Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Hordágyon
  2008-10-25 18:30:54, szombat
 
 
Idős házaspár gyémántlakodalmat tart.
Este úgy döntenek, szeretkezni fognak.
Néni bemegy a fürdőbe, hogy kicsit előkészítse magát.
Döbbenten nézi, hogy tiszta ősz a szőre... és gyorsan befesti feketére...
majd befekszik az ágyba.
Az öreg is kimegy a fürdőbe, de sehogysem akarodzik felállni neki.
Fogja, két hurkapálcát tesz mellé és
gézzel áttekeri, majd bemegy a szobába felhajtja a lepedőt és meglátja
az öregasszonyt korom feketében...
- Mi van asszony? Kit gyászolsz?
- Hát... azt akit te hordágyon hozol...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Válság, zûrzavar, diletta
  2008-10-25 18:26:36, szombat
 
  Válság, zûrzavar, dilettantizmus...?



Publicisztika
Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a pénzügyi világválság Kelet-Európába is begyűrűzik, s jó esetben csak egy gazdasági visszaesést fog okozni, rosszabb forgatókönyv szerint államcsődöket.


A térség politikusai — ősi szokások alapján — saját országukat és saját gazdaságukat ,,védettnek" hazudták és hazudják az Amerikai Egyesült Államokból szétgyűrűző krízis hatásaival szemben, holott az az igaz-
ság, hogy az eurózónán kívül eső országok a legsérülékenyebbek és a leginkább kiszol-
gáltatottak minden spekuláció és támadás vonatkozásában. Vegyünk csak két példát, mely azt igazolja, hogy a nagy európai integráció semmit nem oldott meg egyelőre a kelet-európai térség gondjaiból, inkább kiszolgáltatottá és már-már megalázottakká tette az övezet államait. De a szerződés, az szerződés, a feltételeket be kell tartani akkor is, ha az érintett országok a rongyos gatyáikat is ráfizetik a ,,nagy összeborulásra".

A két példa — természetesen! — Magyarország és Románia. Nem csupán azért, mert itt minékünk, erdélyi magyaroknak ,,kettős kötődéseink" vannak, inkább annak okán, hogy az itteni történések előzményeit, várható következményeit ismerjük leginkább. A vihar szele először Magyarországot érintette, s ez a szétprivatizált ország (a hasznot a kormányzó párt és annak sötét holdudvara tette zsebre!) ma annyira kiszolgáltatottjává vált az állandóan spekuláló, disznólkodó nemzetközi tőkének, hogy a végén magát az országot kell ,,elzálogosítani", hogy a fenyegető vészeket valahogyan túlélhessék az országlakók. A saját gazdaság leépítése, a nyugati dorgálások és fegyelmezések szolgai meghallgatása odáig rontotta a gazdasági és közállapotokat, hogy ma már alig lehet beszélni valós állami szuverenitásról. Ez — bizonyos körök nagy örömére és kaján szurkolása mellett — oda juttatta az egykori európai éltanulót, hogy beüljön az osztály szégyenpadjába, a kullogókéba, s tenyerét engedelmesen nyújtsa a fenyítésekre.

Gyurcsány Ferenc puccsal szerzett hatalma, önkinevezésre épített országlása vitte ide az anyaországot, bár — az igazság kedvéért ezt is el kell mondani! — elődje, Medgyessy Péter is bőven hozzájárult a valóságos nemzeti tragédiaként összeálló válságelemek létrejöttéhez. Gyurcsány most az utolsó szalmaszálakhoz kapkod, instanciázni szalad az európai bankhoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz, hátha segítenének, na nem Magyarország bajainak megoldásában, hanem saját hatalma prolongálásában...

Erről ennyit. De itt vagyunk mi is, romániai polgárok, akik azt hittük, hogy a kilencszázalékos évi gazdasági növekedés minket tényleg bármi válságtól megvédhet, s erre kiderül, hogy a nagy fejlődés nem egyéb látványos és színes szappanbuboréknál, mert nincs is igazán gazdasági teljesítmény mögötte, a ,,nagy növekedés" tetemes hányadát a túlméretezett fogyasztás és a külföldi tőkebeáramlás adja. Ami ,,békés" időkben nem is lenne rossz, de válsághelyzetben egyenesen tragédiákhoz vezethet.

Idehaza, Romániában, akár anyaországunkban is, a nemzeti bankrendszer stabilitásáról papoltak és papolnak, hogy kiderüljön, nem éppen ilyen fényes a helyzet. Most már a lejt érő külföldi és belföldi ,,spekulatív támadások" tényét is elismerik (emlegetik is mind sűrűbben), egekbe szöknek a kamatok, elbizonytalanodik, esetleg kártyaként összeomlik az egész hitelpiac.

Ilyen körülmények között került sor a Szegeden megtartott negyedik román—magyar, magyar—román közös kormányülésre, melyen nagyívű projektumokat vázoltak fel a két ország közös munkálkodása vonatkozásában. Keserű és fájdalmas mosollyal kell mondanunk: igen, a remény hal meg legutoljára... Bár ne lenne igazunk!

Magyari Lajos

Háromszék
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lány, aki mindenre nemet mon
  2008-10-25 18:24:37, szombat
 
 
A lány, aki mindenre nemet mond
Eloször megy fel a lány az udvarló lakására.
- Azt mondta anyukám, ha bármivel próbálkoznál, mindenre mondjak nemet! - mondja a lány.
- Aha... És nem bánnád, ha lefeküdnénk egymással?


A potencianövelő szer
- Doktor úr, köszönöm, amit értem tett.
Az Ön által adott potenciaerosíto szer tökéletesen bevált.
Azóta olyan a szexuális életem, mintha kicseréltek volna.
- Ez nagyszerű, kedves barátom. Remélem, a feleségének is ugyanez véleménye.
- Hát nézze, ezt nem tudom. Azóta ugyanis nem voltam otthon.





 
 
0 komment , kategória:  Humor  
2 500 000 000 000 forintot buk
  2008-10-25 18:17:37, szombat
 
  2 500 000 000 000 forintot buktak a régiós magánnyugdíjpénztárak a válság miatt
Portfolio.hu - ugyelet@index..hu

| 2008. 10. 25., 17:20 | Frissítve: 33 perce

Közép-Kelet Európában a tőkefedezeti elven működő nyugdíjrendszerből 9 milliárd euró (forintban mérve mai árfolyamon számolva durván 2500 milliárd forint) tűnt el a részvénypiacok zuhanásai miatt 2008 közepéig. A veszteség mértéke vagyonarányosan Magyarországon volt a legmagasabb, idehaza 20 százalékkal csökkent a vagyon nagysága. A nyugdíjalapokból csak bizonyos korlátok között lehet a megatakarításokat kivenni - és csak az önkéntes pénztárak esetében-, emiatt a veszteség tisztán az árfolyamok előnytelen alakulásából származott, a veszteségek pedig a legnagyobb országokban egy teljes év megtakarításait emésztették fel.


A 2007. júliusában kirobbant jelzálogpiaci válság a tőzsdék mélyrepülése miatt a világ nyugdíjalapjainak teljesítményére is rányomta a bélyegét. Közép-Kelet-Európa magánnyugdíjpénztáraiban kezelt vagyon például egy év alatt, tehát 2007 júliusa és 2008 júliusa között összesen 9 milliárd eurós, forintban kifejezve közel 2500 milliárd forintos veszteséget szenvedett el - írja a PrivatePension.

A veszteségek nagy része a részvénybefektetéseken képződött, a 9 milliárd eurós veszteség pedig a teljes kezelt vagyon 13 százalékát teszi ki. 2008 júliusi adatok alapján a régióban összesen 70 milliárd euró volt a nyugdíjpénztárak összes kezelt vagyona, amiből 42 milliárd eurót a lengyel nyugdíjpénztárak kezeltek - számol be a Portfolio.hu. [1]

Az országok többségében a Világbank ajánlásai alapján a nyugdíjreform részeként létrehozták a magánnyugdíjpénztárakat, sőt, több helyen is egymás mellett működik egy kötelező és egy önkéntes pillér is (Magyarországon is ezt láthatjuk, 2. és 3. pillér). A veszteség 93 százaléka a három legnagyobb piaccal rendelkező országban képződött: Lengyelország vezeti a sort a 6 milliárd eurós csökkenésével, miközben a sorrendben második Magyarország 2 milliárd eurós veszteséget könyvelhetett el.


Egy teljes év veszett kárba a lengyeleknél
Lengyelország nyugdíjrendszerének a kötelező pillére a legnagyobb a régióban, 14 millió taggal és 40 milliárd eurós kezelt vagyonnal messze kiemelkedik a mezőnyből. A kezelt vagyon 2007 júliusa és 2008 júliusa között 200 millió euróval csökkent (nem lehet pénzt kivenni a rendszerből idő előtt), miközben a befizetések nagysága ugyanezen időszak alatt 5,75 milliárd eurót tettek ki. Más szavakkal a 6 milliárd eurós veszteség - ami a részvénypiacok szabadesésével magyarázható - egy teljes évnyi járulékfizetést tett a földdel egyenlővé.

A lengyel kötelező jellegű nyugdíjalapok az eszközeik egyharmadát részvényekben tartják (maximálisan 40 százalék lehet a részvénykitettség nagysága), a törvény szerint pedig csak maximum 5 százalékig vehetnek külföldi részvényeket. Ez pedig azt jelentette, hogy a varsói tőzsde esése ellen a nyugdíjalapok képtelenek voltak bármit is tenni.

A magyar pénztárak vagyonuk ötödét bukták
Magyarországon a veszteség nagysága a teljes kezelt vagyonhoz viszonyítva még a lengyel nyugdíjalapokét is meghaladta, a kötelező és önkéntes magánnyugdíj pénztárak 20 százalékos mínuszt könyvelhettek el a válság egy éves évfordulója alkalmából. A vagyonarányos veszteség azért lehetett magasabb nálunk, hiszen a választható portfóliós rendszer bevezetése miatt a nyugdíjpénztárak az időszak folyamán 10 százalékról 17 százalékra növelték a részvénykitettségüket, miközben Lengyelországban éppen az ellenkezőjét tapasztalhattuk, ott a részvényarány 38,5 százalékról 28,9 százalékra csökkent. (A magyar pénztáraknak korábban 2009 nyaráig kellett volna a minimális részvényarányt elérniük, azonban ezt nemrég kitolták egészen 2011-ig közepéig.)

Minden valószínűség szerint a nyugdíjpénztárak nem sejtették, hogy ilyen sokáig és mélyen elhúzódik a válság, és a nyomott árfolyamú részvényeket látva fokozatosan vásárlóként léptek fel a tőzsdéken.

A csehek kis mínusszal megúszták
Csehországban a veszteség vagyonarányosan csak 3 százalékos volt, ami alapvetően három fő különbözőségből adódik. Először az alapok számára szükségszerű pozitív hozam elérése, különben a deficitet az alapnak saját forrásaiból kell fedeznie. Másodszor a prágai tőzsde az időszak során 18,7 százalékot veszített értékéből, miközben a lengyel vagy magyar tőzsdeindex 38 és 30 százalékkal értékelődött le. Harmadszor a cseh nyugdíjalapok jóval konzervatívabb befektetési politikát követnek, 2007 közepén 7 százalék volt a részvényarány, miközben 2008 közepén ez a szám 5 százalék alá csökkent.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.portfolio.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Omladozik a világgazdaság: elk
  2008-10-25 17:49:24, szombat
 
  Omladozik a világgazdaság: elkerülhetetlen az összeomlás



Külföld
Most már tény: Dánia, Franciaország és Spanyolország után Nagy-Britannia is gazdasági recesszióba süllyedt.


A pénteken közzétett számok szerint a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben 0,5 százalékkal csökkent az előző három hónaphoz képest; az elemzők ,,csak" 0,2 százalékos visszaesést vártak. A várakozások szerint a szigetország gazdasága legkorábban 2010-ben lábalhat ki a krízisből, addig biztosan marad a recesszió. Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban: az amerikai gazdaság egyelőre bírja ugyan, ám a jóslatok szerint jövőre már ott is vaskos recesszió várható.

A fejlett országok problémái előbb-utóbb a világ egyéb térségeiben is érződni fognak. Kelet-Európa már lassul, és rövidesen követi őt Latin-Amerika, végezetül pedig Ázsia. Utóbbi talán megússza a visszaesést, a világgazdaság motorja mindazonáltal így is bizonyosan le fog állni jövőre. Az 1929-32-es nagy gazdasági válság óta nem látott krízisbe csúszik bele a világ - állapítják meg az elemzők.

Mindennek fényében nem csoda, hogy a piacok hetek óta csak esnek. Ezúttal minden egyszerre zuhan, a részvény- és a kötvénypiacok, a világ szinte összes devizája, az árutőzsdék; a pánik akkora, hogy még az arany is esik, a befektetők ugyanis már azt sem tartják biztonságosnak. Egyedül az amerikai és a japán államkötvényeket hajlandóak a befektetők megvásárolni, annak ellenére, hogy az utánuk kapott kamat a nullával egyenlő.

AS Network - M.S.


Dátum: 2008. October 25. Saturday, 13:45 Szerző: polgarinfo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyobb a baj, mint azt gondol
  2008-10-25 17:45:07, szombat
 
  Nagyobb a baj, mint azt gondolnánk - Elvtársak, mondom, fokozódik a nemzetközi helyzet!
2008-10-25 10:54 barikád.hu


Nem akarom én az ördögöt a falra festeni, azonban elég csak körülnézni kicsit kerek e világon, s nem sok jót látni, amerre szem ellát. Épp csak csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz 2004-ben, amikor is - mások által szkeptikusnak és pesszimistának mondott - jóslatok, mondjuk úgy megérzések hasítottak szívembe. Amikor elmondtam, hogy rövid időn belül az unió súlyos konfliktusok és gazdasági problémák elé néz, illetve 5 éven belül komoly veszélybe kerül a világbéke, akkor kinevettek. És én kívántam, hogy nekik legyen igazuk. Ám sajnos, ma az unión belül (is) jelentkező konfliktusok és a nem csak Európát, hanem az egész világot érintő gazdasági válság tört ki, és amit most látunk, az még csak a kezdet. És én még mindig kívánom, hogy ne olyan legyen, amilyennek én láttam a jövőt, ne történjék oly szörnyű katasztrófa, melynek árnyéka akkor elém vetült.

Kitekintve a nagyvilágba, s mindjárt a lehető legnyugatabbra, vajon mit látunk? Az Egyesült Államok olajban egyre szegényebb földjein járva azt látjuk, hogy a betegesen olaj- és háborúfüggő amerikai ígéretföldön csak az elmúlt héten közel fél millió ember veszítette el állását. És ez még mindig csak a kezdet, és még mindig csak a tengeren túl. Talán nem olyan nagy csoda ez, hiszen az évtizedeken keresztül tartó háborúk, sosem bizonyított, koholt vádak alapján indított hadjáratok sok pénzt emésztettek fel, s nem hozták meg az amerikaiak által várt eredményeket. Szinte nincs ország, melyet a jenkik le nem rohantak az ,,igazság és demokrácia nevében". Akik megúszták, csak azért úszhatták meg, mert egyrészt az USA-nak is szüksége van szövetségesekre, vagy pedig azért mert földjeik annyi olajat sem láttak, mint amennyi tehenet a kínai tejpor valaha láthatott. Valahogy így esett, hogy hazánk 1956-ban ,,megúszhatta", hogy a kommunista diktatúra ellen, a magyar forradalmárok segítségére siessenek ,,hős" katonáik. Csak hogy a világ nagyobbik felének, beleértve az államok lakónak többségét is, mára elege lett a nagy jenki háborús korszakból, az arab iskolákat lebombázó ,,igazlelkű hazafiakból". Ahogyan terjed az USA leterroristázó hazugságkampánya, úgy kezdte el terjeszteni hazánkban a kommunista politikai ,,elit" a lefasisztázós rágalompropagandáját. Előbbi odaát megbukott. Utóbbi ideát, az utolsókat rúgja. És nagy választás előtt állnak az államok, mert az egyébként igen szimpatikus és végre háborúellenes elnökjelöltjük fekete. Jelenlegi kiemelt népszerűsége azonban csalóka lehet szakértők szerint. Ugyanis, meg van az esély, hogy az esélyegyenlőséget oly hangosan zanzáló jenkik az utolsó pillanatban talán még sem vállalják be, hogy fekete legyen az elnökük. A népek nagy olvasztó tégelye... Nos, hamarosan meg fogjuk látni, hogy a békevágy, vagy a rasszizmus fog győzni az ígéretföldön. Bár, amilyen sok nemzet haragját vívta ki ifjabb Bush, az új földrész fölé vetülő árnyék nem kis aggodalomra ad okot.

És akkor tekintsünk keletebbre, fegyverkezik Közel- s Távol kelet, Oroszország, Ukrajna, Dél-kelet Ázsia, Európa - és persze USA megállás nélkül. Világméretű fegyverkezési hullám indult el. Világméretű gazdasági recesszió kíséretében. Mondhatja-e épeszű ember ebben a helyzetben, hogy nincs mitől tartani?

Nem hogy nem csökkenti a bajt, hogy az olvadó Északi-sarki jégtakaró alatt rejtező olajmezőkön már megkezdődött a marakodás az USA, Oroszország, Kanada, Dánia, Svédország és Norvégia között az eddig nemzetközi területként nyilvántartott területekre, hanem, véleményem szerint, ez az egyik legkomolyabban veszélyeztető probléma jelenleg. De ma mindenki a - létező vagy virtuális - gazdasági válságra figyel, miközben említett államok igyekeznek magukat minél inkább az északi pólusra pozícionálni. Az olvadó jégtakaró alatt feltehetően hatalmas mennyiségű kőolajat és földgázt rejtő mezőkre.

Miközben Izrael kompletten felvásárol szuverén államokat, köztük hazánkat, a Gyurcsány-kabinet gazdasági értelemben szabad prédává tette s kiárusította Magyarországot töketlen, szerencsétlen, szabadrabló, gyűlöletkeltő politikájával, kevélységével, határtalan hatalom- és pénzéhségével.

És ezzel még csak a jelenleg fenyegető veszélyek egy kis szegmensét soroltuk fel. Nem beszéltünk a szlovák külpolitika szélsőségesen magyarellenes megnyilvánulásait, a román, szerb és horvát belpolitikai viszályokat, Putyin Szovjetuniós revíziós álmát.

A Gyurcsány-kabineten kívül ma minden homo sapiens vágja, hogy miután gazdasági szabadprédák lettünk, egy ugrás, hogy politikai értelemben is szabadprédává váljunk.
A miniszterelnök és baloldala szőnyeg alá söprős, fasisztázós hazugságkampánya végzetes veszélybe sodorja hazánkat. Térden áll a nemzet, hagyjanak fel a szabadrablós, többszörösen megbukott szocialista demagógiával, s adjanak helyet az előrehozott demokratikus választásoknak!
Ha mindezen igen logikus érveket sem tudják megérteni az elvtársak, akkor remélhetőleg, másképp fogalmazva, ha azt mondjuk, hogy fokozódik a nemzetközi helyzet, talán még ők is képesek lesznek felfogni.

Adja az ég, hogy sose váljék valóra látomásom, de bármi történjék is, az ne felkészületlenül érjen bennünket.

Isten óvjon bennünket!

G.Szilvia
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sortűz: nem koszorúznak a korm
  2008-10-25 17:44:00, szombat
 
  Sortűz: nem koszorúznak a kormánytagok a Kossuth téren

Az emlékezők virággal érkeznek - Apró Antal vezette a ,,középületeket védő" katonai bizottságot
2008. október 25. 14:33
MNO
Az 52 évvel ezelőtti Parlament előtti sortűz közel száz áldozatára emlékeznek 1956-os szervezetek és túlélők szombaton a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési minisztérium árkádja alatt felállított márványtáblánál, ahol mécseseket, koszorúkat és virágokat helyeznek el. A kormány tagjai nem koszorúznak a vérengzés helyszínén.


• ,,Miniszterelnök úr, térdeljen le és kérjen bocsánatot!" (+videó)

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=6776




A Népszabadságban a következö megdöbbentö írás olvasható:


Aki magyar - magyar

Gyurcsány Ferenc és Sólyom László ezer dologban nem, de két dologban egyetért. Az egyikben én is nagyon egyetértek velük. A másikban nagyon nem.

Révész Sándor| Népszabadság| 2008. Október 24.| nincs komment

Amiben egyetértünk, az az, hogy "Nem lehet egyszerre igent mondani Nagy Imrére és Kádárra. Ez a két hagyomány történelmi értelemben összeegyeztethetetlen, politikai és morális tekintetben pedig kibékíthetetlen." (Gyurcsány Ferenc: Szembesítés, Népszabadság, 2007. január 26.) "Az évforduló egyértelmű, tiszta beszédet követelt: forradalom, vagy ellenforradalom; '56 vagy Kádár" (Sólyom László ünnepi beszéde október 22-én a Műegyetemen).

Amiben nem értünk egyet, az a nemzet egységének értelmezése. Gyurcsány Ferenc nemrég azzal a céllal hívott össze nemzeti csúcsot, hogy mutassuk meg most, a válság idején: "egységesek vagyunk". Ezért tartotta volna fontosnak, hogy a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnök részt vegyen a csúcson. Az elnök úgy gondolta, hogy a nemzeti egységet más szinten és más formában kell keresni, de hogy keresni kell, abban a miniszterelnökkel nagyon is egyetért. Sólyom már idézett ünnepi beszéde szerint "az októberi forradalom... nagy ajándéka: a nemzeti egység. Ez az az örökség, amelyre oly nagy szükségünk van, s amely a legfontosabb, ha '56 mai tanulságairól és folytatásáról beszélünk". Hiába munkált "sok-sok eltérő indíték, cél, eszmevilág" a forradalom követeléseiben, "a mélységes egység nem tört meg".

Az államfő és a kormányfő fantomot kerget. A nemzet egység lehet, de egységes nem. Lehet a Magyar Köztársaság állampolgárait tömörítő egység, lehet a magyar identitású embereket befogadó egység - a nemzet fogalom értelmezésétől függően. Ezeket az egységeket nem kell keresni, ezekre nem kell törekedni, ezek adottak. Ami viszont nem adott, az nem is lehetséges. Nem lehetséges, hogy egy ország összes állampolgára, vagy mindenki, aki adott nemzeti azonosságtudattal rendelkezik, valamilyen értékközösséget alkosson. Ilyen nincs, soha nem is volt, amióta a nemzetek elvesztették törzsi jellegüket és önálló egyénekből állnak. Azóta minden nemzet heterogén, mindenféle világnézet és értékrend képviselői megjelennek benne. Azóta csak egyféleképpen lehet törekedni arra, hogy a nemzetből értékközösséget csináljunk: kirekesztéssel és a törzsi szellem visszaidézésével. A magyar identitású kommunista, neonáci, anarchista, nacionalista, internacionalista éppúgy magyar, mint a magyar identitású konzervatív, liberális, szociál- vagy bármilyen demokrata. Ha a kirekesztést elkezdjük a széleken, ugyanazzal a logikával folytathatja bárki középen. A liberálisok vagy a szociáldemokraták nemzetidegenségéről éppoly gyönyörű elméleteket ismerünk, mint, mondjuk, a kommunistákéról.

'56-ban sem volt nemzeti egység. Önmagukat magyarnak tudó, tehát magyar emberek álltak a forradalommal szemben is. Magyarok voltak azok is, akik megkönnyebbülve fogadták a forradalmat eltipró vörös hadsereget. Magyarok voltak a pufajkások, a vérbírók. A magyarságuk tényét tekintve érdektelen, hogy mit gondolunk róluk, és az is, hogy mekkora kisebbséget alkottak mekkora többséggel szemben.

A mi lapunkat olvasók és írók között vannak szép számmal, akik Gyurcsánnyal, Sólyommal és sokunkkal ellentétben úgy gondolják, lehet egyszerre igent mondani Kádárra és Nagy Imrére. Gondolhatjuk róluk, hogy ők nem lehetnek a forradalom értői és örökösei. De azt nem gondolhatjuk, hogy nem lehetnek magyarok.

Tehát a magyar identitású kommunista, neonáci, internacionalista éppúgy magyar, mint a magyar identitású konzervatív, liberális, szociál- vagy bármilyen demokrata. Az ember esze megáll! A halálos ellenségünk, mivel hogy itt lakik, és tud magyarul, de minden létezö forumon kinyilváníthatja, hogy nem ide tartozik, ha az az érdeke, ezek szerint a "nemzet része"!!! Na itt a probléma, hogy még odáig sem jutottunk el, hogy megtudjuk htározni az ellenséget....

I.
************************

A sok kitartott, élén Havas Szófiával, magyarázza a bizonyítványát!
Aki képes egy gyilkosnak megbocsátani, aki figyelmen kívül hagyja, hogy milyen kíméletlenül tette el Kádár láb alól a riválisait, az ne legyen már pontosan annyira magyar, mint én! Aljamagyar, aki rengeteget ártott a népének, és gyilkolással, hosszú börtönökkel kezdte, puszta politikai nézetek miatt.
Nem felejtünk!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyed:sztorno
  2008-10-25 17:35:59, szombat
 
  Gyermek vállalása magyar család esetén: Nem támogatott.


Eltûnt az egészségügy 200 milliárd forintja a költségvetésből

Nem marad meg az egészségügynek az a 200 milliárd forint, amelyet a kormány a járulékcsökkentés elmaradásával spórolt volna meg az E-Alapnak. Az eredeti költségvetés még tartalmazta, a javítottból viszont már eltűnt ez az összeg.



Mint kiderült: a kormány ebből az összegből kívánja finanszírozni a gyermekgondozási díjat, vagyis a gyedet. Korábban száz százalékban, idén pedig már csak fele részben fedezte ezt a büdzsé. De jövőre már egyáltalán nem járulna hozzá a gyedhez a költségvetés. Azt az E-Alapból fizetnék ki, amire eddig még sohasem volt példa.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siralmas előrejelzések a magya
  2008-10-25 17:23:08, szombat
 
  Siralmas előrejelzések a magyar népességváltozásra
2008-10-25 12:30 barikád.hu



Magyarország népessége 2050-ig 8,9 millióra csökken, vagyis 12 százalékkal lesz kisebb mint 2004-ben - olvasható a Tárki Európai Társadalmi Jelentésében. Az elemzők rámutattak arra is, hogy a várható élettartam ugyan egyre magasabb, a férfiaké 68,5-ről 78-ra, a nőké 76,8-ról 83,4-re emelkedik az unióban, a magyar népesség életkilátásai a rossz egészségi állapot miatt mégis kedvezőtlenebbek, mint a többi tagállamban. Kiderült az is, hogy a 14 év alattiak létszáma 18 százalékkal csökken, a 65 év felettieké pedig 77 százalékkal nő. A mérleg nyelve tehát az idősek felé billen, az aránytalanság pedig a nyugdíjfinanszírozásban és a demográfiai folyamatokban vetít elő súlyos problémákat.

A szociális védelemről és a társadalmi összetartozásról szóló nemzeti stratégiai jelentésből is kiderül: jelenleg 100 aktív dolgozó befizetéséből 76 nyugdíjat, 2030-ban 85, 2050-ben már 103 ellátást kellene finanszírozni, amennyiben a rendszer változatlan marad. További problémát jelent, hogy az átlagos szolgálati idő a jelenlegi 37-38-ról 33 évre mérséklődhet; ez a változás az új öregségi nyugdíjak színvonalát az átlagos keresetekhez viszonyítva akár 7-10 százalékponttal is mérsékelheti. Néhány évtizeden belül tömegessé válhat az időskori szegénység is, mert sokan vannak a jelenleg munkavállalók között, akik nem szerzik meg a nyugdíjhoz szükséges minimális szolgálati időt.

A nőknél is előtérbe került a karrierA nőknél is előtérbe került a karrierKamarás Ferenc demográfus a Népszavának korábban arról beszélt, hogy a nők gyermekvállalása és a házasságkötések ideje kitolódott, ezért születik évről évre kevesebb gyermek. Míg évtizedekkel ezelőtt megbízható volt a családtámogatási rendszer, ma mindez bizonytalan, gyakran változik, és nem íveli át a gyermeki életciklust. A KSH demográfusa beszélt arról is, hogy korábban az iskola befejezése után azonnal házasságot kötöttek és néhány éven belül gyereket is vállaltak a nők, ma előbb a stabil munkahelyre törekednek, és csak azt követően döntenek a szülésről.

A 90-es évektől csökkent a házasságkötések száma, ekkortól vált népszerűbbé az élettársi kapcsolat, ami összefügg a hosszú távú életstratégiák hiányával, amely természetesen a gyerekvállalásra is értendő. Más értékek lettek fontosak: a biztos anyagi háttér, a karrier, egzisztencia és a magas szintű képzettség. Ezen célok elérése mind a korai gyerekvállalás ellen hat. Míg a ma 40-50 évesek 20-as éveik végén befejezték a családalapítást, a most 20-as éveikben járó nők többsége csak 30. életévük után szüli meg első gyermekét. Mivel viszonylag későn alapítanak családot, nagyobb az esélye annak, hogy az első után nem vállalnak újabb utódot. Ahol a férj iskolai végzettsége magasabb, az kedvező hatással van a gyermekvállalásra, a nő magas iskolai végzettsége viszont visszafogottabbá teszi.

Népszava Online - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ronda nő az orvosnál
  2008-10-25 17:21:39, szombat
 
 
Ronda nő az orvosnál:
Ronda nő elmegy az orvoshoz:
- Doktor úr, minden reggel, amikor felkelek, és a tükörbe nézek,
hirtelen elfog a hányinger. Ön szerint mi a bajom?
- Nem tudom, de a látása, az tökéletes!

A nők és az uborka
Három nő várakozik a zöldséges stand előtt.
- Kérek egy jó nagy uborkát! - mondja az első.
- Nekem egy közepes kell, de rücskös legyen. - mondja a második.
Mire a harmadik:
- Nekem teljesen mindegy, én salátának viszem...

Miért szépítkeznek a nők?
- Miért törődnek a nők többet a külsejükkel, mint belső tulajdonságaikkal?
- Mert több a hülye férfi, mint a vak.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.