Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Orsz.gy.képviselők havi díjazá
  2008-10-01 15:08:04, szerda
 
  Interneten az országgyűlési képviselők havi juttatásai
2007. november 08. 15:28 | Forrás: MTI nyomtat | elküld


Nincs több titok?
Minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése elérhető csütörtöktől az Országgyűlés honlapján. Az adatokból kiderül, hogy mennyi pénzt utalt az Országgyűlés szeptemberben az adott politikus számlájára.



Kapcsolódó cikkek
Dagad a költségtérítési botrány a parlamentben


Az MTI úgy tudja, mostantól minden hónapban felkerülnek az internetre az aktuális adatok.

A parlamenti képviselők többségének, nagyjából a kétharmadának egy bizottsági tagsága van, és kap költségtérítést is, annak függvényében, hol található a választókerülete és hol lakik. Egy ilyen áltagos havi bruttó fizetés 375.360 forint. Ez a 220.800 forintos képviselői alapdíjból és az egy biztonsági tagságért járó 154.560 forintos pótlékból áll össze.

Az Országgyűlés internetes oldaláról kiderül, hogy például Ágh Péter fideszes képviselő, aki szombathelyi, a fenti összeg mellett a távolság miatt kap 320.160 forint költségtérítési általányt és 110.400 forint szállás költségtérítést is. Alexa György szocialista képviselőnek, aki viszont Budapesten, a XVII. kerületben szerzett mandátumot, szállásköltséget nem utal az Országgyűlés, de ő is kap 154.560 forint költségtérítést.

A költségtérítési átalány összegét a választókerületi központ Budapesttől való távolsága alapján határozzák meg.

Budapest területén 154.560 forint, 50 kilométeren belül 187.680, 50 és 100 között 220.800, 100 és 150 között 253.920, 150 és 200 között 287.040, 200 és 250 között 320.160, 250 kilométeren túl pedig 353.280 forint jár a képviselőknek. A 110.400 forintos szállásköltséget minden olyan képviselő megkapja, aki nem Budapesten lakik, vagy nem abban a választókerületben, amelyben mandátumot szerzett.

Az Országgyűlés elnöke és alelnökei kiemelt díjazást kapnak. Szili Katalin házelnök - a parlamenti honlap szerint - szeptemberben 1.435.200 forintos bruttó fizetést kapott, és 287.040 forint költségtérítést. Utóbbit azért, mert a választókörzete Pécsett van. Áder Jánosnak, a parlament fideszes alelnökének bruttó 618.240 forintot tiszteletdíjat utalt az Országgyűlés. Ő is kap 287.040 forint költségtérítést, mivel választókerülete, Csorna több mint 200 kilométerre van Budapesttől és szálláspénzre is jogosult, mivel ott nincs lakása.

A parlamenti képviselők közül a legtöbb fizetést Eörsi Mátyás kapta a szeptemberre vonatkozó adatok szerint: a politikus az SZDSZ frakcióvezetője, amellett, hogy az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke is. A parlament honlapja szerint 794.880 forint tiszteletdíjat kapott és a Budapest területére járó 154.560 forint költségtérítést.

Varga Mihály is hasonló nagyságrendű fizetést vihetett haza szeptemberben: az Országgyűlés adatai alapján 750.720 forintot. Az ellenzéki politikus a Fidesz frakcióvezető-helyettese és a parlament költségvetési bizottságának elnöke. Mivel az ő választókerülete Karcag, szintén kapott 287.040 forint költségtérítést és szállásra 110.400 forintot.

A parlament honlapja szerint a bizottsági elnöki posztért - a képviselői alapdíjon felül - 397.440 forint, az alelnökiért 154.560, a tagságért 154.560, egy második testületi tagságért pedig 55.200 forint jár. Három kiemelt bizottságban azonban, a költségvetésiben, az európai ügyiben és az alkotmányügyi testületben ennél magasabb a díjazás. Plusz pénzt kapnak a képviselők a frakcióvezetésért is.

Vannak az Országgyűlésben olyan képviselők, akik csak a 220.800 forintos képviselői alapdíjat kapják. Ennek az az oka, hogy vagy kormányzati tisztségviselők, akik emellett más funkciót nem töltenek be a Házban, vagy azért, mert nem nincs bizottsági tagságuk, illetve egyéb országgyűlési, képviselő-csoporti funkciójuk. Ilyen például Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, Orbán Viktor Fidesz-elnök, Magyar Bálint volt SZDSZ-es oktatási miniszter és Horn Gyula korábbi szocialista miniszterelnök.

További info: http://www.parlament.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelemelterelő tarkaság...
  2008-10-01 01:54:44, szerda
 
  Hát, persze-hogy a valós problémákról (a gázáremelésről, a távfűtés díjának megemeléséről, az ingatlanadó bevezetéséről, a nyugdíjak megadóztatásáról, a gyes, a gyed megszüntetésének tervezéséről, a kórházaink kétes üzleti érdekeltségűek: mint pl. a HospInvenst számára történő átjátszásáról, az ország végkiárusításáról, az államháztartási hiányról, a 4-es metró építésének leállításáról, a munkanélküliségről, a hajléktalanságról, a magas halálozási arányszámról, a vészesen alacsony születés-számról, stb...) akarja elterelni gy..f... és a tarka-hívei a figyelmet.
Kreálnak egy műbalhét, mint ez a ,,tarkaság" és ezzel PROVOKÁLJA az egészségesen élni vágyó embereket. De ezt olyan álságos szöveggel adja elő, mintha mi lennénk a fő-gonoszok, akik ezzel a tarka-meleg-kábszeres tüntetgetéssel nem értenénk egyet!

Mert legutóbb (2008.09.15.) is miket mondott a parlamentben?
,,Igenis szenvedélyesen hiszek abban, hogy liberálisoknak és szocialistáknak együtt kell működniük Magyarországon. De ha ők nem működnek együtt, akkor egy olyan Magyarország képviselői lépnek a színre, amely Magyarországtól nem nekünk kell borzongani, hanem a gyermekeinknek ... Az egy másik világ, én olyan világot nem szeretnék."

Mit lehet erre mondani? Csakis azt, hogy szíve-joga olyan ,,szenvedélyesen" ,,tarka"-meleg példával szolgálni a saját gyerekeinek, amilyennel csak akar!!!
De, könyörgöm, minket és a mi utódainkat hagyja ki belőle! Ehhez ránk nincs szükség!
Mert nem tőlünk, a ,,másik világ" képviselőtől kell félteni hazánkat, hanem az azt tönkretevőktől. És azok nem mi vagyunk, hanem azok, akik évtizedek óta hatalmon vannak!!!
Azért kell, hogy kígyót-békát kiabáljon ránk, a ,,másik világ"ért küzdőkre, mert nem akar lelepleződni a még mindig neki hívők előtt. Pedig nekik árt a reformnak hazudott programjaival a legtöbbet! Erre kell figyelmeztetni minden létező módon hiszékenyebb honfitársainkat. Ezért is köszönöm az írásodat, hogy olvashattam!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi van abban, ha ....
  2008-10-01 01:52:23, szerda
 
  Tarka buzi parádé. - Miért, mi van abban, ha egy férfi szereti a másikat?

Alig múlt el az idei meleg felvonulás, ismét itt a másik. Hát persze. Egyes politikusaink nyíltan beismerik másságukat, nyíltan beismerik, hogy szerelmesek egy másik férfiba, ami olyan természetes, mint az este és a reggel. Ezek után el lehet gondolkozni azon, hogy vajon nem több a meleg Magyarországon, mint azt gondolnánk? És ezt még Társadalmi Szervezetek támogatják is. Demonstrációt szerveznek az Erőszakmentesség jegyében és közben mindenféle meleg szervezetnek helyet biztosítanak a tiltakozásra, hogy mutogassák magukat mennyire mások, mint az egészséges embertársaik. Miért, mi van abban, ha egy férfi szereti a másikat? Vajon ő nem tud szeretni? Vajon szebb egy nő ölelése, mint egy csúf szőrös férfié? Ugyan már, kérem, mi van ebben? Szabad lélek, szabad akarat.
A meleg az meleg. Tessék ezen nem meglepődni. És milyen igaz. Nem kell ezen meglepődni, hiszen ők is csak Isten teremtményei. Nem tehetnek arról, hogy hiba csúszott a teremtésbe. Valójában azzal van baj, hogy utcára viszik másságukat. Miért olyan fontos nekik megmutatni ország világ előtt, hogy ők melegek? Nem értem. Maradjon otthon a négy fal között és senkit sem fog zavarni tevékenységük. Ne jöjjenek utcára gyermekeink előtt mutogatni magukat. Nem vagyunk rá kíváncsiak.
Lassan már minden nap utcára vonulnak. A törvény lehetőséget a nekik erre. Tiszte szégyen, ami ebben az országban folyik. Tessék már tudomásul venni, hatalom bácsi, hogy erre senki sem kíváncsi. Legalább is mi egészséges emberek nem.

Szóval ismét vonulnak a melegek.
Valószínűleg mindenféle tarkabarka színes göncben, hogy kitűnjenek a többi közül. Nem bűn ez, kérem. Miért lenne az? Ez kérem olyan természetes, mint Gyurcsány Ferenc mássága. Na, hát ő a másik fele. Ő persze nem meleg (kitudja?), de annyira más, mint mi, akik csak jobb életet szeretnénk. És érezteti is velünk fennhatóságát. Ő kimegy az utcára, ki bizony, még akkor is, ha éppen a szervezők tiltják meg neki. Mi van abban kérem, ha semmibe veszi az emberek véleményét, elvégre ő mindenki felett áll. Ő mondja meg, mit szabad Magyarországon és mit nem. Ne lepődjön meg senki, ő is csak egy magamutogató kéjenc, aki arra is képes, hogy titkon akár felvegyen egy női melltartót. Mert hát annyira dagad a mellkasa, amikor az országát veszélyeztető radikálisok ellen tehet, hogy nem bírja el levegőtől dagadó mellkasát. De jó lenne már, ha kiengedné a levegőt, mert még belészorul egy szép napon. Akkor aztán légmellet kap és a nép félméteres injekciós tűvel szívja majd el azt a fránya levegőt tőle.

Gyurcsány uram. Mi ez, ha nem provokáció? Vagy talán jól van az rendjén. Provokálni a másikat? Erőszakmentes kiállásról beszélnek, közben pedig semmi más, mint provokáció. Igen az. Provokáció, hátha kap az alkalmon a nemzeti radikális oldal és megtámadja a felvonulást? Mert esetleg a gyomruk fordul ki? Nem tud a Parlamentből lopni Gyurcsány uram? Mostanában gyakran jár utcára és provokálja a békés polgárokat, akik tönkre tett életükért tiltakoznak. De csak addig provokálja őket, amíg valaki tönkre tett életéből nem lát kiutat és elszánja magát. Na, vajon mire?

Jó lenne, ha befejezné provokációit és megülne otthonában. Végül is oda is el tudunk menni önért, ha eljön az idő. Mert abban biztos lehet, hogy eljön. A pokol már nincs messze, megnyugodhat.

Megjegyzés:
Sok más szervezet mellett az alábbi meleg szervezetek is részt vesznek a Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan október 4-re meghirdetett békés, párt független tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés elleni tüntetésen:
Phralipe Független Cigány Szervezet,
Szivárvány Misszió Alapítvány
Dél-Alföld Meleg Baráti Kör,
Háttér Társaság a Melegekért,
Lambada Budapest Meleg Baráti Társaság,
Mások internetes meleg magazin,

Balogh Béla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarka-magyar-tüntetésről...
  2008-10-01 01:50:16, szerda
 
  Gyurcsány Ferenc is Tarka Magyar lesz - Tüntetés szombaton

Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson

A Tarka Magyar - a szervezők tájékoztatása szerint - az Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan október 4-re meghirdetett békés, pártfüggetlen tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen.

Gyurcsány Ferenc az MTI-nek elmondta: örömmel írja alá állampolgárként a Tarka Magyar nyilatkozatát, és nem bánná, ha más - akár liberális, akár konzervatív - politikusok is ezt tennék.

Orbán Viktor pártelnök aláírását is üdvözölném, különösen, ha ez együtt járna a Jobbikkal való mindennemű kapcsolat megszakításával, mert ez hitelesítené az aláírás őszinteségét - közölte, hozzátéve: reméli, hogy Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke és Dávid Ibolya, az MDF vezetője is csatlakozik az aláírókhoz.
A miniszterelnök arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen.

Arra kérdésre, nem tart-e attól, hogy hasonló utcai zavargások lehetnek a Tarka Magyar kapcsán is, mint amilyenek a charta rendezvénye után voltak, azt válaszolta: nem lehet elfogadni, hogy az antiradikális, demokratikus mozgalmakat a saját lakásukba zárja az a torz logika, hogy ha kimennek az utcára, az együtt jár a radikálisok randalírozásával.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: nagyon örül, hogy egyre többen fognak össze a szélsőséges politikai nézetek és magatartás, a radikalizmus és a rasszizmus ellen. Véleménye szerint az áprilisi Hollán Ernő utcai megmozdulás óta egyre izmosabbá válnak a több szabadságot, több demokratizmust akaró mozgalmak.

Mint mondta, ezek támogatásánál nem szabad taktikázni, vagy hatalmi, esetleg személyi szempontok alapján dönteni. Nem az a kérdés, ki megy elöl, hanem az, hogy minél többen kövessék - jelentette ki a kormányfő. Kiemelte: a demokratikus meggyőződésű polgároknak keresniük kell a kapcsolatot ezekkel a mozgalmakkal, de a pártok jobb, ha távol tartják magukat tőlük.

Hírszerző - VGO

*************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarka magyar - civil kezdem...
  2008-10-01 01:49:13, szerda
 
  TARKA MAGYAR - Civil kezdeményezés

TARKA MAGYAR!

Kedves Honfitársunk!

Az Összefogás az Erőszak Ellem mozgalom kezdeményezésére több tucat civil szervezet közreműködésével 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik TARKA MAGYAR címmel, az erőszak és a kirekesztés ellen.

Várunk október 4-én, szombaton délután 15.30-kor az Erzsébet téren, a Gödör Klubnál!

Az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából demonstrációt tartunk az egyre jobban elhatalmasodó erőszak és diszkrimináció megállításáért. A gyülekezés után az Andrássy úton Hősök terére vonulunk, ahol a meghívóhoz csatolt nyilatkozat alapján hitet teszünk a demokratikus értékek mellett, valamint amellett, hogy békés, az emberi jogokat tisztelő országban szeretnénk élni!

(A rendezvényen nem lesznek beszédek, és mindenkit csak magánemberként várunk!)

Mindenki számít - mindenkire számítunk!

2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor elindul a felvonulás az Andrássy úton, a Hősök teréig. A Hősök terénél, az érkezőket a színpadon zenélő Rácz Kati és a Flush zenekar fogadja, akik az idei budapesti melegfelvonuláson történt durva atrocitások miatt nem tudtak ugyanitt fellépni, így most újabb lehetőséget teremtünk nekik. Ezek után felolvasásra kerül a Nyilatkozat, amely szerint hitet teszünk az Alkotmány 70/A paragrafusa (1) bekezdése mellett és elutasítjuk az erőszak és a kirekesztés minden formáját. Végül a moderátor felkéri az egybegyűlteket, hogy a magukkal hozott színes anyagdarabokat, ruhadarabokat emeljék a fejük fölé, amiről légifotók (daruról készült fotók) készülnek. Az eseményen nem lesznek beszédek és a szervezők nem is kívánnak lehetőséget biztosítani arra, hogy bárki felszólaljon. A résztvevők a helyszínen is kitölthetik és a Nyilatkozatot. A demonstráció tervezett vége 18 óra.

A szervezéssel kapcsolatos hírek és az új csatlakozók nevei folyamatosan követhetők a tarkamagyar.blog.hu ( http://tarkamagyar.blog.hu/ ) oldalon. További csatlakozásokat a tarkamagyar@gmail.com címen várunk.

A TARKA MAGYAR-hoz 2008 szeptember 21-ig csatlakozott civil szervezetek:

Állás(pont) Lakossági Kör, Amnesty International, Angyalkommandó, Artemisszió Alapítvány, ATLASZ LMBT Sportegyesület, ATTAC Magyarország, Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya megyei Szövetsége, Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület, Civil Kollégium Alapítvány, Civil Parlament Szövetség, Családok a Családokért Polgári Egyesület, Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör, Demnet, Dr. Hun Nándor Egészségileg Hátrányos Helyzetű Nyugdíjasok Egyesülete, Drogprevenciós Alapítvány, Ember Háza Alapítvány, Európai Feminista Kezdeményezés, Friss Gondolat Ifjúsági Egyesület, Godot Kht., Gödör Egyesület, Háttér Társaság a Melegekért, Humanista Mozgalom, Ifjú Humanisták, Irodalmi Centrifuga Alapítvány, Kékpont Alapítvány, Kendermag Egyesület, Közösségfejlesztők Egyesülete, Kultúrák Központja, Labrisz Egyesület, Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság, Magyar Antifasiszta Liga, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, Magyarok a Nácik Ellen, Marom Egyesület, Mások internetes melegmagazin, Mély Mosoly Alapítvány, Mosoly Mozgalom Egyesület, Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), Pécs város Cigány Önkormányzata, Polgár Alapítvány az Esélyekért, Pride.hu - LMBT portál, Psyche Lelkisegély Alapítvány, Részvételi Demokrácia Hálózat, Roma Polgárjogi Alapítvány, Romédia Alapítvány, Phralipe Független Cigány Szervezet, Sirály, Szeretem Magyarországot Klub, Szimpozion Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), Tilos Rádió, Törökfürdő Alapítvány, Védegylet, Zöld Tett Társulás.

Tarkamagyar plakát, érdemes megnézni a résztvevőket.
http://m.blog.hu/ta/tarkamagyar/image/Tarka.jpg

Forrás: http://beszelo.c3.hu/cikkek/tarka-magyar-civil-kezdemenyezes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb Wass Albert-kiadványok
  2008-10-01 01:04:41, szerda
 
  A Kráter Kiadó 2008. szeptemberi könyvajánlata



Wass Albert: Honfoglalás
Magyar mondák sorozat 3.
ISBN: 978-963-9735-70-5
Ár: 1500 Ft
Terjedelem: 24 oldal, keménytáblás
Méret: A4
Illusztrálta Dózsa Tamás

,,Örökre való kötést tettünk veled, magyarok földje - mondta lassú, mély, zengő hangon -, kötést tettünk és megpecsételtük azt vérrel és verejtékkel. Vérünkkel érdemeljük ki ezt a hazát, és verejtékünkkel tartjuk meg magyarnak. Bármennyi vért és verejtéket kívánjon tőlünk ez a föld, nem panaszkodunk miatta."


Wass Albert: A vitatkozó mókus
Erdők könyve sorozat 7.
ISBN: 978-963-9735-71-2
Ár: 1700 Ft
Terjedelem: 32 oldal, keménytáblás
Méret: A4
Illusztrálta Gábor Emese

,,Valahányszor kimégy az erdőre, s halkan, lábujjhegyen haladsz a szálason át, láthatod a mókusokat, ahogy mogyorót, makkot rágcsálnak, vagy fejjel lefelé veszekednek egymással a fatörzseken. Ezek mókuspapa és mókusmama többi gyermekei, akik szorgalmasan végzik a maguk dolgát, ahogy illik."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 629
  • e Hét: 2339
  • e Hónap: 10943
  • e Év: 46884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.