2008-11-28 17:22:50, péntek
|
|
|
Tüttyölt Ratyli- magyar étel
Hozzávalók:
- másfél kg nyers ratyli
-egy jókora pese,
2 csobolyó gönyézde
( ha lehet, pöcörgősi )
- három csipet ciháta
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk,
mig csurmot nem enged.
Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből
pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshatba.
Közben a pocadékot megpeccsentlük,
a ratylit pedig hagyjuk slottyanni.
Tüttyölni csak akkor kezdjük,ha már jó vatyálós.
a pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük,
mert hamar odakaphat....ahova nem szeretnénk. (mindenkinek ajánlom )....
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|