Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Csőd - békeesélyekkel
  2008-10-11 01:00:00, szombat
 
  Az amerikai csőd növeli a béke esélyeit
A többpólusú világ beköszönte kedvező Magyarországnak
2008. október 8. 17:22 Lovas István - MNO

Ami az amerikai birodalom hanyatlását illeti, annak idején elég sokan kinevették Paul Kennedyt, az akkor még a Yale Egyetemen tanító brit történészt, amikor 1987-ben korszakos munkájában elsőként vette észre: az általa 1500-tól vizsgált birodalmakhoz hasonlóan az amerikai is abba bukik bele, hogy katonailag túlterjeszkedik a rendelkezésére álló erőforrásokon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitelválság-bonyodalmak
  2008-10-11 00:58:00, szombat
 
  A NEMZETKÖZI HITELVÁLSÁG BONYOLDALMAI
Bizalmi deficit
2008. október 08. 00:00 HVG

Az amerikai mentőcsomag fogadtatása és az európai tűzoltómunka azt jelzi, hogy a pénzvilág és a reálgazdaság krízise mellé fölerősödött a bizalmi válság is. A pánikhangulat három eleme egymást erősíti. Magyarországon a válság oldalszele a hazai bankokon keresztül pusztíthat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitelfelvételekről
  2008-10-11 00:56:35, szombat
 
  ***************
Az 1929-33-as gazdasági világválság, ahogyan az Németországban kinézett és a kiút a válságból I.
2008 október 08 - szerda, 19:36 Kitartás.hu

Először megpróbálták elhallgatni, aztán lekicsínylően szóltak róla: az esztelen hitelfelvétel és a nemzetközi bankrendszer mohósága napjainkban újra a válság szélére taszította az országokat. Persze nem a rendszeren próbálnak változtatni most sem, hanem a bankok és a pénzügyi érdekeltségű körök feneketlen bendőit tömködik "szakértők" tanácsára az egész világon... megint a kisemberek pénzéből.

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy mozdonyvezető a balesetről
  2008-10-11 00:54:49, szombat
 
  Egy mozdonyvezető a Monorierdőnél történt balesetről szakmai szemmel

Magam is mozdonyvezető vagyok. A balesetről már a megtörténte után 1 órával tudtunk és MSN-en képeket kaptunk. A mozdonyvezető telefonon egyik kollégánknak elmondta, hogy az egyik vörös térközjelző után feljött neki a zöld (a vezetőállás jelző zöldre váltott), ekkor gyorsított óvatosan majd a következő jelző is zöld volt: gyorsított tovább. A zöld jelző után a vezetőállásjelző továbbra is zöld volt így gyorsított tovább.

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomorultnak nevezte
  2008-10-11 00:13:51, szombat
 
  "Mindennemű személyre szóló támadástól elhatárolódom, nem tudok azokkal egyetérteni, de a dolgok lényege, hogy a külügyminiszter asszony ultimátumot intézett" Szlovákiához - mondta Fico, arra utalva, hogy Göncz Kinga a múlt héten magához kérette Szlovákia budapesti nagykövetét, akivel közölte, hogy a magyar fél elvárja: Pozsony adjon választ arra, hogy vajon bizonyos szlovákiai tendenciák az ország hivatalos politikáját képezik-e?

Robert Fico pénteken sajtótájékoztatón reagált a szlovák diplomata, Juraj Migas bekéretésére, visszautasította a magyar külügyminiszter eljárását, s a magyar fél "üzenetét" úgy interpretálta, hogy ha Pozsony nem fogad szót Budapestnek, akkor majd megnézheti magát, s "diplomáciai poklot zúdítanak ránk az európai intézményeknél".

Fico korábban nem határolódott el Slota egyetlen durva magyarellenes sértésétől sem. Hétfőn ugyan elszánta magát a Slotát bíráló lépésre, arról azonban nem ejtett szót, hogy koalíciós partnerének bármilyen része lenne a szlovák-magyar viszony elmérgesítésében. Ezzel szemben felszólította a médiát, hogy ne Slotával, hanem inkább "a dolgok lényegével, a magyar ultimátummal" és a világ pénzügyi válságával foglalkozzon.

Időközben Slota pártja sajtónyilatkozatban tiltakozott az egyik szlovák hírportál beszámolója ellen, amelyben a portál "munkatársa más kollégáihoz hasonlóan szánalmas, az SNS-t lejárató módon számolt be az eseményről", egy újabb kettős kereszt felavatásáról, ahol Slota szavai elhangzottak.

A nyilatkozat szerint az újságíró Slota szavait "nem egészen pontosan idézve nem értette meg, hogy az SNS elnöke nem támadott, hanem ismételten nagyon világosan reagált a magyar külügyminiszter asszony viselkedésére és megnyilvánulására". Slota pártja a nyilatkozatban visszautasította azt is, hogy elnöke az ünnepségen részeg lett volna.

"Egyébként is felfoghatatlan", hogy egyes szlovák újságírók szlovák politikusok bírálatára vetemednek, ahelyett, hogy a sarkukra állnának és elhatárolódnának a Szlovákiát érő, az ország belügyeibe beavatkozó magyar támadásoktól, s attól, hogy a Szlovákiát szolgálni hivatott (a Magyar Koalíció Pártjához tartozó) parlamenti képviselők Budapestet védelmezik - volt olvasható Slota pártjának közleményében.

A vasárnap felavatott újabb monumentális kettős kereszt árnyékában Slota arról beszélt, hogy azért tűzdeli körbe Szlovákiát kettős keresztekkel, nehogy az oda érkező magyarok Felvidéknek nézzék hazáját. Slota, minden korábbi sértegetését felülmúlva, ismét kócos, "még mindig kócos, nyomorult" asszonynak nevezte Göncz Kingát. Később újságírók előtt Konrad Henleinhez (a náci Németországhoz csatolt Szudétavidék egykori birodalmi biztosához), és egy "bajszos" hasonlattal közvetetten Hitlerhez hasonlította a magyar diplomácia vezetőjét, akinek Slota szerint talán már szintén "serked kis bajuszkája".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
* Slota szerint Göncz "nyomorult"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsz év megaláztatás
  2008-10-11 00:09:24, szombat
 
  Vajdasági civil szervezeteket tömörítő Polgári Vajdaság arra figyelmezteti a tartomány közvéleményét, hogy húsz évvel a Milosevia-féle vajdasági puccs, az úgynevezett joghurtforradalom és nyolc évvel a szerbiai demokratikus hatalomváltás után a tartomány helyzete nem változott, az új szerb alkotmány pedig még inkább megalázta a Vajdaságot.

Az új vajdasági statútum - amely körül nagy port vertek fel ellenzői - nem hoz lényegi előrehaladást, hanem csak összehangolják a legfelsőbb vajdasági törvényt a szerb alkotmánnyal, amelyet Vajdaságban a referendumon elutasítottak- hangoztatja a polgári Vajdaság.

A statútum körüli vita is megmutatta, hogy Szerbiában még mindig igen erősek a nacionalista és soviniszta politikai és társadalmi erők, amelyek úgyszólván allergiásak Vajdaság nevének említésére is, s legszívesebben ki sem ejtenék a szájukon semmiféle formában és szövegkörnyezetben. A Polgári Vajdaság számára külön aggodalommal bír, hogy ezek a politikai erők ellenőrzik a vajdasági tájékoztatási és szellemi muhelyek jó részét. "Vajdaságban teljes politikai, gazdasági és kulturális romlás következett be, ami nemcsak a háború következménye, hanem a háború után centralizmusé, amely hátravetette Vajdaságot, de Szerbia más részeit is" - vélekedik a szervezet.

Ami viszont a civil szervezetek számára bátorító tény, hogy a vajdasági polgárok többsége támogatja a széles körű autonómiát. A Polgári Vajdaság azért tartja ezt biztatónak, mert ebből a húsz éve tartó ördögi körből csak Szerbia decentralizálása - erős autonóm Vajdasággal - kínál kiutat, olvasható a civilek figyelmeztetésében, amelyet a "joghurtforradalom" 20. évfordulóján tettek közzé.

A vajdasági statútum tervezetének szövegét közben a társadalmi vita után véglegesítették, és október 14-én szavaz róla a tartományi képviselőház, amelyben várhatólag nagy többséggel fogadják majd el. Ám ezzel még nem lép életbe, jóvá kell hagynia a szerb szkupstinának is. Ott azonban a vajdaságihoz hasonló támogatásra nem számíthat. A szerb ellenzéki pártok - a Kostunica-féle Szerbiai Demokrata Párt, a Seselj vezette Szerb Radikális Párt és az Új Szerbia - valóságos hadjáratot folytatnak az okmány elfogadása ellen, mert szerintük ez az első lépés egy újabb állam létrehozására Szerbia területén. (FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kimeríthetetlen téma
  2008-10-11 00:08:17, szombat
 
  Lajdi Péter: Amit a Magyar Szent Koronáról tudni illik

Pap Gábor, Szántai Lajos és Csomor Lajos kutatási eredményei alapján saját gondolataimmal,
meglátásaimmal kiegészítve

Jelen dolgozatomnak fő célkitűzése nem e gazdag és szinte kimeríthetetlen téma minden oldalról történő elemzése és bemutatása, hanem mindazon lényeget érintő ismereteknek a tömör összefoglalása, melyeket a hazugság évtizedeinek álomkóros kábultsága után lassanként fölocsúdó magyar hazafiaknak legszentebb ereklyénkről tudniuk kötelesség.

A magyar királyok koronázási szertartása alatt használt korona, melyet rangjának és jelentőségének megfelelően a "szent" jelzővel illetünk, nem csupán egyike a középkor folyamán készített vagy később keletkezett európai koronáknak, hanem a rajta keresztül közvetített, képi programjában kifejeződő, transzcendentális üzenet és erőtovábbítás folytán, mely a koronán található, egyedülálló értéket képviselő és mesterien elkészített rekeszzománcképekben realizálódik, az egyediség és egyszeriség vonását hordozza magán. A Szent Korona nemzetünk legbecsesebb és legszentebb relikviája, mely azonban az egész keresztény világ számára fölbecsülhetetlen jelentőséggel bír.

Teljes írás: mariaorszaga.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lapultak mint a nyulak...
  2008-10-11 00:07:01, szombat
 
  A US egyszerűen képtelen felfogni
Biden és Palin lapultak mint a nyulak a Középkeleti földrengés epicenterétől
By Robert Fisk 06/10/08 "The Independent" -- -Saturday, 4 October 2008

A palesztínok megszűntek létezni Amerikában csütörtök este. Úgy Biden mint Palin sikeresen kerülték el említétsét a palesztin méreg szónak. Palesztína és palesztínek egyáltalán nem szerepeltek az elnök helyettesi ún. vitában. Kimaradtak teljes mértékben az "izraeli megszállás", a "zsidó kolóniák" fogalmai, sőt még az eddig használt "zsidó szomszédság" gyáva megnevezése is feledésbe ment.

A "bátor" vitázók aki állandóan védelemről povedálnak nagyhangon, lapultak mint a nyulak a bokorban a közelkeleti földrengés központi témájától, a palesztín nép lététől. Ez még nevetségesebbé tette a "két állam megoldás" emlegetését, ami teljesen érthetetlen kellett legyen mindenkinek aki nem ismeri a régiót.

Biden megfricskázta Bush orrát a "demokratikus választásokkal" melyet Biden szerint a Hamas nyert meg (köztudott hogy ez a Hezbollah volt) de a "palesztin" jelző ebből a nevetséges mondatból is hiányzott. Igy Hamas szerepelhet az amerikai agyakban "valahol messze" a Meditterántól Pakisztánig bárhol.

Pakisztáni nukleáris rakéták képesek Izraelbe beütni harsogott Biden. Hogy miről beszélt senki nem tudja, hiszen Pakisztán nem fenyegette soha Izraelt. Pakisztán állítólagosan Amerika fegyvertársa. Ennek ellenére mindkét kandidátus egyhangúan állította, hogy a "terror elleni háború" fegyvertárs átváltozott az "ördögi háromszög" támogatójává. Még az iszlám veszély emlegetése is elmaradt a pakisztáni okoskodások között.

A hét legkómikusabb riportja az Associated Press-től származik akik kijelentették hogy az elnöki posztért verekedő Obama muzulmán iskolába járt ugyan, de soha nem volt iszlám követő! Vajon ez mit kellene jelentsen? Bejelentették volna hogy McCain keresztény iskolába járt, de nem követte a keresztény vallást anélkül hogy mindenki nevetőgörcsöt kapott volna?

Végigutazván a héten Amerikát Seattle-től Houstonon át Washington és New Yorkig, mindenütt a Fehér Ház által ingerelt "terrorba" bukkantam. Egyik tanult, középosztálybeli hölgy hozzám fordult ebéd közben és elemezte hogy "félelmetes ahogy iszlám át akarja venni Amerikát". Mikor enyhe skepticizmusomnak adtam hangot közölte velem, hogy Franciaországot már át is vették!!! Hogy válaszolhat ember ilyen kijelentésekre melyek megfelelnek teljesen normálisnak tűnő emberektől származó "információval" mely szerint a Martian emberkék megszállták Tennesseet. Válasz helyett inkább órámra néztem és közöltem hogy mennem kell.

Viccet félretéve itt volt Biden csütörtökön halál komolysággal közölvén velünk hogy a Pakisztán-Afganisztán határon (amit minden Pushtun ergoTaliban fikciónak tart mindössze) 7,000 madrassa-t (iszlam vallási iskola) építettek és itt él Bin Laden (sic) aki azonnal el fogunk fogni amint erre vonatkozó intelligenciát kapunk (sic).

Hétezer? Honnan a jó égből származik ez a légből kapott szám? Tény hogy Pakisztánban a vallási iskolák ezrei léteznek DE NEM A HATÁRON.

Obama viszont avval az "információval" kedveskedett nekünk, hogy "kirúgtuk a Hetzbollah-t Libanonból" ami közismerten és totálisan ostoba hazugság.

Természetesen az Izrael szó viszont kötelezően megismételt minden kandidátus által ad nauseam, mint az egyetlen fontos tényező Középkeleten. Izrael a "békeszerető náció", a legerősebb és hűségesebb fegyvertársa Amerikának (Sharon mondásáról természetesen megfelejtkeztek már régen) és Izraelnek nincs jobb és hűségesebb barátja mint Biden, hogy őt idézzük. (meg Palin, meg McCain meg Obama, meg a kongresszus, meg folytathatnánk a végtelenségig).

Izrael "veszélybe kerül" ha Amerika elkezd Iránnal beszélni közölte Palin (aki annyit ért külpolitikához mint hajdú a harangöntéshez). "Kötelességünk megnyugtatni Izraelt hogy soha nem fogunk megengendi egy újabb holocaustot" közölte továbbiakban a pitbull Sarah. Evvel gyorsan vissza lehetett térni a második világháborús gumicsontra és hosszas dumára Eisenhowerről.

A tény hogy Izrael több mint kényelmesen meg tudja magát védeni 264 nukleáris fegyverével és rakétáival természetesen nem kaphatott említést, hiszen az izraeli erő említése megrendítené a "kicsi, erőtlen, veszélyeztetett" Izrael képét mely teljes mértékben Amerikában bízik csak védelméért.

Fordította: M.É.
A teljes szöveg megtalálható itt:
http://www.informationclearinghouse.info/article20953.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1407
  • e Hónap: 2354
  • e Év: 38295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.