2008-10-10 07:56:41, péntek
|
|
|
* 1 közepes fej karfiol
* 1 kis fej vöröshagyma
* 4 szál halványító zeller
* 1 liter csirke alaplé
* 1 tk morzsolt kakukkfű
* 3 babérlevél
* 2 tk dijoni mustár
* 175 g tejföl
* frissen reszelt szerecsendió
* só, bors
* 1 ek vaj
* 8 szelet Brie sajt
1. Egy közepes méretű lábasban az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zellerszárakat vajon néhány percig pároljuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, mustárt és felöntjük az alaplével.
2. Felforraljuk, és alacsonyabbra véve a lángot, addig főzzük, míg a karfiol megpuhul. Botmixerrel vagy robotgép segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót, majd sóval, borssal ízesítjük.
3. Végül újra felforraljuk a levest, majd azonnal tálaljuk: tányérokba merjük és két szelet Brie sajtot teszünk rá. (Készült A francia piac c. könyv alapján.)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|