Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Egyre több cég csődöl be
  2008-11-27 23:18:35, csütörtök
 
  Egyre több cég csődöl be

2008. november 25., kedd 14:34 InfoRádió / MTI


Az idei első három negyedévben 10 százalékkal nőtt a Magyarországon felszámolt cégek száma az előző év hasonló időszakához képest - közölte a Felszámolók Országos Egyesületének elnöke.




Somogyi Ferenc a magyar vállalatok fizetőképességéről rendezett tanácskozáson szólt arról is, hogy a felszámolás alatt lévő cégek általában vagyontalanok, vagyis ez azt jelenti, hogy 90 százalékuknál még a költségek fedezetére sincs vagyoni fedezet.

Hozzátette: jelenleg Magyarországon a cégek úgynevezett kiüresítése, a jövedelemszerzés egyik jól jövedelmező illegális formája. Mindez a szakember szerint a magyar államnak évente 1 500-2 000 milliárd forint kárt okoz.

A szakemberek egyöntetű véleménye szerint a pénzügyi válság lassanként lecseng, ám a nyomában járó gazdasági visszaesés, recesszió csak a jövő év második, harmadik negyedévében éri el ténylegesen Magyarországot.

http://www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-241185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A logika csődje, avagy a Talmu
  2008-11-27 23:13:41, csütörtök
 
  A logika csődje, avagy a Talmud alkalmazása a XXI. században?

2008. november 26. 22:42
HunHír.Hu-információ

Az Európai Unióban elvileg minden tagállam, minden etnikumára azonos törvények vonatkoznak. Elvileg. Azonban a II. világháború után tűzzel-vassal belénk verték, hogy minden ember egyenlőnek született. Ezt a dogmát a tavalyi év során megtagadták az Unióban, mondván, minden ember egyforma, viszont van egy etnikum, amely képességeit tekintve az átlagos, azaz mindannyiunk fölött álló.

Ha ezt a németek jelentették volna, akkor világméretű botrány és nácizás történt volna, de mivel nem ők mondták, ezért következmények nélkül maradt az egész.

Ha az ember a lexikonban megnézi, mit jelent a "soviniszta" kifejezés, szó szerint ezt olvassa: "szélsőséges nemzeti gyűlölködés, egy nemzet felsőbbrendűségének hirdetése, a nacionalizmus legradikálisabb formája" (Új magyar Lexikon)

Manapság, amikor a magyar ember kiragaszt egy történelmi Nagy-Magyarországos matricát az autójára, vagy a magyar nemzeti címer részét alkotó Árpád-sávos lobogóval felvonul az utcán, a hazánkban élő zsidó megmondóemberek őrültnek tartanak, lenáciznak és fasisztának hívnak bennünket... Van viszont egy nép, aki egyre nyíltabban és természetesen büntetlenül hangoztatja saját fajtájának felsőbbrendűségét. Ez az ellentmondás a józan logikával megmagyarázhatatlan. Hihetetlen módon azonban gyakorlatilag kivitelezhető!

Tegyük fel, hogy egy etnikum gyerekei magasabb színvonalú képzést kaphassanak az átlagostól. Az egymást követő "generációkban" a KIVÁLASZTOTTAK magasabb színvonalú oktatásban részesülnek, az ÁTLAG pedig objektíven tekintve is kevesebb tudással fog rendelkezni. A "KIVÁLASZTOTT" etnikum gyakorlatilag jobb szellemi tulajdonsággal rendelkezik, de csak azért, mert az "ÁTLAGot lezüllesztették. Relatív az egész, akár a matematikában és a célt alattomos úton bár, de teljesül ...
Magyarországon a cigány etnikumot sokszor külön oktatják a magyar gyerekektől. A tanárok azzal indokolják ezt, hogy a cigány gyerekek hátráltatják a tanterv megfelelő haladását, magyarán lassítják az oktatást. Ahhoz, hogy ez így van-e, nem kívánok kommentárt fűzni.

Az biztos, hogy az iskolai osztályközösség olyan, mint egy konvoj, vagy karaván. A haladás sebességét a leglassúbb tagja adja meg. Ez törvényszerű. Ha hátráltatják, lassan vonszolja magát, de az a konvoj, karaván, melynek tagjai jó paraméterekkel rendelkezik, kiválóan tud haladni.

Közismert az, hogy a tanárokat, osztálytársaikat terrorizálják, megverik a cigányok. Viszont arról igen keveset hallunk, hogy egyes helyeken a tantermet a tanár nyitja ki, a tanulóknak az óra után el kell hagynia a helyiséget, hogy azt a nebulók ne tehessék tönkre. De sok helyen reggel bezárják az iskola kapuit a diákokra és csak akkor nyitják ki és csak addig, amíg valamelyik oktatást befejezett csoport elhagyja az intézmény területét. A fegyelmet a tanárok már nem tudják fenntartani, hanem a biztonsági őrök teszik meg ezt... Ezen helyek többségében nem zajlik számottevő oktatás, mert a tanárokat felőrli az, hogy egyáltalán rendet tartsanak a tanteremben a tanórákon.

A gyerekek törvényszerűen nem megfelelő oktatásban részesülnek, vagyis buták maradnak. A 2008-as év során két, egymással ellentétes eredményű bírósági ítélet született Európában, az iskolai szegregáció ügyében.

- Az egyik ügy Magyarországon, Hajdúhadházról indult.
Itt, az Esélyt a Hátrányos Gyerekeknek Alapítvány indított pert a hajdúhadházi önkormányzat és a fenntartásában lévő Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, és a Dr. Földi János Általános és Művészeti Iskola ellen, mert szerintük a településen élő cigány tanulókat jogellenes elkülönítetten oktatják, szegregálják.

Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2007 tavaszán megállapította a jogellenes elkülönítést, és ennek abbahagyására, illetve a további ilyen jellegű jogsértések megelőzésére kötelezte az alpereseket. Az elsőfokú ítéletet a hajdúhadházi önkormányzat megfellebbezte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla 2007. december 13-án hozott ítéletében részben megváltoztatta az első fokon hozott ítéletet, és csak a hátrányos megkülönböztetés tényét állapította meg.
Az elkülönített cigányoknak - mint a média fennhangon hirdette - jogukban áll kártérítést követelni az önkormányzattól...
Tehát a magyarok elbukták a pert, nem lehet cigányt elkülöníteni az iskolai oktatásban, csak arra hivatkozva, hogy ő cigány...

- A másik ügy Angliában, Londonban történt.
Állami támogatással működő zsidó elitiskolába (az intézmény neve JFS Comprehensive School ) felvételizett egy 11-éves kisfiú. Angliában 20 ilyen kaliberű zsidó elitiskola működik, amit a központi költségvetés támogat, viszont az állam nem avatkozik bele sem a tanrendbe, sem az iskola felvételi elveibe!Tehát az iskolába nem nyert felvételt a gyerek, mert egyszerűen azt mondták rá, hogy nem zsidó és ez felvételt kizáró ok!

Az iskola elutasítását támogatta az Egyesült Angol Hitközségek Szövetsége, az un. United Synagogue is. A Felsőbíróság szintén az iskolának adott igazat, mivel a "zsidó iskolának joga és egyben kötelessége a halacha (azaz zsidó jo ) szerint eljárni. Ebből következik, hogy az iskola nem köteles olyan diákot felvenni, aki a halacha szerint nem számít zsidónak. "A perköltséget az iskolának kell állnia, de példaértékűnek tartják, hogy bár állami finanszírozású az iskola, de érvényesül a "zsidó iskolában - zsidó diákok" elv.

A két példával egymással homlokegyenest ellenkező döntéssel azt szeretném érzékeltetni, vannak olyan állami finanszírozású iskolák az Unióban, ahol feltétel a vallási hovatartozás és bőrszín. De egyes iskolák zárt közösséget alkotnak minden kívülállóval szemben és igazi elitet képeznek, akik szárnyalnak az oktatás terén. Más iskolák viszont egy helyben toporognak, mivel ugyebár a karaván sebességét a leglassúbb teve határozza meg.

Angliában a "halacha", azaz a zsidó törvény szerint dönött a Felsőbíróság. Magyarországon a Legfelsőbb Bíróság viszont a magyar jog szerint. Elég érdekes a két ítélet, így egymás mellé rakva. De nem csodálkozom. A Talmud azt írja, mindig azt az ítéletet kell elfogadni, ami a zsidóságnak kedvez. Ha a saját törvényük a kedvező akkor azt, ha a gójoké is, akkor azt kell alkalmazni!

Néhány generáció alatt így jön létre a relatív kiemelkedés, vagyis az átlag lesüllyedése. ...és mondja valaki, hogy a Talmud törvényei már a múlt ködébe vesztek...

Dr Nagy Levente
kunhegyes


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=14709
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécs rendesen "elkúrta"
  2008-11-27 23:07:38, csütörtök
 
  Pécs rendesen "elkúrta"

Látóhatáron a fizetésképtelenség, kilátástalan a város költségvetési helyzete



Pécs közgyűlése csütörtökön tárgyalja a 2009-es költségvetés koncepcióját, ami több biztosítékot is kivert politikai körökben. A város már amúgy is súlyos költségvetési helyzetben van, amit a kormány még néhány milliárdos normatíva elvonással fejel meg, így a város közel került a fizetésképtelenség réméhez.


Hatalmas gáz van a pécsi költségvetésben, ami idén is éppenhogy átvészelte az évet. Szakértői vélemények szerint akár 2009-ben fizetésképtelenné is válhat az ország egyik legnagyobb városa, ha nem döntenek drasztikus forráselvonásokról a közeljövőben.

Mint ismeretes, Pécs költségvetése évek óta zakatol lefelé a lejtőn, ám most úgy látszik közel van az ütköző. A drámai helyzet kialakulásában számos tényező összejátszik és úgy tűnik, hogy állami beavatkozás nélkül a város könnyedén fizetésképtelenné válhat. Pécs tavalyi költségvetése megközelítette a 40 milliárd forintot, ehhez képest a város több mint 20 milliárd forintos adósságállományt halmozott fel, mindezt pedig úgy, hogy ebből eddig mindössze 3 milliárd forintot tesz ki az Európa Kulturális Fővárosa projektre fordított rész. Ez azt is jelenti egyben, hogy a város működése már évek óta jelentős deficittel zár, tehát a napi működést is már hosszú ideje hitelekből fedezik.

Hogyan jutott ide Pécs?
A kialakult helyzetnek - ahogy fentebb is említettük - számos összetevője van. Az egyik, hogy az állami normatívák folyamatosan csökkenek, az önkormányzatok feladatkörei pedig evvel ellentétes módon folyamatosan bővültek. Pécs éves költségvetése immár egy évtizede folyamatosan a legalacsonyabbak közt van az országban a hozzá hasonló nagyvárosok közt, amihez hozzá kell tenni, hogy ez a mindenkori kormányzat felelőssége is egyben.

A város költségvetési normatívája az Orbán-kormány és a szocialista kormányzatok idején egyaránt drasztikusan alacsony szintet mutatott.

Mindemellett a város működésében gyakorlatilag az elmúlt 10 esztendőben semmiféle változtatás nem történt, tehát a mára egyébként jól látható rendszertelen és csapnivaló gazdálkodás, a rosszul strukturált városi tulajdonú cégek hatalmas forrásokat szívtak el ebben az időszakban. Az átalakításra ugyan történt kísérlet a volt Pécsi Városi Vagyonkezelő(PVV Zrt.) holdinggá alakításával, ám annak működése korántsem kielégítő, mondhatni durván pazarló.

Hatalmas pénzkidobásnak bizonyult a pécsi repülőtér fejlesztése is, melybe hatalmas összegeket kellene továbbra is belenyomni, hogy normális repülőgépek is képesek legyenek azt használni, ám forráshiány miatt a korábbi pénzek is elúszni látszanak. Így volt ezzel az ország talán legnagyobb balfékségének tűnő Expo Center tekintetében is, amit elkészülte óta gyakorlatilag nem tudnak programokkal megtölteni, a fenntartási költségek pedig szintén a költségvetést terhelik. A város egyébként rendkívül ostoba konstrukcióban építette meg a létesítményt. Az Expo ugyanis 2 milliárd forintba került, de a törlesztések visszatérítésénél a város már 5 milliárd környékén fog tartani.

A jól ismert tömegközlekedési "fejlesztés" is hatalmas biznisznek bizonyult a megboldogult Toller-érában. A város korábbi polgármesterem még vizsgálóbizottság előtt is ált a kétes Mercedes buszos üzlet után. A város azt vállalta, hogy körülbelül egy évtizedig évi 10-13 darab buszt szerez be a cégtől, ami évi 700 millió forinttal terhelte meg Pécs költségvetését.

A költségvetés negyede hiányzik a jövő évre
Az állami normatíva Pécs esetében jelentősen - többmilliárdos tétellel - csökken, tehát a korábbi átalakításokból származó plusz gyakorlatilag azonnal elillan. A város tervezett 32 milliárdos költségvetése 8 milliárd forintos hiánnyal számol, ami brutális szám a maga nemében.

A kialakult helyzet sürgős lépéseket kell hogy kikényszerítsen, különben 2010-re a látogatók csupán a katasztrófaturizmusban lelhetik örömüket. A városatyák jelenlegi álláspontja szerint Pécsnek fel kéne adni az összes olyan tevékenységét, mely nem kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, továbbá radikálisan csökkenteni kell a városi cégek támogatását is.

Tasnádi Péter - Pécs szocialista polgármestere - információink szerin 1-2 milliárd forintot akar spórolni jövőre, ugyanis csak így lenne megmenthető a város a totális csődtől.

A hosszútávú működés fenntartásához azonban ennél sokkal több kellene. Az intézményrendszer teljes átalakítására lenne szükség, ám ez éveket vehet igénybe, és az abból származó felszabaduló források is csak több év múlva jelentkezhetnek.

A város már hitelt sem kap, de jobb is ha nem kér többet
Ha a száraz számokat nézzük, akkor Pécs hitelállománya gyakorlatilag már jóval nagyobb mint az újonnan felvehető hitelek összege, tehát a hitelállomány hosszútávú hitelszerű finanszírozására már nincs lehetőség, éppen ezért sürgősen forrásokat kellene felszabadítani.

A város egyébként nemrégiben írt ki közbeszerzést egy újabb hitelkonstrukcióra, ám arra csupán egy bank jelentkezett és az is olyan feltételekkel nyújtott volna segítséget, hogy abból már az egyébként meglehetősen dilettáns módon üzemelő szocialista vezetés sem kért. Az újabb hitelhez a város csak az összes maradék ingatlanjának értékesítéséből befolyt közel 5 milliárd forint fedezetével volt képes hozzájutni.

Már mindent eladtak, a privizést az ellenzék is támogatta
A városnak gazdálkodása radikális átszervezése nélkül nem sok esélye maradt a túlélésre, ugyanis semmilyen tartaléka nem maradt már. Gyakorlatilag mindent elpasszoltak az elmúlt esztendőben beleértve Pécs összes nagy értékű ingatlanát. A város nemrégiben 5 milliárd forintért szakértők szerint áron alul értékesítette a az össze megmaradt nagy ingatlant, melyek összesen egyes vélemények szerint 10 milliárdot is érhettek.

Mindezt az ellenzéki Fidesz is támogatta néhány kivételtől eltekintve, akik nem szavaztak a kérdésben. Egyébként bizonyos információk szerint felülről jövő utasításnak tett eleget az ellenzéki frakció. Egyébként a konstrukció meglehetősen ingoványos talajra épült, mivel az egyes ingatlanokat az utolsó pillanatban végül kis projektcégek vették meg, ami azt a veszélyt is magában hordozza, hogy bizonyos ingatlanok fejlesztését így meg lehet úszni a kis cégek leépítésével. Ebbe a veszélyeztetett kategóriába tartozik például a 25 emeletes hírhedt szellemház is, amely már több ilyen mutyi kapcsán került vissza a város nyakába. Mindemellett a nemzetközi pénzügyi válság komolyan megrengetheti a spanyol befektetőt, aki számításaink szerint 80 milliárdot meghaladó fejlesztéseket ígért.

Hasonló mutyizás zajlott le a tömegközlekedési vállalat eladása kapcsán is, amit szintén érthetetlen módon támogatott az ellenzék. Információink szerint ebben az esetben is felső tervutasításos rendszerről lehet beszélni, mindamellett, hogy a megkötött szerződés a szolgáltatás minőségét - mondjuk a járatsűrűséget sem - garantálja kielégítő mértékben. Mint ismeretes a városnak évente százmillió forintokat kellett beletölteni a vállalatba támogatás gyanánt, arról nem is beszélve, hogy az állam is csupán annyi támogatást ad amennyit a város hajlandó belefeccölni saját úton a közösségi közlekedésbe.

Ez egyébként természetes, hiszen Európában nincs egy olyan város ami önerőből meg tudná oldani tömegközlekedésének finanszírozását, annak legalább 40 százalékát a városoknak és az államnak mindenképpen bele kell töltenie ezekbe a cégekbe, mivel ez a műfaj nem arról híres, hogy nyereségesen üzemeltethető. Innentől kezdve nagy kérdés, hogy mitől lesz egy magáncégnek nyereséges a vállalkozás, ha azt továbbra is normatívával kell támogatni, de a kérdés megfordítható, miért éri ez meg a városnak?

Az ellenzék szerint költségvetési "bölcsek tanácsa" kéne
Az ellenzékben politizáló Összefogás Pécsért Egyesület(ÖPE) és az MDF közösen terjesztenek be egy javaslatot, mely szerint egy független költségvetési tanács kellene, amely megtervezi és felügyeli a város költségvetését. A koncepció szerint a pártok delegálnának szakértőket a csapatba, amely így megteremthetné a politikai konszenzust a felek között a szükséges lépések megtételét illetően.

A nagy kérdés azonban az, hogy amennyiben a pártok delegálnának szakértőket, akkor vajon kik ülnek bent a frakciókban? Vajon miért nem mindjárt értelmes hozzáértő embereket delegáltak a pártok az önkormányzatba. Egy ilyen tanács létrehozása véleményünk szerint a kialakult helyzetben szükséges, ám egyben elismerése annak, hogy a bent melegedő politikai csoportok nem igazán értenek a feladatukhoz.

CTRL

http://ctrlma.hu/?q=content/p%C3%A9cs-rendesen-elk%C3%BArta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NYÍLT LEVÉL !!!! F. Andráshoz
  2008-11-27 23:03:29, csütörtök
 
  NYÍLT LEVÉL !!!!
F. Andráshoz, az ELTE Tudományegyetem professzorához
Tisztelt Professzor Úr!

Döbbenettel és megbotránykozással olvastam a gyalázkodó levelét, melyben felhívással fordul kollégáihoz azzal a szándékkal, hogy közös erővel összefogva dr. Morvai Krisztina civiljogász asszonyt megfélemlítve összeesküdjenek a nemzetiek tábora ellen.
Hogy merészeli Ön dr.Morvai Krisztinát szélsőségesnek és kirekesztőnek nevezni???
Tudja Ön igazán, hogy ki ez az egyéniség a Magyar Nemzet Színpadán? Van fogalma Önnek arról, hogy micsoda nagyszerű szerepet játszik Krisztina asszony a magyarság jelenkori történelmében?

Minderről Önnek fogalma sincs! Elmondom Önnek,hogy dr.Morvai Krisztina életet és hitet adott a Magyarságnak, s megtanította a Magunkfajtáknak, hogy még semmi sincsen veszve, mert újra büszkén vállalhatjuk magyarságunkat a saját hazánkban. Ez a csodálatos egyéniség végigjárta Szép Hazánk nagyobb városait, ahol emberek sokasága fogadta és hallgatta előadásait az általuk példaképként tisztelt EP képviselőjelöltnek.
Professzor Úr! Ezennel Ön egy olyan igaz Magyar embert sértett meg, amit nem lehet szó nélkül hagyni!
Bizonyára zavarja Önt az, hogy dr. Morvai Krisztinát hatalmas szeretet és tisztelet veszi körül Magyarországon, de én inkább türelemre inteném Önt és táborát tudatva, ezután csak bővülni és erősödni fog a Magunkfajták tábora.
Mi, nemzetben gondolkodó Magyar emberek büszkék vagyunk arra,hogy nemzetünknek ismét van egy ZRÍNYI ILONÁJA akit Dr.Morvai Krisztinának hívnak.
Végezetül a Magunkfajták széleskörű tábora nevében felszólítom Önt, hogy ezennel kérjen bocsánatot minden igaz Magyar embertől, amiért ekkora gyalázattal illette nemzetünk példaképét, népünk elöljáróját!

Tisztelettel

Feri,..
Egy Nemzetben gondolkodó Magyar ember

***********

Beindult a gépezet: kollégák kampányolnak Morvai Krisztina ellen az ELTÉ-n
2008-11-27 14:05 barikád.hu


A falak nem Morvai Krisztináról pletykálnának...: forrás: hungarianfilm.comA falak nem Morvai Krisztináról pletykálnának...: forrás: hungarianfilm.comOlvasónktól kaptuk az alábbi leveleket, melyeket változtatás és kommentár nélkül teszünk közzé. Már vártunk valami hasonlót. Úgy látszik, a Morvai Krisztina elleni gyűlölködés mostanra emelkedett olyan szintre, hogy az acsarkodók nem bírják magukban tartani tehetetlen dühüket. Szánalmas.

Az ELTE jogi karának egyik tanára Morvai Krisztina ellen kampányol.
Alább a levél, melyet a karok vezetői kaptak meg.
Aljas, szemét, képmutató hazaárulók azok, akik akkor, mikor a magyarság jelképeit, önérzetét, történelmét naponta támadják, kussolnak. Amikor az ország élén egy hazug pojáca áll, kussolnak. Amikor az ünneplő tömeget kardlapozzák, szemeket lőnek ki, kussolnak. Kussolnak akkor is, mikor a határon túli magyarság ellen "23 millió románnal" kampányolnak.
És amikor van egy valóban kivételes személyiség, aki ki meri mondani az igazságot, akkor aljas módon aláírásgyűjtésbe, kampányolásba kezdenek ellene. Szégyellje magát F. András és az összes gyáva, megalkuvó, aljas értelmiségi, aki bátor kiállása miatt elítéli Morvai Krisztinát! Szégyelljék magukat! És ne aggódjanak, nem felejtjük el a nevüket!

Ny. Márton

Itt a Morvai Krisztina ellen kampányoló oktató levele:

Tisztelt Dékán Úr!

Tisztelt Kollégák!

Egy aktuális alkalomból fordulok Önökhöz. Hosszú idő, immár évek óta növekvő aggodalommal, sőt megdöbbenéssel és felháborodással figyelem a sajtóhíreken és különféle publikációkon keresztül egy főállású oktató kolléganőnknek a szélsőséges, kirekesztő politikai irányultságuk, tónusuk (amely paradox módon a legalapvetőbb keresztény értékekkel is diametrálisan ellentétes) és a megnyilatkozások stílusának színvonalánál fogva is egyetemi polgárhoz, különösen minősített egyetemi oktatóhoz mélységesen méltatlan közéleti megnyilvánulásait, amelyek azon túl, hogy megbotránkoztatatják a közvélemény széles köreit, és azon túl, hogy az adott oktatót intelligens és jóérzésú hallgatóink sokasága előtt hiteltelenné, sőt nevetségessé teszik, lejáratják a Kart, rombolják azt a különleges tekintélyt, amelyre a Kar nagyszombati megalapítása óta eltelt évszázadok során méltán szert tett.

Miután az illető oktató kolléganőnek a fenti karakterisztikákkal jellemezhető, folytatólagosan elkövetett szélsőséges közéleti megnyilvánulásai közül a legutóbbi, nevezetesen az Élet és Irodalom c. hetilap 2008. november 14-i számában megjelent olvasói levele (ld. http://www.es.hu/index.php?view=&lapszam=380) az ELTE vezető köreiben példátlan megütközést keltett, az a meggyőződésem alakult ki, miszerint a Karnak most már halogathatatlan erkölcsi kötelessége - hadd hivatkozzam csak Babitsra és Illyés Gyulára - hogy szakítson az ez ügyben eddig követett gyakorlatával, vagyis a baj elfödésére irányuló passzivitással, a némasággal. Ehhez képest feltétlenül szükségesnek tartom, hogy a kari tanács 2008. december 9-i ülésén határozatban ítélje el a fenti magatartásformát.

Szövegszerű javaslatom a következő:

"Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tanácsa aktuális alkalomból erkölcsi felelőssége és kötelezettsége tudatában kinyilvánítja, hogy mélységesen elítéli a kirekesztő politikai szélsőségesség, az emberek csoportjai, közösségei elleni gyűlölködés minden formáját. Elfogadhatatlan, sőt tűrhetetlen, ha Karunk oktatója, (még inkább, ha minősített oktatója) tanúsít ilyen magatartást. Olyan oktatónak, aki rendszeresen szélsőséges, kirekesztő politikai megnyilatkozásokat tanúsít, amelyek tónusuktól, stílusuktól eltekintve is mélységesen méltatlanok az egyetemi oktatóhoz, nincs helye az egyetem polgárainak közösségében."

Kérem a T. Vezetőséget a fentiek átgondolására, a következő vezetőségi ülésünkön való előterjesztésre tekintettel.

Tisztelettel:

F. András

(A levél írójának teljes nevét nem írtuk ki, nem mintha nem érdemelné meg... - a szerk.)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felkrákogtuk a belviszályok sl
  2008-11-27 22:54:39, csütörtök
 
  MSZP-s helyzetelemzés: Felkrákogtuk a belviszályok slejmjét

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 11. 26., 16:30 | Frissítve: 1 napja

Az októberi kongresszuson startoló folyamatok sikerének tudják be a költségvetés sarokszámainak elfogadását a szocialisták. Az ugyanis (a válsággal karöltve) beszüntette a belső viszálykodást, megregulázta az SZDSZ-t (amelyik azért a balos politikusok szerint továbbra is rühelli Gyurcsányt), illetve visszanyomta az ágazatokért és régiókért lobbizó szoci képviselőket.

Válság plusz kollektivizmus egyenlő költségvetés, nagyjából e képlet mentén értékelik a szocialisták a büdzsé sarokszámainak elfogadását [1]. Amelyik, vélekednek a legtöbben, szerves záróaktusa egy, az október 11-i kongresszussal elindult folyamatnak. Az MSZP gyakran lesajnált és a válság miatt determinált küldöttgyűlése, igaz, inkább suba alatt, de rendezte a hatalomtechnikai kérdéseket, illetve visszanyeste a frakció igényeit.

A kongresszus előtt mintegy két héttel tartott elnökségi ülésen gyakorlatilag szakított [2] egymással Gyurcsány Ferenc és a szocialista vezetés (aztán persze újrakovácsolták kapcsolatukat), ám a kisebbségi kormányzás folytatását deklaráló küldöttek kötelezően előírták az együttműködést a háborúzó nagyoknak. Ennek eredményeképpen most forrásaink úgy emlegetik a büdzsé átverését, mint a miniszterelnök, Katona Béla általános frakcióvezető-helyettes, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Lendvai Ildikó frakcióvezető, illetve Veres János pénzügyminiszter összjátékának eredményét. Például a szereposztás szerint Veres és Katona védte sikeresen a költségvetés pozícióját a frakció ellenében.

Igaz, a kongresszus nemcsak azért volt a köptető, ami az MSZP sípoló tüdejéből felhozta a slejmet, hozott orvosi példát egy szocialista prominens, mert fegyverszünetet erőltetett a harcoló hatalmasokra, de azért is, mert világossá tette a képviselőknek: válság idején mellőzni kell a választókerületi lobbikat. Magyarán, magyarázta egy MSZP-s, most elmaradtak a ,,nem nyomom meg az igen gombot, ha nem épül új út" típusú zsarolások, és a legtöbben lenyelték az ágazati vagy regionális fájdalmakat.

A szocialisták szerint a kongresszus az SZDSZ-t is helyre tette, hiszen a liberális párt kénytelen volt azzal szembesülni, hogy a legfőbb baloldali döntéshozó fórumának kisebbségi kormányról szóló határozata után a Gyurcsány-kormány és az MSZP vezetés nem lavírozhat jobbra-balra. No, meg azzal, hogy Gyurcsány marad, tetszik vagy sem. Igaz, a szocialisták szerint azért a liberálisok így is kifejezték nemtetszésüket a miniszterelnöknek, ugyanis a költségvetés igenje valóban az országnak szólt, de nem Gyurcsánynak.

Hogy mit gondoltak a szabad demokraták a kormányfőről, az a Fodor-stáb azon politikai döntéséből mérhető le, amelyik visszautasította azt a kormányzati tapogatózást, hogy mi lenne, ha a frakción belül az SZDSZ elnökét támogató Kovács Kálmán vinné el az infrastrukturális miniszter posztját. (Az erről szóló sajtótalálgatásokat a kormányzati kommunikáció persze nettó hülyeségnek minősítette.) Szóval a büdzsé támogatása ellenére Gyurcsány továbbra sem az SZDSZ szíve csücske .


Remélem, jól az MSZ(M)P NYUGDÍJASOK szemébe köpik mind!

Éljen a slejmet felkrákogó, örökké megtisztuló PÁRT!

BROÁFF!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd Hanti elvtárs fog csodálk
  2008-11-27 22:33:35, csütörtök
 
  MEASZ: A parlamenti képviselők számla nélküli költségtérítése újabb koporsószög a magyar demokráciában

Budapest, 2008. november 27., csütörtök (OS) -

A MEASZ-Összefogás a Demokráciáért felkérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy az erősödő szélsőjobb elszigetelésére, az immunhiányos demokráciánk erősítésére -akár a MEASZ által elkészített intézkedési csomagjavaslat alapján - készítsen a kormány egy komplex cselekvési programot. A MEASZ továbbra is várja a kormányfő válaszát a még szeptemberben elküldött javaslatára. Ugyanakkor szükségesnek tartja megemlíteni, hogy a demokráciába vetett bizalom erősítését a Magyar Parlamentben kell elkezdeni. Joggal várja el az állampolgár, hogy a demokrácia legfőbb helyszínén olyan, a közjót szolgáló viselkedési mintákat sugalljanak képviselőink, amelyeket minél többen tudnak követni. Ha azt tapasztalják életük nehézségeivel küzdő emberek, a "tiborcok", hogy a parlamentben a képviselők például számla nélkül vehetnek fel költségtérítéseket, miközben ők pedig éppen képviselőink döntései által nagyon szigorú elszámolásra kötelezettek, az jelentősen gyengíti a politikai elit, illetve a többpártrendszer iránti bizalmat, növeli a "rendteremtő" újnyilasok pozícióit. A számlanélküli költségtérítés suggallta kétarcú képviselői magatartás újabb koporsószög a magyar demokráciában.

Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke

Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége MEASZ

***************

Majd Hanti elvtárs fog csodálkozni, hogy érte jöttünk, nem ellene.
Méghogy a Párt pénzügyeit feszegetni. Hallatlan.

Viszont én már megint el vagyok bizonytalanodva. Az a huszonhatmillió vagy mennyi román, az már hazament, ezek szerint?

"A magyar munkaerő-elosztó központ nemrég azzal a kéréssel fordult a Szatmár megyei román munkaügyi hivatalhoz, hogy próbáljanak munkalehetőséget biztosítani a Magyarország keleti régiójában állás nélkül maradt magyar állampolgároknak."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akbar király
  2008-11-27 22:17:48, csütörtök
 
 
Élt egyszer egy uralkodó Arábiában, Akbar király. Ennek a királynak
volt egy
gyönyörű felesége.

Az udvarban Egy Ahmed nevű hivatalnoknak nagyon tetszett a
királynő, a hosszú évek alatt, amit a szolgálatában töltött, teljesen
magával ragadta a vágy, hogy a királynő gyönyörű melleit
csókolgathassa.

Egyszer aztán elmondta ezt a titkos vágyát a király főtanácsadójának,
Birbalnak.
Azt is hozzátette, hogy bármit megtenne, csak szájával a királyi
keblekhez érhessen.

Birbal, - aki nagyon csalafinta ember volt - hosszas gondolkodás után
azt
mondta neki:
- Nézd, Ahmed! Nem kis dolog, amit kérsz, ámde én segítek rajtad.
Természetesen nem ingyen, megígérem, ha fizetsz nekem 1000
aranyat, akkor büntetlenül csókolgathatod a királynő melleit 4 órán
keresztül!


Ahmed nagyon megörült ennek, meg is egyeztek, hogy a művelet
elvégzése után kifizeti Birbalnak az 1000 aranyat.

Birbal másnap egy speciális anyaggal kente be a királynő melltartóját,
ami erős viszketést okozott.

A király összehívta az orvosait - akiket Birbal persze jó előre
kioktatott -, hogy állapítsák meg a viszketés okát. Az orvosok a
vizsgálat után, közölték a diagnózist és a gyógymódot:
- Ez egy nagyon veszélyes, gyors lefolyású betegség! Egyetlen
gyógymód van ellene, egyfajta emberi nyál. Sajnos egész Arábiában
csak egyetlen ember nyála alkalmas gyógyításra, mégpedig egy
Ahmed nevű alattvalóé!

A király gyorsan előkeríttette Ahmedet, és ráparancsolt, hogy nyálával

gyógyítsa meg a királynő kebleit.

Ahmed boldogan vette kezelésbe a kérdéses testrészeket, 4 órán
keresztül nyalogatta, szopogatta nagy bőszen, majd földöntúli
boldogságban úszva távozott.

Másnap megjelent nála Birbal, és kérte a jogos fizetséget, ám Ahmed
kijelentette, hogy ő nem gondolta azt az 1000 aranyat komolyan, meg
különben sincs annyi pénze.

Azonban nem számolt Birbal, - aki, mint már említettük, igen okos
ember volt
-bosszújával.

Következő nap Birbal a viszketést okozó szert becsempészte Akbar
király alsónadrágjába.

És Akbar király hamarosan Ahmedért küldetett..
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nagydobronyban felgyújtottak m
  2008-11-27 22:08:11, csütörtök
 
  Nagydobronyban felgyújtottak minden cigány putrit
2008. november 27. 09:09

HunHír.Hu-információ

Kárpátalján is sok gondot okoztak a bűnöző cigányok, de a helyiek speciálisan kezelték a kérdést. Amikor brutálisan meggyilkoltak egy magyarlakta településen egy fiatalembert, a rendőrség hallgatólagos támogatásával összefogott a falu fiatalsága - írta kárpátaljai informátorunk.


A helyi fiatalember éppen az esti mulatság fáradalmait pihente ki a házuk előtti padon, amikor megállt egy ütött-kopott autó, s a benne utazó cigányok belekötöttek a pityókás magyarba. Szó szót követett, a cigányok kést ragadtak, s leszúrták a magyart, aki belehalt a sérülésébe. A hírre összeszaladt Nagydobrony fiatalsága, s a felháborodást tett követte. A fokosokkal, viperákkal felfegyverkezett magyarok égő fáklyákkal vonultak a cigánysorra, ahol az elkövetők laktak. A fáklyákat a putrikra hajították, s minden "házat" felgyújtottak. A menekülő cigányok közben kapták az ütéseket. A horda fél évig nem mert visszaköltözni a falu szélére, ott bujdokoltak a környező erdőkben - jelentette kárpátaljai tudósítónk.+*


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=14714
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dánia zsidómentes övezet lesz?
  2008-11-27 22:04:41, csütörtök
 
  Dánia zsidómentes övezet lesz?

Dániában be akarják tiltani a zsidó kisfiúk körülmetélését. A zsidók az ország elhagyásával fenyegetőznek, a dánok örülnek.
Jack Corn, sze, 2008/11/26 - 21:17

Egy körülmetélés és egy gyermek körülállás rabbiéknál


A National Council for Children nevű gyermekvédelmi szervezet törvénytervezetet nyújtott be a dán nemzetgyűlés egészségügyi bizottságának, hogy tiltsák be Dániában a 15 év alatti fiúk körülmetélését.

Amennyiben a bizottság a közvélemény nyomására a várakozásoknak megfelelően elfogadja a javaslatot, akkor az új törvényt a parlament egyszerű többségi szavazással törvénybe iktathatja.
körülmetélt - nem körülmetélt?


Ezentúl nem kell húzkodni a virág szirmait: körülmetélt - nem körülmetélt?
"A kisfiúk nemi szervének megcsonkítása tartós egészségügyi károsodást és helyrehozhatatlan változást okoz a védekezésre és ellenvetésre képtelen gyermek életében (...) ha a kislányok nemi szervének barbár módon történő csonkításos körülmetélését [Dániában] öt évvel ezelőtt betiltották, akkor a fiúk körülmetélését is meg kell tiltani" - nyilatkozta a National Council for Children szóvivője.

"Ha ez a törvényjavaslat átmegy az országgyűlésben, akkor a zsidóknak el kell hagyniuk ezt az országot, ahol évszázadok óta éltek" - ébresztette fel a reményt a dánokban Bent Lexner, a többségében Koppenhágában és környékén élő, becslések szerint 3000 és 5000 közé tehető dániai zsidóság főrabbija.

A körülmetélést a zsidó mehel (metélő szakember héber neve) a szerencsétlen csecsemő 8 napos korában ókori zsidó rituális módon, tisztátlan körülmények között, sterilizálatlan eszközökkel, gumikesztyű nélkül végzi el.

Egy korábbi Egyesült Államokban elvégzett orvosi felmérésben a körülmetélési műtéten felnőtt korban átesett zsidó férfiak a péniszük állandósult összezsugorodásáról és az örömérzés jelentős csökkenéséről számoltak be.

Korábban írtuk:

New York város egészségügyi hatóságai pert indítottak egy véres szájú zsidó rabbi ellen, mert újszülött kisfiúkon körülmetélési operációkat végzett. A rabbi herpesz vírussal fertőzött meg több kisgyereket, mivel a műtét során kibuggyanó vért a szájával szívta el.
Ilyen a hírhedt fitymaeltávolítás folyamataI

lyen a hírhedt fitymaeltávolítás folyamata
A még fejletlen immunrendszerrel rendelkező pár napos csecsemők közül egy meghalt, több súlyosan megbetegedett. Yitzchok Fischer rabbi elleni pert a New York-i egészségügyi hivatal kezdeményezte. A manhattani körzeti bíróságra beadott dokumentumok szerint a rabbi körülmetélt két újszülött iker kisfiút, akik közül az egyik tíz nap múlva meghalt, a testvére pedig súlyosan megbetegedett.

A vizsgálat során kiderült, hogy a rabbi már 2003-ban is a zsidó szokás által megkövetelt módon szopta el egy zsidó család csecsemő korú kisfiának fitymájának levágásakor keletkező vért, és ez a gyerek is súlyos herpeszes vírusfertőzéssel került a Rockland megyei kórház gyermekosztályára.

Dr. Susan Blank, a városi egészségügyi szolgálat helyettes vezetője felszólította Fischert, hogy azonnal hagyjon fel a körülmetélési műtétekkel és a rabbit orvosi vizsgálat céljából vérvételre kötelezte.

A hivatalhoz érkezett újabb panaszok alapján azonban bizonyossá vált, hogy a zsidó rabbi nem tett eleget a körülmetélések befejezésére történt felszólításnak és nem jelent meg a kijelölt helyen és időben a kötelező érvényű vérvizsgálaton sem.

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/jacks-corner/2008_11_26_dania-zsidomentes-ovezet-lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drasztikus lépések Pécsen a cs
  2008-11-27 21:47:46, csütörtök
 
  Drasztikus lépések Pécsen a csőd elkerüléséért


Közgazdászokból és pénzügyi szakértőkből álló költségvetési tanács segíti mostantól a pécsi önkormányzat munkáját, hogy a város jövőre elkerülje a csődöt. A gazdasági válság miatt a 24 milliárd forint adósságot felhalmozó baranyai megyeszékhely vezetése drasztikus lépésekre kényszerül a következő évre - közölte Pécs polgármestere délutáni tájékoztatóján.




Nem tudom - ezt felelte az önkormányzat költségvetési bizottsága szocialista elnöke, amikor az újságírók azt tudakolták, hogy honnan teremti elő Pécs a város jövő évi büdzséjéből hiányzó nyolcmilliárd forintot. Soó László úgy folytatta, hogy az önként vállalt terheket a pénzügyi helyzethez fogják igazítani, ez pedig a kiadások minimálisra csökkentését jelenti. Drasztikus megszorításokra, leépítésekre kell számítani az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátás területén. Hitelt már nem vesznek föl. A mai rendkívüli közgyűlés - ilyesmire is ritkán van példa - teljes egyetértésben, neves közgazdászok és pénzügyi szakemberekből álló költségvetési tanács felállításáról határozott.

A tanács feladata az lesz, hogy elemezze a város költségvetési helyzetét, a mostani állapotot és a hosszú távra vonatkozó kilátásokat, és javaslatokat fogalmazzon meg a testület számára. A következő hetektől rendszeresen ülésezik, és döntés-előkészítő stratégiai ügyekben, tartalmi kérdésekben javaslatformáló testület is lesz. Javaslatait a politikának - és ebben van konszenzus most - figyelembe kell majd vennie.

Tasnádi Péter polgármester szerint a financiális problémák nem érintik a 2010-es kulturális főváros évad beruházásait.

Gungl László

mr

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=34191
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.