Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Karácsonyi Csillag
  2008-12-13 22:00:39, szombat
 
  KARÁCSONYI CSILLAG


Bárdossy László

Akkor is menekültekkel teltek meg az országutak, s félelem és kétség dobogott a szívekben: nem lesz-e a gyilkos fegyver gyorsabb, mint a gyermekeit menekítő asszonynép futása? Az Eljövendőt, az Eljövendő új világát, az Õ igazságát akarták megölni a szerte küldött pribékek, de az istálló felett - amelyben a menekülés téli éjszakáján a születés misztériuma beteljesedett - felragyogott a Csillag, a hit, a diadalmas igazság, a béke csillaga!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakába: sírással, jajgatással, szenvedéssel terhes ez az éj! Sok mulasztásunk, vétkünk, keserves bûnünk festette sötétre. Így történt, hogy utat tévesztettünk benne. De összetévesztettük az üres formát a tartalommal, a jelszót a teremtő gondolattal, a fogadkozást a cselekvéssel. Csak mondogattuk, szajkó módjára ismételgettük igazságunk szólamait, de parancsát nem teljesítettük, terhét nem vállaltuk, áldozatát hordozni nem akartuk. És mit ér a nyers valóság világában a tiszta igazság - a hitvalló ereje és áldozatkészsége nélkül?

Igazságunk most úgy mered ránk, mint szörnyû vád, a cserbenhagyott igazság vádja. Aki ledér alkut köt a kényelemmel, az igazságával együtt önmagát is elveszejti!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakában! A sötét éjben azonban nemcsak bûnök lappanganak: a fiatalok szíve tiszta és erős! S mennyien vannak az öregek között, akiknek fáj, hogy karjuk már nem bírja a fegyvert! Hintsd fényed, Csillag világíts szemébe azoknak, akikben él és ég a magyar lélek! Gyújtsd fel a fiatalok lobogó tekintetét! Töltsd meg őket Advent szellemével. Erősítsd meg azokat, akik ott állanak a gáton. Azokat, akik mindent elhagytak, hogy a jövő magyar élet részesei: terhének, kötelességének hordozói legyenek. Mert az eljövendő élet nem lesz könnyû. Mennyi mulasztást kell jóvá tennünk, mennyi mindent kell törlesztenünk!

Karácsonyi Csillag, világíts rá mindarra, ami múltunkban dicsőséges, aminek példáján nemzedékek nevelkedtek erőssé, bátorrá, aminek vakító fényében ma szégyenkeznünk kellene, ha nem volna hitünk, bizalmunk a magyarság megújuló erejében.

Időnként nemcsak egyesek, de népek és nemzetek is próba elé kerülnek. Akkor válik el, mennyit érnek? Nem a számok hamis mérlege szerint, hanem a szellemi és erkölcsi életrevalóság mérlegén. Ha eljön a próba ideje, nem lehet előle kitérni, sem elodázni. A Nemzet életének rendjét magasabb erők igazgatják! A próba azon fordul meg: tud-e a Nemzet egységesen hû maradni azokhoz a feladatokhoz, amelyeket önmaga elé tûzött? Tudja-e egységben, a maga számára és a maga erejével megteremteni és megvédeni azt az életformát, amelyben szárnyat bonthat, amelyben teremtő lendületet kaphat a Nemzetben élő minden képesség és minden erő? Amelyben még a kevésből is jut mindenkinek, mert osztó kezét szeretet és együttérzés vezeti! A próba azon fordul meg: helyt tud-e állani a Nemzet azért, aminek megvalósítását maga elé tûzte, avagy riadtan visszazökken, ha nehézségekkel találkozik? A nehézségek, a megpróbáltatások, a szenvedések vállalása, a lélek szilárdsága viharban és veszedelmek között: íme a próba, amelynek súlyos órája ránk következett!

A Karácsonyi Csillag szívünkbe sugározza fényét, és azt hirdeti, hogy nincsen olyan sötét mélység, nincsen olyan gyötrelem, nincsen olyan megaláztatás, amelyből ne emelhetné fel fejét az, aki élni akar, és életre érdemes. A születés misztériuma véres és fájdalmas, s nincsen gyötrelmesebb út, mint az, amely a megaláztatáson és a marcangoló önvádon át a megigazuláshoz vezet.

Mennyi minden kavarog és örvénylik e sötét decemberi éjszakában! Tört szívek zokogása és harcba induló fiatal katonák kemény, ütemes éneke; keserû csalódottság, és mindenben bízó reménykedés; ima és átok; türelmetlen lázadozás és fáradt kétségbeesés; vád és viszontvád; bosszú és megbocsátás.... Erős lélek, töretlen akarat! A sok visszás emberi gyarlóság felett a szelíd fényû KARÁCSONYI CSILLAG! Lesz még egyszer ünnep a világon!

1944, december 24.
Bárdossy László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk Gyurcsányra!
  2008-12-13 21:45:51, szombat
 
  Koronics Márton 2008. december 13. 10:15

Emlékezzünk Gyurcsányra!




Nagyon messzinek tűnik 2006 tele. Hosszú és kemény évek teltek el, és még hosszú és kemény évek állnak előttünk. Már alig emlékszem arra, mi történt velünk. Szerencsére miniszterelnökünk akkor már beírta nevét a blogtörténelembe, amit vissza-visszaolvasgatva az embernek kedve támad néhány megkapó részletettel ünnepi díszbe öltöztetni a lelkét.

Akkor még nem volt válság, csak őszödi-beszéd, MTV-ostrom, brutál október huszonharmadika, Totó kutya, egészségügyi reform... Minden a rendes, normális kerékvágásban haladt. Kuncze még szerepelt, Dávid Ibolyának néha sikerült Magyarországon tartózkodnia parlamenti szavazáskor, és Kóka szép reményekkel kecsegtetett.

Azt reméltük, hogy áldásos tevékenysége nyomán mindenkinek lesz helikoptere, vagy legalább kakaóbiztos számítógépe. De (igaz, várni kellett rá) a bölcsek tanácsa ennél sokkal jobb kütyüt talált ki nekünk. Digitális táblát hordtak az iskolákba, aminek mindenki nagyon örült, csak néhány akasztófára való iskolaigazgató hőzöngött, hogy tüzelésre alkalmatlan, és mi lesz akkor, ha kikapcsolják a vezetékes gázt? Pedig csak történelmet kellett volna ismételni. Minden gyerek vihette volna a tüzelőt, meg a meleg krumplit a markában. Lehet, hogy jövőre már így is lesz, és ebben az a legjobb, hogy ezzel a hagyományőrzéssel akár színes prospektus készítésére is nyerhetünk pénzt az EU-s pályázati forrásokból!

Nem panaszkodhatunk, nekünk válság idején is jól megy, még kamatra is telik. No persze nem uzsorakamatra, mert az uzsorásokat mostantól börtönbe zárják, csak a 300 százalék banki kamatra, amit a heteslegények szednek be minden szombaton. Szép és egyre szebb lesz az életünk, ezért dőljünk hátra és emlékezzünk arra, aki nélkül ez nem jöhetett volna létre. A 2006-os Gyurcsány miniszterelnök úrra, saját blogjával:

Advent első napja 2006. december 1.
(...)kezdődik az advent időszaka, hétvégén már az első gyertya meggyújtásával is. Én persze korán elindultam, már fél hétkor autóban ültem. Őszödre indultunk(...)

A sokféleségről 2006. december 4.
Most először történt meg Klárával, hogy valaki nyilvános helyen durva és bántó megjegyzést tett rám, illetve családjára, nagypapájára, és arra biztatta, hogy jobb lenne, ha elbujdokolna, az országból is eltűnne ilyen nagyszülők mellett. Mindez egy cukrászdában történt tegnap délelőtt. Klára az esti adventi ünnephez vásárolt süteményt(...)

Bejegyzés férfiről és nőről - bátortalanul Krúdy után 2006. december 5.
Szóval kommentár nélkül Krúdy-idézetek jönnek, a Krúdy Zsuzsa által összeállított Szerelmeskönyvből. (...) Már sokat vitatkoztak arról, hogy mi a különbség a férfi és a nő között, nemcsak szorosan vett fizikai értelemben, hanem lelki dolgokban, így gondolkozásban és egyéb szellemi tulajdonságokban is. Hogy érez a férfi, hogyan érez a nő? Magam részéről jótékony hatásúnak vélek mindenfajtájú vitatkozást, amely végeredményben az emberiség megjavítását szolgálná. Költségvetési vita, sok-sok órás lélekölő szavazás előtt állunk. Akkor mára ennyit a lélekmelegítésről, ábrándozásról.

Az egészségügyről 2006. december 6.
Az egészségügyi reformnak van egy sor intézményi, szabályozási, pénzügyi része. Az egész mögött viszont ott van egy kulturális dilemma.

Totóról, ismét 2006. december 7.
(...)Korábban nyugodtan elmehettünk otthonról, Totó csak figyelt bennünket. Most már nem így van. Most már ugat, ha látja, hogy indulunk.

A magyar modellről 2006. december 8.

(...)vannak minták a világban, ugyanakkor sablonok nincsenek. (...) előbb-utóbb muszáj lesz megmondani, hogy milyen Magyarországunk legyen, és arról egyezséget kell kötni. Erről szól az, hogy meg kell találnunk a magyar választ, a magyar modellt.



A szegénységről és a családi háttérről 2006. december 11.

(...)aki azt szeretné, hogy kiszabadítsuk a gyerekeket a szegénység, a kiszorítottság vagy kiszorultság csapdájából, annak nagyon korán kell támogatást és segítséget nyújtania a családoknak.



Bibót olvasva 2006. december 12.

(...)az elmúlt napok élelmiszer-átcímkézési botrányából kiindulva az egyik ellenzéki párt frakcióvezetője nem átallotta azt állítani, hogy az igazi újracsomagolt, romlott áru maga az MSZP. Hát, kérem szépen, itt tartunk(...)



Karácsonyra készülődve 2006. december 13.

Újra meg újra azzal szembesülök, akár csak a blog vitáit is követve, hogy az indulat és a helyenként bántó odamondogatás nem csak a politikusok sajátja, hanem teret nyer a hétköznapokban is. Ugyanakkor azt látom, hogy egyre többeknek van elege ebből az indulatos politikai vircsaftból. Ezt bizonyítja a Szeretem Magyarországot mozgalom sikere(...)

http://www.gondola.hu/cikkek/62644
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Malév tönkretétele lehet a B
  2008-12-13 20:33:52, szombat
 
  A Malév tönkretétele lehet a Budapest Airport vezetőjének célja
2008-12-13. 18:30


Jól jönne a Malév ellehetetlenülése a Budapest Airportnak, mert erre hivatkozva kibújhatna privatizációs szerződésének azon pontjai alól, amelyek teljesítése eddig is gondot okozott - írja a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Reptéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója ma reggel munkatársa útján üzente meg: nem tesz eleget a szakszervezetek invitálásának, és nem vesz részt a tíz órára kitűzött egyeztetésen. A légiközlekedési ágazat többi szereplője, légitársaságok, földi kiszolgáló cégek egyaránt megdöbbenéssel szemlélik, hogy a magyar sztrájkjoggal ellentétesen, a cégvezetés meg sem próbál megállapodni a munkavállalókkal. Ugyanígy az is elképesztő, hogy a cég változatlan illetéket szed be a légitársaságoktól, miközben az eredeti szolgáltatásnak csupán töredékét tudja biztosítani.

Jogosan merül fel a kérdés: mi az oka az arrogáns, elutasító fellépésnek? A BA valószínűleg két legyet szeretne ütni egy csapásra. Arra számít, hogy a sztrájk elfojtásával megtöri a dolgozói érdekképviseletet a repülőtéren. Másrészt a Malév járatainak elmaradására hivatkozva mentességet kérhetne a repülőtér privatizációs szerződésébe foglalt kötelezettségeinek teljesítése alól. Mint ismeretes, az Állami Számvevőszék jelentése megállapította, hogy a német tulajdonú vállalatnak 46,5 millió euró, akkori árfolyamon számolva 11,8 milliárd forint teljesítetlen tartozása van. Ennek elengedésén felül egy újabb, a privatizációs szerződés által nem engedett, nagyarányú leépítési hullámhoz, és a szolgáltatások színvonalának további csökkentéséhez is szabad kezet remél a vállalat.

Miután Jost Lammers vezérigazgató nem jelent meg a mai egyeztetésen, és a cég továbbra is elzárkózik bármiféle érdemi egyeztetés elől, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a fentiek jelentik a BA valós motivációját.

A LESZ és az RDSZSZ ezúton közlik, hogy sztrájkalapjaik kellően fel vannak töltve ahhoz, hogy akár az év végén túl is fenntartsák a munkabeszüntetést, anélkül, hogy partnerszervezeteik segítségét kellene kérniük. Ugyanakkor továbbra is készek a nap bármely órájában tárgyalóasztalhoz ülni a BA vezérkarával, hogy áttekintsék a dolgozók 12 pontos követelését. Szükség esetén pedig készek megvizsgálni, hogy milyen eszközeik vannak a Malév megsegítésére, hogy a repülőtér legnagyobb ügyfele ne lehetetlenüljön el, és az ott dolgozók állása ne kerüljön veszélybe.

A ferihegyi repülőtér szombat délután 1 óráig nem tud járatokat indítani - mondta Szollár Domokos, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője. Hozzátette: a légitársaságok 1 óráig saját felelősségre indíthatnak járatokat, a várható törlésekről később adnak bővebb információkat.

Megállapodást sürgetnek a légitársaságok

A Budapesten működő nemzetközi légitársaságok minél hamarabbi tárgyalásos megállapodást sürgetnek a Budapest Airport vezetői és a munkabeszüntetést végző két szakszervezet képviselői között.

(Gondola)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor és a kettős beszé
  2008-12-13 20:29:55, szombat
 
  Orbán Viktor és a kettős beszéd, avagy hol a pofátlanság határa
2008-12-13. 18:13


A rendszerváltás előtti időkhöz hasonlította a jelenlegi helyzetet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fidesz szombati kibővített választmányi ülésén. A pártelnök szerint az akkori és a mostani politikai elitre is igaz az, hogy kormányozni nem tud. - Húsz éve azonban a rendszerváltással sikerült megteremteni a politikai szabadságot, a gazdasági szabadság viszont azóta is ,,börtönben sínylődik", azaz a magyar emberek nem tudnak vállalkozni, pedig éppen az emberek a gazdaság mozgatórugói. Orbán Viktor szerint tehát egy ,,gazdasági szabadságharcot kell vívni".


Nyugalom! Nem teszek semmit!
A pártelnök arról is beszélt, hogy meglátása szerint 2009 a szocialista politika összeomlását hozza majd, Magyarországnak pedig más politikára van szüksége, és a Fidesz ezt képviseli. Magyarországnak - mint nemzetnek és a családoknak is - a maga urának kell lenni - mondta Orbán Viktor. (Hír tv)

Ha majd valamikor egy szemfüles politológus megalkotja korunk politikatörténeti lexikonját, a politikai cinizmus címszava mellett biztos, hogy Orbán Viktor fényképét találja majd a jövő olvasója. Feltéve ha addigra nem a Fidesz testvérpártja, a Likud fogja kormányozni Magyarországot és ebből kifolyólag nem borít el majd mindent a cenzúra árnyéka.

A mai helyzetet a rendszerváltás előtti korszakhoz hasonlítani finoman is szólva badarság. Való igaz, válságban vagyunk, a rendszer működésképtelen, gyakorlatilag oda jutottunk, hogy az ,,átkos" is jobb volt ennél, úgy a szabadságérzetünket tekintve, mint gazdaságpolitikai szempontból. Az államadósságunk többszöröse a kommunista diktatúra végén levő összegnek, mára viszont nemcsak az állam, hanem a bankárkasztot mentegetni igyekvő politikusoknak hála, a lakosság is végzetesen eladósodott. A legfontosabb különbség mégiscsak a jövő perspektíváiban mutatkozik meg. Míg 1989-ben hittünk egy új társadalmi rendszer sikerességében (köztársaság, demokrácia, többpártrendszer), addig mára ez is elveszett. A liberális közgazdaságtan téziseivel szembemenő és azokra alternatívákat kidolgozó értelmiségieket elnémították, nincs számottevő táboruk, és nincs egy társadalmi modell, amely képes tömegeket maga mellé állítani. Hazánkat minden szempontból tönkretette az elmúlt húsz év politikai berendezkedése. Az eladósodásunk rémes méreteket ölt, úgy államilag, mind a lakosság szintjén, gyakorlatilag nem maradt olyan vagyon a nemzet kezén, amely képes anyagi erőforrások kitermelésére az állam számára.

A szocializmus összeomlása előtt hihettünk abban, hogy jön egy új, jobb világ. Ma ez a hitünk is vakhitnek minősül, mert húsz évvel ezelőtt hazánk felemelkedésére reális programokat lehetett megtervezni - és lehetett volna végrehajtani -, ma azonban csak és kizárólag egy jobboldali diktatúra lenne képes az országot kimenteni az összeomlás alól.

Az elmúlt húsz évben a szocialista tábor ,,legvidámabb barakkjából" a globalista uralmi rend ,,legszomorúbb ketrece" lettünk, mind politikailag, mind gazdaságilag az állatorvosi ló esete hazánk.

Orbán Viktornak és pártjának oroszlánrésze van abban, hogy hazánk ide jutott. Akárcsak a baloldal, ő is kitartóan üldözte a másként gondolkodókat, a globalizációval szemben alternatívát kínálókat, vagy az EU-csatlakozás veszélyeire figyelmet felhívó radikálisokat. A Zsidesz, igazi likudista párthoz hűen, eddig is csak a nemzeti oldal radikálisait üldözte, nem törődve olyan, társadalmunkat végképp a skizofrénia állapotába taszító jelenségekkel, mint a tömegbelövető, pufajkás Horn miniszterelnökségéből fakadó morális válság, avagy a szólásszabadság egyirányúsítása a hazai közbeszédben.

Valóban, igaza van Viktornak, mikor azt mondja, hogy a mai politikai elit képtelen Magyarország vezetésére. Azt azonban nem teszi hozzá, hogy ennek az elit nemcsak, hogy ő is részese, hanem egyenesen szülője, azaz a mai arculatának kiformálásban is jelentős szerepe volt. Talán jó lenne, ha Viktor a nagyotmondások helyett végre el kezdne beszélni arról, hogy mi is történt a kerekasztal tárgyalások idején, milyen megállapodások köttetek, és a nemzetközi politikai és gazdasági színtér mely szereplői támogatták a hazaáruló banda hatalomba való bebetonozását. Ő ott volt, neki tudnia kell ezeket, és e lényeges az információk nélkül nehéz lenne a magyar nemzetet észhez téríteni. Persze ezek csak vágyálmok, tudjuk, hogy Viktor nem fogja elárulni azokat, kik ily magara emelték ők, számára is a hatalom az elsődleges, a cionista urak kiszolgálása végett s a nemzet mint olyan puszta retorika számára. Ráadásul Viktor kijelentései mintha arról tanúskodnának, hogy nem ebben az országban él. Idézem: ,,Húsz éve azonban a rendszerváltással sikerült megteremteni a politikai szabadságot, a gazdasági szabadság viszont azóta is ,,börtönben sínylődik", azaz a magyar emberek nem tudnak vállalkozni, pedig éppen az emberek a gazdaság mozgatórugói.

Orbán Viktor szerint tehát egy ,,gazdasági szabadságharcot kell vívni". A valós problémák felismeréséről való elterelés mesterműve. Hisz tudjuk, hogy Kádár is a 3,60-as kenyérrel tartja bűvkörében mai napig a nyugdíjasok egy jelentős részét, így nem érdemes, sőt kifejezetten káros a narancslogika szerint, ha bonyolult morális, társadalomfilozófiai kérdéseket feszegetünk. Nem tudom, hogy miként létezhet úgy ,,politikai szabadság" húsz éve egy országban, hogy közben nincs ,,gazdasági szabadság". Az egyik feltételezi a másikat, és ha az egyikkel gondok vannak, akkor értelemszerűen sérül a másik természetű szabadság is. Persze ez is csak olyan szőrszálhasogató okfejtés, hisz egy valóban nemzeti elkötelezettségű politikus számára csak a nemzet szabadsága létezik.

Más téren is észrevehette volna Viktor, hogy nem beszélhetünk politikai szabadságról, sem ma, sem az elmúlt húsz év alatt bármikor. Ma szemeket lövet ki a hatalom, cenzúrázzák a szurkolókat, büntetik a jogos önvédelmet, és még sorolhatnánk vég nélkül a ,,politikai szabadság" hiányára utaló jeleket. Sőt az elmúlt húsz évben is bőven akad példa arra, hogy nem igazán élhetett szabadon ,,politikailag" a magyar. A rendszerváltás hajnalán sikeresen elüldözték például Krassó Györgyöt a közéletből, zaklatták a Göncz Árpádot már időben kifütyülő kopasz fiatalokat, szétverték a Demokrata szerkesztőségét, a robbantásos merényletek idején egy körözött bűnözővel szerepelt egy fényképen az akkor belügyminiszter (Kuncze) és az ilyen és ehhez hasonló tömegével előforduló esteket sehol nem büntette a hatalom, mint ahogy az olajszőkítés is tabutéma maradt kormányszíntől függetlenül.

Politikai szabadságról beszélni, tehát nagy marhaság, akár az elmúlt húsz évet nézzük, akár a mostani szocialista kormányzás hat évét. Avagy Viktor, számodra az politikai szabadság, hogy egy demokráciában választások előtt el lehet titkolni az államháztartásra vonatkozó adatokat? Ha neked ez politikai szabadság, akkor soha többet nem leszel miniszterelnök - ami még a kisebbik baj - de ,,zseniálisan tehetséges" politikus sem.

Nem ,,gazdasági szabadságharcra", hanem totális lázadásra van szükség. Az élet minden területén ki kell alakítanunk a magyar nemzetnek alternatívát kínáló megoldásokat, de nélküled, Viktor!

Eleget szájkaratéztál már te is a magyar közéletben, elég sok időpontot adtál már a szocialista kormány eltűnésére. A 72 órás ultimátumod is már rég lejárt, most 2009-re ígérsz, tervezel valami borúsnak látszó kormányátvételt. Azon pedig el kellene gondolkoznod, hogy Budaházytól én már évekkel ezelőtt hallottam e kijelentést, miszerint az mostani politikai elit képtelen irányítani az országot. Gyurit ezért üldözik, te pedig szavazatokat szerzel egy egy ilyen kijelentéseddel, hogy aztán elküld a radikálisokat valahova, ahol nem zavarják a játszmádat. Úgy beszélsz, mint egy radikális, és úgy viselkedsz, mint egy cionista szadeszos!

Egy jó barátodhoz fordulok, a mellesleg íróként tehetséges Bayer Zsolthoz, hogy megkérdezzem tőled: Hol a pofátlanság határa?

Florian Geyer - Kuruc.info



http://kuruc.info/r/1/32024/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fénylánc Magyarországért
  2008-12-13 20:20:51, szombat
 
  Fénylánc Magyarországért - Magyarok Szövetsége


Nagy magyar télben picike tüzek,
Soh\'se volt olyan máglya,
Mintha most ez a sok-sok titkos láng
Összefogna egy láncba......!
Az égig, a csillagos égig érne,
És minden idegen rongy benne égne!"
(Reményik Sándor: Nagy Magyar télben)


Tavaly félezer helyszínen mintegy kilencezer ember foglalt helyet a tűz mellett. Az emberek egymásra találtak. Ez a tűz indította el azt az egyre terebélyesedő összefogást, amely egyre reményteljesebben terjed szét az országban. Adjunk új erőt a következő év nagy cselekedeteihez.

Karácsony a fény újjászületésének ideje bennünk és a természetben. Közös ünnepre hívunk Benneteket, hogy rendezzük végre sorainkat. Vasárnap (december 21.-én) 17 órakor a Szent Mihály-hegy csúcsán (Börzsöny) kigyullad egy máglya, amelynek fénye - ha Te is akarod - messzire elvilágít majd a Nagy Magyar télben... A Magyarok Szövetségének vezetői a máglyát közösen állítják össze és közösen gyújtják meg.

A szomszédos hegyormokon barátaink várják a fényt, hogy meggyújtsák saját tüzeiket. Az ő tüzeikre választüzek gyúlnak szerteszét, a közös ima és a fénylánc végigfolyik a hegyeken, hogy összehozza az embereket, hogy az esőcseppek elinduljanak egymás felé.

Akikhez idén még nem ér el a Fénylánc, 18 órakor együtt gyújtják tüzeiket. Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba!

- Kutasd fel a környékeden azt a hegycsúcsot, azt a halmot, ahonnan a legtöbb szomszédos hegyorom látszik, amely megszólít téged, legyen ez a Te szenthelyed!
- Keresd meg az embereket környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjúhozzák a fényt, együtt gyújtsátok meg tüzeteket, legyenek ők a Te test-véreid!
- Találj rá a szomszédos hegyormokat őrző közösségekre, kapcsolódjatok össze, hisz együtt alkotjátok a Fénylánc lelkét, legyenek ők a Te nemzeted!

Szeresd Földanyánkat, becsüld társaidat, óvd az élő tájat, és ne hagyj szemetet magad után!
Este, ha kigyulladnak a csillagok az Égen és a Földön gondolj arra: nem vagy egyedül!

Ha kapcsolódni akarsz a Fénylánchoz, add tovább üzenetünket, és keress meg bennünket:
www.baranta.net Benis Miklós benis.miklos@gmail.com 20/9256863
www.magtar.hu Hamvas Gábor ghamvas@gmail.com 30/9008538




Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba...
Őrtüzek gyújtása a téli napfordulón!

A Baranta Szövetség őrtüzeket gyújt a környező hegyek csúcsain.
Ehhez kíván csatlakozni a Lelkiismeret 88 Egyesület is.

A tüzek 2008. december 21-én a téli napforduló idején, pontosan 17 órakor gyulladnak ki a magyar csúcsokon.

"...Keresd meg az embereket a környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjazzák a Fényt...együtt gyújtsatok tüzeket..."
Akik velünk szeretnék megélni ezt a magasztos pillanatot, azoktól kérjük az alábbiak betartását:

Egyesületünk az őrtűz meggyújtásának helyszínéül a Budai hegységben fekvő L Á T Ó hegyet választja. (Gugger-hegy!) A kereszt az ÁRPÁD nagyfejedelmünkről elnevezett kilátó közelében található, ahová már egy csoportban érkezünk. (Néhány éve innen indítottuk el a véres kardot!)

A résztvevők figyelmébe az alábbiakat ajánljuk:
Mindenki hozzon magával vizet (meleg italt) harapnivalót, réteges, az időjárásnak megfelelő meleg ruhát.
Célszerű zseblámpákat is hozni.

Találkozás: 2008 december 21-én (vasárnap) délután pontosan 1/2 4 - kor.
Találkozás helyszíne: a II. kerület Törökvész út - Kapy utca kereszteződésénél levő fém-kereszt. (Krisztus-feszület) A kereszteződés már messziről látszik, közlekedési lámpasor jelzi!

Megközelíthető: gépkocsival, vagy a 11-es kékbusz Kapy-utcai megállójánál leszállni.
Ugyancsak elérhető a Pasaréti térről a 29-es jelzésű busszal, a Törökvész utcai megállóig, onnan 10 méter.
Akik busszal érkeznek, viseljenek ruhájukon nemzeti színű jelzést.

Jelentkezés: Kizárólag telefonon keresztül T ö l g y e s i Jánosné titkárnál Mobil: 06 70 362 71 74 és C z é k u s Jób szervezőnél az alábbi számokon lehet:
06 30 519 23 84 vagy 202 28 04 (Ezenkívül lehet jelentkezni és további részleteket is megtudni a Telefonhírmondó számán: 222 03 43 Itt a jelentkezés a 2-es üzenetrögzítő gomb alatt történik, az éji tűzgyújtással kapcsolatos további részletek pedig az 5-ös gomb alatt!)
Mindenki hozzon magával egy darab jelzés értékű tüzifát...
Visszaindulás igény szerint.
A legtöbb iskolában a rákövetkező hétfői nap már a téli szünet első napja, így gyermekeket is lehet hozni.
Akik csak néhány órát kívánnak körünkben eltölteni, őket is szeretettel várjuk.
További kérdés, információ a fenti telefonszámokon.

GONDOLJ ARRA: NEM VAGY EGYEDÜL!
A Magyar Isten adjon valamennyi kedves résztvevőnknek békés, tartalmas estét!
Úgy legyen!

Lelkiismeret 88 Egyesület
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új film a holokauszt szökevény
  2008-12-13 20:16:17, szombat
 
  Új film a holokauszt szökevény, magyar nemzet árulójáról

A Magyar Királyságot elárulta, ezért nemzeti "hős" Izraelben.
Lehel vezér, szo, 2008/12/13 - 14:10

A Magyarországon született Szenes Hanna (1921-1944) aki nem hazudtolta meg zsidó származását mikor is 1944 vérzivataros évében, elsők között árulta el a hadban álló Magyar Királyságot. Ezt a hazaárulót Izraelben nemzeti "hősként" tartják nyilván és most egy új dokumentumfilm is készült róla.


A dokumentumfilmet a washingtoni zsidó filmfesztiválon szerdán. Az "Áldott a gyufa: Szenes Hanna élete és halála" című alkotást, Roberta Grossman filmjét - amelynek reklámozásában a magyar nagykövetség is segített - a 19. zsidó filmfesztiválon, a DCJCC zsidó közösségi központban láthatta a nagyközönség. A hazaáruló, Szenes Hannát Izraelben csak egyszerűen "Izrael Jean D'Arcjának nevezik."

De ki is ez a haza áruló?

Szenes Hanna, Szenes Béla író leánya és a zeneszövegíró Szenes Iván testvére 1944-ben hagyta el Magyarországot és Palesztinában telepedett le. Kiképzett katonaként ejtőernyővel a dobták le Titó kommunista partizán hordáihoz. Onnan a Magyar Királyság területére akart átszökni, hogy zsidók életét menthesse meg, (Vajon hogyan mentette volna? Ez soha nem derül ki.) a határon azonban rádiókészülékével elfogták. Öt hónapon keresztül börtönben tartották de ő nem vallott, nem árult el semmit küldetéséről. Szombathelyen hazaárulás vádjával elítélték, majd kivégző osztag elé állították. Vagyis hazaárulás miatt csak a Magyar Királyság állampolgárát lehet eliténi tehát ő a Magyar Királyság állampolgára volt mert máskülönben kémkedésért ítélték volna el, ha nem a Magyar Királyság állampolgára lett volna. Ez természetes, hogy hadban állás esetén aki a hazáját elárulja azt azonnal a tettenéréskor azonnal agyon lövik. De ezen hazaáruló esetében tárgyalást tartottak és jogerős ítélet alapján végezték ki teljesen jogszerűen.

A hazaáruló

Szenes Hannát hősiessége miatt gyakran a 20. század Jean D'Arcjának nevezik. Elfogását és kivégzését eleveníti meg a játékfilmes hosszúságú, 86 perces alkotás. "Az interjúk, a szemtanúk beszámolói, hazaáruló Szenes Hanna és anyja, Katrina írásai hű képet rajzolnak a hazaárulóról és bepillantást nyújt abba a viszonyba, amely a hazaáruló Hannát "népéhez és új hazájához fűzte" - olvasható a zsidó közösségi központ meghívójában.

Szenes Hannát Izraelben nemzeti hősnek tekintik, több utca és kibuc viseli nevét, versei széles körben ismertek. Az eredetileg a budapesti zsidó temetőben, egy jelöletlen sírban elhantolt Szenes Hanna földi maradványait. 1944-ben mikor állítólagosan üldözték a zsidókat akkor egy hazaáruló zsidónak megadták a végtisztességet mert eltemették a budapesti zsidó temetőbe. 1950-ben Izraelbe szállították és a Herzl-hegyi temetőben, az izraeli katonai és politikai vezetők panteonjában helyezték örök nyugalomra. Igen egy új viccállamnak amely rasszista terrorban és ártatlan palesztinok vérben született szüksége van kitalált "hősökre". Így Izraelben az is "hős" lehet akit legelső akciója alkalmával elfogják és jogerős bírói ítélettel mint egy köztörvényes bűnözőt elítélik - jelen esetben állam ellenes bűncselekményért: hazaárulás - vagyis agyonlövik.

(mult-kor nyomán Szent Korona Rádió)



http://szentkoronaradio.com/kulfold/2008_12_13_uj-film-a-holokauszt-szokeveny-mag yar-nemzet-arulojarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelmetes ... Itt tartanánk ?
  2008-12-13 20:12:04, szombat
 
  Félelmetes ... Itt tartanánk ?

Valószínű, hogy még ennél is rosszabb a helyzet...

Posta Imre video

http://www.youtube.com/watch?v=eIxPlrK2M3o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vPNlOG_1yps&feature=related



Ide vágó gondolat . Talán ma már eljutottunk odáig, hogy beszélni merünk róla . Szerző: Csurka István ...

"
Hajder halott, a körülmények módfelett gyanúsak, Ausztria mégis napirendre tér az esett felett . Akkor én miért teszek próbára jobb sorsra érdemes embereket ? Mi ez ? feltűnési viszketegség ? Önpusztítás ? Gőgös magányra törekvés ? Nem . Ez egyszerűen a meglátott és felismert igazság kimondásának a kényszere és az a meggyőződés , hogy ameddig a magyar értelmiség ezt a kérdést megkerüli, nem lehet alapvető változás és bizonyos a pusztulás .



A mostani magyar értelmiség kart karba fűzve , háttal a nyilvánvaló tényeknek , körtáncot jár a ki nem mondott zsidókérdés körül és elnézi, hogy egyeseket a gyáván körültáncolt zsidókérdés központjaiból a zsidók , vagy a kormányszervek, -- ami ma már egyre megy --kényük kedvük szerint kiragadjanak a szép magyar körtáncból. Elhallgatatják őket, meggyalázzák és cselekvésképtelné tételükkel tulajdonképpen az egész társadalmi és kulturális életet rongyemberek dáridójává teszik "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rasszista Bayer, dilettáns Bog
  2008-12-13 20:04:07, szombat
 
  Rasszista Bayer, dilettáns Bogár, szélsőséges Morvai - gyöngyszem egy Népszabadságos blogból

2008-12-13 12:11 barikád.hu

Figyelem! A "remekművet" kommentár nélkül közöljük! Csak erős idegzetűeknek ajánlott!


A "szélsőjobb sztárjai"Erlauer tegnap rövid bejegyzést szentelt Bayer Zsolt legújabb rasszista írásának. S nagyon helyes, hogy ezt tette, mert az ember - vagy legalábbis én - kezd belefáradni, sőt beleunni abba, hogy Bayer - na meg a Magyar Hírlap néhány más, hozzá hasonló "újságírója" - heti, vagy annál is gyakoribb rendszerességgel közzéteszi beteges gyűlölködésének újabb és újabb bizonyítékait. Hajlamosak vagyunk legyinteni, s az illető szerző(k) zavaros lelki- vagy elmeállapotára utalni - noha ez nem jó, s főleg nem elegendő. Valóban minden alkalommal reagálni kell az ilyen uszításokra - nem is annyira az ember saját lelki higiéniájának az okán, mint inkább a demokrácia védelmében. Hiszen aligha van még egy ország Európában, ahol egy országos napilapban rendszeresen megjelenhetnének olyan cikkek, jegyzetek, amelyek nyíltan és kendőzetlenül, undorító módon megbélyegeznek valamely más etnikai, kulturális, vagy társadalmi csoportot. Magyarországon azonban ezt lehet, sőt még védelemben is részesül az, aki így tesz. Éppen ezért azt gondolom, hogy Bayer a problémának az egyik, sőt talán csak a kisebb részét jelenti. A nagyobb problémát azok jelentik, akik a háta mögött állnak (s most hagyjuk a híres-hirhedt fényképet, amelyen a rasszista, antiszemita újságíró jókedvűen beszélget a Fidesz vezetőivel - noha kevés ennél gusztustalanabb és árulkodóbb fényképet ismerek. S csendben megkérdem, vajon melyik európai országban készülhetne hasonló felvétel, amelyen egy vezető konzervatív politikus egy, a szélsőjobboldali ideológiát és a gyűlölködést nyíltan hirdető tollforgató társaságában látható?) Ha nagyon naiv vagyok, akkor azt mondom, nehezen érthető, miért gondolja fontosnak a Magyar Hírlap szerkesztősége és tulajdonosa, hogy rendszeresen helyet ad ilyen jellegű és hangvételű írásoknak. De ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogyan írhatják le a Magyar Hírlap ujságírói "a Magyar Hírlapnál és az Echo Tv-nél egyetlen náci, fasiszta, kirekesztő vagy rasszista ember nem dolgozik". Mennyi cinizmus, rosszindulat és gyűlölet kell ahhoz, hogy egy ilyen, nyilvánvalóan hazug mondat megfogalmazódjon? És mit gondoljunk Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsekről, Csoóri Sándorról, Für Lajosról, Lezsák Sándorról, Szűrös Mátyásról, Tőkés Lászlóról (további nevek felsorolásától eltekintek), akik aláírták és támogatták ezt a nyilatkozatot? Túl sok lehetőség nincs. Vagy nem tájékozódtak pontosan, hogy mihez adták a nevüket, vagy valóban azt gondolják, hogy a Magyar Hírlapnál nincsenek kirekesztő, rasszista nézeteket valló újságírók. S attól tartok, hogy inkább ez utóbbiról van szó. Jól megfigyelhető ugyanis, hogy az utóbbi időben miképpen radikalizálódik a jobboldali értelmiség egy nem elhanyagolható része. A Magyar Hírlap ennek a radikalizálódásnak az egyik legfontosabb terepe. S itt nemcsak Bayer írásairól, nemcsak általában a "Vélemény" rovatban megjelent gyakori förmedvényekről van szó, hanem az olyan áltudományos, sőt kifejezetten dilettáns cikkekről és interjúkról, mint amilyeneket elsősorban Bogár Lászlótól lehet olvasni (az egyik legutóbbi "gyöngyszem" itt). De persze említhetnénk Morvai Krisztina "leveleit" is, amelyek jó példái annak a világszemléletnek, amelyről itt épp szó van. A jobboldali értelmiség egy részének a radikalizálódása elgondolkoztató jelensége, sőt súlyos problémája a mai magyar közéletnek. Számomra nyilvánvaló, hogy olyan emberekről van szó, akik szellemileg, intellektuálisan és morálisan végérvényesen eltévedtek ebben a mai, összetett, számos ellentmondással és konfliktussal teli világban. Nem értik az őket körülvevő világot, nem találnak magyarázatokat, nem találnak fogódzókat, s ezért ellenségképeket gyártanak, s így próbálják érthetővé tenni azt, amit nem értenek. Zsidók, cigányok, "magunkfajták" és "magukfajták", globalizáció, multinacionális cégek, a kapitalizmus, nemzethalál... - a lista ismert, nem érdemes folytatni. A rasszizmus, a kirekesztés, az ellenségképek és olcsó magyarázatok gyártása mindig is az intellektuális kudarc legbiztosabb jele volt, és az ma is. Bayer, Bogár, Morvai és társaik ezt a kudarcot, ennek a következményeit példázzák. Éppen ezért nem érdemes magunkat abba az illúzióba ringatni, hogy ez a helyzet majd előbb-utóbb megváltozik. Nem, sőt egyre rosszabb lesz, hiszen a radikális jobboldal zsigeri félelemmel tekint egy nyílt és nyitott, szabad és demokratikus, kulturálisan, etnikailag sokféle társadalomra. Egy ilyen társadalomban élni ugyanis sokkal "nehezebb", mint abban, amelyikben ők szeretnének élni, ahol minden fehér vagy fekete.

ethnografus.nolblog.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áthidaló trükközés
  2008-12-13 19:32:25, szombat
 
  Áthidaló trükközés
Szabó Anna
2008. december 13. 00:01



Magyar Nemzet
Már megint valami olyasmi történik, ami éppen ellentétes a hetek óta ismételgetett propagandával, nevezetesen, hogy a kabinet mindent megtesz a hazai vállalkozások megsegítése érdekében most, a pénzügyiből gazdaságivá terebélyesedett válság kellős közepén. Lapunk értesülései szerint régi jól bevált recept került újra terítékre: a költségvetés pénzügyi gondjain ismét a hazai vállalkozásoknak járó áfa visszatartásával kívánnak segíteni. Érdemi válságkezelés helyett újabb tűzoltó intézkedés, amely a gazdaságélénkítés ígéretével éppen ellentétes gyakorlatot mutat.

A mostani helyzet ráadásul jóval súlyosabban érinti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat, hiszen a 2004-es áfavisszatartás idején ugyan már jelentős volt a körbetartozás mértéke, de kölcsönhöz a jelenleginél sokkal könnyebben lehetett hozzájutni. Ezért is ajánlhatta annak idején ,,áthidaló megoldásként" éppen a hitelfelvételt a visszatartott áfájuk miatt egyre türelmetlenebb cégeknek a Pénzügyminisztérium államtitkára. Azóta is csak becslések jelentek meg arról, hogy a szemrebbenés nélkül elhangzott kormányzati ,,javaslat" nyomán hány ezer cég kényszerült hitelfelvételre. Egy viszont biztos: az akkori áfavisszatartás az Állami Számvevőszék kimutatása szerint több mint hétmilliárd forintnyi kárt okozott az adófizetőknek, hiszen késedelmi kamatot kellett fizetni a jogosulatlanul visszatartott pénzek után.

Nem tudni, a kabinet most tesz-e hasonló ,,nagyvonalú" ajánlatot a károsultaknak, a korábbi indítvány ötletét azonban most célszerűbb lenne inkább elkerülni. Ma már az a vállalkozó is szerencsésnek vallhatja magát, aki az elmúlt években fegyelmezetten törlesztett, s most lejáró hitelét a bank hajlandó volt megújítani. Az általános bizalmatlanság és pénzhiány miatt a legtöbb cégnek azonban ma elutasítják a hitelkérelmét, sok esetben veszélyeztetve ezzel a teljes működést. A korábbi javaslat már csak a magas kamatok miatt sem lenne megvalósítható, hiszen ha valaki egyáltalán kölcsönhöz tud jutni, azt 12-15 százalékos kamat alatt nem ússza meg. Magyarán: azért dolgozhat, hogy - kényszerből - hitelezni tudjon a magyar államnak. Egyelőre senki nincs tisztában azzal, hogy a mostani áfavisszatartásnak hány szenvedő alanya lesz, s mindez mennyibe kerül végül az adófizetőknek, azt viszont lehetetlen nem észrevenni, hogy maga az állam is súlyos napi pénzügyi gondokkal küzd. A körbetartozási lánc legjelentősebb gerjesztője éppen a költségvetés, elég csak megemlíteni a minisztériumok lejárt számláinak sokaságát. Több tárcának még arra sincs elegendő forrása, hogy a dolgozói társadalombiztosítási járulékát vagy más állami szervvel szemben fennálló tartozását kifizesse, a számlák átütemezése általános gyakorlattá vált.

S hogy lesznek-e következményei az áfakifizetés mostani lassításának? Nos, a korábbi tapasztalatok alapján bátran lehet feltételezni: nem. Hiába állapította meg ugyanis az Európai Bizottság és az Állami Számvevőszék, hogy a káros és indokolatlan áfavisszatartás csupán a valóságnál kedvezőbb egyenleg kimutatását szolgálta, felelősök a mai napig nem akadtak. A hitelfelvételt áthidaló megoldásnak javasló Katona Tamás ma a Magyar Államkincstárat vezetheti, míg a kifizetések lassításában szintén érintett akkori pénzügyminiszter, Draskovics Tibor az igazságügyi tárcát igazgathatja zavartalanul. Azon már nincs is mit csodálkozni, hogy mindez annak ellenére történhetett, hogy Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint Draskovicsot részben az áfavisszatartások miatt menesztette, mégpedig akkor, mikor hirtelen nyilvánvalóvá vált számára: az áfakifizetések befagyasztása mögött trükközés áll.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foley: stabil a magyar demokr
  2008-12-13 19:19:32, szombat
 
 
Foley: stabil a magyar demokrácia
2008. december 13. 18:23:00


"Életem egyik legjobb időszakát töltöttem Magyarországon, a magyarok műveltek, dinamikusak, nyitottak a párbeszédre" - mondta újságírók előtt April H. Foley amerikai nagykövet Budapesten.

A posztjáról hamarosan távozó diplomata szerint annak ellenére, hogy a magyar demokrácia stabil, aggasztó jelenségek tapasztalhatók a társadalomban a tolerancia terén. "Hasonló problémák azonban az Egyesült Államokban is vannak."

A nagykövet beszélt arról is, hogy itt-tartózkodásának legnagyobb sikere Magyarország csatlakozása az amerikai vízummentességi programhoz. "November 17-e óta másfél ezer magyar állampolgár utazott a tengerentúlra, az utazáshoz szükséges elektronikus utasnyilvántartási rendszer (ESTA) a kérelmezők 99,5 százalékának azonnal zöld utat adott" - mondta a nagykövet. Az ESTA-kérdőív egyébiránt a hónap közepétől magyar nyelven is elérhető lesz a rendszerben.

A vízummentesség mellett April H. Foley sikernek nevezte, hogy Pápára került a NATO három C-17-es repülőgépből álló szállítóflottája, az első óriásgép jövő májusában érkezik a pápai légibázisra, a másik kettő a nyáron. April H. Foley úgy vélte, Barack Obama elnökségével nem várhatók különösebb változások a magyar-amerikai viszonyban, az erős transzatlanti kapcsolatok megmaradnak, s a NATO terén is szorosabb lesz Magyarország és az Egyesült Államok együttműködése.

A misszióvezető elmondta, hogy az amerikai adminisztráció változásával párhuzamosan elhagyja Budapestet, az új nagykövet megérkezéséig akár hónapok is eltelhetnek, várhatóan csak az ősszel jön új misszióvezető Budapestre.

Janzsó Viktor


http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/ciganyzsido1.jpg

A művelt, dinamikus nyitott párbeszédű magyarság képviselőjével, Foley élete egyik legjobb időszakában.

Forrás: MH

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=Foley_stab il_a_magyar_demokracia_52330
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.