Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
És a kormány még a helyén?
  2008-12-12 21:58:40, péntek
 
  És a kormány még a helyén?
2008-12-12 Magyar Hírlap

Egy német polgár 2006 őszén, megtudva, hogy a budapesti utcai tüntetéseknek mi a kiváltó oka - az elhíresült őszödi beszéd -, keresetlen egyszerűséggel azt kérdezte: és Gyurcsány még mindig kormányfő? Hogy lehetséges ez? Nem kérdezett mást, mint ami a demokratikus alapnormákból természetes módon következik. Éppen ebből kiindulva, a Zuschlag-botrányban eddig megismert tények birtokában nem kérdezhetünk mást: és ezek után a kormány még mindig a helyén van? Nem nyújtotta még be a lemondását?

Hozzátehetnénk: ha magától nem mondott le a kormány, akkor, ugye, a közvélemény, az ellenzék, a társadalom kikényszerítette? - hiszen demokratikus jogállamban élünk, ahol egy ilyen mérvű, szinte a kormány valamennyi meghatározó politikai vezetőjét érintő korrupciós botrány után nem következhet más, mint a kabinet sürgős távozása és előre hozott választások kiírása.

Fontos dolgok kerültek nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben. A vallomások és a telefonbeszélgetések alapján kiderült: a volt szocialista képviselő a pályázati pénzek eltüntetését nem egyedül intézte, hanem széles szocialista kapcsolati hálózaton keresztül. Az ügyben vezető MSZP-s politikusok neve merült fel, a miniszterelnöké, a titokminiszteré és a kancelláriaminiszteré is. Az is a telefonbeszélgetésből derült ki, hogy Zuschlag "fogja a rendőrséget", tehát nincs mitől félnie. Ergo: a magyar rendőrség nem végzi törvényesen a dolgát, a végrehajtó hatalom pressziója alatt cselekszik, a kormány utasításai szerint jár el. Ez a jogállamiság vége, itt kezdődik a diktatúra.

Aztán itt a legújabb: Lusztig Péter, aki Lamperth Mónika (ó, feledett Kulcsár-ügy!) munkatársa volt (korábban baranyai rendőrfőkapitány), megnyugtatta Zuschlagot, beszél a megyei főkapitánnyal, de ha kell, a legfőbb ügyésznek is "szólnak". Fordítsuk ezt le! Ezek szerint az ügyészség és annak vezetője sem önállóan, a törvényesség alapján működik, hanem a "különös anyagból gyúrt" szocialisták irányítása alatt. Ez a pártállami klasszikus modell: a párt irányít, az állam nem független, a hatalmi ágak klasszikus, montesquieu-i elválasztása nem működik. Márpedig akkor nincs demokrácia. Ez ilyen végtelenül egyszerű.
Végül, slusszpoénként, még azt is megtudhattuk Zuschlag egyik lehallgatott beszélgetéséből, hogy gyakorlatilag "a fél kormány" benne van a korrupciós történetekben. Bravó! Ehhez már csak gratulálni lehet, amit szívesen meg is teszek. De a gratuláció után a következtetést is le kell hogy vonjam, nagy tisztelettel: tehát ez a kormány, a Gyurcsány Balegyenes Ferkó által vezetett kormány velejéig korrupt. Szomorú hír ez.

Foglaljuk össze: a Zuschlag-ügy kapcsán kiderült, hogy a szocialista pártban és kormányban vezető politikusokat érintő korrupciós folyamatok zajlanak. De ez nem elég: a szocialista párt és a kormány abszolút befolyással rendelkezik a rendőrség és az ügyészség felett, irányítja őket. Tehát egy velejéig korrupt kormánya van ma Magyarországnak, amely lábbal tiporja a jogot.

Mi történik ilyenkor más országokban? Mondom. Spanyolországban a kilencvenes években a Gonzales vezette szocialista kormányzat rendkívül kínos helyzetbe került: több politikus korrupciós ügybe keveredett, lejáratódott az egész kormány. Következmény? Gonzales belátta, hogy ez nem mehet tovább, a kormány benyújtotta lemondását, s előre hozott választást tartottak. Két mostani példa: a velejéig korrupt és választási csalásokat elkövető thaiföldi kormányzat ellen tüntetéssorozat kezdődött, elfoglalták a repülőteret is, a parlamenti ellenzék az ellenállás élére állt. A következmény ismert: az alkotmánybíróság jogellenesség miatt megszüntette a kormánypártot, s jönnek az előre hozott választások. Görögországban épp a szemünk előtt zajlanak az események: a diákok és a rendőrség összecsapása mögött hónapok óta erősödő elégedetlenség húzódik meg a Karamanlisz-kormánnyal szemben, melyet botrányok, korrupciós ügyek árnyékolnak be. (Például a kormány egy kolostorral "üzletelt".) Az egész országra kiterjedtek a tüntetések, az ellenzék idő előtti választásokat követel.

Teljesen egyetértek azzal, hogy Révész Máriusz a Zuschlag-ügy miatt interpellációt intézett Juhász Gábor államtitkárhoz. De amikor Magyarországon nem működik a jogállam, akkor az a kérdés, hogy "tisztelt államtitkár úr, mit tesz azért, hogy a jövőben ilyen dolgok ne fordulhassanak elő", nos, ez kissé soványnak tűnik egy ellenzéki párttól. Ugyanis mit lehet kérni egy olyan kormány államtitkárától, amelynek a fele elsüllyed a korrupcióban, s amelyben folyamatos gyanú lengi körül a miniszterelnököt, a titkosszolgálati minisztert és most már a kancelláriaminisztert is? Ugyan vajon mit lehet itt kérni egy szerencsétlen államtitkártól? Váltsa le a miniszterelnökét és a minisztereket? Álljon a megtisztulási folyamat élére Juhász Gábor? Ugyan már! Ugyan már!

Ettől a kormánytól csak egyet lehet - éspedig nem kérni, hanem határozottan követelni: nyújtsa be a lemondását, méghozzá, hogy Szabolcska Mihály (méltán elfeledett) költőt idézzem: lehetőleg máma még. Mert amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

Fricz Tamás politológus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apa halálának évfordulóján
  2008-12-12 20:19:56, péntek
 
  Apa halálának évfordulóján életére emlékezve osztom meg a Tisztelt Olvasóval az alábbi regényrészletemet.

Részlet, az ,,Adjátok vissza a gyökereimet!" c. regényem III. fejezetéből:

A felfelé nyíló kapuk zárva maradtak

Visszatérve történetemhez, az 1996-os évhez, melyben ismét kísérletet tettem arra, hogy (Goethét idézve, szabadon) kinyissam a felfelé nyíló kapukat: számos, utamat záró falat kellett lebontanom még a főiskolán is, miközben számos ,,vihar" keletkezett körülöttem minden egyes próbálkozásom alkalmával.

Ezekkel már megtanultam együtt élni eddigi életemben, hiszen csakis erről szólt.

A stratégiám mindig az volt, hogy első lépésben megerősítsem azt a falat, amelyen állok.
Második lépésben már biztonsággal felemelhettem volna magamhoz az ,,alattam" lévőket.

Majdnem mindig itt akadtam el. Példa erre első házasságom.

Ez a törekvésem "anyukáékkal" kapcsolatban is meghiúsult.

MIÉRT? Miért éppen ők kapálództak a legjobban ellene?

Ők, akik már egyszer, a háború előtt megmutatták, hogy képesek a polgárosodásra, most a rendszerváltozáskor nekik kellett volna megmutatni a HOGYAN-t!

Helyette olyan "vihart" gerjesztettek körülöttem, maguk körül, hogy majdnem maga alá temetett engem is a ledőlő "fal".
*
Miközben e sorokat írom, eszembe jutott egy nyári élményem.

Pár évvel ezelőtt kötelet feszítettem ki a fűzfa és a barackfa között a kertünkben. Hevenyészve, az ideiglenesség biztos tudatában hurkoltam a kötelet a faágra, mert elég rossz minőségű volt a kötél és terveztem egy igazi ruhaszárító állvány beszerzését.
Közben telt-múlt az idő és csak nem futotta új szárító alkalmatosságra.
A kötél maradt.
A nyáron azután, teregetés közben, - amint átvetettem rajta a tiszta ágyneműt - a kötél leszakadt.
Bizony, közben annyira elhasználódott, hogy nem volt egy ép szakasz rajta.
Hozzá is láttam, hogy a hurkokat föllazítva, megszabadítom a fákat a rissz-rossz kötéltől.

Megdöbbenve láttam, hogy idő közben úgy belenőtt a kötél mindkét helyen a fa testébe, hogy már nem lehetett - csak úgy egyszerűen levenni.
Elvágtam tőben a kötelet, mert csak a fa roncsolásával tudtam volna tőle megszabadítani. Inkább hagytam, nem faragtam ki, de rettenetes lelkiismeret-furdalást éreztem.

*
Az előzőekben már említett, Tudósítás Magyarországról: életformák és életstratégiák... című szociográfiámban, "Katalin, a politizáló anya-pedagógus" című fejezetben a következőket írtam:

"...Nincs erkölcsi alapunk megvetni azokat, akik "járomba" hajtva fejüket, keményen dolgozva az éhbérért egy életen át - továbbélték és adták az Életet! Ezt az Életet tisztelnünk kell, mert igen is nekik köszönhető, hogy még létezik olyan ország Európa szívében, hogy Magyarország!..."

Ilyen jármot kényszerített apa, anya is a nyakamba. Amiért egész életemben tiltakoztam viselése ellen, nem lett volna nehéz levetni.

Férjemnek nehezebb volt, mert ő a "járomnak" "köszönhette" első diplomáját. Először el kellett volna hinnie, hogy nem a hatalom érdeme az, hogy sikerült eljutnia a diplomáig, hanem tehetségének, szorgalmának. Majd, amikor második diploma-munkáját is sikeresen megvédte már a rendszerváltozásban, - fájdalmasan ugyan, mert már nagyon szorította - látszatra megszabadult a "járomtól".

Apát is szerettem volna megszabadítani tőle. Először "leaggattam" róla a kitüntetéseit, hátha úgy könnyebb lesz.

Próbáltam meggyőzni arról őt is: nem szívességet tettek neki a "hatalom" emberei azzal, hogy érdeme szerint értékelték és elismerték szakmai tudását, munkájának szeretetét és kötelességtudását, amivel végigdolgozta, mint szövőmester a fél életét!

Minél jobban próbáltam megszabadítani a proletáröntudatától, annál jobban kezdtem rajta is észrevenni a kiütköző félelem jegyeit.

De én nem kíméltem. Újra és újra emlékeztettem arra a csinos, jó megjelenésű, ambiciózus, fiatal úriemberre, aki a háború előtt volt.

Tettem ezt azért, mert azt hittem megőrzött valamit ifjúi önmagából, amit csak értő módon elő kell hívni, mint egy régi fényképfelvételt!

Ez, bizony nem így működik a magyar emberek lelkében!

A szóban forgó szociográfiával 1998-ban középdíjat nyertem. December 5-én volt a díjkiosztó. Szerettem volna neki megmutatni az emléklapot, de halogattam a dolgot.

Azután 12-én rászántam magamat és átvittem a kézirattal együtt. Ekkor már későn volt, mert apa holtan ült, - ökölbe szorított kezekkel, a kopott kékre mosott munkásruhájában - a kedvenc foteljében.

Szégyenkezve dobtam félre a kéziratot, mert akkor értettem meg, hogy mennyi fájdalmat okoztam neki kérdéseimmel, melyekkel feszegettem azt a húsába vájódott, rohadt "jármot"!

Nem vettem észre - ugyanúgy, mint a fák a szárítókötél hurkától, - hogy már soha nem szabadulhat meg tőle!

Anya is 1998-ban halt meg, csak ő fél évvel korábban. Ő mindig is "szabad ember" volt. Mégsem irigyeltem azt a "szabadságot", mert örökös betegeskedéssel váltotta meg. Szerettem volna vele is békességben élni - legalább öregségében - de ahhoz a feltételeket korábban kellett volna megteremteni.
Fáj, ahogy elment...

Györgyi úgy tudja, hogy fölöttem áll. Szeretném őt ebben megerősíteni. Valóban fölöttem áll, mert neki nem kellett úgy megélnie életének negyvenkilenc évét, (ennyi idős volt, amikor meghaltak szülei) mint egy apátlan, anyátlan árvának!

- Vége a III. fejezetnek. -

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhallgatások, elárulások
  2008-12-12 20:16:24, péntek
 
  Miért hallgat a magyar értelmiség?

A kérdésfelvetés indokolt, de nem pontos!!! Ugyanis, az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal. Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:

"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma."
mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat! A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!

De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!!

Mert a proletár, valójában a modern rabszolga. .: Modern rabszolga: társadalmi tulajdonként kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.

Kikből is lett az 1960-as, 70-es és 80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.

Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé. Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!
Ezen értelmiségiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni.

Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Amiért a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák szimpatizánsaikban azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik...

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK! HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!!
MERT AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!

Lásd a 2006-os tavaszi választásokat!

Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító- életlehetőségeket megszüntető törvényeket hoznak, amit nem lehet szó nélkül hagyni!

A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban.

De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a
"blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
Meg azért is, mert a szüleimen keresztül én is érintve vagyok.
A szüleim korosztálya, akik a Horthy-korszakban váltak ifjakká - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok elindultak a városokba szakmát tanulni.
Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva
hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.

Csakhogy a proletárdiktatúra nevében a nagyszüleinket belekényszerítették a TSZ-ekbe, a szüleinket, pedig beterelték a gyárakba.
A gyerekeik, az 1940-es években születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
Ez az én nemzedékem!
És, amiért ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
A gyerekeikről nem is beszélve!
Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal-liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...
A másik réteg, amelyiket eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit, kiemelve őket vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.

Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak. Ehhez a réteghez jött az én nemzedékem az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az EU-tagság.

Így ír erről Bakai Kornél 2003-ban:
,,Súlyos társadalmi igazságtalanságok terhelték a Horthy-kort, de abban a zsellér és a nagy gyáros is egyetértett, hogy ezredéves országunk felszámolásához és tönkretételéhez nem adjuk a hozzájárulásunkat, mert - amint Declassé francia külügyminiszter mondotta volt:

"Egy nemzet sincs megalázva azzal, ha legyőzték, vagy ha késsel a torkán aláírt egy végzetes békeszerződést, de becstelenné válik, ha tönkretételéhez maga is készéggel hozzájárulását adja".

Ma nincs olyan számottevő nemzeti erő, amely kiállna a magyar érdekekért, amelyik rá merne mutatni arra, mi volt és mi ma a magyarság szerepe Európában?

A magyarság 1100 esztendeje, rokonai révén másfélezer éve birtokolja a Kárpát-medencét és mind etnikailag, mind genetikailag, mind nyelvileg egy teljesen más világot jelentett itt, Európa kellős közepén. A környező hatalmak és népek kezdettől nem tudták megbocsátani és elfogadni, hogy Kelet Népei uralják Európa szívét. Gondoljunk Atillára, az avarokra vagy a magyarság megítélésére. Tény, hogy a magyarság számára is sokszor felmerült a gondolata annak, nem Kelettel kellene-e vállalni a sorsközösséget? Gondoljunk IV. Bélára, Mátyás királyra, 1526 utánra. Mindig a Nyugat védelmét vállaltuk! 1919, 1945, 1956 jelzik ezt az újabb időben!

S most arról papol mind a négy parlamenti párt, hogy a boldogságnak csakis egyetlen útja van: az Európai Unió. 1990-ig csak a Szovjet Unió volt. Európa újraegyesítését emlegetik, holott Európa csakis a római impérium korában volt egységes, úgy-ahogy. Máskor soha. Ezt a romlott lelkületű birodalmi egységet akarta felváltani a nagy Atilla király egy másfajta egységgel. Megölték.

S gondolnánk-e, hogy már a XIX. században felmerült az Európai Egyesült Államok ötlete és vágya tulajdonképpen ezredéve él Európa nyugati nagyhatalmainak gondolkodásában? Mert itt valójában a francia-német hegemónia megteremtésérol van szó. Ezt a célt szolgálta már 1947-ben a Marshall-terv, majd 1958-ban az EGK, késobb a Közös Piac hat országgal. Majd következett a Maastrichti Szerzodés, amelynek világos célja a kisnemzetek felszámolása és szuverenitásuk megszüntetése. Az egyik legsúlyosabb becsapás annak emlegetése, hogy az EU-ban megszűnnek a határok és ez meghozza a szétszabdalt magyarság számára is az óhajtott egyesülési lehetőséget. A belső határok megmaradnak és a kisebbségekkel az unió egyáltalán nem törődik! Csak ajánlásaik vannak, amelyeket nem kell betartani és nem is feltétele a felvételnek. Gyakorlati jelentőségük egyáltalán nincs. Hoztak különböző határozatokat (1987, 1994,1995,1997), de az un. országjelentésekben teljesen hamis képet festettek, például Romániát mintaállamnak minősítették, Szlovákiának a pártjára álltak. Az EU-ban kisebbségi törvényt soha nem fognak hozni. A kultúra, az oktatás, a nyelvhasználat, az egészségügy, az adóügy a nemzeti kormányok kezében marad. Az EU valójában a német és francia bank-oligarchia egyeduralmának kiterjesztése, az európai érdek és "közélet" azt jelenti: mi az o érdekük. Valójában egy óriási piacbővítésről van szó, mivel Európa gazdaságilag lefelé tendál. Egy gyönyörű tóba a kis halak világába beengednek nagy cápákat és egyenlő feltételekről beszélnek. Svédország, Ausztria csalódott. Írország külön utakat próbál.

A piac (80 milliós Közép-Európa!) mellett leginkább a földet kívánják megszerezni. Kivált a Kárpát, medencében hiszen ütköző zóna ez!
1992 óta lényegében megvalósult az EU behatolása Magyarországra, de mégis megmaradt a forint, a szuverenitás. 10 milliós Magyarországnak nem kellett azonnal átvennie a 350 milliós Európa sok évtizede gyakorolt rendjét. Az árszínvonal uniós lesz, a bérszínvonal marad (kb. 1/3-a, 1/10-e a nyugatinak!) 1944-ben Magyarország és Ausztria egyformán állt, ma egynegyede a mi életszínvonalunk az osztrákokénak.

Magyarország csak akkor maradhatna meg, ha most - az utolsó pillanatban és utolsó esélyként képes volna NEM-et mondani, mert felkészületlen, mert speciális nemzeti érdekeit senki nem képviseli majd. Ha független maradhatna, új feltételekkel kezdhetné a tárgyalásokat, mert az EU-nak mindenképpen kell a Kárpát-medence (is), tehát éppen nem szigetelődnénk el, hanem felértékelődnénk.

Az éves tagdíj 70/80 milliárd forint lesz. Mindez persze, jól tudom, álom, hiszen már minden el van döntve. Verd meg a pásztort s szétszéled a nyáj. Hogyan jutottunk idáig? Hogyan süllyedtünk idáig? A cselédsorsig."

(Elhangzott a MAG 2003. januári ülésén)


Bp. 2007. 09. 12.

Bóna Mária Ilona
A Magyar Nemzetért Mozgalom tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianon üzenete a mának
  2008-12-12 20:11:16, péntek
 
  TÉVEDÉS TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!

Vissza kell utasítani a - KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVE ALAPJÁN - TRIANONBAN HOZOTT DÖNTÉST!!!

Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet
a Trianonban kötött békediktátum felülvizsgálata!!!

Miért?

Aki ezt kérdezi, kérem olvassa el figyelmesen a "Mi miért nem
tudhattunk róla?" című blog-bejegyzésemet itt: http://furaila.blog.xfree.hu

Külön felhívom mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az
egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett a
vezetőik helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!!!

Ugyanis, 55 év volt a hadrafoghatósági korhatár!!!

Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot,
akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!!

Ennek, az egész magyar nemzetet sújtó büntetésnek a FELÜLVIZSGÁLATA
SOHA NEM ÉVÜLHET EL!!!

***************************


TRIANON üzenete a mának:

Ma is a vezetőink teszik tönkre Magyarországot, melynek elszenvedője az egész magyar nép!!!
Ne engedjük, mert ártatlan gyermekeink és unokáink fognak érte bűnhődni majd a bűnös vezetők helyett!!!

Tudjuk nagyon jól, hogy az én nemzedékem (az 1945 után született) volt
a legnagyobb kárvallottja az úgynevezett szocializmusnak, vagyis a
proletárdiktatúrának. Amit a vezetőink követtek proletárdiktatúra
címén az nem volt más, mint a magyar lakosság millióinak kiirtása!!!

Most is népirtás folyik, méghozzá a legmodernebb formája. Megfosztanak
bennünket a megélhetésünktől a földjeinktől az otthonainktól, vagyis
még attól a lehetőségtől is, hogy egyáltalán lakjunk valahol!!!

Teszik ezt, mert tehetik!!!

Pedig, ezek a mostaniak és jogelődeik tették tönkre Magyarországot, nem pedig a dolgozó nép!!!
Pedig de sokszor hivatkoztak arra a szerencsétlen dolgozó népre,
mármint, hogy az ő nevükben telepedtek be a gyárakba, üzemekbe,
intézményekbe a függetlenített MSZMP, KISZ- és szakszervezeti bizottságaik -titkáraik - külön irodával, titkársággal!!!

És akkor még nem is említettem a járási, a városi és települési függetlenített párt- KISZ- szakszervezeti titkárságokat, titkárokat a külön fizetéssel és infrastruktúra (irodák, tárgyaló termek és azok felszerelései) kisajátításával.
Így fordulhatott elő, hogy amit a munkások (szak- és betanított munkások) 3 műszakban, teljesítménybérben megtermeltek, valamint a parasztság a háztájiban, a TSZ-ekben előállított termények bevételeit mind felélték ezek az egypárti diktatúrát kiszolgáló párapparátusok bürokratái.

Olyannyira, hogy már az 1970-es évektől kezdődően attól a
"rothadó"-nak hazudott kapitalista Nyugattól fölvett kölcsönökből fizették a bérüket!

Mi történt aztán ezekkel a PÁRT- KISZ és SZAKSZERVEZETI APPARÁTUSOKKAL???

1989-re már igyekeztek mindenféle kft-be menekíteni az állami, vagyis
a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!! Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország
teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen
drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell
jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."!!!

Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben!

Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták
magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!!

Ma ők az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar
nép érdekeiért teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás!!!

MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA. A maradék kis
országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve.

Mert az, amit most kormányzás címén a Gyurcsány-kormány elkövet a
magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik!

Tudniillik nem tesznek mást, mint elveszik tőlünk az
életbenmaradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!!
De nemcsak előlünk veszik el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!!
ÍGY ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE - EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET VEZETŐI!!!

Tehát: felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért,
mint a MAGYAR NÉP TAGJAI.
A felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL jár!

MÉGPEDIG AZZAL HOGY MEGADÁLYOZZUK A GYURCSÁNY-KORMÁNY TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT!!!
Valamint, visszamenőleg el kell számoltatni a mostani uralkodó pártok jogelődjét- az MSZMP-t, a KISZ-t, ogy merészelte felélni és a saját
magánvagyonát gyarapítani mindazzal, amit a dolgozó nép termelt meg?

Számoljanak el a "DOLGOZÓ NÉP" VAGYONÁVAL!!!!

És, nem utolsó sorban, számoljanak el az 1990-es magántőke-felhalmozással!!!

Hogy lehetséges, hogy ugyanazok, akik a "DOLGOZÓ NÉP"-re hivatkozva
rátelepedtek a dolgozó nép gyáraira, intézményeire - felélhették és
magánvagyonokat képezhettek a megtermelt javakból - miközben az a
"DOLGOZÓ NÉP" örökös kölcsönökért volt kénytelen kuncsorogni a
vállalat- intézmény párttitkáránál, ha bármilyen, nélkülözhetetlen
használati tárgyat szeretett volna vásárol????

Most ugyanezt teszik!!! Belehajszolják a népet a kölcsönök
felvételébe, mert már ott állnak a lakásaik, kis véres verejtékkel
megszerzett otthonaik, kertjeik, földjeik fölött az elárverezők és
bagóért felvásárlók!

Tömegesen válhatnak földönfutóvá a volt MUNKÁSOK, vagyis az a bizonyos
"DOLGOZÓ NÉP".- nem hagyva mást utódaikra, mint a HAJLÉKTALANSÁGOT A SAJÁT HAZÁJUKBAN!!!

Ez felelőtlenség, és nem érdemlik meg az utódaink, hogy ezt tegyék velük!!!


FELÜLVIZSGÁLATOT !

FELÜLVIZSGÁLATOT kell követelnünk, DE NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!!!

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nemzet szétszaggatásának f
  2008-12-12 19:58:09, péntek
 
  A MAGYAR NEMZET SZÉTSZAGGATTATÁSÁNAK KEZDETE 1919 valójában!

Mi történt 1920. június 4-én?

A magyar ,,békedelegáció, amelynek tagja volt Bethlen István és Teleki Pál is, Apponyi Albert vezetésével 1920. január 7-én érkezett a francia fővárosba. A ,,békekonferencia" vezetői testülete Clemenceau elnökletével fogadta küldöttséget, amikor is az megkapta a ,,békefeltételeket".

Loyd George brit kormányfőnek köszönhetően Apponyinak január 16-án sikerült szóban is összegeznie a magyar küldöttség fő törekvését. Lemondva immár a régi Magyarország határainak megtartásáról, az kívánta, hogy a vitatott területek sorsáról NÉPSZAVAZÁS útján döntsenek, alkalmazzák a Wilson elnök által meghirdetett nemzeti ÖNRENDELKEZÉS elvét.

A magyar előterjesztés felett semmiféle vitát nem indítottak, s 20-án Apponyi, valamint a delegáció néhány más tagja visszatért Budapestre, hogy kidolgozzák a választ.

A Huszár-kormány február 8-án hagyta jóvá a békefeltételekre készített választ, amely a lényeget tekintve nem különbözött az Apponyi által kifejtett állásponttól. A Nagykövetek Tanácsa február 12-én vette át a magyar jegyzéket, de nem volt hajlandó figyelembe venni a magyar válasz egyetlen pontját sem.

Május 6-án a nagyhatalmak átadták a magyar delegációnak a ,,békeszerződés" végleges szövegét Millerand elnök kísérőlevelével; ezek minden ellenjavaslatot és érvet visszautasítottak.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A magyar kormány nevében Benárd Ágoston népjóléti miniszter és Drasche-Lázár Alfréd követ 1920. június 4án Versailles-ban, a Párizstól néhány kilométerre lévő Trianon kastélyban írta alá a 14 részből álló ,,békeszerződést".

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ennek első része a Népszövetség alapokmányát tartalmazta, a második rögzítette Magyarország új határait. Ennek értelmében a történeti Magyarország (Horvátország nélküli) 282 ezer négyzetkilométer területéből 93 ezer négyzetkilométer (33%) maradt magyar fennhatóság alatt.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az 1910. évi népszámláláskor összeírt 20.886.487, azaz: HÚSZMILLIÓ-NYOLCSZÁZNYOLCVANHATEZER-NÉGYSZÁZNYOLCVANHÉTH főnyi népességből 7,6 millió, azaz: HÉTMILLIÓ-HATSZÁZEZER (36%) KERÜLT AZ ÚJ ÁLLAMHATÁROK KÖZÉ.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ELCSATOLT TERÜLETEK LAKOSSÁGÁBÓL 3.241.895 azaz: HÁROMMILLIÓ-KÉTSZÁZNEGYVENEGYEZER-NYOLCSZÁZKILENCVENÖT (30%) MAGYAR ANYANYELVŰ és nemzetiségű volt, s mintegy fele ÖSSZEFÜGGŐ TÖMBBEN, KÖZVETLENÜL AZ ÚJ ÁLLAMHATÁROK MENTÉN ÉLT.

A ,,békeszerződés" harmadik részébe iktatták az ún. ,,kisebbségi szerződést", amely az uralkodó nemzettel egyenlő jogokat kívánt garantálni minden állampolgárnak az élet minden területén.

A ,,békeszerződés" katonai intézkedései értelmében csak ún. zsoldos, vagyis önkéntes és nem az általános hadkötelezettségen alapuló hadsereget tarthatott fenn az ország, s létszáma nem haladhatta meg a 35 ezer főt. Nem alkalmazhatott a modern hadviselésben elsőrendű fontossággal bíró fegyvernemeket.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A JÓVÁTÉTELI KLAUZULA 1921. május 1-jétől kezdődően, 30 esztendőn át törlesztendő jóvátétel kötelezettségét mondta ki, de még nem állapította meg, mekkora összeget kell fizetnie Magyarországnak az ,,általa okozott károkért" pénzben, illetve egyéb szállítmányokban.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jóvátétel zálogául a szövetségesek jóvátételi bizottsága LEKÖTÖTTE a MAGYAR ÁLLAM MINDEN VAGYONÁT ÉS BEVÉTELI FORRÁSÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1920. november 15-én a nemzetgyűlés ,,ünnepélyes" tiltakozás mellett elfogadta a trianoni békeszerződést tartalmazó törvényjavaslatot, majd 1921. július 26-án az 1921:XXXIII. Tv. Formájában a törvénytárba iktatta.

Az Egyesült Államok 1921. augusztus 29-én Budapesten írta alá a békeszerződést Magyarországgal.

A szemelvényt szerkesztette: Bóna Mária Ilona



NEM 1920. JÚNIUS 4-ÉN KEZDŐDÖTT, valójában a magyar nemzet szétszaggattása, hanem az 1919-es Tanácsköztársaság nevezetű vörös terrorral!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bizony, akkor rettent meg Magyarországtól, vagyis a magyar "kommunizmustól" az egész világ!!!! Pontosabban, a polgári társadalmak megrettentek attól a vörös terrortól, amivel a Szovjetúnió akkor már irtotta a saját népeit!!!! Ugyanis, az ott kiképzett idegenszívű "magyarok" igyekeztek ránk szabadítani a vörös terrort!!!

Mert semmi mással nem magyarzáható, hogy egyetlen nemzetet sem sulytottak akkora REVANSSAL, mint Magyarországot!!!

Pedig, nem is mi kezdtük az I. világháborút!!! Mi csak belesodródtunk, mint az Osztrák-magyar monarchia része!!!!

AKKOR MIÉRT CSAK MAGYARORSZÁGOT BÜNTETTÉK EZZEL A SZÖRNYŰ BÉKEDIKTÁTUMMAL???????????????

NEM MÁSÉRT, MINT A TANÁCSKÖZTÁRSASÁG NEVEZETŰ BOLSEVISTA TERRORÉRT!!!!

Bizony ám komcsikáim!!! Erről is ti tehettek!!! Ugyanúgy, mint a mostani KORMÁNYZÁSNAK NEVEZETT NÉPIRTÁSRÓL!!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti aljasságra készülne
  2008-12-12 19:55:51, péntek
 
  Tisztelt Nemzettestvérem!

Nem engedhetjük meg azt az aljasságot, amire a mostani magyarnak
hazudott parlament készül a tiranoni békediktátummal kapcsolatban!

Ez akkora égbekiáltó aljasság az igazságtalanul és bűntelenül
külföldre szakított nemzettestvéreinkkel és önmagunkkal szemben, amit
nem engedhetünk meg! Még ha a parlament épületét is kellene hozzá
elfoglalni megakadályozandó, hogy az ÖNKÉPVISELŐK gyülevész hada
bejusson és hétfőn és megszavazza azt a nemzetünket szétszaggató
döntést, amit meghozni sem lett volna szabad megengedni 1920-ban!!!!

Tegyük jhóvá a 2004. dec. 5-i szégyenteljes bűnünket, amit elkövettünk
(elkövettek) népszavazás címén a kettős állampolgársággal
kapcsolatban!!!

Ha hétfőn megszavazzák a trianoni békediktátum döntésének jogosságát,
akkor nem lesz erkölcsi alapjuk a mostani parlamenti képviselőknek
arra, hogy magyarnak nevezzék magukat!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5475
  • e Hét: 6855
  • e Hónap: 7802
  • e Év: 43743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.