Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A nyugati sajtó Magyarországot
  2008-10-23 22:53:25, csütörtök
 
  MTI 2008. október 23. 22:30

A nyugati sajtó Magyarországot temeti


Az Egyesült Államokban kezdődött pénzügyi sokk egyre mélyebbre hatol a felzárkózó piacokon, a magyar központi bank drámai intézkedéssel 3 százalékponttal emelte meg az irányadó kamatot valutája védelmében - olvasható a The Wall Street Journal gazdasági napilapban, amely címlapján közölt cikket "Ínséges idők, kemény lépések Magyarországon" címmel.

Magyarország a felzárkózó piacokat elért pénzügyi vihar középpontjában van - írta a lap csütörtökön. Az újság szerint a feltörekvő gazdaságokban tapasztalható egyre nagyobb zűrzavar szertefoszlatja azokat a reményeket, hogy a fejlődő nemzeteknek fontos szerep juthat a világ gazdasági növekedésének fenntartásában akkor, amikor az Egyesült Államok és Nyugat-Európa évtizedek óta a legsúlyosabb pénzügyi válsággal küzd. Ehelyett sok felzárkózó gazdaság a világgazdaság új problémás gyerekévé vált.

A nemzeti valuta romlása fenyegetést jelent a vállalatokra és háztartásokra, mivel az adósságok költsége növekszik. A bankok pedig egyre kevesebb hitelt nyújtanak a kisvállalatoknak és a fogyasztói vásárlásokhoz, például autóvételhez, mert attól tartanak, hogy a kölcsönfelvevők nem fogják tudni visszafizetni az összegeket.A The Wall Street Journal szerint sok közgazdász úgy látja: a befektetők korábban nem számoltak egy a maihoz fogható válság lehetőségével, és a magasabb kamat önmagában nem lesz elegendő a bizalom helyreállításához.

A magyar kormánynak, bankoknak és vállalatoknak 27 milliárd euró külföldi adósságot kell visszafizetniük vagy kiváltaniuk a következő 12 hónapban. Az ország devizatartaléka mintegy 17 milliárd euró a londoni Barclays Capital jelentése szerint. Ez arra késztetheti Magyarországot, hogy az IMF-től és az Európai Uniótól kérjen segítséget - állapította meg a The Wall Street Journal, amely szerint a magyarok az 1990-es évek eleje óta tapasztalt legsúlyosabb gazdasági visszaeséstől tartanak.

A The New York Times a globális pénzügyi válságról szóló írásában megjegyezte: Magyarország, Ukrajna és Fehéroroszország ugyanolyan tüneteket produkál - külföldi tőke menekülése, zuhanó valutaárfolyam és elszaladó infláció -, amilyenek Izlandot is jellemezték; ezen országok bankrendszere megbillent, gazdasági helyzetük bizonytalanná vált. Miután a nyugati bankok leállították a hitelezést, újabb közép-európai és latin-amerikai országokat érhet el a pénzügyi válság.

A The Washington Postban az olvasható, hogy Magyarország és hozzá hasonlóan több állam esetében nagy adósságok halmozódtak fel, jelentős a folyó fizetési mérleg hiánya és nagy mértékű a külföldi hitelekre való támaszkodás. Ezért ezek az országok gyengébb pozícióba kerültek a hitelpiac kiszáradásával - írta az újság.


http://www.gondola.hu/cikkek/61868
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drámai zuhanás! 285 fölött az
  2008-10-23 22:49:01, csütörtök
 
 
Drámai zuhanás! 285 fölött az euró!
uzlet@hetivalasz.hu

Heti Válasz Online - 2008.10.23.

A délelőtti erősödést követően megfordult a trend, és ismét gyors tempóban kezdett gyengülni a forint.
13 óra után egy euró már 285 forintot ért, a svájci frank árfolyama pedig újból átlépte a 191 forintos határt. A dollárt 222 forintért adták.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy legyen min nevetned:
  2008-10-23 22:45:10, csütörtök
 
  Hogy legyen min nevetned:

Zsúfolt metrókocsiban egy csinos nő odaszól a mögötte álló férfinak:
- Uram, ha még egyszer hozzám nyomja a micsodáját, feljelentem zaklatásért!
- Ugyan hölgyem, csak a fizetésem van a zsebemben, az ért magához, nem én! - feleli a férfi.
- Jó kis munkahelye lehet, mert ahogy éreztem, az elmúlt tíz percben ötször kapott fizetésemelést!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emlékhely üzenete
  2008-10-23 22:40:47, csütörtök
 
 
Az emlékhely üzenete

"Akik még 19 éve is legitimálták embertársaik lemészárlását, azoknak a közéletben nincs helyük"
Halász Csilla, korkep@hetivalasz.hu


8. évfolyam 43. szám, 2008.10.23

A Csömörön két éve átadott 1956-os emlékműre a közelmúltban rávésették az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének határozatát, mely elítéli a kommunista rezsimek bűneit. Az emlék művet a Gloria Victis Alapítvány állíttatta, melynek elnöke, Mátyás Sándor erkölcsi megtisztulást szeretne.
- Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének két tagja is beszédet mond Csömörön október 23-án. Miért hívták meg őket?

- Két éve avattuk fel a kommunizmus 100 milliónyi áldozatának emlékművét. Az emlékhely üzenetét próbáltuk nyomatékosítani, amikor úgy döntöttünk: kivonatosan bevésetjük az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének A totalitárius kommunista rezsimek által elkövetett bűnök nemzetközi elítélésének szükségességéről című határozatát. E szöveg elfogadását Göran Lindblad svéd parlamenti képviselő, a mérsékelt konzervatív Moderat Párt politikusa és Lacsezar Tosev, a Bolgár Egyesült Demokratikus Erők küldötte kezdeményezte. Mindketten elfogadták a meghívást, és Wittner Mária mellett ők is beszédet mondanak.

- A vésésért 1,8 millió forintot fizettek, miközben az alapítvány tagjai eladósodtak az emlékműállítás miatt.

- Való igaz: immár 8,5 millió forint adósságunk van. Az emlékműállítás eddig 25 millió forintba került, és bár közadakozásból épült, nem gyűlt össze annyi pénz, hogy fedezze a költségeket. Így a kuratórium tagjai pótolták a hiányzó összeget. Van olyan, aki jelzáloghitelt vett fel a házára.

- Pedig Magyarországról és külföldről is sok segítség érkezett.

- 2500 adománykérő levelet küldünk szét a világba. Adott pénzt a Nemzeti Civil Alap, a Barankovics István Alapítvány, polgárok ezrei. Külföldről az Euró pai Néppárt, Liechtenstein hercege, Tajvan előző elnöke, a kommunizmus német áldozatainak képviselői támogatták a kezdeményezést. Volt, aki csak jelképes összeggel, de az erkölcsi támogatásnak is örültünk.



- "A Parlamenti Közgyűlés a leghatározottabban elítéli a kommunista önkényuralmi rendszerek által elkövetett, az emberi jogokat súlyosan sértő tetteket, és tisztelettel adózik az áldozatoknak" - olvasható magyarul, angolul és németül a felirat az emlékművön. Miért fontos ez a csömörieknek?

- Az is olvasható rajta, hogy a nemzetközi közösség nem vonta felelősségre a bűntettek elkövetőit, mint ahogy azt a nácizmus által elkövetett borzalmak esetében megtette. Mi is azt szeretnénk, amit az Európa Tanács: hogy a világ a nácizmus és a kommunizmus galádságait ugyanolyan szigorral ítélje el.

- A kuratórium tagjai vagy családtagjaik maguk is a kommunizmus áldozatai?

- A kuratóriumunkat három idősebb úr alapította, mindhárom megjárta Rákosi börtöneit. De a kurátorok között is van, akit bebörtönöztek a forradalom leverése után. Én 1958-as vagyok, így csak a hatvanas évek halotti csendjét éltem meg.

- Annak idején el is hagyta az országot, és csak a rendszerváltás után tért vissza. Miért ment el?

- Huszonegy éves koromban disszidáltam. Szabadon akartam élni, jönnimenni, szb-titkári aláírás vagy engedélyezés nélkül. Miután kikupálódtam, visszatértem oda, ahol a gyökereim vannak.

- Csalódott? Az alapítvány honlapján ugyanis az olvasható: akik a diktatúrát szolgálták, kérjenek bocsánatot és vonuljanak ki a közéletből.

- A társadalomnak rá kell döbbennie, hogy azoknak, akik még 19 éve is a diktatórikus párt alkalmazottaiként legitimálták százmilliónyi embertársunk lemészárlását, azoknak a demokratikus közéletben nincs helyük. Azt sem értjük, hogy az a napilap, amely az 1956 utáni véres megtorlásokat helyeselve, a prágai tavasz eltiprását üdvözölve a tömegeket több mint három és fél évtizedig manipulálta, ma változatlan néven az ország legnépszerűbb újságjaként ünnepelteti magát. Vagyis erkölcsi megtisztulást szeretnénk.

- Október 23-án újabb emléktáblát lepleznek le, de november 2-án is avatnak. Meddig bővül az emlékmű?

- Megemlékezésünkön táblát avat az Október 23. Bizottság Alapítvány, közösen a Barankovics István Alapítvány izraeli tanműhelyével, azoknak a zsidó embereknek az emlékére, akik bár túlélték a holokausztot, belepusztultak a kommunizmusba. Az azt követő héten egy másik táblát is leleplezünk, amellyel a diktatúra cigány áldozatai előtt rójuk le kegyeletünket. A következő években szeretnénk egy kis szellemi fellegvárat az emlékmű köré, könyvtárral, archívummal és egy olyan teremmel, amelyben előadásokkal is folytatni tudnánk a felvilágosító tevékenységet. A nehézségek közepette is megnyugtat minket, hogy az '56-os szervezetek erkölcsileg támogatják a munkánkat.


MÁTYÁS SÁNDOR

1958-ban született Budapesten • 1979-ben Németországba disszidált. • 1987-ben szerzett diplomát Tübingenben. • A kilencvenes években hazatért. • 1995-től Csömörön él. • 2005-től a Gloria Victis Alapítvány elnöke. • Szabadfoglalkozású művészettörténész. • Három gimnazista fia van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El kellene mennetek!
  2008-10-23 22:37:48, csütörtök
 
  Balogh Gyula Fodor Gabriellának: El kellene mennetek!
2008-10-23. 16:55

Fodor Gábor SZDSZ-elnök részére

Kedves Gábor!

2008. október 23-a van! A kommunista diktatúra és a rendőrállam kialakulásának második évfordulója. Már akkor szerettem volna levelet írni neked, amikor életveszélyesen megfenyegettél egy hajléktalant, és meg akartad verni azért, mert az korruptnak, tolvajnak hazaárulónak nevezett benneteket. Lehet, hogy az az ember igazat mondott?

Időközben sokat romlott a helyzet, a korrupció és a parlamenti pártok által vezényelt szabadrablás államcsődöt okozott, hiába az MNB eszement beavatkozása a 3 százalékos kamatemeléssel, a forintot ismét 286 forint fölött jegyzik az euróhoz képest. Elvérzett az OTP és hanyatt esett az olajos parketten a MOL.

Nézem a televíziót, amiben arról beszélnek, hogy a te szegedi nyilatkozatod szerint nincs szükség előrehozott választásokra!

Mit akartok még, Gábor? Hazudtatok már eleget! El kellene mennetek! Szeretném nyomatékosítani a kialakult helyzetet. Ti vagytok a felelősek: a regnáló kormányzat, a magyar parlament és az ülepeteket rendszeresen nyaldosó, magukat újságírónak nevező banda. Szerinted a jelenlegi öt parlamenti párttól lehet még korruptabb, hazudósabb, nemzetellenesebb, kártékonyabb és megtévesztőbb mint a jelenlegi? Szerinted van-e még egy olyan ország a világon, ahol közönséges választási csalók bitorolják a hatalmat kordonokkal körbezárva, állig felfegyverzett rendőrök védelme mellett? Találnál-e a harmadik világban olyan országot, ahol kommunista spiclik, hálózati gazemberek, demokráciáról hazudoznak? Jól hallom a televízió legújabb hírét, miszerint Paskai László bíboros, prímás, esztergomi érseket az egyik településen kitüntették? Segíts nekem emlékezni! Jól olvashattam én azt valahol, hogy ez a főpap szintén kiszolgálta a Kádár-féle kommunista diktatúrát? Súgott, jelentett, spicliskedet? Ő is ott volt a Vatikánban, amikor a kiküldött 12 főpapból 10 spionkodott és jelentést írt?

Kedves Gábor!

Te arról beszéltél a nemzeti csúfon, miszerint a magyar nép higgye el végre, hogy az asztalt körbeülők azért dolgoznak, hogy a magyar nemzetnek jó legyen. Miért nem jutott ez akkor eszedbe, amikor párttársaid, Molnár Lajos és Horváth Ágnes lemészárolta a magyar egészségügyet? Szétzilálták egészségügyi intézményeinket, külföldre kényszeríttették a gyógyítás világhírű szakembereit. Miért nem akkor szólaltál meg jó szándékotok jeléül, amikor kipattant a Strabag botrány és a korrupt ,,politikai elit" ismét lelepleződött. Most már te is tudod, hogy az útépítések során elkövetett hazaárulásért egyes parlamenti pártok, vagy beépített gazemberek mennyi júdáspénzt markoltak föl.

Nincs kétségem afelől, hogy az ügyészség most sem találja meg a köztörvényes bűnözőket, de azért rajtam kívül már elég sokan tudják már, hogy Magyarországon egy politikai maffia uralkodik. Érthető tehát a megszólalásod, miszerint nincs szükség előrehozott választásokra, a Gyurcsány-féle bagázs SZDSZ-es, MDF-es, fideszes közreműködéssel szeretne egyet s mást eltulajdonítani. Lopni, lopni, lopni, rabolni!

Kedves Gábor!

Szerinted az SZDSZ nincs tele korrupciós ügyekkel? Nem úgy működik véletlenül a magyar politikai elit és a körülötte lebzselő gazdasági társaságok, alapítványok, hogy kisajtolja a dolgozókból az utolsó fillért is, majd azt mosolyogva Zuschlágos-Tocsikos csatornákon ellopja, és mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga, az ellopott pénzt választási hazudozásokra, az emberek megtévesztésére, a mocsárszagú média fenntartására, vagy az utóbbi időben egyre gyakrabban rendőrruhába öltöztetett ki tudja kiknek a fenntartására költi.

Közben arról beszéltek minden hírcsatornán, hogy az országban minden rendben van, a sztálini alkotmány kiválóan működik, Magyarország lett a demokrácia fellegvára, nincs romabűnözés, ugrabugrál a pannon puma és nagyon nagy a jólét. Nektek, Gábor, nektek!

Gyere ide Szabolcs megyébe, és kérdezd meg a harmadik napja sorba álló almatermelőt, az egyszerű választópolgárt, a kukoricáját eladni nem tudó gazdát, hogy Ő is így gondolja? Nem csak a kommunista ügynököknek, a hálózati személyeknek, a besúgó spicliknek, az adó nélkül jövedelemhez jutó parlamenti képviselőknek mennyei ez a környezet? Erről jut eszembe! Összeszámoltad, hogy a nemzeti csúfon az asztalt körbeülök közül hány személy volt a kommunista diktatúra haszonélvezője? Hányan keveredtek korrupciós ügybe? Szerinted, a jegybank elnökével, Simon Andrással mikor lehetne egy nagyon részletes önéletrajzot íratni?

Közben nézem a televíziót, és azt látom, hogy civil és egyenruhás rendőrök terrorizálják a Gyurcsány ellen tüntetőket. Már azért is igazoltatnak, mert valaki ki mer bontani egy zászlót. Nesze neked demokrácia, nesze neked gyülekezési törvény, nesze neked szólásszabadság! Szerinted mit érezhetnek nemzeti ünnepünkön azok a ,,közjogi méltóságok", akiket tucatnyi vaskordon vesz körül, 1000-1500 rendőr véd, és a sorfalon keresztül is áthallatszik a Gyurcsány takarodj, bűnözők, hazaárulók és ettől sokkal cifrább nekik szánt üzenet.

Meg is kérdezem tőled! Szerinted ki a csőcselék? Az, akit meglopnak, vagy az, aki büntetlenül meglop? Szerinted ki a terrorista? Az, akit gumilövedékkel meglőnek, vagy az, aki törvénytelenül erőszakot alkalmaz? Főliberálisként nyilván arra is tudod a választ, hogy ki a kirekesztő? Az, aki a melegfelvonuláson a nemi szervét mutogatja, vagy az, aki ez ellen tiltakozik? Hála az Istennek, itt forgat egy amerikai gazdasági hírtelevízió. Nagyon remélem, bemutatja azt a néhány tucat embert, akik nép nélkül tartják a népünnepélyt, akik reszketnek a saját választópolgáraitól, nem mernek kimenni az emberek közzé, csak a kanális csatornákon keresztül próbálnak hazudozni, megtéveszteni és kifosztani.

Kedves Gábor!

Most amikor ránk hoztátok a teljes gazdasági csődöt, megnyomorítottátok a magyar lakosság több mint 4/5-ét, hiteltelenné váltatok az egész pénzügyi világ szemében, tényleg nem gondolkoztatok el azon, hogy vissza kellene vonulni a politika életből? Tényleg nem jár eszetekbe az, hogy az egész gazdasági rombolás, pénzügyi káosz miattatok alakult ki? Tényleg nem látjátok be, hogy az ország tönkretételéért büntetőjogi felelősséggel tartoztok? Mennyivel vagy te különb, mint Gyurcsány Ferenc?

A legutóbbi közvélemény kutatás szerint te is a libatolvajok, áfacsalók és olajszőkítők táborába keveredtél. Ennek egyszerű oka van. Visszaütött az a sok hazudozás, amit elkövettél politikai pályafutásod alatt, de különösen azóta kerültél a mély mocsárba, amióta az SZDSZ pártelnöke lettél.

Te jogász vagy, Gábor! Neked tudnod kell, hogy a jelenleg kialakult diktatórikus helyzet nem tartható fent sokáig. Nincs annyi rendőr Európában, akik életetek végéig megvédene benneteket és családotokat. Vissza fog ütni, hogy törvénytelenül ragadtátok magatokhoz a hatalmat, Gyurcsány Ferenccel az élen. Te is ott voltál Sólyom László megválasztásnál, tehát biztosan tudhatod, hogy mi történt a Duna-parti folyosón, az ő választási procedúrája sem volt makulátlan.

Az a kommunista hálózat és a rózsadombi paktumosok, akiknek minden átverésért vállalniuk kell a felelősséget, még mindig itt vigyorognak közöttünk és igen vastag bőrrel a pofájukon azt mormolják, hogy Magyarországon jogegyenlőség és jogbiztonság van. Segíts nekünk a megtisztulásba! Szóljál Demszky Gábornak ,,a nagy fúrómesternek", hogy vonja vissza Gergényitől a meg nem érdemelt kitüntetést!

Nem szégyellitek magatokat, hogy részesévé váltatok egy két évvel ezelőtti népellenes bűncselekmény sorozatnak? Nem szégyellitek magatokat, hogy nyúlkáltok az éhező és fázó emberek zsebében, közben arra kényszerítitek a kis- és középvállalkozásokat, hogy azok elviselhetetlen adóterhek miatt hagyják el az országot?

Mint említettem én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élek. Egy olyan megyében, ahol hálát adhatunk a sorsnak, mert itt gyakorlatilag nincs SZDSZ. Akkor hallok néhány mutánsról valamilyen hírt, ha Budapesten a saját kongresszusotokon még önmagatokat is becsapva választási csalások sorozatát követitek el. Csak a személyes kíváncsiság hajt, amikor megkérdezem, hogy mi lesz a sorsa a Szabolcs megyei választási csalóknak. Mikor cáfoljátok a HírTv azon értesüléseit, hogy a 36 Szabolcs megyei küldött és ,,választó" aláírása esetében alig találtak hiteles aláírást?

Kedves Gábor!

Rövid bevezető után kérlek, fogadj el tőlem néhány tanácsot:

1. Ha valóban ki akarjátok fehéríteni a magyar gazdaságot, akkor a parlamenti pártok, a kormány tagjai, az őket körülvevő gazdasági lobbi azonnal fejezze be a szabadrablást.

2. Ha alkotmányos demokráciát akartok Magyarországon, akkor a kormány tagjai, az országgyűlési képviselők tartsák be a törvényeket, és szervezzétek újra a rendőrséget.

3. Ha tiszta közéletet akartok, hozzátok nyilvánosságra annak a három merevlemeznek a tartalmát, amely hitelesen tartalmazza a magyar nevű, de külföldi érdekeket szolgáló hazaárulók listáját.

4. Ha azt akarjátok, hogy megálljon a tőzsde zuhanása a forint elértéktelenedése, akkor azonnal mondjatok le, és azonnal írjatok ki új választást. Arra kérlek benneteket, hogy az elkövetkezendő választáson ne csaljatok, ne használjátok fel az állampolgároktól ellopott pénzt, ne hazudjatok, de az a legjobb, ha el se indultok!

5. Ha azt akarjátok, hogy Budapest utcáin ismételten béke és nyugalom legyen, zabolázzátok meg az őrjöngő provokátoraitokat, a beépített III/III-asokat és a politikai pártokhoz köthető lumpen, strici, garázda figurákat.

S végül arra szeretnélek kérni, ne fasisztázzatok, ne nácizzatok, ne antiszemitázzatok, mert a végén még a magyar lakosság jelentős része rá talál ismerni az elmúlt 18 évben szerepeket betöltött politikusokra és az ők talpát rendszeresen nyaldosó újságírókra, politikai elemzőkre, politológusokra, és a lakosság megtévesztésére szakosodott közgazdászokra.

Üdvözöllek:

Balogh Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vadász az erdőben megbotlik
  2008-10-23 22:37:25, csütörtök
 
 
A vadász az erdőben megbotlik egy kiálló gyökérben, és véletlenül tökön lövi
magát a sörétes puskájával. Viszik a kórházba, úgy-ahogy
összefoltozzák. Műtét után az orvos azt mondja:
-Itt egy barátom címe, délután keresse fel!
-Ő is orvos?
A vadász az erdőben megbotlik
-Nem, furulyaművész, megmutatja magának, hogy hogyan rakja az ujjait, hogy
ne pisálja szembe magát.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Wittner: az 56-osok csontjain
  2008-10-23 22:04:09, csütörtök
 
  Wittner: az 56-osok csontjain ráncigáltak be a globalizmusba
2008-10-23. 14:48

Az 1956-os áldozatok csontjaira épült rendszerváltás megnyitotta az utat az internacionális globalizmus felé, amely a kommunizmus különös ötvözete - többi között erről beszélt Wittner Mária csütörtökön Csömörön a kommunizmus áldozatainak emlékművénél tartott ünnepségen.

A Fidesz parlamenti képviselője, 56-os szabadságharcos kifejtette: fél évszázaddal ezelőtt a júdáspénzen vett árulók szolgaian levezényelték a kegyetlen megtorlást, ma pedig dobra verik nemzetünk vagyonát, elszívják életterünket.

A mákonyos európai uniós álomnak vége - fejtette ki a politikus, aki szerint ezt az bizonyítja, ahogy az unió kezelte vagy lekezelte a forradalom ötvenedik évfordulóján történt véres eseményeket. A bíróság azóta sem tud végére járni az ,,őszödi böszme magánrendőrsége" két éve elkövetett kegyetlenségeinek; ,,ezt hívják böszme demokráciának" - fogalmazott.

Wittner Mária szerint a jelenlegi kormány elveszítette azt a jogot, hogy tagjai részt vegyenek a mai megemlékezéseken, hozzátéve, hogy ,,kopóikat is tartsák távol az ünnepségektől".

A rendezvényen részt vett Latchezar Toshev, a szófiai parlament tagja, a Bolgár Egyesült Demokratikus Erők küldötte és Göran Lindblad svéd konzervatív képviselő, az Európa Tanács közgyűlésének alelnöke. Mindketten részt vettek az Európa Tanács parlamenti közgyűlése által elfogadott, a kommunista rezsimek bűneinek elítélését szorgalmazó határozatának kidolgozásában. A határozat szövegét tartalmazó táblát, amelyet az emlékmű falába véstek, az ünnepség keretében leplezték le. A csömöri ünnepségen hozzávetőleg ötszázan vettek részt.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/29826/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a kajmán ügyvéd szerint is
  2008-10-23 21:59:31, csütörtök
 
  Még a kajmán ügyvéd szerint is jogtalanul hurcolták el a bekiabálókat
2008-10-23. 17:43

Bekiabálással megzavarhatók az állami ünnepségek - jelentette ki az InfoRádió által megkérdezett Jordán-pozitív ügyvéd. Még a Kuruc.info bezárásáért lobbizó Magyar György szerint is, ha más szabálysértés nem történik, akkor a rendőrségi előállítás nem indokolt.

Csütörtökön az állami megemlékezéseket bekiabálásokkal megzavaró demonstrálók közül több embert is igazoltatott az ÁVH, kilencet előállítottak, három ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Az InfoRádiónak nyilatkozó ügyvéd szerint a bekiabálás belefér a véleménynyilvánítás- és a szólásszabadságba. Hozzátette: ha a bekiabálás önmagában nem valósít meg szabálysértést, akkor a rendőri intézkedésnek nincs jogalapja, bár szerinte az igazoltatás még beleférhet a jogszerű eljárásba.

Magyar György hangsúlyozta: annak, akinek nem tetszik a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés, joga van közvetlenül a független rendészeti panaszbizottsághoz vagy akár a rendőri vezetőkhöz fordulni, hogy vizsgálják ki: az intézkedő rendőr nem lépte-e túl hatáskörét vagy nem élt-e vissza hatalmával.

Az ügyvéd emlékeztetett: az Alkotmánybíróság korábban kimondta, hogy a spontán tüntetés is belefér a gyülekezési jog rendelkezéseibe, vagyis ha egy nem bejelentett tüntetésen nem történik garázdaság vagy rendzavarás, akkor nem lehet olyan alapon feloszlatni, hogy nem jelentették be.

Azonban ha valakinek a magatartása kirívóan közösségellenes vagy másokban megbotránkoztatást kelt, akkor felmerülhet a garázdaság, így a rendőrnek joga van az előállításhoz - mondta Magyar György.

(InfoRádió)

http://kuruc.info/r/1/29837/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kordonország "ünnepel"
  2008-10-23 21:57:58, csütörtök
 
  Véget ért a Teve utcai megmozdulás, Lonsdale-pulcsis spicliket vetett be az ÁVH, 500 ezer hazafit ígért Toroczkai
2008-10-23. 19:59

A Váci út és az Apály út kereszteződésénél jelentős rendőri erők gyülekeznek. Az MNO tudósítói legalább 8 mikrobuszt számoltak össze és legalább 10 rendőrautót. Emellett több csapatszállító is az utcán várakozik. A rendőrök teljes harci felszerelésben szállnak ki az autóból, jelenleg is Árpád-sávos zászlós fiatalokat igazoltatnak. Összecsapás még nem volt, a Váci úton a forgalom folyamatos.

AZ MNO tudósítója felfigyelt a Dózsa György út és a Váci út sarkán várakozó gépjárművekre: kettő civil furgon, egy civil autó és egy rendőrautó állt ott. A készenléti ruhába öltözött rendőrök mellett öt-hat, kapucnis Lonsdale feliratú pulóveres, civilruhás rendőr kapott eligazítást. Mindemellett élelmet és ásványvizet vettek magukhoz az egyenruhás rendőröktől, majd a kisebbik mikrobusz és rendőrautó elindult az Árpád híd irányába.

A tüntetés helyszínén közben elkezdődtek a beszédek is. '56-ban végre ellenállhattam ennek a hitvány bolsevik gengszter rendszernek - mondta Kósa Gyula '56-os veterán. Kósa elmondta: ,,megpróbáltuk elhelyezni a cipőinket a vörös megszállás szégyenteljes jelképénél, jelezve, hogy a vörös terror nekünk is áldozatokat okozott, de ezt megakadályozták, és oda kellett dobnunk."

Az egykori 56-os kijelentette: noha átfestették a vörös csillagot aranyra a posztkommunisták a nemzetgyalázó jelképen, de annak nem itt Budapesten van a helye, hanem a volt Szovjetunió területén. ,,Örökösei, akik most kormánynak nevezik magukat, félnek, rettegnek, ezért kordonnal és rendőrökkel védik maguk éjjel-nappal. Mindezt egy olyan kormányfő mondja, aki közölte, hogy el lehet menni." Kósa közölte, egy mai fiatalnak külföldön az a perspektívája, hogy söprögethet egy londoni McDonald's-ban. Hallgatósága erre ,,Gyurcsány takarodj!" skandálásba kezdett.

Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke beszédében elmondta: jelen pillanatban csak a rendőrség védelmezi a mostani hatalmat. Mint mondta, a rendőrség ugyanúgy képes fegyverrel védeni ezt a rendszert, mint 1956-ban. Toroczkai szerint a pénzügyi válság miatt megkezdődött a rendszer összeomlása. ,,Azért van ilyen óriási készültség, nehogy már a mai napon bedőljön a rendszer" - jelentette ki. Toroczkai kifejtette: ha bekövetkezik az államcsőd, ők képesek lesznek ötszázezer hazafi élére állni.

Azért jöttünk a ,,politikai rendőrség" székháza elé, hogy megmutassuk, nem riadtunk meg a ketrectől, ami körülvesz minket - mondta beszédében Budaházy György, hozzátéve: ,,lassan csak mi maradunk talpon: magyar hazafiak és a rendőrség". A kordon mögött álló rendőröktől megkérdezte, nem kellene-e inkább rendet tenni az országban, mint a kormány rossz ügyét szolgálni.

A rendőrszékház előtt véget ért a demonstráció, a tömeg ezt követően az Astoriához, a Magyarok Világszövetségének rendezvényéhez vonul.

A vonuló tömeg a Visegrádi utcán haladt, majd befordult a Révész utcába. Egyelőre semmilyen rendbontás nem történt. A tömeg 2000 fő - írja az MNO.


Korábban írtuk: Hatalmas készültség és motozás a Teve utcában, a metró sem áll meg

Csak a Déryné közön keresztül lehet megközelíteni az ávóspalotához tervezett megmozdulás helyszínét. Csak motozás után lehet bemenni, hatalmas az ávós készültség. Nem áll meg a metró - jelentette az MNO tudósítója.

A Teve utcai rendőrpalotához Budaházy, Toroczkai és a radikális hazafiak - a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - jelentettek be tüntetést. A rendezvényen 5-600 fő van jelen az MNO szerint.

Kordonnal lezárták a rendőrpalotát, csapatszállító autók állnak körben.

http://kuruc.info/r/1/29839/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvolt Orbán szájkaratéja is
  2008-10-23 21:55:06, csütörtök
 
  Megvolt Orbán szájkaratéja is - ismét nevetségessé tette magát
2008-10-23. 17:34

Mindössze tízezer ember hallgatta meg Orbán Viktor ünnepi beszédét a budai Várban. Az operett-kormánybuktató ismét önmaga ellen beszélt, olyan volt, mintha saját magát buzdította volna arra, amire évek óta képtelen, vagy - sokkal valószínűbb - egyszerűen nem hajlandó.

Mi ünnepelni jöttünk ide, hogy együtt örüljünk, együtt legyünk büszkék arra, hogy magyarok lehetünk, akik nagy tettekre vagyunk képesek - szögezte le Orbán Viktor, aki közben hat éve nem tesz semmit ennek megmutatása érdekében.

Viktor azzal vigasztalt: a legreménytelenebb pillanatokban is eljön a magyarok október huszonharmadikája, akkor is, ha Nándorfehérvár, akkor is, ha Mohács kell hozzá. Majd egyszer, valahogy, magától, ugyebár...

Mind azt akarjuk, hogy gyermekeink is megtanuljanak győzni, úrrá lehessenek a nehézségeken; mi győztes nemzedék vagyunk, mi is kiűztük a zsarnokságot - tette magát újból nevetségessé a Fidesz elnöke, hiszen éppen tegnap szólta el magát, mondván, esze ágában sincs ilyesmi.

,,Ki kell engedni a palackból a magyar szabadság szellemét" - zárta október 23-i ünnepi beszédét Orbán Viktor. Érdekes módon a reggel ennek ellenkezőjére szólítottak fel beosztottai, lásd: Fidesz: "csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja..."

(MNO nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.