazható lenne. Nem élnek sem a bíróságok, sem az ügyészségek kellő hatékonysággal ezzel a lehetőséggel, például olyan esetekben, amikor egy ,,sün", egy elfogó bevetési csoport bántalmazott valakit. A rendőrök felmentésével végződött például egy olyan eset, amikor egy fiatalembernek az állkapcsát törték így el, súlyos zúzódásokat szenvedett, feje felrepedt, fogai meglazultak. Kőszegi Zsolt a legelső tüntetések napjaiban a Magyar Rádió környékén tartott hazafelé, a hátizsákjában egy gumibot volt, egyébként nem csinált semmit. Kiszúrta és körbevette őt az elfogó csoport, s úgy megverték, hogy állkapcsának törése mellett a bordái is sérültek. Ilyenkor elementáris elvárás, hogy a csoportban levő rendőr magatartásával ne hasson bátorítólag a társaira, sőt akadályozza meg a magatehetetlen elfogott áldozat szadista kínzását. Ha nem így tesz, hanem biztosítja a bántalmazó rendőrtárs ,,intézkedését", akkor ,,sünt" alkotó valamennyi ilyen rendőr pszichikai bűnsegédként felelősségre vonható hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, illetve testi sértés miatt. Több civil esetében született ítélet pszichikai bűnsegédként történő elkövetés miatt, rendőrökkel szemben nem hoztak ilyen ítéletet.

- Nemcsak szemtanúk alapján lehet valakit beazonosítani, ott vannak például a videofelvételek.

- A beazonosíthatatlanság mellett a másik akadály éppen felvételek rejtélyes hiánya. Megfigyelhető például az előbb említett Kőszegi-ügyben és más eseteknél is, hogy bár az áldozat határozottan emlékszik a kamerás rendőrre, aki mindent rögzített, amikor az esetleges rendőri elkövetők felderítéséhez lenne szükséges, a rendőrségen ezek a felvételek később nincsenek meg. Ám amikor civilek felelősségre vonásáról van szó, a felvételek sokkal inkább hajlamosak ,,előkerülni".

- Jogvédőként hány személy védelmét vállalták el a 2006 őszi rendőri túlkapások kapcsán?

- Több száz megkeresést kaptunk, ezek közül közel száz esetben büntető vagy szabálysértési védelem, illetve sértetti képviselet iránti igényt jeleztek. Az ügyek mintegy fele a 2006 szeptemberi, fele az október 23-i eseményekhez kapcsolódik. Tevékenységünket ezért három körre bontanám: a 2006. szeptemberi tüntetésekhez kapcsolódóan ellátott és a 2006. október 23-24 idején történt eseményekhez kapcsolódóan eljárás alá vont civilek védelme mellett a meghurcolt, megsérült áldozatok kárigényeinek érvényesítésével is foglalkozunk, illetve kísérletet tettünk a rendőr elkövetők és rendőri vezetők felelősségre vonására.

- Hogy állnak a 2006. szeptemberi tüntetések ügyei?

- E körben összesen 45 személy esetében vállaltak büntető védelmet a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei. A büntetőeljárás alá vontak közül rendőri intézkedés során 18 személy sérült meg, 28 személy került előzetes letartóztatásba. 16 esetben, tehát az ellátott esetek 35 százalékában a büntetőeljárást megszüntették bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában. Ítélet 8 esetben született, ebből 3 jogerős, 1 esetben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására - 1 éves időtartamra, 2 esetben pedig felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására került sor. 5 ügyben elsőfokú ítélet született, 4 ügyben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabtak ki, egy esetben felmentés történt, ezekben a fellebbezések elbírálása folyamatban van. Jelenleg 20 személy ellen van még bírósági szakaszba nem került büntetőeljárás folyamatban, az esetek jelentős részében még vádemelés sem történt. Ebből 9 olyan személyt védünk, akiket a 2006. szeptember 18-i, Szabadság téri eseményekkel kapcsolatosan vádolnak különböző bűncselekményekkel.

- A bántalmazások egyöntetűen a televízió ostromát követő időszakhoz köthetőek; feltűnő változás figyelhető meg a rendőri erők magatartásában 2006. szeptember 17-18-án és szeptember 19-ét követően.

- A rendőri brutalitás egyértelműen szeptember 19-én vált tömegessé, ugyanis szeptember 18-án fordult át békésből erőszakosba az eseménysorozat. Ne feledkezzünk el azért a kiváltó okokról sem: a közszolgálati tévé vezetése elzárkózott attól, hogy a rendkívüli körülmények között a jogállami kereteket megrendítő, botrányos felvétel nyilvánosságra kerülését követő népmozgalom megfogalmazott követeléseit bármilyen formában közölje. Ez eredményezte azt, hogy az erő nyelvét választották a tüntetők, akik legyőzték a székházat védő rendőri erőket és elfoglalták azt. Egyébként adataink szerint az első erőszakos cselekmény akkor történt, amikor az EU-zászlót a TV-székházról leszedő, majd oda visszahelyező fiatalembert a rendőrök elfogták, megverték és az épületbe hurcolták. A tüntetők követeléseit tartalmazó petíció átadása érdekében a Kossuth térről érkező delegációt tárgyalás helyett erővel kiszorították a köztévé épületéből. A Szabadság téri büntetőperben 49 személy ellen folyik büntetőeljárás. Ügyeik vizsgálata alapján egyértelműnek tűnik utólag, hogy a tüntetőket az őszödi beszéd és a köztévé arrogáns hozzáállása miatti felháborodás tüzelte ,,forradalmi" hévbe, azonban a lendület alábbhagyott, amikor már bejutottak az épületbe. Kérdőjeleket vet fel az, hogy a később mozgósított, közelben tartózkodó rendőri erőket nem vetették be, a székház védelmére kivezényelt, rosszul felkészített és kellő felszereléssel el nem látott alakulatokat magukra hagyták. Így a rendőri állomány egésze, különösen a tömegoszlatással foglalkozók, az ostromot bemutató felvételek láttán személyi indulati töltést is kaptak arra, hogy amikor intézkedni kellett, bosszúvágy ébredjen bennük. Ez látszott 19-én, a Blaha Lujza téri embervadászatban, illetve 20-án a Nyugati téren és az Oktogon környékén, ahol tömegesen került sor brutális rendőri akciókra. Itt már lovasroham is volt, rendkívül brutálisan bántalmazzák az embereket, vadásztak le ártatlan járókelőket is.

- Nemcsak a tüntetőket...

- A szórásba számos jól szituált, büntetlen előéletű fiatalember és hölgy került bele, akik csupán ,,rossz időben, rossz helyen" tartózkodtak; életükben nem voltak egyébként tüntetésen és persze nem voltak kődobáló típusok. Amikor 19-én az MSZP-székház előtt spontán tüntetést tartottak, a gyűlést teljességgel jogellenesen oszlatta fel a rendőrség, ezt most már az Alkotmánybíróság ez év májusi határozata is kimondja, illetve a tavalyi Bukta-ügy ítélete alapján is egyértelmű, hogy az ilyen spontán, gyors reagálást igénylő, a közélet ügyeire reagáló gyűlések, tüntetések önmagukban a bejelentés hiánya miatt nem oszlathatóak föl. A másik érv az szokott lenni, hogy erőszakosak voltak ezek a tüntetések; csakhogy az összegyűlteknek éppen a rendőrség ment neki. Haragos tiltakozókról volt szó tehát, akiket nem hallgattak meg, hanem rendőrlovakat küldtek rájuk és könnygáz-sortüzet lőtték őket. A Blaha Lujza téren például azért alakult ki tüntetés, mert az MSZP-székház elől kiszorították a tüntetőket. E tüntetés kapcsán készített a Magyar Nemzet fotósa egy egész sorozatot egy fiatalemberről, akinek az esete tipikusnak mondható. Hazafelé tartott lakására, s érdeklődött a rendőröktől, miért nem mehet át a kordonon. Élettársát pajzzsal meglökték, mire huzakodás alakult ki. Végül úgy megverték, hogy eltört a bordája, az ápolásba vett félájult embert a mentőből a helyszínen ismét kirángatták és megverték a rendőrök. Bekerült a VIII. kerületi kapitányságra, ahol órákon át kínozta, sanyargatta őt három rendőr, köztük egy rendőrnő. A megtiporttal szemben végül még büntetőeljárás sem indult, ő azonban feljelentést tett. Két rendőrt felismert a bántalmazói közül, ellenük vádat is emeltek, egyelőre folyamatban van az eljárás, viszonylag komoly esélyekkel. Igaz, a felvételek természetesen itt sincsenek meg. Szintén e napokhoz tartozik és külön fejezetet érdemelne meg a Magyar Rádió udvarának ,,ávós kínzókamrává", gyűjtőtáborrá alakítása. A környező utcákból a rendőri egységek minden ok nélkül rátámadtak fiatalokra, megverték és megalázták őket, majd bevonszolták őket az intézmény udvarára. Ilyen az egyik fiatalember esete, akit 20-án hajnalban bántalmazással járó elfogását követően 30-40 ,,pihenőn" levő rendőr vert végig a rádió udvarán. Soha ne feledkezzünk el arról, hogy idáig jutottunk ezekben az általunk embervadászatosnak nevezett napokban.

- Szeptember 19-ét követően gyorstalpalón hozták az ítéleteket.

- Ekkor zajlottak azok a meghallgatások, amelyek nem foglalkoztak érdemben azzal, mit mond a tanú vagy az őrizetbe vett. Közel 200 embert helyeztek úgy előzetes letartóztatásba, hogy ezeknek a döntéseknek a 90 százalékát másodfokon megváltoztatták és szabadlábra helyezték az érintetteket. Ez példátlan rendőrségi és bírósági jogtiprás, rengetegen élnek emiatt kártérítési igénnyel. A gyorsított (köznyelven: ,,statáriális") eljárásokban az általános elrettentés elvét itt aránytalanul alkalmazták, ezért került sor arra, hogy teljesen büntetlen előéletű, rendezett életvezetésű tüntetők esetében formálisan rendőr tanúk által bizonyított cselekményeket bűncselekménynek fogadtak el és első fokon letöltendő szabadságvesztés büntetést kimondó ítéleteket szabtak ki. A fellebbezési szakban ezen ügyek szinte kivétel nélkül felfüggesztett büntetéssé változtak. Legutóbb egy ilyen ügyben - a jogerősen két év felfüggesztett börtönre és pártfogó felügyeletre ítélt Dukán Dániel egyetemista ügyében - benyújtott felülvizsgálati indítványunkat a Legfelsőbb Bíróság azzal utasította el érdemi vizsgálat nélkül, hogy vitattuk a tényállást, holott mi a jogi minősítést támadtuk. Elképesztő, hogy az indítványt tehát olyan ok miatt utasították el, amely ok nem állt fent.

- Az eljárásokat hasonló számban szüntették meg a 2006. október 23-24 idején történt események miatt ellátott ügyekben is?

- Arról a 25 ügyről tudok beszélni, melyben ügyvédeink jogi képviseletet látnak el. Itt 6 büntetőeljárásból egy esetben eljárás megszüntetésre, 2 esetben vádhalasztásra, egy esetben vádemelésre került sor és 2 esetben még folyamatban van a büntetőeljárás, eddig vádemelés nélkül. 9 szabálysértési ügyben láttunk el képviseletet, ezek rendzavarás szabálysértése miatt folytak, 8 esetben minden jogkövetkezmény nélkül szüntette meg az eljárást a bíróság az eljárás alá vontakkal szemben, egy esetben figyelmeztetést alkalmazott. Egyébként a megkeresésekkel érintett ügyekben 16 személy szerzett különböző sérüléseket, ebből 10 személy kívánt kárigényt érvényesíteni, ebben sértetti képviselőként, illetve jogi képviselőként járunk el az igényérvényesítés során.

- Milyen kártérítéseket ítéltek meg eddig a bíróságok a meghurcolt, megvert tüntetők részére?

- Összesen 21 személy kárügyében járnak el a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei, 7 esetben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot perlik az áldozatok ártatlanul elszenvedett előzetes letartóztatás vagy házi őrizet miatti kártalanítási eljárásban, további 7 személy a rendőri szervek ellen indított kártérítési pereket önkényes fogva tartás és testi sérülés okozása miatt. Születtek már komoly és iránymutató jelentőségű ítéletek. Két, akkor még csak 19 éves, büntetlen előéletű, rendezett és törvénytisztelő életvitelű lány áldozat idén már jogerősen nyert kártalanítási pert az állam ellen, 1,1 millió és egymillió forintot kaptak utóbb alaptalannak bizonyult 2006. szeptemberi 11 napos előzetes letartóztatás miatt. 2008. szeptember 4-én részperegyezség alapján egymillió forint kártalanítást kapott egy közel két hónapot szintén ártatlanul és megalapozatlanul előzetes letartóztatásba került, szintén a rendőrség által 2006. szeptemberében ,,levadászott" fiatalember, további hárommillió forint kártalanítás iránt a per folytatódik. 2008. szeptember 8-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen 1,6 millió forint kártalanítás és kamatainak megfizetésére kötelezte a magyar államot egy, 2006. szeptember 21-én hajnalban a Nyugati téren minden alap nélkül ,,levadászott" egyetemista, Fodor Gábor által indított kártalanítási perben. A fiatalember a tüntetésekben nem vett részt, és csupán az Oktogonra szeretett volna eljutni, ahol egy ismerősével találkozott volna. Több rendőr teperte le a földre, rátérdeltek a fejére, tonfával és ököllel ütlegelték. Közel két hetet töltött előzetes letartóztatásban, ezalatt a fogdaőrök többek között bántalmazták, meztelenül guggoltatták, megalázták őt. Ilyen magas összeget ilyen időtartamú előzetes letartóztatás kártalanításaként még nem ítéltek meg eddig Magyarországon tudomásunk szerint. A többiek perei még folyamatban vannak. Van tehát egyfajta normális, egyezség iránt nyitott hozzáállás a tárca részéről. Eddig már öt károsult ügyében született a rendőri szerveket összesen 2,5 millió forint kártérítésre kötelező elsőfokú ítélet. Ennek ellenére a rendőrség továbbra sem hajlandó egyezségkötésekre. Két héten belül lesz az első jogerős ítélethez vezető másodfokú tárgyalás a rendőri szervekkel szemben jogellenes fogva tartás miatti polgári kártérítési perben, ez október 23-ával kapcsolatos.

- A rendőri vezetőkkel szembeni eljárások során is értek el sikereket?

- A Nemzeti Jogvédő Alapítvány 2006. december 5-én büntető feljelentést tett. Több mint húsz különböző rendőri, közöttük beosztotti és elöljárói bűncselekményről beszélhetünk, indítványoztuk a büntető eljárások megindítását. Csakhogy a katonai ügyészségek a rendőri vezetők és parancsnokok vonatkozásában minden eljárást megszüntetették, ideértve az azonosító jel hiánya és a nem rendszeresített fegyverek és gumilövedékek használata miattiakat is. Az elöljárói bűncselekmények miatti eljárás megszüntetése ellen az alapítvány tavaly június végén panaszt tett, amit a Katonai Főügyészség ,, panaszlási jog hiányára" - alaptalanul - hivatkozva elutasított. Az első fokon eljáró Budapesti Katonai Ügyészség - ellentétben a Budapesti Nyomozó Ügyészség néhány nappal korábbi határozatával - valótlanul azt mondta ki, hogy az október 23-án bevetett minden eszköz rendszeresítve volt, holott azokat csak hónapokkal később rendszeresítették.

- Mi lett az ügy további sorsa?

- A Legfőbb Ügyészség az ügyet áttette a Fővárosi Főügyészségre, amely végül nem indított eljárást: felelősök tehát nincsenek, illetve kitüntetéseket kaptak vagy előléptették némelyiküket. Mindeddig alig több mint húsz rendőrrel szemben emeltek vádat a közel kétszáz feljelentés nyomán és eddig egy rendőrt ítéltek csak el nem jogerősen, három év próbaidőre felfüggesztett, egy év nyolc hónap szabadságvesztésre egy védekezésre képtelen tüntető ujjának szándékos eltörése miatt. Egy elfogott személy rendőrségi fogdában bántalmazása miatt két rendőrrel szemben vádat emeltek egyik ügyfelünk ügyében. A rendőrség előszeretettel hivatkozik arra, hogy kártérítési ügyben megvárják az első jogerős ítéletet, pedig a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által vitt Kocsis Imre-ügyekben vagy a Kvassay-hídi ügyben már kikövezett útja alakult ki a rendőri szervek kárfelelősségével kapcsolatosan. A lényeg: ha utóbb az elfogott személyt felmentik, akkor fogva tartás jogellenessé válik és így csak a kártérítés összege lehet kérdéses. Néhány kártérítési ügyben (többek között egy kilőtt szemű áldozat) még folyik egyeztetés az ombudsman közvetítésével, az ORFK bevonásával, de itt sem történt áttörés. A közeljövőben így nagy számú áldozat nevében fogunk kerestet benyújtani. Az öt elsőfokú ítélet ellenére egyetlenegy rendőri szerv sem volt hajlandó peren kívüli egyezségre, dacára annak, hogy a felelős rendőri szerv felelőssége sok esetben megállapítható: hiszen ha a rendőr személye nem is azonosítható, az állományilletékes rendőri egység, mint közigazgatási szerv felelős az okozott kárért. Elfogadhatatlan, hogy mai napig nem adtak még kártérítést egyetlen meghurcolt, megalázott, megvert, megsebesített embernek sem, dacára annak, hogy a jogalap - sok esetben megállapított rendőri bűncselekmény - legtöbb esetben egyértelmű és az ENSZ Kínzás Elleni Bizottságának ezirányú ajánlása, a vonatkozó jogszabályok, illetve bírói gyakorlat egyértelmű útmutatást adnak a kártérítések kérdésében.

(Udvardy Zoltán - Magyar Nemzet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képzelt levél a parlamenti eli
  2008-09-19 22:43:52, péntek
 
 
Képzelt levél a parlamenti elittől

Tisztelt csak választáskor fontos állampolgár!

18 évvel a rendszerváltás után Ti, az Istenadta nem vagytok tisztában a demokrácia legelemibb szabályaival sem. Naná, hogy nekünk jár a mentelmi jog, meg a számla nélküli költségtérítés. Miért is? Mert Ti vagytok a nép, mi meg az Elit.

Álmodoztok a visszahívásról. Most meg aláírásokat gyűjtenek az előrehozott választásokra. Ugyan már, ha ébren vagytok, miért álmodoztok? Szerintetek ki írta a hatályos Alkotmányt? És ki nem engedi módosítani? Hát persze mi az elit! Nem véletlen, hogy nincs benne a visszahívás intézménye.

Egyébként kire szavaztál? MSZP-re? MDF-re? SZDSZ-re? Fideszre? Olyan naiv vagy, hogy nem veszed észre, hogy szinte mindegy! Meg azt sem veszítek észre, hogy ez csak papíron demokrácia, és jogállam? Valójában ez 4 éves diktatúrák sorozata. Mert Te naiv választópolgár csak belőlünk választhatsz. Belőlünk az Elitből!

Szerintetek a Parlamentben miért olyan olcsó a szendvics, meg az ebéd? Mert mi így akartuk! Egyébként a parlamentben nincs baloldali meg jobboldali szendvics. Csak olcsó van. Mi az ELIT ugyanazt a tehenet fejjük. Az államot! A székházakon azért van pártjelvény, a Házban meg pártszektor, hogy Ti is tudjátok, hogy ki az, aki napirend előtt anyázik!

Bukott itt már meg az ELIT? Na látjátok, hogy nem. Hiába az olajügyek, vodkagyár, százmilliós sikerdíjak, brókerügy, bányák, Postabank! Tudjátok, hogy miért nem? Mert mi vagyunk az ELIT! Ti meg a nép. Az egyszerű nép.

Egyébként szörnyen naivak vagytok. Minden választási kampányt úgy kezdtünk, hogy Kánaán lesz, meg nagy lesz a jólét. Meg kisebb lesz a parlament. Lett? Na látjátok, hogy nem. Miért hisztek olyan naivnak bennünket, az Elitet, hogy megszüntetjük a legjobb munkahelyet? Mert itt teljesítmény nélkül is nagyot kaszálhatunk.

Ne panaszkodjatok, hogy négyen éltek egy családban havi 150 ezer nettóból. A két középiskolás gyerek is addig érdekel, amíg választópolgár lesz, és rám, az Elitre tud szavazni.

Néha hagyunk benneteket egy kicsit rakoncátlankodni. Meg tüntetni. Főleg akkor, amikor rájöttök, hogy nem kicsit, hanem nagyon elkú....tuk az országot is. Na Istenem, Ti mindent jól csináltok? Egyébként minket, az Elitet csak addig érdekel az egész, amíg Ti kitermelitek a mi javadalmazásunkat. Persze, hogy mi 386-an eltapsolunk öt milliárdot. De mi vagyunk az Elit.

Tisztelt választópolgár! Közeledünk a választásokhoz. Most is hallhatsz majd gyönyörű meséket. Mert a nehezén már túl vagyunk! Jöhet az aratás! Meg az egyéb kábítás. Mert mi az Elit ezt fogjuk rátok önteni.

Aki véletlenül vért, könnyeket és szenvedést ígér, annak ne higgyetek! Mert mi az Elit csak a javatokat akarjuk! Mert mi ígérni azt tudunk! Nem kicsit, nagyon. Ti meg higgyetek. Rendületlen. Mert nincs más elitetek.

Azért ha egy kicsit őszinték szeretnénk lenni, azt kell, hogy mondjuk, hogy szerencsék van. De még mekkora szerencsénk! Mert ti egyszerű polgárok fásultak vagytok. Az elmúlt négy évtizedben, illetve a hatalomváltást-, amit ti rendszerváltásnak neveztek- követő majd kettőben, megszoktátok, hogy semminek nincs következménye! Mert ez egy következmények nélküli ország.

De mi lészen majd a mi Elit sorsunk, ha elhagy bennünket a szerencse? Ha ti majd egyszer mégis leváltotok bennünket? Most még erre ne gondoljatok!

Tisztelettel: a Magyar Köztársaság 386 parlamenti képviselője.

Néhány megjegyzés. Nem irigyeltem meg Kern András babérjait a Heti Hetesből.
A valóság egybeesése a levélben leírtakkal, csak a véletlen műve lehet.

Lőrincz Mikós

http://ctrlma.hu/?q=content/k%C3%A9pzelt-lev%C3%A9l-parlamenti-elitt%C5%91l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még mindig nem tudjuk
  2008-09-19 22:38:31, péntek
 
 

Lassan 1 napja nem tudjuk, ki fenyegeti bombával a közintézményeket!

Továbbá még mindig nem tudjuk:

- Ki verte meg Szász Károlyt?
- Ki verte meg Csintalan Sándort?
- Ki miatt volt terrorveszély az elmúlt években, nemzeti ünnepeinken?
- Ki ölte meg a debreceni képviselőasszonyt?
- Ki lőtt a rendőrpalotára?
- Ki lopta el Kádár csontjait?
- Ki "szivárogtatta ki" az őszödi hazugságbeszédet?
- Ki adott parancsot a szemkilövetésre és kardlapozásra?
- Ki dugta el a bizonyítékokat a Zsanett-ügyben?
- Ki tiltotta meg a közelben várakozó rendőrszázad csatlakozását a TV-székházba szorított kollégákhoz?
- Kik voltak az idegennyelvű rendőrök október 23-án?
- Kinek a szervezete a Magyarok nyilai?
- Ki dobta be Ibolyának a CD-t?
- Ki dobál molotovkoktélokat az éjszakába(n)?
- Ki küldözget liszteszacskókat postán?
- Ki fenyegeti életveszélyesen Szilvásy Györgyöt?
- Ki telepített kémszoftvert a Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépére?
- Ki dobja be a terrorkártyát, az antiszemita kártyát és ki veti be a cigánykátyát?
- Kinek jó a veszély miatt megkötendő nagykoalíció?
- Ki lopta el a sok milliárd privatizációból befolyt pénz?
- Ki nyúlja le az uniós pénzeket?
- Ki dugta el a kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millióját?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csintalan csintalanságai
  2008-09-19 22:37:40, péntek
 
  Csintalan csintalanságai

A Hír tv fideszes sztárja Csintalan Sándor, aki egyre többször feledkezik meg magáról élő egyenes adásban a Vonalban című műsorban.
Történt egyszer, hogy egy betelefonáló elégedetlenkedett, hogy még mindig az 1949 évi 20-as törvény Magyarország alkotmánya. Erre kioktatta a hölgyet Sándor, hogy olvassa már az alkotmányt, 1990-ben új alkotmány készült. Mire küldtem egy sms-t másnap, amitől teljesen kiborult. Ebben megírtam, hogy jó lenne, ha ő is utána olvasna: 1990-ben nem készült új alkotmány, az 1949. évit toldozták, foldozták! Meggyőződhetett róla, hogy igazam van, mert három-, négy adáson keresztül játszotta a sértődöttet. Amikor megírtam a Demokratában megjelent olvasói levelemben, hogy alkalmatlan a műsor vezetésére, akkor is duzzogott, persze élő adásban megsértődött. Mert mondd meg az igazat, betörik a fejed! - ugye Sándor!
Ez a tájékozatlan ember volt az MSZP alelnöke. Híres főnöke a pufajkás volt. 1994-ben amikor az MSZP megnyerte a Haza szégyenére a választásokat, ez a hintás ember cigánykereket hányt a Hősök terén a boldogságtól, hogy most aztán lesz nagy fosztogatás. Ez a nép állandóan hisz ezeknek!
És amikor Simon Perez izraeli államfő elmondta, hogy Magyarországot, Lengyelországot és még ki tudja hányat felvásárolnak, mert pénz az van, a papír is türelmes, lehet részvényt gyártani rá, azt mondta ez a csintalan ember, hogy ez nem igaz. Minden újság leközölte, Simon Perez elismerte, csak azt tartotta problémának, hogy nem jól fejezte ki magát (biztos már múlt időt kellett volna használnia). Már nem emlékszem, hogy mit fogadott meg a bukfenc Sanya, de azt tudom, azóta sem hajtotta végre. Ezúton kérem, ne feledkezzen meg róla: a fogadalom attól fogadalom, hogy végrehajtják.
A kövér emberek nem szoktak ilyen agresszívek lenni, mint ez a műsorvezetésre tökéletesen alkalmatlan ember. Menj nyugdíjba Sándor! Hagyd már békén az embereket. A kocsmádban jó pofizzál, biztos sikered lesz. A nézők többsége unja a hülyeségeidet. Az ATV nézői persze nem! A Hír tv vezetése ha nem tér észhez, átmegyünk Echo-nézőnek. Bár sajnos havi 1500 forintba kerül, mert nincs benne az úgynevezett csomagban. Azért van a távirányító, hogy átkapcsoljunk, amikor Sándor kalácsképe megjelenik a képernyőn. Azt hiszem, ez lesz a legolcsóbb.
A csúcsot nálam akkor érte el ez az ember, amikor 2008. augusztus 28-án megjelent a tv2 Mokka című reggeli műsorában. Nem fogja elhinni, aki nem látta, ezért ha rendelkezik internettel, kérem, nézze meg: malacka narancs-sárga felsőben, narancs-sárga lábbeliben és narancs-sárgával tarkított nadrágban jelent meg. Egyből az jutott róla eszembe, hogy Torgyán, amikor a Fidesz kinevezte a földművelésügyi miniszteri posztra és ő lett a Fradi elnöke (aminek azóta is issza a Fradi a levét! - meg a Helmeczynek), zöld-fehérben jelent meg. Ezt nevezem én teljes hasonulásnak: már mint a Csintalan és a Torgyán hasonulásának. Írtam egy erre vonatkozó szövegű sms-t a Mokkába, amit le is közöltek. Elküldtem a Hír tv-nek is, és természetesen nem került fel a csíkra. Cenzúrájukat ezúttal is köszönöm, és a Vonalban című műsortól ezennel elköszönök.
Torgyánt egyébként akkor látták csak Fradi-meccsen, amikor ő volt az elnök! Ez ám az igazi vérbeli fradista!!!
A Célpont és a Civil kaszinó, a Sziluett és a Keresztmetszet nagyon jó műsorok. Jó, hogy átveszik a BBC színvonalas műsorainak egy részét, hírt adnak az elvarázsolt unióról, és a nagyvilágról, amely eltűri, hogy egy láthatatlan hatalom uralkodik felette. Ez esetben nem a Jóistenre gondoltam!! A betelefonálós műsort nem szabad egy ilyen műsorvezetővel tönkretenni! Tessék lecserélni őkelmét, nem baj, ha megsértődik! Vagy van valami akadálya? Gördítsék el az útból, és hajrá Szilveszter!
Békéscsaba, 2008. augusztusa
Irgum-burgum

http://www.sokkaljobb.hu/node/66
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlamenti pártok ismételt n
  2008-09-19 21:53:33, péntek
 
  2008. szeptember 19.
A parlamenti pártok ismételt nemzetárulása
.
Bella Árpád

A parlamenti pártok ismételt nemzetárulása - nem lesznek előrehozott választások

I. rész

A 2002-es választások alkalmával világossá vált a választási csalás. Nem történt semmi, a választások végeredménye nem változott, a szavazócédulákat elégették, az Erzsébet hídi blokádot és az azt követő spontán kialakult tüntetést ,,készenléti Mónika" belügyér asszony seregei szétverték. A Fidesz csendben maradt, Orbán Viktor állítólag éppen az akkor zajló futball világbajnokságon tartózkodott.

Ez nem fikció, hanem tény. 2002-ben a FIDESZ nem lehetett kormánypárt. 2002-ben a FIDESZ nem volt alkalmas arra, amire a neokon-cionisták alkalmasabbnak tartották az MSZP-t, vagyis céljaik elérésére a magyar nép, az ország kifosztására, a helytartói feladatok kompromisszumok nélküli ellátására.

Ma Magyarországon egyik parlamenti pártnak sem érdeke egy előrehozott választás. Persze vannak, akik most azt mondják: de hát a FIDESZ ezt követeli. Persze. Meg azt is mondta, hogy Románia eu. (direkt kis betűkkel) tagságának feltétele Székelyföld autonómiája.

No, meg másról is hablatyolt már a FIDESZ (illetve annak elnöke), ami kifejezetten nemzetinek hangzott, de abban a pillanatban, amikor a cselekvésről, adott esetben a szavazásról volt szó, már úgy szavazott, ahogyan neokon-cionista kitartói azt elvárták. Volt már - a 2002. előtt általam is nemzetinek tartott pártnak - több, a magyar nemzet érdekével homlokegyenest mást mutató cselekedete is. Ez itt a lényeg! Nem az az érdekes, hogy akár Orbán, Pokorni, Kövér, vagy az összes többi FIDESZ vezér mit beszél különböző előadásokon vagy éppen a parlament padsorai között, amit a média aztán nagy dirrel-dúrral körít, hanem az, hogy amikor a nemzet érdekében kell letenni a voksot, leteszi-e azt valóban a nemzet mellett. Jó reggelt, - a FIDESZ nem teszi le!

Emlékezzünk csak egy kicsit, hogyan járult hozzá az alkotmánynak csúfolt 1949. évi XX. Törvény módosításához azért, hogy a 2003-as eu. belépésről szóló népszavazás érvényes lehessen. Ez bizony kétharmadot igényelt, a FIDESZ nélkül nem ment volna. Ugyanígy szégyenteljes volt az ominózus Lisszaboni Szerződés megszavazása is, hiszen annak 2007. december 13-i aláírása után, rá négy nappal az eu-ban elsőként a magyar ,,országgyűlés" volt az, mely látatlanban, pontos tartalmának ismerete nélkül (mindössze 5 ellenszavazattal) jóváhagyta ezt a szerződést, ami nem más, mint az eu. alkotmány olyan jellegű módosítása, mely megkerüli az európai unió nemzeteinek népszavazás általi jóváhagyását. Mint ismeretes, a korábban legelőször Hollandiában, majd utána Franciaországban történt referendum csúfos kudarcot vallott, hiszen a választók elutasították az európai alkotmányt. Az eu. alkotmány, illetve most már a Lisszaboni Szerződés lényege az uniót alkotó tagállamok nemzeti alkotmányának fölülírása, minek eredményeként a tagországok elveszítik függetlenségüket.

Ebben természetes valamennyi parlamenti párt bűnös. Ez a cselekedet tökéletesen kimeríti a haza és nemzetárulás fogalmát. Van itt egy nagyon fontos személyes motivációs tényező is, amelyet meg kell említeni, és amiről mélyen hallgatnak a látható média kitartottjai. A parlamenti képviselők ugyanis amennyiben életbe lép a Lisszaboni Szerződés, európai uniós átlagolt szinten, EURO-ban kapnák majd fizetésüket. Nem elég nyomós, egyéni érv ez a nemzetet elveszejtő szerződés aláíráshoz? A nemzet pedig idegen érdekeknek és hatalmaknak közvetlenül is kiszolgáltatottjává válik, sorsába beleszólási joga nem lesz.

Jelentős fejezeteket tárgyalt le az eu.-val a FIDESZ kormány. Többek között a legfontosabbat, ami a Haza földjéről szól, és ami lehetővé tette a föld (értsd: nemzetünk anyaföldje, amin születünk, ahol élünk, dolgozunk, ahol gyermekeink születnek, és ahova halottainkat temetjük) tőkeként történő kezelését, értékesítésének lehetőségét. Mit is mondott Dobó István Gárdonyi Géza nagyszerű művében, az Egri Csillagokban? ,,A Haza nem eladó semmi pénzen!" A Hazánk pedig az a föld, amin élünk. Ezt tette eladhatóvá az eu. számára a FIDESZ kormány. Orbán és pártja, Martonyi külügyér igazgatásával, ugyan mindent megtett, amit kértek tőle, mégsem látták biztosítva 2002-ben a neokon-cionista urak, hogy a csatlakozás után teljesen megbízható, és irányítható hatalomfenntartó lesz. Buknia kellett, csendben tűrte a megaláztatást.

Természetesen nagyszerű politikai húzás, ha a közvélemény demokráciára érzékeny rétegét fölizgatjuk egy kicsit azzal, hogy a parlamentben lévő álnemzeti állóvizet fölkavarva, rendkívüli demokratának beállítva magunkat jelezzük, hogy az ,,emberek" új választást akarnak, tehát nincs más út, fel kell oszlatni a parlamentet. Ezt egyébként többször is elismétlik majd a nyomaték kedvéért mind a parlamentben, mind különböző sajtótájékoztatók alkalmával.

Gondoljunk csak bele! Kinek érdeke a parlament feloszlatása? Természetesen mindenkinek, aki józanul gondolkodik és nem érintett a hatalmi sakkjátszmákban. Tehát a Magyar Népen kívül a parlamenti pártoknak biztosan nem. Mi a nyereségük a parlamenti pártoknak, vagy éppen milyen veszteségtől menekülnek meg, ha nincsenek előrehozott választások?

Egy új választás valószínűleg átalakítaná az MSZP-t jelenleg vezérlő maffiózó társaság befolyását a párton belül, ami most nagyon nem kívánatos számukra. Jobb tehát a biztos jelennél maradni, ami lehetővé teszi nekik saját tagságuk kiforgatását és megvezetését is. Mindez az MSZP tagság számára szinte alig feltűnő, hiszen évtizedeken keresztül megszokták már a felülről történő irányítás ,,áldásos", gondolkodásra egyáltalán nem késztető hatását. Ugyanakkor a mostani helyzetben biztos lehetőség számukra az ország maradék értékeinek kiárusítása, amelyből a júdáspénzt zokszó nélkül zsebre vághatják.

Miért nem érdeke FIDESZ-nek az előrehozott választás függetlenül attól, hogy az ellenkezőjéről beszél?

Az előrehozott választásokat nagy valószínűséggel megnyerné a FIDESZ, kormányra is kerülne. A neokon-cionista eltartók és kitartók tőle is megkövetelnék azonban mindazt, amit korábbi vazallusaiktól. Vagyis ki kell szolgálniuk őket. Ez a szolgálat természetesen olyan elemeket tartalmaz majd, amelyek miatt a párt népszerűsége erősen megcsappan, hiszen arra kényszerítenék, hogy folytassa azt az aljas nemzetáruló és kisemmiző szerepet, amelyet a jelenlegi kormány tölt be. Ez nagyon kellemetlen, hiszen ezt korábban sem akarta felvállalni a legnagyobb úgynevezett ellenzéki párt. Sem 2002-ben, sem 2006-ban. Bármennyire is megpróbál Orbán Viktor lobbizni a világhatalmasságoknál Washingtonban vagy Tel-Avivban, nem valószínű, hogy azok engednének a szorításon. A Fidesz itt tehát igen súlyos, összetett problémával találja magát szemben. Saját magát lejáratni egy ilyen helyzetben nem előnyös a jövőre nézve. Viszont hatalomhoz jutni esetleg más politikai és gazdasági helyzetben, már másként exponálhatja a pártot. A FIDESZ képtelen valódi nemzeti párt lenni. Jól tudja, hogy a hatalomra való befolyásának nagysága ugyanazoktól az erőktől függ, amelyek az összes parlamenti pártot benn tartják az épület falai között. Ez a kötődés és a hatalmi befolyás sokkal fontosabb számára, mint saját nemzete. A többi mind színjáték.

Az MDF az MSZP fű alatti szövetsége nélkül semmilyen politikai tényezőt nem jelent. Előrehozott választás esetén az MSZP-nek minden varázslatot végre kell hajtania ahhoz, hogy önmagának is megfelelő erőként maradhasson parlamenti párt. Lehet, hogy Schmuck Andornak nem lesz annyi ereje, hogy az MDF-et átpréselje a parlamenti küszöb felett, mert mozgatható ,,katonáival" majd az MSZP-t kell támogatnia. A KDNP-nek nincs már önálló arculata, azt teszi, amit a FIDESZ elvár tőle. FIDESZ nélkül esélye sem lenne.

Az ultraszélsőséges magyargyilkoló és hungarofób, SZDSZ-el a következő részben foglalkozunk.

Orbán Viktor valahogy úgy nyilatkozott korábban, hogy a FIDESZ-en kívül nincs több nemzeti erő a jobboldalon. Nem is igazán helyes a politikai palettát jobb és baloldalra felosztani. A valósághoz sokkal jobban közelít, ha nemzetben gondolkodókról és nemzetellenesekről beszélünk. A parlamenten belül viszont csak így - jobb és baloldal - tudnak osztályozni, hiszen valahova el kell helyezniük saját magukat.

Orbán nemzeti erőről szóló kijelentése akkor hangzott el nagyon magabiztosan, amikor már jól látható volt, hogy ez nem igaz, mert az alulról szerveződő Jobbik egyre ismertebb és népszerűbb, valamint a választópolgároknak majdnem a fele nem hajlandó a parlamenti pártok egyikére sem voksolni. Mostanában viszont gond van, mert a legutóbbi hetekben a Jobbik népszerűsége az elhallgatott közvélemény-kutatói adatok szerint minimum tíz százalékot tudhat magának. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ezt miért nem látjuk a statisztikákban?

Erre a válasz a következő részben lesz olvasható.

Bella Árpád

http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2008/09/parlamenti-prtok-ismtelt-nemzetrul sa.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A püspök fejti a keresztrejtv
  2008-09-19 21:48:46, péntek
 
 

A püspök fejti a keresztrejtvényt az Új Ember cimű katolikus hetilapban. Egyszer csak látja ám, hogy az egyik feladvány a "Szerelem nyilása" és négy betű. Elolvassa mégegyszer, de csak az jön ki. Aztán ír egy dühös levelet a szerkesztőségbe, hogy képzelik katolikus újságban ilyen trágár feladványt készíteni...
Egy hét múlva ismét olvassa a rejtvényrovatot, ahol helyreigazító levelet talál.
"Tisztelt olvasóink! A múlt heti feladványunknál a nyomdai szennyeződés következtében páran félreolvasták a "szerelem nyilasa" cimű feladványt. Így Ámor helyett pinát írtak. Megkaptuk az érsek úr levelét is, de nem ő tévedett legnagyobbat, hanem a veszprémi püspök, aki beírta, hogy segg"

Hogyan tudják a pécsiek megoldani, hogy ne égjenek le Európa kulturális fővárosaként?
Ha már úgy se építenek semmit, legalább adjnak a látogatóknak egy kalapácsot, amivel kollektíven lebonthatják a toronyházat. Akkor lesz sikeres a projekt, ha a zuholásra felébred Toller a kómából...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Neckerman
  2008-09-19 21:36:37, péntek
 
 
- Fiacskám! Amikor én ilyen idős voltam mint te, a barátaimmal Párizsban voltunk és nagyon jól szórakoztunk.
Minden délben a legjobb éttermekben ebédeltünk. Végigettük az étlapot és a legjobb borokat ittuk hozzá.
Amikor jóllaktunk fizetés nélkül távoztunk. A vendéglős és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, hát jól elvertük őket.
Délután felkerestük a kocsmákat finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk. Amikor jól berúgtunk fizetés nélkül távoztunk.
A kocsmáros és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, hát őket is jól elvertük.Esténként elmentünk a kupikba, minden kurvát megdugtunk. Amikor
kiszórakoztuk magunkat elindultunk,persze itt se fizettünk. A madamme és a felvigyázók persze utánunk jöttek reklamálni, hát őket is jól elvertük.
Éjszaka kipihentük magunkat, majd másnap újra kezdtük a kört. Ezt így csináltuk minden nap míg Párizsban voltunk a haverokkal.

Az unokát nagyon feldobja ez a program, összeszedi a haverokat, mesél nekik a nagypapa Párizsi kalandjairól és elhatározzák, hogy ők is kimennek szórakozni.

Két hét múlva hazajönnek, az unoka alig él, keze lába törött, feje bekötve.

- Mi történt fiam? - kérdezi a nagyapa.
- Elmentünk a vendéglőbe, bekajáltunk beittunk, le akartunk lépni, erre a vendéglős megvert mint egy lovat.
Sebaj, délben elmentünk egy jó kocsmába finom franciaborokat, pezsgőt és konyakot ittunk, amikor fizetés nélkül le akartunk lépni, a kocsmáros és a
haverjai irgalmatlanul megpofoztak. Este elvánszorogtunk egy kupiba a nap fénypontjaként keféltünk egy jót, megpróbáltunk lelépni fizetés nélkül,
hát a stricik kegyetlenül elvertek, ráadásul elszedték minden pénzünket. Nagyon rossz volt.
- Hát sajnálom kisunokám, hogy ilyen rosszul sikerült az utatok, de
biztosan rossz volt az utazást szervező cég.
Kivel utaztatok?
- A Neckermannal nagypapa.
- Őket nem ismerem, mi annak idején az SS-el voltunk.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy úr meghív rózsadombi vill
  2008-09-19 21:35:24, péntek
 
 
Egy úr meghív rózsadombi villájába egy lányt, aki piruló lihegéssel járja végig a kéjlakot.
Az úr megkérdi: - Mit parancsol, darling? Pezsgőt? Konyakot?
A lány ibolyakék szemeit a plafonra mereszti és szent révületben suttogja: - Egy picurka pezsgőt, ha kérhetném....A pezsgőtől mintha ezer hegedű zsongana a lelkemben, vágyaim szinte éteri magaslatokba szállnak...Másrészt pedig a konyaktól olyan részeg szokok lenni, mint a segg.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
örülj, hogy nem ugatsz!
  2008-09-19 21:33:30, péntek
 
 
- Anyu, anyu! Miért van az, hogy te is fehér vagy, apu is fehér én meg fekete vagyok?
- Hú kisfiam, amilyen buli volt, örülj, hogy nem ugatsz!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A szavazásról beszélget egy ki
  2008-09-19 21:25:59, péntek
 
  A szavazásról beszélget egy kisgazdapárti és egy kommunista párttag.

Kisgazda: - Tudod, van olyan párttagunk, aki halálos ágyából 41,4 fokos lázzal felkelt, és elment szavazni. Leszavazott, utána hazament, lefeküdt és meghalt.

Kommunista párttag: - Az semmi. Az egyik párttagunk a szavazás előtt hónapokkal meghalt. Ennek ellenére elment szavazni, leszavazott, onnan továbbment egy másik szavazóhelyiségbe, ott is leszavazott, aztán egy harmadikba, egy negyedikbe, és talán még most is szavazna, ha a szavazás nem fejeződik be.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.