|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2008-12-14 16:39:53, vasárnap
|
|
|
Kinder bueno
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evők. étolaj
2 evők. liszt
2 evők. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. 1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz
Krém: 1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evők. liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük.Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom!
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 16:36:43, vasárnap
|
|
|
SAJTOS RUDAK
40 dkg liszt
6 ek tejföl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk.
Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele.
Azonnal kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, megkenjük tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk.
Derelyevágóval kb. 1.5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe.
180 fokon sütjük kb.15-20 percig.
Gyorsan kész és nagyon finom!
- minél vastagabb annál finomabb, nehogy vékonyra nyújtsd!!
- én mindig felesben füstöltsajttal készítem. A tésztába és a tetejére is szórok mert nagyon finom ízt ad neki! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 16:34:35, vasárnap
|
|
|
SONKÁS TEKERCS
Hozzávalók: 1 kg liszt, 10 dkg rétesliszt, 6 dl tejföl, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1 ek. cukor, 1 ek. só, 1 cs. 11 grammos szárított élesztő, 2 tojás
Töltelék: kb. 30 dkg sonka, 20 dkg krinolin, vagy virsli, 4 db lilahagyma, 1 fej fokhagyma, 0,5 dl olaj, 10 dkg margarin, 20 dkg sajt, őrölt bors
Elkészítése: a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát vékony kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük ( nem pirosra!). A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.
Ha készen van, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.
Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lila hagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.
Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél óráig. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.
Megjegyzés: Én kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem, és házi sonkával készítettem. Fantasztikusan finom lett!
Az utolsó tekercsnél a margarinos fokhagyma után megkentem tejföllel, utána tettem rá a sonkát, hagymát sajtot. Annak sokkal zaftosabb lett a tölteléke. Szerintem úgy még finomabb.
A tejföl kicsit lehúzza, nem lesz olyan magas, de nagyon ízletes.
Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 16:27:30, vasárnap
|
|
|
Kekszes krémes
Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vanilia puding
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 16:24:48, vasárnap
|
|
|
Babapiskótás mézes
Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék : 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Izlés szerint rummal izesitjük. /kb.1/2 dl/
20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 16:21:14, vasárnap
|
|
|
Ostyás szelet / 10 db ostyalaphoz
25 dkg kristálycukor, 5 tojás, 35 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 kanál kakaó, kis rum
A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz felett összefőzöm (csak amíg a margarin jól felolvad), majd ha egy kicsit kihűlt, hozzáteszem a darált kekszet, a darált diót, a kakaót és a rumot. Jól összedolgozom és kissé bevizezett ostyalapok közé kenem, majd végül feltekerem. Hagyom állni egy órát, amíg az ostya magába szívja a krémet, és aztán már lehet is kétujjnyi szeletekre vágva tálalni.
Sokszor feltekerés nélkül készítem, úgy is nagyon finom, akkor nem is szoktam bevizezni az ostyalapokat. A család szereti, mert nem olyan émelyítően édes az íze, mint a keleti csemegének (amihez meg kell pirítani a cukrot). |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-12-14 15:29:41, vasárnap
|
|
|
* 2 tojás
* 1,5 dl méz
* 10 dkg porcukor
* 10 dkg vaj
* 1 ek kakaópor
* 1 tk szódabikarbóna
* 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
* 50 dkg finomliszt
* reszelt citromhéj
1. 1 egész tojást és 1 sárgáját a mézzel, a porcukorral és a vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a citromhéjat meg a szódabikarbónát. Hozzádolgozzuk a fűszerekkel elvegyített lisztet.
2. Legalább 2 órát pihentetjük.
3. A tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző formákkal kiszúrjuk.
4. 165 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
5. Ízlés szerint díszíthetjük csokimázzal, cukormázzal (a megmaradt tojásfehérjét összekeverjük 10 dkg porcukorral és ezzel kenjük meg a tetejét), ehető gyöngyökkel, dióbéllel.
6. Légmentesen lezárható edényben tároljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2008. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
105 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 655
- e Hét: 2554
- e Hónap: 6958
- e Év: 38687
|
|
|