Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Budapest sosem kapja meg a fel
  2008-11-18 20:16:18, kedd
 
  Budapest sosem kapja meg a felvételeket - mert nincsenek
2008. november 18. 10:11:59

Budapest soha nem fogja megkapni a dunaszerdahelyi rendőrattak bizonyítékait Pozsonytól, mert Pozsonynak nincsenek ilyen bizonyítékai - írja kedden megjelent számában az Új Szó.

A Pozsonyban megjelenő magyar napilap kommentárja szerint úgy lenne rendjén, ha két szomszédos ország miniszterelnöke a felmerülő problémák esetén operatív módon konzultálna egymással, s "ha valamilyen probléma felmerül, azonnal megbeszélik. De nem ez történik, mert az egyik kormányfő cinikus, a másik meg saját hazájában kisebbségben van".

A lap szerint a szlovák kormány nem fogja elfogadni Gyurcsány Ferenc hatpontos javaslatát, mert ha megtenné, "azzal kiürülne a nemzetpolitikája, amely a mai napig nem valamiért, hanem valami, vagyis a magyarok ellen határozza meg magát".

Mint írja, Gyurcsány kettős csapdában van, mert a belpolitikai harc részeként saját ellenzéke cincálja őt darabokra "erélytelensége" miatt, amire a szlovák miniszterelnök még rájátszik. Ficónak pedig csak a médiával kell megküzdenie a szlovák-magyar kérdésben, mert a szlovák ellenzék hallgat. A szlovákiai magyarok pedig permanens túszaivá váltak a két nemzet viszonyának" - fogalmaz a lapot főszerkesztőként jegyző Molnár Norbert.

Forrás: Magyar Nemzet Online
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A chicagói zsidók egy része úg
  2008-11-18 20:13:58, kedd
 
  A chicagói zsidók egy része úgy véli, hogy Obama tulajdonképpen az ‘első zsidó elnök'.
2008. november 17. 23:42:29

A chicagói zsidók egy része úgy véli, hogy Obama tulajdonképpen az ‘első zsidó elnök'.
Natasha Mozgovaya

Looking from a distance

Barack Obama múltbéli barátai közül csupán kevés bukkant fel az utóbbi időben. Kétséges, hogy egyáltalán emlékszik-e még a nevükre, de a chicagói zsidó közösségben a most megválasztott elnöknek sokan valóban hosszú ideje a barátai. A közösség néhány idősebb tagja úgy véli, hogy ők is ,,vele emelkedtek", míg mások félig tréfásan Obamát az ‘első zsidó elnöknek' nevezik.

Pénzbeli adományokat gyűjtöttek számára, kapcsolatokat teremtettek neki és örömmel látták vendégül és szentül hittek dicső politikai jövőjében. Csaknem az egész választási hadjárat során, amikor az amerikai zsidók között az a szóbeszéd járta, hogy Obama valójában titokban muzulmán, aki inkább a palesztinokat támogatja és abban érdekelt, hogy az iráni elnök törvényességét biztosítsa, a zsidó körökbeli támogatottsága meg sem közelítette Bill Clintonét. De az igazság felszínre jutásakor, a választási közvéleménykutatáskor kiderült, hogy a zsidók 78 %-a szavazott Obamára.

A chicagói zsidó közösség tagjai ezen nem lepődtek meg. Azt állítják, hogy a zsidók egyszerűen rájöttek arra, amit már évek óta tudtak. Obama a chicagói Hyde Park szomszédságában, a zsinagógához közel él, ahol meglehetősen nagy a lakosság zsidó részaránya. A területre látogatók némelyikét megtévesztheti a biztonságiak erőteljes jelenléte, azt hívén, hogy az a zsinagóga miatt van, mindaddig, amíg meg nem tudják, hogy az Obama miatti.

Alan Solo, Chicago ügyésze, a zsidó közösség vezetője és Obama régi támogatója volt az egyike azoknak, akik közvetlenül a Chicago Grant Park-ban az elmúlt héten tartott beszéde után bejutottak a megválasztott elnökhöz. ,,A kedd éjszakai [választás napja] több százezer ember előtt tartott beszéde után ugyanaz a Barack Obama volt, mint akit ismertem." - mondta.

,,Mint helyi szenátor nagyon hatékony és segítőkész volt mindabban, amit úgy nevezünk, hogy ‘zsidó napirend', közösségi ügyek, értékek. Mindég mélyen megértette Izrael biztonságára vonatkozó igényeit. 2006 januárjában egy hétre elmentem vele Izraelbe és amikor elkezdődött az elnökségért folyó versengés, semmi kétségem nem volt aziránt, hogy támogatni fogom. Az első, ami mély benyomást tett rám, az intellektusa volt - ő az egyik legértelmesebb ember, akit ismerek - de ugyanakkor meleg és törődő személyiség, aki érdeklődik az olyan ügyek iránt, amiért ennek az országnak a lakossága aggódik", folytatta Solow.

,,Örömmel mondom, hogy ő lesz az első zsidó elnök. Ugyancsak mélyen megérti azokat az ügyeket, melyekkel Izrael és a zsidó közösség szembesül. És úgy vélem, az ő személyes története visszatükrözi az Egyesült Államokba való zsidó bevándorlás történetét."

,,Olyan családban nőtt fel, amiben semmilyen előnyt nem élvezett. Apja idegen volt, de a közeli család segítségével és a tanulás, a nehéz munka iránti érzékenységével sikert ért el. Ez az amerikai zsidó történelem. Megérti ezt és ez az, amiért annyira közel van a zsidó közösséghez. Első önéletrajzában keresi a gyökereit és megérti a zsidók eziránti vágyakozását - beleillik a világszemléletébe és ez az egyik ok, amiért Izraelt támogatja. Amikor azt mondja, hogy Izrael biztonsága szent és sérthetetlen, én hiszek neki. Úgy ismerem őt, hogy nem mondana ki olyasmit, amit nem gondol komolyan. És számos közeli zsidó barátja van, aki ezt megerősíti."

Solo ugyancsak ismeri Obama első választottját - a Fehér Ház kiszemelt személyzeti főnökét. ,,Rahm a zsidó közösség aktív tagja, gyermekei a közktatási iskolába járnak és mindig is elismerték zsidónak, amikor Clinton tanácsadójaként működött. De nem hiszem, hogy az a tény, hogy elkötelezett zsidó és Izrael támogató, bármennyit is beleszólt volna a jelölésébe. Egyszerűen ő a legmegfelelőbb személy erre a munkára, a Kongresszusban és a Clinton kormányzatban szerzett tapasztalatai és intellektusa miatt. De Izraelt támogató magatartása illeszkedik a megválasztott elnök gondolkodásához."

Michael Bauer, a közösség egyik politikai aktivistája, aki Obamát már egy évtizede ismeri és támogatta a választási hadjáratát, azt mondta, hogy Obama győzelme feletti első reakciója a hitetlenség volt. ,,Olyannak tűnt, mint egy álom. A választások után rövid alkalmam nyílt, hogy gratuláljak neki, hogy kölcsönösen megöleljük egymást, megpusziljam Michellt. Nagyon büszkék voltunk rá és biztosak benne, hogy sikeresen kezeli majd az ország és a megválasztott elnök előtt álló komoly erőpróbákat," mondta.

,,Ha visszapillantunk szenátori munkájára, a szenátori területén viszonylag nagy számban élnek zsidók, és még fontosabb, hogy ez a zsidó közösség mind a politikai, mind pedig a jótékonysági szervezetek tevékenységében részt vett. Amikor a szenátusban volt, a demokraták ott kisebbségben voltak. Amikor egy kisebbségben vagyunk nem túl sokat végezhetünk. Mint szenátor sem Barack, sem többi társa nem volt képes komolyat alkotni, mert a republikánusok uralták a szenátust. Mégis, merthogy az ő területe volt, mindig is világos volt előttem, hogy számos Barackot támogató tevékenykedett a zsidó közösségben mind helyileg, mind országosan. És mind egyetértettek számos ügyben mutatott érzékenységével - mint pl. az US-Izraeli viszony ügye, illetve a belföldi olyan ügyek, amiket mi is fontosnak tartottunk, lett légyen az egyház és az állam szétválasztása, nők választási joga, stb. Õszintén megvallva, olyan bölcs, hogy ő jobban érti, mint többségünk", mondta Bauer.

Sderot-tal való azonosítás

,,Mint USA-szenátor kétszer látogatta meg Izraelt és különösen a második látogatása - úgy gondolom - nagyon jelentős volt" folytatja Bauer. ,,Úgy vélem, számára nagyon fontos volt, hogy elmenjen Sderot-hoz és közvetlen közelről legyen tanúja, amikor Izraelt Gázából naponta megtámadják. Úgy gondolom, ugyancsak jelképes volt Izrael lakossága és az egész világ közössége számára ugyanúgy, ahogy a zsidó közösség számára látni, hogy Barack Obama elmegy Sderot-hoz és beszél róla, hogy mint elnök számára ez elfogadhatatlan és kijelenti Izrael önvédelmi jogát. Ez a jelkép nagyon sok szinten fontos volt. Már több mint 10 éve ismerem a megválasztott elnököt és az értékei, alapvető szempontjai nem változtak. Ha megkérdez, hogy bízom-e abban, hogy továbbra is elkötelezett lesz Izrael létével, mint biztonságos határokkal rendelkező zsidó állammal szemben - semmi kétségem sincs efelől."

Bush elnök is támogatta Izraelt, de nyolcévi támogatása után Izrael erősebb Iránnal, az északi határainál Hezbolachhal és a déli határainál Hamas-szal szembesül - és a Hamas egy sor politikai létjogosultsághoz jutott. Úgy vélem, hogy George Bush Izrael állama számára katasztrofális volt. És úgy gondolom, Obama kormánya megérti Izrael biztonság iránti igényét, annak a fontosságát, hogy Izrael zsidó állam maradjon és megkísérel segíteni a Közel-keleti béke közvetítésében, ami ezt a célt eléri. Vannak még emberek, akik ebben nem hisznek, de a demokráciában hatalmas dolog, hogy bárkinek lehet véleménye, nem kell 100%-ban egyetértenünk. Úgy gondolom, hogy a Közel-Keleten a béke a legfontosabb - mint elnök nem szándékozik hét évet arra várni, hogy dolgozzon ezen."

Bauer ugyancsak keményen részt vett Rahm Emanuel kongresszusi tagságért folyó hadjáratában. ,,Hadd mondjak valamit Rahmról. Egyik, amit az emberek nem szeretnek benne az a tény, hogy az ügyintézést rövidre fogja, de ez csak azért van, mert ő annyira értelmes személy. Nincs szüksége 15-perces telefonbeszélgetésekre, három perc alatt végez az üggyel. És Izrael - a vérében van. Az a tény, hogy Joe Biden, akinek Izraelt támogató hosszas jegyzéke van Obama megválasztott alelnöke és Rahm Emanuel a személyzeti főnöke - nem tudom, hogy ennél mennyivel több biztosíték kell egy megválasztott elnöktől, hogy amikor hivatalba lép Izrael állam és Izrael népe közeli szövetségese lesz."

Vonatkozó cikkek:

# Barack Obama wins 77 percent of Jewish vote, exit polls show
# ADL blasts Greek paper for branding Obama win `end of Jewish domination`
# Obama's historic win revives the black-Jewish civil rights alliance

Fordította: Cser Ferenc

Az angol eredeti címe: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1037029.html

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=A_chicagoi _zsidok_egy_resze_ugy_veli__hogy_Obama_tulajdonkeppen_az_8216elso_zsido_elnok8217 ._51535
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmarasztalták a cigányozó tan
  2008-11-18 19:34:53, kedd
 
  Elmarasztalták a cigányozó tanárnőt
2008-11-18. 13:29

Elmarasztalták a cigányozó tanárnőt

Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori mórás tanárnő, aki kollégáival orknak, ,,C"-nek, cigónak, norvégnak és tücsöknek nevezte roma tanítványait egy nyilvános fórumon.

A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen beazonosítani. Mint azt korábban megírtuk, egyikük a fegyelmi vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt el is fogadta.

A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki egy évvel később léphet előre a közalkalmazotti bértáblán. - A bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb büntetés - nyilatkozta lapunknak Kardos János. A szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője hozzátette: a fegyelmi vizsgálatban enyhítő körülménynek tekintették, hogy a tanárnő korábbi munkáltatója, valamint az integrációs programmal foglalkozó szakemberek pozitív véleményt fogalmaztak meg munkájával kapcsolatosan. A fegyelmi bizottság határozata november 26-án válik jogerőssé - tette hozzá.

Mint azt lapunkban korábban már olvashatták, a ,,Kolompár Iskolának" is csúfolt Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes fórumon a folytatott csevegésben orknak, norvégnak, tücsöknek, cigónak, illetve ,,C"-nek nevezték roma származású diákjaikat.

A tanárok a szegregált intézmény megszűnése után mentorként segíthették tovább egykori roma tanítványaikat. A szegedi önkormányzat több tíz millió forintért létesített 16 és fél álláshelyet a Móra volt pedagógusainak. (Kuruc.info: megint a szokásos duma: örüljenek a pedagógusok, hogy kaphattak melót. Azt persze elfelejtik, hogy a mórás állásukat azért vesztették el, mert a Mohácsivész Shittória-félék felszámolták az iskolát...)

(a Délmagyar cikkének szó szerinti átvétele; a kommentárokat érdemes elolvasni)

Kapcsolódó cikk: Az oktatási jogok biztosa is fenyegeti a "cigányozó" szegedi tanárokat (érdemes a cikkből induló linkeket is követni az előzményekért)


http://kuruc.info/r/1/30898/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legnagyobb íróink regényeit bl
  2008-11-18 19:33:00, kedd
 
  Legnagyobb íróink regényeit blikkesíti egy SZDSZ-es - tiltakozik a Jobbik
2008-11-18. 13:20

Nógrádi...

A magyar kultúrának és identitástudatnak legtöbbet ártó párt, az SZDSZ egy képviselője azzal szórakozik, hogy legkiválóbb íróink műveit "meséli újra" saját szája íze szerint, merthogy azok szerinte nincsenek jól megírva. A zsidópárt magyarság elleni hadjárata tehát újabb elemmel bővült: történelmünk után irodalmunkat is lecserélnék, hiszen a jó gazdanép köztudottan igénytelen, tájékozatlan, buta és terelhető, mint a birkanyáj. (Szakértő politikusok békés többségnek is hívják.) Nógrádi Gergely tökéletesen alkalmas a feladatra, hiszen olyen szépirodalmi folyóiratoknál dolgozott már, mint a Blikk, a Story, a Sztár, a Best, a Hot!, valamint - ami megbízhatóságára garancia - a Kurír jeruzsálemi tudósítójaként is tevékenykedett. Továbbá az önkormányzat Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke, teljes joggal, hiszen számtalan vitathatatlan értékű könyvet írt már, mint az honlapjáról kiderül, ilyen például a Bye-bye háj című klasszikus.

A Jobbik tiltakozik, alább szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményük.


Újabb liberális bohózat: itt az SzDSz-es írógép, avagy tehetség nélkül hogyan zsebeljünk be egy rakás pénzt

... és "művei"

Jókai Mór, Gárdonyi Géza, Nógrádi Gergely. Két neves magyar regényíró és egy kakukktojás. No de a sor végén ki ő, és ezúttal miért említjük egy lapon a klasszikusokkal?

Nógrádi jelenleg az egyetlen SzDSz-es önkormányzati képviselő Göd városában: a helyi testületi és bizottsági üléseken mutatott magatartása okán a laikusok számára azonban teljességgel felfoghatatlan, hogyan ülhet ő még mindig ott, ahol van. Legutóbbi botránya már országos méretűvé duzzadt, amikor is képviselőtársa, Mikesy György fogyatékosságán gúnyolódott, majd a Tv2 kamerájának tett beismerés után közleményben tagadta le vétkességét. Nógrádi lemondása azóta is várat magára, a hazudozás terén pedig az SzDSz helyi szervezete szintén egy közleményben vállalt cinkosságot képviselőjével.

Ilyen események után is meg tudtunk még lepődni Nógrádi legújabb húzásán: önmagát írónak kikiáltva könyvsorozatot indított, melyben népszerű magyar regényeket "mesél újra" a saját szájíze szerint. A kiválasztott mű szerkezetét, illetve nyelvezetét is megváltoztatja, ezzel neves írók alkotásait fosztja meg azok sajátos stílusától. Ez idáig Jókai Az arany ember, A kőszívű ember fiai, illetve Gárdonyi Géza Egri csillagok c. regénye vált Nógrádi áldozatává. Nem szeretnénk a képviselő urat azzal vádolni, hogy csupán anyagi haszonszerzésből vágott bele ebbe a minden bizonnyal nagy alkotói képességet igénylő munkába. A fiatalok számára azonban bizonyosan vonzó - és így eladható - lehet a jelentősen rövidített tartalmú, hétköznapi nyelvre lekorcsosított kiadványsorozat. A kérdés az, mennyire szolgálja ez a közoktatásban tanulók szellemi fejlődését? A választ már magyartanárok és más irodalmárok is megadták, amikor a közelmúltban tiltakozásukat fejezték ki a megjelenő könyvek ellen. Ezek után mindenki döntse el a saját értékrendje szerint, hogy a Nógrádi-féle neoliberális gondolkodás mennyire válik hasznára a magyar társadalomnak.

A gödi Jobbik ezúton csatlakozik a tiltakozók táborához, és követeljük a képviselő úrtól, hogy az irodalmi kultúránkat lezüllesztő, magyarellenes Klasszikusok újramesélve sorozat kiadványait azonnal vonja vissza a piacról, a továbbiak megjelentetésétől pedig tekintsen el. Az utóbbi időben tapasztalt önkormányzati, illetve "alkotói" tevékenységét úgy foglalhatjuk össze: ön a viselkedésével és írói munkásságával hónapok óta folyamatosan egy poharat tölt fel, de ez a pohár most csurig megtelt.

Göd, 2008. november 18.

Sipos Richárd
elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom Gödi Szervezete

http://kuruc.info/r/1/30897/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány kampányarcot választ a
  2008-11-18 19:30:49, kedd
 
  Cigány kampányarcot választ a Fidesz?
2008-11-18 17:33 barikád.hu






Járóka Lívia, kampányarc: forrás: nemzetiségek.hu

Az amerikai elnökválasztás óta csak Obama-lavinaként emlegetett megfelelési kényszer még erőteljesebben jelenik meg Magyarországon, mint eddig. Arról van szó, hogy az első néger amerikai elnök sikere után az egész világon liberálisok és a liberálisoknak megfelelni igyekvők jelentik ki, hogy üdvözölnék a feketék, sárgák, cigányok előretörését a közéletben. Az egyik olasz lap azt találgatta, vajon mikor lesz fekete pápa, a hazai lapok pedig arról cikkeztek, hogy vajon mikor lesz Magyarországnak cigány miniszterelnöke.

Nos, itt még nem tartunk, de a sorba beállt a Fidesz is. Ugyanis a hírek szerint az európai parlamenti kampányuk arca a cigány származású Járóka Lívia lesz, aki jelenleg is Fidesz-delegált Brüsszelben.
Az index.hu információi szerint a napokban véglegesítik a legnagyobb ellenzéki párt uniós képviselőjelöltjeinek listáját. A listán helyet kaphat az élvonalból önként (?) hátrébb lépett Áder János, a többszörösen bukott Deutsch Tamás és a nem túl karizmatikus Pelczné Gáll Ildikó is.

A Fidesz tehát maradni kíván az eminensek nemzetközi táborában. Ha választani kell, Orbán Viktor a Gárda helyett a kétes egzisztenciájú cigány vezetőkre szavaz, ha hitet kell tenni nemzetközi érdekek mellett a magyarok ellenében, akkor első szóra hitet tesz. Most, ha az index.hu információi helytállóak, újabb "apró" gesztussal jelzi Brüsszelnek és nekünk is a Fidesz, milyen politikára is számíthatunk tőlük az elkövetkező időszakban.

index.hu nyomán barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blokád alá vonják az áruházlán
  2008-11-18 19:23:27, kedd
 
  Blokád alá vonják az áruházláncokat a tejtermelők
2008-11-18. 16:05

Országos demonstrációt tartanak a tejtermelők pénteken a nagy áruházláncok előtt - értesült az InfoRádió. A termelők a nyomott árak miatt tiltakoznak.

Az értesülést a Tej Terméktanács elnökhelyettese hivatalosan nem erősítette meg, de annyit közölt, hogy az akcióról részletes tájékoztatást csütörtökön adnak. Az InfoRádió az egyik érintett neve elhallgatását kérő tejtermelőtől úgy tudja, hogy a demonstráció országos szintű lesz. Blokád alá vonnak több áruházláncot is. A tejtermelő részleteket nem árult el, csupán annyit mondott, hogy az akciót azért szervezik, mert így kívánnak tiltakozni a túl alacsony felvásárlási árak ellen. Azt is kifogásolják, hogy túl sok import tej érkezik Magyarországra.

A Tej Terméktanács elnökhelyettese már néhány hónappal ezelőtt jelezte, hogy demonstrációt tartanak, ha a nagy áruházláncok nem teljesítik feltételeiket. Szerintük a hipermarketek beszerzési ár alatt értékesítik a tejet.

A Magyar Agrárkamara alelnöke is megkongatta a vészharangot, néhány nappal ezelőtt ugyanis arról beszélt, hogy 14 százalékkal csökkenhet Magyarországon a feldolgozott tej mennyisége.

A tejtermelőknek gondot okoz, hogy emelkedik a Magyarországra behozott tej mennyisége is. A kívánatos 20 százalékos import helyett Magyarország már az idén elérheti akár a 30 százalékos importmennyiséget.

Nyári Gyula szerint gond az is, hogy míg az év elején a tej literjéért a magyar feldolgozók átlagosan 98 forintot fizettek, addig a múlt hónapban már csak 74 forintot kaptak a termelők. Az átvételi ár pedig az elmúlt hetekben is csökkent, és megközelítette a literenkénti 70 forintot. A szakember arra is rámutatott, hogy a magyar export várhatóan mintegy három százalékkal csökken.

A szakértők szerint megoldás az lehetne, ha az áruházláncok előnyben részesítenék a magyar tejet vásárlásaik során.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokausztjuk csak a zsidóknak
  2008-11-18 19:18:56, kedd
 
  Holokausztjuk csak a zsidóknak lehet
2008-11-18. 10:50

Az izraeli külügyminisztérium visszavonta a Hábimá színház által kezdeményezett előadássorozat anyagi és erkölcsi támogatását, mert a színpadon párhuzamot vontak a zsidó holokauszt és az 1948-49-es, s tulajdonképpen ma is zajló palesztin vészkorszak között. Az izraeli közéletben rendkívül dühödt támadások érik a zsidó állam legnevesebb színházát, s egyesek a tel-avivi kulturális intézmény bezárását is követelik, miközben a megfélemlített rendező nem mer nyilatkozni a sajtónak.

Földönfutóvá tett palesztinok menete 1948-ban


Az izraeli külügyminisztérium lemondta az itteni nemzeti színház, a Hábimá (A Színpad) több előadásból álló produkciójának anyagi és erkölcsi támogatását, mert a műsortervből kiderült, hogy a rendező, Jáél Ronén bizonyos értelemben párhuzamot von a zsidó soá (vészkorszak, katasztrófa) és a palesztin nákbá (katasztrófa, vészkorszak) között.

A botrányossá vált történet azzal kezdődött, hogy a tel-avivi Hábimá színház az őszi évad elején együttműködésről szóló egyezményt írt alá a berlini Die Schaubühne (A Színpad) színházzal egy olyan egészen újszerű művészi projekt megvalósításáról, amelynek lényege az, hogy a két színház az előadások keretében igyekszik rávilágítani a németek, az izraeliek és a palesztinok közötti bonyolult kapcsolatrendszerre, a három nép sorsának összefüggéseire és párhuzamaira.

A tel-avivi színház már az évad előtt bejelentette: a több előadásból álló sorozat igazi célja, hogy a berlini színházzal közösen megvizsgálják a németek, zsidók és palesztinok sorsának közös mozgatóit, illetve ennek a kapcsolatnak alakulását az elmúlt évtizedek folyamán. A rendezők felfogása szerint ugyanis a németek, izraeliek és a palesztinok sorsa végül is azért kapcsolódik egymáshoz, mert a zsidó holokauszt, a soá nélkül nem lett volna nákbá, a palesztin vészkorszak. Az izraeli Hábimá színház művészei és rendezője arra is keresi a választ, hogy a három nép közötti bonyolult kapcsolatot miként értékelik a tragédia után az úgynevezett harmadik nemzedék tagjai.

Az izraeli külügyminisztérium kezdetben támogatta a közös izraeli-német színházi vállalkozást, de később, amikor a kulturális osztály politikus vezetői megismerték az előadások tartalmát, gyorsan és látványosan meggondolták magukat. ,,A színészek a színpadon párhuzamot merészelnek vonni a zsidó soá és a palesztin nákbá harmadik nemzedéke között, ami számunkra elfogadhatatlan és döbbenetes", jelentette ki a Máárív című héber napilapnak nyilatkozva Ofrá Ben-Já'ákov, a külügyminisztérium nemzetközi kulturális kapcsolatokért felelős osztályának igazgatója.

Jáél Ronén izraeli rendező

A minisztérium azt is kifogásolta, hogy az előadás folyamán a holokauszt-túlélők visszaemlékezésének és személyes vallomásának bejátszása közben a színpadon szexuális tartalmú jelenetek láthatók. Jáél Ronén, az izraeli-német közös produkció rendezője és egyben a Hábimá színház művésznője nem hajlandó nyilatkozni a külügyminisztérium által felhozott vádakra. Pontosabban az újságírók sehol nem találják a művésznőt.

Az izraeli külügyminisztériumot az is nyugtalanítja, hogy a Hábimá és a Schaubühne közös művészeti vállalkozását szinte teljes mértékben, összesen 400 ezer euróval Németország támogatja, s ezért a zsidó államban több közéleti személy már sietett is levonni a következtetést, miszerint a németek azért ilyen bőkezűek, mert a saját történelmi bűneikről szeretnék elterelni a közönség figyelmét...

S mint másról, a mostani izraeli kulturkampfról, kulturális háborúról azonban más következtetést is le lehet vonni. Magyarországon a zsidó irányítás alatti médiumokból az ottani olvasó már régen tudja, hogy holokausztjuk kizárólag a zsidóknak volt, pontosabban lehet. Mert a zsidó holokauszt egyedülálló, amely hasonló tragédia más népeket még nem sújtott a történelemben.

Drezdai hullahegy a polgári lakosság terrorbombázása után
Drezdai hullahegy a polgári lakosság terrorbombázása után

Izrael és vele karöltve a nemzetközi zsidóság ezen elv szellemében igyekszik minden úton-módon megakadályozni például azt, hogy méltó módon emléket állítsanak az 1915-ös örmény népirtásnak. Megakadályozzák ezt az ENSZ-ben, a washingtoni kongresszusban, a jeruzsálemi parlamentben és legutóbb, mintegy két esztendővel ezelőtt, a ,,magyar" Országgyűlésben. A budapesti parlamentben a képviselők egy csoportja ugyanis hosszas előkészület, illetve magyarországi és örményországi közéleti személyiségekkel egyeztetve kívánt megemlékezni az örmény nép nemzeti katasztrófájáról, de az utolsó pillanatban megakadályozta ezt a magyarországi és a nemzetközi cionista maffia.

Magyarországon a médiát és a politikai életet ellenőrző zsidók 1945-től kezdve napjainkig a magyar nép második világháborús holokausztját is igyekeznek elhallgatni és elhallgattatni. Nemzedékek nőttek fel a háború után úgy, hogy eltitkolták előlük, szinte mostanáig nem hagyják tanítani a magyarság holokausztját, annak méreteit és utóhatásait. Ezért nem tudhatunk az 1944-45-ös délvidéki magyarirtásról, a felvidéki magyarok deportálásáról (Magyarországra és Csehországba egyaránt), az erdélyi Barcaföldvárról és a moldvai Foksányról, a kárpátaljai Szolyváról, a gulágokra cipelt százezrekről és a magyar holokauszt többi stációjáról.

A zsidó holokausztról viszont szinte mindent tudunk, pontosabban kötelességünk tudni. Magyarországon erről szóltak és szólnak a film-, a zenei és az irodalmi alkotások. A palesztinok holokausztját, a nákbát a zsidók idézték elő, de ezért a mai napig nem adtak számot. Mint ahogyan nem adnak számot a zsidó irányítású ÁVH magyarországi rémtetteiről sem. Sőt, amint az a tel-avivi Hábimá színházat ért mostani támadásból is kiderült, még beszélni sem szabad róla. Még zsidóknak sem.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Kapcsolódó:

Akik nem ünneplik Izraelt - az évfordulóra készített arab karikatúrákból szemlézünk

Zsidók mondanak ítéletet Izrael felett: terrorista, palesztinokat mészárló állam, nincs mit ünnepelni + videók

60 éve történt a deir jaszini vérengzés - zsidó terrorcsoportok áldozataira emlékezünk

Zsidó történészek elismerik: szervezett volt a palesztinok elleni népirtás

http://kuruc.info/r/1/30892/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőre tetőzik a válságunk
  2008-11-18 17:50:41, kedd
 
  Jövőre tetőzik a válságunk

2008. november 18. 17:46

HunHír.Hu
A növekvő csődök, romló fizetési morál már most is megfigyelhetők nemzetközi és hazai viszonylatban is, várhatóan a 2009-es esztendő lesz a válság tetőpontja.


A harmadik negyedévi adatok szerint még nem volt érezhető a globális pénzügyi válság hatása. Az idei év első kilenc hónapjában 2007 hasonló időszakához képest 10 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója. A leginkább kockázatos iparágaknak változatlanul az építőipar, valamint a kis- és nagykereskedelem minősülnek.

A Coface Hungary legfrissebb elemzése szerint 2008 első kilenc hónapjában 11 százalékkal nőtt a fizetésképtelenséggel kapcsolatos hazai cégeljárások száma. Némi lassulás tapasztalható a növekedés mértékében de ez köszönhető egyrészt annak is, hogy az elmúlt 2-3 év már elég magas bázist eredményezett, másrészről a Coface elemzői szerint harmadik negyedévi adatok szerint még nem volt érezhető a globális pénzügyi válság hatása. A felszámolási eljárások száma 11,67 százalékkal, a végelszámolások száma pedig tíz százalékkal növekedett meg. Nem változik a helyzet a ,,igazi csődeljárások" számát tekintve, amelyek a vállalkozások fizetőképességének helyreállítására, azaz azok megmentésére irányulnak. Ilyen eljárások továbbra is rendkívül alacsony számban indulnak. Az év első kilenc hónapjában mindösszesen 12 ilyen eljárás indult Magyarországon.

Hvg.hu

HunHír.Hu kommentár:

Akkor kell elzavarni a szoclibeket, amikor a legnagyobb a baj, mert akkor hajlanak erre a habozók is. Ha 2010-re kilábolunk egy kicsit a bajból, a panelproli majd örül, mint majom a farkának, s bizalmat szavaz megint az országrontóknak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunista bűnösök
  2008-11-18 17:48:06, kedd
 
  Kommunista bűnösök

2008. november 18.

Nyilvánosságra hozzák a kommunizmus bűnöseinek névsorát. A kezdeményező Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke szerint csak a múlttal szembenézve nyithat Magyarország tiszta lapot. Lánczi Richárd interjúja, Magyar Hírlap.

Szöőr Anna: a pártállami bűnök meg- és beismerése nélkül Magyarország nem kezdhet tiszta lapot (Fotó: Béli Balázs)

- Legutóbb Kápolnásnyéken, azt megelőzően pedig Csömörön, majd a Corvin közben, valamint a kárpátaljai Szolyván és a délvidéki Csúrogon avattak emléktáblát, fejet hajtva a kommunizmus áldozatai előtt. Mi az üzenete a 21. században egy-egy ilyen eseménynek?

- Két oldalról világítanám meg ennek jelentőségét. Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése 2006-ban fogadta el A totalitárius kommunista rezsimek által elkövetett bűnök nemzetközi elítélésének szükségessége elnevezésű határozatot, amely a nemzetközi közösségen belül is szorgalmazza a nácizmus és a kommunizmus megítélésében alkalmazott kettős mérce feloldását. Azaz mindkettő népirtás, emberiség elleni bűntett volt, akkor is, ha sokak tompítani akarják az elkövetett cselekmények súlyát. A Gloria Victis Alapítvány, a Barankovics István Alapítvány és az Október 23. Bizottság Alapítvány ezt az európai határozatot alapelvének tekinti és ennek megismertetése érdekében nemzetközi tevékenységbe kezdett. Az emléktábla-avatás a kommunista bűnöknek állít mindenhol mementót, figyelmeztetve a százmillió értelmetlen áldozatra, akiket egy őrült eszme és hatalmi pozíciók miatt áldoztak fel. Hazai szempontból vizsgálva, az MSZP mint utódpárt, az MSZMP állampárt bűneiért, a kínzásokért, kivégzésekért egyszer sem kért bocsánatot. Amíg ez így marad, addig kijelenthető: Magyarország nem nézett szembe a múltjával, még annyira sem, hogy a bűnösök névsorát nyilvánosságra hozza. A mostani állapot konzerválásával pedig a kommunizmus rémtettei sem halványodnak.

- Mit terveznek a helyzet megváltoztatására? Gondolja, hogy a nyilvánosság erejével a rendszerváltoztatás elmaradt elszámoltatásának egy része is pótolható?

- Wittner Máriát idézve: neveket akarok, azaz akarunk hallani. Számtalan tanulmányban, visszaemlékezésben olvashatunk párttitkárokról, verőlegényekről, sortűzvezénylőkről és végrehajtókról, ám teljességében összegyűjtve ez sehol sem fellelhető. Emiatt mi a kommunizmus bűnöseinek teljes névsorát összegyűjtjük. Ehhez természetesen az emberek segítségét is kérjük, ugyanis a hazai nagyvárosokban elkövetett rémtettek még kutathatók, ám a vidéki elhurcolásokra, pártállami önbíráskodásokra az azt elszenvedők és rokonaik emlékeznek a legjobban. Az elkövetőknek felelniük kellett volna már korábban tetteikért, ám a jogi felelősségre vonás mindig elodázódott. Mostani kezdeményezésünkkel, a nevek nyilvánosságra hozatalával megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba. Az embereknek jogukban áll azt is megismerni, hogy a régi pártvezetők gyermekei, unokái milyen karriert futottak be. Itt természetesen a politikában és közéletben betöltött pozíciók miatt fontos a nyilvánosság ereje és a nyílt szembenézés a kommunista múlttal. Nem akarunk ujjal mutogatni, de a pártállami bűnök meg- és beismerése nélkül Magyarország nem kezdhet tiszta lapot. Emellett továbbra is szorgalmazzuk, hogy az egykori diktatórikus párt főállású ideológusait, sajtólakájait zárják ki a közéletből és a politikából, a kommunista önkényuralmi jelképeket pedig távolítsák el köztereinkről. Nagyapám, amikor hazajött Recskről annyit mondott a családjának: "Ha szerettek, nem kérdeztek." Az elhurcoltakat ugyanis megfenyegették, hogy ne beszéljenek a borzalmakról. Sok olyan család él most is Magyarországon, amellyel hasonló rémtettet műveltek a pártállam kiszolgálói. Sokan nyilvánosságra hozták szenvedéseiket, ám néhány külföldi országban most is megfigyelhető a kommunista bűnösök neveinek elhallgatása. Nemzetközi kezdeményezést indítunk ez ügyben is. A korábban említett ET-határozat szellemi atyjai, Latchezar Toshev bolgár és Göran Lindblad svéd parlamenti képviselő, valamint az aláírók kezdetektől támogatják munkánkat. Együtt dolgozunk a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács védnökeiként Tőkés László püspökkel, és terveink szerint a jövőben együttműködünk Lech Walesa egykori lengyel köztársasági elnökkel is.

- Sokan bagatellizálják a kommunizmus bűneit, mondván, mindez a kor és az új államrendszer kialakításának velejárója volt.

- Ez olyan, mintha bármelyik népirtásról kijelentenénk, hogy a megváltozott társadalmi, politikai rendszer tette azt szükségessé. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja november 25-e. Talán a világháborúkban, forradalmakban megerőszakolt, megalázott, meggyilkolt nők elleni bűnöket is bagatellizálja majd valaki, megmagyarázva ezek szükségességét?

Elérhetőségek

A bizottság előre is köszöni munkájuk bármely formájú támogatását. A megkereséseket az alábbi e-mail címen várják: www.oktober23bizottsag.hu.
Anyagi hozzájárulást pedig a: 10300002-10322788-49020017 (MKB Bank Zrt.) bankszámlaszámra utalhatnak.

***

Rendszerezett kommunista büntettek (a feldolgozás folyamatban)
A POFOSZ II. évfolyam 4. számú Hírlevele alapján:

Czinege Lajos, az MSZMP Szolnok megyei Pb titkára,
Veres József, az MSZMP Budapest XX. ker. PB titkára
Rusz János, az MSZMP KB Külügyi Osztálya munkatársa
Laki István, az MSZMP Baranya Megyei PB titkára
Klaukó Mátyás, az MSZMP Békés megyei PB titkára
Cseterki Lajos, az MSZMP Fejér megyei PB titkára
Lombos Ferenc, az MSZMP Győr megyei PB titkára
Jakab Sándor, az MSZMP Nógrád megyei PB titkára
Papp János, az MSZMP Veszprém megyei PB titkára
Rapai Gyula, az MSZMP Tolna megyei PB titkára
Kelemen Lajos, az MSZMP Budapest X. ker. PB titkára
Molnár Ernő, az MSZMP Budapest III. ker. PB titkára
Kaszás Ferenc, az MSZMP KB Admin. Oszt. megh. vezetője
Molnár László, az MSZMP Komárom megyei PB titkára
Ujfalusi Sándor, az MSZMP Budapest XVIII. ker. PB titkára
Horváth Sándor, az MSZMP Budapest IX. ker. PB titkára
Szőke Lajos, az MSZMP Budapest XXII. ker .PB titkára
Kerti Henrik, az MSZMP Budapest XV. ker. PB titkára
Schumeth János, az MSZMP Budapest XIV. ker. PB titkára
Dobi István, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke
Kristóf István, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának titkára


Utolsó frissítés ( 2008. november 18. )

http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1778&Itemid=32

Nyilvánosságra hozzák a kommunizmus bűnöseinek névsorát. A kezdeményező Szöőr Anna, az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke szerint csak a múlttal szembenézve nyithat Magyarország tiszta lapot. Lánczi Richárd interjúja, Magyar Hírlap.

Szöőr Anna: a pártállami bűnök meg- és beismerése nélkül Magyarország nem kezdhet tiszta lapot (Fotó: Béli Balázs)

- Legutóbb Kápolnásnyéken, azt megelőzően pedig Csömörön, majd a Corvin közben, valamint a kárpátaljai Szolyván és a délvidéki Csúrogon avattak emléktáblát, fejet hajtva a kommunizmus áldozatai előtt. Mi az üzenete a 21. században egy-egy ilyen eseménynek?

- Két oldalról világítanám meg ennek jelentőségét. Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése 2006-ban fogadta el A totalitárius kommunista rezsimek által elkövetett bűnök nemzetközi elítélésének szükségessége elnevezésű határozatot, amely a nemzetközi közösségen belül is szorgalmazza a nácizmus és a kommunizmus megítélésében alkalmazott kettős mérce feloldását. Azaz mindkettő népirtás, emberiség elleni bűntett volt, akkor is, ha sokak tompítani akarják az elkövetett cselekmények súlyát. A Gloria Victis Alapítvány, a Barankovics István Alapítvány és az Október 23. Bizottság Alapítvány ezt az európai határozatot alapelvének tekinti és ennek megismertetése érdekében nemzetközi tevékenységbe kezdett. Az emléktábla-avatás a kommunista bűnöknek állít mindenhol mementót, figyelmeztetve a százmillió értelmetlen áldozatra, akiket egy őrült eszme és hatalmi pozíciók miatt áldoztak fel. Hazai szempontból vizsgálva, az MSZP mint utódpárt, az MSZMP állampárt bűneiért, a kínzásokért, kivégzésekért egyszer sem kért bocsánatot. Amíg ez így marad, addig kijelenthető: Magyarország nem nézett szembe a múltjával, még annyira sem, hogy a bűnösök névsorát nyilvánosságra hozza. A mostani állapot konzerválásával pedig a kommunizmus rémtettei sem halványodnak.

- Mit terveznek a helyzet megváltoztatására? Gondolja, hogy a nyilvánosság erejével a rendszerváltoztatás elmaradt elszámoltatásának egy része is pótolható?

- Wittner Máriát idézve: neveket akarok, azaz akarunk hallani. Számtalan tanulmányban, visszaemlékezésben olvashatunk párttitkárokról, verőlegényekről, sortűzvezénylőkről és végrehajtókról, ám teljességében összegyűjtve ez sehol sem fellelhető. Emiatt mi a kommunizmus bűnöseinek teljes névsorát összegyűjtjük. Ehhez természetesen az emberek segítségét is kérjük, ugyanis a hazai nagyvárosokban elkövetett rémtettek még kutathatók, ám a vidéki elhurcolásokra, pártállami önbíráskodásokra az azt elszenvedők és rokonaik emlékeznek a legjobban. Az elkövetőknek felelniük kellett volna már korábban tetteikért, ám a jogi felelősségre vonás mindig elodázódott. Mostani kezdeményezésünkkel, a nevek nyilvánosságra hozatalával megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba. Az embereknek jogukban áll azt is megismerni, hogy a régi pártvezetők gyermekei, unokái milyen karriert futottak be. Itt természetesen a politikában és közéletben betöltött pozíciók miatt fontos a nyilvánosság ereje és a nyílt szembenézés a kommunista múlttal. Nem akarunk ujjal mutogatni, de a pártállami bűnök meg- és beismerése nélkül Magyarország nem kezdhet tiszta lapot. Emellett továbbra is szorgalmazzuk, hogy az egykori diktatórikus párt főállású ideológusait, sajtólakájait zárják ki a közéletből és a politikából, a kommunista önkényuralmi jelképeket pedig távolítsák el köztereinkről. Nagyapám, amikor hazajött Recskről annyit mondott a családjának: "Ha szerettek, nem kérdeztek." Az elhurcoltakat ugyanis megfenyegették, hogy ne beszéljenek a borzalmakról. Sok olyan család él most is Magyarországon, amellyel hasonló rémtettet műveltek a pártállam kiszolgálói. Sokan nyilvánosságra hozták szenvedéseiket, ám néhány külföldi országban most is megfigyelhető a kommunista bűnösök neveinek elhallgatása. Nemzetközi kezdeményezést indítunk ez ügyben is. A korábban említett ET-határozat szellemi atyjai, Latchezar Toshev bolgár és Göran Lindblad svéd parlamenti képviselő, valamint az aláírók kezdetektől támogatják munkánkat. Együtt dolgozunk a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács védnökeiként Tőkés László püspökkel, és terveink szerint a jövőben együttműködünk Lech Walesa egykori lengyel köztársasági elnökkel is.

- Sokan bagatellizálják a kommunizmus bűneit, mondván, mindez a kor és az új államrendszer kialakításának velejárója volt.

- Ez olyan, mintha bármelyik népirtásról kijelentenénk, hogy a megváltozott társadalmi, politikai rendszer tette azt szükségessé. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja november 25-e. Talán a világháborúkban, forradalmakban megerőszakolt, megalázott, meggyilkolt nők elleni bűnöket is bagatellizálja majd valaki, megmagyarázva ezek szükségességét?

Elérhetőségek

A bizottság előre is köszöni munkájuk bármely formájú támogatását. A megkereséseket az alábbi e-mail címen várják: www.oktober23bizottsag.hu.
Anyagi hozzájárulást pedig a: 10300002-10322788-49020017 (MKB Bank Zrt.) bankszámlaszámra utalhatnak.

***

Rendszerezett kommunista büntettek (a feldolgozás folyamatban)
A POFOSZ II. évfolyam 4. számú Hírlevele alapján:

Czinege Lajos, az MSZMP Szolnok megyei Pb titkára,
Veres József, az MSZMP Budapest XX. ker. PB titkára
Rusz János, az MSZMP KB Külügyi Osztálya munkatársa
Laki István, az MSZMP Baranya Megyei PB titkára
Klaukó Mátyás, az MSZMP Békés megyei PB titkára
Cseterki Lajos, az MSZMP Fejér megyei PB titkára
Lombos Ferenc, az MSZMP Győr megyei PB titkára
Jakab Sándor, az MSZMP Nógrád megyei PB titkára
Papp János, az MSZMP Veszprém megyei PB titkára
Rapai Gyula, az MSZMP Tolna megyei PB titkára
Kelemen Lajos, az MSZMP Budapest X. ker. PB titkára
Molnár Ernő, az MSZMP Budapest III. ker. PB titkára
Kaszás Ferenc, az MSZMP KB Admin. Oszt. megh. vezetője
Molnár László, az MSZMP Komárom megyei PB titkára
Ujfalusi Sándor, az MSZMP Budapest XVIII. ker. PB titkára
Horváth Sándor, az MSZMP Budapest IX. ker. PB titkára
Szőke Lajos, az MSZMP Budapest XXII. ker .PB titkára
Kerti Henrik, az MSZMP Budapest XV. ker. PB titkára
Schumeth János, az MSZMP Budapest XIV. ker. PB titkára
Dobi István, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke
Kristóf István, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának titkára


Utolsó frissítés ( 2008. november 18. )

http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1778&Itemid=32
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az abszolut pasik...
  2008-11-18 17:45:00, kedd
 
  Az abszolut pasik...

A bátor...
Hajnali 3-kor totál részegen hazamegy. Felesége az ajtóban áll söprűvel
a kezében, mire a pasi rákérdez:
- Takarítasz wazze, vagy mész valahova?

A rámenős...
Hajnali 3-kor totál részegen hazamegy. Bűzlik a sok női parfümtől, az
ingén rúzsfoltok láthatók. Megtapogatja a felesége fenekét és így szól:
- Te vagy a következő...

A naív...
Hajnali 3-kor totál részegen hazamegy. Belép az ajtón, a felesége
sodrófával várja. Mire a férj:
- Drágám, te már hajnalban sütsz?

A pofátlan...
Hajnali 3-kor totál részegen hazamegy. A felesége fekszik az ágyban, nem
alszik....
A pali fog egy széket, s az ágya mellé ül. Az asszony kérdésére:
- Mit jelentsen ez? - a válasz...
- Az első sorban akarok ülni, amikor a cirkusz elkezdődik...

A pofátlan...mégegyszer...
Hajnali 3-kor totál részegen hazamegy. A felesége fekszik az ágyban
...nem alszik...
Mielőtt a nő megszólalna, a pasi rámordul...
- Csönd legyen vazze, elég büntetés az, hogy duplán látlak...

...és csak úgy...vegyesen...:)

Két részeg tántorog hazafelé hajnalban. Mennek-mennek, egyszer csak
megszólal az egyik:
- Jön föl a nap.
Mire a másik:
- Mééé, azt is ittunk?

A férj és a feleség vitatkozik:
- Vedd tudomásul, hogy engem annak idején egy orvos is elvett volna!
- Persze, hogy elvett volna, ha anyád időben jelentkezik abortuszra!
Szexuális téren egyre összehangoltabb vagyok a feleségemmel.
- Valóban?
- Igen. Tegnap például mindkettőnknek fájt a feje.

Egy részeg vizel a parkban. Egy nő elmegy mellette és azt mondja:
- Micsoda állat!
- Nyugi, nyugi, fogom - szól a pasi.

Szex után az ágyban. Feleség:
- Mire gondolsz?
- Nem ismered - feleli a férj.

Egy pasi - gipszelt lábbal - horgászik a folyóparton.
Arra megy egy másik horgász, kérdi:
-Harapnak a halak?
- Áááá, csak elestem...

Elnézést, ne haragudjon, az állomást keresem...
- Nem haragszom, keresse!

- Mi az, semmit se lőttél? - kérdezi a feleség a vadászatból hazajövő
férjét.
- De, de...
- Akkor miért nem hoztad haza?
- Ugyan már, nem vagyunk mi kannibálok...

Egy vak dobos és egy süket bőgős játszik egy csehóban. Megszólal a vak
dobos:
- Táncolnak már a vendégek?
Erre a bőgős:
- Miért, már játszunk?

- Az esküvő előtt azt mondtad, hogy én vagyok az istennőd - mondja a
feleség a férjének.
- Úgy is volt, de azóta ateista lettem.

- A tengerre emlékeztetsz...
- Miért, romantikus vagyok, vad és izgalmas?
- Nem, beteg leszek tőled...

A feleség odabújik a férjhez és azt mondja neki:
- Drágám, súgj valami állati mocskosat a fülembe.
- Konyha...

A feleség reggel így szól a férjéhez:
- Egész éjszaka engem szidtál álmodban!
Mire a férj:
- Honnan veszed, hogy aludtam?

- Az én feleségem egy főnyeremény! Meg is ütöttem!

A férj veszekszik a nejével:
- Soha nem voltál hű hozzám!
- Ez nem igaz! Gyakran hű voltam hozzád!

- Örömmel utazol el?
- Neem, az asszonnyal...

Mit magyaráz a férj a vérző orrú szőkének?
Azt, amit az előbb már kétszer.

Milyen az ideális nő?
A szex után átváltozik egy láda sörré és két haverrá.

Egy szőke szendviccsel a bal, üdítővel a jobb kezében száll fel az
autóbuszra.
- Hölgyem! - szól rá a vezető. - Ez nem étkezőkocsi!
- Tudom, azért hoztam magammal kaját.

A szőke magyarázza a fiának, hogy mi a negatív szám:
- Fiam, tegyük fel, hogy egy buszon van 13 gyerek, és leszáll 15. Na,
akkor még 2-nek fel kell szállnia a buszra, hogy senki se legyen rajta .

A szőke nő bemegy az információs irodába.
- Tessék mondani, ez itt az információ?
- Igen, parancsoljon...
- Jó a kalapom?

Szőke nő:
- Nem értem, miért mondják, hogy megint felment a benzin ára? Ma is
ötezerért tankoltam.

2 szöszi beszélget:
- Képzeld, az idei karácsony pénteki napra esik.
- De remélem nem 13-ára!

Szőke nő a moziban a pasijával.
- Drágám láttuk mi már ezt a filmet?
- Nem.
- Hanem?

Buli után a pasi így szól a frissen megismert szöszkéhez:
- Cseréljünk telefonszámot!
Mire a szöszi:
- Nemáá, nekem kell az enyém, olyan sokan ismerik.

Egy üvöltő gyerekekkel teli mikrobuszt egy szőke nő vezet, aki majdnem
elüt egy férfit a zebrán. A férfi felháborodva kiáltja a szőke
vezetőnek:
- Hé, hölgyem, nem tud vigyázni?
A szőke nő megállítja a kocsit, letekeri az ablakot és visszakiabál:
- Miből gondolja, hogy mind az enyém?

A szőke megkapja a vadászengedélyt, büszkén mutogatja a férjének. Rögtön
ki is szeretné próbálni, hiába kérleli a férje, hogy várjon még vele.
Elindul a szőke vadászni, a férje azért biztos, ami biztos titokban
követi.
El is dördül egy lövés, majd hatalmas veszekedést hall a férj:
- Nézze hölgyem, nem vitatkozom tovább magával... Rendben van, legyen
szarvas, csak engedje meg, hogy levegyem róla a nyerget.

Szőke nő beül az autóba:
- Nem értem, itt három pedált látok, de nekem csak két lábam van...

Egy szőke nő hazaér a munkából, és megdöbbenve látja, hogy kirabolták a
lakását. Azonnal hívja a rendőrséget, akik megígérik, hogy hamarosan
jönnek. Nemsokára meg is áll a ház előtt egy rendőrautó. Kiszáll belőle
egy rendőr, pórázon vezetve egy nyomozókutyát. A szőke nő áll a kapuban,
s a fejét fogva, zokogni kezd.
- Kiraboltak, mindenemet elvitték, kihívom a rendőrséget, és erre,
tessék: kit küldenek? Egy vakot!

Mit csinálj, ha egy szőke nő meg akar tanulni vezetni?
- ???
- Ne állj az útjába...

A szőke nő verses kötetet lapozgat:
- Te, Gézu, ez a Csokonai lekoppintotta az egyik nekem írt versedet.

Szőke nő kifakad a férjének:
- Elegem van az egészből! Sosem jösz haza időben, éjszakára is
kimaradsz. Megcsalsz fűvel-fával! Most már abban sem vagyok biztos, hogy
te vagy a gyerekeink apja!

Két szőke beszélget:
- Tegnap voltam a nagymamámnál..
- És még mindig olyan öreg?

A vak koldus több nyelven tudja megköszönni a kapott alamizsnát, ezért a
nyakában tábla van, ezzel a felirattal: "Többnyelvű vak koldus". A szőke
nő megpillantja a fölírást és mélységes szánakozással mondja a
barátnőjének:
- Szegééény, nem elég, hogy vak, még több nyelve is van!

A szőke női autóst megállítja a rendőr:
- Hölgyem, Ön jelentősen túllépte a sebességkorlátozást! Kérem adja a nevét!
Mire a szőke mérgesen:
- Igen?! És akkor engem hogy fognak utána hívni?

A szőke nőt elviszi a barátja az Operába, ahol a nő be akarja
bizonyítani, hogy milyen művelt. Lemutat a nézőtérre, és szól a
barátjának:
- Nézd csak, az ott nem Gobbi Hilda?
- Ugyan, Gobbi Hilda rég meghalt!
- De most, mintha megmozdult volna...

A szöszi fürdőszobájából:
- 95, 96, 97, 98, 99...Segítséééég, százlábúúúú...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1583
  • e Hét: 3505
  • e Hónap: 7250
  • e Év: 160746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.