Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Kultúrák küzdelme az Európai U
  2008-11-16 21:41:00, vasárnap
 
  Kultúrák küzdelme az Európai Unióban, avagy "jenkizálható" s judaizálható-e kontinensünk?
2008-11-16. 08:08

Hajdan, a népvándorlások idején érkeztek az indiai szubkontinens felől, Belső-Ázsián át, az indoeurópai népek az európai szubkontinensre. Itt aztán lassanként letelepedtek, birtokukba véve, az addig gyakorlatilag alig lakott kontinenst.

E népek akkor még nem rendelkeztek egységes vallással és kultúrával. Ezer év alatt azonban a mediterrán területek felől, keresztény misszionáriusok révén beáramlott a kelet- és nyugatrómai vallásosság, és ennek nyomán lassan kialakult egy meglehetősen egységes keresztény európai kultúra. Az egyházi és világi hatalom összefonódása egyfajta ,,teokratikus kísérletnek" minősíthető, melyben tetten érhető a vallás és kultúra szerves egysége. Mindezek alapján - kétséget kizáróan - leszögezhető: Az európai kultúra gyökere - a görög és római antik mellett - egyértelműen a kereszténység!

Korunk ,,Európa-szakértői" nem minden esetben ismerik el e tényt. Persze, ők is egymással vitázó pártokra szakadtak, s a legkülönbözőbb - egymással sokszor ellentétes - álláspontot képviselik. A Katolikus Rádió egyik műsorában például Víz Péter, a CSI (Christian Solidarity International) magyar szekciójának vezetője úgy nyilatkozott, hogy az iszlamizálódás veszélye miatt tartja aggasztónak, hogy a tagországok képviselői nem vették be a ,,zsidó-keresztény gyökerek"-re utalást az Unió alkotmánytervezetébe.

Ugyanezen rádió egy másik adásában, Rostoványi Zsolt, a Corvinus Egyetem professzora azt állította, hogy az Unióban szó sincs a kultúrák összeütközésének veszélyéről, mert a valláskultúrák felvilágosodott, szekularizált, modern és haladó formái mellett kiválóan integrálódhat bármely jövevény az európai társadalmakba. E két - ellentétes értelmű - szakvélemény szomorúan tükrözi, hogy mára már mennyire nem egységes a keresztény európai identitás.

Úgy gondoljuk, mindketten tévednek. Mégpedig azért, mert csupán szakterületük szűk spektrumában vizsgálják a problémát, figyelmen kívül hagyva az összehasonlító vallástudomány és a vallástörténet szempontjait.

Mindhárom - úgynevezett - ,,monoteista világvallás" (zsidó, keresztény, iszlám) közös vonása, hogy egyedül önmagát tartja maradéktalanul isteninek; s vallja: küldetése az egész emberiség igaz hitre térítése! Ebből természetszerűen következik, hogy mindaddig, míg identitásuk erős, ez egymás közti konfliktusokhoz vezet, s meghatározza területi terjeszkedési próbálkozásaikat, s gazdasági hegemóniára törekvésüket. Formailag természetesen sajátos alkatuknak és a szituációnak megfelelően, tehát különböző módon.

Az időben legkésőbb keletkezett iszlám terjeszkedési kísérlete volt kezdetben a leggyorsabb és legintenzívebb. Először az egészen Dél-Franciaországig hatoló arab invázió formájában. (Poitiers-nél Martell Károly verte vissza őket 732-ben, mégpedig serege kiváló lovaival, melyek döntő szerepet játszottak a győzelemben. Kevesen tudják, hogy emiatt, egészen a XIX. Századig, hagyomány volt, hogy a keresztények nem ettek lóhúst Európában!) Mintegy ,,keresztény revans"-nak nevezhetjük a Szentföld felszabadítására irányuló keresztes hadjáratokat, melyek - időleges és részleges - eredményeik ellenére, legfeljebb halvány árnyékai lehettek az iszlámhódításoknak. Ezután csaknem egyidejűleg zajlott két expanzió: Az oszmán birodalom behatolási kísérlete Európába keleten, míg nyugaton - Kolombusz felfedezései nyomán - a keresztény gyarmatosítás kezdetei.

A zsidóság helyzete e tekintetben is különleges. Ők már Jeruzsálem, és templomának 70-es, rómaiak általi lerombolása - és ezzel vallási identitásuk szimbólumának megsemmisülése - óta, fokozott ütemben vándoroltak szét, elsősorban a mediterrán Európa felé, hogy diaszpórákban (etnikai kisebbségként) éljenek más nemzetek között. Ez, a másik két ,,testvér-vallás" híveitől alapvetően különböző identitáshoz vezetett. Ahhoz, hogy megőrizhessék önazonosságukat, faji és kulturális elkülönülésük létfontosságú volt. Az asszimilációt elkerülendő nem folytattak missziót! Csekély létszámuk miatt azonban csak úgy teljesíthették az egész földkerekség zsidóvá bájolásának Istenüktől kapott parancsát, ha a gazdanemzetek kulturális, politikai és vallási életének kulcspozícióit szisztematikus módon megszerzik, s a saját fajtájukkal töltik be.

Ennek főterülete eleinte természetszerűleg csak a térség szellemileg vezető kontinense, Európa lehetett. A kitűzött célok eléréséhez természetesen elengedhetetlenül szükség volt arra is, hogy egyidejűleg a keresztény kultúra identitását meggyöngítsék. Ennek megalapozása történt a szabadkőműves mozgalmon keresztül a felvilágosodás, a racionalizmus, a szekularizáció, a liberalizmus, a köztársasági-parlamenti demokrácia elterjesztésével. Mivel sikerült e veszélyes mérgek káros következményeit eltitkolni, és humanista szólamok aromájával kellemes ízűre hígítani; e folyamatba 250 év alatt szinte belepusztult az európai keresztény-nemzeti identitás. A legiszonyúbb következmény mégis inkább az volt, hogy sikerült a köztudatba belesulykolni: mindez az egyetlen lehetséges, legjobb, leghaladóbb, szükségszerű fejlődési irány!

Az iszlám szekularizálása ennél sokkal keményebb diónak bizonyult a zsidó diaszpórák számára. Ezt még az európaiak gyarmatosítási törekvéseinek sem sikerült elősegítenie. Meg kellett várni tehát vele a globalizációt.

Mivel az európai történelmi keresztény egyházak és nemzetállamok szellemi elitjében - ha nem is sokak - mégis mindig akadtak, akik felismerték a veszélyt és felhívták a figyelmet a belülről támadó, zsidó világhatalmi expanzióra, az illuminátus maffia utolsó stratégiai fázisa a kontinensről irányítva nem szerveződhetett! Az Amerikai Egyesült Államok ezzel szemben e célnak tökéletesen megfelelt! Mivel lakossága eleve rasszilag inhomogén, és a jenki rétegek lényegében elfeledték európai-keresztény kulturális gyökereiket, nehezebben ismerték fel a titkos zsidó hegemónia fenyegetését, s ebben a maguk marionett-szerepét is. Az USA gazdasági csodája, melyet - a jenkik szorgalmán túl - elsősorban a behurcolt néger rabszolgák ingyenes robotja, és a természet mértéktelen kizsákmányolása alapozott meg, lehetővé tette azt, hogy az ország gazdasági és politikai érdekeinek megfelelően, döntő módon beavatkozzon az I. és a II. Világháború kimenetelébe, részt vehessen igazságtalan béke-diktátumainak össze-barkácsolásában.

Ekkor a holokauszt-mítosz védelmének árnyékában, végső fázisként, mesterségesen létrehozták az új, cionista irányító-központot: Izraelt. Így végre az iszlám világ is közvetlen, s tanulságos leckét kapott: hogyan is néz ki a XX. Században, közös szemita ősatyjuk, Ábrahám két fiának Izsáknak és Izmaelnek rivalizálása. Nagyon is helytálló az a zsidó megállapítás, mely szerint a keresztény nemzetiszocialista antiszemitizmus, és az iszlám antijudaizmus közös gyökerű! Hiszen mindkettő tiltakozó reakció a monoteista zsidó féltestvér fenyegető hegemóniája ellen!

A világtörténelem jelenlegi, utolsó fázisában tehát létkérdés a zsidóság számára, hogy viszályt szítson a keresztény és az iszlám világ közt! Ennek különösen hatékony eszköze, hogy mesterséges gazdaság- és társadalompolitikai válsággócok létrehozásával menekültáradatok vándoroljanak be az iszlám országokból Európába. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra: Etnikailag, vallásilag, és kulturálisan felhígulnak az európai nemzetállamok, elvesztve maradék identitásukat is. Olyan társadalmi feszültségek keletkeznek, melyek elterelik a figyelmet a titkos zsidó oligarchia világhatalomra való előkészületeiről. Másrészt egymásra uszítja a keresztény és iszlám lakosságot. (Ami könnyen vezethet ahhoz, hogy egy esetleges, új, világháborús konfliktusban (Irán?) a keresztény Európa az USA, s Izrael oldalán fog részt venni!)

Az Európába frissen bevándorló moszlimok többsége természetszerűen fundamentalista. (Mint fentebb utaltunk rá, a monoteista vallások elidegeníthetetlen lényege a fundamentalizmus. Ha ezen sajátosságuk megszűnik, szekularizálódnak, aminek szükségszerű következménye lesz, hogy kiüresednek, formális hagyományrendszerré vedlenek, végül kihalnak! Az iszlám, hosszabb távon, európai közegben mégis képtelen megőrizni fundamentalizmusát, szimbiózisban egy teljesen szekularizált kereszténységgel. A strukturális együttélés következtében úgy terjed át rá bárkire az elvilágiasodás kórja, akár a rákos daganat metasztázisai!

Figyeljük csak meg egyetlen példasoron, mily gondosan kitervelt, körmönfont módon készíti elő az illuminátus maffia a világuralom gyakorlati feltételeit: először a média segítségével kívánatos szabadságnak szuggerálják a szabadosságot. Következmény: megnő a bűnözés, (elsősorban a cigánybűnözés), ráadásul a színfalak mögött jelentős tőkét invesztálnak pl. a legális prostitúcióba, hiszen ez jelentős profitot hoz, és nem ütközik liberális törvényeikbe.

Eredmény: a lakosság félni kezd, s mivel nem kap hatékony védelmet, maga kezdi szervezni önvédelmét (Gárda). Ekkor lefizetett politikusaik elordítják a jelszót: szélsőjobboldali, rasszista, antiszemita tendenciák, pogrom-veszély!

A polgárok biztonságának érdekében tehát kiépítik az elsősorban őket védő technikai rendszereket: Telefonlehallgatás, levelezések ellenőrzése, biometrikus útlevelek, chipkártyák, autópályák, közterek felkamerázása. Természetesen úgymond a demokratikus jogrendnek megfelelően, mindezt szigorúan (általuk!) ellenőrizhető módon. Csakhogy számukra egy a lényeges: kiépült az a globális megfigyelő infrastruktúra, mely egy jövőbeni politikai földrengés után lehetővé teszi, hogy bármely ellenük irányuló ellenállásról azonnal tudomást szerezzenek, és csírájában el tudják fojtani! Az egyidejűleg gondosan megtervezett gazdasági világválság nyomort és teljes káoszt is okoz majd az európai nemzetek között. Csak ezután kerülhet sor a zsidó világdiktatúra nyílt bevezetésére!

Még jelenleg is blokkolni lehetne a világterror felé vezető folyamatokat! Ehhez először is szükséges lenne, a legsürgősebben felvilágosítani a társadalom széles rétegeinek tudatát! Másodszor elengedhetetlen lenne a keresztény tömegek lelki megújulása, melytől visszanyerhetnék identitásukat és erejüket. Harmadszor alapvetően szükség lenne arra is, hogy a kereszténység és az iszlám másfél évezredes ellentétét legalább ideiglenesen félretéve, összefogjon, és közösen bojkottálja Európában és Európán kívül a judaista világuralmi hegemónia utolsó fázisát.

Kitartva, egy szebb jövő reményében:

Tarnóczy Szabolcs

(Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/1/30811/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadkőműves jelképek Debrece
  2008-11-16 21:26:05, vasárnap
 
  Szabadkőműves jelképek Debrecen főterén
2008-11-16. 07:30

Olvasva a portálon megjelent két olvasói levelet gondoltam, hogy felhívom a figyelmüket arra, hogy mik is láthatóak városunk, Debrecen főterén.

A Nagytemplom előtt dollárpiramis rajzolódik ki, mely a téren kék-sárga-zöld műkőburkolatot kapott. A piramis lépcsői magyarázzák a kövezet lerakásának irányát. Az idegen hatalmi jelkép alattomosan került kőbe vésve a cívisváros főterére. A piramis csúcsának parkjában található a varázsszem, helyét a telepített növényzet rajzolja körül. A dollárpiramistól jobbra a térelemek egyetlen tengelyre szerkesztettek a körülötte S alakban tekeredő műköves mintával a merkúrbotot és a kígyót formázza meg. Az utóbbi a testiség és rontás jelképe. Az S alak egyúttal a dollár óriásira nagyított jelének is megfelel. A főtéren továbbá megtalálható a körző és szögmérő, valamint a G betű mely szintén a szabadkőművesség jelképe.


A Bocskai István Szabadegyetem és a Magyar Út Körök előadásinak hallgatói 2001-ben az alábbi levelet juttatták el Debrecen város polgármesteréhez:
"Megdöbbenéssel észleltük, hogy a debreceni Kossuth téren a magyar nemzeti jelképnek számító Nagytemplom elé az Amerikai Egyesült Államok egydolláros bankjegyének piramisa került műkővel kirakva. Ezúton kérjük intézkedését, hogy az idegen hatalmi jelkép mihamarabb eltávolításra kerüljön, és a tér visszakaphassa zöldterületét. Kérjük annak megakadályozását, hogy ezen dollárpiramisba bármikor is belekerüljön Debrecen város címere, ami azt jelentené, hogy a pénzvilág elnyeli a város örökségét. Ez nemcsak a város, de a hallgatólagos hozzájárulás az ország szégyene is lenne."

Kósa Lajos polgármester levele: (rövidítve)
"Megdöbbenéssel olvastam tiltakozását... Azok az állítások, miszerint idegen hatalmi jelképeket mintázna a díszburkolat, a leghatározottabban vissza kell utasítanom. Ilyen szándéka nem volt senkinek, ha Önök mégis ezt látják bele, úgy ez nem a mi hibánk. Javaslom, hogy tekintsenek át néhány művészettöténeti elemzést, és rögtön nyilvánvalóvá válik mindannyiunk számára, hogy a leggazdagabb formavilág is felosztható egyszerű geometriai alakzatokra, négyzetre, körre, háromszögre - így kellő elszántsággal szinte minden épületről, közterületi díszítőelemről lehetne feltételezni bármilyen szimbolikát. Következésképpen a mintázatban fellelhető piramis valójában egy ártatlan háromszög, így a hasonlóság a szóban forgó amerikai pénzzel csupán a véletlen műve."

Mint ahogy gondolom az is csupán a véletlen műve, hogy Debrecen polgármestere történetesen zsidó származású...

Üdvözlettel:
B. József

Kapcsolódó:

Zsidónegyed épült Debrecenben + reagálás

http://kuruc.info/r/1/30809/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozás a Fórum Debrecen m
  2008-11-16 21:18:02, vasárnap
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tiltakozás a Fórum Debrecen megnyitása ellen

Másolatban megküldöm Önöknek a Fórum Debrecen néven nemrég megnyílt kibuc elleni tiltakozó levelemet, melyet már több címre eljuttattam, vagy legalábbis megpróbáltam eljuttatni.

CÍMZETTEK:
Hahner Klaudia centermenedzser
Kósa Lajos polgármester
Josip Kardun ECE
Alexander Otto ECE
Gyalay-Korpos Gyula ECE
Gyetvai Attila Dexium
Tutor Lóránt Dexium
- AKIK MIND FELELŐSEK A FÓRUM DEBRECEN NEVŰ BORZADÁLY LÉTREJÖTTÉÉRT!

Amikor tegnap kimentem postaládámhoz, hogy átvegyem a minden magyar állampolgárnak kötelezően kijáró mindennapi hülyítés-adagomat (értsd: reklámújságokat és egyéb szórólapokat), ott találtam a Fórum Magazint, mely beszámol a holnap nyíló, Fórum Debrecen nevű bevásárló központról. A lap tartalma megdöbbentett, sőt fölháborított - ügyet csináltam belőle, legtöbb barátomtól eltérően, akik legyintés kíséretében talán ezt mondanák: "Hányadék az egész, a lap is meg az újabb, teljesen fölöslegesen felépített bevásárló- és szórakoztató központ, nem érdemes vele foglalkozni." Én azonban e lapban olyan mértékű pökhendiséggel, magyarellenességgel és hazugságáradattal találkoztam, hogy ezzel már foglalkoznom kell.

Hogy rövid legyek: szöges ellentétben az újságból áradó, az elmebetegség határát súroló, hisztérikus hangulatkeltéssel, meggyőződésem szerint ennek az épületszörnyetegnek a felépítése és holnapi megnyitása, majd fenntartása pusztán újabb lépés magyar hazánk kifosztásában, a magyar hagyományok pusztításában és a magyar nép fokozódó elhülyítésében. Ezt a dicstelen művelethármast az a szabadkőműves-zsidó-balliberális-posztkommunista csürhe végzi, amely kb. húsz éve ezt tartja fő életcéljának, amely ezt hat éve kormányzó helyzetből folytatja, és amelyhez fenti címzettek is tartoznak, akár vállalják ezt nyilatkozataikban, akár nem. Különösen súlyos felelősség terheli ebben Kósa Lajos polgármestert, aki a FIDESZ színeiben végez ugyanolyan pusztítást, mint Demszky Gábor Budapesten SZDSZ-tagként. Nagy felelősség terheli Hahner Klaudiát, aki zsidó-német neveltetéséhez híven úgy nyilatkozik e lapban, hogy minden mondatából árad a magyarellenesség és nyelvi magyartalanság is. A két külföldinek - a több száz éve rajtunk élősködő Nyugat-Európa képviselőinek - pedig azt üzenem, hogy ha egyszer Magyarországnak valódi nemzeti kormánya lesz (természetesen nem a FIDESZ-re gondolok), úgy fogja kisöpörni hazánkból ezt a külföldi rablóbandát - melyhez ők is tartoznak - hogy a lábuk sem éri a földet. Sőt követelem, hogy már most vonuljanak ki - nemcsak Debrecenből, hanem a Kárpát-medencéből is, mert itt semmi sem az övék. És még kárpótlásra se számítsanak, mert már amúgy is telerabolták magukat, másrészt pedig itt minden a Szent Korona tulajdona.


Ez az épületszörnyeteg valódi merénylet a debreceni városképpel szemben, s ekképp nem más, mint Kósa Lajos nagyzási hóbortjának megnyilvánulása, mellyel egyben bizonyos nemzetközi pénzügyi körök érdekeinek is igyekszik megfelelni. Az épületszörny építése során környezetvédelmi előírások sorát szegték meg, és nem voltak tekintettel a környéken lakókra sem. Hogy ezek után magam miért nem teszek máris bombát az üzletközpont alá (itt bombán egy robbanóanyaggal jól megrakott tehergépkocsi értendő), annak két oka van: 1. Nincs bombám; 2. Ha lenne, sem tudnám kezelni. Megjegyzem, hogy mindkettőben változás állhat be.

Keresztény hívőként buzgón imádkozom azért, hogy a Jóisten a megnyitó napján pusztítsa el az építményt: rombolja le, robbantsa fel, tegye a földdel egyenlővé. Vagy legalábbis adjon figyelmeztető jelet az építők, fenntartók, és a megnyitót ünneplők számára: bizony az ördög művét ünneplik, mely nem pusztán magyar-, hanem ember- és természetellenes is. A magyar társadalom mai sanyarú helyzetében - a nyomorgó magyarok zsebéből kilopott pénzen - óriás üzletközpontot avatni a fogyasztás és szórakozás számára több mint kihívás, több mint hiba - ez már színtiszta gazemberség, melyért jelen levél címzettjei felelni fognak, azaz egy napon meglakolnak tetteikért.

Vigye el magukat mind az ördög!

Végvári József dr
nyugdíjas nyelvtanár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasgassunk Magyarországról s
  2008-11-16 21:13:37, vasárnap
 
  Olvasgassunk Magyarországról szóló izraeli kommenteket!
2008-11-16. 09:24

Az ifjú Jehuda Lahav a Vörös Hadsereg egyenruhájában

Izraelben egyesek most már 700 ezer magyarországi holokauszt-áldozatról beszélnek. Jehuda Lahav, a Népszabadság tel-avivi tudósítója az egyik izraeli lapban azt állítja, hogy Magyarországon kesztyűs kézzel bánnak az általa szélsőjobboldaliaknak nevezett forradalmárokkal. Írására reagálva az izraeli olvasók a legelképesztőbb kommenteket küldték be a lap szerkesztőségébe. Ez a magyargyűlölő gazember valamikor a Vörös Hadsereg tolmácsaként kivette részét a magyarok nyomorgatásából - Hiller István ezért kitüntette.

Jehuda Lahav nagy tisztelője a szlovák államiságnak és nyelvnek, amely utóbbit még gyermekkorában sajátított el szülővárosában, Eperjesen. Erre jó oka van az eredetileg Weiszlovits István nevű emberünknek, hiszen a második világháború alatt szüleit a Jozef Tiso vezette tót fasiszták küldték a másvilágra, míg Pityu barátunk Budapestre menekült, ahol az általa annyira gyűlölt magyarok jóvoltából átvészelte a nehéz időket.

Hálás volt a magyaroknak is, s hogy ezt még jobban tudtukra adja, amikor meglátta az első szovjet megszálló katonát, szlovák tudását kamatoztatva rögtön jelentkezett tolmácsnak a Vörös Hadsereg parancsnokságán. Előbb a magyar fővárosban, majd az előre nyomuló hordával haladva a Dunántúlon, illetve a Felvidék magyarok lakta területein vette ki részét a szovjetek magyarellenes bűncselekményeiből.

Jehuda Lahav a 2006. október 23-ai rendőrterrorról a Háárec című izraeli napilapban - talán egyedüli izraeli újságíróként - védelmezi és kimagyarázza Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét, illetve lefasisztázza és leantiszemitázza a forradalmárokat. Lahavot valószínűleg magyargyűlölő tevékenysége miatt 2008 januárjában Tel-Avivban a Pro Cultura Hungarica-emlékplakettel (!) tüntette ki Hiller István miniszter.

Az öreg Jehuda Lahav Izraelben
Az öreg Jehuda Lahav Izraelben
Lahav a Népszabadság, a Hetek és néhány szlovák lap tel-avivi tudósítója, és gyakran ír cikkeket, áltudósításokat az izraeli héber nyelvű lapok számára Magyarországról és Szlovákiáról. Magyargyűlölő beállítottságára jellemző, hogy a Lidové Noviny című szlovák lapban az egyébként zsidó Jiri Loewynek is neki támad, és őt cáfolva azt hazudja, hogy a Horthy-korszak Magyarországán már jóval korábban voltak olyan zsidótörvények, amilyeneket Szlovákiában csak később fogadtak el.

Lahav nemrégiben, talán éppen a Ságvári Endre kultuszát példamutatóan ápoló Hiller István iránti tisztelete jeléül, ismét kitett magáért a magyarok gyalázásában a héber nyelvű sajtóban. A magyar szélsőjobboldal agresszív - de mégsem büntetik meg című, a Háárecben megjelent, hetet-havat összehordó tudósításfélében többek között ezt írja az egykor a Vörös Hadsereg mundérjában feszített dreckhauser:

,,A magyar szélsőjobb agresszív, de az ellene alkalmazott eszközök nem elég határozottak. Ez a habozó magatartás volt a jellemző már két esztendővel ezelőtt is, amikor kormányellenes tüntetők betörtek az állami televízió épületébe, ahol törtek-zúztak, raboltak, de nem büntették meg őket", írja Lahav, majd így folytatja írását: ,,A második világháborúban nem sok magyar tanúsított ellenállást a német nácikkal szemben, de manapság azon keveseket is gyalázzák, akik ezt megtették. A gyalázkodásból nem csak a szélsőjobb veszi ki részét, hanem az úgynevezett mérsékelt jobb is, így például a Magyar Demokrata Fórum pártja. Nemrégiben ugyanis a kelet-magyarországi Debrecen önkormányzati képviselő-testületének MDF-es tagjai azt javasolták, hogy távolítsák el Ságvári Endre emléktábláját a város egyik teréről. Ságvári zsidó kommunista volt, aki 1944-ben vesztette életét Budapesten az őt üldöző rendőrökkel vívott tűzpárbajban", írja a Háárecben Jehuda Lahav.

De számunkra Lahav elfogult, magyargyűlölő írásánál is érdekesebb az, amit erre a cikkre reagálva az izraeli olvasók írtak be a héber újság levelezőjébe. Szemelgessünk ezekből a kommentekből, mert tanulságosak:

A zsidóirtás terén a magyarok kiváltképpen kivették részüket a németekkel történő együttműködésből. A németek legalább fizettek kártérítést, beismerték a bűnüket, kénytelenek voltak megbánást tanúsítani, de a magyarok (Isten törölje ki nevüket az emlékezetből!) úgy kívánják beállítani magukat, mintha ők is a fasizmus áldozatai lennének. Izrael szörnyű tévedést követ el azzal, hogy kapcsolatot tart olyan országokkal, mint például Magyarország, Ausztria és Litvánia, amelyek lelkesen vettek részt több százezer zsidó fizikai megsemmisítésében. Izraelnek fekete-fehéren ki kellene jelentenie: Kapcsolatok Németországgal igen, de a többi országnak előbb fizetnie kell, s ha erre nem hajlandók, menjenek a pokolba! Az Izraellel való kapcsolatok hiánya miatt a magyarok homlokára sütnék a Káin-bélyeget, amire egyébként rászolgáltak. A magyar egy kis nép, amely az adott pillanatban mégis olyan gyilkolászási orgiát rendezett, amelynek kegyetlenségét nehéz szavakkal kifejezni.

(Tadeusz)


Nem szabad elfelejteni a holokauszt idején Magyarországon meggyilkolt 700 ezer zsidót, akiknek elpusztítását a magyarok nem ellenezték, hanem inkább együttműködtek a németekkel.

(Gabi, Tel-Aviv)


Én, aki öt esztendőn keresztül éltem Budapesten tanúsíthatom, hogy a magyarok többsége ijesztően rasszista. A magyar önazonosság-tudat igen erős s ezzel együtt kemény fajvédő magatartást tanúsítanak az idegenekkel szemben (Főleg a cigányokat és a zsidókat utálják). Emlékeztetlek benneteket, hogy a 600 ezer holokauszt áldozatot maguk a magyarok gyilkolták meg, német segítség nélkül.

(Ben, Közép-Izrael)


Történelem: A második világháború idején mindössze kétszázötven náci német katona tartózkodott Magyarország területén és mindegyik Budapesten. Magyarországon 700 ezer zsidót semmisítettek meg, de nem ám az ott tartózkodó kétszázötven német náci katona, hanem maguk a magyarok. A legtöbb zsidót a falvakban a szomszédaik ölték meg olyan helyeken, ahol egyáltalán nem voltak németek. A magyarok ma is hajlandók lennének kiirtani a zsidókat, csak ezúttal még alaposabb munkát végeznének.

(Aláírás nélkül)


Irgalmatlanul le kell törni a magyar nacionalisták kemény magját, amely indikálhatja a horvátországi, szerbiai és szlovákiai nacionalisták kemény magjának kialakulását is. Egyébként meg kell bosszulnunk Szenes Hanna kiontott vérét!

(Moti, Rison Lecijon)


Mikó Áron - Júszef el-Kudszi - Kuruc.Info

http://kuruc.info/r/1/30812/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: Szerdahelyünk a
  2008-11-16 21:08:38, vasárnap
 
  Lovas István: Szerdahelyünk a világban
2008-11-16. 10:48

A megszokott és elvárt: mérhetetlen közöny, majd a szokásos: nacionalisták itt, nacionalisták ott. Így reagált a külföldi sajtó és a politikusok a dunaszerdahelyi meccsen a magyar szurkolók elleni brutális szlovák rendőrtámadásra. Mármint az a része, amelyik reagált.

Helyünk - Szerdahelyünk a világban. Amely után az egyenlőségben, az elvek és jogok egyetemességben hívők legalább felrázást érdemelnek. A nyugati reagálás ismét csak sokat, nagyon sokat mond annak, aki tud akár a csendből is olvasni. Ugye emlékszünk még a közelmúltra?

Ugye emlékszünk arra, hogy a világ egyetlen szuperhatalmának, az Egyesült Államoknak budapesti képviselőnője vette a fáradságot, és egy Magyar Hírlapban megjelent cikk miatt tiltakozott? Ugye emlékezünk arra, hogy ugyanez a nagykövet asszony több helyi emberrel órákig tanácskozott, hogy miként lehet leállítani Amerikában, a szólásszabadság hazájában, az ottani törvények megsértésével egy internetes portált, amely azóta is vidáman működik, miután szervert váltott. (És az ingyenreklámot köszöni April Foley nagykövetnek, miután már megköszönte Gyurcsány Ferencnek és az egész magyarországi balliberális médiának.)

De hol volt Dunaszerdahely után a budapesti vagy a pozsonyi amerikai nagykövet? Hol? Sajnos a helyén. Pedig ha lenne valóban értelme elvek egyetemes érvényének, már kötelesség mulasztás matt menniük kellene. Ismét kiderült, milyen elvek mentén megy az általunk közelebbről ismert világ. Ismét kiderült, hogy egyeseknek a verbális sérelem fontosabb, mint akár a fizikai halál. Kivéve persze, ha a rövidebb végét ők húzzák.

És hol van az Európai Unió? Hol van Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának képviselője, akinek - mint keserű, felháborodott szavakba öntötte nem egyszer - oly gyötrelmet okozott a Magyar Gárda eddig egyetlen szlovák rendőrgazembert, egyetlen szlovák Fico-gazembert, egyetlen szlovák Slota-gazembert, de senkit eddig még fejbe nem vágott tagja? Hol trappolnak a jogvédők a felháborodottság piedesztálja felé? Az amerikai neokon Freedom House Falk Miksa utcai lerakata? És a többi?

Milyen kár, hogy nem vagyunk annyira érdekesek, mint egy felfirkált horogkereszt. Mint a kubai foglyok az adott pillanatban. Mint a tibeti nép az olimpia előtt és alatt. Mint Darfúr, ha valakik éppen el akarják terelni a figyelmet az egész világot elementárisan felháborító, 1947 óta tartó palesztin népirtásról és megszállásról.

Dunaszerdahely non coronat. Persze. Nekünk pedig talán illene megtanulnunk, hogy kire vagy kikre számíthatunk. Aki Dunaszerdahely után még most is elsősorban az elnyomott romákért, a kubai politikai foglyokért, Tibetért vagy Darfúrért aggódik és nem hajlandó prioritást cserélni csak egy pillanatra, most, Dunaszerdahelyért, az...

A három pont egy olyan elfojtott gondolat, amely miatt nyugati nagyhatalmak tiltakoznának.

(Lovas István - Magyar Nemzet Képeslap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vízdíjemelési javaslat a fővár
  2008-11-16 20:51:39, vasárnap
 
  Vízdíjemelési javaslat a főváros vezetése előtt

2008. november 16. 16:09 | Utolsó módosítás:2008. november 16. 16:10


Budapesten jövőre az idei 8,8 százaléknál valamivel kisebb, 8,4 százalékos vízdíjemelés várható, és a közületek után a lakossági fogyasztók részére is bevezetik az ivóvízalapdíjat, ami vízmérőóránként havi 150 forint lesz - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől vasárnap.



A név nélkül nyilatkozó politikusok tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésére benyújtott előterjesztés tartalmazza azt is, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. első díjjavaslata 12,9 százalékos volt, aminek mértékét a városvezetés elfogadhatatlanul magasnak tartotta.

A többi közszolgáltatási díjemelési javaslat később kerül a városvezetés elé, mivel további egyeztetések zajlanak a cégek indítványairól. Az MTI információi szerint a szükséges fejlesztések miatt a szemétdíj jövőre 14 százalékkal drágulna az idei 13,7 százalék után. Az idei 9,9 százalékos csatornadíj-emelés mértékénél jövőre sem szeretne magasabb díjemelést a városvezetés. A csepeli szennyvíztisztító építése és Budapest teljes körű csatornázási programjának megvalósítása érdekében azonban ennél nagyobb mértékű díjemelésre volna szükség a fejlesztési önrészek biztosításaként.

A kegyeleti közszolgáltatások hatósági árainál 6,7 százalékos díjemelési javaslat készült, de a díjrendszer felét jelentő szabadáras termékek ennél kisebb mértékben drágulnának. Összességében 3-4 százalék körüli díjemelést indítványoz a cég vezetése - közölte Simóka Kálmánné, a főváros temetkezési részvénytársaságának vezérigazgatója. A temetői közszolgáltatás díjai idén 9,3 százalékkal drágultak, a szabadáras temetkezési szolgáltatásoké viszont 10 százalékkal csökkentek.

Tart még az egyeztetés a szennyvízszippantási és a kéményseprési díjakról. Az előbbi 8,3 százalékkal, az utóbbi átlagosan 4,4 százalékkal drágult idén.

A BKV 7,9 és 10 százalékos tarifaemelési javaslatából a városvezetés várhatóan a kisebb mértékűt támogatja majd. Ennek elfogadásával a vonaljegy 290 forintba, a dolgozói bérlet 8900 forintba, a diákbérlet 3500 forintba kerülne. A közszolgáltatási díjak egy részéről már november végén, többségükről azonban várhatóan december közepén egy rendkívüli ülésen dönt a Fővárosi Közgyűlés.



MTI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Obama kabinetfõnöke máris
  2008-11-16 20:40:17, vasárnap
 
  Obama kabinetfőnöke máris helyesbít



Külföld
Alig egy héttel azután, hogy ismertté vált Obama leendő kabinetfőnöke, Rahm Emanuelnek már ilyen rövid idő leforgása alatt is akadt problémája.


Édesapja, Benjamin Emanuel ugyanis így nyilatkozott fia jövőbeli pozíciójáról: "Nyilvánvalóan Izrael irányába fogja befolyásolni az elnököt. Miért ne tenné? Mi ő, arab? Nem a padlót fogja mosni a Fehér Házban." Ez a kijelentése az arab amerikai közösségre nézve elfogadhatatlannak bizonyult, éppen ezért az Amerikai-Arab Diszkriminációellenes Bizottság felszólította a bocsánatkérésre. Rahm Emanuel természetesen azonnal elnézést kért édesapja és családja nevében is. Az arabok csoportja elmondásuk szerint nem kér mást, csak azonos bánásmódot a többi kisebbséghez hasonló módon, és ebbe a keretbe nem férnek bele az effajta megjegyzések.

Kitekintő - Piukovics Judit

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=33544
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szülésnek mi az ára?
  2008-11-16 20:38:19, vasárnap
 
  A szülésnek mi az ára?

"Hol volt, hol nem volt, volt (illetve még van, ha azóta már nincs) egy gazdag úriember, akinek szülni készülődött a felesége. El is mentek a kórházba, ahol a szülés után az orvosnak átadott egy hatalmas ajándékkosarat drága csokoládékkal, italokkal, minden földi jóval. Ám a doki nekiállt hepajkodni, hogy de hát ő ezért százezer forintot szokott kérni (csak a csomag értéke volt vagy 50-60 ezer forint, de nem is lényeg), mit képzelnek, ésatöbbi, ésatöbbi.

A gazdag hapsi erre kibontotta az ajándékot, és a benne lévő boríték tartalmából (negyedmillió forint) kiszámolt a dokinak százezret, majd elköszönt, és az egész pakkal hazament.

Érdemes lett volna a szülész tekintetét lefényképezni."

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1584
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nőhet-e az összefogás a magyar
  2008-11-16 20:32:15, vasárnap
 
  Nőhet-e az összefogás a magyarok közt a válságban?
. | vasárnap, 2008. november 16.
.

*hvg.hu: Az anómia fogalmát Durkheim vezette be a szociológiába a múlt
század elején. De éppen ő írja azt, hogy ha egészen súlyossá válik a
válság, növekszik a társadalom kohéziója, az anómiás jelenségek
visszaszorulnak. Ebben reménykedhetünk?*

*K. M*.: Pillanatnyilag azért nem látom ennek lehetőségét, mert
hiányoznak a közös célok, melyek elérésére mozgósítani lehetne a magyar
társadalmat, úgy, mint mondjuk 1945 után, az újjáépítés idején. A
kívülről jövő krízissel szemben össze tudnak fogni a társadalmak.
1956-ban a, forradalom idején néhány nap alatt végbement ,,a társadalmi
tőke csodája", melynek felbomlasztásáért a politika később mindent
elkövetett. De most, 2008 őszén, úgy tűnik, hiányoznak a közös célok a
társadalom számára, melyek elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy
megtaláljuk kivezető utat a válságból. Mivel az emberek többsége
bizalmatlan a politika iránt, a ,,leamortizálódott" társadalmi tőle
újjáépítéséhez újjá kellene éleszteni a civil szervezeteket, a civil
társadalmat. Vizsgálataink is azt mutatják, hogy azok, akik részt
vesznek valamilyen civil szervezet munkájában, minden szempontból jobb
lelkiállapotban vannak, mint azok, akik nem. Sajnos, ezeknek az
embereknek az aránya csökkent 2002 óta, holott a rendszerváltás után
Magyarországon alakult meg a legtöbb civil szervezet a szomszédos
országokhoz képest.

teljes cikk:
http://hvg.hu/velemeny/20081114_lelek_valsag_kopp.aspx

v, 2008-11-16 19:15 - névtelen (nem ellenőrzött)
vigyázz
2008. november 10-én este a gödöllői Szent István egyetemen ,,Zöld mozgolódás" címmel részt vettem egy környezetvédő rendezvényen. Kiállítás, bio-ételek, szórólapok, mese (Berecz András) és előadás volt,
amelyre a most kinevezett a ,,jövő nemzedék" ombudsmanját, dr. Fülöp Sándort kérték föl.

A megnyitót a dékánhelyettes tartotta, aki röviden és okosan összefoglalta a környezetvédelem problematikáját. Elmondta, hogy a magyar föld ésszerű gazdálkodással 20-25 millió embert tudna eltartani és kiemelte a geotermikus energia (mint leginkább környezetbarát energiaforrás) kiaknázásának
fontosságát.

Ezután következett Fülöp Sándor, aki a felkért téma helyett (vizeink megóvása a jövő nemzedéknek) arról kezdett beszélni, hogy milyen nagy probléma a túlnépesedés, és meg kell adni az anyáknak azt a jogot,
hogy ők dönthessék el, hogy magzatukat megtartják vagy elvetessék.

Ekkor a dékán helyettes fölállt és: ,,Nem értek egyet, inkább kimegyek" - fölkiáltással sietve elhagyta a termet.

Az előadó ezután - magát ettől sem zavartatva - a nagycsaládok ellen kezdett beszélni - nyíltan kimondva, hogy most pszichológiai eszközökkel fog élni -:hogy milyen sanyarú a sorsuk; s már három gyereknek is milyen rossz, főleg a másodiknak; és hogy tönkremegy a hat gyereket szülő nők szervezete és milyen
korán halnak meg.

Az előadás végén módot adott a fölszólalásokra, ,,mert - mint mondta - mindenkinek igaza lehet."

Elsőként szót kapva kemény szavakkal figyelmeztettem, hogy eltévesztette a helyet - ez nem India vagy Kína -, és igazság csak egy lehet, ő pedig téved, sőt amit képvisel az népirtás és hazaárulás. Végül azt mondtam: ,,Ne felejtse el azt sem, hogy ezt az előadást csak azért tarthatta meg, mert az édesanyja, amikor várta Önt, nem élt azzal a ,,jogával", hogy megölesse!"

Egy idősebb hölgy - háromféleképpen is feltéve a kérdést - azt igyekezett megtudni, hogy Fülöp Sándor, mint ombudsman, mit akar tenni azért, hogy vizeink megmaradjanak a jövő nemzedék számára és ne jussunk Brazília sorsára. De egyenes felelet helyett csak mellébeszélést hallottunk, amiből kiderült, hogy semmit sem akar tenni ebben az ügyben.

A végén egy professzor még kifejezte egyetértését velem, és hozzátette, hogy nem a 10 milliós Magyarországon kell az abortuszt ,,népszerűsíteni", amikor úgyis évente egy gödöllőnyi város lakosságával fogyatkozik nemzetünk.

Dr. Fülöp Sándor jövő nemzedékek ombudsmanja több zöld szervezet, többek között a Védegylet jelöltje volt. A Védegylet juttatta a köztársasági elnöki székbe Sólyom Lászlót és kezdeményezése alapján hozták létre ötpárti egyetértéssel az új intézményt. Részlet a Magyar Narancs 2007. áprilisból 12-i számából: ,,A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának minden olyan ügyre kiterjed majd a figyelme, ami érinti az utánunk következő generációk életfeltételeit; nem szakági ombudsman, hanem az alkotmányból levezethető demokratikus alapelv megvalósítója lesz" - foglalta össze a tervezet lényegét lapunknak Jávor Benedek, az új intézmény felállítását szorgalmazó Védegylet környezetjogi szakértője.

A Tarka Magyarozó Védegylet legújabb politikai kezdeményezése (volt már néhány) a Lehet Más a Politika elnevezésű liberális politikai párt, vezetőik között található Jávor Benedek és Schiffer András a TASZ ügyvivője is, aki most éppen feljelentést tett és védelmezi a szarral leöntött, Madách Imre: Ember tragédiáját gyalázó, a zsidó színházban leledző Gecy Produkció tagjait. A Védegylet és a TASZ együttműködésének további magyarellenes megnyilatkozása a Magyar Gárda elleni uszító aláírásgyűjtési akciójuk.

Önéletrajza és a november 10-i ,,Zöld mozgolódás" elnevezésű rendezvényen tett nyilatkozata alapján igencsak elgondolkodtató, hogy vajon milyen nemzet életfeltételeiért akar munkálkodni Fülöp Sándor? Hogy semmi kétség ne maradjon irányultsága tekintetében a Zuschlag per során is említésre került, ma is nyíltan MSZP-s Táncsics Mihály Alapítvány rendezvényén vett részt egy nappal később. Az alapítvány kuratóriuma önmagáért beszél.

Tanulság. Mielőtt csatlakoztok valamilyen párthoz, szervezethez alaposan nézzetek körül!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik-ügyben Orbán olyan, min
  2008-11-16 20:18:52, vasárnap
 
  Jobbik-ügyben Orbán olyan, mint a bourbonok: Semmit sem tanult, semmit sem felejtett
2008. november 16. 11:08
HunHír.Hu

A Századvég és a Forense októberi kutatása szerint mélypontra jutott az SZDSZ társadalmi elutasítottsága. A Fideszhez közel álló sajtóorgánumok a kutatás alapján hozzáteszik, a rabmadarakkal szemben 55 százalék, a Jobbikkal szemben pedig a megkérdezettek 56 százaléka fejezte ki ellenérzését. Csakhogy arról megfeledkeznek a Fidesz-közeliek, hogy ezek az arányok a Jobbik esetében azt jelentik, hogy bőven meghaladta támogatottságuk a parlamenti küszöböt.
szolgai_naptar

Kiszelly Zoltán politológus a Helyi Téma című, legnagyobb példányszámban megjelenő hetilapban elemezgette, hogy azok a szavazók, akik az MSZP után az SZDSZ-t jelölték meg szimpatikus politikai tényezőnek, kihátráltak a párt mögül, és Fodor politizálása bizonyos liberális körökben is nemtetszést váltott ki. A politológus többek között az egészségügyi reformnak nevezett lakossági Kész Átverés Show-t jelölte meg a lehetséges okként, és Molnár Lajos és Horváth Ágnes nevéhez kötötte. A Jobbikkal kapcsolatosan csak annyit jelzett Kiszelly, hogy radikalizmusával vívta ki a közvélemény ellenérzéseit. Nos, innen kezdődik az igaz történet.

A Fideszhez közel álló újság azt elfelejtette közölni, hogy mind az SZDSZ, mind a Jobbik elfogadottsága hét százalékon áll. Ez azt jelenti, hogy a radikális parlamenti erő jelen pillanatban már parlamenti tényező lehet, és a hatalmas pénzekből juttatott, iszonyú nagyságú kommunikációs háttérrel és médiabefolyással rendelkező SZDSZ mellett nyugodtan felveheti a harcot a parlamenti küszöb átlépéséért. A Jobbikot támogató nemzeti média, különösen a hírportálok jelentőségét is mutatja ez a szám, hiszen az írott sajtóban való viszonylagos elhallgatás ellenére ezeken a portálokon minden apró részlet megtalálható a párt tevékenységérő. A Jobbik tehát úgy érte el ezt a sikert, hogy nem volt parlamenti erő, és a partvonalon kívülről már most bele tudna szólni a nagypolitika alakulásába, ha előrehozott választásokra kerülne sor.

A Jobbikot általában a liberális média megpróbálja mumusként beállítani, és ebben az esetben is visszaütött a ,,neoliberális bumeráng". Minél jobban szidják a pártot, gárdáját és a szervezet által előhozott súlyos társadalmi kérdések megvitatását, az átlagembereknek egyre inkább az a fajta politikai hang kell, amit a markáns ellenzéki erő képvisel. A cigánybűnözés, a korrupció, a kettős mérce, a gazdasági csőd, az eltékozolt milliárdok tényének nyilvánosságra kerülése pártállástól függetlenül vált ki emberekben indulatot, és természetesen azzal rokonszenveznek, akik a súlyos kérdések megoldására valamiféle alternatívát kívánnak.

Lehet a Jobbikot szélsőségezni, mondani nacionalistának, revizionistának és sovinisztának, de úgy látszik, és a jelek is ezt mutatják, hogy jóval a parlamentbe való bekerülés feletti lélekszámú magyar támogatja a Vona Gábor vezette alakulatot. Hét százalék jóval több mint félmillió szimpatizánst, nyílt támogatót, vagy rejtőzködő szavazót jelent.

Orbán Viktornak meg kell végre értenie, hogy kifutott a kikötőből az egyzászlós hajó, és bármit tesz, a kétharmados többséget egyedül nem érheti el. Jelen pillanatban még úgy viselkedik, mint a bourbonok, semmit sem tanult, és semmit sem akar felejteni, pedig elfelejthetné végre begyöpösödött teóriáit, és emlékezhetne arra, hogy milyen jól működött a Fidesz kormányzása idején pártjának burkolt nemzeti radikális támogatása. Ha nem ágál a Jobbik ellen, és nem ezt az erőt állítja be főmumusnak, akkor sokkal előnyösebb, akár nem hivatalos parlamenti partnert szerezhet, mint a hozzá csapódott virtuális pártként funkcionáló KDNP, vagy a különböző lényegtelen szervezetek.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=14411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.