Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Szólnak a holtak az égnek
  2008-11-30 18:46:35, vasárnap
 
 


Horváth Gyula német díjas miskolci cigányköltő: Szólnak a holtak az égnek


A Kelet Művészeti egyesületnél párszor jártam, amikor még élt Hajdu Gábor, az egyesület elnöke. Ő nevezte szociágráfiai-féle kötetében a szociális hálózatot búvópataknak a kilencvenes években. Nem tudhattam, hogy a keletesek múzsának fogtak be engem, magukat bibliai lírai karámnak nevezve.
Horváth Gyulát akkor láttam először, de azt a rafinált szemet soha nem felejtem el. Másik versében arról ír, hogy kidisszidál innen, mert itt nem engedik azt, hogy dohányozzék Másodszor ilyen rafkós szemet 1995-ben láttam a borsodi Idegosztályra berendezett korláti cigányságnál, akik Isten gyermekeinek vallották magukat, kézfejük megjelölve volt elmondásuk szerint. Kék csillagnak nevezték el együttesüket egykori Kék csillag utánzatában, holott az is egykori Kék csillag történetéből vette a nevét. Ebben a versben arról ír Horváth, hogy megváltó kell nekik,mégpedig szorgalmas világmegváltó, mint holtaknak az élők között,akik emberré válnak majd ha elérték az ég alját egyszer.

A vadkelet népei maffia szövetségeseikkel, a börtönnel sikeresen kidiisszidáltak innen, emberjogi bizottságokat hoztak létre maguknak különféle neveken. Szinte minden emberjogi bizottság ember gyilkosságban cinkos ezekkel és a zsidókkal, maguk is azok, bibliai csapások, akik a börtönökben spiritizmust tanultak. Ilyen csapások éltek itt kolóniákban, kutya gyilkosok a Bolhahegyen, késelők, hegyközi romák, akik Házi bácsit meggyalázták, leitatták halálig, majd kifosztották, Árpád utcai házát is elvették.
A dögök azzal dicsekedtek már 1995-ben, hogy mindennap húst esznek, szalámi rudakat vásárolnak.

A hatvanas években édesapámat megbízták, hogy a Vekkerdi cigánycsaládnak ossza be a pénzét minden napra, legyen a gyámjuk. A szülővárosomban a legnagyobbak között építettek házat maguknak az egykori írni-olvasni sem tudók nem tudni, miből, olyanok, mint a Kukó cigányok, akik azt híresztelték rólunk 1975-ben, hogy mi vagyunk kukó cigányok, melyet akkor nem értettem, csak amikor Romániában kastélyt építettek maguknak.
Akik megsirattak,
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
de csak rázzák a fejüket,
s hálából annyi együttérzést
tépnek a lelkükből,
hogy csak félig takarja el
ágyam sebét,
szerény szótlanságod
mélyen hangos lett...
felkiabálja bennem a halált,
s elfelejtve egy nép
csókjának keserű szájízét:
legelső hajszáladba kapaszkodok,
s azt se bánom,
ha fogaid közt csüngetve
viszel magaddal a földtengeren át,
s mikor már
elértük az ég partját:
élők leszünk,
s ekkor érzed majd,
hogy méhedben megmozdul
egy boldog lehetőség,
s akkor hasonlítani fogunk
az emberre,
mert megváltó kell ide,
szorgalmas világmegváltó,
hogy lyukas tüdőnket megfoltozza,
hogy a vért okádó folyók torkát
orvosolja,
hogy a három hónapos ember koponyájáról
az orvosok bakancslépéseit
örökre
és
szigorúan
letiltsa.

Akik megsirattak:
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
s hajad selymét keresem
minden futó, loholó szerelemben,
de csak rongyos, ájult, fakó anyagok
tévednek a kezemhez,a számhoz,
én bennük hallom én
egy ország sírását, zokogását,
bennük látom én,
az öreg édesanyák
nyomorúságos kopott bugyogóját,
lyukas csizmáját, sánta botját,
bennük látom én,
a seggén ugrándozva haladó vidék
leamputált lábát,
kivágott nyelvét,
s mennék, mennék én
amerre a két szemem lát,
de akinek ráccsá keményedett
lépte előtt a föld,
szabadulást vár,
szerelmet vár,
s érzi ő,
hogy torkában fuldoklik egy nép,
meztelenre vetkőzi húsát a csont,
tárcatenyerébe könnypénzeket tesz a szem,
s tudja ő,
nagyon tudja,
hogy arcátlan időben
arcátlan a szerelem.

Akik megsirattak,
mind te voltál,
elveszített melleid után érdeklődök
minden kedves nőnél,
s fájnak a számban a csókok,
mint a beteg fogak,
s látom én halálos ágyán
kínlódva e vidéket,
szájából romlott csecsemők zuhognak,
két karját lefogja az ég!
de hiába...
rúg, hánykolódik az utolsó remény!
ágyánál halottak ülnek,
szép szavakkal beszélnek...
és szólnak a holtak az égnek:
fogja le felpattant szemét
az utolsó reménynek.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Antikrisztus
  2008-11-30 18:01:14, vasárnap
 
 
Szemem előtt a szent család:
Káprázatos, szép példakép
Szűz Mária, hű feleség,
Ki Krisztusnak fénylő tanán
Nevelte égi magzatát,
A Messiást, az Elohim
Élő hírnökét.
Jézusom! Kufárok mondták:
Halál!
Júdások mindig voltak,
Vérárulók, rosszakarók,
Isten-törvényt megtagadók.
Ártatlanokat vádolnak,
Megváltó-követőt gúnyos
Szavakkal illetnek,
Fekete lelkűek, torzak

De látom isten intő jelét,
Figyelmeztet, közel a vég.
Az angyal-raj szállhat-e még
A világmindenség szemkék egén?
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Megszállottságot mutató Liptai
  2008-11-30 17:18:00, vasárnap
 
 
A magyar ember-megszállást bemutató Liptai Klaudia füves barzil maffiát ábrázolt egyik műsorában, ahol emberi megszállottságot utánzott pár évvel ezelőtt, melyben az elmeosztályával együtt a római egyház is részt vett, közös ördögűzést rendeztek. Braziliát emelték éppen az okkultista miskolci berendezés alapján haladva végig az általuk meghaltak sírkövein, még az újhelyi temetőt is átrendezték, felbolygatták.Valóságos történet, éppen a mókusrendi kerékbetörésnél tartottak a kormányukkal és az egészségüggyel. A megszállottság dögökkel történik, mint minden zsidó és démoni ördögűzésnél a zsidók vérszövetségi bibliája szerint.

Liptai híven maffia által adományozott pénzéhez bemutatta műsorát, még a Johannás központú matyókat is Mezőkövesden kék szemű társával. Azt is, hogy a barzil maffia nem kíméli, mint ahogyan a mókusnak nevezett szadistát bemutatták az embereket. Liptai nyugodtan ezek után férjhez ment, míg a Mónika show maffiái 1958.óta ember gyilkosságban emelkednek, gyereket szült, volt egészségügy, ahol megtehette bátorítatlanul, nem úgy, mint Zoltán Erika, akit felpuffasztottak a szülészeten az orvosok elmondása szerint. Vajon hogy tehették ezt meg egy kiválasztottal?

Liptai a nyíregyházi központban egykor bemutatott Mária főhadnagyot is utánozta. Nem véletlen lehet a balkánnal való kapcsolata, hiszen Nyíregyházát is ezek lendítették fel a hírek szerint. Mit jelent a bajszos Mária főhadnagy a végtelen apokalipszist embereken végrehajtó kormányuknál, a csajokkal idejött elme honfoglalóknál, kövesdi Johannás kezdetükkel a Vörös Oroszlánosoknak, farkasfogúaknak, csak maguk tudhatják.

Kommunista híveihez méltóan Liptai Afrikában nyaralt, az utazását welness szállodában piheni ki.
Még az sem mentsége, hogy a lánya lehetne annak az embernek, akit ilyen módon mutatott be a médiájával együtt, hiszen 1977-ben született.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
A miskolci Nyakó István
  2008-11-30 15:17:29, vasárnap
 
 
Levélben kapott üzenet:

Nyakó István az MSZP szóvivője, fiatal korában maga is adóellenőr volt (1988-1992). Nem lehet semmi kétségünk, hogy ezt a munkakörét, az alkotmányos, egyenlő és arányos közteherviselés érvényre jutásának érdekében kellő következetességgel és szigorral látta el. Bizonyára nála nem lehetett mindenféle trükkökkel kibújni az adózás alól.
Az előző parlamenti ciklusban az országos listáról került be, így képviselői feladatainak ellátása végett nem kellett gyakrabban hazautaznia a távoli Miskolcra. Két állandó bizottságnak is tagja volt, az emberi joginak és a rendészetinek. Így aztán bízvást megállapíthatjuk, hogy szakértője az állig felfegyverkezett rendőrök emberi jogainak, ha őket netalántán kavicsokkal dobálnák meg.
Képviselői alapdíja és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján - az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik.
Egyébként politikusainknak évenként átlagban kb. két és fél hónap nyári, másfél hónap téli és két hét tavaszi szünetük van.
De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra - is képviselő volt. Nagy Nóra a BAZ megyei területi listáról jutott be. A ciklus alatt 2002.11.26-tól egymás után három bizottságnak is tagja volt. Valamint az országgyűlés jegyzője volt.
Szomorú sora van a képviselőknek, hiszen a közéletért magánéletük is válságba sodródhat. Lám-lám, itt van rögtön a Nyakó házaspár esete is. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És amikor a magánéletükből ismét külön-külön visszatértek a közéletbe, nem tudták fiatal házaspárhoz méltón, esténként együtt lehajtani a fejüket.
Ugyanis a képviselők tiszteletdíjáról szóló fránya törvény miatt, Nagy Nórának is fel kellett vennie 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést. Végtére a törvény az törvény és nem ők hozták. És ha már fel kellett venni - mit is tehetett volna mást -, akkor tisztes és becsületes, a köz érdekében munkálkodó képviselőnőhöz méltóan, bizonyára ő is bérelt egy külön lakást Budapesten, ahol férjecskéje nélkül, egyedül hajtotta fejét álomra. És álma szép volt, mert egy igazságosabb Magyarországról álmodott.
Lám-lám, mégis csak megvalósulni látszik a politikusoknak a jóléti rendszerváltás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog karácsonyi készülődést!
  2008-11-29 16:50:48, szombat
 
  LinkA karácsony az egyetlen nap az évben, amikor együtt van a család, bármilyen messze is lakjanak egymástól. Egész évben készülünk arra, hogy meglepjük szeretteinket ajándékkal, lesve titkos kívánságaikat..
A karácsonyi készülődést is megrrontja a pénzhiány, vagy pénzbőség. Egyik nem tudja kifejezni családtagjainak, mennyire hálás nekik mindenért, amiért vannak, a szeretetért, törődésért, amit tőlük kap, a másik végletekbe esve már nem is tudja, mit vegyen, amivel másoknak bemutathatja pénzen vett emberi nagyságát, mint újgazdag mesterségesen emelt. Mindkét végleg sivárrá, szürkévé teszi az ünnepnapokat.

Régen a saját kézzel készített ajándék volt az igazi, egy-két könyvvel megtolva. Nem lehetett ünnep könyvek nélkül. Felnézek azokra az emberekre, akik tudnak kötni, horgolni, varrni, van kézügyességük, gyakorlati tehetségük, mert nem kell sokat gondolkozniuk azon, milyen szép ajándékot készítsenek. Gyakorlati érzék híján marad a pénz, melyet annyira gyűlölünk,mégis pénzben mérhető lett a világ, a szeretetünk kifejezése is.

Még van idő arra, hogy saját kreatív ötletet használjunk fel karácsonyig, talán arra is, hogy szűkre szabott pénztárcánkból megvegyük szerény ajándékainkat, melyekkel biztosan örömöt okozunk.

A szeretet nem pénzben mérhető, ezért tiltakozhatnak sokan az ellen, hogy létfenntartásunkat megnehezítve napról napra, hónapról hónapra való tengődésünk is alig van biztosítva, bár ledolgoztunk tisztességben egy életet. Az egyik kedvenc mondatom régebben az volt: Minden áldott nap legyen karácsony! A szeretet nem egy évben egyszer mérhető, letudható érzelem, napjaink küzdelmeihez, stresszeihez oldó hatalom egy szerető család. S mennyivel kiegyensúlyozottabbak azok a gyermekek és felnőttek, akik szeretetben élnek!


Boldog karácsoniyi készülődést kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Renat Harisz: Baljós jelek
  2008-11-28 21:07:42, péntek
 
 Megjelent Cseh Károly fordításai között


Villámlás és dörgés közepett
indul a havazás. Baljós jelek.
Valami
sérelem
érte a természetet.

Őrülten
tomboló versek előtt
dermed meg így a tiszta tudat:

felébresztettük a démonokat?

Fénytől, zengéstől retten a lélek,
szakad, zuhog a fehér ítélet.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Naasszénus Himnusz
  2008-11-28 21:04:02, péntek
 
 


Görög Költők Antológiája
Weöres Sándor fordítása


A világ nemző törvénye a kezdeti Ész volt,
második az Elsőszülött káosza
és harmadikul a Lélek kapta törvényül
emiatt mozgékony formát öltve küzd
a halállal, a munkát kézbe ragadva,
hol felséges hatalommal nézi a fényt,
hol bajba zuhanva panaszkodik,
hol ítél, hol ítéltetik,
hol meghal, hol megszületik.
A bajok miatt kiúttalan
labirintba jutott bolyogva;
de Jézus szólala: Nézd, Atyám,
a gonoszság eme harca a földre
a te lehelletedtől árd el,
menekülne a durva káosz,
sose tudva, hogyan, hova, honnan;
ezért küldj engem, Atyám,
pecséteiddel a mélybe leszállok,
örökléleteket végig bejárok,
minden misztériumot kitárok,
az istenek alakjait leleplezem,
s a szent út titkaiból
ajándékul tudást formálok.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Jézus tánca
  2008-11-28 20:57:10, péntek
 
 

Görög Költők Antológiája, egy zsidó szekta ünnepsége.
Wröres Sándor fordítása:


Dicsőség veled, Atya!
Dicsőség neked, Szó! Dicsőség neked, Kegyelem!
Üdv neked, Szellem! Üdv neked, Szent! Üdv az üdvösségnek!
Dicsérünk téged, Atya! Hála, neked, Fény, kiben nem lakik sötét!
Mért adunk hálát: eldalolom.

Szabadulni vágyom és szabadítani vágyom.
Üdvözölni vágyom és üdvözíteni vágyom.
Oldódni vágyom és oldani vágyom.
Nemzeni vágyom és megfoganni vágyom.
Sebesülni vágyom és sebesíteni vágyom.
Dalolni vágyom és dallá válni vágyom.
Mind táncoljatok!
Enni vágyom és etetni vágyom.
Hallani vágyom é szólni vágyom.
Tisztulni vágyom és tisztítani vágyom.
Értésre vágyom, mert értelem vagyok.
A Kegyelem vezeti a táncot.
Fuvolázni vágyom, mind táncoljatok!
Jajdulni vágyom, mind jajongjatok.
A Nyolc dicséretet énekel velünk.
A Tizenkettő körtáncot jár fenn.
A Minden táncot jár fenn.
Aki nem táncol, nem ismeri meg az előtte állót.
Menekülni vágyom és maradni vágyom.
Ékeskedni vágyom és ékesíteni vágyom.
Egyesülni vágyom és egyesíteni vágyom.
Nincs hajlékom és hajlékaim vannak.
Nincs szállásom és szállásaim vannak.
Nincs templomom és templomaim vannak.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Thürmer Gyula és a kommunisták
  2008-11-27 20:08:28, csütörtök
 
  Link

A fekete városnak van ideje, már szétmentek a világ minden részébe,még Laodeciába is küldtek népeket, akik nem ott születtek meg szegények, ahol kellett volna, segítség nélkül - ezt tanulták - nem tudtak kiemelkedni alárendelt Rákóczi téri helyzetükből. A szlovák Rákóczi tér és new yorki, chigagói, mexikói, román, olasz, barzil, sivatagi, orosz, török, japán, kínai, tatár, vogul, örmény, cseremisz, jeruzsálemi, líbiai, izraeili és angol áthelyezés is itt történt meg ablak nyitással a láthatatlan világnak.

Kun József Hozzátok szólok magyarok 1990-ben kiadott könyvét Jasszer Arafat idején ismételte a kormány, melynek két Törökvész utcai nagykövetsége is volt már 2001-ben pléhkrisztusos feszülettel bíró Rákóczi terével. E könyvben a németeket, mint a Müllereket, magyarokat név szerint szólítja meg Kun József, akinek a felesége két évvel idősebb volt nála. A könyv név szerint említi a Bertalan éjszakai okkultista vérfürdős utcán lakó Lóczit és a Lehoczky nevet.

Mentem a temetőbe két esztendővel ezelőtt, drága nagyapa sírján a születési dátum át lett javítva úgy, hogy nagyapa, aki az ezernyolcszázas évek végén született 1904-ben született, vagyis két évvel fiatalabb volt jóságos nagymamámnál.
Kun kiadott könyvében a móriczi új-barbárokat szólítja meg, akik a Parlamentben viitatkoztak, egyiküket Berecznek nevezte. A könyv fedőlapján az 1991. óta használt magyarnak mondott címer mellett rajzolt csecsemő-ábra, egy holt tengeri tekercs látható egy rajzolt fekete kalapos, szakállas zsidóval, ahogyan kezdődött is egykori bevonulásuk, s honfoglalásuk a régi focizónak átalakított zsidó temetőbe történelem létrehozása végett, kápolnát építettek maguknak. Jöttek fekete Mercedessel már a hatvanas évek elején, míg fehér Mercedest azok kaptak,akik kivándoroltak időben Amerikában, s a repülőtéren ilyet bérelhettek maguknak. Nem véletlen, hogy a cigányság is ezt a közlekedési eszközt választotta magának ismétlésül.

Könyvében megemlíti az Afrikába költözött kommunista párt tagjait, köztük Szűrös Mátyást, akinek saját birtokai és repülői vannak kiszolgáló személyzettel, illetve voltak a nyolcanas években már, vagyis nemcsak megszedték magukat, Afrikában is érintettek.

Thürmer Gyula egy cipész műhelybe várta szavazóit pár évvel ezelőtt. Csúfot űzött mindenből, ami egykor emberinek volt mondható.

1991-ben kerestem egyszer a gyerekeimet, s megtaláltam őket a kommunista párt telephelyén, ahol játékgépekkel csábították magukhoz az utcagyerekekkel együtt az én gyerekeimet. A magam finom módján beolvastam a nagy darab vörös vezetőjüknek, akinek gátlástalan ülése is vallott arról, mindenre képesek ezek a személyek.

Nagyon hálásak neki a régi romániai puszta népei, a Talmudosok főleg, mivel kitermelte az analfabétának hagyott egykori református parasztokat, különféle zsidó nép maradványaival együtt, a gyári munkások leszármazottjaival, elsivárosította a városi népeket, kiéheztette őket, mint polgárokat, nem engedte, hogy tanuljanak, mert éppen hellenista időszakot játszhattak, elemi és polgári iskola volt csak kötelező, egyetemre, főiskolára csak az alulról általuk termeltek mehettek. Később ismételte a kommunista párt az újabb falvak kitermelésével a káder politikáját, káder utánpótlásokat taníttattak a jövőnek, meggátolva ismét a városiak fejlődését.

Nem dolgozunk parasztként Sztálinnak! - volt a jelszava az új-parasztságnak, akik megtagadták a földtúrást, változtatni akartak karmikus sorsukon. Az Irígy hónaljmirigy elfeledte elmesélni, hogy az embergyikosoknak hagymaszagú izzadtságszaguk van, s ilyen a parasztok legtöbbje, sőt városi ovónők között is fellelhetőek, egészségügyi asszisztensnők között ilyen személyek, melyet magam is éreztem. A szag a vérből sugárzik ki, ezt érzékeltem egyszer, amikor Polibét vettem be, s a bőrömön keresztül lehetett érezni a vér megváltozott illatát. Ilyen hagymaszaga volt a volt férjemnek is.

Most a fekete városnak még itt vannak a román Talmudos Zorobabel néven megírott csapásai, ezeket fogja hazaszállíttatni. Szövetségese a megtalált könyvek szerint Benin központtal a fogkiszedő barbár indián törzs is, melynek nyakában a könyvek szerint fogsornyaklánc látható. A foglyuggatók apró kicsiny lyukakat szúrnak a fogakba, mely mentén befecskendezik a gócpontokként kimutatható hullaszagú csapásokat. Még ezen lyuggató csapások eredetét nem ismerem, megjelenésükkor még a fák leveleit is apró lyukakra szaggatták 1995-ben a Bolhahegyen.

Olvassák el a pusztai magyar nép összes könyvét, beleértve az ezoterikus és spiritiszta könyveket, mert ezek mind Magyarországot jelentik szövetségeseivel! Ezért nevezték el őket Európa dzsungelének. Különösen fontos az 1981-es Rock-Lexikon kelet és nyugat könyveivel.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Lakatos Zs.: Ha hiszed, ha nem
  2008-11-27 12:32:37, csütörtök
 
 


Ha hiszed, ha nem, valakinek Te is kellesz.

Talán már ismered, de lehet, hogy még nem.

Ha felveszed a lapot, s játszani kezdesz,

Talán ismét Te leszel - ki biztosan nyer.

Emlékfoszlány kacsint a régi időkből,

Mosolyogsz, próbálsz nevetni, de az, hamis,

Tétova mozdulat, szaggatottságot sző,

Majd minden marad - úgy - ahogy már tavaly is.

Pedig kell valaki, ki ölel, ha fázol,

Valaki, ki mellett könnyű a nevetés,

Aki nyugtat, amikor az élet gázol,

S ki megmutatja mi az igaz szeretés.

Kell, aki súgja szerelmesen nevedet,

Ki neked többet ér majd mindenki másnál,

Valaki, aki félt és aggódik érted,

Ki, ha későn mész haza, remegve vár rád.

Kell valaki, aki megfogja a kezed,

És segít menni, ha néha rögös az út,

Ki arra bátorít, hogy dobd messze, s feledd

El a szomorúságot, bánatot s a bút.

Ám magányod hálóját szorgosan szövöd,

Ahelyett, hogy most egy hatalmasat lépnél,

Vedd már észre, ez még mindig a te köröd,

Nyisd ki hát ajtód - és még egy kicsit - éljél! 
 
2 komment , kategória:  Versek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 142 db bejegyzés
Összes: 7179 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 3991
  • e Hónap: 4661
  • e Év: 150466
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.