Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hogyan kapod fel a vizet?
  2008-09-04 22:36:19, csütörtök
 
 
Dr. Wilhelm Schmid-Bode német pszichiáter négy csoportba sorolta az embereket, attól függően, miként hat rájuk a stressz. Te vajon melyik típusba tartozol? Robbanékony vagy, szomorú, kényszeres evő vagy gyengélkedő?

Robbanékony a májtípus
Jellemzői: Lenyel mindent, de majd szétveti a düh. Uralkodik magán, de az állandó belső feszültség merevvé, görcsössé teszi az izmait, ha nem tombolja ki magát, súlyos ízületi fájdalmakra számíthat.

Megoldás: Ne fordulj magadba, hagyd abba az önsanyargatást. Akkor robbanj, amikor okod van rá. Azokkal szemben légy erélyes, akik rászolgáltak a kritikára. Az ilyen típusú emberek gyakran családtagjaikon, barátaikon vezetik le a feszültségüket. Gondold át: megéri elveszíteni őket a kevésbé fontos kollégák miatt?

Tanács: Ne szégyellj összetörni egy-két tányért, hátha attól jobban érzed majd magad. Kirándulj, járd a természetet, ha kedved szottyan, kiabáld a világba bánatod.

Szomorú a szívtípus
Jellemzői: Minden mókában benne van, de mire megszervezi az összejöveteleket, elfárad. Szomorúság, megmagyarázhatatlan szorongás keríti hatalmába. Ettől a szíve össze-vissza kalimpál.

Megoldás: Lazíts. Az emberek szeretnek. Figyelj tested jelzéseire. Vigyázz a szívedre. Ha elfáradsz, ülj le és lélegezz mélyeket.

Tanács: Járj uszodába. A lassú, nyugodt úszás megtanít, hogy jobban odafigyelj önmagadra.

Bánatában, örömében ételhez nyúl a gyomortípus
Jellemzői: Ha bajban van, enni kezd, a megnyugvást a gyomor békéje hozza meg. Gyorsan hízásnak indulhat, tönkremehet az emésztése, a szíve.

Megoldás: Egyél, de jóval kevesebbet. Felezd meg az adagokat. Csokoládé helyett majszolj gyümölcsöt. Ha édességre vágysz, fogyassz aszalt barackot vagy energiaszegény müzliszeletet. Lassan egyél! Minél tovább tart az élvezet, annál biztosabb, hogy megnyugszol.

Tanács: Habzsolj be egy adag fagylaltot, amikor elszakad a cérna. Ha bűntudatod támadna a kalóriák miatt, zárd a napot könnyű kocogással.

Gyakran betegeskedik, gyengélkedik a tüdőtípus
Jellemzői: Üldözési mániája van, állandóan gyanakszik. Amikor a legjobban mennek a dolgai, derült égből villámcsapásként sújt le valami nyavalya. Úgy érzi, mindenki azt figyeli, mit és hogyan csinál. Torka kiszárad, tüdeje ég, idegei lassan felmondják a szolgálatot. Űzött vadként tengeti életét.

Megoldás: Nem kell mindenkiben ellenséget látni. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy Te vagy a nyúl és a többiek mind vadászok. Hallgassd meg társaid, kerülj velük szorosabb kapcsolatba. A szelíd, barátságos embereket inkább simogatni szeretik a többiek, mint megbántani.

Tanács: Legyél a magad ura, ne hagyd, hogy mások irányítsák a sorsodat. Ne várd meg, míg legyűr a rosszkedv. Ha magad alatt vagy, menj moziba vagy vásárolj valamit, költekezz egy kicsit.

Szilágyi Ágnes - NANA



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten éltessen !
  2008-09-04 12:35:01, csütörtök
 
 

Kaliforniai virágkarnevál.pps Link

Mindig csak adni

A jó öreg kút csendesen ontja vizét
így telik minden napja.
Áldott élet ez, fontolgatom:
csak adni, adni minden napon.
Ilyen kúttá kellene lennem.
Csak adni teljes életemben.
Mindig csak adni?
Ez terhet is jelenthet!
Jó kút, nem érzed ezt a terhet?
Belenézek, tükre rám ragyog,
de hiszen a forrás nem én vagyok!
Árad belém, csak továbbadom,
vidáman, csendben és szabadon.
Hadd éljek ilyen kút-életet,
osszak áldást és sok-sok szeretetet!
Nem az enyém, Krisztustól kapom,
egyszerűen csak továbbadom.

"Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek!"(Ézs 55,1a)

Oázis
Link




Nagycsalád pps Link Az erdő pps Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljesen az Övé !
  2008-09-04 10:52:18, csütörtök
 
 
"Tieid voltak és nekem adtad azokat" (Jn 17,6).

A misszionárius olyan ember, akinek a szívébe a Szent Szellem beleírta ezt a felismerést: "Nem a magatokéi vagytok" (1Kor 6,19). Aki ezt mondja: "Nem vagyok a magamé", az szellemi értelemben magas nemesi rangot ért el. A gyakorlati élet forgatagában akkor valódi a hívő ember élete, ha önmagát tudatosan átadja egy másik személynek, akit mindenkinél többre tart, és ez Jézus Krisztus. A Szent Szellem feltárja előttem Jézus természetét, hogy eggyé tehessen Urammal, de nem azért, hogy kiállítási tárgy legyek. Urunk a földön egyik tanítványát sem küldte ki azzal, hogy úgy viselkedjék mint Ő. Csak a feltámadás után, amikor a tanítványok megértették a Szent Szellem hatalma által, hogy kicsoda Ő, akkor mondta Jézus: "Menjetek..."

"Ha valaki hozzám jön és meg nem gyűlöli..., az nem lehet az én tanítványom." Nem azt jelenti ez, hogy az olyan ember nem lehet jó vagy becsületes, hanem hogy Jézus nem írhatja rá ezt: Enyém! Az Úr által említett rokoni kapcsolatok közül bármelyik kötelékké lehet és versenyre kelhet az iránta való szeretettel. Első helyre tehetem az anyám, a feleségem vagy a magam iránti szeretetet, de Jézus azt mondja: "Nem lehetsz az én tanítványom." Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz az enyém az üdvösség, de azt jelenti, hogy nem lehetek az Övé! Urunk a magáénak tekinti tanítványát, felelősséget vállal érte. "Lesztek nekem tanúim." A tanítványt nem az a szellem tölti be, hogy "tenni kell valamit Jézusért"; hanem hogy teljes örömére lehessen Őneki. Az Ő munkatársának a titka: "Övé vagyok és Ő viszi véghez terveit általam." Légy teljesen az Övé!



--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

Szeressétek az öregeket pps Link A sas újjászületése PPS Link
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1311
  • e Hét: 6960
  • e Hónap: 10761
  • e Év: 72062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.