Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Csak egymáshoz
  2008-11-10 12:35:15, hétfő
 
  Ha most, mikor oly érthetetlenül nehéz a szívem:
Valaki jönne és karonfogna szépen, szelíden -

Nem is karon, csak kézenfogna, mint árva gyermeket a másik
És sétálnánk napnyugtától a legelső csillagsugárig!

Valaki, akinek most nem volna gondja semmi másra,
Csak arra, hogy én szomjazom csendes-szavú vigasztalásra -

Aki jönne mellettem főlehajtva egy órácskát hallgatagon
S a hallgatása azt mondaná: panaszkodjék, én hallgatom.

Újat nem mondanék, tán inkább ezerszer elmondottakat,
De új volna így, ily zavartalan-ketten az esti ég alatt -

Egy óráig, amíg a csillag felragyog és reánksugároz:
Nem volna köze semmi máshoz, nem volna közöm semmi máshoz.

1937

/Reményik Sándor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a határon túlról
  2008-11-10 09:14:09, hétfő
 
  "Igen, láttam a koszorúzást, de nem jókor és nem jól csinálták, mert ezt provokációnak veszik most a tótok. Meg az a baj, hogy ezzel az ott élő magyarokat sodorják veszélybe, akik nem mehetnek el onnan, mint ők, akik haza mehetnek.
Nagyon okosan és felelősséggel kell cselekedni, nem ész nélkül. A tiltott önkényuralmi jelkép persze nem igaz, hiszen nincs.
Az, hogy valakik valamit valamihez erővel akarnak hasonlítani, az elméleti kérdés, de nem ténykérdés, tehát nem lehet ráfogni, hogy ez konkrétan az. Viszont az ottani magyarokat érhetik majd támadások, és őket nem védi meg senki.
Nem a határokat kell lezárni! Miért nem a kurcsányt zavarják el előbb, aztán néznének távolabbra.
A saját böszméjüket nem képesek legyőzni, akkor nem jöjjenenek nekem ide v. máshova a határon túl demonstrálni az erejüket, hiszen ők hazamennek. az ottmaradókat meg majd megverik meg mindenképp fenyegetik majd.
Előbb kormánycsere kell és azt nem a határon kell kivívni.
...
Ja igen, ott helyt kell állni keményen, és nem lehet hazamenni mert ott van otthon. Ott kell felelősen és bátran kiállni és ez még nemigen tetszik senkinek sem. Ne haragudj, de ezt én jobban látom, mert én két irányból is látok és tudok gondolkodni.
...
Nem a tótokkal kell most nekünk harcolni, hiszen egy ország ellen nincs lehetőségünk semmi. Ezt állami szinten kell kezelni.
Egy erős ország népét nem támadják, verik ahol érik, egy gyengéét igen.
Az iskolában is a gyengéket verik a kölkök, aki egyszer jól visszaüt, azt meggondolják, még egyszer megtámadják-e.
A tót kormány ellen kormányszintű fellépés kell. Nem pár ember átmegy és majd megmutatja a nagy semmit. Lecsukják, megbüntetik, az ottani magyarokat baszogatják és megverik érte és kész a nagy haszon. Ész is kell, mindig mondom, hogy bátorság és ész. Nem esztelen hőbörgés és mások bajba sodrása.
Ezt ott sokan nem értik, ehhez itt v. máshol határon túl kell élni. Meg felelősséggel gondolkodni."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadkán magyart öltek ismét
  2008-11-10 06:05:06, hétfő
 
 
Pénteken este meggyilkoltak egy magyar fiatalembert Szabadkán.

Este fél 11-kor, az utcán egy szerb 22 éves ifjú hátba szúrta a 25 éves magyar fiatalembert,
K. Zsoltot.
Én már nem bírom elviselni, hogy naponta halljuk, hogy minden irányban írtják a magyarokat, de az állandó helyszínek nem változnak. Ehhez van egy kormányzásra képtelen, tehetetlen banda, aki viszont nagyon szeret kormányon lenni, hiába nem tud kormányozni. Ha már ez az alkalmatlan, szégyen-kormány ül és élősködik a nyakunkon, amitől semmilyen disznósága után sem tudunk megszabadulni, akkor legalább a pártok tennék helyre a dolgokat. De ők sem: csak késve és erőtlenül reagálnak, vagy sokszor nem is mondanak véleményt.

Legalább mi, a magyar nemzet részei, álljunk ki a magyar nemzet azon részei mellett, akiket az igazságtalan történelmi alku más nemzetek zászlaja alá sorolt.
Azt mondta szombat este Bayer Zsolt, hogy meg kéne szólalniuk a felvidékieknek is, elég a szlovák kirekesztésből, elég a kormányszintre emelt nacionalizmusból. De ezek a II. rendűként kezelt állampolgárok már szégyellik, hogy magyarok. Felgyorsult az asszimilációjuk, amióta Szlovákia sikeres, és gazdaságilag is 10 % fölött produkált. Szégyellik a leszakadó, minden mutatójában lefelé menő anyaországot, ahol maga a miniszterelnök és pártja kampányolt 2004-ben a magyar állampolgárság megadása ellen. Másütt ez nem is volt kérdés, TERMÉSZETESEN MEGADTÁK, MINDENFÉLE VITA NÉLKÜL. De nálunk már akkor is túlzott súllyal jelen voltak az idegen érdekek, a legmagasabb döntési szinteken. Ők sugallták és várták el ezt a gyalázatos viselkedést, amire egy jött-ment senki remek vevő volt, meg az általa félrevezetett milliók, akik elhitték, hogy tőlük fogják elvenni azt, amennyivel a határon túliaknak jobb lesz.

Tehát lehet, hogy a felvidékiek a dunaszerdahelyi pogrom után sem fognak megszólalni. Hallottuk a bátor, történelmi családból származó Pázmány Péter nyilatkozatát, hogy mennyire meghurcolták, kiközösítették szerepvállalása miatt. Biztos, hogy nem vállalja tovább a polgármesteri megbízást (a 2. ciklusát tölti), de lehet, hogy ezt sem engedik kitölteni. Neki van vagyona, mivel Szlovákiában az eredeti tulajdonosnak adták vissza, (nem úgy, mint Mo-on!), nincs ő arra kényszerítve, hogy bármi áron ragaszkodjon ehhez a hivatalhoz.

Megint hol van a külügyminiszter, hol van az egész kormány felháborodása? Hol vannak az ellenzéki pártok, vagy ők hétvégén nem politikusok?

http://zgfumag.blog.xfree.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1092
  • e Hét: 2802
  • e Hónap: 11406
  • e Év: 47347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.