Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Morvai feljelenti a rendőröket
  2008-09-24 21:28:03, szerda
 
 
Morvai feljelenti a rendőröket

2008. szeptember 23. 12:52 FigyelőNet, MTI, NHH hírlevél.

Lelkiismereti és vallásszabadság megsértésének bűntette, illetve bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt tett feljelentést Morvai Krisztina jogász, a Jobbik EP-listavezetője a szeptember 20-án a budapesti Szabadság téren történtek miatt.

Morvai Krisztina elmondta: az első feljelentési pontot az indokolja, hogy a Szabadság téren többekkel együtt őt magát is éppen istentisztelet közben érte a rendőrök támadása, a második vádpontot pedig az, hogy "nemcsak a verés, hanem a minden eddiginél durvább vegyi fegyver bevetése is bántalmazásnak minősül."

A jogász beszámolt arról, hogy a könnygáz bevetése után beszélt egy toxikológussal, aki azt javasolta, hogy a gáz egészségromboló hatása miatt még azt a ruhát sem szabad viselni, ami közvetlenül érintkezett a vegyi anyaggal.

Morvai Krisztina elmondta: a rendőrök fellépése nem volt szükséges és arányos a Szabadság téren, mert fizikai erővel le lehetett volna szerelni a támadókat ahelyett, hogy könnygázt vetnek be.

"Ha nem akarunk gyarmattá válni a saját hazánkban, akkor a magyar embernek sokkal erőteljesebb ellenállást kell mutatnia a fennálló hatalommal szemben" - jelentette ki a jogász, hozzátéve: ehhez viszont nélkülözhetetlen az emberi jogok gyakorlása. Az államnak pedig védenie és biztosítania kell a gyülekezési jog és a véleménynyilvánítás szabadságát - emelte ki.

Hétfőn kelt közleményében korábban már a Budapest Szabadság téri Református Egyházközség Presbitériuma Elnöksége is jelezte, hogy "az egyházközséget ért alkotmányos alapjogsértések miatt" büntetőfeljelentést tesznek a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál, mert a szeptember 20-ai esti istentiszteletük alatt a Hazatérés Temploma területén tartózkodókkal szemben a rendőrség fenyegetően lépett fel, s az intézkedés alatt a zárt templomi előtérbe könnygázt fújtak be.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tévéország vagyunk!
  2008-09-24 20:50:08, szerda
 
 


Az ország 82 százaléka naponta tévézik
2008. szeptember 24. 20:04

MNO
A magyar lakosság 82 százaléka naponta néz tévét, sportolni viszont csak 16 százaléka szokott, derül ki a TÁRKI által végzett Sport Modul 2007 kutatásból.

,,Az aligha meglepő, hogy a magyar lakosság tv-függő: a megkérdezettek 82 százaléka naponta néz tv-t. Ehhez képest a naponta zenét hallgatók (45 százalék), internetezők (25 százalék), testet mozgatók (16 százalék) vagy olvasók (12 százalék) aránya eltörpül" - fogalmazott Sik Endre vezető kutató.

A felmérés szerint körülbelül a népesség tizede tölti szabadidejét rendszeresen kézművességgel, illetve hetente többször kártyázással és vásárlással. Sporteseményekre, mozira és más kulturális eseményekre a népesség körülbelül tizede szenteli szabadidejét havonta egyszer vagy többször - olvasható a TÁRKI közleményében. A felmérés választ ad arra is, hogyan függ össze a szabadidő eltöltésének módja és az, miként érzi magát az ember a világban.

,,A negyven év alattiak körében (akik a teljes népesség boldogabb, egészségesebb, az emberekben inkább bízó és soványabb részébe tartoznak) azt találjuk, hogy a barátokkal való találkozás elmaradása, a zenehallgatás és számítógép/internet használat hiánya boldogtalansággal és betegségérzettel jár együtt. Ugyanakkor azok, akik naponta számítógépeznek/interneteznek, az átlagos negyven év alattiakhoz képest jobban bíznak az emberekben - és soványabbak náluk" - derül ki az adatokból.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dilemma
  2008-09-24 20:33:03, szerda
 
 
Múltkor ültem a kedvenc helyemen, a pultnál, egyszer csak.


besétál a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam életemben.Gondolkodtam, hogy
szólíthatnám meg, aztán küldtem neki egy üveggel a bár legjobb pezsgőjéből
egy rövid üzenettel, hogy volna-e kedve meginni velem. Elolvasta, rám
mosolygott, majd visszaírt:- Uram! Ahhoz, hogy önnel pezsgőzzek, a
luxus villája garázsában egy Mercedesnek, a bank számláján legalább
egymilliónak, a nadrágjában pedig pontosan 20 centinek kell lennie.Miután
elolvastam, visszaírtam:- Drága Hölgyem! Küldje vissza az üveget. A
garázsomban egy Porsche, egy Ferrari és egy Mercedes áll, a 8 darab
bank számlámon pedig pontosan 2-2 millió található. Viszont soha, de soha,
még a világ legszebb nője kedvéért sem fogok 5 centit levágatni a
farkamból..
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Verje meg az Isten
  2008-09-24 20:31:34, szerda
 
 
Pósa Lajos:
Verje meg az Isten

Verje meg az Isten,
Veretlen ne hagyja,
Ki magyar létére
Magát megtagadja.
Szabadságunk fáját
Fosztja-fosztogatja,
Le veleit, virágait
A viharnak adja.

Verje meg az Isten
Nem egyszer, de százszor
Ki magyar létére
Idegenhez pártol.
Ősi jussát önként
Idegennek dobja,
Kincseinket egy más fajnak
Kincstárába hordja.

Verje meg az Isten,
Minden kis dolgába;
Ki magyar létére
Egy más faj szolgája.
Mást érez s mást mond
Talpnyaló nyelvével.
Háromszínű lobogónkat
Ronggyá tépi széjjel.

Verje meg az Isten
Ki a magyart bántja,
Ki magyar létére
Száz örvénybe rántja.
Verje meg, verje meg
Minden haragjával!
Judásszerű két kezének
Tüzes ostorával!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
na de ilyen meglepetést!!!!
  2008-09-24 20:15:35, szerda
 
  A nyugatiak nem szívesen védenének meg minket

A nyugat-európaiak zöme nem támogatná Kelet-Európa megvédését orosz támadás esetén.
2008/09/23 - 16:04 SzKR

Több nyugat-európai NATO-tagállam lakosságának zöme erősen ellenezné, hogy hazájuk katonai erővel védje meg a szövetség kelet-európai tagjait orosz támadás esetén a Financial Times kedden közzétett felmérése szerint.

A londoni gazdasági napilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás öt nagy nyugat-európai országra - Németországra, Nagy-Britanniára, Olaszországra, Spanyolországra és Franciaországra -, valamint az Egyesült Államokra terjedt ki.

A vizsgálat kimutatta: jóllehet a NATO-alapokmány ötödik cikkelye a szövetségesek közötti kölcsönös segítségnyújtást írja elő, Németország, Olaszország és Spanyolország lakosságának többsége egyértelműen ellenezné, hogy országuk hadseregét bevessék például a balti köztársaságok megvédésére, ha azokat orosz fegyveres támadás érné.
forrás: NH

Ez az igazi arca a balramenti egyarcú ötpárt által vakon támogatott NATO-nak.

Na meg ez:
A Financial Times szerint az egész felmérés "legkirívóbb" eleme az a kontraszt, hogy jóllehet az európaiak egyre jobban félnek Oroszországtól, mégsem hajlandók támogatni semmilyen lépést a Moszkva által támasztott kihívások katonai ellensúlyozására.

Tipikus hozzáállás az ötödrangú NATO és EU keleti "hordájához".
Mikor volt ez másképp történelmen keresztül???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb sportoló-botrány
  2008-09-24 19:04:53, szerda
 
  gondola összeállítás 2008. szeptember 23. 17:50

Újabb sportoló-botrány - melegpornóban szerepelnek bajnokaink!


A kínos pekingi szereplés talán sokakban feledtette a TV2 -n Azurák Csaba által készített Csötönyi Sándor-interjút, melyet az RTL Klub - COOL TV menedzserének , Szebeni Tamásnak bokszoló témájú pornója és a film pornó-Oscar kitüntetése kapcsán adtak le. A gondola egyik olvasója újabb botrányra hívta fel a figyelmünket.

A bokszolók gyalázatosnak tartják a díjat nyert melegpornót!

A legjobb külföldi film lett a Cool Tv menedzserének melegpornója. A filmben szereplő fiúk heterók, de meleg bokszolókat alakítanak. Az Ökölvívó Szövetség elnöke kiakadt, Szebeni Tamás ezt diszkriminációnak tartja. A rendező szerint nincs azzal semmi baj, ha heteró srácok melegpornót vállalnak, főleg, ha jól megfizetik őket - olvasható a velveten.

A Cool Tv menedzsere, Szebeni Tamás annak a a Knockout című melegpornónak a rendezője, amely idén elnyerte a legjobb külföldi film díját a San Franciscóban megrendezett GayVN awards gálán. A díj a melegpornó Oscar-díjának tekinthető és Szebeni nagyon büszke rá, hogy szinte esélytelenül kapott ekkora elismerést.

Az Ökölvívó Szövetség elnöke gyalázatnak tartja!

A film egy ökölvívó edzőtáborban játszódik, ahol a srácok együtt edzenek és laknak. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke a Velvetnek úgy nyilatkozott, hogy gyalázatosnak tartja, hogy a sportolókat ilyen színben tűntetik fel. Szebeni Tamás az elnök kinyilatkoztatását diszkriminációnak tartja. "Nem érzem, hogy lejárattam volna a bokszolókat, ráadásul a film nem fog megjelenni Magyarországon. Mint minden film, így az erotikus- és pornófilmek is fikciók. Egy ilyen filmhez minél bikább és macsóbb fiúk kellenek, jelenesetben ökölvívók, de lehetnének akár rodeósok is. Az elnök úr kijelentése szerint gyalázatos homoszexuálisnak lenni, ami még itthon is diszkriminatív kijelentésnek számít."

Még nincs vége

Most azonban újabb hasonló botrány elé nézünk, s ezúttal a Testépítő Szövetség elnökségének fog fájni a feje: vajon hogyan másszanak ki a kellemetlen ügyből - hívta fel figyelmünket egy olvasónk. Mint köztudott 2000 óta nem telt el esztendő, hogy valamelyik neves bodybuilder bajnokunk (vagy több) ne került volna bajba (meleg)pornók forgatása, botrányos közszereplések miatt. Volt akit eltiltottak, mások maguktól léptek le, míg 2007-re Huber István úgy gondolta, hogy a továbbiakban nem tart erkölcsi felügyeletet sportágában és szövetségében, sőt a tatabányai Frész Ferencet, a világhírű (passzív) meleg-pornósztárt maga menedzseli saját csapatában itthon és külföldön egyaránt - a korábban jogosan menesztett bebukottak legnagyobb felháborodására!

WRESTLE AND FUCK!

A magyarul csak körülírható cím magáért beszél. Az új budapesti pornócég thai és kick-boxerei, birkózói és testépítői olyan viadalokat folytatnak, ahol bizony a győztesnek mindent szabad. Egész pontosan a vesztessel bármit tehetnek - szexuálisan! Meg is tesznek...

* * *

Hogy ez elfogadható-e egy magyar bajnoktól (vagy többtől), hogy ilyen versenyzőknek kell-e Magyarorországot nemzetközi viadalokon képviselni, hogy ,,mindössze" átmeneti szponzor- és pénzhiányról van-e szó, vagy valami másról, nos azt döntse el mindenki maga. Az újabb botrány is híven tükrözi a magyar sport jelenlegi, enyhén szólva is döbbenetes állapotát.

Az új versenyszezon elején azért ideje lenne tisztázni egyet s mást...

http://www.gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=61393
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomozás indult a kormányszóv
  2008-09-24 18:54:45, szerda
 
 
Forrás: MTISzerző: dunatv.hu

Nyomozás indult a kormányszóvivői portál ügyében
2008.09.24. szerda 08:08

Nyomozás indult a kormányszóvivői portál ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerdai számában azt írja: a rendőrség már végzett a tanúk meghallgatásával, és jelenleg a szakértői véleményre várnak.


A kormány által júniusban életre hívott Kormányszóvivő.hu internetes honlapra kifizetett pénzek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A lap ezzel összefüggésben felidézi, hogy Gusztos Péter, SZDSZ-es képviselő egy kérdésére hétfőn az országgyűlésben Kiss Péter kancelláriaminiszter azt mondta: a hírportálra költött összeg nemcsak annak létrehozását, hanem a honlaphoz kapcsolódó számítógépes eszközök és programok árát is magába foglalta.

A miniszter tájékoztatása szerint az oldalt eddig hetvenezer látogató kereste fel, akik átlagosan három percet töltöttek ott. A lap emlékeztet arra, hogy a portál elindítása kétszázmillió forintba került.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbia mikor adja ki Magyaror
  2008-09-24 18:45:04, szerda
 
  Szerbia mikor adja ki Magyarorszaágnak az 1944-es szerb gyilkosokat?

Azok nem háborús bűnösök????????

Képíró Sándor ügyét vizsgálja a szerb ügyészség
NOL • Népszabadság Online • 2008. szeptember 24.


Vizsgálat lefolytatását kérte Képíró Sándor ügyében a háborús bűnösök ügyeiben
eljáró szerb ügyészség az illetékes belgrádi bíróságtól.
A kereset benyújtására azután került sor, hogy azt Efraim Zuroff, a zsidók elleni
népirtás bűnöseinek felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi
irodájának vezetője kezdeményezte. Az ügyészség arra is kérte a háborús bűnösök
ügyeivel foglalkozó belgrádi bíróság vizsgáló bíróját, hogy kezdeményezze az
igazságügyi minisztériumnál: Szerbia hivatalosan kérje Magyarországtól Képíró
kiadását.
A Budapesten élő 94 éves férfit azzal vádolják, hogy csendőrtisztként 1942-ben
Újvidéken ártatlanok legyilkolásában vett részt. A "hideg napok" néven ismertté vált
január 20-a és 23-a közti időszakban a megszálló magyar erők legalább 2000 szerbet
és zsidót gyilkoltak meg a vajdasági nagyvárosban.
A szerdán benyújtott kereset emlékeztet arra, hogy a razziák során házakban,
udvarokban, utcákon ölték az embereket. A mínusz 30 fokos hidegben sokat a Duna
jegére tereltek, s lékekbe lőtték őket bele. A vád szerint Képíró egy őrjárat
vezetőjeként 42 ember - köztük 11 kiskorú - megölésében vett részt közvetlenül, két
évvel később, 1944-ben pedig, már csendőr századosként, zsidók deportálásának is
aktív részese volt.
Képíró Sándort egy népbírósági perben 1946-ban 14 év börtönbüntetésre ítélték, de az
ítélethirdetéskor már Argentínában tartózkodott. Hatvan évi távollét után tért csak
vissza Magyarországra. Efraim Zuroff már 2006-ban átadta a rá vonatkozó iratokat a
szerb külügyminiszternek azzal a kéréssel, hogy Belgrád is járjon el a budapesti
hatóságoknál, és sürgesse a kiadatását.
(MTI)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi nem kérünk az Új Magyarors
  2008-09-24 18:43:40, szerda
 
  "ÚJ MAGYARORSZÁG


Biztosan sokan hallottátok már innen-onnan ezt a szlogent, hogy Magyarország benned van: nos, van bennünk valami, ami naponta távozik! Olyat akarunk, ahol a média nem hülyít minket és ferdítve közöl tényeket; olyat, ahol nem a buta embereket sztárolják; olyat, ahol nem szándékosan butítják a népet; olyat, ahol nem lopják el a biztosítómnál a pénzt; olyat, ahol sétálás közben nem üt agyon egy több kilós stukkó; olyat, ahol nem siklik ki alattam a vonat; olyat, olyat, ahol éppen hozzám kiszálló helikopter nem zuhan le; olyat, ahol az APEH nem felszereltebb a kórházaknál; olyat, ahol vidéket nem nézik le; olyat, ahol tovább lehet tanulni; olyat, ahol nem kell iskolában kabátban ülni; olyat,ahol digitális táblák helyett felújítják az iskolákat; olyat, ahol nem hazudnak európai
színvonalú oktatási körülményekről; olyat, ahol nem rúgnak ki 8000
tanárt; olyat, ahol nem épül völgy nélküli völgyhíd; olyat, ahol nem szabnak gátat a gátépítésnek; olyat, ahol egy metró ára nem 4 árába kerül; olyat, ahol nem ülünk nap mint nap dugóban; olyat, ahol vidéket is fejlesztik; olyat, ahol a segélyezett nem keres többet nálam; olyat, ahol nem gyalázzák a saját történelmi szimbólumainkat; olyat, ahol nem halunk bele a nemzeti
ünnepünkbe; olyat, ahol a fizetett adónkból a rendfenntartó szervek nem lövik ki a szemünket; olyat, ahol nem tapossák sárga földig a jogainkat; olyat, ahol a miniszterelnök nem mondja azt, hogy el lehet innen menni; olyat, ahol nem a multikat támogatják a kis- és közép vállalkozásokkal szemben; olyat, ahol ha hazudik egy miniszter akkor az lemond; olyat, ahol nem Svájcot ígérnek, ahol kolbászból van a kerítés; olyat, ahol a sikkasztót lecsukják; olyat, ahol mindenek van következménye; olyat akarunk amilyen
régen volt: TISZTESSÉGES, BECSÜLETES, ERKÖLCSÖS,TISZTA! Olyan országban szeretnénk élni, ahol nem ígérnek rengeteg közpénzből Új MAGYARORSZÁGOT!

Mi nem kérünk az Új Magyarországból, mi a régit szeretnénk! Köszönjük!"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelem felülnézetből I.
  2008-09-24 18:31:59, szerda
 
  Történelem felülnézetből I.

http://www.l88.hu/about3231.html

2008 szeptember 24 - szerda, 15:27

Történelem felülnézetből

(Részletek a magyar kommunizmus építésének ötvenes éveiből.)

Nagyon szeretem a régi újságokat lapozgatni. Ezekben az időutazásokban teljesen beleélem magam azokba az időkbe. Legutóbb, különleges hangulat fogott el, amikor megnéztem mit írtak - születésem napján - 1951 március 1-én, csütörtökön a magyar újságok:

A ,,Szabad Nép" fejlécén ott virít a szocializmus időszakának obligát internacionalista jelmondata: ,,Világ proletárjai egyesüljetek!" Tombol a személyi kultusz. A teljhatalmú pártvezér, a kis kopasz Rákosi Mátyás. Éppen ekkor zajlik az aktuális kommunista párt, a Magyar Dolgozók Pártjának II. kongresszusa.

Lelkes, hosszantartó taps és üdvözlés közepette lépett a szónoki emelvényre Gerő elvtárs" - majd beszédében hosszasan taglalta, hogy a tervet szinte valamennyi területen túlszárnyalták...

,,Vass Istvánné elvtársnő kongresszusi felszólalása:

a Magyar Nők Demokratikus Szövetségének fő feladata, hogy a nők nagy tömegét bevonja a termelésbe. Egyesek felvetik, hogy nem való nőknek a komoly fizikai munka. A magyar nők, a szovjet nők példája nyomán, a technika fejlődését kihasználva, megcáfolták ezt a maradi és fejlődésünket, gátló álláspontot azzal, hogy egymás után jelennek meg olyan munkahelyeken ahol azelőtt nőket nem lehetett találni. Például esztergályos, lakatos, olvasztár, kőműves, csillés, traktorista, stb." - Az ,,emancipuncipáció" tehát már akkor megkezdődött. Szegény nők, biztosan arra vágytak, hogy a gyárban robotoljanak kora hajnaltól, utána pedig otthon, a ,,második műszakban" főzzenek, mossanak, takarítsanak, gyereket neveljenek.

Mint tudjuk, a szovjet Sztahanov élmunkás kezdeményezésére munkaverseny indult a szocialista országokban azért, hogy a központilag megállapított teljesítménynormát (100%) a munkások túlteljesítsék, különböző ,,önkéntes" felajánlások során.

,,Röder Béla sztahanovista gyorsvágó esztergályos a Rákosi Mátyás Szerszámgépgyárban érte el az egyéni versenyben a legnagyobb eredményt, 1440%-ot, kongresszusi őrségben!" - Hogy imádhatták a kollegái Röder Bélát. Ha egyáltalán létezett ilyen nevű munkás, és nem szocialista propaganda volt az egész. Gondoljunk csak bele. ,,kongresszusi őrségben" érte el Béla ezt az óriási eredményt, ami azt jelentette, hogy a Pártkongresszus és ,,szeretett vezérünk és édesapánk" Rákosi Mátyás tiszteletére nem ment haza pihenni, hanem esztergált ameddig bírta...

,,Csorpák Jánosné elvtársnő (Orosháza):

A mi szövetkezetünket nem adjuk senkinek!" - miért, ki akarta volna ragadni tőle?

,,Én az orosházi Tsz. 177 tagjának harcos üdvözletét tolmácsolom. Kérték, hogy mondjam el Rákosi elvtársnak, hogy köszönik, hogy Tsz-ben dolgozhatnak, mert ez biztosítja boldog jövőnket. - Csorpákné elvtársnőnek a boldog jövőnél a meghatottságtól elakad a szava. - Csak bátran, bátran - bíztatja Rákosi elvtárs." - Akkor, amikor arról lehetett hallani, hogy az éppen csak kiosztott földeket, és állatokat szovjet kolhozok mintájára, Tsz.-ekbe erőszakolták, hogy mondhatott ilyen beszédet egy parasztasszony? Megfélemlítették? Hitt benne? Vagy megvesztegették? Valószínűleg azon kevesek közé tartozott, aki olyan kiváltságokat kapott, amitől hinni kezdett benne, továbbá valakik megírták neki mit kell elmondania. Különben nehezen hihető el egy egyszerű asszony szájából a következő mondatok:

,,Csorpákné elvtársnő keze ökölbe szorul, úgy kiáltja: Nekünk szabadság kell és ezt meg fogjuk védeni az imperialistáktól! (hatalmas taps)" - Hol volt Orosházán imperialista? Esetleg másként gondolkodók...

Rónai Sándor elvtárs beszédéből végre megtudhatjuk, miért nem volt szükség több pártra, és miért sokkal jobb az egypártrendszer:

,,...csak a Moszkvából érkezett rádió-felvilágosítás alapján kezdtünk el sokan gondolkozni, hogy nem jó az az út, amelyen járunk, harcunkban nem vezethet eredményre, ha a munkásosztály két pártba van szervezve. De még mindig nem tudtuk magunkat elszakítani a szociáldemokrata párttól, nemcsak a baráti kapcsolatok és egyéb hasonló szálak miatt, hanem főként azért, mert nem ismertük Lenin és Sztálin tanításait. Csak amikor a dicső Szovjet Hadsereg felszabadított bennünket, és amikor Rákosi elvtárs és kommunista elvtársaink kezdték felnyitni a szemünket, akkor kezdtük világosan látni hibáinkat és hiányosságainkat. Mert akkor már világosan láttuk, hogy csak akkor győzhetünk, ha szorosan összeforrva, egy pártban folytatjuk a harcot. Rákosi tanácsai és felvilágosításai, a Kommunista Párt támogatása nélkül nem tudtuk volna a szociáldemokrata párt árulóival szemben, rövid idő alatt, a harcot sikerrel befejezni." - Világos. Akiknek más nézeteik voltak, vagy mást akartak, mint a kommunisták - mint például a szociáldemokraták - azok árulók, és azokat likvidálni kell. Ne kelljen állandóan vitatkozni velük...

,,Több kulák ellen indult eljárás, engedély nélküli sertésvágás (,,feketevágás") miatt." - Ez volt az az időszak, amikor még egy keményebb viccet is úgy lehetett csak elmondani, hogy előtte az ember alaposan körülnézett. Így aztán egy disznóölést suttyomban végezni, nem lehetett könnyű.

,,Jutalmat kapnak a feketevágások leleplezői! Az élelmezési miniszter jutalomban részesíti az engedély nélküli állatvágások felderítőit. Az elkobzott állat értékének 5%-át kapják a bejelentők." - Legalizálva van a besúgás. Most már érdemes a nem szimpatikus szomszédokat figyelni.

Major elvtárs, - akit egyébként, mint színészt nagyon kedvelek - mint a szövegből kiderül, akkoriban kicsit összekeverte az orosz és a szovjet színműveket.

,,Egy év alatt majdnem a duplájára, 420 ezerről 800 ezerre nőtt a Magyar-Szovjet Társaság tagjainak a száma - mondta Kakuk Józsefné az MSZT titkára. Ez a siker azonban nincsen arányban dolgozóinknak a Szovjetunió iránti egyre növekvő szeretetével." - Biztos, ide is nagy barátsággal hajtották be a népeket: ha nem lépsz be, ki vagy rúgva!

A kongresszuson természetesen más országok kommunista pártjainak küldöttségei is részt vettek - persze nem volt nehéz egy nyugati országban élve ellenzéki kommunistának lenni. Mint tudjuk, ezeket a kapitalista országokban megtűrt kommunista pártokat a Szovjetunió pénzelte.

,,A Spanyol Kommunista Párt főtitkára Dolores Ibarruri hangsúlyozta: győzni fogunk a Franco rendszer ellen."

,,Joanisz Joanidosz a Görög Kommunista Párt küldötte kijelentette: a jelenlegi monarcho-fasiszta rendszer nem töri meg a görög népet."

,,A jugoszláv forradalmi emigránsok küldötte: a jugoszláv nép nem lesz az amerikai-angol gyarmatosítók és bérenceik rabja." - Írja a Szabad Nép. Nem olyan régen történt ugyanis, hogy Tito nem volt hajlandó Sztálin utasításait - Rákosihoz hasonlóan -szolgai módon teljesíteni, és irányításával Jugoszlávia ,,kiugrott" a szocialista táborból, és önálló ,,különutas" szocializmust valósított meg. Ettől kezdve Titót a kommunista sajtó csak ,,láncos kutyának" nevezte, és azt állította, hogy lepaktált az amerikai, angol ,,gyarmatosítókkal".

,,Magas kitüntetést kaptak a Koreában dolgozó magyar egészségügyi csoport tagjai." - írja az újság 1951. március elsején, születésem napján.

Ekkor zajlott ugyanis az amerikai-koreai háború. A koreaiak Kim Ir Szen kommunista főtitkár vezetésével harcoltak az amerikaiak támogatta dél koreaiak ellen. Az eredményt sajnos még ma is látjuk. Két részre szakadt ország, az északi felében a világ legkeményebb kommunista diktatúrájával, és éhező milliókkal.

Rákosi 1950-ben egy egész kórházat ajándékozott a koreai népnek, amely - el lehet képzelni milyen észak-Koreában az egészségügyi színvonal - még ma is működik, az akkor ajándékozott készülékekkel...

,,Koreában, kínai önkéntesek légvédelmi tüzérsége lelőtt egy F-80-as és egy F-84-es amerikai vadászgépet." - Ezek szerint Kína is bekapcsolódott az amerikaiak ellen a koreai háborúba.

,,Kubai tisztek és katonák megtagadták, hogy Koreába menjenek. A latin-amerikai országban erősödik a tiltakozó mozgalom a csapatok Koreába küldése ellen. Az utóbbi napokban több kubai tisztet letartóztattak, mert megtagadták, hogy az amerikai csapatokkal Koreába menjenek." - 1951-ben Kuba még Batista bábkormányán át erősen az Egyesült Államok hatása alatt. Eggyel több indok volt, amiért Fidel Castro és Che Guevara később 1956 decemberében elindíthatta forradalmát. 2008-ban a gyengélkedő Fidel Castro 50 év kormányzás után átadta a hatalmat öccsének Raulnak, aki valószínűleg tovább folytatja a szocializmus építését...

Folytatjuk...



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.