Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Közgazdászbűnözők
  2008-09-20 22:29:02, szombat
 
  Közgazdászbűnözők

J.R./Letterforce | szombat, 2008. szeptember 20.

A Charta a gyűlölet és a kirekesztés ellen alakult meg, ugye. Máris van egy feladat.
Azt írja ma TGM:

"..Hogy mit jelentene a valóságos adócsökkentő program, azt a széles körben magasztalt Oriens közgazdászcsoport (amely megtestesíti a foga közé vértől csöpögő kést szorító osztályellenség formáját, ahogyan 1919-ben a Vörös Újság ábrázolta)"

Jó, mi? Igazi, vérbő gyűlöletkeltő duma. Erre majd biztosan rárepül a Charta és nyilatkozatban fog tiltakozni, nem? Hiszen a méltán hírhedt medencés szöveg botrányosságát bőven elérik TGM szavai. Filozófusunk maga is aláírta a Charta felhívását, ez lehet, hogy akadályozni fogja az elemi erejű felháborodás kibontakozását? Remélem nem. Az osztályellenség elleni komoly gyűlölet keltése pont ugyanolyan súlyú, mint az etnikai alapú gyűlölet. Tűrhetetlen mindkettő. Az Oriens-csoport mint véres késsel gyilkoló osztályellenség, na, ez TGM esetében is egy legújabb mélypont. A tőkés ebben a képben gyilkos bűnöző, akivel nyilván ennek megfelelően kellene bánni: véglegesen börtönbe zárni...stb. Ez ennek a hasonlatnak a logikája. Tamás Gáspár Miklós megnyithatná a kozgazdaszbunozes.hu weboldalt a ciganybunozes.hu mintájára, eljárása egyáltalán nem különb.

Végül egy pillantás az Oriens terveire:

,,A magyar gazdaság strukturális bajait bemutató első rész után a program szerzői most azt ígérik: több százmilliárd forint átcsoportosításával az inaktívaktól a gazdaságilag aktívak irányába meg lehet változtatni a gazdasági ösztönzőrendszert úgy, hogy egyre jobban megérje dolgozni. A lépések ráadásul a munkavállalóknak nem fognak fájni, sőt: 3 millió dolgozó nettó jövedelme már jövőre 20 százalékkal emelkedhet, ha a költségvetés készítői megfogadják tanácsaikat."

Kegyetlen béremelkedés? Hol itt a véres kéz. Sehol. A tények nem érdekesek, lényeg, hogy a burzsuj pusztuljon, gondolja TGM.
( Mellesleg most már végképp nem értem a Népszabadságot, mit akarnak, kezd ez már túllépni az elfogadható határokon.) Eközben egy másik chartás humánus szempontokra figyelmeztet. És már megint ezek a kegyetlen közgazdászok taposnának bele az emberi sorsokba.

,,Csínján kell tehát bánni ezzel, ugyanis minden egyes fillér és forint mögött, amit az állam elkölt, emberi történetek és sorsok vannak" - hangsúlyozta a kormányfő azt megelőzően, hogy átadta a 150 idős embernek otthont biztosító, 1,5 milliárd forint értékű beruházást. "

A kiadásokat csökkenteni akarók idős embereket tehetnek hajléktalanná, sugallja Gyurcsány. Ő persze nem gyűlölködik, de épp elég sötét színben állítja be ezeket a rettenetes fiskális szörnyeket:

,,Vagyis politikusainknak, véleményem szerint, nem azon kéne törni a fejüket, hogy miként lehetne még 40-50 milliárddal többet költeni, pótlandó a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséből kieső pénzeket - még akkor, sem ha ezt szívesen hallják a választók -, hanem azon, hogyan lehetne évente 2000-2500 milliárddal mérsékelni a kiadásokat, hogy utána ennek megfelelő adócsökkentéssel ismét versenyképessé lehessen tenni a magyar gazdaságot. Tudom, hogy jól kereső és jómódú emberként persze nem hangzik hitelesnek az én számból a jóléti kiadások csökkentése érdekében szót emelni, különösen azért nem, mert tisztában vagyok vele, hogy nem a szükség kevés. A baj csak az, hogy országunk egy olyan jóléti rendszert működtet, amit a gazdaság nem képes eltartani. Ennek is következménye a lassú növekedés, a szomszédoktól való lemaradás. "

Ez az emberetelen szemléletű, nyugdíjasok lekébe gázoló szemlélet megengedhetetlen, Gyurcsány szerint.
Ezek a közgazdászok.........!!!!

Forrás: Letter Force Blog (Hírszerző)
Tördelés: J.R.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar szürke
  2008-09-20 22:24:10, szombat
 
  Magyar szürke

Vajda Éva - indexriport@gmail..com
| 2008. szeptember 18., csütörtök 16:57

Magyarország nem érdekes, visszasüllyedt a világ szempontjából rá jellemző szürke középszerűségbe, írta jó tíz éve egy neves publicista. Emlékszem, szíven ütött, amit írt. Még nem sejtettem, hogy a próféta szólt belőle. Akkoriban még nem abból állt a politikai élet, hogy két unalomig megismert ember szólamait hallgattuk, és néha még az is előfordult, hogy a világot érdekelte, mi történik a félperiférián lévő Kelet-Európában. Egy múlt heti nagy nemzetközi újságíró-konferencián, ahol a világ szinte minden országából voltak résztvevők, a térség már szóhoz sem jutott. Mintha törölték volna a térképekről. A meghívott kelet-európai előadókat szép csendben, az utolsó pillanatban kihagyták a programból, bár a repjegyeket azért kifizették. Az érdekes előadók pedig vagy a fejlett országokból érkeztek, válságövezetekből, esetleg Oroszországból, mert az mégis csak egy világbirodalom, és a művelt Nyugaton egy ideje újra szexi téma.

De Ká-Európában jó, ha százévente történik valami érdekes. Amúgy meg általában nincs a dolgoknak következményük arrafele. Az életerőt elszívó szürkeség pedig nem sztori az újságíróknak: nekik vagy a Guantanamón hat évig jogtalanul fogvatartott Al-Dzsazirás arab operatőr sztorija kell - de még jobb, ha lőnek is, hiszen akkor van meg a hírhez szükséges akcióelem -, vagy olyan történet, aminek van következménye. Hazudós vagy lopós politikus lemondani kényszerül, a cég csődbe megy, a bűnösöket felelősségre vonják, és börtönbe zárják, ilyesmi. Ahol látható, kézzel fogva az újságíró tevékenységének eredménye.

A hideg Norvégiában esett meg, hogy hogy nem, az ottani Siemens is korrupciógyanús ügyletbe keveredett, csak ott volt egy pénzügyi igazgató, aki még azelőtt borított, hogy a légierővel megköthették volna a piszkos dealt, amelyet 50 millió norvég korona kísért volna egy borítékban. Hogy pontosan hová és kinek, az nem derült ki. Mert az üzlet létre sem jött: a felháborodott alkalmazott a cég etikai kódexére hivatkozva borított. Persze, tökéletesen tisztában volt vele, hogy rajta kívül mások is látják a vezetőségben, hogy mi folyik, csak ők lehet, hogy jobban tudták, mire kellett volna a kenőpénz, esetleg maguk is részesedtek volna belőle. Ennek ellenére mindenki komolyan vette a szerepét, és végigcsinálták azt a kötelező kűrt, amelynek következtében nem a Siemens szállított a norvég légierőnek, a pénzügyi igazgatót elbocsátották, illetve hivatalosan maga kilépett, csak előtte filmbe illő körülmények között egy közelebbről meg nem nevezett németországi irodaház egy eldugott termében jogilag támadhatatlan és utólag rekonstruálhatatlan ajánlatot tett neki az anyacég - csaknem bekötött szemmel szállították a helyszínre -, hogy sok pénzért megvásárolják a hallgatását.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Ezt a pénzügyi igazgató köszönte szépen, úgyhogy most éppen munkaügyinek nevezhető perben áll korábbi munkáltatójával. A következmények tehát mindkét félre nézve súlyosak: a Siemens szopóágon van, a világ több országában, Németországban, az Egyesült Államokban folynak eljárások cégei korrupciós ügyei miatt, nagyon komoly büntetési tételek néznek ki, ha a jogi eljárások egyszer véget érnek; Per Yengve Monssen, a becsületes norvég igazgató pedig éppen állás nélkül próbál felejteni, és azon gondolkozik, hogy ha újra kezdhetné, akkor vajon belevágna-e az egészbe és borítana-e, vagy pedig inkább hagyná a francba. "A végén árulónak éreztem magam. A Siemens pedig nem fog eltűnni a norvég piacról" - jegyzi meg keserűen a konferencia közönsége előtt, a helyi újságírók viszont azt mondják neki vigaszul, hogy odahaza sokan hálásak neki.

Nálunk ez nem soha nem fordulhatna elő, sőt. Olyannyira elképzelhetetlen, hogy amikor nagy nehezen és csendben, botrány nélkül, a "mindenki tudja, de nem mondja" igazi kelet-európai maszatolásával, a sajtó viszonylag tapintatos viselkedése közepette távozik a cég vezetője, és azt gondolja másnap, hogy járna neki egy tiszteletbeli egyetemi katedra, akkor kis híján meg is kapja, és jól fizető állást is találnak neki ugyanennél a cégnél, egy másik országban. Ez pedig nem sztori, nem csak a világnak nem az, nekünk magunknak sem. Megszoktuk, elvagyunk ezzel, nem hadonászunk etikai kódexekkel, a dolgok pedig szépen elketyegnek a jól ismert és már megszokott szürkeségben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a gyerek meg nem normális!
  2008-09-20 21:47:46, szombat
 
  Ez a gyerek meg nem normális!

2008. szeptember 19., péntek 18:47

Olvasom a hírportálokat és mindig belebotlok egy Slota cikkbe.Jól jön a szlovák kormánynak egy ilyen jóember.Ekkora baromságokat kitalálni, hogy fegyveres csapatot létrehozni a fegyvertelen Magyar Gárda ellen, hát ez a csúcs.Nem a Gárda fenyegetett azzal,hogy le kell dózerolni Budapestet vagy igen? Nem a Gárda nevezte Szent István Királyunk-kat lovas bohócnak vagy igen? Szóval jól jönnek az ilyen magyar ellenes Slota kirohanások a kormánynak csak az a baj,hogy a földi halandókat nem kérdezi meg senki. A szlovák népnek semmi baja nincs a magyarokkal és fordítva is igaz.Mindezek csak azért vannak mert addig sem foglalkozik Szlovákiában senki azzal,hogy úgy mint nálunk 20%-al felemelik a gázt, januárban bevezetik az eurót és az átlagfizetések 350 eurót tesznek majd ki. Az emberek ezt nem akarják de ez senkit nem érdekel. Mint ahogy az sem, hogy ki verte meg Malina Hedviget. A falubeliek szerint az elnök unokaöccsei tették és mindent elkövetnek,hogy ne derüljön ki. Ez persze csak mende-monda, de nem zörög a haraszt, és véletlenül az elnök testvére pont azon a településen lakik ahová Hedvig férjhez ment. Nem túl sok a véletlen?


http://www.mmvtv.hu/index.php?oldal=hir&id=1728&PHPSESSID=44063299e80b7d9 13b604d51315ed313
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varjak az égen
  2008-09-20 21:40:24, szombat
 
  Varjak az égen

2008. szeptember 19., péntek 06:39
Varjak az égen

Mint a vetési varjak, úgy köröznek a szüretelők felett az APEH-megfigyelők gépei. Lesnek, jelentenek, hogy aztán a karhatalommal karöltve lecsapjanak a koncra, a szüretelők máskor vidám, jó hangulatú csoportjára. Ma már nem vidám a szüret. Ma már nincs kedve az embernek örülni, hiába telik a puttony, hiába édes a must, hiába töltődnek a hordók...
A hatalom éhes. Kell a pénz. Mindegy, mi áron, de kell. Mert majd osztogatni is kell. Mert a nép jó része már mást meg nem ért, csak a neki odacseppentett aprót.
Eltelt a második év is a nagy nyilvánosságra kerülés óta. És lassan beigazolódott Cipolla jóslata: majd csak megunják... Most már csak alig ezren vették a fáradtságot - és a merszet - hogy tüntessenek.
Miért tegyék?
A parlament (nem érdemli meg a nagybetűs kezdést) nem fogja önmagát feloszlatni. Nem fogja, és ehhez különféle érveket fabrikál magának. Az egyik mondja: akkor nem lesz költségvetés, a másik jelzi: időhúzás lenne csak, a harmadik azt harsogja: le kell váltani őket - és aztán csendben beül, és morgolódva, de ott marad...
Mi meg itt állunk, várjuk az APEH-repülőket, várjuk a kisebb csodát (vagy már nem is annyira kicsi lenne az a csoda), mely majd kihúz minket a slamasztikából - és beletörődünk mindenbe.
Mit hozott nekünk 2002 óta ez a világ? Elsorolni is sok lenne. De az tény: kettéválasztotta az országot. Ha pártszerű csírákra bontanánk, akkor többszínű lenne a kép - de higgye el mindenki, csak kétféle csoport van.
Az egyik hazudik - akár emelt fővel, akár suttyomban, akár erőből, akár jól felfogott érdekből.
A másik hallgat. Mert úgy érzi: már elszaladt előle a szekér. Már nincs mit tennie.

Vitánk volt egyszer egy -egyébként jónak is mondható - szomszéddal. A vita lényege: ki is a magyar? Akik támogatják Cipollát, ők a nem magyarok? A szomszéd kimondta: akkor most mintegy négymillió a nem magyar?
Nézzünk a tükörbe. Könnyű lenne azt mondani, akik 2004 december 5-kén NEM-el szavaztak, vagy nem mentek el, ők nem magyarok. És könnyű lenne azt mondani, akik elhiszik a nagy csalónak az ígérgetéseit, nem magyarok.
Talán igaz is lehet. De akkor annál szörnyűbb a helyzet...
És mivelünk mi lesz? Ki fog nekünk segíteni? Ki fogja megmondani majd, mit is tegyünk?
Hiszen most már nyilvánvaló: akikben eddig hittünk, nagyon jól elvannak abban a házban. Elmondogatják ugyan, miért is maradnak benn - de ma már nem hisz az ember olyan könnyen... némelyek túl sok éve (lassan 20 éve) ülnek ott benn, és - nem csinálnak szinte semmit.
Mi marad nekünk? Köröznek felettünk az APEH-gépek, fenyegetően mered ránk a sarki rendőr, röhögve legyint felénk a megtollasodott kis- és nagy lopó, megélhetésiek gúnyolják csendességünket - és még örüljünk annak, hogy mást nem tesznek velünk...
Két éve került napvilágra a beszéd. Két éve annak, hogy egy öntelt szélhámos képvisel minket a nagyvilág előtt, és egy ugyancsak öntelt alak képviseli szűkebb pátriánkat. És mi hagyjuk.

Mire várunk? A gépek már célzásba vettek. Már köröznek lefelé.
Meddig tart ez? És ki lesz a megmentő?


RL Mosonmagyaróvár, 2008. szeptember 18.

http://www.mmvtv.hu/index.php?oldal=hir&id=1727&PHPSESSID=44063299e80b7d9 13b604d51315ed313
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese a gyíkká változtatott MDF
  2008-09-20 21:36:08, szombat
 
  Mese a gyíkká változtatott MDF-elnökről

Borókai Gábor, itthon@hetivalasz.hu

8. évfolyam 38. szám, 2008.09.18

Tisztára olyan, mint a Gyalog galopp. Almássy Kornél toporog a színpadon, kígyót-békát kiabálnak rá, boszorkánynak bélyegzik, mire előáll Dávid Ibolya, hogy őt az éjjel gyíkká változtatta, és senki sem fordul az MDF elnöke felé, hogy akkor most miért nem gyík.
Nem, itt Dávid Ibolya csak olvassa előre megírt szövegét, hogy a fideszes ez meg az és amaz ellene összeesküdött, mert ki akarták passzírozni pártja elnöki székéből. Csak hajtogatja a begyakorolt sémákat, de egyetlen ember sem akad, aki megállítaná, és azt kérdezné: drága Ibolya, tessék már elárulni, kik, mikor és hol járatták le kegyedet az elmúlt hetekben, mert alighanem kollektíve átaludtuk azt az időszakot. Márpedig ha egy picike, nyomoronc lejáratás sem volt, miközben már túljutottunk az elnökjelölő választmányi ülésen, miről tetszik beszélni, és miért kell első számú közellenségként vérpadra ültetni azt a fiatalembert, aki harcba mert szállni az elnökségért?

*

Mielőtt megpróbálnék válaszolni a mi van itt valójában kérdésre, előrebocsátom, hogy a bajt augusztus 21-én, ezen az oldalon megjósoltam: "A párton belüli változáshoz persze politikai think tankre, ha úgy teszik, agytrösztre, stabil gazdasági háttérre, az eddigi kapcsolatok és kötelezettségek kiváltására van szükség. Ami nem tűnik egyszerű feladatnak. Már csak a status quo fenntartói miatt sem. Almássyt könynyen bedarálhatják."

Ma már tudjuk: Almássy Kornélt, az MDF fiatal politikusát, Dávid Ibolya egyetlen komolyan vehető kihívóját bedarálták. A legdurvább eszközökkel. Nemzetbiztonsági közbenjárással.

Hogy kik? Elsőre úgy tűnhet, senki másra, csak saját nagyravágyására neheztelhet. Türelmetlen volt, gyorsan akart élre törni, és nem válogatott az eszközökben. A bevetett fegyverek pedig fordítva sültek el. Ha így látjuk, Almássy megérdemelte sorsát.

Ám ha tüzetesebben megnézzük az elnökaspiráns csúfos bukásának történetét, temérdek furcsaságot találunk.

Kezdjük azzal, hogy a terhére felrótt hangfelvételen a Dávid Ibolya lejáratásával megbízott ember olyannyira periferikus alakként kezeli, hogy a nevét sem tudja felidézni. Folytassuk azzal, hogy a rettenetes és titkos akció megrendelőjeként felemlített Tombor Andrásról és a finanszírozóként jelölt Stumpf Istvánról a híradások következetesen Orbán Viktor embereként beszélnek, holott 2002 óta egyikük sem tartozik Orbán belső köréhez, sőt Tombor a Fidesz-elnök elszánt ostorozója. Végül az is meghökkentő, hogy a fedett ügyről szokatlanul részletes telefonjelentést végighallgató, s arra érdemben nem reagáló Csányi Sándort a botrány kirobbanásának másnapján maga az MDF menti ki a történetből.

*

Az elénk tárt képlet szerint a történet egyszerű: a Fidesz elnöke - emberein keresztül, törvényt nem tisztelve - el akarta foglalni a Fórumot. Csakhogy lefülelték, titkos megbízottját pedig kipenderítették.

Ám ha el is játszunk a gondolattal, hogy Stumpf és Tombor Orbán megbízottjaként jár el, a végrehajtó vállalkozás ugyancsak a Fideszhez kötődik, akkor a cég vezetője miért tájékoztatta Csányit a titkos ügyről?

És hol maradt a lejáratás?

Az is megfejtésre vár, hogy a hangfelvétel hogyan lehet perdöntő Almássyval szemben, akinek a "megbízott" a nevére sem emlékszik? És, lejáratás nem lévén, nem derül ki, hogy milyen adatokat kívántak összegyűjteni Dávid Ibolyáról. Magánjellegűeket vagy nyilvános adatbázisokban fellelhetőeket, amelyek fényt derítenek pártja és a baloldalhoz köthető Tisztelet Társasága összeölelkezésének hátterére?

Mert a megfigyelési vád mindent maga alá temetett. És a Fórum elnöke a demokrácia védelmezőjének szerepében tetszeleghet. Ő, aki vele szembenálló párttársait - a bíróság mondta így - törvénytelen eszközökkel zárta ki. S aki most, hogy ellenjelöltje akadt, hívei köréből szervezett álelnökjelöltekkel igyekezett ellehetetleníteni Almássyt.

*

Mindezt egy színes, szélesvásznú nemzetbiztonsági akció öleli körül, amelyet titkos fegyvertartás és egy nagy internetes portál levelezési rendszerének feltörése miatt indítanak egy Fidesz közelinek mondott cég ellen. Csakhogy a vádak egyikét a házkutatást elszenvedő, másikát a sértettként megnevezett cáfolja. Mire kiderül, hogy nincs ügy, az akcióban már lefoglalják a magánvállalkozás összes információhordozóját, számítógépét és szerverét, hogy esélye se maradjon védekezni. Azóta a hivatalos források már a kormányzati gerincvezeték elleni támadással traktálják a nyilvánosságot. (Ellenőrizze, aki tudja...)

Őrült a beszéd, de van benne rendszer. És hetekig tartja majd fogságban a honi nyilvánosságot. Dologidőben.

Épp ezért érdemes feltenni a kérdést, hogy a botrány kinek az érdeke.

A súlyos válságban evickélő, pozíciója megtartásáért küzdő miniszterelnöké, vagy a közvélemény-kutatások szerint ma hatvan százalék fölött álló Fidesz-elnöké? És az is meggondolandó, hogy szenved-e bármelyikük olyan súlyos betegségben, amely miatt jól megfontolt érdekei ellen cselekszik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vissza a múltba
  2008-09-20 21:26:26, szombat
 
  Vissza a múltba

Augusztus 20 - Szent István ünnepe? Kinek? Mert a magyaroknak biztosan nem!
Soltész Mónika - 2008.08.25 11:51

Tudjuk a történelmet mindig a győztesek írják. De, mégis! Meddig hajbókolunk és ünnepeljük még a magyar nép árulóját Vajkot? Mikor ébred végre fel a nép?

,,Bizánc nem akar több adót fizetni, ezért szövetséget köt a német-római császársággal, majd megvesztegeti Gyulát, aki Hierotheosz püspököt és hittérítőt szabadítja rá a magyar népre, aki többek közt lányát, Saroltot is megkereszteli... a kapzsi Gyula vezér lánya Sarolta úgy gondolja, hogy a vezetés nem az Árpádokat, hanem őket, a Gyulákat illette volna meg.... s ehhez szövetkezik ősi ellenségünkkel Ottó német császárral... kitalálják, hogy csupán a ,,pogány magyarságot" kell keresztény hitre téríteni és behódoltatni Rómának, a pápának... Géza felesége nyomására szövetséget is köt... hiába jelöli ki Géza még életében Istvánt utódául, a magyarok feletti főhatalomnak már a Taksony-Géza uralomváltás idején vissza kellett volna szállnia az árpád-leszármazottak első ágára, Tarkacsu vonalára, hisz vérszerződés köttetett, esküt tettek a vezérek, s tudjuk aki az eskühöz hűtlen lenne azt örök átok sújtsa ... ezért Géza halálakor Koppány bejelenti igényét a fejedelmi posztra... a rendnek vissza kell állni... Sarolta vagy Koppány felesége lesz vagy meghal, nincs más választása, őt is köti az ősi eskü, a szeniorátusi elv, az öröklési rend, óvni kell a szokásokat... ám Sarolta büdös szkítának nevezi Koppányt, hataloméhe Ottóval fenyeget aki kész érte megharcolni, s aki a pápa támogatását élvezi... Sarolt akar fejedelem-asszony lenni, de nem látja a balga nő, hogy csupán eszköz, Bizánc, a kereszténység eszköze ő... vissza kell álljon a régi rend Géza halála után... de a kereszténység meg akarja fékezni a magyarokat, rájuk akar kényszeríteni egy dogmát... Sarolt e mögé bújik, de közben hatalmat akar... a kígyó... a törzsiség, az viszi előbbre a hun-magyar birodalmat, ez az alapja a nagy Magyarországnak..."

István (Vajk keresztségben kapott neve ) király (testvérei legyilkolásának bére, címe) törvényeivel a keresztény tanításokat az állam minden alattvalójára kötelezővé teszi. Nevéhez tíz egyházmegye megszervezése kötődik, ezek élén érsek, illetve püspök áll. A keresztény tanítás a királyság legszilárdabb bázisává, a megtelepült társadalom mindennapi életének megtartó erejévé vált...

A kereszténység olyan volt 1000-ben a magyaroknak, mint amikor betelepül egy idegen a családba, és kitagadja a családból a szülőket, s ezt a szülő-kirekesztést, anya-megtagadást, árvaság-hitvallást a családban megmaradt utódok számára kötelezővé teszi.

Emlékezzünk augusztus 20-án, hogy Vajk idegen zsoldosokkal mészároltatta le saját véreit, testvéreit!

S mi magyarok ezért hajbókolunk? Ezt ünnepeljük?

Minden csatornán az István a király köszön vissza ránk? Mikor fogjuk már fel végre az igazi mondanivalóját?

A hun-magyarok nem gyökértelen hazaárulók, hiszen Attila vére csörgedezik ereikben...

Bővebben olvashatsz még a http://ezoteri... http://ezoteri... oldalakon.


Soltész Mónika rovata (solteszmonika.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Országos Mentőszolgálat es
  2008-09-20 21:10:54, szombat
 
 
Az Országos Mentőszolgálat esélyegyenlőtlensége

Lassan két éve már, hogy az Országos Mentőszolgálat profilt váltott és ezzel esélyegyenlőtlenséget hajtott végre. A vidéki mentőállomások (kisvárosok) dolgozói voltak az un. szolgálatvezetők. Őket szakmai felkészültségük és rátermettségük miatt alkalmazták a bejövő segélyhívások fogadására.Ez egy felelősségteljes és kiemelten megterhelő munkakör volt. A bejövő hívások regisztrálása, a vonuló mentőegységek irányítása és koordinálása tartozott munkakörükbe. A betegszállítások szervezése, kapcsolattartás a társszervekkel mind olyan feladat volt, mely jelenleg pótolhatatlan űrt képez ezen mentőállomások életében és működésében. A mai helyzetben a vidéken élők szemében a mentőszolgálat elveszítette presztizsét, személytelenné vált és véleményük szerint nem számíthatnak a mentők gyors közreműködésével.

//Az alkotmány kimondja a magyar állampolgárok testi és lelki egészséghez való alapjogát!
Ha esélyegyenlőtlenséggel nézünk szembe, azt az ombudsmannak kikell vizsgálni és megfelelő lépéseket kell hoznia ennek kiküszöbölésére!//

A politikai és nem szakmai döntések árjában kialakítottak régiós központokat, és az egész megye irányítása egy központból az Irányító Csoportokból történik jelenleg. Megjegyzem,érthetetlen számunkra a régió,hiszen az alkotmány nem ismeri el a régiókat mint közigazgatási rendszert.

A szolgálatvezetők továbbra is dolgoznak, nem vesztek el az átalakítások során, felvételt nyertek a régiós ill.megyei irányítóközpontokba. Az egy másik történet, milyen megalázó és diszkriminatív pályáztatással és meghallgatások sokaságával jutottak el a munkahelyük megőrzéséig. Jelenleg sem tárgyi sem szakmai tényezők nem igazolják az Irányító csoportok kialakításának szükségességét. Sőt!! A dolgozók utaztatása miatt több millió ft kerül kifizetésre. Holott ugyanazt a munkát végzik mint annak előtte csak lakhelyüktől távol. A megmaradt mentőállomásokon, ahol 2006 decemberéig működött a szolgálatvezetés rendszere, ugyanúgy megvan a helyiség, a telefonösszeköttetés, a technikai háttér a rádióforgalmazás lehetősége.

Az új nyugatmajmoló és milliárdokat felemésztő felesleges program vezetésére,ennek eredményeképp lett főigazgató helyettes Dr Simon Marianna, aki régiós orvosigazgatóból lépett előre. Takács Zoltán több éves áldásos,főigazgatói tevékenysége után vitte tovább a romboló programot!Egy személyben teszem felelőssé a kialakult káoszért és a hazugságokért. Nem mer a dolgozó szemébe nézni és üldözi mindazokat akik nem értenek vele egyet és kritikával élnek az OMSZ-al szemben. Az új rendszer beveztésének időpontja 2007 januárja volt, ami a mai erdmények tükrében hazugság volt. Ma Magyarországon a kiépítetlen technikai és információs háttér hiányát minden állampolgár a saját példáján is láthatja. A hírközlés jelenleg a kivonuló személyzet és az irányítás között mobiltelefonok segítségével történik. Ez a legkézenfekvőbb és a leggyorsabb legmegbízhatóbb megoldás.

Akkor miért ez a több milliárdos beruházás? Kinek az érdekei diktálnak jelenleg az OMSZ-nál.

Lehet itt félretájékoztatni a társadalmat mindenféle szöveggel, hogy majd és milyen korszerű lesz. Nem igaz, ez szemfényvesztés. Eltelt 2 év és semmi! Az EDR-ről dicshimnuszokat zengő vezetés nem látja amit az itt dolgozók igen. A rendszer nincs kiépítve és nem is lesz, hiszen a főigazgató visszamondta a kiírt tendert. Kénytelen volt visszavonni a fent említett tendert, hiszen a korrupcióba keveredett neves cég végezte a szereléseket. Azóta se új kiírás sem további fejlesztés nem történt!Jelenleg az OMSZ nem képes vidéken a feladatát ellátni ez meggyőződésem.

Hogy miért van esélyegyenlőtlenség??

Egy vidéki város mentőállomásának régi dolgozója már ismerte a környékben lakók problémáit. Ismerte a bejelentők minden panaszát és könnyen meghozta döntését a segéyhívások, bejelentések után. Minden esetben gyors, szakszerű döntést hozott és a mentőt kiindította a helyszinre ahol gyors beavatkozásnak köszönhetően a sérült, beteg emberek nem, vagy csak nagyon kis százalékban szenvedtek egészségkárosodást. A mechanizmus, jól bevált és évtizedeken át tartó precíz munka, a mentődolgozókat a lakosság elismerése övezte.

A bejelentés közben (akkoriban még) a szolgálatvezető felírta a menetlevélre, kihez, hova kell menni és a bejelentővel történt beszélgetés után azonnal kiindította a megfelelő mentőerőt a helyszínre. Nem volt tétlenkedés, nem volt időveszteség. A kiérkező és hangsúlyozom az időben kiérkező mentő több embertársunknak adta vissza az életét, stabilizálta állapotát vagy helyben egészségkárosodás nélkül gyógyított. A reanimációk többsége sikeres volt, és a beteg gyógyintézetbe jutott. Ma a környezetemben egyetlen sikeres újraélesztés nem történt, köszönhetően a sok információcserének és a szervezetlenségnek.

De ennek ma már vége!

Jelenleg a megyei központokban megegyező, hajszálra ugyanez a munkamenet. De mivel a vidéki állomások segélyhívást sem fogadnak, ezért minden telefonon kért segítség ide fut be. (megjegyzem csak a szolg. vezetést vonták össze, az állomásokon a kocsipark és a személyzet megmaradt)

Itt ezen központokban, fogadják a hívást de mivel minden hívás ide fut be, ezért először kikell kérdezni a bejelentőt a helységről, történtekről. A megyei központokban ülő irányítóktól nem lehet megkövetelni, hogy a megye vagy régió összes települését vagy utcáját fejből tudják. A kérdezési sémák miatt és a helyismeret hiánya miatt ismét csak percek telnek el és ez csak az első lépcső!! A megismert információkat adatfelvételi adatlapon kell rögzíteni.

Majd,és itt van szakmaiatlanság!! Át kell adni a feladatot a kompetens mentőállomásnak. Ott újra rögzítik, összekészülnek és kivonulnak. Az idő a drága idő csak fogy. És annak aki vidéken lakik, aki tudja, érti miről írok, esélye sem lesz egy infarktust egy strokot egy közúti balesetet károsodás vagy halál nélkül átvészelni. Több esetről is tudok amikor a mentő információcserék és feladatátadás megnyúlt ideje miatt már nem tudott segíteni a bajbajutotton. A hozzátartozók pedig hallgatnak, beletörődtek szerettük elvesztésébe. Naponta sok tucat feljelentés jön országosan, de egyet sem tartanak méltányosnak a kivizsgálásra.

És megint a vidékieket sújtja a pozicióhajhászás az esztelen összevonás és a szakmaiatlanság. Sajnos ez van, ezt tették.

Mig a nagyvárosokban változás ezügyben nem történt, ezért az ott lakók életbenmaradási esélyei nem korlátozódtak. Sőt a statisztika szerint jobb esélyeik vannak, hiszen több irányító van és gyorsabb a reagálás. A mentők szerint a nemzetközi szintet kellene teljesíteni a 15 perces kivonulási időkkel. Az OMSZ szerint ez 79%-ban realitás jelenleg. Csak ebben egy baj van!

Átlagot számítanak és nem választják szét a vidéket és a nagyvárosokat.

Mert van olyan ahova 5 percen belül mindig, és van ahova fél óra alatt sem ér ki a mentő egyszersem a beteghez. Ezek a tények! És ha figyelembe vesszük a fent említett káoszt és tarthatatlan helyzetet akkor érthető miért hazudnak folyamatosan a médiának.

Tűrhetetlen és iszonyatos, hogy ezen rendszernek köszönhetően a mentők, 1km-es távolságra is 6-8perc alatt érnek ki vidéken. A hangrögzítő berendezés is erről tanúskodik. Csalással és kozmetikázással kénytelenek az irányítók dolgozni, felső utasításra. Ezzel hivatalos irat hamisítását hajtják végre! Az érthetőség kedvéért!

12h15-kor bejelentés, adatfelvétel, kikérdezés! (1,2,3perc) Átadás vidéki állomáson dolgozónak telefonon, adatlapkitöltés újra, megbeszélés, készülődés, kivonulás! Ennek ideje szintén 2, 3, 4 perc. A hivatalos papiron pedig a kivonulás 12h17-kor megtörtént!!! És eltelt közben 7-8 perc. Remélem érthető mindenki számára!

A régi és normális körülmények között, ez 2-3 perc volt bejelentéstől számítva.

Semmi esélye az életbenmaradásra annak a személynek aki a mentőállomástól akár 2 km-re szenved egészségkárosodást. Az ARANYÓRA /GOLDEN HOUR/ ezt tanították régen, a kivonulás gyorsasága életet menthet. Az OMSZ alapelve volt!Hova lett ebben a megalomán, cezaromán érdek és pozicióhajszoló rendszerben. Az OMSZ közpénzből és több mint 20 milliárdból működik évente az emberekért-betegekért! Jelenleg már nem számít semmi, főleg nem az emberi és erkölcsi tényezők.

Nagyon dühös és csalódott vagyok ezek miatt. Sajnos nem változtatnak és nem is akarnak. Pusztuljon a vidék és vele az emberek is. Mi ez ha nem vértelen népirtás??

Erre nincs és nem is lehet semmiféle elfogadható magyarázat!!!!!

(olvasónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Program chartárs menetelőknek!
  2008-09-20 21:09:56, szombat
 
  Program chartárs menetelőknek!

2008.09.20, 15:51 Nemzeti Hírháló

Most (2008. szeptember 20.-án 15 óra 30 perckor) amikor e sorokat írom, már bizonyára megkezdődtek a nagy chartársak pest-budai rendezvényei. Amikor nemsokára a budaiak átvonulnak a Lánchídon, meglehet egy percre megállnak majd, és néma főhajtással emlékeznek meg az 1919-es tanácsköztársaság fővárosi mészárlása egyik helyszínének polgári áldozatai előtt, a rájuk emlékező volt fémtábla helye közelében. (A táblát 1945 után levették a folytonosság jegyében. Nyilván a kirekesztés és az emberi szabadságjogok védelme érdekében.)
A pestiekkel találkozva, a tervek szerint, az Akadémia utcán vonulnak végig. Úgy vélem illő néhány percre megállniuk a17-es számú ház előtt, ahol annak a bizonyos "egypárt"-nak a központja volt, szintén a folytonosság jegyében.
Ha belépnének a földszinti előtérbe, talán még megláthatnák azt a gyönyörű faburkolatos szobát, ahonnan Rákosi Mátyás a magyar dolgozók millióinak édesatyja küldte a konstrukciós perek áldozatait a sityóra. Később, kevésbé zaklatott időkben, minő véletlen(!) ott dolgozott a televízió irodalmi és drámai főosztályának vezetője. Helyben a téma, van mit drámai bonckés alá venni. De térjünk vissza a politikai szférába!
Az épülethez egy időben köze volt egy bizonyos Nagy Imre nevezetű (az 1956-os sajnálatos események során) miniszterelnöknek is. Ezt az elvtársat a folytonosság, a kirekesztés és az emberi szabadságjogok jegyében 1958-ban elvtársai felakasztották, és arccal lefelé temették el. Ez az elvtárs egyébként 1953-ban az "Új szakasz" című beszédében (amelyet mai chartárs elvtársainak is, ha már éppen arra járnak, meg kellene szívlelniük) így fogalmazott: "...a helyzetért a felelősséget a maga teljességében a párt vezetésének kell vállalnia. Azt terheli a kizárólagos felelősség, mert...elhibázott politikája, valamint megvalósításának helytelen módszerei és eszközei egyre veszélyesebben aláássák a társadalom normális alapjait... azokat az elveket és szabályokat, amelyeknek tiszteletben tartása és megőrzése nélkül modern emberi társadalom nem állhat fenn...a párt- és állami vezetés esztelensége, politikai vaksága miatt egyre bizonytalanabb, hol tudunk majd megállni. A pártvezetés jelenlegi elhibázott politikája és embertelen módszerei vezettek oda, hogy ma kétségek és bizonytalanságok mardossák a társadalom legszélesebb rétegeit. Akik nyitott szemmel és nyitott füllel járnak, látják és hallják, hogy a kalandorpolitika, mint hajtja kétségbeesésbe a népet, hogy a meghasonlás, mint keríti hatalmába..." az embereket.

Wéber Tünde
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Demokrata CHARTÁSAIH
  2008-09-20 21:05:42, szombat
 
 
A Magyar Demokrata CHARTÁSAIHOZ!



Idefigyeljetek, Hím- és Nőnemű Lények! (Jobbik esetben!) Magyarok és más népcsoportok leszármazottai! Oktalan Tiltakozgatók!



Köztudott, -ha eddig Ti nem tudtátok most ide írom- Isten malmai az emberiség léte óta lassan őrölnek. Szomorú tapasztalásunk, hogy ez alól nem képeznek kivételt, a mai közéletünk történései sem. L(



Amint megtapasztalhattuk, szervezőitek, megalapítóitok által, megint baklövésre kényszerít Titeket, az elvakult túlbuzgóság. No, meg az évszázados szokás szerinti megfelelési kényszer. A gond csak az, hogy mindig a rossz oldalon állók szerinti irányvonal csapdájában vergődtök, Ti is, mint dicstelen elődeitek. Manapság éppúgy, mint a 92-es esernyős műriadalom idején tettétek. Hát semmit nem vagytok képesek tanulni a történelmi múltból? Sem a másén, sem a saját károtokon? Mit akartok elérni ezzel a műfelháborodási kényszermozgalommal, amely tele van féligazságokkal, álhír terjesztéssel, rágalmakkal és csúsztatásokkal. Ti tényleg vakok vagytok és süketek, vagy magatok sem tudjátok, egyáltalán kik és mifélék?



Nem szégyellitek magatokat, felnőtt -sokan tanult- ember létetekre, hogy ilyen galád, hamis kicsengésű pánikkeltés részesei vagytok, nem először. Hát, hogyan képzelitek Ti ezt, meddig lehet még feszíteni a húrt? Mire, hová akartok kilyukadni? Kinek az érdekében? Szoktatok Ti gondolkodni néhanapján? Nem kevesen, velünk együtt éltétek át a diktatúra évtizedeit. Ilyen könnyen elfelejtitek a módszereiket, a bűnös korszak zászlóvivőit és kiszolgálóit. S a belőlük táplálkozó utódaik kontraszelektált ivadékait és ,,kisded" játékaikat? (Lásd. 2006. okt. 23).



Ha olyan vicces korszakot élnénk meg, el lehetne intézni a viselkedésetek célját, egy EJNYE-BEJNYÉVEL! De nem olyan időket élünk. Ti ezt képtelenek vagytok fölfogni? Meddig akarjátok még a bűnben fogant hatalom birtokosait ajnározni, ostobán támogatni, felelőtlenül KISZOLGÁLNI?



Ne játszatok a tűzzel! A nép nem felejt. Hiába is próbálják a fennálló látszatdemokrácia élharcosai, a média többségének támogatásával ráerőltetni a lakosságra, a birkatürelmet! Nem fog nekik sikerülni. A pohár már csordultig telt, paraszthajszálon múlik, hogy a kiömlő képletes víztömeg, elárasszon mindent. Veletek együtt! Megéri ez nektek? Nem gondoljátok, hogy nagy árat fizettek majd a kollaboráns tetteitekért. Hiába éltek rövidlátó módon csak a mának, a nap holnap is fölkel, bármennyire is reménykedtek benne, hogy a föld túloldalán marad, életetek végéig. NEM! NEM! NEM! A nap bizony előjön hajnalonként, minden 24. óra elmúltával. Ne reménykedjetek hát az öröklétű HATALOM megtartásában. El fogjátok azt veszíteni s a bűnösök elnyerik méltó jutalmukat. De csak azok! Hiába riogat mindenkit rövidlátó bálványotok, hogy a borzadály korszaka következik be egy NEMZETI ÉRDEKŰ kormány és Parlament eljövetelekor. Nem úgy lesz az, ahogy Móricka -önmagát folyamatosan leleplező alteregója- elképzeli, hanem /az IGAZSÁGOSSÁG jegyében/, a Ki mint vet, úgy arat!- bölcs közmondás tartalmi súlyának eredményeként, törvényszerűen rendeltetik majd el minden, a NÉPAKARAT jóvoltából. Ez így fog történni!



Szálljatok hát le a földre, mihamarabb! Hagyjátok abba a szemfényvesztő, önveszejtő ábrándozást, a KÖZVÉLERMÉNY -ideértve a hazait és a nemzetközit- félrevezetését, a hazugságok terjesztését. Álljatok az IGAZSÁGOT képviselők mellé, amíg nem késő!



/Péteri Attila Árpád/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békemenet
  2008-09-20 16:52:19, szombat
 
  Ugró Miklós: Békemenet
2008. szeptember 20. 10:19



MNO

Ugró Miklós:

A kormány csak annyit tud, fölösleges tovább ígérgetnie meg magyarázkodnia, helyette inkább kifogásokat gyárt, aminek legegyszerűbb módja, ha bűnbakot keres, és arra fogja az egész boldogtalanságot. Mert mindenről a rendpárti többség antidemokratikus, kirekesztő, intoleráns, rasszista, gyűlölködő, nacionalista hajlama tehet, amiatt nincs organikus roma értelmiség, a sajátjait felemelni vágyó, példaadásra alkalmas réteg, nincs munkahely, megélhetést biztosító közmunka, jövőt ígérő iskoláztatási program, a beilleszkedés reményével kecsegtető oktató, felvilágosító tevékenység. A rendpárti többség türelmetlensége - aminek a Magyar Gárda csak a szélsőséges manifesztációja - hibáztatható, hogy a roma lakosság egyre szegényebb, kiszolgáltatottabb, elkeseredettebb, s egyre távolabb kerül a felzárkózás lehetőségének még a feltételeitől is. Kényelmes megoldás az emberi élet reménye helyett ellenségképet adni.

(Magyar Nemzet, 2008. szeptember 20.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.