Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Jövő héten ráteheti a kezét az
  2008-10-29 22:16:10, szerda
 
  Jövő héten ráteheti a kezét az egri kórházra a HospInvest
2008-10-29. 17:35


Megkötötte az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet finanszírozási szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a HospInvest Zrt.-vel. A cég így november 1-jén átveheti az intézmény üzemeltetését.

Kosztura László, a társaság régió igazgatója elmondta: vannak még olyan dolgozók az intézményben, akik nem írták alá új munkaszerződésüket; számukra a következő két napban még lehetőséget biztosítanak erre.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat.

A Fidesz szerint a pályázatot a HospInvestre szabták, az úgynevezett Egri Kórházvédő Bizottság pedig úgy véli: a cég nem tudja érdemben működtetni az intézményt, mert 120 orvos és 500 szakdolgozó nem írta alá új munkaszerződését.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örömhír: izraeli filmhét az Od
  2008-10-29 22:06:23, szerda
 
  Örömhír: izraeli filmhét az Odeon-Lloyd moziban!
2008-10-29. 11:56


Tizenhárom alkotást vetítenek a budapesti Odeon-Lloyd moziban csütörtökön kezdődő izraeli filmhéten - mintha nem látnánk elég zsidót bármelyik hazai TV-csatornán reggeltől estig.

A budapesti izraeli nagykövetség közlése szerint a megnyitón Aliza Bin-Noun, Izrael Állam nagykövete mond köszöntőt. A november 5-ig tartó fesztivál programjában krimi, romantikus film, vígjáték ugyanúgy szerepel, mint - természetesen - a "másságot" és a politikai ellentéteket boncolgató dráma.

A filmhét keretében először láthatja a magyar közönség az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is díjazott, valamint Oscar-díjra is jelölt Beaufort című alkotást. Joseph Cedar alkotása az izraeli-libanoni konfliktust "dolgozza fel", megvalósítva a filmes történelemhamisítást egy maroknyi katona elképzelt sorsán keresztül.

Az egy hétig tartó filmes kavalkádban az izraeli filmipar legújabb darabjai mellett délutánonként a terrorállam fennállásának 60. évfordulója miatt örvendeznek: "Izrael történelmének egy-egy izgalmas periódusáról szóló alkotásokat mutatnak be".

(MTI nyomán)
http://kuruc.info/r/1/30075/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István levele Laborcnak
  2008-10-29 21:44:21, szerda
 
  Lovas István levele Laborcnak
2008-10-29. 16:30


Bába Iván
főszerkesztő
Budapest Analyses

III.

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Legyünk “fair"-ek Laborc úrhoz, és ezúttal hagyjuk önt lélegzethez jutni egy hétre.



LABORC SÁNDOR
a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője
Budapest

XI/B

Igazán sajnálom, hogy elszámoltam magam a múlt héten: nem a XI., hanem a X. folytatás következett volna.
Úgyhogy nevezzük el ezt a XI/B-nek.

Két hét szünetet tartottam, de mint látta Bába úrnak írt levelemből a múlt héten, nem felejtettem el önt.

Most pedig gyorsan idézzük fel, hogy e hetilap szeptember 4-én megjelent számában, a III. folytatásban mit olvashatott:

Mivel az élet szinte mindig érdekesebb a papírnál, ahogyan levelem harmadik folytatásába kezdtem, rápillantottam a Magyar Hírlap mai, augusztus 30-i, szombati számára. Ennek címoldalán ez olvasható: Laborc személye előtérben - Az orosz kezek az olajcsapon, a Nyugatot a KGB volt akadémistája védi. A cikkből és az e tárgyban írt, a lap második oldalon megjelent beszámolójából kiderül, Demeter Ervin szerint az ön múltja ,,és Moszkva iránti szokatlanul megengedő álláspontja nemzetbiztonsági kockázatokat rejt magában a kiszélesedő NATO-orosz konfliktusban." Demeter hozzáteszi: ,,A volt titkosszolgálati miniszter szerint eljött az ideje, hogy a NATO komolyan vegye az ellenzék Laborccal kapcsolatos korábbi jelzéseit". Amely kijelentés közvetetten e levelem alapvető állítását erősíti: vagyis hogy a Nyugatot az ön múltja hidegen hagyja. És Demeter Ervin a nyugati hatalmakat most fel kívánja rázni tompultságából. Ami - ha ezt eredménnyel teszi meg - szememben komoly fordulat lesz. Olyannyira, hogy alapvetően felülvizsgálom eddigi nézeteimet.

Azóta több mint másfél hónap telt el. A NATO pedig az ön ügyében ismét nem akar megmozdulni.
Vagyis kénytelen vagyok nem felülvizsgálni - még felszínesen sem - eddigi nézeteimet.
A baj az, hogy Demeter Ervin se vizsgálja felül sem alapvetően, de még felszínesen sem a Nyugat és az önökkel, ex-kommunisták viszonyáról eddig kialakított nézeteit, holott kiderül, hogy azok nagyon is revízióra szorulnak. Legalábbis akkor, ha a tények számítanak valakinek.

Most pedig térjünk vissza az International Herald Tribune cikkének már hosszú ideje tartó elemzéséhez, amelynek célja, hogy megcáfoljuk Bába Iván Budapest Analyses nevű agytrösztjének azt az állítását, amely szerint nyugati diplomaták nem jó szemmel nézték, hogy a NATO hírszerzői bizottságát vezesse, amikor önre került a sor.
Mint talán emlékszik, az elemzés végső célja az is, hogy bemutassam, szó sincs az egész nyugati sajtó rosszallásáról.

Két hete ott hagytuk abba, hogy bemutattuk, Judy Dempsey, a lap berlini irodavezetőjének cikkében az eddig elemzett részben egyetlen forrást sem nevesített, amelyik az ön pozícióját - állítólag - kifogásolta.

Az abbahagyott rész után Dempsey azt írja, hogy amikor 1999 tavaszán a NATO szerb célpontokat bombázott a koszovói albánok elleni szerb elnyomó akciók megállítására, a NATO-tag Görögország rendszeresen szivárogtatott NATO-terveket Belgrádnak.

Csakhogy ez egy sunyi közbevetés, ami a szememben egyáltalában nem erősíti Dempsey érvelését. Miért lenne köze az Amerika-ellenes PASZOK-nak, azaz a Pánhellén Szocialista Mozgalomnak (az akkor hatalmon lévő görög szocialistáknak) önhöz és az ön Gyurcsányához, aki Amerikával a kölcsönös neoliberális szerelem fokozhatatlan hevületében égett egészen a legutóbbi időkig, amikor - újabban - kezd baloldali, sőt patrióta hangokat megütni?
Csak azért, mert - Dempsey gondolatmenetét követve - a Szimitisz-kormány szocijai Milosevicséknak szivárogtattak, azért ön is szivárogtatna az oroszoknak?

Ezen az alapon ugyanúgy az is állítható, hogy bármely skandináv szociáldemokrata kormány Putyinéknak szivárogtat. Ami butaság.

Dempsey ezután azt írja: ,,Magyarországon Laborc kinevezése növelte a kormányzó szocialisták és az ellenzéki Fidesz közötti bizalmatlanságot és polarizációt, amiért a miniszterelnök az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát megkerülte."

Ami teljesen igaz.

A cikk ezután ismerteti, hogy e bizottság döntése alkotmányjogilag nem kötelező és azt, hogy 2002-ig, amikor a szocialisták megnyerték az országgyűlési választásokat, nemzetbiztonsági okokból senkit nem neveztek ki osztályvezetőnél magasabb pozícióba, aki egy évnél hosszabb ideig szolgált Moszkvában.

Egyébként ön - tudtommal - nem ,,szolgált" ott, hanem a KGB hírszerző akadémiáján tanult. Talán ezért is lehetett a Fidesz-kormány idején az APEH egyik vezetője.

Dempsey ezután azt írja: ,,A Fidesz szerint Gyurcsány - a milliomossá vált egykori kommunista ifjúsági vezető, akinek szoros kapcsolatai vannak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - átpolitizálta a titkosszolgálatokat belpolitikai okokból azért, hogy az ellenzéket, a médiát és a szakszervezeteket figyelje".

Laborc úr, itt most félbeszakítom az idézetet.

Ön akkor bennünket is figyeltet, akik a Demokratában írunk?

Mondja, ha ez így van, nem bolondság olyan embereket - újságírókat - figyeltetni, akik foglalkozásszerűen amúgy is mindent a széles nyilvánosság elé tárnak?

De menjünk tovább, mégpedig egy érdekes bekezdésre ugorva, amelyik így hangzik: az ellenzék ,,kifogásolta, hogy a titkosszolgálatok éles töltényt használtak zömükben békés tüntetők ellen a 2006 szeptemberi tiltakozások idején".

Ismerje el, ez az önöknek kínos túlzás azért nem esik jól maguknak, mert önök ahhoz vannak szokva, hogy ha egy nyugati lapban torzítanak, nem a tényeknek megfelelően írnak vagy egyenesen hazudnak, akkor mindezt az önök javára követik el. És itt van ez a Dempsey, aki ennek pontosan az ellenkezőjét teszi. Azt állítja, hogy a Fidesz azt kifogásolta, a titkosszolgálatok lőttek ,,éles tölténnyel" a békés tüntetőkre.

Hát persze, Laborc úr, a neokon ,,tolmács" Dempsey nagyon utálja Gyurcsányt, amióta beszállt a Gazprom-féle Déli Áramlat földgázvezetékbe, melynek hírét, mint emlékezetes, ő robbantotta ki akkor, amikor Gyurcsány elkotyogta neki tavaly márciusban.
Judy Dempsey akkor fedezte fel nagy hirtelen, hogy a magyar miniszterelnök egy olyan ember, aki se az emberi jogokat nem tiszteli, se az ország gazdaságát nem tudja kellően irányítani. Amiben persze teljesen igaza van, de ugyanezt miért nem látta se ő, se lapja, se gyakorlatilag egyetlen nyugati lap korábban?

Dempsey ezután Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét idézi, aki elmondta, az ön kinevezésével az NBH élére az egyik legnagyobb baj, hogy a fiatal szakembereket, akik a kilencvenes években kezdtek el ott dolgozni, azokat ön kicserélné és visszahozná a Gyurcsányhoz lojális embereket.

A kormánypárti Balázs Péter, a Közép-Európai Egyetem közgazdaságtanára viszont azt mondta, hogy ,,sok minden változott Magyarországon, amióta húsz évvel ezelőtt Laborc Moszkvában volt...Csak azért, mert valaki a nyolcvanas években Moszkvában tartózkodott, nem hiszem, hogy most, húsz évvel később el kellene bocsátani".

A cikkíró ezután ezt írja: ,,Az ellenzéken kívül az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Gyurcsánynak Putyinhoz fűződő kapcsolatai miatt aggódik, mondták diplomaták Londonban". Vagyis ismét konkrét forrásmegjelölés nélküli állítással állunk szemben az állítólagosan aggodalmaskodó Nyugatot illetően.

Most pedig jön a cikk két befejező bekezdése, amelyben a szög tényleg kibújik a zsákból, azaz kiderül, hogy Dempsey miért igyekszik önt úgy beállítani, mint aki miatt a nyugati partnerek aggodalmaskodnak: ,,Tavaly Gyurcsány nyilvánosan támogatta Oroszország azon tervét, hogy megépítse a Déli Áramlat csővezetéket, amely a Nabuccóként ismert EU-projekttel versenyez, amelynek célja, hogy csökkentse Európának a függőségét az orosz földgázimporttól.
A nevük elhallgatását kérő brit diplomaták azt mondták, hogy Gyurcsány amerikai és brit nyomás alatt változtatott irányt. Majd tavaly decemberben, amikor a magyar és az orosz kabinet Budapesten találkozott, Gyurcsány ismét a Déli Áramlat projektet támogatta".

Vége a cikknek.
Amely elemzéséből bebizonyítottuk, hogy Dempsey valamennyi önt támadó állítása a levegőben lóg.

Most pedig térjünk vissza arra, hogy a Bába Iván főszerkesztésében megjelenő Budapest Analyses 183. számában azt írja, hogy az ön kinevezése körüli viták ,,meglepően komoly nemzetközi visszhangot kaptak az International Herald Tribune-ban megjelent írást követően."

A baj az, hogy én csupán összesen négy cikkről tudok önről. A 2008. február 3-i Dempsey-cikken kívül egy írásról, amely a The New York Times-ban jelent meg (az International Herald Tribune ,,anyalapja") és a vezető francia lapban, a Le Monde-ban.

Az NYT idén február 4-én megjelent cikkével azonban az a ,,baj", hogy az nem más, mint Dempsey cikkének kissé rövidített és átszerkesztett változata.

Ami pedig a Monde-ot illeti, idézem, mit írt erről az MTI: ,,A párizsi Le Monde Zavart kelt a NATO-ban, hogy egy KGB-kiképzést kapott magyar érzékeny posztra került címmel röviden ismertette az IHT írásának legfőbb elemeit."

A negyedik cikk pedig nem is cikk. Azt a The Economist című londoni globális hetilap budapesti tudósítója írta - blogjában, azaz internetes naplójában. Noha e hetilap egyik sajátossága, hogy cikkei egyikénél sem tünteti fel a szerző nevét, azt újságírókörökben tudják: az illető nem más, mint Adam LeBor, aki a rendszerváltás óta retteg Budapesten az antiszemitizmustól, szélsőségektől és az egyéb megszokottaktól.
2008. januárjában írt blogjában ezt írja abban a részben, amelyben ön is szerepel: ,,Szilvásy most a titkosszolgálati miniszter. Lecserélte Galambost Laborc Sándorra, akinek a kinevezése dühödt reagálást váltott ki. Laborc a Dzserzsinszkij Akadémián tanult, amely a KGB oktató intézménye és nevét a Cseka, a Szovjetunió első titkosrendőrségének alapítójáról kapta.

(Folyt. a jövő héten)

(Lovas István - Demokrata)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Göncz: maradnunk "kell" Afgani
  2008-10-29 21:39:59, szerda
 
  Göncz: maradnunk "kell" Afganisztánban
2008-10-29. 17:51


Továbbra is maradnunk kell Afganisztánban - szögezte le Göncz Kinga. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ugyanebben a formában leszünk ott.

Politikai elkötelezettség van arról, hogy továbbra is maradnunk kell Afganisztánban; a jelenlét megalapozott folytatásához már most el kell kezdeni a tervezést - közölte Göncz Kinga külügyminiszter szerdán Budapesten, a magyar vezetésű afganisztáni tartományi újjáépítési csoporttal (PRT) kapcsolatos kormányzati munkát irányító bizottság harmadik ülése utáni sajtótájékoztatón.

Elmondta: Magyarország egyelőre 2009 októberéig vette át Hollandiától a PRT működtetését, azonban már most elkezdték a tervezést az ezt követő időszakra. A politikai döntés megvan, fontosnak tartjuk Magyarország folyamatos jelenlétét Afganisztánban, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ugyanebben a formában leszünk ott - tette hozzá.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz és az MSZP kéz a kézb
  2008-10-29 21:34:27, szerda
 
  A Fidesz és az MSZP kéz a kézben betonozná be a kereskedelmi csatornákat - együtt dolgoznak az új médiatörvényen


2008-10-29 10:20 barikád.hu

Készül az új médiatörvény, amely minden eddiginél nagyobb hatáskörrel ruházná fel az ORTT utódát, a Nemzeti Médiahatóságot. - tudta meg az index.hu. Eszerint a hatóság bírói engedély birtokában lefoglalhatja majd az egyes médiumok szervereit, a munkatársak számítógépeit, sőt, még házkutatást is tarthatnak. A szigorítás feltételeit a Fidesz és az MSZP szakértői együtt dolgozzák ki. Nyilvánvaló, hogy a törvény szigora nem az országos kereskedelmi csatornákat, hanem a szókimondó, leleplező, a maszatolás helyett valódi tényeket közlő médiumokat, sújtja majd.

A Fidesz és az MSZP már szövegezi az új médiatörvény végleges verzióját, ami még idén a parlament elé kerülhet. Az új szöveg tetszik a médiapiac szereplőinek, és úgy tűnik, hogy a pártok is közös nevezőre juthatnak, mégsem biztos, hogy el fogadják. Ha mégis, akkor az ORTT helyett felállítandó új médiatestület minden eddiginél szélesebb jogköröket kaphat.

A Fidesz és az MSZP szakpolitikusai már gőzerővel dolgoznak az új médiatörvényen, és sohasem volt még olyan közel az új törvény elfogadásának lehetősége, mint most. Állítólag még idén meg akarják szavazni a kétharmados törvényt, a szocialista és a fideszes képviselők már bőszen egyeztetnek, a törvény három fontos fejezete már el is készült. Az új médiatörvény állítólag felhatalmazná az ORTT utódát, a Nemzeti Médiahatóságot, hogy ha a vizsgálat szükségessé teszi, bármikor lefoglalja, illetve lemásolja a médiák szervereit, alkalmazottainak számítógépeit, sőt bírói engedéllyel és a rendőrség segítségével akár házkutatást is tarthatnának.

Információk szerint az új törvény megszületését sürgeti a két országos kereskedelmi csatorna is, mivel már jövőre új csatornákat szeretnének indítani, amit a jelenleg hatályos, 1997-ben elfogadott szabályozás nem tesz lehetővé. Az új médiatörvény életbevágó lehet az országos kereskedelmi rádióknak is, amelyeknek jövő év végén lejár a sugárzási engedélyük, így az általuk használt frekvenciákra új pályázatot írhatnak ki, kivéve, ha az új médiatörvénybe belekerül, hogy a digitális átállásban vállalt együttműködésükért (digitális tartalmak gyártása mellett a platformot is ingyen kéne reklámozniuk) cserébe még hat évvel, vagy legalább az analóg hálózat lekapcsolásáig meghosszabbítanák analóg műsorszolgáltatási szerződésüket.

Valószínűleg az országos tévéadók csatornaindítását, mind az országos rádiók engedélyének meghosszabbítását is tartalmazza majd az új médiatörvény, vagyis a törvényalkotók már megegyeztek a legnagyobb piaci szereplőkkel, már csak maguk közt kell egyezségre jutniuk.

Az Index információi szerint konkrét pénzügyi előnyökért cserébe a nagy médiapiaci szereplők lemondanak eddigi viszonylagos szabadságukról, hiszen a törvényben leírt új médiaszabályozó testület minden eddiginél több jogosultságot kapna a tévék és a rádiók ellenőrzésére és büntetésére. (Sőt a törvény szövege alapján akár az internet és a nyomtatott sajtó szabályozására is, hiszen a felállítandó Nemzeti Médiahatóság ,,a médiapiaci verseny és a médiarendszer működésével összefüggő alapvető jogok érvényesítésének biztosítására" jön létre, ennél szűkebb értelmezés sehonnan sem olvasható ki, sőt a tágabb hatáskörre utalhat, hogy a testület tagjai nemcsak a közszolgálati médiától, a műsorszolgáltatóktól vagy a műsorterjesztőktől nem kaphat fizetést vagy egyéb juttatást, de lapkiadónál vagy internetes tartalomszolgáltatónál sem állhat alkalmazásban.)

index.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Azért kaptunk többe
  2008-10-29 21:27:08, szerda
 
  2008-10-29 21:21
Gyurcsány: Azért kaptunk többet, mert jól csináltuk a dolgokat

Az IMF-től kapott hitel csupán egy biztonsági folyosó, amit csak akkor használunk föl, ha nagy a baj - jelentette ki Gyurcsány szerda este a köztelevízióban. Szerinte a szokottnál azért kapunk több pénzt, mert ,,jól végeztük a dolgunkat". Ha mélyül a válság, akkor ,,még jobban összekapaszkodunk". Olyan szépen tűri Magyarország a válságot, hogy ,,le a kalappal" - állította a baloldal vezére. Közgazdászok meg az MNO-nak azt állították: az IMF csomagja pénzügyi gyámság alá helyezte Magyarországot.






,,Nem költjük el ezt a pénzt, csupán egy biztonsági folyosó hazánk számára" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a köztelevízió szerda esti műsorában. Gyurcsány elmondta: csak akkor kell hozzányulnyi az IMF-hitelhez, ha baj van. ,,Ne izguljatok magyarok, üzeni az IMF" - mondta el annak kapcsán az MSZP elnöke, hogy ha az ország nem képes az államadósságát finanszírozni, akkor az IMF segít rajtunk. Ezzel szemben szerdán közgazdászok az MNO-nak úgy fogalmaztak: pénzügyi gyámság alá került hazánk.

November elején kötik meg a megállapodást az IMF-el - tette hozzá Gyurcsány. Meglepőnek tartaná, ha a hitel kamatai 4 százalék alatt vagy 6 százalék fölött alakulnának.

,,Azért kaptunk többet, mert jól csináltuk a dolgokat" - indokolta a miniszterelnök azt az újságírói fölvetést, hogy a szokásos mennyiségnél lényegesen több pénzt kapott Magyarország. Gyurcsány elmondta: a tárgyalásokat október 8-9-én kezdték meg. A kölcsönfelvétel indokát Gyurcsány abban nevezte meg, hogy az államadósság refinaszírozását kell így biztosítani abban az esetben, ha nem tudnak más forrást bevezetni. Csak megjegyezzük: rendkívül érdekes Gyurcsány ,,dátumozása", hiszen október 6-án parlamenti beszédében a Fidesz vádolta hisztériakeltéssel. Kérdés, hogy mitől ,,gyulladt ki a vészlámpa" a kisebbségi kormány fejében. Sőt, október 8-i blogbejegyzésében is a Fideszt szapulta.

Az IMF feltételei között megemlítette, hogy felhívták arra a figyelmet: ha a térségben csökkenek a növekedési előrejelzések, akkor ez hazánkban is be fog következni. A pénzügyi válság első részén túl vagyunk, most az elhúzódó reálgazdasági válságra kell felkészülni. ,,80 éve nem tapasztalt hasonló válságot a világ, amiben a legnagyobb veszély a munkahelyek elvesztése" - hangsúlyozta a baloldal vezére. (Ide tartozik: Gyurcsány a blogjában is sötéten festette le a jövőt - a szerk.) A közszférában úgy próbálják meggátolni a munkanélküliséget, hogy nem adnak béremelést, míg a versenyszférában egy 1000 milliárdos csomagot biztosítanak a szereplőknek - tette hozzá. Gyurcsány szerint az Országos Érdekegyeztető Tanácsban fair megállapodást kell kötni.

Gyurcsány nyugdíjügyben 2020-ig is ellát

Gyurcsány arra az újságírói kérdésre, miszerint mit fognak tenni azért, hogy cégek életben maradjanak, így válaszolt: készek vagyunk arra, hogy 1-2 héten belül sok tízmilliós hitelhez jussanak hozzá a cégek, ha cserébe módosítják tevékenységüket. Gyurcsány arra kérdésre, hogy vajon a közszféra dolgozói miként fogadják, hogy kétszeresen is károsultak a megszorítások miatt, így reagált, hogy szerinte a közszféra dolgozóinak egy dologban jobb a helyzetük: nehezebben veszítik el munkahelyüket. ,,Jobb időlegesen megelégedni kevesebb bérrel, mint elveszíteni a munkahelyet" - tette hozzá. Gyurcsány arról is beszámolt, hogy magukon kezdték a megszorításokat, mivel 25 százalékkal csökkentették a minisztériumi dolgozók létszámát. Úgy véli, ez a lépés fontos volt, hiszen az emberek nem fogják elviselni, hogy mások hat havi prémiumot kapnak. Arra az újságírói kérdésre, hogy lesz-e képviselői béremelés, úgy válaszolt: ,,kizártnak tartom". A nyugdíj kapcsán Gyurcsány kifejtette, hogy végig kellett gondolniuk, ,,ha nincsen pénz, hogyan ne fizessünk". Szerinte a nyugdíjasok elképesztő felelőséggel viselik a helyzetet. Arra a felvetésre, hogy az IMF is a nyugdíjrendszer átalakítására sarkallja Magyarországot, Gyurcsány így reagált: 2020-ig fenntartható a nyugdíjrendszer, csak azt követően szorul majd átalakításra, de ebben majd a pártoknak meg kell állapodniuk. Az ellenzékkel való egyeztetésről így szólt: a nemzeti csúcsnak pont ez volt a célja, ,,az SZDSZ és az MDF sokfajta javaslattal állt elő, viszont volt két párt, aki ehhez nem szólt hozzá".

Mindenki sorra kerül

Gyurcsány elmondta: végeztek előzetes háttérszámításokat, és azok alapján jelentette ki, hogy intézkedéseiket mind a 10 millió magyar meg fogja érezni. Szerinte arányaiban a legjobban azok a tulajdonosok és menedzserek fogják megérezni, akik eddig jutalomban vették fel a fizetésük nagy részét.
,,Utánuk jönnek a közalkalmazottak és a piacon dolgozók". Gyurcsány közölte azt is: ha összetörjük kezünket lábunkat, akkor is sok ezer ember veszíti majd el az állását. A szocialista pártelnök terveikről szólva megjegyezte, hogy ,,nem fogják megkurtítani a gyermektámogatásokat" valamint azt, hogy adócsökkentésre a jelenlegi helyzetben akkor van lehetőség, ha az nem jár bevételkieséssel és ha ,,az nem veszélyezteti a tanárok bérét". A miniszterelnök arra a felvetésre, hogy mit terveznek arra az esetre, ha mélyül a válság, Gyurcsány azt mondta: ,,akkor még jobban összekapaszkodunk". ,,Könnyű patriótának lenni ha rohan a szekér" - fogalmazott. ,,Több olyan lépést tettünk meg, amit a környező országokban senki. Magyarország ezt olyan méltósággal és szépen tűri, hogy le a kalappal" - zárta a beszélgetést a szocialista kormányfő.

Magyar Nemzet Online


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így csinált hülyét néhány Magy
  2008-10-29 20:32:58, szerda
 
  Így csinált hülyét néhány Magyar Futamos hazafi a rendőrökből október 23-án!


Idén, 2008 október 23.-án nem történt különösebb kormányellenes esemény. Arról viszont nagyon kevesen tudnak, hogy történt egy hatalmas átverés. Akiket átvertek, mélyen hallgatnak az egészről, aki tudta miről van szó, az meg könnyesre röhögte magát ...






Az ötlet ,amiről írok egyszer már bevált, amikor a hidlezáráskor néhány telefonáló átverte a rendőröket. A lényeg az volt, hogy telefonon többen elkezdtek értekezni, hogy Győrből hamarosan megérkezik "az a vonat" , amin kétszáz bőrfejű érkezik Budapestre, a tüntetőket támogatni. A pályaudvarra kirohant két szakasz beöltözött rendőr, a beérkező szerelvényt kétoldalról körűlvették. A vonattal persze egy szál bőrfejű sem érkezett, azok, akik ezt a komédiát eljátszották, tisztában voltak azzal, hogy lehallgatják a telefonjaikat ! Az átverés sikerült.
(Video megtekinthető a Polgár Info Klipekben)

Mielőtt a lényeget leírnám, elmondok egy történetet, milyen kaliberű ember ez a gyurcsány ferenc.
Miniszterelnökként Debrecenbe látogatott. Érkezésekor félreverték a harangot,mert már akkor is gyűlölték ezt az embernek látszó férget. A polgármesteri hivatal körbe volt kordonozva,rengeteg beöltözött rendőr volt az utcákon. Természetesen néhány száz tüntető is volt a főutcán, akik igen idegesek voltak.
A megbeszélt időre nem érkezett meg gyurcsány, tolódott a program, a rendőrök egyre ingerültebbekké váltak . Aztán az egyik rendőr kiállt a Piac utca közepére, leállította az arra haladó villamost a polgármesteri hivatal előtt. Az utca túloldalán várakozó dühös tömeg nem láthatta meg, ami ezután történt. A villamos takarásába bevágódott a miniszteri Audi a kísérő autókkal, gyurcsány kipattant a kocsiból, odasietett Kósa Lajos polgármesterhez, kezet fogott vele és pár másodperc mulva besietett a hivatalba. Annyi időt töltött el az épület előtt, amíg néhány vágóképet készítettek róla az ujságírók, aztán, mint a patkány, bekotródott.
Igen, így viselkedett Magyarország miniszterelnöke a saját népe között , már akkor is, néhány éve !!
A dühös tömeg kint várakozott és folyamatosan skandált, amit odabent tisztán lehetett hallani.Az emberek elfoglalták az új pozíciókat,ahonnan megdobálhatták a vendéget.
A miniszterelnök távozása ismét büszke államférfihoz illő volt. Villamost megállítani ekkor már nem volt értelme, mert a tömeg már új helyet foglalt el. Most tehát azonos időben kinyíltak a polgármesteri hivatal kapui és a Piac, valamint a Kossuth utca felé néző kijáratokon egyszerre menekült ki kétszer három kocsi. Mindegyiket megdobálták ! Azt senki nem tudta, melyikben bujtatták el gyurcsány ferencet !
Tehát ennyire gyáva, pitiáner alak az ország első embere !
Az október 23.-ai átverés nagyjából ezen tényeknek az ismeretében született ! A Magyar Futam résztvevői elhatározták, hogy a nemzeti ünnep alkalmából felautókáznak a fővárosba. Aztán eszükbe jutott, hogy lehallgatják a telefonjaikat és ebből a hátrányból valami pozitívat kellene kihozni ! Ezért vad telefonálásba kezdtek egymás között. Úgy csináltak, minha nagyon sok kocsijuk tartana Pest felé...Arra is tettek célzást, hogy meg kellene zavarni a miniszterelnök beszédét az Operaházban.
...és az eredmény nem maradt el. Az Operaház környékén minden utcát, a sétálóutcáktól a legszűkebb átjárókig minden megközelítési lehetőséget négytonnás betontömbökkel torlaszoltak el a rendőrök.Úgy dolgoztak, mint a hangyák...
Olyan lett a környék, mint Irakban, Afganisztánban, vagy a gázai övezetben...de nem hasonlított egy elvileg demokratikus országhoz !
http://www.youtube.com/watch?v=Yr4Gbso1vrM
Ahogy közelítettek az ország különböző részéből a Magyar Futamos autók Budapest irányába,úgy lett úrrá a pánik a rendőrökön ! Az Andrássy úton lehetett csak az Operához eljutni, itt hagytak egy bejáratot , majd pár száz méterrel ezzel szemben egy menekülési kijáratot ! Itt négy-négy betontömböt daruzrak az uttestre, közöttük csak akkora rést hagytak, hogy egy személykocsi éppen átférhessen közöttük !
Mire a vidéki autók a Hősök terére érkeztek, a pánik odáig fajult, hogy a betonkockák közötti résekbe már rendőrkocsit állítottak. Erre azért volt szükség, ha esetleg valaki erőszakkal be akar jutni az elzárt területre, hiába töri át a rácsot, beleszáguld a mobilakadályt képező rendőrautóba !
A rendőrök főnöke annyira idióta volt, hogy a mobilakadályt képező rendőrt úgy ültették bele a csíkos járőrautóba, hogy ha valaki nekihajtana, a sofőrt találja telibe. Ilyen "véletlenek" az MTV-ostrománál is gyakran előfordultak...Tökéletesen olyanná vált a helyzet,mint a háborús övezetekben, ahol az öngyílkos merénylők ellen kell védekezni !
Ha az ember nem látja a felvételt, el sem hiszi , hogy ilyen létezhet hazánkban!



A futamosok Pestre érve az előre megtervezett igazi programjukat hajtották végre, nagy mosolygások közepette.
Esze ágában sem volt senkinek sem áttörni a kordonokat, vagy belebombázni a betonakadályokba !
A felvételeken látszik, mennyire fél a hatalom a nemzettől, milyen szinten bepánikolnak , ha csak megsejtik , hogy néhány magyar ember szervezetten megindul ellenük !
Az átverés tökéletesre sikerűlt, lehet gratulálni a Magyar Futamosoknak , az ötletük zseniális volt !!
Ezt a taktikát máskor is lehet alkalmazni, komoly emberi erőt és technikát lehet lekötni ezzel a módszerrel !
A felvételeket végignézve és a pánikot látva csak mosolyogni tud az ember...
Egyrészt látszik, hogy ez a kormány nem véletlenül érdemli ki a II. Patkánykormány nevet , mert ahhoz méltóan viselkedik ! (Elődjük, az I. Patkánykormány Trianon idején létezett )
Másrészt nevetséges, hogy egy diktatúra végrehajtó szervezetét ilyen szinten át tudja verni néhány dörzsölt hazafi !!

Mindenesetre nagyon jól csinálták, minden gratulációt megérdemelnek a Magyar Futam ravasz tagjai !

Dr Nagy Levente
Kunhegyes

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=32456
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mehet az aláírásgyűjtés az Ors
  2008-10-29 20:25:12, szerda
 
 

FH-HírTv 2008. október 29. 20:24

Mehet az aláírásgyűjtés az Országgyűlés feloszlatásáért



Az Alkotmánybíróság megadta az engedélyt, így megkezdődhet az aláírásgyűjtés az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatban, amelyet a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány kezdeményezett - tudta meg a Független Hírügynökség.

Az Országos Választási Bizottság még májusban hitelesítette azt az aláírásgyűjtő ívet, amelyet a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány képviseletében nyújtottak be. Az íven az szerepel: "Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlását". Az OVB határozata ellen kifogást nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz, amely többször tárgyalt a kérdésről.

A most megszületett határozatot hat alkotmánybíró szavazta meg, hárman különvéleményüket jelentették be. Tehát a taláros testület helyben hagyta az Országos Választási Bizottság 183/2008-as határozatát, amelyben hitelesítették az országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét. Így nincs jogi akadálya annak, hogy az aláírásgyűjtés megkezdődjön.

Az előterjesztőknek két hónapon belül ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük. Ha ez sikerül, akkor az Országgyűlésnek tárgyalnia kell a kérdést.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire jó a Nemzetközi Valutaala
  2008-10-29 20:23:00, szerda
 
  Mire jó a Nemzetközi Valutaalap?
A világ valódi formálói
Gyurcsány az IMF bábja?



2008. 10. 29. 17.59 Pénzes Dávid
Az IMF nem jótékonysági intézmény. Annak ad, akin hasznot remél. Most mi vagyunk az "áldozati" bárány. Vagy inkább hízós malac, amit csak akkor lehet levágni, ha elég zsírosra dagasztottuk. Most az ország egy lesoványodott koca, így aki felhizlalja, az vághatja le.



A hasonlat persze kicsit erős. De tény, hogy a Valutaalap módszereit sokan kérdőjelezték már meg. A szervezetet folyamatosan az antiglobalista mozgalmak célkeresztjében áll. Az Egyesült Államok vezette globalizáció sokaknak nem tetszik. Főleg az, ahogy Amerika magát tartja a nyugati világ erkölcscsőszének. És persze ennek biztos tudatában végzi térítő tevékenységét. Csúnyábban szólva gyarmatosítását.

Az 1993-ban meghirdetett Clinton-doktrina óta az USA határozott célként fogalmazta meg befolyási övezetének tágítását. Bill Clinton akkor kijelentette, a külpolitikai célok elérését gazdasági eszközökkel kell biztosítani. Ez volt a modern globalizmus születése. Ennek volt meghatározó szereplője a Nemzetközi Valutaalap.

Honnan van a pénz?



Mekkora hitelt kap Magyarország?
A becslések kiindulópontját az adja, hogy az Ukrajna számára rendelkezésre álló csomag az ország IMF-beli kvótájának kereken nyolcszorosa. Mivel Magyarország kvótája 1,55 milliárd dollár, az ugyanilyen arány hazánk esetében 12,4 milliárd dolláros hitelkeretet jelentene.Sokan nem tudják, hogy az IMF honnan szerzi a pénzét. Természetesen állami befizetésekből. Minden tagállam, amely tagja a Valutaalapnak, gazdasági súlyának megfelelően évente fizet be bizonyos összeget. Nem meglepő, hogy a legnagyobb befizető az Egyesült Államok. Aki pedig a legtöbbet fizet, annak nyilvánvalóan meghatározó szerepe van a pénzek elosztásában is. Mondhatjuk azt a közhelyet is: akinél a pénz,annál a hatalom. Persze az IMF nem az amerikai kormány, nem tartozik alá politikailag. De a Clinton-doktrina óta tény, hogy az IMF szerepe erőteljesen megnövekedett a világ politikai életében.

Az IMF-hez alapvetően bármely állam kormánya fordulhat hitelért. Viszont a szerződések, melyeket a Valutaalap egy adott kormánnyal köt, messze túlmutatnak a gazdasági kérdések tisztázásán. Vagy ha úgy tetszik, a szerződések megkötésekor a Valutaalap olyan gazdasági követelésekkel - diplomatikusabban fogalmazva biztosítékokkal - áll elő, melyeknek már politikai vonatkozásai is vannak.

A kiszolgáltatottságra apellál

Az IMF tehát a hitelnyújtáson túl, olyan elvárásokat támaszt, melyek az adott ország egész társadalmára is kihatnak. Ez különösen a fejlődő országok esetében gyakori. A Valutaalap kihasználja ezen országok kiszolgáltatottságát, azt, hogy pénzhiányban szenvednek, és egyetlen lehetőségük a hitelfelvétel. A követeléseik azonban sokszor megakadályozzák a kormányoknak, hogy arra költsék a pénzt, amire szeretnék.

Konkrétabban: az IMF sok esetben elvárja, hogy a kormányok bizonyos kedvezményeket adjanak a külföldi multinacionális cégeknek. Ezek lehetnek adókedvezmények, zöldmezős beruházások, vagy bármi hasonló segítség, ami az óriáscégek profitját maximalizálhatja. Ez persze jó is az országnak, meg rossz is. Egyrészt munkahelyeket teremt, másrészt viszont az olcsóbb munkaerő és az adókedvezmény hatására realizált nyereséget kiviszi az országból. Beruházásokat csak ritkán valósítanak meg. Vagyis az ország nem fejlődik, egyedül a munkanélküliségi helyzet javul... tegyük hozzá ideig óráig.

Mert amint megnövekszik a bér, vagy az állam megpróbál valamiféle adót rákényszeríteni a cégre, esetleg még a szakszervezetek is elkezdenek ugrálni a dolgozók érdekében, fogja magát és feladja a már kevésbé rentábilis pozícióját. Ismerjük ezt a helyzetet Magyarországon is.

Valamit valamiért

Ha az IMF kérdés nélkül adná a pénzt, esetleg abban tenné érdekeltté az országot, hogy iskolákat, kórházakat - ez főleg a fejlődő világ országaira vonatkozik - építtetne, akkor a felvett hitelből valóban fejlődni kezdene az adott régió. Ám egy kórház, vagy egy iskola nem fogja az IMF (rajta keresztül Amerika, avagy a nyugati világ) érdekeit szolgálni. A fogyasztói társadalmat kell kiszolgálni, nem pedig a helyi kultúrát, egészségügyet, oktatást, infrastruktúrát fejleszteni.

Ha egy ország az IMF tárgyalások során megpróbálná a globális nagytőkét kiszorítani az országából, nem beengedni az Amerikai székhelyű multinacionális vállalatokat, biztos lehet benne, nemhogy egy fillért, de még annyit sem fog látni. Ilyen a pénzzel terjesztett kapitalizmus. Vagy a másik oldalról: a prostituálásra kényszerítés aljassága.

Mi is kapunk...

Magyarország és az IMF
Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, részvételi kvótája 1038,4 millió SDR. Az IMF-hez történt csatlakozás óta hazánk többször is igénybe vette a Valutaalap forrásait ún. készenléti hitelmegállapodás formájában. Legutóbb 1996 márciusában kötött Magyarország elővigyázatossági hitelmegállapodást az IMF-fel az 1995-ös stabilizációs program támogatására, de ennek keretében tényleges hitellehívás már nem történt. A program sikeres teljesítését követően 1998-ban a szervezettől felvett hiteleket teljes egészében visszafizette az ország, így jelenleg nincs tartozásunk a Valutaalappal szemben.Magyarország most ettől a szervezettől készül 10 milliárd eurót kölcsönkérni. Pontosabban az IMF ekkora keretet biztosít, ha valami nagy gond lenne. Ez az adott pénzügyi válsághelyzetben érthető. Főleg, hogy kiderült, az Unió már nem tud több hitelt nyújtani. Az IMF szerződése azonban nem nyilvános, egyelőre csak ígéret van Veres János pénzügyminisztertől, hogy bemutatják a szerződést.

A feltételekről viszont alig tudunk valamit. Pedig bizonyosan vannak. Hogy pontosan mik, azt nem tudjuk. Gyurcsány Ferenc először csak annyit árult el, képesek vagyunk megfelelni a feltételeknek. Majd ezek után bejelentette, milyen szigorításokat terveznek a költségvetésben.

Vagyis az IMF által támasztott feltételek rendkívül kemények. Hogy pontosan mekkora mértékű államháztartási kiadáscsökkentést kérnak a megállapodásért cserébe,még kérdéses. ahogy az is, ezt miként fogja megszavaztatni a Parlamenttel a kisebbségi kormány. Információk szerint 300 milliárd forintos kiadáscsökkentést kell megvalósítani, ami a köztisztviselők 13. havi fizetésének megszüntetését jelentheti, de magával vonhatja a 13. havi nyugdíjra fordítható összeg csökkentését is.

Hogyan tovább?

Egy biztos, a hitelfelvétel olyan tabukat fog felszínre hozni az állam szociális rendszerében, melyhez eddig senki nem mert nyúlni, sőt beszélni. Tény, hogy a magyar állam rendkívül sokat - kimondhatjuk, bőven erején felül - költ a szociális kiadásokra. Ezek lefaragása minden értelmes kormány programjában benne kellene hogy legyen.

A szavazatokért való harc azonban mindez idáig felülírta a józan észt. Éppen ezért a következő napok legizgalmasabb kérdése, hogy az IMF hitelkeret titkolt, vagy kimondott feltételeivel kapcsolatban mit reagál az ellenzék. Az IMF tehát akár akarja, akár nem, újra meghatározza egy állam elkövetkezendő éveit. Ám hogy ezt pontosan milyen követelményrendszer felállításával képzeli el, egyelőre csak nagyon kevesen tudják.


http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=4&article_id=10573 2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évi 12,5 milliárdba kerül az I
  2008-10-29 20:14:49, szerda
 
  Évi 12,5 milliárdba kerül az IMF hitel

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. október 29., szerda 15:30

Ha igénybe vesszük a hitelt, akkor azért 5-6 százalékos kamatot kell fizetnünk és 3-5 év alatt kell visszafizetnünk. Ez az 5-6 százalékos kamat a fele annak, mint az állampapírok hozama, tehát jó feltételekkel juthatunk forráshoz. Az IMF figyeli, hogy elég szigorú-e a magyar költségvetés, melyből két évig évi 12,5 milliárdot arra költünk, hogy a nemzetközi szervezetek készenlétben tartsák a hitelkeretet.

Már csak kisebb simítások vannak hátra, de gyakorlatilag megszületett a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és a Világbank közös mentőcsomagja Magyarország számára. A három intézmény 20 milliárd eurónyi hitelkeretet biztosít hazánk számára, amiből akkora összeget hívunk le, amennyire szükségünk van.

2010 március végéig vehetjük igénybe a hitelkeretet és úgy állítják össze a csomagot - amit az IMF vezetőségének még jóvá kell hagynia, de ez napokon belül megtörténik -, hogy a hitel nagy része már az elején Magyarország rendelkezésére áll - jelentette be az IMF képviselője a kormány, az MNB és az IMF-EU-Világbank mai közös sajtótájékoztatóján. Ha a pénzhez nem nyúlunk, a hitel készenléti díja 0,25 százalék éves szinten - mondta Simor András jegybankelnök.

Vagyis durván évente 12,5 milliárd forintot kell fizetnünk azért, hogy tartja a három intézmény a keretösszeget. Ha igénybe vesszük a hitelt, akkor azért 5-6 százalékos kamatot kell fizetnünk és 3-5 év alatt kell visszafizetnünk. Ez az 5-6 százalékos kamat a fele annak, mint az állampapírok hozama, vagyis az IMF-EU-Világbank hitele feleannyiba kerül, mintha a piac nyújtana kölcsönt az államnak. Ha lehívjuk a hitelt, az nyomban az MNB-hez kerül és növeli az ország valutatartalékát - húzta alá Simor András.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.