|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2008-10-30 12:43:25, csütörtök
|
|
|
* 60-70 dkg sertéscomb
* 2 nagy répa
* 2-3 szál petrezselyem
* petrezselyem zöldje
* 1 zöldpaprika
* 1-2 paradicsom
* 1-3 gerezd fokhagyma
* 1 vöröshagyma
* 10 dkg zöldborsó
* 10 dkg gomba
* babérlevél
* só, bors
* tárkony
* szegfűbors
* 1-2 ek mustár
* 2 dl tejföl
* 2-3 karika citrom
1. A kicsi kockákra vágott combot hideg vízben feltesszük főni.
2. Forrás után leöntjük róla a vizet és lemossuk a húst.
3. Egy másik edényben az apróra vágott zöldséget, sárgarépát kevés olajon lepirítjuk.
4. Rátesszük a húst, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát, paradicsomot.
5. Amikor a hús kezd puhulni, beletesszük a zöldborsót, gombát.
6. Mustáros habarást készítünk. (1-2 evőkanál mustár, 2 dl tejföl)
7. Habarás után, amikor minden megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldjét, 1 evőkanál tárkonyt.
8. Miután levettük a tűzről, teszünk bele 2-3 karika citromot (csak 20 percig hagyjuk a levesben.)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-30 12:42:00, csütörtök
|
|
|
* 1/2 kg brokkoli
* 1 közepes fej lilahagyma
* 2 ek kapribogyó
* 1,5 ek vörösborecet
* 3 ek olívaolaj
* 3 ek mandulapehely (szeletelt mandula)
* só
* frissen őrölt fekete bors
1. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben blansírozzuk két percig. Leszűrjük és hideg vízzel jól átöblítjük, hagyjuk lecsepegni.
2. Szárazon felhevített serpenyőben pár perc alatt illatosra, aranyszínűre pirítjuk a mandulaszeletket. (Kis tálkában félretesszük.)
3. Ugyanebben a serpenyőben a durvára vágott lilahagymát olívaolajon puhára pároljuk, majd meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a leöblített kapribogyót és a roppanós brokkolirózsákat. Ha szükségesnek ítéljük, löttyinthetünk még bele kevés olívaolajat.
5. Magasabbra vesszük a lángot, és többször átforgatva alaposan átforrósítjuk.
6. A lilahagymás-kapribogyós brokkolit tányérokra szedjük és meghintjük a pirított mandulapelyhekkel.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-30 12:39:43, csütörtök
|
|
|
* 250 g sütőtök
* 2 tojás
* 80 ml olívaolaj
* 150 g liszt
* 150 g barna cukor
* 1 kk őrölt fahéj
* 1 cs. sütőpor
* csipet só
1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
5. 190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-10-30 12:38:07, csütörtök
|
|
|
A palacsintához
* 20 dkg liszt
* 2 tojás
* 3 evőkanál vágott petrezselyem
* 2dl tej
* 1,5 dl szódavíz
* 5 dkg vaj
* só
A töltelékhez
* 1 nagy mozzarella sajt
* 2 db paradicsom
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 8 dkg pulykamell sonka
A besamelhez
* 5 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 4 dl tej
* szerecsendió
* só
1. Egy mély tálban kevés tejet, a lisztet, a felvert tojásokat és a petrezselymet mixerrel alaposan összekeverjük.
2. Folyamatosan hozzáadjuk a többi tejet és a csipetnyi sót.
3. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük.
4. Közben kockákra vágjuk a mozzarellát, és felaprítjuk a meghámozott paradicsomokat.
5. Finomra vágjuk a hagymát, fokhagymát és vékony csíkokra szeleteljük a finom sonkaszeleteket.
6. Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a sonkát és 5 percig mérsékelt lángon pároljuk.
7. A besamelhez az olvasztott vajban nagyon világosra pirítjuk a lisztet, állandóan kevergetve felengedjük tejjel, szerecsendiót, sót teszünk bele.
8. A pihentetett tésztához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, felspricceljük a szódával, majd kiolajozott sütőben 8-10 db nagyméretű palacsintát sütünk belőle.
9. A besamel és a paradicsomos szósz felét elosztjuk a palacsintákon és feltekerjük.
10. A maradék besamelt a tálba öntjük, a palacsintákat belerakjuk, befedjük a maradék paradicsomos szósszal, meghintjük a mozzarella darabkákkal, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
11. Melegen tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2008. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
115 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 71
- e Hét: 236
- e Hónap: 4640
- e Év: 36369
|
|
|