Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pécsett beindult az ingatlan b
  2008-09-06 23:55:30, szombat
 
  Papp Lajos kitálal
2008. szeptember 5. 10:20 Angyal Ágnes - FigyelőNet

Papp Lajos szerint az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyerő Pécsett beindult ingatlanbiznisz áldozata lett a Szívklinika: egy bizonyos kör szándékosan tette tönkre az intézményt, hogy megindokolják, az adósságban úszó egyetem miért engedje át több klinikai épületét. A professzor által megnevezett illetékesek szerint mindennek semmi alapja nincs, a Szívklinika veszteséges volt, és pusztán ésszerű döntés született. Papp Lajos elsőként lapunknak beszélt arról, miért hagyta ott az általa létrehozott intézményt.

Béke van a lelkemben, tele vagyok tervekkel, amelyek nagy részét valószínűleg meg fogom valósítani. Az ember evilági élete akkor lehet boldog, ha lelkiismerete szerint cselekszik. Én így tettem - mondta Papp Lajos szívsebész a FigyelőNetnek arra a kérdésre, hogyan telnek első, nyugdíjban töltött napjai. A nemzetközi hírű szívsebész, akit pécsi otthonában keresett fel lapunk, azért hagyta ott az általa létrehozott pécsi Szívsebészeti Klinikát, mert, mint fogalmazott, nem volt hajlandó "cinkos lenni" az intézet tönkretételében. Véleménye szerint ugyanis a szakmailag kimagasló teljesítményű és profitábilis klinikát nem hátsó szándék nélkül hozták nehéz helyzetbe.

Gazdaságos és profi klinika volt

"Mi kidolgoztunk egy olyan rendszert, ami a világon egyedülálló volt. Szakmai szempontból a gyógyítási eredményesség kimagaslóan jó volt, és a kapitalista szemléletnek is minden szempontból megfelelt. Gazdaságosan működtünk, az állami invesztációt, amit egységesen adnak, haszonnal kezeltük" - véli Papp Lajos. Hozzátette: az egészségügyben, ha valaki szakmailag jól dolgozik, akkor nyereségessé teheti a működést.

Egy példát tekintve: a szívműtéteknél nemzetközi statisztika (és így állapítják meg itthon a finanszírozást), hogy öt százalék a sebgennyedés. Erre rendkívül drága antibiotikumot kell adni, hosszantartóan. Ez száz műtét esetén ötször egy-másfél millió forintot jelent. Ha viszont nincs sebgennyedés, akkor ez a költség nem jelentkezik. Ezer műtétnél ez már 75 millió forint, a járulékos költségeket, mint az ápolás, nem is számítva.

"Mivel mi eredményesen és szervezetten dolgoztunk, ezért rendkívül olcsón dolgoztunk. Egy külső gazdasági auditáló intézet 2006-os vizsgálata is megállapította ezt: 1999 és 2005 decembere között összesen négymilliárd forint hasznot termeltünk az úgynevezett overheaden (a rektori hivatal, a klinikai központ apparátus és a klinikai centrum fenntartására befizetendő összeg, ez minden, beteggyógyításra szánt száz forintból 30-35 forintot, éves szinten egymilliárdot jelent) felül" - hangsúlyozta Papp Lajos.

Megszorítás, műtétmegvonás

Az egyetem ennek ellenére az elmúlt évek alatt jelentős, 4 milliárdos adósságot gyűjtött össze. A szívsebész szerint ebben a helyzetben érthetetlen, hogy ahelyett, hogy hagyták volna őt és kollégáit dolgozni, plusz pénzt termelni, leszorították a műtétek számát. "Elég lett volna lemondaniuk az overhead öt százalékról, és nem kellett volna a betegeket az utcára küldeni. Az állam által bevezetett megszorítást, a teljesítményvolumen-korlátot az intézetünk tudta volna uralni" - emelte ki Papp.

Az állami megszorítást egyébként is rendkívül veszélyesnek tartja a professzor. "Magyarországon két éve az évi műtéti szám közel 9000 volt. Idén jó, ha 5000 lesz. Debrecenben 2005-2006-ban 1400 szívműtét volt, idén a fele. A pécsi klinikán 1200 helyett 600 lesz. Közben ott van a műtőben 34 szakdolgozó és 11 orvos, azaz 45 ember. Naponta a három műtőben 6-8 műtétet kell végezni ahhoz, hogy megtermeljék a fizetésüket. Az elmúlt hónapban viszont voltak olyan napok, amikor egy, maximum kettő, vagy éppen egy sem volt. Eddig például napi 40-42 katéteres vizsgálat volt, most 12-15 ilyen műtét van. Ha eddig indokoltak voltak ezek a műtétek, most hiányoznak. Hogy emiatt hányan halnak meg? Jövőre meg kell nézni a statisztikai évkönyvet" - mondta keserűen az orvos.

Az egyetem "rossz szellemei"

Papp Lajos szerint mindennek a hátterében néhány orvos áll, mint fogalmazott, az egyetem rossz szellemei. "Nem akarok név nélkül beszélni, mert akkor mindenkit megvádolnék. Ebből a csoportból kiemelkedik Tóth Kálmán, az egyes belklinika igazgatója, a klinikai centrum elnökhelyettese. Sümegi Balázs, volt dékán, a szenátus tagja, az orvos kar képviselőjeként. A triumvirátus harmadik tagja Kollár Lajos klinikai igazgató. És persze a csoportba tartozik még a kincstári biztos, Karátsonyi Annamária, és a rektor, Gábriel Róbert is" - sorolta a neveket a szívsebész. Véleménye szerint az ő karriervágyuk miatt teszik tönkre a Szívklinikát.

Lapunk az üggyel kapcsolatban megkereste Karátsonyi Annamáriát, Kollár Lajost, Tóth Kálmánt, és Gábriel Róbertet is, a rektor azonban a cikk megjelenéséig nem reagált megkeresésünkre. Tóth Kálmán kérdésünkre elmondta: nem kíván egy olyan ügyben nyilatkozni, amely rossz fényt vet az egyetemre.

Veszteséges volt a Szívklinika?

Másként látja a helyzetet Karátsonyi Annamária, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mellé kirendelt kincstári biztos. Mint lapunk kérdésére elmondta, az egyetemnek négymilliárdos adósága van, amelyet mostanra sikerült stabilizálni, és a megszorító intézkedések hatására a csökkenés jelei mutatkoznak. (Ezenkívül Karátsonyi Annamária és Kollár Lajos főigazgató szerint nagyjából 4,5 milliárdos belső adósság is van: a nyereséges karok az elmúlt időszakban ennyit fizettek be, amely az adósság törlesztésére ment, ám ezzel az összeggel csak a karoknak kell egymás között elszámolniuk).

Karátsonyi Annamária szerint viszont nem a teljesítményvolumen-korlátozás bevezetése volt a fő gond, mert jóllehet az lecsökkentette a beavatkozások számát, az év elején meghatározott összeget megkapta a Szívklinika. Mint Kollár Lajos, a PTE Klinikai Központjának főigazgatója a FigyelőNetet tájékoztatta, június 16. és 30. között két hétig valóban kevesebb műtétet végezhettek, mert a tervezhető, halasztható beavatkozásokat átmenetileg leállították. "Ennek azonban az volt az oka, hogy 80 millióval túllépték az úgynevezett dologi keretet, és ezt nem volt miből pótolni" - hangsúlyozta Kollár Lajos.



Papp Lajos szívsebész egy rendezvényen (Fotó: MTI)

A főigazgató kiemelte: az akut és sürgősségi műtéteket ebben az időszakban is elvégezték, és az abban a hónapban elhalálozott öt beteg egyikének operációját sem halasztották, vagy tették várólistára őket.

A Szívklinikáról szólva Kollár Lajos főigazgató hangsúlyozta: a teljesítményvolumen-korlát bevezetéséig, 2006 első félévéig valóban nyereséges volt, ám 2007-ben és 2008-ban már veszteséget termelt. "A Szívklinika két részből áll: a szívsebészetből, amely rosszabbul finanszírozott, és a hemodinamikából, ami viszont rendszerint mindenütt nyereséges. Pécsett nem volt az, annak ellenére sem, hogy egy havi százmilliós keretet adtunk erre a célra. Az elmúlt hónapban a klinika új vezetése már fegyelmezetten tartja a kereteket úgy, hogy az esetszám nem csökkent" - mondta a klinikai főigazgató.

A kincstári biztos mindehhez hozzátette: augusztus óta, azaz amióta Papp Lajos már nem vesz részt az intézmény munkájában, nem romlottak a betegforgalmi mutatók és a halálozási arányok. "Ez persze a professzor úr érdeme is, hiszen ő hozta létre a klinikát" - véli Karátsonyi Annamária.

Kapcsolódó írások
Tüntettek Pécsen: El a kezekkel Papp Lajostól!
Papp Lajos: nem jobboldali, orvos vagyok


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
A téren kellett volna elmondan
  2008-09-06 23:51:50, szombat
 
  Dr. Kakuk Attila: A téren kellett volna elmondanom több tízezer ember
el"ott

Még nem szólaltam meg, mint a MÖM elnöke, de eljött az id"o. A Magyar
Önvédelmi Mozgalom mindenkivel egyeztetett, senkit nem kerültünk meg.
Már tudjuk, mi áll a háttérben, összeállt a kép. Az utóbbi napokban
hatalmas változások történtek országosan és a nemzeti radikális
oldalon is, melynek sajnos áldozatává vált a Magyar Önvédelmi
Mozgalom és a rendezvénye is.

Kovács Gézát, a MÖM tiszteletbeli elnökét - aki számtalanszor
elmondta, semmilyen politikai babérokra nem tör - méltatlan támadás
érte. Ami a kuruc.info (Kohninfo) címén megjelent, az teljes hazugság.
Nem mi használtuk fel Toroczkai Lászlót és Budaházy Györgyöt, hanem
a Kuruc, hogy félrevezessen mindenkit, és továbbra is meghatározó
politikai tényez"oként tudjon irányítani!

Dósa Istvánról nem tudjuk, hogy került a képbe, ezért "o vele nem
foglalkozunk. Természetesen megírtam a dolgozatomat az ügyr"ol, de
jegelem, mert tudom, hogy Novák El"od-Molnár Balázs és pár küls"os
zsidó újságíró asztaltársasága névtelenül fogja folytatni
mocskolódását.

Mindennek el leszünk mondva, szadeszesek, ügynökök, moszadosok,
alkoholisták, beszédhibásak, fiatal lányokat megrontók, pedofilok,
amit elbír a papír névtelenül. Ez amolyan partizáninfós eljárás.

Írásommal, mely alapjaiban rengetheti meg a nemzeti radikális oldalt,
kivárok. Tudom, hogy milyen hatásai lehetnek, mi nem akartunk soha
ártani, de ha kell, önvédelemb"ol vállalom az emberek
felvilágosítását.

Ha kell, lemondok, mint a Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke, de a
mocskolódás hátterét meg kívánom világítani, mert a zsarolást,
fenyegetést nem mi követjük el.


Dr. Kakuk Attila,
A Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke


2008. szeptember 6.
--
Eredeti cikk:
http://www.magyaronvedelem.hu

Honlap:
http://www.magyaronvedelem.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenképpen vonulunk!
  2008-09-06 10:42:54, szombat
 
  Tisztelt honfitársak!

Vonulunk.

A Magyar Nemzetért Mozgalom, a Rendszerváltó Erők Választási Szövetsége és a MOVE, valamint a Koppány csoport annak ellenére megtartja szeptember 6-ra tervezett gázár ellenni demonstrációját a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és az Oktogonnál, minhárom helyszínen 14:30-kor, hogy a MÖM körül kialakult vita kétségessé teszi az általuk meghirdetett Hősök terei nagygyűlést.

Ennek esetleges elmaradása nem gátolja a gázár-emelés elleni tiltakozásunkat a fenti helyeken, hiszen a kormány magyarnyúzó magatartása egy olyan momentum, amely ellen pontosan, hogy aktuális tiltakozni.
Kérünk mindenkit, aki a folyamatos emelések ellen szeretne tiltakozni, hogy a MÖM körül kialakult vita ellenére jöjjön el. Jelenlétével igazolja, hogy a kormány nem képes feladatát ellátni, ezért a legjobb, amit tehet, hogy lemond.

Magyar Nemzetért Mozgalom
A RendszerVáltók


Most kaptuk a hírt, hogy MÖM meghátrált ezért a szeptember 6-i rendezványüket nem tartják meg. Mi nem szándékozunk beleszólni a kialakult vitába, de felhívjuk a MÖM vezetésének a figyelmét arra, hogy tisztességtelen eljárás lemondani a rendezvényt személyes sérelmek miatt, ezzel sok száz, sok ezer magyar embert lóvá tenni.
Nincs ok,nincs magyarázat, amely elfogadható lenne, amikor igen sokan készültek erre a rendezvényre.
Az már a kissebbik ok, hogy vonulásunkat is veszélyeztette, hiszen a Hősök terén ért volna véget éppen a MÖM miatt rendezvényünk, így azonban kísérletet kell tennünk a rendőrségen az engedélyezett tüntetés átszervezésére, amit nagy valószínűséggel elutasítanak.
Megígértük, tehát megtartjuk rendezvényünket, ha más nem az eredeti terv szerint, jöhet esső, jöhet vihar.

Megígértük és a szavunk kötelez.
05-én reményeim szerint sikerül átszervezni a vonulást egyeztetve a rendőrséggel, hogy akkor ne a Hősök terére érkezzünk, hanem a Vértanúk terére vagy a Kossuht térre.
Kérünk mindenkit, aki értesült a hírről, hogy a MÖM rendezvénye elmarad, ne adja fel.

Mi vonulunk. Segítsen mindenki a rövid két nap alatt, hogy sikerüljön hírül adni: nem hátrálunk meg.
Meg kívánjuk jegyezni eleinte nem is akartunk erre a napra tiltakozást szervezni éppen a MÖM rendezvénye miatt. Az Isten is úgy akarta, hogy szervezzünk, mert most senki sem lenne az utcán.

Tegnap, 2008.09.05-én egyeztettem a rendőrséggel. Bejelentettük a változást. Ezek szerint nem a Hősök terére vonulunk, hanem a Budapesti vértanúk terére. Útvonalunk a 15:30-kor esedékes Oktogontól: Andrássy út, Deák tér, József Attila utca, Nádor utca, Vértanúk tere. 200 fő esetén a járdán, efelett mehetünk a menetirány szerinti úttesten. Legyünk sokan. Fessük Nemzeti színűre a Magyar eget.

Balogh Béla
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Évi 2,9 milliárd kormányzati
  2008-09-06 10:35:45, szombat
 
  2,9 milliárdért rendeltek bútort Gyurcsányék
2008-09-04 13:06:53 elnök

Évi nettó 2,9 milliárd forint közpénzért rendelt bútorokat és kapcsolódó szolgáltatásokat a Gyurcsány-kabinet.
A központosított közbeszerzésben közel ezer állami intézmény érintett, a többi között a társadalombiztosítási szervek, a Központi Statisztikai Hivatal, a Gazdasági Versenyhivatal.
Az irodabútorok beszerzésére kiírt pályázathoz uniós forrásokat is igénybe kíván venni a kormány.

A Medgyessy- és Gyurcsány-kabinet 2002 óta 26 milliárdot költött az állami intézmények bútorállományának lecserélésére.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1154
  • e Hónap: 2101
  • e Év: 38042
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.