|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2008-10-16 23:22:12, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
a tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott margarin
30 dkg BL 55 liszt
4 dkg keserű kakaópor,
1 cs sütőpor,
1 csapott kiskanál mézessütemény fűszerkeverék
a krémhez:
2 evőkanál cukor
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin, (Hullala)
Ha nem Hullalát használunk, hanem habtejszint összesen 4-5 kanál cukrot rakjunk hozzá!
a mázhoz:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál viz
ezt összefőzni, ha cukor elolvadt félre húzni és kb 5 dkg vajat belekeverni.
Tészta elkészítése:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig legnagyobb fokozaton keverjük. A vizet és a puha margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk.
A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel, sütőporral összekeverjük és a krémhez adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós krémhez óvatosan belekeverjük.
A sütéshez nagy gáztepsi! (sütőpapir) 190 fokon 10-15 perc!
A massza felét a tepsibe simítjuk. megsütjük, majd a másik felét ugyanígy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez
A vaniliás cukrot és a cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk.
A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk.
Símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot, kicsit nyomkodjuk meg, majd a csokimázzal öntsük le.
Hűtőben pár órát hadjuk hűlni. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-16 22:57:47, csütörtök
|
|
|
Kínai édes-savanyú csipős csirkemell
Hozzávalók
30 dkg csirkemell
30-35 dkg fagyasztott zöldség mix (bébi répa, brokkoli, karfiol,)
1 e.kanál. chili szósz
1 e.k. narancslé
1 e.k. citromlé
1 e.k méz
1 e.k szójaszósz
1 e.k olaj
2 kis gerezd fokhagyma
só, pici bors
Wok sütőben, olajon a csikokra vágott csirkemellett megpirítjuk. Sózzuk borsozzuk, és a chili szószt öntünk rá!
Hozzá adjuk a zöldség keveréket, narancsl evet, citrom levet, mézet, szójaszószt és végül a zuzott fokhagymát.
kb 15 perc alatt készre főzzük. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-16 22:55:46, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
1 db Római tál (egy éjszakát beáztatjuk)
1,3-1,5 l szárazbab ( egy éjszakát beáztatni)
1 db kisseb füstölt csülök (egy éjszakát beáztatni)
Kevés sertés lapocka
3 db közepes fej hagyma
2 evőkanár zsír
1 csapott ek paprika
fél paradicsom, 2 szelet zöldpaprika
vegeta, bors, majoranna (a sóval nagyon kell vigyázni mert a szalonna és a csülök is sós)
2 db kemény tojás.
pár szelet füst szalonna.
A hagymát kockára vágjuk és a zsíron megdinszteljük, rászorjuk a paprikát és félre húzzuk.
A babbal összekeverjük, és füszerezzük (bors, vegata, majoranna)
A Római tálban elhelyezzük a szalonna szeleteket, rárakjuk a hagymás babot utánna jön a nagyobb darabokra vágott hús (csülök és a lapocka)
paradicsom szelet és paprika szelet, utánna megint bab.
Vizet annyit öntsünk rá hogy ellepje, és sütés közeben is pótolni kell, erre figyeljünk mert ha nem lesz szaft akkor nagyon száraznak tűnik.
A kemény tojásokat félidőben rakjuk bele.
Lefedjük és... Hő.lég. sütés: 175 fokon 3-4 órát sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-16 22:12:49, csütörtök
|
|
|
Bakonyi sertéstokány
Hozzávalók:
60 dkg karaj csont nélkül vagy lapocka
10dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
egy kevés olaj vagy zsír
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg gomba (több féle is lehet)
őrölt bors
esetleg só
ételízesítő (ha kell)
késhegynyi pirospaprika
2 dl tejföl hozzá kb 1 evőkanál lisz a habaráshoz
A sertéshúst hosszúkás csikokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk.
Az edényben a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztjuk. (Ha kevésbé zsíros, egy kis zsiradékot még tehetünk hozzá.)
Mikor kezd pirulni, beletesszük a vágott hagymát. Egy kicsit dinszteljük, majd beletesszük a felvágott húst. Gyakori kevergetés mellett fehérre sütjük.
Ha már néhol kezd barnulni a sütéstől a hús, akkor beletesszük a gombát, majd borsozzuk. (Ha kell, ilyenkor még lehet sózni, attól függ, hogy milyen sós volt a szalonna ) Jól összeforgatjuk az egészet, és fedő alatt pároljuk tovább. Ha a gomba és a hús megpuhult, behabarjuk. Ha sok szaftot szeretnénk, akkor tegyünk bele előtte vizet is.
Végül a tejfől és a liszt keverékével behabarjuk/sürúsítjük.
Galuskával, tésztával, kínáljuk.
Vajgaluska
1 egész tojás
5 dkg vaj
5 dkg liszt
pici só
Összekeverjük és a hűtőben 15 percig pihentetjük, végül kiskanállal a forrásban lévő vizben szaggatjuk. kb 5 percig főzzük. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-16 22:07:26, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna + 1/2 mokkáskanál sütőpor
3 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
2 tojás
2 csapott evőkanálkakaópor
valamint kevés darált dió, baracklekvár a megkenéshez)
A krémhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 evőknál vaniliás pudingpor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
Csokimáz: 10 dkg Szerencsi étcsoki, 4-5 evőkanál étolaj, gőz fölött megolvasztva
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk.
Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet.
A túrókrém elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk.
Sima villanysütés 190-200 fok kb 30-35 perc
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
A tepsi mérete: 36x28-as |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2008. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
115 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 338
- e Hét: 827
- e Hónap: 2878
- e Év: 31101
|
|
|