Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
sünike
  2008-12-11 07:33:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
keményítő napra
  2008-12-11 07:29:23, csütörtök
 
  Krumpli fasírt

Hozzávalók

* teáskanál só
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
* 2 evőkanál apróra vágott pritaminpaprika
* 1 evőkanál apróra vágott hagyma
* 6 közepes burgonya nyersen lereszelve

Elkészítés
Mindezt alaposan keverjük össze, formázzunk pogácsákat, helyezzük beolajozott tepsire. 180 °C-on 45 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
fehérje napra
  2008-12-11 07:28:02, csütörtök
 
  Hozzávalók

* 4 szelet pulykamell (500 g)
* 80 dkg karfiol
* 10 dkg Tolnai sovány sajt
* 1 pohár kefir
* só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
* margarin a kikenéshez

Elkészítés

Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk és az aljára fektetjük a kissé kivert, sóval, borssal meghintett hússzeleteket. Kevés vizet aláöntünk, alufóliával betakarjuk és a sütőben puhára pároljuk. Közben a karfiolt sós vízben - vagy gőz fölött - nem túl puhára főzzük. Amikor a hús puha, levesszük a fóliát, a pulykaszeletekre halmozzuk a karfiolt, meghintjük kevés szerecsendióval, leöntjük a kefirrel, megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a teteje megpirul
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
csütörtök
  2008-12-11 07:24:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
link ajánló (egészség)
  2008-12-11 07:22:24, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  egészség  
huszárcsók
  2008-12-11 00:34:15, csütörtök
 
 


10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
hello
  2008-12-11 00:15:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
gesztenyés kekesztekercs
  2008-12-11 00:06:54, csütörtök
 
 


Gesztenyés tekercs

A tésztához : 25 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 0.5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kiskanál kakaópor

A krémhez : 25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1-2 kiskanál rum, kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.

Elkészítés : A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.

A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is )
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20 * 25-ös téglalappá formáljuk, nyomkodjuk. A töltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb vékonyan csokizni.
Konyharuha helyett sokkal egyszerűbb sütőpapírt használni! Arra kinyújtani és azzal feltekerni!

Aki nem szereti a túl édes dolgokat, az ne tegye bele az írt cukormennyiséget mert szerintem túlzottan édes!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
piramis süti
  2008-12-11 00:04:08, csütörtök
 
 


Piramis süti

Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál (házi) baracklekvár, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál kakaópor, ˝ dl tej (ha szükség van rá)



Töltelék: 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, kevés tej

A hozzávalókat összegyúrom, és ha nagyon száraznak találom egy kis tejet öntök hozzá.

A töltelékhez a kókuszreszeléket annyi kis tejjel főzöm össze, hogy ne legyen annyira száraz, kihűtöm, közben a vajat a porcukorral kikeverem és hozzáadom a kihűlt kókuszt.



Ez eredetileg a tekercs receptje, amihez egy fólián kinyújtom (két folpack réteg között) a kekszes masszát, rákenem a kókuszosat és feltekerem.

Piramis készítésénél a masszát a formába nyomom, majd egy kis kúp alakú formával egy üreget készítek, ebbe töltöm a tölteléket és lezárom egy keksszel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Morgós csúcs
  2008-12-11 00:00:43, csütörtök
 
 


MORGÓS CSÚCS

Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz, 20dkg darált dió, 30dkg porcukor,4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.

A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,5 deka porcukor,15deka darált háztartási keksz,10 dkg vaj, egy kevés rum
egyéb: kézi citromfacsaró, befőtt meggy, vagy cseresznye

A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.
A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

megjegyzés: én nem tettem bele tojást, és meglepően könnyen kijött a tészta a citromfacsaróból a cukrozás miatt! Pedig én is féltem,hogy bele fog ragadni. Aki nem szeretné túl édesre készíteni az ne tegye bele mind a 30 dkg porcukrot! Mivel a külsejét is muszáj cukrozni, ezáltal ezt nagyon soknak találtam.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1248 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1086
  • e Hét: 2985
  • e Hónap: 7389
  • e Év: 39118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.