Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egymás összeláncolása
  2008-10-05 23:54:44, vasárnap
 
  Egymás összeláncolása - polgári engedetlenség

Tisztelt honfitársak. Készülünk egy akcióra, amihez a támogatásodat szeretnénk érni. Remélhetőleg az általunk képzelt demonstrációs forma újra alkalmat teremt az emberek számára, hogy hatásos, de mégis békés jellegét látva újra utcára merjenek jönni. A Koppány Csoport arra készül, hogy nyílt színen egymás összeláncolásával tiltakozzon a hatalom eddigi nemzetölő politikája ellen, vagyis a "hazugság politikája" ellen. Ehhez azonban a "TE" segítséged elengedhetetlen. Mi nem félünk, eddig sem féltünk, azonban hiába kiállásunk, ha nem kapunk tőled támogatást. Kérésünk kétféle támogatásra irányul:

1. Aki szeretne az összeláncolásban részt venni az jelezze ebbéli szándékát. Az akcióban a Koppány Csoport tagjai, valamint a MOVE tagjai vennének részt. Az akcióhoz elegendő 15-20 fő, de ha több elszánt ember van, az hatásosabb. Előre jelezzük, hogy mind az összeláncolás mind az utána esedékes rendőri előállítás ( előállítás biztosan lesz ) békés jellegét meg kell, őrizze még akkor is, ha a hatóság erőszakot alkalmaz. Békés magatartásunk ad hitelességet az eseménynek. A Média garantáltan nagy létszámban jelen lesz, és egyenes adásban fogja közvetíteni az eseményt. Remélhetőleg sikerül az NJA jogvédőit az eseményre meghívni

2. A résztvevők (összeláncoló) nagy valószínűség szerint pénzbírságot kapnak. Az egyes ember számára a szokásos 20-30 ezer forintos összeg is sok. Azonban közös teherviseléssel már nem. Ez nem jelent többet egy ember részére, mint 500-1000 forint. Aki tehát az összeláncolásban nem akar, részt venni azt tiszteletben tartjuk. Kérjük viszont, hogy az eseményt követően segítsen anyagilag nekünk. Segítségetek esetén az akciókat tovább folytatjuk, ha nem támogattok bennünket nem tudunk több bírságot vállalni.

3. Bizonyára sokan azt mondják, a fenti akciót titokban kell végrehajtani, illetve az előzetes terjesztés hiba. Ne gondoljátok. Eddig is a nyilvánosság védett meg attól, hogy komolyabb vádakat tudjanak ellenünk kreálni. Természetesen az esemény időpontjáról, annak kivitelezéséről csak az abban résztvevők fognak tudni. A toborzás és a támogatás kérése lehet nyilvános. Aki tehát többet szeretne tenni utcai vonulások helyett, ami természetesen szintén hasznos, az jelentkezzen. A jelentkezők közös megbeszélésen vitatják meg az időpontot és a helyszínt, valamint a kivitelezés formáját. Lehetőség szerint, akiről lehet, informálódunk, hogy véletlen se épüljön be a hatalomból közénk valaki.

4. Mit kell tennem, ha szeretnék részt venni az akcióban? Mindenek előtt jól gondold át! Ha átgondoltad, akkor jelentkezz a magyarnemzetertmozgalom@gmail.com email címen, majd erősítsd meg 06-20-916-0029-es telefonszámon is. Telefonon keresztül az akcióról információkat adni nem tudunk. Jelentkezésed után a megadott elérhetőségeden értesíteni fogunk egy közös találkozóról, ahol a csoport átbeszéli a részleteket.

5. Bűncselekmény vajon a polgári engedetlenség? Egyértelműen nem. Szabálysértésért vihet csak be a hatóság, és pár órát tarthat csak bent. Ezután el kell engedniük. A fogdában szabályok vannak. A hatóságnak minden estben adnia kell erről tájékoztatót. Ebben benne vannak a jogok is és az, hogy mennyit tarthat bent, illetve mire jogosult az őrizetes.

6. Mi az a polgári engedetlenség?
A polgári engedetlenség egy merőben más tiltakozási forma, mint azt megszoktuk. Más országokban múltja van. Nálunk inkább csak demonstrációk vannak, amiket a média figyelemre sem méltat. Ezt a tiltakozási formát azonban mindenképpen figyelemmel kísérné, sőt, nagy valószínűség szerint (ahogy azt jelezték is) adásba is adná. Más országokban ezzel a tiltakozási formával eredményeket értek el. A polgári engedetlenség leismertebb formája az egymás összeláncolása adott helyen.

7. Alkalmazunk erőszakot?
Semmi esetre sem. Hitelét veszítené a cél, amiért kiállunk. A polgári engedetlenség békés jellegű. Összeláncolás esetekor hagyni kell, amíg a hatóság lebontja láncainkat és nem szabad ellenállni a lebilincselésnek. Mindenképpen őrizetbe fognak venni. Aki a csoportban erőszakhoz folyamodik, azt provokátornak tekintjük.

Itt az ideje, hogy elkezdődjön végre az igazi ellenállás. Jelentkezz!

Balogh Béla
Koppány Csoport.
Magyar Nemzetért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne a szavaik, hanem a tetteik
  2008-10-05 23:41:46, vasárnap
 
  Mondd, te kit választanál?

Mostanában, egyre gyakrabban vetődik fel, hogy előrehozott választások legyenek.
Igen ám, csakhogy kik fognak versengeni a voksokért?

Feltehetően a régóta ismert arcok, a magukat már lejáratott pártok most is regnáló képviselői.
És hogy miért mernek odaállni azok elé az emberek elé, akiket eddig becsaptak, elárultak, cserbenhagytak?
A válasz egyszerű.

Bíznak abban, hogy a választók rendkívül feledékenyek - ez bizonyos mértékben igaz is, s nem fognak emlékezni arra, hogy mi mindenben vétkeztek ellenük.
Elfelejik: "Régi bűnnek hosszú az árnyéka."

Arra építenek, hogyha kellőképen mefélemlítik, és riogatják, az embereket, vagy eléggé sulykolják beléjük, hogy a szélső-jobboldali radikálisok mind fasiszták, kirekesztők, meg fajgyűlölők, vagy törnek zúznak, anarchiát teremtenek, akkor az emberek elhiszik, és még akkor rájuk szavaznak, ha maguktól ugyan nem tennék. Hiszen, ha önként nem szavaznának rájuk újra, hát majd megteszik félelemből.

Ezért fontos, hogy mindenki tudomást szerezzen róla, hogy a Nemzeti Oldalra folyamatosan egyre több provokátort építettek s építenek be ma is, akik irányításra, bármikor bármilyen zavarkeltésre, attrocitásra, rombolásra készek.
Ha kell csak csendben besúgnak, ha kell molotov koktélt dobálnak, ha kell bújtogatnak, horogkeresztes karjukat mutogatják. És semmilyen más eszköztől sem riadnak vissza, hogy megbízóikat kiszolgálják. Akár úgy, hogy a hatalom által előre megrendelt provokációikkal kiváltsák a rendőrök erőszakos fellépését a fegyvertelen tüntetőkkel szemben.
Cél, hogy a naiv választó velük azonosítsa a jelenlegi rabló banda ellenzékét.
Lényeg, hogy az emberekkel elhitessék, hogy a bemutatott gyújtogató agressziv hőzöngők - azonosak a jelenlegi rabló politkusok igazi ellenzékével.
Azt nem látják, hogy akiket mutogatnak nekik, azok nem a tiltakozók közül valók, épp ellenkezőleg, ők azok, akiket beépített, lefizetett az a hatalom, amiben most vakon bíznak, aminek lakájmédiájából ömlő hazugság-, és csúsztatás áradatot, hitelesnek és követendőnek találják.

Ezért fontos emlékezni, hogy jelenlegi választott és listás képviselők azok, akik aláírták a Liszaboni Egyezményt, a Privatizációs Törvényt, a Végrehajtási Törvényt, tetteikkel, törvényeikkel támogatják az ország kifosztását, kiárusítását , a gazdaság teljes kiszolgáltatását a multiknak, és az emberek életminnőségének életlehetőségeinek fokozatos megszüntetését.

Ezért fontos, hogy felhívjuk a figyelmét a politikai vakságban szenvedőknek, hogy jelen pártok politikusai és híveik, szemérmetlen módon, hirtelen meggazdagodtak az emberek kárára, és bűntetteik leplezéséért semmitől sem riadnak vissza. S hogyan falaztak egymás választási csalásaihoz.

Ezért fontos emlékeztetni arra is, míg demokráciáról papolnak, ellenlábasaikat, leleplezőiket minden eszközzel igyekeznek elhallgattatni, ellehetetleníteni. Miközben békéről, toleranciáról papolnak nem riadnak vissza bármilyen erőszak alkalmazásától sem a velük egyet nem értőkkel szemben. Ők azok, akik szítják az ellentétet a különböző politikai nézetű, vagy nemi identitású, származású, anyagi helyzetű emberek között, majd erről szemérmesen hallgatva tiltakoznak kirekesztés, ellen. Saját bűneikkel pedig ellenzéküket vádolják nagy hangon.
Megpróbálják elfogadtatni az emberekkkel, hogy tűrjék az ellenük elkövetett bűncselekményeket, miközben a mi pénzünkből, ahelyett, hogy megvédenék az áldozatokat, méregdrága harci felszereléseket és eszközöket vásárolnak.

Ezért fontos látni, hogy, mialatt a kisvállalkozókra és egyszerű magánszemélyekre, esetleg politikai ellenlábasaikra rászabadítják a felduzzasztott adóhivatalt, ezalatt egyre jobban vérszemet kapva folyik politikusaink, és hiveik korrupciója.
Egymás kezéből kapkodták a tollat, hogy a Tarka Magyar szövegét álszent módon aláírják, azt hivén, akkor nem veszik észre, hogy épp ellenük szól a szöveg. Sokakat tudtak megtéveszteni? Van olyan, aki elhiszi, ha az erőszakos kirekesztő aláír egy papírt, akkor az a jövőben bármiben is befolyásolni fogja a tetteit?

Magyarok, akik hamarosan választók lesznek, nyissák ki a szemüket és lássák meg, hogy lámpással sem lehet találni hiteles politikust, és köreikből megbízható szakértőket! Ugyanazok és leszármazottaik, illetve kegyenceik (talpnyalóik) váltják egymást a különböző zsíros posztokon. Ha közülük, bármelyiket újraválasztják, a saját, és a többiek sírját ássák! Ne a szavaik, hanem a tetteik alapján ítéljék meg őket! A tetteiket pedig mindenki a bőrén érzi.

2008.10.04.
Audie Rácz Era

Kapcsolodó anyagok:
Kicsoda Orbán
Roma erkölcsök
Politikus erkölcsök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csapdahelyzetben a Tarka ...
  2008-10-05 23:38:33, vasárnap
 
  Figyelem! Az alábbi írás a szélsőséges hirszerzo.hu oldalról került átvételre. Az abban leírtakért felelősséget nem vállalunk. Nem kommentáltuk a cikket, így kiskorúak csak felnőtt felügyelete mellett olvashatják el! Jó szórakozást! Nézzük hát!

Csapdahelyzetben a Tarka magyar

Egyelőre kérdés, hogy a Tarka magyar! elnevezésű rendezvény utólag sikeres - azaz az erőszakkal és a kirekesztéssel szemben erőt felmutatni képes esemény - lesz-e, az viszont már biztos, hogy a demonstrációt megelőző hét történései aligha segítették a szervezőket céljuk elérésében. A rendezvény előzményei persze korántsem meglepőek, minden szereplő olyan politikai stratégiát követett ugyanis, amilyet szokott: Gyurcsány Ferenc egyértelműen igyekezett a civilekre telepedni, Orbán Viktor kényelmes hallgatásba burkolózott, a civilek pedig a pártokkal szemben pozicionálták magukat. Eközben éppen arról esett a legkevesebb szó, aminek érdekében a Tarka magyar! létrejött.

Miközben szervezők közlése szerint a Tarka magyar! elnevezésű demonstráció "a kirekesztés és az erőszak minden formájának elutasítását és az elharapódzó erőszakos jelenségek elleni hatékonyabb fellépésre való felszólítást tűzte ki céljául", erről - illetve arról, hogy konkrétan mi is lehetne az a bizonyos hatékonyabb fellépés - eddig alig esett szó a nyilvánosságban. Ehelyett a médiát az elmúlt héten az esemény két aktuálpolitikai vonatkozása tartotta izgalomban: egyrészt a miniszterelnök és a szervezők konfliktusa, másrészt az, hogy készülnek-e valamilyen ellendemonstrációra a 2006 ősze óta Budapest utcáin rendszeresen megjelenő radikális és szélsőjobboldali csoportok. Ebből a két megközelítésből pedig szinte automatikusan adódnak azok az értelmezések, melyek kizárólag a szokásos pártpolitikai kontextusban képesek láttatni a rendezvényt.

Ezek közül talán a legérzékletesebb az a több sajtóorgánumban is megjelent feltételezés, miszerint a Fidesz titokban mozgósít a demonstrációra, hogy ezáltal mérjen látványos vereséget a miniszterelnökhöz kötődő Magyar Charta Mozgalomra. Hogy ebből mi az igazság, vagy elfogadva a feltételezést, hogy miért lenne egy sikeres tömegtüntetés a Fidesz számára kedvező akkor, amikor a jobboldali sajtóban megjelent vélemények egyértelműen a Gyurcsány-kormány érdekében álló eseménynek tartják a Tarka magyar!-t, az teljesen mellékes. A lényeg az, hogy ez a sajtóinformáció jól kifejezi, milyen messzire képes eljutni egyes ügyekben a pártpolitikai logika.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a Tarka magyar!-ról kialakult előzetes értelmezések kizárólag a média megközelítéséből adódnának. A média ebben az esetben is elsősorban közvetítő, a megjelenő értelmezések pedig mélyebb okokra vezethetők vissza. Alapvetően arra, hogy az ügy valamennyi meghatározó szereplője a maga bevett stratégiai kényszerpályán mozog.

A politikusok és a pártok saját politikai stratégiájuk által meghatározott szokásos kényszerpályán haladnak. A kormányfő elsősorban nem azzal hozta magát kellemetlen helyzetbe, hogy bejelentkezett a rendezvényre, hanem azzal, hogy mindezt Orbán-fóbiára építő politikai stratégiájának megfelelően megtoldotta Orbán Viktor erőteljes bírálatával, akiről azonban később kiderült, hogy aláírta a Tarka magyar! nyilatkozatát. Ráadásul Gyurcsány Ferenc közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy magánemberként kíván részt venni a felvonuláson, ami azonban eleve felveti azt a kérdést, hogy erről miért kellett közleményt kiadni. A Fidesz elnöke ezzel szemben kényelmes helyzetbe került: aláírta a nyilatkozatot és erről - a szervezők kérésének megfelelően - hallgatott. Mindez pedig remekül illik Orbán Viktor azon stratégiájába, amely egész jobboldal összefogására irányul a radikális szavazóktól egészen a centrumig.

A civilek a politika- és a pártellenesség kényszerpályáján mozognak. "Nem a politikust, hanem a politikát szeretnénk távol tartani a demonstrációtól" - mondja a demonstrációt szervező civilek szóvivője, kifejezve ezzel azt a Magyarországon a rendszerváltás óta meghonosodott téves előfeltevést, miszerint a civil társadalom mentes a politikától. Csakhogy civil társadalom nem létezik politika (sőt eredeti értelmében politikai pártok) nélkül, maradva a konkrét ügynél: az erőszak és a kirekesztés elleni összefogás maga is politikai cél. Ami pedig úgy érhető el, ha szervezők eredendően az erőszakot és a kirekesztést képviselőkkel szemben határozzák meg önmagukat és nem a pártokkal szemben. A civilek azonban az utóbbit választották, éspedig nem a miniszterelnök részvételi szándékával kapcsolatban, hanem már akkor, amikor a nyilatkozatuk aláírására kérték a politikusokat, méghozzá úgy, hogy azok "az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól és tartsák tiszteletben a tüntetés civil tisztaságát". Ugyanakkor persze világos, hogy a civil szervezetek a társadalom politika- és pártellenessége miatt igyekeznek elkülöníteni magukat a pártoktól. Mint ahogy az is, hogy a kétosztatú politikai térben minden civil mozgalom igyekszik elkerülni az egyik vagy másik oldalhoz sorolódás hiteltelenítő automatizmusát.

A végeredmény, hogy a Tarka magyar! célja felől nézve a stratégiai kényszerpályák egy feloldhatatlannak tűnő csapdahelyzethez vezetnek. Gyurcsánynak talán sikerül összetartani a baloldali tábort az Orbán-fóbia segítségével, Orbánnak ugyanez sikerülhet a jobboldalon az "egy a tábor egy a zászló" elvének fenntartásával, és még az is lehet, hogy a civilek megőrzik intaktságukat a kétosztatú politikai térben. A csapdahelyzet azonban abban áll, hogy e stratégiák fenntartása mellett aligha nyílik majd lehetőség "az elharapódzó erőszakos jelenségek elleni hatékonyabb fellépésre".

(A Political Capital elemzése)
hirszerzo.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a kirekesztő?
  2008-10-05 23:30:53, vasárnap
 
  Alig voltak a Tarkák...
Skodacsek András tarka kommentje

...úgy négyezren. Amennyiben a százezres létszámot tekintjük 100%-nak, az eredmény 4%. Ilyen százalékos teljesítmény még az engedékeny iskolákban is bukást jelent. Ez is bukta volt, úgymint a Magyar charta. Tarka magyar, Magyar charta. Szép kis társaság. Egyívásúak. A hétvégén a Tarkákkal tartott néhány szerencsétlen színész, közéleti (anti)tálentum. Jelen volt Kulka és Bródy János. Jelen volt továbbá néhány, Geszti által megtévesztett színész, és pár fővárosi elvetemült szoci érzelmű, na meg pár buzi.
Ja, és Fleto is ott volt Klárikával. Szerencsére ez a rendezvény is elbukott. Losonczi Kata a Hír Tv bejelentkezésekor megjegyezte, hogy a gyülekezés előtt 15 perccel még több rendőr van az utcán mint felvonuló.
A Magyar Charta után a Magyar Tarka is leszerepelt. A rókafejű Gesztivel együtt.
Hála Istennek.

Nemzeti Hírháló

A balliberális magyar nem elég tarka

Érdekes irányba fordult a közélet, ezen belül is az utcai politizálás Magyarországon. A balliberális erőkhöz kötődő "civil" szervezetek újból megmutatták, hogy ők is ki mernek menni az utcára. Ezek a demonstrációk eszmeiségükben nyögvenyelősek. Hamis és kreált okokra hivatkozva hívják az utcára maroknyi aktivistáikat. Nyilvánvaló, hogy hatalmi, pártpolitikai célokat szolgálnak.
A "Tarka magyar" felvonulás szervezői a saját maguk által meghirdetett erőszak és kirekesztés elleni kiállás dacára voltak olyan kirekesztőek, hogy a magyarságukat kifejező Árpádsávos zászlóval tüntetőket már nem engedték a felvonulók közé, ha csak nem teszik el azt. Ezzel szemben a szivárványos zászlót lobogtatókat már beengedték.

Érdes faj ez a balliberális magyar, a homoszexuálisokkal eszmei közösséget tud vállalni, míg a magyar hagyományok, a nemzettudatukat kinyilvánító honfitársaikkal már nem.

A tarka magyar rendezői voltak olyan tarka marhák, hogy kirekesztő voltuknak maguk adták bizonyítékát, amikor Fáber Károlyékat nem engedték maguk közé.

Mi a Kossuth téren két évvel ezelőtt még a kommunistát is felengedtünk a színpadra, pedig úgy általánosságban kimondható, hogy a nemzeti radikálisok nemigen szívelik őket, de tiszteljük a bátorságot és az őszinteséget.
Joggal vetődik fel a kérdés, ki a kirekesztő? Mi, akik a nemzet etnikai, politikai sokszínűségét természetesnek vesszük, vagy azok, akik tudatosan megosztó politikát folytatnak társadalmi, kormányzati szinten egyaránt?

Takács András
2008. 10. 4.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közlemény
  2008-10-05 23:23:37, vasárnap
 
  KÖZLEMÉNY!
(Megbízható forrásból)

A letiltottként beállított műsor "A NÉP HANGJA" Fórum - Különkiadása, lement a saját műsoridejében, csak az ismétlést nem engedélyezhette a nevezett TV csatorna, mert az szombaton lett volna, s az már kampánycsend volt a bicskei választások miatt, s mivel a választásokon induló egyik polgármesterjelölt is szerepelt a műsorban, ezért nem ismételhették meg. Szíves tudomásulvétel végett, minden érdeklődőnek és vaklárma keltőnek.

Hajrá Magyarok!

http://echotv.hu/video/index.php?akt_menu=1038&media=4442
(olvasónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 7078
  • e Hónap: 8025
  • e Év: 43966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.