Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Kenyér és cirkusz kell a népne
  2008-09-22 22:09:53, hétfő
 
 

Graveyard at Maximum :

Cirkusz

Kenyér és cirkusz kell a népnek
Bolond világban elveszik a lényeg
Édes álmok édes évek
Hol vagytok ma már
Különös dolog furcsa érzés
Várni mindig a világ végét
Látni azt hogy bármi jön
Mindig a bolond lesz a király

Édes élet édes évek
Rombolni várost megölni embert
Isten nevében
Nincs ennek értelme kérem

Hazug eszmék vicsorgó népek
Minden értéket elpusztító gépek
Oda a szeretet meghalt a béke
Néhány óra talán és itt a világvége

Kicsi a világ nincs benne hely
Hülye embernek lenni-e kell
Rombolni várost megölni embert
Isten nevében
Nincs ennek értelme kérem

Okosok mennek de jönnek az újak
Az életünkbe mindig beleszólnak
Egy új mutatvány kellene
Valami új szenzáció
Valami őrült nem épeszű
Valami édes vagy éppen keserű
Amitől érzed a szíved újra dobban
A véred újra forr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társadalompolitikai tanácskozá
  2008-09-22 22:07:05, hétfő
 
 

RENDSZERKORREKCIÓT A MEGÉLHETÉSÉRT



címmel



A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal



Társadalompolitikai tanácskozást rendez 2008. szeptember 29-én (hétfőn) délelőtt 10-13 óra között a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának dísztermében (Budapest, VIII. Reviczky utca 4/C).



Önt és T. Szervezetét meghívjuk a rendszerkorrekciós tanácskozásra, és arra kérjük, mozgósítsa rá a környezetéhez tartozó társadalmi szervezeteket és szakszervezeteket is



Előadásaink:



1. Bérek, jövedelmek, megélhetés. Előadó: Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének Elnöke

2. Időszerű-e kiigazítani a rendszert? Előadó: Pozsgay Imre

3. Rendszerkorrekció és állami újraelosztás. Előadó: Bogár László professzor

4. Kényszerből dolgoznak-e a nők? Előadó: Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány Elnöke

Bevezeti és a tanácskozást vezeti: Simó Endre



Az előadásokat rövid korreferátumok követik, majd a társadalmi szervezeteké a szó.



A tanácskozás végig nyitva áll a sajtó előtt. Befejezésekor összefoglaló sajtótájékoztatót tartunk a helyszínen.



Kérjük, jelezze részvételi szándékát az alábbi címen:



szocialisforum@gmail.com



vagy a 06 30 5927371 tf számon



Az MSZF SZK 2008. június 20-án Rendszerkorrekcióval és társadalmi összefogással a válság leküzdéséért címmel megtartott konferenciájának anyagai letölthetőek a következő címről:



http://partfuggetlen.hu/Civil/Magyar_Szocialis_Forum/index.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A volt igazságügy miniszter és
  2008-09-22 21:51:59, hétfő
 
  A volt igazságügy miniszter és a postaládába dobott CD

2008. szeptember 22., hétfő 21:47 InfoRádió

Dávid Ibolya furcsának találja, hogy a lehallgatási üggyel kapcsolatban az ügyészség eddig nem kérdezte tőle, miként jutott hozzá a rögzített telefonbeszélgetéseket tartalmazó felvétel. Az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az otthoni postaládájában találta a CD-t. Dávid Ibolya irracionálisnak nevezte a Republikon Intézet tanulmányának azon megállapításait, amelyek szerint, amióta az MSZP egyedül kormányoz, a parlamenti interpellációk esetében jóval több támogatást kapott az MDF-től, mint az SZDSZ-től.


1
A lehallgatási üggyel kapcsolatban Dávid Ibolya elmondta: senki sem kérdezte meg, hogyan került hozzá a lehallgatott telefonbeszélgetéseket tartalmazó CD. A politikus hozzátette: az otthoni postaládájában találta azt.

Az MDF elnöke furcsállja, hogy az üggyel kapcsolatban az ügyészség semmilyen kérdést nem tett fel neki. Mint mondta, a felvétel alapján valamilyen bűncselekmény biztosan megvalósult, vagy magántitoksértésről vagy államtitoksértésről van szó. Dávid Ibolya elmondta: megbizonyosodott róla, hogy a felvétel valódi.

A pártelnök irracionálisnak nevezte Republikon Intézet tanulmányának azon megállapításait, amelyek szerint, amióta az MSZP egyedül kormányoz, a parlamenti interpellációk esetében jóval több támogatást kapott az MDF-től, mint az SZDSZ-től. A Republikon Intézet elemzése szerint Dávid Ibolya és Vas János leginkább úgy segítette a kormányt, hogy távol maradt a szavazástól. Az MDF elnöke minderről az InfoRádióban elmondta, az intézet hat hetet ragadott ki, és ezen belül is csak az interpellációkra koncentrált.

Dávid Ibolya szerint a cél az volt, hogy eltereljék a figyelmet az SZDSZ tevékenységéről, azon a napon látott ugyanis napvilágot a felmérés, amikor az SZDSZ nem szavazta meg a parlament feloszlatását. Az elnök arra is rámutatott, hogy a szabad demokratáknak más takargatnivalójuk van, példaként azt az ügyet hozta, amikor 2000 vasúti kocsit valakik roncsként értékesítettek.

Mint mondta, valószínűleg "buta kérdés" volt az interpelláció tárgya, ezért inkább fontosabb ügyekkel foglalkoztak, például bizottsági ülésen vettek részt.

Dávid Ibolya hangsúlyozta az adótörvények és költségvetés megszavazásával kapcsolatban, hogy az MDF ellenzéki párt, ezért az európai szokásoknak megfelelően soha nem szavazza meg a kormányprogramot és a költségvetést. Szerinte éppen azért akar az SZDSZ a szakértői kormányt, hogy ellenzéki pozícióból megszavazhassa a költségvetést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Budapest Szabadság téri Ref
  2008-09-22 21:48:27, hétfő
 
 

A Budapest Szabadság téri Református Egyházközség Presbitériuma Elnökségének nyilatkozata



Tóth Gábor - állítása szerint templomba járó - budapesti rendőrfőkapitány felebarátai elleni hamis tanúbizonyságot tett a Hír Televízió 2008. szeptember 21-i Kontraszt című műsorában.
2008. szeptember 20-án, az este 18 órától kezdődő, a magyargyűlölet áldozataira emlékező istentiszteletünk alatt a Hazatérés Temploma területén tartózkodókkal szemben - a budapesti rendőrfőkapitány állításaival ellentétben - a rendőrség fenyegetően lépett fel, gyermekekre, nőkre és idősekre való tekintet nélkül egyértelműen megfélemlítő jelleggel, mely intézkedés mintegy egy óra hosszan tartott. Ez alatt a templomi - fedett és három oldalról zárt - előtérbe könnygázt fújtak be.
A templomi előtér lépcsőjén tartózkodók semminemű rendbontást nem követtek el, ennek ellenére a rendőrség illegális tüntetésen való részvétel miatt távozásra szólította fel az egyházközség tulajdonát képező templomlépcsőn menedéket nyert törvénytisztelő állampolgárokat. A rendkívül agresszív hatású gáz a templom zárt légterébe is bejutott, több hívünk rosszul lett, s szorult elsősegélyre. A rendőrség törvénytelen fellépése súlyosan megzavarta az istentisztelet rendjét, ezzel is megsértve a magyargyűlölet áldozatainak emlékezetét.
Az egyházközségünk a fentiek alátámasztására fotó-, videó-, és hangdokumentációval rendelkezik.
A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal felé az egyházközséget ért alkotmányos alapjogsértések miatt a büntető feljelentést megtesszük.

Budapest, 2008. szeptember 22.

Az elnökség nevében:



Witzl Antal sk. Ifj. Hegedűs Loránt sk.
műszaki gondnok lelkész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor én mit tegyek mostan?
  2008-09-22 21:35:44, hétfő
 
  Akkor én mit tegyek mostan?



Képtelen vagyok a két alábbi kérdésre választ találni:



1.) Kimenjek-e bármiféle tüntetésre? Részt vegyek-e olyan nemzeti megmozduláson, amely számomra, lelkiismeretem számára vagy mondjuk így: megítélésem szerint a nemzetem, fajom előnyére szolgál?

Mert ugyebár: ha kimegyek és tüntetek, a saját, tehát a nemzeti oldalon állók jórésze így dohog majd:

,,Minek ide kimenni, mindig ugyanazt a kétszáz (jó esetben!) pofát látjuk és ugyanazokat a rendőrpofákat a szembőli oldalon." A szomszéd pedig otthonmarad, de azért tiszteli az igyekezetemet. Mialatt én agyonfagyok helyette is, ő addig csak a maga részére termelő: (értsd: a házhoz pénzt hozó) munkát végez és legurít egy-két sört. Tévénézés közben elmereng, hogy a nép sora mily' mostoha.



2.) Ha kimegyek tüntetni, akkor is van legalább két választásom:

- elkapnak és előállítanak. (Ez abból áll, hogy jobb esetben rögzítik az adataimat /amelyek a Tel-Aviv-i archivumokban amúgyis rögzítve vannak már régóta - adatvédelmi biztosunk jóval az összes személyi adat kijuttása után gyengéden tiltakozott is, de tisztes, úri módra, mert nem szabad megsérteni más államok érzékenységét, hát nem igaz?/ - rosszabb esetben eljárást indítanak ellenem).

- Igenám, de akkor az é n oldalamon állók 50%-a nem áll mellém, hanem kineveznek ügyeletes baleknak, mer' hogy mér' fogatom le magam, legyek ügyesebb máskor...régi mondás: szemesnek áll a világ, no!



- A másik választás, hogy igen ügyes vagyok, mindig kint vagyok, láttatom is magam, kicselezem a dorongokat, nem kapnak el soha, vagy ha mégis, feltűnően hamar engednek ki a kasztliból. Régi mondás: szemesnek áll a világ, no!



- Igenám, de akkor viszont az é n oldalamon álló nemzeti emberek 50%-a nem áll mellém, mert látják, milyen ügyesen cselezek vagy briliáns szófordulatokat használva kivágom magam a feljelentések alól, és ez is szörnyen gyanús lehet. Többen máris tudni vélik, hogy a Tanácsköztársaságban egyik ősöm tevékenyen dolgozott, de hogy én legalábbis az 1990-es úgynevezett ,,rendszerváltozás" idején lázas igyekezettel varrtam vissza férfiasságom hiányzó előbőrét.



Tudom, írásom elolvasóinak 50%-a most elítél ilyetén megnyilvánulásom miatt; és

tudom, írásom elolvasóinak 50%-a egyetért velem.

Az a bizonyos vizespohár félig tele vagy félig üres.



Tehát úgy határoztam: nem hallgatok a súgásokra, megmaradok amellett, amit a lelkiismeretem diktál.

Továbbra is részt fogok venni demonstrációkon, de senkire nem hallgatva, majd magam döntöm el, melyiken.



(Czékus Jób Nemzeti Hírháló)

*******

A Hazatérés Templomában történtek példáján akkor én most odamegyek a zsinagógába 40-50 rendőrrel, és a zsidókat befújom könnygázzal. Mit szólna az RTL Klub? MIt szólna a Tv2? MIt szólna a politika?



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A Charta kimúlt, ismétlen kimú
  2008-09-22 21:34:34, hétfő
 
 
A Charta kimúlt, ismétlen kimúlt!
A "Dülledt szemű, mesebeli tojószárnyas"-ról, és a Hazatérés templomáról.

Ennyi volt. Az "eredményt" borítékolni lehetett. Nem történt változás, mi is történt volna az utcai csetepaték után? Természetesen semmi. Könnygázt dobtak a református Hazatérés Templomába, ahol éppen mise zajlott. Nem baj, a ballib tévék erről is hallgatni fognak. Cigányok kimostak egy Árpádsávos zászlót. Biztos élvezték a Dunát, ritkán látnak vizet. Provokáció, provokáció háttán. Négyfelvonásos - vonulásos - színdarab. A zsidó Iványi Gábor pedig a kudarcba fulladt Chartás tüntetés szónokaként a Turul madarat "Dülledt szemű, mesebeli tojószárnyasnak" nevezte. Nem tudom mit szólna, ha valaki a menorát műpénisznek nyilvánítaná.

Ezidőtájt a Magyar Gárdát is kikezdte a sorvadás. Pontosabban a titkosszolgálati akciók, beépített emberek munkája "eredménye" lassan beérik.
Hát itt tartunk. Gyurcsány pedig továbbra is kormányfő. Minden ilyen előre borítékolható jobbos - NBH által szervezett- akciónak ez a célja: hatalomban maradni. A hasznos hülyék pedig örömmel csatlakoznak.
A Charta tehát kimúlt, azonban létrejött a már címében is provokáló "Tarka magyar" nevű szélsőséges, liberális képződmény, meggyalázva a Nemzeti Dalt.
A hétvégén mindenről szó volt, amiről nem kellett volna szólni. Egy dologról hallgatott mindenki: a rekordideig "kormányzó" Gyurcsányról, és annak tehetségtelen, aljas kormányáról.
Kedves jobboldaliak, nemzeti érzelműek, radikálisok: itt az ideje a fontos dolgokkal foglalkozni!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező meghallgatni!!!
  2008-09-22 21:31:54, hétfő
 
 

Egy barátom küldte:



Adjon az Isten!

Szerdán Budaházy a Szentkorona Rádióban Posta Imrével (az őrezred egykori, majd kirúgott pszichológusával) beszélgetett.



Döbbenetes dolgok hangzottak el a zsidók magyarországi térnyeréséről és beépüléséről, továbbá 2006 őszén történő agresszív beavatkozásáról.



Kivágtam a műsorból egy néhány perces részletet. Hallgassátok meg, kötelező darab.

Küldjétek tovább ismerőseiteknek.



A teljes műsor letölthető itt:



http://szentkoronaradio.com/letoltes/budahazy/2008_09_17_20080917-budahazy-vendeg -posta-imre



Szebb jövőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-közeli állásponton a cion
  2008-09-22 21:29:18, hétfő
 
  MSZP-közeli állásponton a cionista Fidesz: a "zavargások" zavarják őket, nem az antimagyar tolvajrezsim és a templomlövetés
2008-09-22. 20:54

A szocionistákat árulásaival és dilettantizmusával hat éve hatalmon tartó likudista Fidesz szerint a kormány közrendről szóló törvénymódosító csomagja a zavargásokat nem fékezi meg, és több ponton alkotmányellenes. A magyarok védelmében egy szót sem szólt az operettellenzék, azaz a lényeget illetően a Gyurcsány-rezsim álláspontját osztja.

Az MSZP nem tartja konzekvensnek a Fidesz álláspontját, az SZDSZ támogatja a "jogvédő" jellegű törvénymódosítást, amely nem korlátozza a szabadságjogokat (magyarán a jogkorlátozást támogatják - a szerk.), míg Rogán Antal, a tüntetésekkel leginkább érintett V. kerület volt KISZ-titkár, szintén hazaáruló polgármestere sem a Hazatérés templomát ért törvénytelen, magyarellenes és alkotmányellenes ÁVH-s gáztámadás és a mérges CR-gáz háborítja fel, hanem "úgy oldaná meg az ügyet", hogy részben az önkormányzatoknak adná a rendezvények engedélyezési jogát, és megemelné az utcabútorok megrongálásáért kiszabható büntetést.

Répássy Róbert, a Fidesz jogi kabinetvezetője szintén nem a rendőrterrort kárhoztatja. A senkiházinak csupán az a baja a tolvajkormány törvénymódosításával, hogy azt "egyáltalán nem tartja alkalmasnak arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt zavargásokat megfékezze", az álellenzéki, cionista politikus szerint ugyanis ez nem elsősorban jogalkotói, hanem jogalkalmazási kérdés. Mint mondta, a hétvégi események is azt bizonyítják, hogy nem a törvények hiányoznak, hanem a "zavargásokkal" szembeni fellépés nem elég hatékony (nem a 2 éve folyamatos ÁVH-s zavargásokra, a kilőtt szemű megemlékezőkre gondolt) hanem szerinte "rendőrség nem tudja igazán megelőzni ezeket az eseményeket". Amelyek érthetően zavarják az egész köztörvényes parlamenti bagázst.

Hogy látszatra azért odapörköljön Gyurcsótányéknak, akikkel rendszeresen összeszavaz, hozzátette: szerinte nem a gyülekezési jogban keresendő a probléma, mert az jelenleg is csak az erőszakmentes gyülekezést engedi, viszont büntet mindent, ami ezen kívül esik. A fideszes képviselő szerint a közrendről szóló előterjesztés több ponton is alkotmányellenes. Mint mondta, szerinte az alaptörvénybe ütközik, hogy a félelemkeltésre alkalmas rendezvény résztvevője szabálysértést követ el, és önmagában a ,,félelemkeltésre alkalmas rendezvény" fogalma is alkotmányellenes.

Érvelése szerint a gyülekezési jog korlátai csak a jog gyakorlási módjára - békés vagy erőszakos - vonatkozhatnak, de a tartalmára nem, mert ez cenzúra lenne. Szerinte formailag is alkotmányellenes a javaslat, mert nem a kétharmados gyülekezési törvénybe, hanem a szabálysértési törvénybe akarják beletenni a korlátozást.

Répássy Róbert ugyanígy alkotmányellenesnek tartja, hogy szabálysértésnek minősítenék a be nem jelentett gyűlés szervezését is, ami szerinte azt jelenti, hogy a ,,gondolatbűn" szintjén kezelik ezt a témát. A fideszes politikus azt is alkotmányellenesnek nevezte, hogy szégyenlistára tennék azokat, akik nem fizetik ki a szabálysértési bírságot - fejezte be a lényeget megkerülő érvelését a magyarokat ért szombati jogsértések ellen egy mukkal sem tiltakozó nyikhaj.

Bárándy Gergely, az MSZP szélsőséges, a szólásszabadságot évek óta korlátozni kívánó, még a pedofilek büntethetőségét is enyhíteni kívánó parazita politikusa azt mondta, hogy az MSZP támogatja a törvénymódosítást, ugyanakkor hiányolta a Fidesz konzekvens álláspontját. A magyarellenes zsidó képviselő úgy vélte: eddig a magyar társadalomban nem voltak kiemelkedő súlyú problémák azok a bűncselekmények, amelyeknél a szaktárca be kívánja vezetni az előkészület büntetendőségét, most viszont azzá váltak.

A nyomorult szerint bizonyos jogszabályokat lehetne következetesebben értelmezni, mind az ügyészségeknek, mind a bíróságoknak másként alakulhatna a joggyakorlata (Értsd: minden alkalommal lecsukatni a nemzeti érzelmű tüntetőket, és továbbra is szabad folyást engedni a brutális cigánybűnözésnek - a szerk.). A képviselő ugyanakkor hozzátette: egy politikus nem szólhat bele a jogalkalmazásba, nem mondhatja azt, hogy szigorúbb büntetést szabjanak ki, csak azt teheti meg, hogy pontosítja a jogszabályt vagy a szankciók mértékét. (Ezzel szemben Bárándy számos alkalommal próbált, komcsi bűntársaival egyetemben beleugatni a bíróságok munkájába is, s az Alkotmánybíróságot is lefikázta amikor az lesöpörte minden ízében alkotmányellenes cionista-cigányfajvédő törvényjavaslatát, amelynek célja a magyarság szólásszabadságának drasztikus korlátozása volt - a szerk.)

Szerinte csak részben a bíróságok hibája, hogy súlyos rongálások miatt szinte súlytalan büntetéseket szabnak ki, súlyosabb büntetés kirovását ugyanis a jogszabályok nem teszik lehetővé. A kormánypárti képviselő kitért arra is, hogy szükségesnek tartanák a gyülekezési törvény módosítását is, többek között a párhuzamos rendezvények tiltásával, a spontán gyülekezés szabályozásával kapcsolatban. (Vagyis ismét a még nyíltabb diktatúra, az egyre több tiltás felé mozdulna a cionista Bárándy - a szerk.)

Rogán Antal, a tüntetésekkel leginkább érintett Belváros korrupt, Fletóval együtt a KISZ-ben szocializálódott és ott funkciót betöltő, korrupt, liberális polgármestere úgy látja, hogy a jelenlegi állapot tarthatatlanná vált, ,,befuccsolt" az eddigi engedélyezési gyakorlat, mert a hatóságok nem nagyon akarják vállalni annak a felelősségét, hogy bizonyos rendezvényre, útvonalakra vagy helyszínekre nemet mondjanak, holott ezt Nyugat-Európában megteszik (Már ahol, hazug Tóni, leginkább csak a cionista irányítású Németországban - a szerk.).

A polgármester további veszélyeket lát az ősz folyamán, mint mondta, "a civilek" (értsd. antimagyar, állami támogatású zsidó és cigányszervezetek - a szerk.) október 4-én tartják tüntetésüket, amelyre egy ellentüntetés következhet, három nappal később óriási lezárások lesznek a NATO-csúcs miatt, majd október 23. következik.

Hozzátette: nem biztos abban, hogy ilyen sűrűségű rendezvénydömping esetében folyamatosan lehet azokat az intézkedéseket alkalmazni, mint amit ezen a hétvégén is alkalmazott a rendőrség, hiszen az V. kerületben is emberek élnek. A polgármester ezért azt vetné fel - ha ez más önkormányzati vezetők támogatásával is találkozna -, hogy az engedélyezés felelősségét hárítsák részben a települési önkormányzatra, hiszen egy választott tisztségviselő, egy polgármester mindig nagyobb bátorsággal mer nemet mondani, mint egy köztisztviselő vagy egy rendőri vezető. Mint mondta, az októberi időszakra ez már nem megoldható, de a következő tavaszi idényben igen. Rogán Antal másik javaslata az, hogy jelentősen megemelné az utcabútorok megrongálásért kiszabható büntetést, ami jelenleg csak néhány 10 ezer forint. Szerinte ezt nemcsak a tüntetések esetére, hanem például graffitire vagy egyéb károkozásra is lehetne alkalmazni. Az ÁVÓS károkozás és a szemkilövető rezsim megfékezésére természetesen nem tett javaslatot a mellékesen hírhedett jogi analfabétának is számító, a drogos, fehérellenes rapzenét kultiváló Rogán.

Gusztos és a Szadesz tárgybéli pofázása nagyjából a Fideszével és a Maszopéval esett egybe.

(MTI-s szutyok korrigálva)

http://kuruc.info/r/1/28460/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ szerint még tovább le
  2008-09-22 20:26:38, hétfő
 
 
Az SZDSZ szerint még tovább lehetne csonkítani a szabadsagjogokat

2008-09-22 19:10 barikád.hu


A "Hazafi"A "Hazafi"Napirend előtti téma volt az Országgyűlésben a szombati "rendbontás". Az igazságügyi tárca államtitkára bejelentette: törvénymódosítást készítenek elő a büntetés elkerülését segítő kiskapuk bezárására.

A szabad demokrata Gusztos Péter a jogalkalmazók felelősségéről beszélt a hétvégi rendzavarásokkal kapcsolatban: "Arra kérjük természetesen az eljáró hatóságokat, hogy alkalmazzák azokat az - nevezzük így - alvó paragrafusokat, amelyek ugyan léteznek a magyar jogrendben, de nem nyúl hozzájuk sem a rendőrség, sem a bíróság, sem az ügyészség, amikor ezekkel az esetekkel szembe kerülnek." (A harcigáz úgy látszik nem tűnt hatásosnak, legközelebb talán éles fegyvert fognak alkalmazni? - a szerk.)

A politikus azt mondta: az SZDSZ kész támogatni minden olyan törvénymódosítást, amely nem jár a szabadságjogok korlátozásával. (Akkor talán ideje lenne lefektetni egy valódi demokrácia alapjait, ahol a szabadságjogokat nemcsak korlátozni akarják, hanem érvényesíteni is a különböző törvények által biztosított lehetőségekkel. - a szerk.)

A kisebbségi kormány megalakulása óta ötödik alkalommal fordult elő, hogy leszavaztak egy interpellációra adott miniszteri választ. A többség ezúttal Veres János pénzügyminiszternek hiányzott, akitől az MDF-es Katona Kálmán előzőleg azt a kérdezte: képes-e a kormány az állami tulajdonú vízközműveket a jelentőségüknek megfelelően kezelni. (Vagyis minden döntés attól függ, hogy a liberálisok szája íze szerint való-e, avagy sem. Ez így működik egy többpárt-rendszerben, egy demokráciában. "Ti Urak, Ti Urak..." - a szerk.)

Polgári pert indít a rendőrség ellen négy radikális szervezet. A Rendszerváltó Fórum, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Magyar Nemzetért Mozgalom és a Rendszerváltó Erők Választási Szövetsége úgy ítéli meg, hogy a szombati demonstrációt a rendőrség túlbiztosította, és így megakadályozta a szimpatizánsok csatlakozását a megmozduláshoz.

MTI - barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bankárprémiumok miatt robban
  2008-09-22 20:21:04, hétfő
 
  A bankárprémiumok miatt robbanhatott ki a pénzügyi válság



Külföld
A brit pénzügyminiszter szerint részben a hatalmas bankárprémiumok a felelősek a pénzügyi válságért. Alistair Darling a Munkáspárt manchesteri kongresszusán azt mondta: a túlzott jutalmazási rendszer egyre kockázatosabb döntésekhez vezetett, azok káros hatásaival azonban nem számoltak a bankok.


A pénzügyminiszter bejelentette, hogy két héten belül benyújt egy törvényjavaslatot, amelynek legfontosabb célkitűzései között szerepel a bankrendszer feletti felügyeleti jogkörök megerősítése valamint a bajba került bankok állami intervenciójának megkönnyítése.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.