|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2008-10-15 20:53:33, szerda
|
|
|
* 2 db vizes zsemle
* 2 tojás
* 5 dkg kenyérszalonna
* 40 dkg liszt
* 1 mk só
* frissen vágott petrezselyemzöld
1. A zsemlét felkockázzuk.
2. A szalonnát is apró kockára vágjuk.
3. A lisztből a tojással, sóval és vízzel nokedli tésztát keverünk.
4. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, a pörcöt lyukas kanállal kiemeljük és eltesszük túróscsusza készítéséhez.
5. A szalonna zsírjában megpirítjuk a zsemlekockákat, hagyjuk kihűlni.
6. Közben fazékban vizet forralunk.
7. A nokedlitésztához keverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet és a szalonnazsíron pirított, kihűlt zsemlekockákat.
8. A forró vízbe mártott evőkanállal a lobogó vízbe szaggatjuk az előbb összeállított zsemlekockás nokedlit.
9. Amikor újra forr, elzárjuk a fűtést alatta.
10. Tálaláskor kiemeljük a zsemlegombócokat a vízből.
|
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2008. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
115 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 1799
- e Hónap: 2791
- e Év: 34520
|
|
|