Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Fasiszták és békeharcosok
  2008-10-09 20:59:43, csütörtök
 
  Fasiszták és békeharcosok



Egy, a honi viszonyokban kevésbé jártas, határainkon túlra szaladt hazánkfia kérdezte a minap; Mi történik otthon? Valóban újjáéled a rasszizmus, a fasizmus? Nos, megbotránkozhatunk, megsértődhetünk a feltételezésein, elborzadhatunk a ,,tudatlanságán", de jobban tesszük, ha elgondolkodunk a rólunk, a hazánkról sugárzott kép milyenségén. A média, és önmagunk felelősségén.




Nézzük, milyen információk alapján ítélnek meg minket;

Miközben, egy gazdasági, és politikai krízisbe került fiatal demokrácia, nem kevésbé ifjú miniszterelnöke az ország érdekéről, kibékülésről, összefogásról, a megegyezés új programjáról beszél, a képviselők jelentős hányada egymás között kacarászva, diskurálva kivonul a parlament ülésterméből.

A helyszín változik, a szónok változatlan: Az ,,ingújra" vetkőzött népvezérünk, több ezer fő előtt - ha lehet még fokozni -, még nagyobb vehemenciával, lelkesedéssel, még ,,pinokkiósabb" gesztusokkal védelmébe veszi a szabadságot, a demokráciát, magát a köztársaságot. Sőt, mi több - kisebb, nagyobb hatásszüneteket tartva -, a közös haza felvirágoztatása érdekében, egyenesen keblére öleli, testvérévé fogadja a másként gondolkodókat, a vele ellentétes oldalon állókat.

Újabb képsorok következnek, a legnagyobb létszámú magyarországi kisebbség, a cigányság jeles képviselői - tök véletlenül a fent említett chartás gyűléssel összhangban - magyar és ,,romazászlót" lobogtatva tartják kedélyes békemenetüket, a kirekesztés, a hátrányos megkülönböztetés, a rasszizmus egyre gyakoribb megnyilvánulásai ellen. Mindennek a tetejébe - a fizetett koreográfusok profizmusát dicsérendően -, makulátlan vezérük egy ,,tisztára mosott" Árpádsávos zászlóval pózol a tülekedő fotósoknak. Ezzel demonstrálva a magyarság nemzeti jelképeinek tiszteletét, a másik oldal ,,csíkos rongyainak" szennyét.

És, ha még nem szakadt volna meg az a bizonyos szív, következnek az ellentüntetőkről készített képsorok. Ami, rögtön egy a munkáját végző, leanyázott, megrugdalt, ellökdösött kameramannal indul, s ordítozó, cigányozó, követ és sörösüveget dobáló, kordont bontó hőzöngő tömeggel folytatódik. (Hogy mit keresett az a sok lábbeli a szovjetemlékmű körül? - azt nem tudhatjuk meg.)

Majd, a tisztességes, rendet és nyugalmat akaró állampolgárok ingerküszöbét éppen meghaladván - még a csatornaváltás előtt - beavatkozik a rendőrség. Záróakkordként, egy kis, szelektív gumibotozás, a szokásos könnygázeffektus, és az ,,asszony hozz mán egy sört" polgári felkiáltással ér véget a ,,Budapest 2008. szeptember 20-a" című produkció.

Persze, nem kívánhatjuk meg a sajtó tisztelt képviselőitől, hogy minden tudósítás mellé tényfeltáró riportot kanyarítsanak. Bemutatván a százmilliós ingatlant elsíboló, volt ifjúkommunista vezér választási kampányát. A költségvetési mutatók titkosítását, a hazugságai tüzében fénylő szemeit, a lendületes menedzser, a kisfiús esetlenség, a tőkének behódoló, de szociálisan a végtelenségig érzékeny nagyvállalkozó/kisember pókerarcait. Nem tartozik ide a legnagyobb alakítása, a trükkök százait - mellesleg az ország tönkretételét is - megbánó, ,,öszödi tékozlófiú esete, a k. országgal" sem.

Ha tetszik, ha nem, ez az ember, a mi miniszterelnökünk, akit csak a jelen tettei alapján illene megítélnünk. Nevetséges az a sok, állandóan múltba révedő, mélymagyar ,,patópál". Ideje ,,a múltat végképp eltörölni", egy szép, újvilágot építeni. ,,Rajta, csináljuk meg együtt!"

Kit érdekel, hogy az a bizonyos múlt csak tegnap volt? Kit izgat, hogy pár órája még a gyerekeiket/gyerekeinket féltette ,,az ordas eszméket" képviselő másik oldaltól? Lényeg az; most éppen - az ,,új díszlethez, új műsor kell" elve alapján - baráti kezet nyújt, s testvérnek szólít.

Összességében, annyi pálfordulást, stiklit, töménytelen hazugságot nyomott már le az emberek torkán, hogy helyében, egy banánköztársaság zsebdiktátora is, önpuccsot hajtana végre szégyenében, azaz teljesen hiteltelen.

De térjünk rá a többi testvérünkre; az OCÖ tüntetésről nincs mit mondani, teszik, amit mondanak nekik. Inkább beszéljünk a segélyezés rendszeréről, a ,,cigánybűnözésről". A monoki polgármester mögül kihátrált politikusokról, a ,,purdéiparról", a ,,Fészekrakó program" buktatóiról, az eltékozolt százmilliárdokról.

Mondjon bárki, bármit, Szepessy Zsolt kezdeményezése előre volt zsírozva. Csakhogy - amint az újabban ,,lenni szokott" -, nem volt megfelelően ,,előkészítve", nem volt bekalkulálva a regnáló vezetésre gyakorolt hatása. Magyarán, a gyér támogatottságú kormány belebukott volna. Ez az ár pedig, aránytalan lett volna az esetlegesen várható szavazatnyereséggel. (Ne legyenek kétségeink, az ország hosszú távú érdeke mindig másodlagos tényező a döntések meghozatalánál.)

Ellenben, a ,,segélyért munka" elvének erőteljes követelése egyre több politikusnak ,,nyitotta fel a szemét". Hogy miért csak most?
Bizonyára, ez idáig nem találkoztak a szavazóikkal, az egyszerű választópolgárokkal. Helyesebben, nagyon jól tudják, mi a helyzet, tisztába vannak tarthatatlanságával, csak sokkal fontosabb a tűzhelyközelség őrzése, a kitöltendő négy év. A mellébeszélők országa vagyunk, mindenki szöges ellentétét írja, mondja ,,hivatalosan", mint zártkörű magánbeszélgetéseken.

Egyszóval, mára odáig jutottunk, hogy emberek széles tömegeinek megélhetési forrása a segély, és a ,,családi", mindeközben gyermekek ezreit kényszerítik anyagi és szellemi nyomorba. ,,Porceláncipő, nejloning, oszt megyek a kocsmába gépezni"- a gyerek talpát meg ótvaros, kóbor kutyák nyalogatják fényesre.

Természetesen, mindenki tudja, hogy a pótlékok, segélyek közel sem fedezik az emberhez méltó életkörülmények megteremtését. Ennek ellenére, terjedőben van ez a fajta - eléggé el nem ítélhető - igénytelen és felelőtlen életvitel. Meggyőződésem, hogy a különféle jogcímeken juttatott ,,ingyenpénzek", pótlékok, segélyek, még a munkáltatóknak adandó foglalkoztatási támogatások is, mind-mind a kívánt eredmény ellenére hatnak. Végeredményként, tehetetlen, kiskorú tömegeket, életképtelen társadalmakat hagynak maguk után.

Nemkülönben igaz ez a lakáshoz jutás támogatási rendszerére. Az öt gyerek esetén, több mint négymillió forintnyi ,,szocpol" juttatáson felbátorodva tömegével vásárolják fel az olcsóbb (50m2 körüli) lakótelepi ingatlanokat, s pillanatok alatt városlakóvá válik az egész 15-20 fős pereputty. Majd következik a környék integrációja, avagy sötétedés után jobb, ha mindenki behúzódik a vackára.

Mindemellett, nem fizetünk semmit, majdcsak kitalálnak valamifajta ,,rehabos" programot. Léteznek olyan régiók, ahol a ,,fészekrakót" igénybevevők 90%-a nem hajlandó az adósságát törleszteni.

No jó, de mi lenne a megoldás?
Némi indokolt kivétellel, ,,aki nem dolgozik, ne is egyék", vagy ahogy az egyik, kedvenc ismerősöm - egy-két pohár ,,kavarka" után -, szokta mondogatni: ,,Sógorkám, senkinek semmit!" (Tőlünk sokkal tehetősebb országok sem engedhetnek meg maguknak hasonló szociális rendszert.)

Az ilyen módom képződött többletet pedig iskoláztatásra, munkahelyteremtésre, adókedvezményre, a bérszínvonal növelésére illenék fordítani. S talán egyszer, odáig is eljutnánk, hogy valódi erkölcsi értéke lenne a családnak, az ,,általam" eltartott, felnevelt gyermekeknek.

Ezek után térjünk át a gyermeki szinten tartott, elszigetelt közösségekre jellemző devianciákra, a bűnözésre.

Nem hallomásból, nem újságból tudom, hanem tapasztalom, érzékelem bizonyos vidékek körülményeit. A valamikor virágzó, mára elgazosodott földeket, a házkörül is rettegő öregeket, a megszégyenített tanárok, a megfélemlített diákok tömegeit.

Az egyik megrögzött kertész pajtásom (szerinte a föld akkor érzi jól magát, ha megművelik) több éven keresztül próbálta a parlagon heverő parcelláját gyümölcsössé varázsolni. Az első évben kihúzgálták az ültetvényét. Ezen okulva, második nekifutásra karót, kötelet is ültetett a csemetékkel, ...így csak kitördelték őket.

Mit tegyek? Kérdezte végső elkeseredésében. (Érdekes módon, a rendőrséghez fordulás lehetősége fel sem merült benne.) Szerintem, akassz ki egy, ,,Ha kihúzod, miről fog az unokád lopni?" feliratú táblát- mondtam. Majd, tekintetét látva megbántam minden élcelődést.

Ahol bevezetik a megélhetési bűnözés fogalmát, ott előbb, vagy utóbb az élet szentsége is elértéktelenedik. Nem szeretnék az olaszliszkai tragédia borzalmain mazsolázni. Mégis meg kell említenünk azt a tényt, hogy a 21. század Magyarországon olyan közösségek alakulhatnak ki, ahol az erőszak, a gyilkolás szörnyűsége ,,társadalmilag" elfogadott normatívává emelkedik.
Mert, nem lehet másként értelmezni, az összecsődült tömeg harsány biztatását egy vétlen ember agyonveréséhez, meglincseléséhez.

Most hagyjuk az ,,ezt hittük, meg azt hittük" kezdetű sóderezést. Milyen szülő az, aki - bármilyen elborult elmével is rendelkezik - nem a ,,sérült, segítségre szoruló" gyermekét keresi meg mindenekelőtt? Milyen állatfalka törvényein szocializálódott az a ,,sofőr", aki tudja; ha az édesanyja lép féktávolságon belül elé, őt is elgázolja, s ennek ellenére, mégis beszáll a ,,balhéba"?

És folytathatnánk a kérdések sorát.
Ne tegyük, inkább kövessük meg a magyar cigányságot, amiért már az elején nem írtuk le, hogy tisztelet a nem kevés kivételnek.
Nem az illem kedvéért kell ezt kimondanunk, hanem egyszerűen azért, mert így tisztességes. (Amíg egy jóakaratú cigányember is van köztünk, mindaddig kötelességünk megvédenünk minden általánosítástól, kirekesztéstől.)

Valahol itt kezdődik a mi felelősségünk, a magyarok felelőssége. Felmérhetetlen társadalmi károkat okoz a féktelen cigányozás, de nem kevésbé veszélyes a dolgok névén szólításának tilalma. Nem vezet jóra a hisztériakeltés, és nagy hiba úgy tennünk, mintha semmi sem történne.

Kérem tisztelettel, nagy a baj!
Immár a sokadik generáció cseperedik fel Isten, ember, ,,pártunk és kormányunk" ismerete, elemi tisztelete nélkül. Fél-analfabéta, érzelmi-, és értelmi fogyatékos, ösztönvezérelt emberek tömegei zúdulnak a társadalom nyakába. Tág teret adva ezzel az önjelölt vezéreknek, a felelőtlen média, és politikai manipulációknak, végső soron, a zűrzavarnak, az anarchiának, a teljes összeomlásnak. S ne legyenek kétségeink, ha már a fél ország egy nagy Gadnává, Csenyétévé válik, akkor sem ők, a ,,helyzet teremtők, a ,,jót akarók", a ,,globalizátorok", a tolerancia bajnokai lesznek a vétkesek, hanem mi a ,,fasisztoid" beütésű nemzetben, hazában gondolkodók.

Persze, lehet itt érvelni még jogállammal, rendőrséggel, karhatalommal, csakhogy mindez már ma sem ér semmit. A jelenlegi törvényi háttérrel az állam nem képes megvédeni a polgárait. Csak idő kérdése, hogy - persze mismásolva - mindezt hivatalosan is beismerjék.

Mi lehet a megoldás?
Sokféle, de leginkább egy komplex, ,,korbácsot és mézes kenyeret" egyaránt tartalmazó program. Mindenekelőtt, nagyon fontos tudnunk, a gondokat csak az általános emberi normákat elfogadó, társadalmi integrációra kész cigánysággal összefogva leszünk képesek megoldani. Itt az ideje magunk közé fogadni, a családra, a társadalomra, a nemzetre felelősséggel tekintőket, az erős, független - nem kegyelemkenyéren tengődő - Magyarországban gondolkodókat.
Vannak ilyen cigányemberek, és nekünk is van pótolni valónk.

Végül, ejtsünk néhány szót a ,,chartásokról", és a hasonszőrű média által lefasisztázott ,,balhés" tüntetőkről. Sohasem fért a fejembe, hogy miként egyeztethető össze a sokszínűséget, a toleranciát hirdető szabadelvűséggel a (jobb esetben) saját nemzeti jelképeiknek mocskolása, a ,,másként" gondolkodók ,,lebunkózása"?

Volt itt (Magyarországon!) már a Szentkorona svájcisapka, István király döglött sirály, az Árpádsávos zászló fasisztajelkép, a Turulunk ,,dülledt szemű tojó", hogy a durvább ocsmányságokról ne is szóljunk.

Nem, ezek az emberek sohasem voltak valódi liberálisok. (Nemkülönben, nem igazi nemzetiek a válogatás nélkül minden ,,nem magyarra" rárontók sem.) Elvakult, gyűlölet fogta, nemegyszer idegen érdekek mentén rendeződött képződményekkel van dolgunk. Ahol a főfegyver a provokáció, majd a határtalan jajveszékelés.

Úgyhogy, átérzem a jobbszélre szorítottak keserűségét, megértem az álszent ravaszlelkűek elleni dühét. (Hiszen, mindez egy hazug világ sunyi támadásaira adott, túldimenzionált válaszok.)

De nem értem, ,,a mindent előre átgondoló" vezetőiket. Nem értem, miért nem lehet a ,,balhésokat" féken tartani? Miért kell tálcán kínálni magukat a pöffeszkedő médiamogulok vicsorgó falkáinak? Miért, a törvénytelen törvénykezők felhatalmazása, mindannyiunk jogainak, szabadságának megnyirbálására?

Mert, erről van szó.
El kell dönteni, hogy betörni, vagy bekerülni akarunk-e a parlamentbe? Talán, meg kellene próbálnunk - az ünnepeink helyett - a hétköznapokon forradalmat ,,csinálni".

Összefogni mindenkivel, kinek haza az ország, s nemzet a nép.
Tisztelni, és segíteni egymást, példát mutatni a manipulációk, a káprázat rabjainak. Egyenes szót, reményt, hitet adni gyermekeinknek, s mindannyiunk számára.

Szerző:

B. Kántor János


http://hirklub.hu/?page=cikk&rovat=34&id=6162
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalázva és reménytelenül ki
  2008-10-09 20:37:31, csütörtök
 
 
Megalázva és reménytelenül kifosztva



A baromfi feldolgozással foglalkozó Hajdú-BÉT több éven át több száz embernek munkát és kenyeret biztosító prosperáló cég volt mindaddig, amíg a Vallis cég, élén Bajnai Gordonnal, meg nem kaparintotta. Jól felszerelt üzemegységei termelése komoly exportot bonyolított éveken át a szomszédos Romániába és ellátta baromfi húsipari termékekkel az ország keleti részét is. Biztos munkát és megélhetést biztosított a hajdú-bihari, szabolcsi és békési beszállító gazdáknak. 2003.-ban ez a trend megtörni látszott és a cég egyre nehezebb anyagi helyzetbe került. A nemrég még prosperáló cég ennek látszatát szerette volna fenntartani, és mintha semmi sem történt volna, rendre fogadta a tanyákon felnevelt libákat a szerződéses libatenyésztőktől. De ekkorra már a cég valamilyen titokzatos oknál fogva a libák árának kifizetése helyett hitegetéssel fizetett. Abból pedig még gazda nem élt meg soha.

hirdetés


- Futótűzként terjedt a hír a gazdák körében, hogy a Hajdú-BÉT nem tud fizetni - meséli Szűcs Lászlóné Jucika, az ügy egyik károsultja, akit Hajdúnánás és Polgár között található kis tanyáján kerestünk fel -, kapkodtunk fűhöz-fához, telefonáltunk, érdeklődtünk mi lesz, de mindig azt a választ kaptuk, hogy nincs semmi baj, határidőre fizetni fognak. Nem hagyott nyugodni a gondolat, éjszakákat nem aludtunk a férjemmel, és alig vártuk a rendszeresen megjelenő integráltort, Dombi Imrét, a Hajdú-BÉT kapcsolattartó emberét, s amikor végre megjelent kérdeztük tőle, hogy igazak-e a híresztelések. Noha ő jól tudta mi a valós helyzet, mégis azt felelte, hogy nem lesz itt semmi baj, van egy kis probléma, de azt a cég kiheveri, kigazdálkodja, legyünk nyugodtak, tegyük a dolgunkat továbbra is, mert nem lesz a fizetéssel semmi baj.

Kis idő múlva jött a hír, hogy Imrének felmondtak. Ekkor már szinte pánikszerűen mentünk a céghez, hiszen már fizetniük kellett volna az eddig leszállított pecsenye-libákért és a tollért. Be szerettünk volna menni Vályi Attila igazgatóhoz, de nem engedtek be hozzá, úgy hogy meg sem tudtuk közelíteni, majd elirányítottak a beosztottakhoz, akik nyugtatgattak bennünket és tekintettel a pillanatnyi helyzetre fizetési haladékot kértek. Először hatvan napot, majd kilencven napot, miközben azt kérték, hogy a még hátralévő szállítmányt is szállítsuk le, majd egyben kifizetik. Mi becsületesen leszállítottunk mindent és vártunk.

Amikor a kért fizetési határidő is letelt, megbeszéltük a gazdákkal, hogy tüntetés útján követeljük a munkánk árát, hiszen ekkorra már többmilliós adósságot halmoztunk fel a libák neveléséhez szükséges pénzből. Hála a férjemnek, aki óvva intett attól, hogy banki kölcsönt vegyünk fel, minden saját jószágot, amink volt a tanyán eladtam, hiszen a takarmány árát ki kellett valamiből fizetnem. Kevés pénz jött össze, ezért kölcsönt kértem a gyerekeimtől, és még így is a mai napig tartozok kétszázezerrel a kukoricásnak, a gyerekeimnek pedig közel egymillióval. S mint látja semmim sem maradt a hűséges Lujza kutyámon kívül, aki nagy segítségemre volt a háromezer liba terelésében.

Reményvesztetten, még Pestre is felutaztunk tüntetni a Vallis Rt. elé, ahol a rendőrök rácsokkal vettek körül bennünket, ahonnan sehova sem mozdulhattunk. Rácsketrecbe zártak bennünket, mint a libákat. Néhány embert beengedtek az épületbe, hogy a petíciónkat átadják, de Bajnai Gordon közölte, hogy a Hajdú-BÉT csődbe ment. Ekkor valaki megkérdezte tőle, hogy lehet az, hogy a Vallis Rt. megvásárol egy csőd szélén álló céget, majd hagyja azt csődbe menni? Bajnai Gordon vezérigazgató cinikusan csak annyit mondott: - ,,Nem értettünk hozzá". Óriási! És ez ma már miniszter lett, és az ország euro-milliói felett rendelkezik!

Nem adtuk fel, és felmentünk a Mezőgazdasági Minisztériumba, ahol nagy nehezen beengedtek bennünket. Voltunk vagy ötvenen-hatvanan, betereltek egy terembe, ahol megjelent az államtitkár és közölte, hogy van számunkra harminc perce, hogy előadjuk a mondanivalónkat. Ezzel sem mentünk semmire, hiszen látszott, hogy egyáltalán nem törekednek arra, hogy meghallgassanak, hiszen hatvan ember gondja-bajára fél órát szánni nem elegendő.

Egy évvel ezelőtt, amikor már magamra maradtam, felhívtam Karsai Józsefet, a szocialista képviselőt és elmondtam neki a helyzetemet arra kérve, hogy ha tud, segítsen abban, hogy beszélhessek Gyurcsány Ferenccel. Előtte írtam levelet Lendvai Ildikó frakcióvezető asszonynak is, de válaszában részvétét nyilvánítva közölte, hogy nem tud tenni semmit az érdekemben. Nem sokára az egyik gazdatársam telefonon közölte velem, hogy menjek be Debrecenbe, mert Karsai Józsi bácsi ott lesz, mindenkit fogad, és segíteni fog. A gyűlésen a nagy számban megjelent sajtó előtt megígérte, hogy ne aggódjunk, mert ő elintézi Gráf József mezőgazdasági miniszterrel a Hajdú-BÉT károsultjainak a problémáját, és mindenki meg fogja kapni a pénzét. Nekem személyesen azt mondta, hogy van valamilyen pénzalap, amiből a madárinfluenzás baromfi megsemmisítéséért kártalanítanak, abból kiegyenlítik nekem a számlát.

Mindenki hazament és vártuk a pénzünket. Azóta sincs semmi. Jó párszor hívtam telefonon, de nem veszi fel a telefont. Nagyon bíztam a szavában, éppen ezért óriásit csalódtam benne, mert rá kellett jönnöm, hogy csak saját maga propagálására használt fel minket. Bajnai Gordon viszont a Tv-ben kikérte magának, hogy ne háborgassuk, mert nem ő vitte el a mi pénzünket. De ha nem ő, akkor ki, mert mi nem kaptuk meg. Mi nem állítjuk, hogy ő személyesen vette el tőlünk a libák árát, de mint az anyavállalat, a Vallis Rt. vezérigazgatója csak felelős a Hajdú-BÉT csődjéért, vagy nem?

- A férje, míg még élt, hogyan élte meg ezt a helyzetet?
- Ő, szegény, amikor rájött, hogy velem együtt éjt nappallá téve dolgozott a semmiért, és hogy ilyen csúfosan átvertek az ,,urak", a kilátástalanságtól magába zuhant és lelkileg összeomlott. Az addig határozott és magabiztos ember magába zárkózott, szinte alig jött ki a szobából. Napokig ült és nézett maga elé, sokszor a kérdéseimre sem válaszolt. Már ki sem jött, amikor a kukoricát szállító ember eljött érdeklődni, hogy kaptunk-e már pénzt. Csak engem küldött ki azzal: mond meg neki, hogy még nincs pénz.

Amikor láttam, hogy mennyire beteg lett, próbáltam vigasztalni és nagyon megörültem, hogy ennek hatására bízni kezdett az ország vezetőiben, mert azt mondta, hogy írjak levelet Sólyom Lászlónak, a köztársasági elnöknek, ő biztos tenni fog valamit. Én elküldtem a levelet, majd sok idő múlva érkezett rá válasz. Ez alatt az idő alatt többször került kórházba az idegosztályra, ahol próbáltak segíteni rajta. Magas lett a cukorszintje, a vérnyomása, amit az orvosok azzal magyaráztak, hogy az erős stresszhatás, aminek ki van téve, okozza ezeket a rendellenességeket.

Mikor hazakerült a kórházból minden nap megkérdezte, hogy jött-e a postás. Nem értettem, hogy miért kérdi állandóan a postást. Megkérdeztem, mit akarsz a postástól, hogy állandóan kérdezed? - megjött-e a válasz Pestről, mondta alig hallható hangon. Mondtam neki, hogy még nem érkezett semmi.

Azok után, amiken keresztül mentünk, a sok megaláztatás, cinikus válaszok, amiben részesültünk mindenütt, mert mertük kérni a becsületes munkánkért járó fizetséget, nem vártam semmi jót senkitől. A férjem egyre gyengébb lett és nemsokára újra kórházba került. Aztán megjött a levél is az Elnöki Hivatalból, azzal, hogy nem tehetnek semmit. Az orvosok azzal fogadtak a kórházban, hogy nagy a baj. Megállapították, hogy a férjemnek hasnyálmirigy daganata van, aminek egyik lehetséges kiváltó oka lehet az erős lelki megrázkódtatás, a stressz. Nemsokára hazahoztam a férjemet, de váltig csak azt kérdezte: megjött-e már a válasz. Először nem mondtam meg neki, de aztán mégis beismertem. Arra gondoltam, ha megtudja megkönnyebbül. Egy este arra kért, hogy olvassam fel újra neki a levelet. Mondtam, hogy már annyiszor elolvastam neked, majd holnap felolvasom ismét, mert nem akarok este vaklálni vele.

De ő nem tágított, hát felolvastam. Másnap, 2005. július 15.-én hatvanévesen meghalt. Így magamra maradtam huszonnyolcezer forint özvegyi nyugdíjjal, lelkileg összetörve, a lepusztult tanyával, amit felvetett a derékig érő gaz, az adósággal, a saját betegségeimmel, munkaképtelenül és reménytelenül kifosztva.

P.S. - Üzenet Döbröginek: Ludas Matyi édesanyja a hajdúságban él, és újra terhes!(szerk.)

Szerző:

Fekete József

http://hirklub.hu/?page=cikk&rovat=79&id=6160
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És ki más védhetné meg a zsidó
  2008-10-09 20:14:38, csütörtök
 
  From: VIKTOR GOLDMAN
Date: 2008.10.09. 6:43:43
To: bartus.laszlo@gmail.com
Subject: Hungary?s Prime Minister Promises to Protect Jews in his Country

Amerikai Magyar Népszava Szabadság

Tulajdonos: Atlantic Publishing & Holding Corp., 250 W 57th Street, Suite 732. New York, NY 10107
Kiadó: Olívia Media & Publishing Corp. 250 W 57th Street, Suite 732. New York, NY 10107-0732

Főszerkesztő: Bartus László részére!

Hungary's Prime Minister Promises to Protect Jews in his Country

Saturday, October 8, 2005


In an address at a New York synagogue, the Prime Minister of Hungary Ferenc Gyurcsany vowed to protect his nation's Jews, adding that his country had once before failed do to so during World War Two, according to the JTA.

"I personally, and my government and democratic Hungary, a member of NATO and the European Community with close ties to the United States, will make sure that the tragedy that was inflicted upon the Jewish people will never happen again," promised the Prime Minister during a Jewish New Year's address.

Mit is igértem ünnepélyesen az Unió zsidó közösségének már 2005-ben? Azt, hogy a zsidó népet érintő tragédiákra soha többé nem fog sor kerülni Magyarországon.

( http://www.eurojewcong.org/ejc/news.php?id_article=32 )

És ki más védhetné meg a zsidóságot az antiszemitizmustól, ha nem a baloldal?

Gyurcsány Ferenc beleöszödi beszéde, amelyben tényleg teljesen őszinte

...... ......őrült lóhalálában sikerült kieszelnünk, hogy akkor bele kell húznunk és addig kell ezt a k.... országot gyalázni, verni, fenyegetni, taposni, és népirtani, amíg nem kezdenek el arra utoló jeleket kibocsátani, mintha haragudnának ránk. Amire osztán pedig ráfoghatjuk, hogy azért olyan haragos a nép, mert ez itt mind szemét szélsőjobboldali terrorista-antiszemita.
Az őszödi beszéd és az azután következő húzásaink megoldották ezt a kényes problémát egy olyan sokrétűen kommunikációs hazugsággal, amit röviden őszödi böszmeségnek hívunk. Csak gratulálni tudok magamnak, a hétszázát neki. Megcsináltuk, gyerekek, meg az annyát. Felébresztettük a házinyuszi magyarokban a lázongó vadnyuszit. Ezt adjuk mi el antiszemitizmus és terrorizmusként az Uniónak és Izraelnek, hogy ezektől Európa zsidóságát meg kell védeni. Akiknek igazmondásom felől kétségei vannak, azoknak íme a bizonyíték.

A gyengébb sakkozók kedvéért íme a részletek, a kivédhetetlen sakk-lépések, amiket valójában kiterveltünk és megléptünk a gyanútlan magyar nép ellen:
1) Mivel ezek az új magyarok eddig nem reagáltak arra, hogy a nyakukon ülünk és raboljuk őket, és azt hitték békés demokráciában élnek, és tűrnek békében, meg kellett mondani nekik hogy sz....-t sem érnek, hogy felfogják végre diktatórikus elnyomásuk tényét, és végre elkezdjenek lázadozni ellenünk. Nos hát, ezért volt az őszödi beszéd, és azért nem kértem bocsánatot tőlük, mert az enyhített volna kevéske haragjukon.
2) Azután szépen szétvertük tüntetéseiket és nemzeti ünnepeiket, kivertük fogaikat és kilőttük szemeiket, hogy maradék hosszantűrésük is elpárologjék.
3) Ezután pedig bevezettük ?reformjainkat" az Új Magyarországért, amelyről még a kis böszmék is kiderítették, hogy nem más, mint szándékos országrombolás és népirtás.
E három lépés révén valóban sikerült is felkeltenünk a kívánt ellenkezést, hisz csak az, aki teljesen meghibbant, az nem tiltakozik, ha hazudnak neki, gyalázzák, elnyomják, lövöldözik és népirtják. Tiszta sor.
4) Majd később azt mondtuk, hogy aki ellenünk, saját népirtói ellen lázad, azaz minden épelméjű magyar, az mind szélsőjobbos antiszemita és terrorista csürhe. Sőt, azt mondtuk, hogy aki magyar nemzeti ünnepet ünnepel és magyar nemzeti zászlót tart, az máris ellenünk lázad, és aki ellenünk lázad az antiszemita. Ezzel a böszme magyar nép ellenkezését a zsidók ellen irányítottunk. Vegyétek észre, hogy ebben a lépésben mi magunk követjük el az antiszemitizmus bűnét, és eközben rákenjük az egészet a magyar népre és zászlóikra!
5) Majd még később pedig hozunk egy törvényt, amely szerint a gyűlöletbeszéd bűnének vádjával azonnal bekasznizható lesz mindenki, aki csak egy olyat is böffen, ami nekünk nem tetszik, mivel azt automatikusan antiszemita-terroristának nyilvánítjuk. Vegyétek észre, hogy a mi kommunikációs sokrétűségünk olyan sokrétű, hogy valójában megszünteti a kommunikációs sokrétűséget.
6) Ha szükséges, kérjük az uniós partnerektől, hogy hozzanak hirtelen egy új törvényt, hogy az antiszemitizmus elleni nemes harcban segítsenek bennünket. Hogy nehogy baj legyen, és nehogy kiderüljön, hogy valójában mi élesztgetnénk itt egy nem létező antiszemitizmust.

Hogy miben is áll a matthelyzet? Az a magyar, aki az őszödi beszéd és az azt követő nyilvánvalóan tudatos népirtása után nem válik ellenségünkké, az már eleve velünk van, az már eleve magyarellenes, és velünk együtt hazudott eddig is. A többi pedig vagy megérett a diliházra vagy megalkuvó féreg, s ezzel automatikusan hozzánk való, tehát ezekkel sincs gond. A többség pedig, ha lázad és nyekkeni mer, azt letartóztatjuk, zaklatjuk, lelövöldözzük, ütlegeljük, vallatjuk, bebörtönözzük, elítéljük, megfenyegetjük, üldözzük, ráküldjük az ávósított APEH-et, stb, tehát elhallgattatjuk vagy kicsináljuk. Bármerre mozdul vagy nem mozdul, vége van. Sakkmatt.

Hogy teljesen meghülyítsük a nemzetközi, esetleg még hitetlenkedő partnereinket, olykor belelövetünk saját székházunkba, letartóztatunk néhány hajléktalant és egy üveg pálinka fejében bevallatjuk vele, hogy éppen a New York-ihoz hasonló terrorista merényletet szervez a Budaházy kérésére. Ezután minden internetes weblapon közzétett visszaszámlálást, minden rendes nemzeti ünnepet, minden magyar zászlót, emellett pedig minden kormányellenes véleményt, minden őszödi hazugság elleni vagy bezárt iskola és kórház miatti tüntetést, mint a magyarországi antiszemitizmus és terrorizmus bizonyítékát borítékoljuk nemzetközi partnereinknek, amitől Feri majd megvédi az országot és egész Európát.
Miközben sakkmattot adtunk a magyaroknak, úgy megosztottuk őket, hogy azt öröm még nézni is. És ez a legjobb vicc az egészben: miközben ők azon derülnek jókat, hogy én ?bevallottam", hogy el....-tuk, valójában azzal, hogy ezt mondtam, azt értem el, hogy ezután nem lesz más lehetőségük, mint hogy el....-ják. De hát erről fogalmuk sincsen persze.
Vegyük például a Budaházy-t. Ha elfogjuk, akkor bekasznizzuk mint terroristát, ha nem, akkor azért maradhatott csak szabadlábon mert hazaáruló. Sakkmatt. De tudok nektek még mondani ilyen példákat nem egy milliót, hanem sokat.

Fogadni mernék, hogy a lényeget azért még ti, a baloldal sem értitek. A hazugságnak mindig vannak olyan sokrétű kommunikációs dimenziói, amelyek az igazságnak teljes hiányában is az igazság látszatává teszik azt. Ehhez a sakkjátszmához még az sem kell, hogy akár egy szál zsidó is jelen legyen nemhogy a kormányban, de még az egész nyüves országban sem. Sőt, az egész planétán se. Elég az, hogy legyen egy elv: egy olyan nemzetközi dogma, tabu és agymosás, mint az agyonköpült zsidó Holokauszt és az antiszemitizmus, és legyen egy olyan nemzetközi politikai, gazdasági és média zsarnokság, ami e tabura úgy kap mint varjú a takonyra. Aztán meg elég ha mi egy-két okot kreálunk arra, hogy a magyar nép végre ugorjon, (őszödi beszéd, magyargyűlölet, magyarirtás stb) és ezzel automatikusan antiszemitává válik, amire pedig rákap a nemzetközi varjú.

Azért végül is megcsináltuk a szerepünket gyerekek, a hétszázát neki. Bár országvezetéshez és számokhoz nem értünk, csak hazudozni, rabolni és lövöldözni tudunk, megvan a szerepünk a demokratikus Európában! Az antiszemitizmus és terrorizmus elleni harc! Ezért vagyunk!
És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni őket néhány záptojás fogadására, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba, biztosítani a magyarok egész világ előtti lejáratását azzal vádolva őket, hogy mindegyik egy szemét antiszemita szélsőjobboldali terrorista csőcselék csürhe, és eközben itthon népirtani őket, ütni, verni, rabolni, hergelni.
Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen, de teszünk rájuk magasról. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. De hát mint ti is tudjátok, mi magasról teszünk az alkotmányra is, és ha a bírák sokat teszetoszáskodnak, majd leváltjuk őket. Vagy ha köll, átírjuk az alkotmányt őrült lóhalálában.

Meg átírunk minden törvényt, hogy nehogy baj legyen. Hogy ki ne derüljön, hogy mi vagyunk a bűnözők ebben a nyüves országban, ráadásul egy demokratikus unióban diktatúrát csináltunk. Mert dehogy tudtam kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész tehetségtelen csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Amit meg lehetett csinálni rejtve a világ elől titokban, az amit az őszödi beszéd óta eltelt hat-hét hónapban meg lehetett csinálni az ország megosztásában, erkölcsi szétzüllesztésében, a félelemkeltésben, a provokációban, a gazdaság, jog, az oktatás, egészségügy, infrastruktúra, demokrácia és általában a civilizáció szétverésében, trükkök százaival meg ezreivel, hogy mindez az országon kívül ne tűnjön fel senkinek, és a nekünk falazó uniós partnerek számára ne legyen túl zsenánt, azt megtettük. Eközben pedig hazudozunk továbbra is egyfolytában, itthon is, az Uniónak meg a külföldi sajtónak is, reggel, délben meg este, mert muszáj, mert csak ehhez van kapacitásunk és tehetségünk, gyerekek.

És szegény anyám, aki tudja hogy az egészségügy megreformálását is terveztem, kérdezte a napokban: na mi van, megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Mi nem egészségügyi reformot folytatunk itt, hanem népirtást. És az az igazság, hogy nemcsak felismerik a nevedet, de a kórházak és orvosok nélkül maradt betegek másodpercenként emlegetnek is téged. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi.

Én azt mondom, nem baj, hogy nem vagyok tökéletes, akinek nem tetszik, az vegyen nagy levegőt, igyon k..va sok bort, mert minden más sérti valakinek az érdekét. Én nem akarok különleges meccseket játszani. Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ezért számít sikernek az a bukásom is, hogy az EB-t se kaptuk meg. De azt nem mondhatjátok nekem, hogy rossz üzletember és rossz országvezető vagyok, meg hogy Feri a foci EB-t is el....-tad, mert az Holokauszt-gyalázásnak számít!

Mi mindent tudunk előre, naná, hisz mi csinálunk itt mindent. Én megmondtam előre Őszödön, hogy lesznek konfliktusok, naná hogy lesznek, hisz mást se csinálunk mint konfliktusokat. Egyrészt, mert eddig tart a tehetségünk gyerekek, másrészt azért hogy szándékosan hergeljük a népet. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Igen tudtuk, hogy lesznek repülő rohadt tojások és paradicsomok. De én azt mondom, megtanulni, nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre, tojás ide, paradicsom oda.

Aki nem imádja, ha rohadt paradicsommal dobálják, arra én azt mondom, az ne menjen el bukott politikusnak, és az ne akarjon a baloldalon felállni. Énszerintem a sikeres politikához nem én köllök, és nem a baloldal, ahhoz más madám kell. De ez az én önimádatomat nem fogja megváltoztatni, sőt. És az se, hogy mán a madámnak se köllök. Mert én nem fogok naponta fölállni. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Mert azt, amit titokban csinálhattunk évekig, és amit egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, azt most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Őrült lóhalálában. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet.

De én legalább tudom, milyen fantasztikus kamikáze-érzés, amikor az ember úgy csinál politikát, hogy én megdoblak gumilövedékkel, és te visszadobsz paradicsommal és tojással, amit testőreink esernyőikkel hárítanak. És hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy Új Magyarországot, amelyben olyan, hogy ?magyar" nem létezik többé. Csak azért. És tudni azt, hogy az adrenalin mindig a kellemes szinten flótázik, mert ha mégis seggre esnénk, akkor az Unió védőhálójára pottyanunk. Tudom én jól, hogy ez k.....a fontos. Úgy csinálhatjuk rá a politikát a jövő történelem könyveire, ahogy akarjuk, mert azokat baloldali utódaink úgyis átírják majd, ahogy nekik tetszik. És írnak belőlünk ki...szott jó könyveket a modern baloldalról.

És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom támogatását. Naná, hogy elveszítjük, hiszen irtjuk őket. Aztán majd visszaszerezzük a pótlásukra idetelepített ázsiaiakét meg a többi nem-magyarét.
Teljesen mindegy, hogy a lakosság hány százaléka fog ránk szavazni, mert gondoskodom róla, hogy a következő szavazás idejére ne legyen se olyan, hogy lakosság, se olyan hogy szavazás. Lesz helyette néhány millió halott magyar és néhány millió más nemzetiségű élő. És a még lélegző magyar utcalakó koldusok közül a szavazóhelyiségek előtt törvénytelenül gyülekezőket gumilövedékekkel fogjuk kilőni a sorból mielőtt a szavazóládához jutnának. A gumilövedékek ellen tiltakozókat pedig automatikusan antiszemitává és terroristává minősítjük és egy új alkotmányos jogszabály és új uniós törvény értelmében éles töltényekkel fogjuk agyonlőni őket. A többiek meg előbb utóbb megunják és odébbállnak. (Azért nem mondom, hogy megunják és hazamennek, mert nem lesz hova hazamenjenek.) De azért a szavazóládák ott lesznek a helyükön, a francba is, mert demokráciát kell mutatnunk az uniós partnereknek.

És ha nagyon őszinte akarok lenni hozzátok, akkor azt mondom, hogy nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Csak személyi kultuszom van. Ezért őrizzük itt a teljes politikai egységet, hogy nehogy nagy baj legyen, mert ha nekem ellen mertek állni, akkor nagy bajba kerültök. És vigyázzatok oda nagyon, mert ez itt nem az őszödi beszéd, ez itt nem kiszivárogni készült. Ha mindaz, amit itt elmondtam nektek, a titkok, amiket annyira őriztünk az imádott baloldalról kiderülnek, akkor hiába voltak a trükkök százai meg ezrei, akkor nagyon őszintén megmondom nektek, hogy ez bukás. Olyan bukás, amiből még én sem csinálhatok sikert. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor nem Magyarországról beszélek, hanem beszélek a baloldalról, a madámról, a koalíciós partnerről, beszélek rólatok is, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is. Az őszödi böszmeség óta lehetett még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, az antiszemitizmus tabuja, az uniós partnerek támogatása, a cionista világsajtó, saját személyi kultusz-sztorim, és trükkök százai, amikről itt beszámoltam nektek, segítettek, hogy túléljünk egy kis ideig. De ha ez a beszédem is kiszivárog, akkor nincsen tovább. Nincsen.

Mit? Mi a baj? Valami nem tetszett a beszéden, Ildikó?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európára szóló égés! Pécs és M
  2008-10-09 19:36:28, csütörtök
 
  Európára szóló égés! Pécs és Magyaroszág is ég, mint a Reistag

Harangozó Gábor munkatársa egy balfék

Újabb kiemelkedő szellemi teljesítménnyel gazdagítottuk Európát. Harangozó Gábor szocialist EP képviselő asszisztense csontig égette Pécset és Magyarországot az Európa Parlamentben, amikor az EP munkatársainak köremailben szétküldött egy meghívót "angolhoz hasonló" nyelven. A levél azóta is kering a falak között és rajtunk röhög az egész kontinens. Harangozó munkatársa ezzel a teljesítménnyel még egy alapfokú nyelvvizsgát is képtelen lenne letenni.


Az alábbi elektronikus levéllel örvendeztette meg az EP munkatársait Harangozó Gábor szocialista képviselő asszisztense. A meghívó arra enged következtetni, hogy az illető némileg töri az angolt, de pár éven belül egy alapfokú nyelvvizsgára azért lehet esélye. Elgondolkodtató, hogy egy EP képviselő munkatársának vajon milyen nyelven kell tudni ahhoz, hogy Európa szívében ilyen nemes tisztséget tölthessen be.

A levelet kreáló munkatárs tört angoljából kiderül, hogy valami kulturális fővárossal kapcsolatos dologra akarta meghívni a címzetteket, akik vélhetően maximum röhögni mehettek oda. Az illető asszisztens ezzel nem csak Pécset, hanem egész Magyarországot rendesen beégette...

Nos nem hiszik el a kedves olvasók, de a cikkhez érkezett egyik hozzászólás megihletett bennünket és felmentünk a webforditas.hu-ra. A panelt átváltottuk magyarról angolra való fordításra és beírtuk, hogy "Tisztelettel meghívom Önt és partnerét." Megdöbbentő eredmény született az automata fordító oldal a következő mondatot dobta ki: "I invite you and his partner with respect." Ezzel olvasónk rátapintott a lényegre, gratulálunk, próbálja ki Ön is!

Íme a meghívó:
INVITATION
I invite you and his partner with respect
the

"SAY-PÉCS"
European capital of culture 2010 city of Pécs
for his Brussels program introducing himself
onto his festive opening.
They give a speech:

Harangozó Gábor, Member of the European Parliament
Tasnádi Péter, Pécs Urban County mayor
Mészáros András, "Pécs2010 EKF program" his director-general

Gives a toast:
Branko Baričevićambassador
Croatia's Brussels constant representation
Gives a concert:
Szakcsi Lakatos Béla

Site: Brussels, European parliament
Time: 2008. October the 7. 1330
With respect:
Harangozó Gábor , Member of the European Parliament
R.S.V.P.
European Parliament
Rue Wiertz 60, ASP 13 G 163
Brussels, 1047
Tel.: +32.2.28.47873
Fax.: +32.2.28.49873

Ennél már csak Medgyessy Péter angol nyelv területén megnyilvánuló hiányosságai voltak szánalmasabbak, amit ezúttal az alábbi videón is érdemes megtekinteni:


http://www.youtube.com/watch?v=6qqusM8u0rE&eurl=http://ctrlma.hu/?q=content/e ur%C3%B3p%C3%A1ra-sz%C3%B3l%C3%B3-%C3%A9g%C3%A9s-


CTRL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Bandi is ment a leves
  2008-10-09 19:28:50, csütörtök
 
  Mészáros Bandi is ment a levesbe

Kirúgták a pécsi EKF program főigazgatóját



Az már biztos, hogy újabb ingyenreklámot csinált a szocialista vezetés a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programnak, ugyanis megint kirúgtak egy EKF vezetőt, ezúttal Mészáros András főigazgatót. Helyére ifj. Ruzsa Csabát választották meg, aki jelenleg a program pénzügyi igazgatója. A balhé itt nem áll meg biztosan, ugyanis Mészáros perrel fenyegetőzik.


Csütörtökön azonnali hatállyal felbontott a pécsi közgyűlés Mészáros András EKF főigazgató szerződést, és helyére egyúttal ifj. Ruzsa Csabát nevezték ki 900 ezer forintos havi fizetéssel. Az ellenzék kellőképpen okosan járt el az ügyben ezúttal ugyanis nem szavazott a kérdésben, ellenben Ruzsa Csaba kinevezését illetően módosító javaslatot nyújtottak be, melynek lényege, hogy az új vezetőt csupán néhány hétre a következő október végi közgyűlésig nevezzék ki ideiglenes hatállyal. Páva Zsolt fideszes frakcióvezető indoklása szerint ez azért fontos, mert így Ruzsa letehet egy tervezetet a közgyűlés elé, ami alapján végül dönthetnek, hogy véglegesítik-e szerződését.

Szocialista belharc lenne a menesztés oka?

Kétségtelen, hogy hatalmas pénzek elosztásáról van szó, a pénz felett rendelkezni pedig köztudottan izgalmas dolog. A szocialista párt pécsi osztaga Toller László balesete óta meglehetősen képlékeny, mondhatni viharos életet él. Tasnádi Péter - az egykori szocialista vasököl utódja - nem elégedett meg pusztán a politikai tisztség megöröklésével, csapatával azonnal az egykori hírhedt Toller éra rovására kezdett építkezni. Mindemellett a párton belül is nyomulni kezdtek a hol jobb, hol kevésbé jó képességű fiatal politikusok, így lett a párt baranyai elnök Tóth Bertalan, aki jelenleg a város alpolgármestere is.

Mint ismeretes az országos politikai vezetés annak ellenére hogy szellemi kapacitásai tekintve Hillerestül, mindenestül nem képes sokkal többre, mint a helyi szocialisták, rendesen rátelepedett a programra. Például a marketingre - minek eddig csak a hírét lehetett hallani - szánt 2 milliárd forint elköltését is igyekeztek magukhoz vonni.

Kérdés hogy a tendenciózus szoci marakodásból győztesen kijövő csapatnak milyen haszna lesz a győzelemből, hiszen a város jelenlegi vezetését egészen egyszerűen bénának, tehetetlennek és mindemellett korruptnak tartják a pécsiek, ami egyes felmérések szerint már saját szavazótáborukra is jellemző.

A Fidesz próbált kimaradni a balhéból

A Fidesz részéről jelen helyzetben meglehetősen pragmatikus döntés született, amikor a frakció tagjai azt mondták, hogy nem szavaznak Mészáros felmentésének ügyében. Bár információink szerint a frakció egyes tagjai meglehetősen rossz véleménnyel vannak az immáron volt főigazgatóról, mégis úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a szavazásban. A döntés mögött vélhetően az a megfontolás húzódhat, hogy nem kívánnak belefolyni a szocialisták balhéjába.

Dr. Páva Zsolt mindemellett az újabb kinevezés tekintetében módosító javaslattal élt, és annak elfogadását szabta meg Ruzsa kinevezésének támogatásáért cserébe. A politikus azt indítványozta, hogy Ruzsát csupán a következő közgyűlésig nevezzék ki ideiglenesen, hogy az új vezető tervet készíthessen elképzeléseiről, melynek függvényében lehet dönteni sorsáról. A szocialisták elfogadták a módosítást, így Mészáros utódja már meg is van.

A fideszes felszólalásokból egyébként az is kiderült, hogy az ellenzéki párt politikusai nem gondolják, hogy Mészáros lenne egyedül felelős a kialakult helyzetért. Dr. Ternák Gábor például arra hívta fel a figyelmet, hogy a politikai felelősök közül - melyek a szocialista frakcióban bújnak meg - még senki nem vállalta a felelősséget, tehát néhány embernek illendő lenne lemondani. Példaként hozta fel a napokban történt vasúti katasztrófa kapcsán történt miniszteri lemondást, ahol egyértelmű, hogy nem állapítható meg a közvetlen politikusi felelősség, ám a politikai felelősség igen és ezt az illetékes miniszter vállalta is.

Mészáros berágott, perelni is fog
A szocialisták szándékuk szerint úgy rúgnák ki a főigazgatót, hogy az eredetileg 2011-ig szóló szerződésben foglalt fizetését a hátralévő időre nem fizetnék ki. Mészáros célzott arra, hogy a munkaügyi bírósághoz fordul, ahol szerény vélemény szerint diadalmaskodni fog.

Mészáros András egyébként egy találó fordulattal "tisztelt bíróságnak" nevezte a testületet és meglehetősen kemény kritikákkal illette a várost vezető politikusokat. a főigazgató is utalt arra, hogy a szocik belső harcának lett az áldozata, és az igazi felelősök pusztán a felelősséget akarják egy személyre rákenni. Ehhez azonban azt is hozzátette, hogy ebből nem szik a kedves városvezetés, mivel Ő emelt fővel fog távozni a városból és nem fogja hagyni hogy a politikai gagyizást rákenjék.

Ezzel a Mészáros vélhetően arra célzott, hogy ki fog pakolni a mutyis ügyeket illetően. Egyébként információink szerint a most eltávolított főigazgató a napokban a HírTv vendége lessz, ahol nyilván sok részletet meg fog osztani a közönséggel, továbbá a nagy durranás pénteki sajtótájékoztatóján várható, ahol dokumentumokkal is igyekszik majd bizonyítani igazát.

A volt főigazgató külön kitért a program marketingjére, hiszen menesztésének egyik fő okaként azt nevezték meg, hogy a program szinte láthatatlan, és rossz a reklám. Mészáros erre úgy reagált, hogy amíg a város arra is képtelen, hogy szponzoráló cégeknek cserébe valamilyen felületet biztosítson addig nincs miről beszélni.

Mindemellett kiemelte a marketingre szánt 2 milliárd forint történetét is. Mint mészáros elmondta, a szocialistákat minősíti, hogy a döntőbizottságba Kunszt Márta kulturális bizottsági elnököt delegálták, utalva arra, hogy a Kunszt nem igazán ért ahhoz amit csinál.

Mészáros kegyelemdöfésként azt is megjegyezte, hogy Pécsnek nem csupán kulturális fővárosnak kell lennie, hanem kulturált fővárosnak is, ám a jelenlegi döntés is bizonyítja, hogy ettől nagyon messze van a mediterrán város

A szocik szerint Pécs nagyon színvonalas
Gonda Tibor alpolgármester azt igyekezett bizonygatni, hogy a programok igen is jók és Pécs ebben idén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A politikus azt magyarázta, hogy Európai idei kulturális Fővárosa Stravanger és a titulus jövő évi birtokosa a Linz is gyengébben muzsikál mint a baranyai megyeszékhely.

Gonda azt is hozzátette, hogy az építkezések befejezési dátuma egyáltalán nem fontos, inkább az a lényeges, hogy a programok jók legyenek. azért itt érdemes megjegyezni, hogy amennyiben Pécs 2010-ben akar Európa Kulturális Fővárosa lenni, akkor a tervezett létesítményeknek illene 2010-ben elkészülni, nem pedig 2011-ben vagy éppen 12-ben.

Orbán Viktorral még nem fog kisütni a nap
Magyarország egyik legnagyobb város totális csődben van, adósságállománya jelenleg 20 millárd forint környékén jár, de év végére egyes becslések szerint elérheti a 30 milliárd forintot is. Ez a 40 milliárd körüli költségvetéshez képest is rendkívül magasnak mondható.

A felmérések arra engednek következtetni, hogy a jelenleg ellenzékben politizáló Fidesz jó eséllyel indulhat a 2010-es választásokon, ám azt már sokan feszegetik a város értelmiségi köreiben is, hogy az ellenzéki párt vajon mit kezdene a várossal, arra ugyanis nem lehet hajazni, hogy 2010-től majd az új kormány dotálja a hiányt. Ez azért is elképzelhetetlen mert önkormányzati szinten már több, mint 1000 milliárd forint halmozódott fel országosan és a költségvetési hiány kérdése sem elhanyagolható, tehát abból nem lehet tömködni a lyukakat, ami nincs.

Jelen pillanatban a városban politizáló pártok totálisan tanácstalannak tűnnek a problémák megoldását illetően, egyenlőre egyik oldalról sem körvonalazódik konkrét cselekvési terv, ami azért is elgondolkodtató, mert Tasnádi Péter polgármester betegsége miatt akár időközi polgármester választások is lehetnek a városban.

Amennyiben a kulturális fővárosa programot sikerülne gatyába rázni és a tervezett objektumok megvalósulnának, akkor is ott lenne a kérdés hogy milyen módon tartanák azokat fenn hosszú távon. Bár minden ilyen léptékű projektnél vállalni kell a hosszú távú fenntarthatóságot, a jelenlegi helyzetben ezek realitása rendesen megkérdőjelezhető.

Több aggályos biznisz zajlik a városban
Pécs városi testülete gyakorlatilag egyhangúlag elpasszolta a város maradék stratégiainak mondható ingatlanvagyonát. Az ellenzék azzal indokolta döntését, hogy menteni kell a menthetőt, ezért szükség van az eladásból származó valamivel több mint 5 milliárd forintra a városnak. Azonban egyes vélemények szerint más is sejthető a politikai oldalak közti egyetértés mögött. Az ingatlanokat egy spanyol befektető vette meg és hatalmas fejlesztéseket ígért az érintett területeken, ám egyenlőre kérdéses, hogy az ismert világgazdasági tendenciák mellet mi is fog megvalósulni és ezen túl még több aggály is felmerült az ügyben.

A másik nagy húzás a város tömegközlekedési vállalatának privatizációja volt, melytől a városvezetés a tömegközlekedés gazdaságosabbá tételét várja. Az egyenlőre nagy kérdés, hogy egy magánbefektetőnek mitől lenne nyereséges egy olyan cég amelybe még jelentős racionalizálás után is muszáj lenne pénzt beletölteni a működtetéshez, akárcsak Európa más nagyvárosaiban is. Az ördög itt is a részletekben bújik meg, ugyanis az újonnan megkötött szerződésekben meglehetősen homályos garanciák vannak - vagy talán nincsenek is - a szolgáltatás minőségének megőrzését illetően. Ez azt jelenti, hogy az új tulajdonos racionalizálás címszóval járatritkításba kezdhet, ami a mediterrán városban jelen tömegközlekedési viszonyokat figyelembe véve elképzelhetetlennek tűnik, hiszen az emberek már így is nyomorognak a buszokon. A szocialisták és a városvezetés között valamilyen oknál fogva ebben az igen ingoványos privatizációs kérdésben is egyetértés mutatkozott.

CTRL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlélő üzemmód
  2008-10-09 19:22:47, csütörtök
 
  Túlélő üzemmód

Erdősi Csaba
2008. október 9. 00:01



Magyar Nemzet
Az OTP Bank átkapcsolt túlélő módba, de megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy átnavigáljon a jelenlegi pénzügyi krízishelyzeten - idézte tegnap a Reuters hírügynökség a társaság pénzügyi igazgatóját. Urbán László meg is magyarázta, mit ért túlélő üzemmódon: a bank nem képes biztosítani partnereinek azt a forrást, amit szeretnének megkapni. Röviden ez annyit tesz: hitel nincs, alma.


Valószínűleg igazuk van azoknak, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon nem várható banki krízis, rövid távon legalábbis biztosan nem. A pénzintézetek összeomlása - előbb Amerikában, majd Európában is - egyértelműen azért következett be, mert túl sok hitelt helyeztek ki túl olcsón, megfelelő biztosítékok nélkül. Idehaza viszont olyannyira túlbiztosították magukat, hogy egyelőre nem kell a nem fizető adósok számának hirtelen megugrásától tartani. A bankok tehát nem fognak tönkremenni, legfeljebb megcsappan a profitjuk, s hacsak nem indul roham a betétekért, ki fogják bekkelni a nehéz időszakot. Bankválság helyett Magyarországra sokkal rosszabb vár: általános gazdasági válság. Ha ugyanis a bank nem vagy csak az eddigieknél is sokkal szigorúbb feltételek mellett ad hitelt, a vállalkozások nem jutnak forráshoz. Emiatt leállnak a hazai fejlesztések, és mivel ugyanez a dominózás folyik a nagyvilágban, elmaradnak a várt külföldi befektetések is, az exportra termelő magyarországi vállalatok meg elveszítik piacaik egy részét. Ez az állampolgároknak a mindennapi élet még nehezebbé válását jelenti, makroszinten pedig apadó állami bevételeket, a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedést. Mindez végső soron az egész konvergenciaprogram kisiklását okozhatja.

Egyszerű ez, mint a faék, a kormány azonban a jelek szerint nem hajlandó észrevenni, hogy alapjaiban változtak meg a magyar gazdaság kilátásai. Ami nagyon rossz hír, mert csak attól még nem fog három százalékkal bővülni a GDP jövőre, hogy a pénzügyminiszter hisz ebben. A növekedéshez tenni is kellene valamit. Csökkenteni például az adókat, hogy a hitellehetőségtől elvágott vállalkozások ne dobják be végleg a törülközőt, mérsékelni az állami kiadásokat, egyszóval véghezvinni mindazt, amit elemzők és gazdasági szereplők egész sora mantráz már jó ideje. Ám ha Veres János semmi mást nem csinál, csak széttépi a büdzsétervet, és készíttet helyette egy reálisat, már azzal is beljebb lennénk, mert legalább abban biztosak lehetnénk, hogy nem vak, s hajlandó végre felnőtt emberként kezelni a választópolgárokat. Ehhez képest most nagyjából ott tartunk, hogy a kormány álláspontja szerint a válság nem több ellenzéki propagandaeszköznél, vagyis a Fidesz nem létező problémákból szeretne valódiakat kreálni.

Kíváncsi vagyok, hogy illesztik majd bele ebbe a kommunikációs sémába azt a tényt, hogy tegnap szinte kivégezték a pesti tőzsdét. A BUX már röviddel a nyitás után 1500 pontos mínuszban tartózkodott, a Mol és az OTP papírjainak kereskedését fel kellett függeszteni, a forint árfolyama beszakadt, és sok milliárd forint tűnt el egyik pillanatról a másikra a magyar gazdaságból. Aligha hihető, hogy mindez csak azért történt, mert a pénzvilág beszállt az álságos magyar ellenzék propagandájába.

Amikor Gyurcsány Ferenc Őszödön arról beszélt, hogyan húzták ki kormányzás nélkül első miniszterelnöksége másfél évét, a trükkök százai mellett a világgazdaság pénzbőségét is megemlítette. Na ez utóbbi nincs többé; az olcsó hitelek korának befellegzett. Trükközhet a kormány akárhogy, a források elapadása Magyarországot is érinti. Sokkal súlyosabban, mint a bankokat, mert Gyurcsány Ferencék már 2002 óta túlélő üzemmódban vannak.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő kórházi élmény 
  2008-10-09 18:58:23, csütörtök
 
  Megdöbbentő kórházi élmény - ,,Ezt meg minek hozták ide?"
2008-10-09


,,Ezt meg minek hozták ide?" - ezzel a kérdéssel fogadta egy vasárnap hajnali autóbaleset után az egyik sérültet a kiskunhalasi kórház ügyeletes orvosa - írja a Délmagyarország.


Nem értette, hogy a megsérült és rettenetes fájdalommal küszködő szegedi lányt a mentősök miért vitték hozzájuk. A hordágyon feküdt, még levegőt is nehezen vett, mindene fájt, mozdulni sem tudott, amikor feltette a kérdést az orvos a mentőnek. Végül megvizsgálták, megröntgenezték, majd közölték vele, hogy hazamehet.

A lány ekkor még meg sem tudott mozdulni a fájdalomtól. A mellkasán és a hasán még mindig láthatók a zúzódások nyomai, a bevérzések, és nagyon fáj a csípőcsontja. Felülni segítség nélkül nem tud.

A lap próbált választ kapni a történtekre a kórháztól, de senkit nem értek utol. A Szegedi Traumatológián elmondták, hogy ilyen esetben legalább 24 órás megfigyelésre bent tartják a sérültet a kórházban.

Forrás: FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Eltökélt szándékunk sik
  2008-10-09 18:55:07, csütörtök
 
  ,,Eltökélt szándékunk sikerre vinni az afganisztáni missziót!"
2008-10-09


A NATO eltökélt szándéka, hogy sikerre vigye az afganisztáni küldetést, és sikerrel is jár majd - jelentette ki Jaap de Hoop Scheffer, a NATO főtitkára a Parlament előtt csütörtökön, az afganisztáni magyar tartományi újjáépítési csoport most hazatért katonáinak visszafogadó ünnepségén.



A Kossuth téren ünnepélyes keretek között, a NATO-főtitkár jelenlétében fogadták az afganisztáni magyar tartományi újjáépítési csoport negyedik váltásának katonáit. Jaap de Hoop Scheffer a katonák előtt mondott beszédében kiemelte, hogy a magyar katonák a legmagasabb szakmai színvonalon teljesítették feladatukat Afganisztánban. Azt mondta: "büszke vagyok önökre".

Úgy fogalmazott: "a katonák szerepvállalása nem csak az afgán nép életének javítását szolgálja, hanem egyben saját biztonságunkat is garantálja." A NATO-főtitkár megemlékezett arról a két magyar tűzszerészről - Kovács Gyuláról és Nemes Krisztiánról - akik életüket vesztették Afganisztánban.

Napjainkban több mint hatvanezer NATO-katona szolgál a világ legkülönbözőbb pontjain, a szövetséges országok, így Magyarország is jelentős mértékben járulnak hozzá a közös műveletekhez - ismertette.

Afganisztánban, amely ez idáig a NATO legnagyobb szerepvállalásának színhelye, a szövetség katonái életüket kockáztatják, hogy a sokat szenvedett afgán népnek jobb jövőt biztosítsanak, és azért, hogy ez az ország soha többé ne válhasson terroristák menedékévé - jelentette ki.

Nem csak egy nemes ügyet szolgálunk, kulcsfontosságú ez a küldetés saját országaink állampolgárainak biztonsága érdekében is - hangsúlyozta a főtitkár.

Mint mondta, sok alkalommal járt Afganisztánban és tapasztalta, hogy a körülmények mennyire kedvezőtlenek, az ottani feltételek milyen kihívást jelentenek a katonáknak. A katonák készek szerető családjukat itt Európában hátrahagyni és elmenni ebbe a közép-ázsiai országba, hogy az afgán nép életkörülményeinek javításán fáradozzanak - tette hozzá.

Jaap de Hoop Scheffer közölte, gyakran úgy érzi, hogy a katonák családtagjai még több elismerést érdemelnek, ezért köszönetet mondott minden katonacsaládnak.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, hogy azért különleges ez a visszafogadási ünnepség, "mert velünk vannak szövetségeseink".

Kiemelte, hogy a hősi halált halt Kovács Gyula és Nemes Krisztián már nem állhat itt a Kossuth téren, emléküket katonatársaik és a Magyar Honvédség is megőrzi.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenséges erők célja egyértelmű: "növelni a NATO-erők és szövetségeseink veszteségeit".

A magyar katonák felkészültsége, elkötelezettsége, fegyelmezettsége minden tekintetben megfelel a várakozásoknak, de még így is bekövetkezhetnek tragédiák - mutatott rá.

A miniszter azt mondta, nagyra becsülte a katonák munkáját, akik a gyász napjaiban is tették dolgukat, senki nem jelezte, hogy a váltás időpontja előtt haza szeretne jönni. Hozzátette: a parlamenti pártok is kifejezték: "nem hátrálhatunk meg".

Katonáink nélkül az újjáépítésre, a lakosság ellátására nem lenne esély - mondta a miniszter.

Magyarország számára az afganisztáni feladat nemzetközi tekintélyt ad, súlyunk és szavunk van a NATO-ban és az Európai Unióban - jelentette ki a miniszter. Feladatunk ellátása a békefenntartásban külpolitikánk egyik legfontosabb eszközévé vált - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a kétnapos NATO védelmi miniszteri tanácskozás legfontosabb kérdése a szövetség afganisztáni szerepvállalása.

Hozzátette: tárgyalni fognak arról, hogy az elkövetkezendő hónapokban a legfontosabb Afganisztán stabilizációja.

A rendezvény elején - posztumusz - békefenntartásért szolgálati jelet kapott az Afganisztánban meghalt két tűzszerész, ezt a családtagok vették át a honvédelmi minisztertől.

A békefenntartási szolgálati jelet minden katona megkapta az ünnepségen. A külszolgálat befejezése alkalmából Szekeres Imre honvédelmi miniszter, és Havril András vezérezredes, vezérkari főnök különböző kitüntetéseket és emléktárgyakat is átadott a katonáknak.


Forrás: MTI

*************************

Mennyi ész! A yenkik és angolok katonai főparancsnokai napokkal ezelőtt kijelentették hogy Afganisztánban NEM LEHET MEGNYERNI A HÁBORÚT!! Erre jön a papirtologató NATO főtitkár és visszaböfögi a Bush-i képtelen baromságot. Megáll az ész!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szerint Toroczkaiék és a
  2008-10-09 18:52:52, csütörtök
 
  Orbán szerint Toroczkaiék és a Jobbik hamarosan a baloldalhoz áll

2008-10-09 17:51 barikád.hu

Orbán Viktor a honlapján feltüntetett, vele készített interjúban elmondja, hogy a Tarka Magyar kezdeményezés elnevezése ugyan bosszantotta, de a benne megfogalmazott állítások az Alkotmány emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó, illetve az erőszak elvetésére vonatkozó passzusainak a megismétlése, melyre ő, mint országgyűlési képviselő, felesküdött. (Csakhogy az Alkotmány felidézése mellett ott van még néhány apró megjegyzés is, mely szembeköpi azt az okiratot, melyet felidéz - a szerk.) Az elnevezéssel kapcsolatban idézte Sebeők János kritikáját, mellyel ő is egyetért. Mint mondta a Tarka Magyar kifejezés kigúnyolja egyrészt a ,,Talpra magyar" idézetet, másrészt a szórend felcserélésével a magyar embert baromnak minősíti.

"Toroczkaiék csak elhitetik az emberekkel, hogy jobboldaliak"Az interjúban a riporter afelől érdeklődött, hogy a Fidesz elnöke vajon vele egy térfélen játszó politikai erőnek tekinti-e Toroczkait, Budaházyt és Vona Gábort, vagyis a radikális jobboldal képviselőit. Orbán szerint ,,ez egy érzéki csalódás, amiben most szenvedünk". ,,Tiszteletben tartom azt a jogot, hogy valaki megmondja magáról fajra, származásra, vallásra való tekintettel, hogy kicsoda. Ebből kifolyólag mindenki maga dönti el, hogy jobboldalinak vagy baloldalinak vallja magát, de ennek nincs jelentősége. Annyiban tűnünk egy térfélen lévőknek, hogy ők is elégedetlenek a magyarországi helyzettel, és ők is a kormányban látják a hibát. Ma persze azt mondják, hogy a miniszterelnök takarodjon, amiben nagyon sok igazság van, de ne legyen illúziónk. Ha jön egy polgári kormányzás, amely megadja az embereknek a védelem jogát, amely a lehetőségekhez mérten a legjobban teljesít, amely nem lesz ilyen hazug, kiégett, tehetségtelen, és álszent ripacskodó, mint a mostani kormányzat, attól még az nem fog mindenben tetszeni ezeknek az embereknek, és majd lesz >>Orbán takarodj<< is. Vannak olyan emberek, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, de amikor jobboldali kormány lesz, kiderül, hogy nem is annyira jobboldaliak, hanem inkább a másik társasággal lesznek látszólag egy térfélen" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Anélkül, hogy elkezdenénk összeesküvés elméleteket szövögetni, egyértelmű, hogy Orbán Viktor, miután nem éppen kedves minősítésekkel illette a kisebbségi kormányt, gyakorlatilag azt állította, hogy a Jobbik, illetve a radikális jobboldal képviselői nem is olyan sokára egy húron fognak pendülni a fentebb említett álszent ripacskodókkal. Gyakorlatilag egyenlővé tette azzal a hazug politikai táborral, mely egy egész országot képes volt romba dönteni.

Nos, ha ilyeneket feltételez, akkor szerkesztőségünk is osztja Orbán Viktor meglátását: Valóban nem játszunk egy térfélen...

barikád.hu



Kapcsolódó cikkek:
Miért akar Orbán Viktor a ,,tarka marhák" közé menni?
Hihetetlen! Orbán elsőként írta alá a tarka marhák nyilatkozatát
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levelek
  2008-10-09 18:38:20, csütörtök
 
  1. levél: Sziasztok, Kedves Kurucok!

Olvasva az előttem szóló mozdonyvezető olvasó írását, némileg én is kiegészíteném a cikkhez írt kommentárok sorát.

Magam nem vagyok mozdonyvezető, de van rálátásom a dolgokra, hála a Déliben eltöltött óráknak. A mozdonyvezető leírta a vonatbefolyásoló rendszer működését, meg az automata kijelzőét, és azt is, hogy a vonat kényszerfékez, ha a vezér túllépi az ott jelzett sebességet.

A személyvonat vezetője a kihallgatásán azt mondta, szabad jelzést látott a baleset előtti jelzőn. Elvileg ez ugye meghibásodott, és vörös jelzést adott a mai vélemények szerint. Azonban már a tavalyi balesetnél (Almásfüzitő) is felvetették több fórumon, hogy esetleg a megrongálódott (teljesen mindegy, hogy kábelvágás vagy zárlat miatt) jelző valóban szabad jelzést adott, legalábbis akkor, amikor a balesetet okozó vonat elhaladt mellette. Ha csak átvágják a kábelt, de mondjuk a két vége érintkezhet, vagy zárlat van, könnyen lehet, hogy a jelző kapott jelet, és önmagáról normális működést feltételezve szabad jelzést adott. (Hiszen amíg az IC elhaladt mellette, éppen nem volt benne áram, tehát nem is érzékelte, hogy ott van.) Szabad jelzés esetén a kis kijelző a vezetőállásban MAX feliratot ad.

Ez persze csak egy feltételezés, de könnyen lehet, hogy csak rá szeretnék verni a mozdonyvezetőre a balhét (ahogyan tavaly is).

üdv, R. D. (Monogramom közölhető.)

****************************

2. levél: Tisztelt szerkesztőség!

Magam is mozdonyvezető vagyok. A balesetről már a megtörténte után 1 órával tudtunk és MSN-en képeket kaptunk. A mozdonyvezető telefonon egyik kollégánknak elmondta, hogy az egyik vörös térközjelző után feljött neki a zöld (a vezetőállás jelző zöldre váltott), ekkor gyorsított óvatosan majd a következő jelző is zöld volt: gyorsított tovább. A zöld jelző után a vezetőállásjelző továbbra is zöld volt így gyorsított tovább. Az egyik útátjáró nem volt lezárva kinyitotta az ablakot, hogy felírja a számát mivel ezt a tény jelenteni kell. Mikor visszanézett előtte volt a vonat, gyorsfékezett, beugrott a vezérlőkocsi utasterébe és kiabált az utasoknak, hogy kapaszkodjanak, mert ütköznek. Tehát ebből is látszik, hogy a kolléga nem hibázott, csak az utasítás szerint járt el és szerintem csak életeket mentett meg azzal is, hogy szólt a vezérlőkocsin utazóknak.

Mitől adott szabad jelzést két térköz is? Ez érdekes kérdés? Szerintem esetleg pont akkor vágták a kábeleket és hol érinkezett hol nem, mert azt ugye nem feltételezem fel azt, hogy hozzáértő (Biz Beresek) Bizttosító Berendezés szerelők kapcsolgatták a jelzőket. Szégyen az Mtv 1-től és a többi tv-től, hogy mindenáron a mozdonyvezetőre húzná a balhét (néztem a mai reggeli műsorukat)

Tisztelettel egy mozdonyvezető (írásom név nélkül kérem közölni ha arra érdemesnek találtatik)

****************************

3. levél: Üdv!

Tegnap délelőtt ott jöttem el a 4-es főúton Monorierdőnél, és már akkor láttam, hogy nagy a felfordulás. Csak miután hazaértem olvastam a híreket, hogy mi is történt pontosan. Az RTL Klubbon a fél 7es híradóban a MÁV szóvívő még többek között említette a "kábelvágást", mint a baleset lehetséges okát, azonban a 21:15ös rövidhírekben ezt az utalást már kivágták a riportból. Ma ismét hallgattam a híreket és gyakorlatilag már nem is azt vizsgálják, hogy miért nem működött a jelzőberendezés, hanem azt, hogy a mozdonyvezető miért nem lassított az ilyenkor kötelező 15km/h sebességre. Tehát azzal, hogy valójában miért is történt a baleset már senki nem foglalkozik, egyszerűen keresnek egy vagy több embert, akiket felelőssé tehetnek a történtekért.

Továbbá a mai napon az is a tudomásomra jutott, hogy a MÁV Zrt. a balesetben elhunytak családjainak 400-400ezer forintos "gyorssegélyt" ad. Feltehetőleg ezt azzal a szándékkal teszik, hogy senki közülük ne is foglalkozzon azzal, vagy próbálja kideríteni, hogy miért is volt az a jelzőberendezés működésképtelen. Fogadni mernék, hogy pár nap múlva mikor a "vizsgálat" a mozdonyvezetőt teszi felelőssé a történtekért, már nem is fogunk többet hallani az esetről.

A színesfémtolvajoknak pedig a következő járna a hatályos magyar jogszabályok szerint (persze egy normális országban nyilvánosan kivégeznék őket): A Btk. 166. § (1) Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést f) több emberen, g) sok ember életét veszélyeztetve h) különös visszaesőként követik el.

Valamit sürgősen tennünk kell a hasonló balesetek elkerülése végett, mielőtt még több emberéletet követel a réti négerek pénzéhsége!

Egy magyar a sok közül, akiknek már viszket az ujja a ravaszon.

****************************

4. levél: T. Kurucok,

elsősorban -Gyurcsi-bohóc ripacskodását mellőzve - kifejezem őszinte részvétemet az:

- elhúnytak családjainak, akiknek már senki és semmi sem adhatja vissza szeretteiket

-a MÁV-nak, dolgozójuk halála miatt

-a sérülteknek és családjaiknak , akik lehet hogy nem lesznek képesek megemészteni sem anyagilag (idióta Bohóc adómentes! ! ! segélyeken gondolkozik) sem lelkileg ezt a drámát , lehet egy életre traumatikusan félni fognak a vonatra szállástól

-a szemtanuknak , akiket szintén trauma ért a látványoktól

-az ország azon polgárainak , akik látták a korábbi tudósításokat arról, hogy a MÁV nem kap majd fejlesztési pénzt eleget a megfelelő célokra.

Lemondott a közlekedési miniszter (brühühűűűűűűű). Miért is ? Igaz , neki kellett volna Gyurcsinak szólnia , hogy - Bohóckám, talán kellene tenni valamit. Pl. :

-végigrazziázni minden a 100 km-s körzetben lévű fém-hulladék átvevőt

-minden cigány portát u. ebben a körzetben

-államosítani a fémátvételt és on-line adatközlést létrehozni az átvevők és a ORFK - között (menne , lásd TB -kártyák és háriorvos/patika)

-min. 8 évvel büntetni a színesfémlopást (mert így is lehet gyilkolni)

és még lenne pár javaslatom.

Kivitelezés? Van csellengő kb. 3 ezer rohamrendőrünk , vidékiek is , külföldi bérmunkások is , In-Kal-osok is. Ki velük a sínek mellé 24 órában , gázzal és gumilöveedékkel a köv. 5 éves tervben. Ja, és teljesítménybérezést nekik, fejpénzt. (Na, ja, bevethető 'honvédelmi' erőnk nincs is. Tényleg - korábban tudtuk milyen laktanyában milyen egységek vannak , most?). A tüntetéseken ugyanis még senki nem halt meg , de itt és most kapásból 4 ember. És még nincs vége.

Na mert ez nem valósult meg - ezért kellene MOST lemondani a Belügyminiszternek. Azt hiszem valami Draskovicsnak is.

Feri hüppög. És mi lesz ha lemondatják (ha valaha is , az ilyen inkább hamarabb meghal). Feri- hallottad hogy egy orosz iskola beomlott és 5 diák meghalt? Az iskola igazgató ezekután öngyilkos lett? 2008-ban? Neki nem takonyból volt a gerince.

Gyurcsi - miattad az elmúlt években (csak 1 példa - tűzijáték, lenne érdekes összeszámolni) hány ember halt meg? Felelőtlenségből?

Álom-álom: milyen lenne , ha reggel arra ébrednénk , hogy szeretett min. elnökünk eltűnt az éjszaka leple alatt? Fú ! Lenne akkor nótaszó , tüntetés-békés örömünnep. És Fletóka- hidd el a Tieid magyaráznák el leggyorsabban hogy mennyire utáltak Téged. De, ez csak álom.

Ferike! Ne aggódj , nem maradsz magadra. Megtalálunk ezen a sárgolyón. És visszahozzuk - na nem Téged , ne félj - a zsetont. És azt Te örömmel és dalolva fogod utalni haza.

Szebb jövőt - egy 'Én már biztos a Vikire sem szavazok' Kuruc

http://kuruc.info/r/1/29047/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.