Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Best of Adócsökkentés 2009
  2008-10-08 22:24:37, szerda
 
  Gyurcsány beleszaladt valamibe - Best of Adócsökkentés 2009 + Videó
2008. október 8. 11:09


Lippai Roland
Lárifári, vudu - így lehetne összefoglalni Gyurcsányék adócsökkentési koncepcióit, amelyeket ennél szemléletesebben jelenít meg a legújabb Best of Gyurcsány videó. Hogy kell-e csökkenteni az adó- és járulékterheket a szocialista politikus szerint? Attól függ, mikor és hol mondja. Teremt-e új munkahelyeket a tehercsökkentés? Ha Orbán mondja, akkor nem, ha Gyurcsány, akkor persze igen. Vagy mégsem.

A parlament szerdán tárgyalja a jövő évi költségvetést és az adótörvény-módosítási terveket - bizonyára az iménti kérdések is elhangzanak majd, ennek alkalmából ismét ,,gyűjtögettünk egy kicsit" - írják honlapjukon az összeállítás készítői, hozzátéve: az immár ötödik Best of összeállításban Gyurcsány Ferenc lehetséges válaszai szerepelnek - következetesen és őszintén, ahogy megszokhattuk tőle.

A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya, a legőszintébb becsületszavamra mondom - hallgatjuk Gyurcsány bársonyos hangját még 2005 júliusából (ez különösen aktuális így, éppen a bársonyos reformok idején) a legújabb Best of Gyurcsány összeállításban. A 2006-os kampányban szintén arról beszél a ,,nagy ember" az Audi hátsó ülésén, hogy ,,ez az adócsökkentés kormánya". 2006-ban a miniszterelnöki vitában már arról szól a baloldal vezére, hogy ,,olyan országot szeretnénk, ahol nem beszélnek adócsökkentésről (...), hanem teszik".

Mint tudjuk, hamarosan kitagadott mostohagyerekké válik az adócsökkentés a baloldali kormányzat számára, olyannyira, hogy a csak nemrégen elfogadott adótörvényeket azonnal vissza is vonják, miután megnyerték a választást.

Két évvel később februárban Gyurcsány már tudott ,,brutálisan őszinte lenni", szerinte az ő első másfél éves kormányzásának egyetlen komoly hibája volt: az ,,adócsökkentési program". Augusztusban már megint az adócsökkentésről papolt. Mit hoznak a szelek, egy hónapra rá már az adópopulizmus befejezésére szólított fel, miközben nekiment az ellenzéknek. Persze, pár héttel korábban még ,,a lehető legnagyobb adócsökkentésre van szükség" kijelentés közben majd a pulpitust verte, úgy magyarázott.

Az adóügyekben is meglehetősen határozott Gyurcsány később már vudu-gazdaságpolitikáról beszélt az adócsökkentéssel kapcsolatban, amit meg kell hagyni ,,másnak".

A video-összeállításból kiderül: az adócsökkentéssel nem lehet új munkahelyeket teremteni (ettől nem lesz szükség több cukrászra, csak attól, ha több rigójancsit vesznek az emberek - élcelődik Gyurcsány), illetve mi az hogy! Nagyon is: a lehető legnagyobb adócsökkentés kell a munkahelyek teremtéséhez.

Az idei nyáron újra felfedezte Gyurcsány az adócsökkentést - aminek augusztusban még Veres és Lendvai is látta a fedezetét (vagy mégsem?) -, csak éppen a szakemberek nem. (Megegyezés című esszéjében az MSZP elnöke például még 300 milliárdos csomagról elmélkedett, ez időközben már a felére csökkent. Szerdán a parlamentben Veres ismét arról szónokolt, hogy rosszabb a helyzet, mint gondolták, de ezért persze az ellenzék a hibás.)

Gyurcsánnyal szólva: lárifári! Ó, te Jóisten, mindig beleszaladok valamibe" - mondja Gyurcsány, és igaza is van.

Nézze meg Ön is a legújabb, Best of Adócsökkentés című video-összeállítást!

http://www.youtube.com/watch?v=18NurYweQSo

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudod te, mi a logika?
  2008-10-08 22:21:51, szerda
 
  Tudod te, mi a logika? - kérdi a rendőr a társától.
- Micsoda?
- Na majd megmagyarázom. Van neked akváriumod?
- Van...
- Ebből logikusan következik, hogy te szereted az állatokat. Így van?
- Így.
- Ebből pedig logikusan következik hogy szereted a természetet, a jó életet, tehát a nőket is. Igaz?
- Igaz.
- Na látod, ez a logika!
Másnap a felvilágosított rendőr odalép egy kollégájához.
- Mondd, Sanyi van neked akváriumod?
- Nincs.
- Na látod! Akkor te buzi vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Dr. Zacher Gábor toxikológus
  2008-10-08 22:19:19, szerda
 
 
Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos volt a Duna TV-n.
Van egy GHB nevűszer(valami gamma hidroxi stb.) szintelen, szagtalan, íztelen festéklemosó szer, 3000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban és rendelheti a neten.
Pár csepp italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány mp szédülés után ájulás. Hét végi diszkókban a pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda, összeesik, aztán a "segítőkész" közelben levők kiviszik és elrabolják. Vagy véglegesen, vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hiszen magatehetetlen az ember.
Gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér magához, legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre.
Embert lopnak a szer segítségével!
Ma már előrepreparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak tűnő üvegbe előre beteszik.
Pl. Pókerbarlangokban, a nyertest a "csinos lányok" meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül.

Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni: senki ne hagyja a poharát felügyelet nélkül! Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen!
A társasággal érkezők, a társaságban levők ne hagyják magukra soha egyik társukat se!
(csak gondolom: az újságban ma szereplő meztelen szekszárdi lány is ennek lehetett áldozata)

Adjátok tovább minél több embernek!

Vigyázzatok magatokra és figyelmeztessétek gyerekeiteket (unokáitokat) is!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A globális éghajlatváltozás m
  2008-10-08 22:17:46, szerda
 
 
A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre
kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe
emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem
tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a
ténnyel és ezt titkolják előlünk!

Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben
lubickolunk, mialatt Görögországban és Spanyolországban tankerhajókkal
importálják az ivóvizet!

Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet! Tankerokkal, akár az olajat! Érdekes,
nem?
Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se
emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón...

Trianon után hazánk teljesen agrárországgá vált, ez sajnálatos tény.

Vessük össze a két dolgot! Egy agrárország termékeit egy globális
éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik,
önköltségi ár alatt teszik meg?! Nem logikus, ugye? Dehogynem...
Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most
folyik az almával!

Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet
megsemmisítése zajlik.

Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarság jövője már eldőlt
  2008-10-08 22:07:27, szerda
 
  A magyarság jövője már eldőlt !

Részlete egy most megjelent könyvből.

http://s2.www.tvn.hu/sessyaqwsxcderfvbgtzhnmjuiklop918273645qpwoeir987freemail200 2/download.tvn?SID=159907726c0ad905a3928f2a2e7fece8159907726c0ad905a3928f2a2e7fec e8&startMessage=1&passed_id=2603&mailbox=INBOX&passed_ent_id=3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ágybavizelő Ferenc miniszterel
  2008-10-08 21:49:19, szerda
 
  Ágybavizelő Ferenc miniszterelnök lett a nemzet új színésze

* Szily László - szily@mail.index..hu

| 2008. 10. 07., 00:31 | Frissítve: 1 napja

Hétfőn este tíz óra tájban, még mindig remegő kézzel, egy linket kezdtem körbeküldözgetni az olyan barátaimnak, akikről feltételeztem, hogy nem lógtak egész nap az Indexen meg a tévéhíradókon. "Ülj le, csavard fel a géped hangerejét, ha iszol fogj meg egy poharat, kapaszkodj meg a karfába, aztán nyomás!" - szólt az utasítás, hogy az ugróhivatkozásra kattintva [1] elinduljon az a videó, ami a XXI. század magyar történelmének Lamperth Mónika miniszteri beiktatásánál is megdöbbentőbb mementója.

Azoknak, akik még nem látták, és a túlterhelés miatt esetleg akadozna a lejátszás: Gyurcsány miniszterelnök kijön a parlamenti dolgozószobájából, hogy bejelentse, a hétfői vonatkatasztrófa miatt - aminek nagyjából annyi áldozata és súlyos sérültje van, mint egy átlagos hétvégi diszkóbalesetnek - lemondott Szabó szakminiszter és Kamarás MÁV-elnök. Ferenc, a progresszív politika Növényi Norbertje már megszólalni is alig bír, elfúló tőmondatokban beszél, aztán egyre jobban fojtogatja a sírás, a mondatok közt hosszabb szüneteket tart, mint Schmuck Andor sziklamászás közben, hogy a végére levegőért kapkodva szepegjen, a hangja magasabbra csússzon Dessewffy kormányszociológus harci szenvedélyénél is, majd egy ötpercesnek ható hatásszünet után tántorogva elkotródjon a színfalak mögé.

Aki végignézte, azonnal bekapcsolódott az össznépi találgatósdiba, hogy mit is jelentsen ez az egész. Két vélemény csapott össsze: az egyik szerint ez volt a XX.-XXI. század legszörnyűbb politikai ripacsteljestménye, a másik szerint ez a szegény nyomorult már olyan állapotban van, hogy valakinek szép csendben meg kéne fogni a könyökét és kivezetni abból a nagy, nyomasztóan túldíszített házból. Egy szónoki kérdést pedig mindkét tábor hívei feltettek: te úrjézus, mi lenne, ha itt történne valami tényleg durva? Mondjuk megtámadná valaki Magyarországot vagy kitörne a gazdasági világválság? Mit művelne ez a szegény hüppögő roncs: bebújna Gréczy "Kommunikációs Csodafegyver" Zsolt Bródy Jánosról szóló könyvének halmai alá, és ott nyivákolna, míg el nem készül az új kötet Koncz Zsuzsáról? (Félreértés ne essék: minden emberélet pótolhatatlan kincs és a tragédiát nem lehet kilóra mérni, de a naiv ember azt feltételezné, hogy egy miniszterelnöknek nyilvános zokogás és összeomlás nélkül ki kell bírnia 4 ember halálát egy országban, ahol 2007-ben 1232-en haltak meg közúti balesetben.)

A megmagyarázhatatlan jelenetsornak néhány óra alatt több magyarázata született, mint annak a rövid amatőr felvételnek, ami szerint Kolláth György is részt vett a roswelli ufóboncoláson. Íme a legvalószínűbb forgatókönyvek:

- Klára asszony lapáton, a Feri a Szabó Paliba szerelmes.

- Klára asszony lapáton, a Feri a Kamarás Mikibe szerelmes, mert bukik az ilyen mokány típusokra.

- Az úgynevezett Winkler-sejtés, miszerint "Valószínuleg sietett aradi vértanúkat koszorúzni, és nem gondolta át a szituációt. Összekeveredett a fejében Batthyány, meg az aradiak, meg a vonat".

- A gyulista elmélet, ami szerint az ütemet tévesztett kormányfő két hét helyett két évvel a választások előtt akarta eljátszani a választók szánalmára építő, úgynevezett Horn Gyula-trükköt, csak az irodában felejtette a fejgépet, mert ráült a kis Gál, és nem találta.

- Környezete tanácsára Ferenc most váltott a Kenetteljes Pap figurájáról a Megerőszakolt Ministránsfiúra, de annyira beleélte magát, hogy Erdő Péter püspöknek később úgy kellett lefeszegetnie magáról.

- Ferenc tényleg ennyire meghatódott.

Ez utóbbi talán a legijesztőbb lehetőség, de szerencsére látványosan ellentmond neki, hogy két éve, amikor káderjeinek balfácánsága miatt öt ember meghalt és majd 300 megsebesült a tűzijáték alatt, közel sem könnyezett-fuldoklott ennyit.

Na de akkor mi a megoldás? Miközben ezen, illetve azon gondolkodtam, hogy mit jelenthet az "általános emberi felelősség kifejezéseként" fordulat, amivel a Progresszív Pityogó a lemondások elfogadását indokolta, a kezembe akadt egy kísértetiesen témába vágó írás. Ezzel a hosszabb idézettel búcsúzom, az isten irgalmazzon addig is mindannyiunknak:

Sorra beléptek, elfogódottan, tisztelettel, mintha templomajtón mentek volna be. Szekeres Imre, Gréczy Zsolt, Elbert és a kis Gál. Már künn, a küszöb előtt levették a kalapjukat. És mikor a legutolsó után csöndesen becsukódott az ajtó, már mind a szobaajtó küszöbén állottak, némán, tisztességtudóan, nagyra nyílt szemmel. A szabót nézték, meg az ágyat nézték. A szabó még erre sem emelte föl a fejét, a karjára hajtotta és hallgatott. Nem sírt. Csak már nagyon fáradt volt. Az ágyban pedig nyitott szemmel feküdt a miniszterelnök, nehezen, mélyen lélegzett, vékony szélű kis szája nyitva volt. De nem ismert meg senkit. Ő most már talán olyan dolgokat látott, amiket földi szemmel nem is lehet látni.

Az asszony tolta előre a fiúkat.

- Menjetek oda hozzá.

Lassan meg is indultak az ágy felé. De nehezen mentek. Egyik bátorította a másikat:

- Eredj te.

- Te menj előre.

Szekeres szólt:

- Te vagy a küldöttségi elnök.

És Gréczy erre szépen lassan az ágyhoz ment. A többiek is odasomfordáltak mögéje. A kisfiú rájuk se nézett.

- Beszélj - súgta Szekeres.

És Gréczy remegő hangon kezdte:

- Te... Gyurcsány...

De nem hallotta Gyurcsány. Lihegett, és merően nézett a fal felé.

- Gyurcsány! - ismételte Gréczy, és már a torkán volt a sírás. Szekeres a fülébe súgott:

- Ne bőgj!

- Nem bőgök - felelt Gréczy, és örült, hogy ennyit is mondhatott sírás nélkül.

Aztán összeszedte magát.

- Mélyen tisztelt miniszterelnök úr! - kezdte a beszédet, és egy írást húzott elő a zsebéből. - Midőn itt megjelentünk... és én mint elnök... ezennel az egylet nevében... mert mi tévedtünk... és mi mind tetőled most bocsánatot kérünk... és ebben a díszokiratban... itt le van írva az egész...

Hátrafordult. Már két könnycsepp ragyogott a szemében. De a hivatalos hangot, az ő legnagyobb örömüket, nem hagyta volna el a világ minden kincséért sem.

- Jegyző úr - súgta hátra -, adja ide az egyleti könyvet.

Hiller Pista szolgálatkészen adta oda. Gréczy félénken tette le az ágy szélére, és fellapozta benne azt az oldalt, ahol a "Bejegyzés" volt.

- Ide nézz - mondta a betegnek -, ez az.

A beteg szeme azonban lassan becsukódott. Vártak. Aztán Gréczy megint szólt:

- Nézd meg.

Nem felelt. Most mind közelebb mentek az ágyhoz. Az asszony reszketve tört magának utat a fiúk közt. Ráhajolt a gyerekére.

- Te - mondta valami idegen, csodálkozó, reszkető hangon a férjének -, ez nem lélegzik...

A mellére hajtotta a fejét.

- Te! - kiáltott most hangosan, nem törődve semmivel. - Nem lélegzik!

A fiúk hátrahúzódtak. A kis szoba egyik sarkába állottak, szorosan egymás mellé. Az egyleti könyv leesett az ágyról, nyitva, úgy, ahogy Gréczy fellapozta.

Az asszony most már sivított:

- Te! Hideg a keze!

És a nagy, fojtott csöndben, mely ezeket a szavakat követte, hallani lehetett, amint a szabó, aki eddig némán, mozdulatlanul ült a zsámolyon, fejét a karjára hajtva, egyszerre zokogni kezdett. Csöndesen, alig hallhatóan, ahogy komoly, felnőtt emberek szoktak. És a válla rángatódzott a sírástól. És még most is vigyázott szegény a Csetneky úr szép barna kabátjára, mert lecsúsztatta a térdéről, hogy a könnyei rá ne folyjanak.

Az asszony pedig ölelte, csókolta a kis halott miniszterelnököt, aztán letérdelt az ágya elé, a kispárnába temette az arcát, és ő is zokogni kezdett. Gyurcsány Ferenc gittegyleti titkár, a Pál utcai grund kapitánya pedig örök csöndességben, falfehéren, lehunyt szemmel feküdt hanyatt az ágyban, s most már bizonyos volt róla, hogy semmit nem lát, és semmit nem hall, ami körülötte történik, mert Gyurcsány miniszterelnök látásáért és hallásáért eljöttek az angyalok, és elvitték oda, ahol csak az olyanok hallanak édes muzsikát, és látnak fényes tündöklést, mint amilyen Gyurcsány miniszterelnök volt.

Brühühühühűűűű.


http://index.hu/velemeny/jegyzet/bruhuhu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szonda: Fodor népszerűbb a Fid
  2008-10-08 21:37:02, szerda
 
  Szonda: Fodor népszerűbb a Fidesz, mint az MSZP hívei körében
2008-10-08. 10:01

Jelentősen romlott Fodor Gábor SZDSZ-elnök népszerűségi mutatója a Szonda Ipsos szeptemberi közvéleménykutatása szerint. A legnépszerűbb politikus még mindig Sólyom László köztársasági elnök, aki nem tesz semmit, így meg sem osztja a közvéleményt.

A Szonda Ipsos felmérése szerint - melyet a szerdai Népszabadság ismertetett - Fodor Gábor SZDSZ-elnök népszerűsége egy hónap alatt hat ponttal csökkent, az SZDSZ-elnök megítélése az MSZP-sek körében romlott jelentős mértékben. Fodor megítélése az elmúlt közel két évben még egyenletes volt: 40 és 44 pont között alakultak a pontszámai, szemben a mostani 34-gyel. Fodor a kormány tagjaként az egyik legnépszerűbb volt, és kedvező megítélésének az SZDSZ belső konfliktusai, az elnökválasztás körüli botrány és a koalíciós szakítás sem ártottak. Az Szonda Ipsos elemzése szerint a népszerűség csökkenése azt jelzi, hogy az SZDSZ útkeresése az egykori koalíciós partner szavazóinál nem igazán talált kedvező fogadtatásra. A szocialisták korábban 50 pont körüli rokonszenvmutatót adtak Fodornak, most csupán 30 pontot kapott. Fodor a Fidesz hívei körében valamivel kedveltebb, mint a szocialista szavazói csoportban.

A népszerűségi lista elején továbbra is Sólyom László köztársasági elnök áll ötven ponttal, egyértelmű fölénnyel. A kormánypárti és ellenzéki szavazók Sólyomról alkotott véleményében kisebb a különbség, mint más politikusoknál. A listán az államfőt Szili Katalin házelnök és Göncz Kinga külügyminiszter követi 44-44 ponttal. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 43 ponton, Dávid Ibolya MDF-elnök 42 ponton áll.

A legnépszerűtlenebb politikus továbbra is Kóka János 22 ponttal, őt Veres János pénzügyminiszter 27 ponttal és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 28 ponttal előzi meg. A Szonda Ipsos szeptember 17-24 között végzett felmérése szerint minden politikus veszített 1-2 pontot a népszerűségi mutatójából, de ezek a változások statisztikai értelemben nem jelentősek.

(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlás szélén a piacok
  2008-10-08 21:34:56, szerda
 
  Összeomlás szélén a piacok
2008-10-08. 12:27

Csányi Sándor, a Mol Nyrt. igazgatóságának alelnöke, az OTP elnök-vezérigazgatója október 7-én a tőzsdén értékesítette 12.453 darab Mol részvényét 14.136 forintos átlagárfolyamon - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. A BÉT-en elemzők szerint pánikhangulat uralodik, a tokiói tőzsde soha nem látott esést produkált.

A tranzakciót követően Csányi Sándor tulajdonában nem maradt Mol-részvény.

Elemzők szerint további esésre van kilátás szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint pánik van a részvénypiacokon. A japán tőzsde több mint 10 százalékot esett, Indonéziában fel kellett függeszteni a kereskedést, az európai börzéken is nagy zuhanást jeleznek előre a szakértők - tette hozzá.

Az elemző szerint a magyar piacon is várhatók felfüggesztések, nem kizárt, hogy a vezető papírok áresése is meghaladja a 10 százalékot, ami a kereskedés automatikus szüneteltetését váltja ki.

Sarkadi Szabó Kornél a nyitásban nagy esést vár, ami után további mélypontokat érhet el a BUX, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a nap végére talpra áll a piac. Az árfolyamok elérhetnek olyan szinteket, ahol már a befektetőknek megéri visszavásárolni a papírokat, vagyis beindulnak a "short covering" üzletek.

A New York-i tőzsde indexe ötéves mélyponton zárt kedden. Az amerikai Fed legújabb mentőintézkedései csak átmeneti enyhülést hoztak, és a piacokat szemlátomást nem hatja meg az sem, hogy a brit kormány várhatóan nagy összegű mentőtervet jelent be szerdán.

A BUX 549,16 pontos, 3,05 százalékos csökkenéssel, 17.441,86 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 36,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek.

A Mol részvények ára 630 forinttal, 4,35 százalékkal 13.840 forintra csökkent. Az OTP árfolyama 420 forinttal, 7,49 százalékkal napi minimumára, 5.190 forintra esett. A Magyar Telekom 5 forinttal, 0,64 százalékkal 771 forintra gyengült. A Richter 1050 forinttal, 3,31 százalékkal 32.800 forintra drágult, míg a másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 395 forinttal, 3,24 százalékkal 11.805 forintra csökkent

Húsz éve nem volt ekkora veszteség a japán tőzsdén: a szerdai záráskor szerint 9,38 pontos esés történt. A Nikkei 9,81 százalékot zuhant. Ekkora esést még a 2001-es szeptember 11-i merényletek után sem produkált a japán tőzsde.

Összesen 250 milliárd font értékű, részleges államosítást is tartalmazó bankmentő programot jelentett be szerda reggel a brit kormány és a jegybank.

A napok óta várt intézkedések alapján a legnagyobb brit bankok és lakástakarék-szövetkezetek 50 milliárd font (15 ezer milliárd) költségvetési tőkeforráshoz jutnak; ennek fejében az állam elsőbbségi részvényeket kap.

A Bank of England ezt 200 milliárd font rövid távú likviditásnövelő hitelfinanszírozással egészíti ki.

A rendkívüli intézkedés előzményeként több brit nagybank részvényárfolyama gyakorlatilag összeomlott a londoni értéktőzsdén. A Royal Bank of Scotland a keddi zárásra 39,23 százalékot zuhant, az előző napi 20 százalékos árfolyamveszteség után. Most több mint 80 százalékkal olcsóbb, mint tavaly október elején.

Ennél is többet, 41,54 százalékot vesztett piaci értékéből kedden a megrendült helyzetű HBOS jelzálogkölcsönző, amelynek átvételéről a Lloyds TSB tárgyal hetek óta, a tranzakció sorsáról azonban egy ideje semmi nem tudható.

(Híradó - MTI - FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Székhelyihez köthetőek az eltű
  2008-10-08 20:25:02, szerda
 
  Székhelyihez köthetőek az eltűnt tízmilliók?

Nagy összegű személyi kifizetések a pénzügyi gondokkal küzdő színháznál.
Lehel vezér, sze, 2008/10/08 - 11:41


Több tízmillió forintnyi szabálytalanságra derített fényt a Székhelyi József vezette szegedi Nemzeti Színházban egy revizori vizsgálat - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja: a revizorok az SZDSZ-közeli volt színigazgató kevesebb mint egyéves tevékenységét vizsgálták. Jelentésükben a többi közt feltűnő és indokolhatatlan személyi kifizetésekről is írnak.

Emlékezetes, a Magyar Nemzet írta meg korábban, hogy Székhelyi József 18 millió forintnyi jutalmat vett fel, amiért 180 millió forintot takarított meg az egyébként pénzhiánnyal küszködő, alulfinanszírozott intézménynél.

Székhelyi június végéig vezette a színházat, a jelentés még az ő idejében készült, azt ő el is fogadta. A dokumentum ismeretében a szegedi önkormányzat pénzügyi bizottságában a fideszes tagok tételes, átfogó ellenőrzést kezdeményeztek az intézménynél, ezt azonban a testület SZDSZ-es és MSZP-s tagjai elutasították.

(mno-hírtv)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Benntartanák Vast az MDF-ben
  2008-10-08 20:17:44, szerda
 
  2008-10-08 18:21
Benntartanák Vast az MDF-ben - megmarad a frakció?

Vas János továbbra is az MDF-frakció tagja, a Tisztelet Társasága által delegált képviselő semmilyen módon nem jelezte a képviselőcsoportból való távozási szándékát - ezt írja szerdai közleményében az MDF frakcióvezetője. Herényi Károly leszögezi, hogy így tíztagú marad a párt parlamenti frakciója, és alaptalanok a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának jövőjével kapcsolatos aggodalmak.



A Tisztelet Társasága szerdán jelentette be, hogy megszakítja kapcsolatát az MDF-fel. Egyben felszólították Vas János képviselőt, hogy lépjen ki a képviselőcsoportból. A politikust korábban a Tisztelet Társasága delegálta a frakcióba.

Vas János kilépésével a képviselőcsoport létszáma 9 főre csökkenne, ám a működéshez minimum 10 ember kell.

A 2006-os parlamenti választások után 11 fővel alakult meg az MDF-frakció, de a néhány hete kirobbant lehallgatási-ügy és az azt követő MDF-elnökválasztás után az egyik képviselőt, Almássy Kornélt kizárták, így a képviselőcsoport most 10 tagú.

FH




008-10-08 16:42
Megszűnik az MDF frakciója?

Az MDF vezetésével folytatott hosszas egyeztetés után a Tisztelet Társasága elnöksége szerdán tárgyalta a 2010-es választási együttműködés lehetőségeit és elutasították az MDF 2010-es választási együttműködésre vonatkozó ajánlatát. Boross Péter szerdán újságírók előtt úgy nyilatkozott: 10 taggal még működik egy frakció, 9-cel már nem, így ha kilép Vas János, akkor megszűnik az MDF frakciója.



A Tisztelet Társasága közleményben tudatta: az MDF választmányának március elején hozott döntéseként a Tisztelet Társasága és az MDF 2010-es választási együttműködésére vonatkozó ajánlatát elutasította. Egyben kezdeményezi az MDF-fel kötött 2006-os választási megállapodás felbontását.

A Tisztelet Társasága a továbbiakban önállóan kívánja képviselni a szépkorúak érdekeit. Ennek megfelelően tartalmi és szervezeti átalakításra tesz javaslatot a Tisztelet Társasága vezető testületének novemberi tisztújító közgyűlésén.

Az elnökség elfogadta az ügyvivői testület javaslatát, és felszólítja Dr. Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat a Magyar Országgyűlésben - áll a közleményben. Vas János döntését jövő hét szerdán tudatja.

Vas János kilépésével megszűnik az MDF frakciója, ugyanis a Házszabály 17. paragrafusa szerint megszűnik a képviselőcsoport, ha tagjainak száma tíz fő alá csökken. Dávid Ibolya a megszűnés tényét köteles haladéktalanul, de legkésőbb három napon belül bejelenteni az Országgyűlés elnökének. E határidő elmulasztása esetén az Országgyűlés elnöke a képviselőcsoport megszűnését hivatalból megállapítja.

Az elnökség tudomásul vette Jagarics Ferenc alelnök lemondását.

Anyagilag is ellehetetlenülhet az MDF

Súlyos anyagi és gyakorlati következményekkel járhat, ha Vas János valóban kilép az MDF parlamenti frakciójából. Ebben az esetben ugyanis a képviselőcsoport létszáma 9 fő lenne, azonban legalább 10 képviselőnek kell alkotnia egy frakciót.

Az MDF frakciója a 2006-os parlamenti választásokat követően 11 fővel alakult meg, azonban a néhány hete kirobbant lehallgatási ügy és az azt követő MDF-elnökválasztás után Almássy Kornélt kizárták a frakcióból.

Amennyiben Vas János kilép a képviselőcsoportból, az MDF - a törvények szerint - elesik a működési keretétől, ami 25 képviselő utáni alapdíjat, illetve minden frakciótag után az alapdíj 60 százalékát jelenti. Ez összesen 31 alapdíj - 231 900 forint -, ami összesen 7,2 millió forint havonta. Ezen kívül a frakcióknak bizonyos számú dolgozó bérét is finanszírozza az Országgyűlés. Ez az MDF esetében jelenleg 10 fő.

További változást jelenthet, hogy sok esetben csak frakciók képviselői szólalhatnak fel az Országgyűlésben, így például megszűnése esetén a jövőben egy-egy törvényjavaslat elején nem állíthatna vezérszónokot az MDF.

A frakció felbomlásával megszűnhetnek a párt által delegált tagok megbízatásai az ÁPV Zrt. felügyelőbizottságában, a ORTT-ben, az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testületében, illetve a Magyar Rádió Közalapítvány, a Magyar Televízió Közalapítvány és a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumaiban.

Boross Péter volt miniszterelnök, az MDF-frakció tagja szerdán újságírók előtt úgy nyilatkozott: 10 taggal még működik egy frakció, 9-cel már nem, így egyértelmű a helyzet: ha kilép Vas János, akkor megszűnik az MDF frakciója.

MNO, FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.