Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A szennycsatorna legalja : a T
  2008-11-10 21:36:47, hétfő
 
  Kommentár - A szennycsatorna legalja : a Tv2

Évente minden ősszel valami néphülyítő valóságshow megy az RTL-en és a Tv2-n egyaránt. Idén a Tv2 megmutatta a legalját. Horváth Ágnes exminiszter , Fiala János és néhány félbolond, milliós gázsiért megjátssza az adakozót : a műsorvezetők a kezükbe nyomnak 300 nyamvadt dollárt és el kell dönteniük a "játékosoknak", hogy melyik falunak és mire adják azt a kis pnézt. Értik? 1 milliós gázsiról nem mondanak le, de a Tv2 "nagyságos" 300 dolláros álszent adományát elosztogatják.

Ez már tényleg a legalja!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
George Pataki: Gyalázatos a ma
  2008-11-10 21:22:48, hétfő
 
 



2008-11-10 19:03
George Pataki: Gyalázatos a magyar kisebbségek elleni erőszak bátorítása

Gyalázatos dolognak tartja George Pataki, New York állam volt kormányzója, hogy a XXI. században a szélsőséges nacionalisták bátorítják a magyar kisebbség elleni erőszakot.



A volt amerikai politikus megengedhetetlennek nevezte, ami Malina Hedviggel történt, és szerinte a kormányoknak tiltakozniuk kellene az ellen is, hogy a magyar városneveket száműzték a szlovákiai magyar iskolások tankönyveiből. George Patakit a Demokratikus Átalakulásért Intézet hívta meg Budapestre, ahol a globalizáció politikai és gazdasági következményeiről tart előadást.

,,Gyalázatos dolog, hogy a XXI. században szélsőséges nacionalisták bátoríthatják a hátrányos megkülönböztetést és az erőszakos cselekményeket az etnikai kisebbségek, így a szlovákiai magyarok ellen. Ez elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan, nem csak Magyarország, de az olyan magyar származású emberek számára is, mint például magam is. Legyen szó akár a Szlovákiában élő magyarok elleni diszkriminációról, vagy a romániai Erdélyben vagy Szerbiában és más szomszédos országban élő magyarokról. Továbbra is felemelem szavam a kisebbségi magyarok emberi jogaiért, és remélem a magyar kormány is így tesz, és remélem az Európai Unió megérti, hogy ez a magatartás elfogadhatatlan" - nyilatkozta George Pataki.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb szabályozás a gyűlöletbe
  2008-11-10 21:06:00, hétfő
 
 


2008-11-10 20:04
Újabb szabályozás a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban

Újabb szabályozást fogadott el hétfőn az Országgyűlés a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban. A Polgári törvénykönyvet egy éve már módosították emiatt, de az államfő nem írta alá a törvényt, és az Alkotmánybíróság is aggályosnak találta.



A javaslat nem teszi lehetővé, hogy kártérítést követeljen az, akit személyhez fűződő jogaiban megsértenek. Ehelyett polgári jogi igényeit érvényesítheti az, aki úgy érzi, megsértették. A pert 30 napon belül lehet megindítani. Ha egy adott ügyben egyszerre több pert is indítanak, akkor a bíróságnak azokat egyesítenie kell. Akárcsak az elsőnek, a második javaslatnak sincs visszamenőleges hatálya, csak a hatályba lépése utáni ügyekre lesz érvényes.

Az előterjesztést 214 igen, 162 nem szavazattal fogadta el hétfőn az Országgyűlés. Egy képviselő tartózkodott.

(FH)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Totál kinyírta a középosztály
  2008-11-10 20:54:08, hétfő
 
  Totál kinyírta a középosztály maradékát is a Gyurcsány-kormány
2008. november 10. 17:51

HunHír.Hu
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, mint a jelenlegi, amely nagyobb és másféle támogatást igényelhet: hiszen ezúttal már a középosztály tagjai kerülhetnek az utcára - mondta a hétfői Népszabadságnak Köllő János, az MTA Közgazdasági Intézetének a munkatársa.

A munkanélkülivé váló középosztálybelieket ahhoz kell hozzásegíteni, hogy a recesszió ideje alatt is megőrizzék a munkaképességüket, anyagi hátterüket, egyszóval ne csússzanak le - fejtette ki a kutató, hozzátéve: arról viszont vita van, hogy erre megoldást jelenthet-e a segély.

A piacgazdaságokban az a gyakorlat, hogy ciklikus válságok idején kiterjesztik a biztosítási alapú járadékra való jogosultság idejét - említette meg. Mint elmondta: nézete szerint a válság miatt munkanélkülivé válókat felesleges átképezni vagy más aktív programba bevonni, ésszerűbb lenne inkább a munkanélküli járadék szintjének, a jogosultság idejének a megemelése - közölte a Népszabadság.

HunHír.Hu kommentár:

Ez olyan mint az őszödi beszéd. A középosztály már régen lecsúszott, a Néphazugság a maradék totális buktáját próbálja magyaráztatni. De azért még mindig vannak ebben a körben is szocikkal, libsikkel barátkozók.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=14266
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik az MDF-ben maradtak, azok
  2008-11-10 20:52:23, hétfő
 
  Karsai Péter: "Akik az MDF-ben maradtak, azok kőművesek." Netán szabadok?
2008-11-10 17:01 barikád.hu


Almássy: Utánam az özönvíz

Alaposan megtépázták az elmúlt hónap viharai Antall József egykor jobb napokat látott pártját. A Századvég-Forsense felmérése szerint egy százalékra csökkent a Magyar Demokrata Fórum támogatóinak tábora. A párt néhány prominense szerint bénultság jellemzi a pártot. Karsai Péter frakcióvezető-helyettes ennek feloldására azt javasolta, hogy - már csak a további botrányok elkerülése érdekében is - világítsák át az MDF-et.

Hosszú évek óta mindig akad a Magyar Demokrata Fórumban olyan, aki a pártdemokráciát összetéveszti a parlamenti demokráciával, és ez sok baj eredője. Így kommentálta az átvilágításról szóló ötletét lapunknak Karsai Péter. Mint mondta, azért írt levelet az országos választmány tagjainak, hogy a vizsgálattal derítsék ki, ,,hol sértik meg naponta az alapszabályukat". Azt javasolta, készüljön jelentés az Ifjúsági Demokrata Fórum állapotáról, együttműködési hajlandóságáról is. Nézzék át egyúttal az Antall József Alapítvány és az MDF adminisztrációs működését. A képviselő úgy fogalmaz: ,,most ismét leomlott egy szakasz. Csurka István, Szabó Iván, Für Lajos, Lezsák Sándor, Gémesi György és most Almássy Kornél bástyakövei gurulnak nagy robajjal szanaszét, és maradék falunk is omladozik... Mi pedig, még maradék kőművesek ismét gyürkőzhetünk a munkának."

Karsai úgy látja, ha az MDF most nem végzi el ezt a munkát, a rendszerváltó párt végleg eltűnhet. A frakcióvezető-helyettes számára intő jel volt az is, hogy a választmány tagjainak belső használatra írt levél valakitől olyan honlapra került fel, amelyik úgymond az MDF igazi arcát hivatott megmutatni és bevallottan nem a párt hivatalos fóruma. Szerinte ez is azt jelzi, hogy szükség van a párt átvilágítására, hiszen néhányan nem veszik komolyan a pártalapszabályt. Pedig a világon nem létezik olyan politikai szervezet, amelyben nincs bizonyos fajta fegyelem.

Ez a párt nem bír ki még egy falomlást, obstrukciót - vélte a honatya, aki egyben a választmánynak is tagja. Meggyőződése, csak azok maradhatnak a pártban, akik elfogadják az alapszabályt. Ezt létkérdésnek nevezte. Karsai azt állította, nem tisztogatásra, hanem a játékszabályok tisztázására biztat, amíg nem késő. Az azóta a pártból is kizárt volt elnökhelyettes, Almássy Kornél korai elnökjelölti kampánya ugyanis arra figyelmeztette, hogy ma az MDF-ben szinte mindent meg lehet csinálni. A még mindig hullámokat verő ügyről - saját magát is vádolva - Karsai azt mondta, nem jutottak volna idáig a dolgok, ha az immár független képviselő ellen időben etikai vizsgálatot kezdeményeznek. Annak idején ezt akármelyi­kük megtehette volna.

Almássy ugyanis - amikor Dávid Ibolya helyére akart kerülni - olyan együttműködési szerződést támadott, amelyet márciusban az elnökség, a választmány és a frakció is jóváhagyott. Egyetlen ember szavazott az ellen, hogy a Tisztelet Társaságával (TT) ismét szerződést kössön a fórum, az pedig nem Almássy volt. De ha ő mond nemet, akkor sem teheti meg, hogy a többségi döntés ellen kezdjen hónapokkal később kampányolni. Ez ugyanis alapszabály-ellenes, amiért felelősségre vonás jár mindenkinek. Karsai szerint amúgy a TT-vel kötött szerződés nem volt rossz, politikailag vállalhatatlan, az elnöki babérokra vágyó fiatal politikus azonban ezt hangoztatta. A frakcióvezető-helyettes a napokban az MTV Nap-kelte című műsorában azt mondta, Almássy úgy csinált, mint az a sakkozó, aki ,,a 18. lépésben azt gondolta, hogy az a huszár mégsem L-alakban lép". A ópárt egyik prominense ezzel kapcsolatban megjegyezte, normális pártban nem beszélnek az átvilágításról, hanem azt időről időre megcsinálják.

Úgy tűnik hogy az immár a függetlenek közt helyet foglaló Almássynak még tervei vannak az MDF-fel, amit azonban a pártban sokan nem vesznek jó néven. A kizárt politikus, aki amúgy az MDF ifjúsági szervezetének, az Ifjúsági Demokrata Fórumnak (IDF) az alelnöke, a Népszavának kijelentette, hogy a parlamentben ezentúl ezt a szervezetet kívánja képviselni. Karsai Péter szerint az IDF-nek el kell dönteni, hogy a fórum politikáját támogatja vagy más irányt választ. Ha az utóbbi mellett döntenek, 2010-ben nem kell velük választási szövetséget kötni. A frakcióvezető-helyettes elmondta, leült Lasztovicza Gáborral, az IDF elnökével, aki egyben a fórum kecskeméti szervezetének elnöke, és megkérdezte tőle, mit akar. Lasztovicza állítólag az MDF mellett akar kitartani, de ahogy Karsai fogalmazott: a vonalat még meg kell húzni.

Makay Zsolt, az országos választmány újsütetű elnöke a napokban megjegyezte, ha az IDF a jövőben más politikai irányt vesz, mint az anyapárt, akkor elválnak útjaik. Bár számítanának az ottani tagságra, de Makay szerint az IDF alelnökének - vagyis Almássy Kornélnak - az utóbbi időben ,,zavarosak" voltak a megnyilvánulásai, így ha mellette döntenek az IDF-esek, előfordulhat, hogy elengedik őket. A szervezetben decemberben lesz tisztújítás. Akad, aki állítja, Lasztoviczáék nem tartanak mindenáron ki Dávid Ibolya kihívója mellett, az azonban biztos, hogy az MDF-ből nemrég kizárt fiatal politikus egyeztetett az IDF vezetőjével, mielőtt bejelentette: a jövőben őket képviseli az Országgyűlésben. Almássy az ATV-ben kijelentette, morális válság van az MDF-ben. Ha nem változik a párt politikája, Dávid Ibolyáék komoly veszélybe kerülnek az európai parlamenti választásokon. A képviselő úgy vélte, a tagszervezetek legalább 50 százaléka elégedetlen a fórum vezetésével, és ha a változás elmarad, ezek a szervezetek vagy rendkívüli tisztújítást kezdeményeznek, vagy elgondolkodnak, hogy van-e értelme ilyen körülmények között az MDF-ben politizálni.

Almássy kijelentéseiről a pártban azt mondták: utóvédharcot folytat. Azt állították, hogy az MDF rendezte sorait, most a jövő évi költségvetéssel foglalkoznak, és természetesen készülnek az EP-választásra. Akadt azonban, aki megjegyezte, a fiatal politikusnak a pártszervezetekben most is nagyobb a támogatottsága, mint kellene. Ha sípjába fúj, előfordulhat, hogy nagyon sokan hajlandók lesznek a jelenlegi vezetés ellen menni, és a lázadás az MDF végét is jelentheti.

nepszava.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Birodalom válasz
  2008-11-10 20:49:11, hétfő
 
  Bogár László: Birodalom válaszúton

2008-11-10 17:36 barikád.hu


Ez az írás nem elsősorban az amerikai elnökválasztás eredményének elemzését kívánja adni. A célja inkább az, hogy az elnökválasztás ürügyén eltöprengjen Amerika múltbeli változásainak főbb trendjein és e trendeknek az egész világ jövőjét befolyásoló összefüggésein. Az elnökök személyét e bonyolult történetben elhanyagolható epizódnak gondolom. A jelöltek valójában egyre professzionálisabban kiképzett "gladiátorok" csupán, akiknek az a dolguk, hogy ők legyenek a "logók", a "márkanevek". Azoknak a planetáris dimenziójú hatalmi oligarchiáknak a törekvéseit képviselik, amelyek az ő személyükön keresztül gyakorolják globális kiválasztó-hatalmi funkciójukat.

Ennek megértéséhez persze legalább kis időre ki kell lépnünk az uralkodó elbeszélési mód értelmezési keretéből és fogalomkészletéből. Már csak azért is, mert ez a narratíva például képtelen annak az alapvető összefüggésnek az elbeszélésére, amely Amerika kettős szerkezetét vetíti elénk. Vagyis, hogy Amerika egyrészt egy nemzetállam, másrészt a globális hatalom-gazdaság gravitációs központja. Ez utóbbi, a "globalitás Amerikája", ha stratégiai érdekei úgy diktálják, ugyanolyan brutális gátlástalansággal fosztja ki saját geopolitikai kitartó szerkezetét (a "nemzetállam" Amerikát), mint a világ bármely más nemzetállam szintű lokalitását.

E kettősség nélkül elképzelhetetlen volna, hogy abban az "országban", amely több mint egy évszázada a világ leggazdagabb és leghatalmasabb entitása, most is jelen van egy 15-20 milliós roncstársadalom, amely nemcsak anyagi viszonyait, hanem fizikai testét (népesedési és egészségjavait) és lelki, erkölcsi, talapzatát tekintve is afrikai szinten él. Történelmi optikából szemlélve azonban ez logikus következménye Amerika "genezisének".

Amit "történelemnek" hiszünk, az először is történetírás, másrészt persze a mindenkori győztesek történetírása. Ez igaz Amerika történetére is. A közhiedelemmel szemben a nyugati ember megjelenése és berendezkedése a mai Amerika területén minden volt, csak diadalmas és méltóságteljes nem. Brutális kegyetlenséggel pusztított el mindent és mindenkit, ami és aki "útban volt", és mindezt történetfilozófiai glóriával vette és veszi körül ma is. És miután az öko-szociokulturális pusztítás nyomán a parazita maga tette üzemeltethetetlenné az új "gazdaállatot", egy másik kontinens pusztulása is - mint egyfajta collateral dammage, járulákos kár - a ő számlájára írható.

Az indiánok kipusztítása után Afrika "rosszkor volt rossz helyen", így Amerika létrontó lerablásához főként ő szolgáltatta az "üzemanyagot" a rabszolgák tízmillióival. És még mielőtt elérzékenyülten Lincoln elnök és a rabszolga-felszabadítás hamis mítoszára hivatkoznánk, nem árt, ha tudjuk: ennek a világon semmi köze nem volt a humánumhoz, sőt! Erről beszél az a tény, hogy a felszabadított rabszolgákból lett bérmunkások reálbére csak a "felszabadítás" után ötven évvel, az első világháború okozta extraprofitok nyomán érte el újra annak a nyomorúságos "természetbeni" ellátmánynak a szintjét, amelyet rabszolgaként uraiktól kaptak.

E tragikus folyamatok léttörténeti mélyszerkezetében ugyanaz a pusztító világerő dolgozott és dolgozik ma is, amely valaha a jakobinus, később a bolsevik és most a neoliberális globálnyik "személyében" egyfajta történelmi szuperstruktúraként a globális Amerika bázisát képezi. Amerika ugyan látszólag történelmi inverze volt a bolsevizmus létmódjának, ám a bolsevizmus éppen ezt vitte véghez (amit a globális Amerika, bár mindennél jobban akart, de a 20. században már aligha mert volna nyíltan megtenni), azaz Közép- és Kelet-Európa tradicionális-szakrális paraszti társadalmainak kegyetlen szétroncsolását és a fogyasztóerő-állatok engedelmes nyájainak legyártását. A 20. századi Amerika "demokrácia és piacgazdaság" gyanánt reklámozza ezt az önpusztító létmódot, amely nyilvánvalóan a legvégső határaihoz érkezett.

2001. szeptember 11. jelezte, hogy a világban iszonyú erejű - és egyelőre magához a globális Amerikához hasonlóan destruktív - "immunreakciók" vannak keletkezőben. A globális Amerika mozgástere rohamosan csökken. Az alávetett világ egyre határozottabban fordul szembe az általa üzemeltetett létmóddal, rohamosan kifogyóban vannak azok a fosszilis energiaforrások, amelyekre, a velük folytatott rablógazdálkodásra épül egész impériuma. És végül lázad az éppen a most kibontakozó válság nyomán egyre gátlástalanabbul a kifosztandó áldozat szerepére redukált "nemzetállam Amerika" is, amely kialakulása óta geopolitikai talapzatként szolgál. A birodalom tehát válaszúthoz érkezett. Vagy továbbra is eltökélten nyomul előre ebben az "evolúciós zsákutcában", és ütközik így a végén a lét legvégső sziklafalába, teljes sebességgel, vagy kialakulnak azok az elitcsoportjai, amelyek legalább megpróbálják fékezni ezt a végzetes ámokfutást. Ha volt tétje ennek az elnökválasztásnak, az főként éppen ez. Legalább egy évnek el kell azonban telnie ahhoz, hogy kitűnjön: az új elnök mögötti, meghatározó új globális kiválasztó hatalom a "lázadó világok" koalíciójával való "szóba állást", esetleg új alkukötést ("Global New Deal"), vagy az ezzel éppen ellentétes utat választja-e. Addig pedig "wait and see".

Bogár László
közgazdász

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az év gyilkosa
  2008-11-10 20:47:52, hétfő
 
 
Izraelben a Moszad vezetője lett "Az év gyilkosa"

A megtisztelő címet Meir Dagan, a Moszad első embere kapta az arab újságíróktól.
Jack Corn, h, 2008/11/10 - 20:18

Meir Dagan: Az év gyilkosa

Amerikai mintára, Izraelben is minden évben megszavaztatják a közéleti embereket és az újságírókat, hogy szerintük ki az év embere.
Ezután az arabok is nyilvánosságra hozzák a jelöltjüket, ami az idén rendhagyó módon egy és ugyanaz személyre, Meir Daganra, a Moszad főnökére esett - a különbség csak annyi, hogy a zsidók ősi ellenségei ezúttal átkeresztelték "The Killer of the Year" azaz "Az év gyilkosa" névre a neki adott "kitüntetést."

Emmanuel Rosen, a Channel 2 nevű izraeli televíziós csatorna műsorvezetője jelentette be először, hogy az idei Man of the Year Award (Az év embere) kitüntetés díjazottja Meir Dagan, a Moszad, az egyik izraeli titkosszolgálat kerek fejű vezetője lett. Több vezető napilap felhördült egy kicsit, de csak annyira, hogy ez a felhördülés bekerüljön a külföldi lapokba. Az az igazság, hogy Izraelben mindenki, aki nyilvánosan utálja az arabokat nagyon népszerű, de a legnépszerűbb még is az, aki írtja is őket. Nos, a dagadt Dagan a kómában pihenő Sharonhoz hasonlóan e téren különösen sokat tett le a fajgyűlölő zsidók asztalára.

A Huberman néven a Szovjetunióban született askenáci zsidó gyerek 5 éves korában került a Közel-Keletre, ahol már 18 éves korában jelentkezett az izraeli hadseregbe. Az arab szomszédai ellen indított sorozatos háborúkban Dagan gyorsan kitűnt a kegyetlenségével, így aztán az útja egyenesen a Moszad kebelére vezetett.

Dagan urat az idióta Gyurcsány Fleti jó barátja, Ariel Sharon tömeggyilkos miniszterelnök 2002-ben jelölte először a Moszad igazgatójának. Daganunk léte manapság bizonytalan, mert állítólag - arab forrásokból származó jelentések szerint - gépkocsiját egy arab halálkommandó 2008 október 12.-én a jordániai Amman város külterületén felrobbantotta, mikor a jordán főváros melletti természetvédelmi területen lévő szállásáról II. Abdullah jordán király palotájába igyekezett egy titkos megbeszélésre.

Izraeli részről a hírt nem erősítették meg, és nem is cáfolták, az arabok pedig örömüket visszafojtva azóta is feszülten figyelik a tévéképernyőket, hátha Dagan feltűnik valamilyen műsorban. De eddig még nem tűnt fel, Dagan úr továbbra is csak húzza arab barátai idegeit, mert a valószínűleg kacsaként felreppent hír óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, és nem volt ott "Az év embere" kitüntetés bejelentésekor sem.

Daganunk a jó hírnevét két libanoni üzletember meggyilkolásával és több gépkocsi-robbantásos szíriai és libanoni merénylettel alapozta meg. Az 1970-es években Sharon haver (a nálunk is használatos "haver" szó héber szó, barátot jelent, van is egy zsidó közmondás, hogy: "haver mevi haver" azaz "barát hoz barátot", talán ezért lett Hiller haver neve Hiller haver) gázai öldökléseinél segédkezett.

A Moszad tagjaként és a Rimonim különítmény vezetőjeként Dagan elvtárs fő feladata Gázában a palesztin ellenállók elkapása, megkínzása és legyilkolása volt. Jól is csinálta azt, amit a békeszerető zsidó nép elvárt tőle, szabadidejében szép hosszú japán szamuráj karddal csapkodta le a félig halálra kínzott foglyok fejét. Szemtanúk szerint az is előfordult, hogy a teherautóról lelökött két palesztin fiút a moszadosok fához kötötték, majd az oda érkező Dagan - valószínűleg a kedvenc, ám nehezen hordozható szamuráj kardja hiányában - egy életlen konyhakéssel nyiszálta le a fejüket.

Az 1980-as években Izrael véletlenül ismét behatolt Libanonba, ahol az akkor már hadügyminiszter Sharon Dagan haverját a dél-libanoni izraeli erők főparancsnokának nevezte ki. A feladat itt is az előző évtizedben Gázában begyakorolthoz hasonló volt, és a megbízható Dagan elvtárs itt is szamuráj karddal fejezte be ismeretlen számú palesztin és arab fogoly életét.

A dagani kegyetlenségek és atrocitások még izraeli mércével is szokatlanul nagyok voltak, és szép lassan napvilágra kerültek a lefejezések részletei. Yossi Ben Hanan nyugalmazott izraeli tábornok sem tudta magában tartani a vérfürdős terror házi esték történeteit, és nyilvánosságra hozta az esetek egy részét, pontosan megjelölve az időpontokat és a helyszíneket.

A nemzeti hős Dagan izraeli népszerűsége ezután az egekbe szökött, és csak tovább nőtt, mikor néhány alacsonyabb rangú IDF tiszt és tartalékos katona megerősítette ill., kiegészítette a saját élményeivel Hanan tábornok beszámolóit. Ehud Olmert, a zsidók bukott és korrupt miniszterelnöke azóta már kétszer is meghosszabbította Dagan megbízatását a Moszad élén.

A kegyetlenségek napvilágra kerülte után az 5769-as zsidó év embere, Meir Dagan neve is felkerült a hágai nemzetközi bíróság által háborús bűnökkel és emberiség elleni bűncselekményekkel vádolt izraeli személyek rohamosan növekvő listájára. Az általa elkövetett súlyos bűncselekmény sorozat azonban érdekes módon kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma felvegye a terroristák (Terrorist Watch List, már közel egy millió név van rajta) vagy az USA-ból kitiltott személyek (No Fly List, ismeretlen számú személy van rajta) listájára.

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)
http://szentkoronaradio.com/jacks-corner/2008_11_10_izraelben-a-moszad-vezetoje-l ett-az-ev-gyilkosa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlás fenyegeti az ingatl
  2008-11-10 20:42:32, hétfő
 
  Összeomlás fenyegeti az ingatlanalapokat


Nemcsak a magyar, a német ingatlanalapokkal is gond van. Az elmúlt 2 hétben 12 alapkezelő jelentett be kifizetési moratóriumot a befektetők tőkekivonási rohama miatt. Az alapokat ezután - az összeomlástól menekülve - gyakorlatilag befagyasztották.



A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete itthon 10 napra függesztette fel a hazai ingatlanalapok befektetési jegyeinek forgalmazását. A nyíltvégű ingatlanalapokból ugyanis az elmúlt hetekben több mint 100 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők. Piaci információk szerint egyes alapokban már ma kifizetési gondokat okozhatott volna a tőkekiáramlás.

hírTV


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallgatva a mai parlamenti
  2008-11-10 20:40:15, hétfő
 
  Hallgatva a mai parlamenti és parlamenten kívüli megnyilvánulásokat, van néhány észrevételem:

1.Ma a szlovák ügyben Gyurcsány 5 párti nacionalizmus elleni megbeszélést hív össze és ezt a nacionalizmus kifejezést Navracsics is használja. Fel kellene világosítani őket, míg nacionalistának lenni egy természetes nemzeti érzés, addig Slota biz soviniszta.
Nem tudom a kettős állampolgárság kérdésében Gyurcsány miért nem hívta össze az 5 pártot??
2. Míg nálunk is vannak szélsőségesek kormányon kívül, Szlovákiában azok a kormányban vannak- mondják a mieink.
Hát ez több sebből vérzik:: nálunk nincsenek szélsőségesek az általuk haznált definíció szerint, itt is a kormányban vannak biza.
3. A Budai Bernadett nevű kormányszóvivő szerint a hitelminősítők csupán egyéni véleményt fogalmaznak meg. Hát ez érdekes!







//A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.//

A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája. Az egyik legtöbbet vitatott politikai nézetrendszer.

Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely sokszor meg is előz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (pl. társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi.

A nacionalizmus általában a nemzet és állam egységéből indul ki, azt hirdeti, hogy a nemzetet a teljes szuverenitás joga illeti meg. A nacionalizmus kiindulópontja, hogy mindenkinek van nemzetisége, a politikai közösség, az állam pedig ezen az alapon nyugszik.

A nacionalizmus bizonyos formájában abból is kiindulhat, hogy ?mi különbek vagyunk másoknál?, bár ez nem törvényszerű, a békés szándékú nacionalizmus megelégszik azzal, hogy ?mi mások vagyunk?. Minden nemzetnek megvannak az úgynevezett ?referencianemzetei?, tehát azok a nemzetek (általában a szomszédai), amelyekhez méri, amelyekkel összehasonlítja magát (a magyaroknak pl. a románok vagy az osztrákok, a szlovákoknak a magyarok és a csehek, a lengyeleknek az ukránok stb.)

A sovinizmus szélsőséges és irracionális, elvakult imádatot és elfogultságot jelent egy bizonyos csoport iránt, különösen, ha egy rivális csoport iránt érzett gyűlölettel párosul. Általában a hazafiasság egy eltorzult megnyilvánulását értik alatta, a saját haza, vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükröző, egyben annak felsőbbrendűségét hirdető, gyűlölködő nézet, eszme. Illyés Gyula szerint patrióta az, aki jogot véd, soviniszta az, aki jogot sért. Fontos megjegyezni tehát, hogy a sovinizmus nem azonos a nacionalizmussal, sem pedig a patriotizmussal, habár gyakran előfordul, hogy ezeket a fogalmakat nem megfelelően használják.

A kifejezést helyi érdekek vagy csoportok elfogult, szélsőséges képviseletére is használják más, gyakran magasabb rendű érdekek ellenében (például: nyelvi sovinizmus, nemi sovinizmus stb.).

A francia chauvinisme (ejtsd: [?ovinizm]) szóból ered. A Cogniard-fivérek La cocarde tricolore (A nemzetiszínű kokárda) című vígjátéka alapján terjedt el, amelynek egyik szereplője, Nicolas Chauvin színész, a túlzott hazafiságot személyesíti meg; vakon, ellentmondást nem tűrő módon imádja Napóleont és mindazt, ami tőle ered. A szereplő nevével ([?ov??]) illették a túlzottan hazafias katonákat az első császárság idején.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszületett a „füstadó&
  2008-11-10 20:33:52, hétfő
 
  Olvasó: Megszületett a ,,füstadó"!
2008-11-10. 11:39


Elveszik a hírek között az a szocionista kormányrendelet, mely szerint :
Januártól kötelező lesz a 20 kW-nál nagyobb teljesítményű kazánok és a 12 kW-nál nagyobb teljesítményű légkondicionálók energetikai felülvizsgálata, amelynek a díja legfeljebb 20 ezer forint körüli összeg lehet - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. Egy átlagos 100 négyzetméter körüli, tetőtér-beépítéses családi házba legfeljebb 20 kW-os kazánt építettek be addig, amíg a hagyományos gázkazánok, illetve a vegyes tüzelésű kazánok voltak használatban.

A jó hatásfokú kondenzációs kazánokból elég a 12-15 kW-os is. Ezért az energetikai felülvizsgálat az átlagos családi házakat nem érinti, az egyedi fűtésű társasházi lakásoknál pedig még kevésbé kerül szóba.

A lakásokba beépített légkondicionálók teljesítménye pedig általában 3-5 kW, tehát ezekre sem vonatkoznak a felülvizsgálati szabályok. A felülvizsgálat kiterjed viszont a 20 kW-nál nagyobb teljesítményű, és 15 évesnél idősebb fűtési rendszerekre is.

A rendszer magában foglalja a kazán mellett a radiátorokat (hőleadókat), és a köztük lévő szerelvényeket is. A felülvizsgálatot a tulajdonosnak kell kezdeményeznie, és az üzembe helyezéstől 4 évente kell rá sort keríteni.

A 15 évesnél öregebb fűtési rendszereket egyszer kell csak felülvizsgáltatni, mégpedig 2011. január 1-ig. A meglévő kazánok és légkondicionálók első felülvizsgálati határideje 2013. január 1.

A 2007. január 1. után üzembe helyezett kazánok és légkondicionálók első felülvizsgálati határideje 2015. január 1. A légkondicionálók felülvizsgálatát gépészmérnök, a kazánét villamos mérnök is végezheti, feltéve, hogy van egy év szakmai gyakorlata.

A technikusoknak 5 év szakmai gyakorlat szükséges. Önkormányzat, energiaszolgáltató cég, és más gazdálkodó szervezet is végezhet felülvizsgálatot, ha van olyan alkalmazottja, illetve megbízottja, aki jogosult felülvizsgálat végzésére.

A rendelet kimondja, hogy óránként legfeljebb 5.500 forint számolható fel díjként, a kisebb kazánokra 2 óra, míg a légkondicionálóra legfeljebb 3 óra fordítható.

Emellett felszámítható a kiszállási díj, a fotózás, fénymásolás költsége is. A számlával nem igazolható költségek pedig nem haladhatják meg az óradíj 10 százalékát. Mindez együtt nem több 20 ezer forintnál.

Az energetikai felülvizsgálat csak a szakszerű üzemeltetést, a karbantartást vizsgálja, és javaslatot tesz a módosításokra. A biztonságos működés vizsgálata nem tartozik ebbe a körbe."

A családi házak döntő részénél nincsen 12 kw-nál nagyobb teljesítményű légkondicionáló, így a rendelet ezen hatása nem jelentkezik a lakosságnál.

Viszont jelentős hányaduknál 20 kw vagy annál nagyobb a vegyes tüzelésű kazánok névleges teljesítménye a vidéken élő tulajdonosoknál. Oka, hogy a tűzifa vagy gyenge fűtőértékű lignit nagyobb tűzteret igényel a kényelmesebb tüzeléshez, az optimális üzemeltetéshez. Az épületek legalább felét 15 évnél régebben épített fűtési rendszer szolgálja ki, így ez az újabb ,,gyurcsánysarc" tovább nyomorítja majd a magyar emberek életét. A kondenzációs kazánok gyártói eddig is 20-30 ezer forintért állították üzembe pofátlan módon szuper termékeiket garanciájuk feltételeként és további 2-3 évenkénti nem ingyenes ellenőrzéssel szavatolták azt.

Laikusnak az is fejtörést okozhat, mi a francot fog a szakember a kisebb kazánokon 2 órát matatni, amikor ,,a biztonságos működés vizsgálata nem tartozik ebbe a körbe". Egy dolog biztos, hogy 20 ezer forintot elkér majd a vizsgálatért az arra jogosult szakember a csóró Pista bácsitól, Maris nénitől, de egy növekvő kisebbség ismét kimarad egy kötelező rendeletből. Mert rájuk ez sem fog vonatkozni, mint például az adózás.

Johan
http://kuruc.info/r/1/30602/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.