Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Lepetézek
  2008-12-16 22:47:01, kedd
 
  Lepetézek
2008-12-16 06:21:33

Talán a megfogalmazás erős volt, ezért elnézést kérek - indítsunk Szollár szóvivő szavaival, hiszen őt idézem, amikor azt mondom: ettől, ami körülöttünk van, ,,lepetézek". Többek között attól, hogy egy szóvivő a bolygó egyetlen következmények nélküli országában ebben a stílusban beszélhet, és még másnap is szóvivő, és harmadnap is az. De mégsem róla szól ez a játék, hiszen fejétől bűzlik a hal.

,,A másik követelés a takarítás kiszervezése volt, ... le vagyok petézve". Így beszélt a reptéren akkor már több napja sztrájkoló munkavállalók követeléseiről Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Mivel felmentése azóta sem történt meg, fogadjuk el, hogy ez a reptéri vezetés álláspontja. Attól, hogy - egy harmadik világbeli országban - a cég alkalmazottai a bolygó más államokban különlegesnek nem számító, ne adj' Isten a távoli Európában szokásosnak mondott eszközhöz, a sztrájkhoz folyamodnak követeléseik nyomatékosítása végett, attól a Budapest Airport, hölgyeim és uraim, lepetézik.

Mivel sem 1989-ben, sem azóta nem tetszettünk forradalmat csinálni, bizonyos fedett állományú urak minket szíveskedtek visszagördíteni Ázsiába, legalábbis ami politikai, társadalmi és közállapotainkat illeti - ezt a kis apróságot elfoglaltságaink közepette viszont mi itt, Európa egykori közepén, talán még nem vettük észre. Ezért aztán - egyelőre még európai - fülünknek kissé disszonánsnak tűnik ez a hangnem, melyet a fejlett Botswanában sem biztos, hogy megengednek maguknak mindenféle cégecskék, vállalatocskák a bennszülöttekkel szemben.

Igaz, Szollár szóvivő már korábban megmondta a dolgozóknak: ,,Örülni kéne, hogy lyuk van a fenekükön. Nincs elbocsátás. Ezért ma sztrájkot hirdetni Magyarországon felelőtlenség. Nyilván beszélünk velük, mert nem akarjuk, hogy az utasok a rövidebb végét húzzák a dolgoknak." Így, őszintén rakta helyre bennszülött fajtársait a közülük az előkelő európaiak közé beemelt szóvivő, aki egyben államférfiúi tehetségét is megvillantotta, mikor olyan ügyekben is szót emelt, hogy szabad-e ma hazánkban sztrájkot szervezni. Tehetségét tekintve tán olyan fékezhetetlen agyvelejű, vezető politikusok utódává avanzsálhatna, mint Marosán György vagy Révai József, akiknek szintén markáns véleményük volt arról, mit csináljon itt ez a bennszülött csőcselék ahelyett, hogy mozgolódna. Már csak le kell k..váznia az országot és pimaszul hazudnia - akár miniszterelnök is lehet a fiatalemberből.

Míg az nem lesz, azért én - megrögzött, s ez Ázsiába visszatolt ország fedélzetén hüledező európaiként - lepetézek. Nemcsak Szollár szóvivő retorikai teljesítményén, de, maradjunk egyelőre csak a reptérnél, a konfliktus kezelésének módozatain is. Megjelenik egy csomó géppisztolyos rendőr, és szabályosan feloszlatják Ferihegyet mérgelődő utasostul, lökdösődő hőbörgőstül. Mer' itt rendnek kell lenni, elvtársak. Közben a sztrájkolókat víz és vécépapír nélkül bezárták, s olyan dezinformációkat eresztettek szélnek, mint hogy nincs sztrájkhelyzet Ferihegyen.

A munkavállalók elemi jogai érvényesítének efféle kezelése olyan országban, ahol a bolygón egyedülálló módon a leszedált honpolgárok szeme láttára idegen kézbe adtak néhány dolgot - nem sok mindent, csak ami a földön, a vízen és a levegőben van, meg néhány közművet, de nem sokat, csak a teljes lakossági energiaellátást - mindenesetre tanulságos lehet.

Különösen a mostani időszakban, amikor olyan csemegéket jelentenek be, mint hogy öt-nyolc évre befagyasztanák a a szociális ellátásokat, vagy hogy az ország élére került csődlovagok ámokfutása következtében eladósodott kórházak adósságait csak akkor konszolidálja az állam, ha azok ,,igazi adósságok", lejárt tartozással.

A fedélzetről letekintve egy dologban biztosak lehetünk: valóban megérkeztünk a harmadik világba; erre utal például, hogy a közüzemi számláikat kifizetni tömegével képtelen családok legfeljebb olyan kétes csodákban bízhatnak, mint a szerencse. Lottószerű módszerekkel a szolgáltatások igénybe vételét számlával igazolva indulhatunk a lutrin; a fura játékon pénzt nyerhet a szerencsés nyertes. Valószínűleg ez hiánytalanul megoldja a szintén sztrájkra készülő pedagógusok összes baját is; a közszférában dolgozók ugyanis még nem értesültek arról, hogy nem szabad ma Magyarországon sztrájkot szervezni és januárban - a jövő évi bérekről szóló, az inflációval megegyező juttatást garantáló korábbi megállapodás és a 13. havi juttatás követelésével - szintén beszüntetik a munkát.

Amikor 1989-ben azok az ÁVH-sok és egyéb sötét múltú keretlegények, akik nagyvállalatokat vezettek, emlékkönyveket írtak vagy belügyi dolgozóként alkoholizáltak, nem tudtak hova lenni a csodálkozástól, hogy senki elő nem veszi őket, akkor azzal nyugtatták meg a magamfajta megrögzött európaiakat, hogy cserébe a nagy békéért itten fel lesz építve a polgári demokrácia. Ennek egyik ismérve ugyebár az lenne többek között, hogy a pedagógus, mintegy 17 évnyi tanulás után többet keres, mint egy hátsó-albániai - vagy hazai - segédmunkás. Valami félreértés történt, mert az ávósok maradtak meg nem érdemelt posztjaikban vagy meg nem érdemelt nyugdíjuknál, a pedagógusok pedig méltatlan helyzetben követelhetik elmaradt pénzeiket.

Szerencsére rátermett menedzserek, sikeres vállalatvezetők vették kézbe az ország irányítását, ők olyan haladó hagyományok szellemében képesek kezelni az efféle konfliktushelyzeteket, mint az általuk remegő szájszéllel, évente megkoszorúzott emlékműveken a szovjet katona. Hogy is írta Nagy Gáspár? Pofát befogni, pártot követni. Különben itt lesz rögtön a géppisztolyos rendőr.

Ha meg nem tetszik az új rend és szabadság a pedagógusoknak, majd bedugják őket is egy fáskamrába.

Udvardy Zoltán
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogytak a kardiológusok a Ma
  2008-12-16 22:39:38, kedd
 
  Elfogytak a kardiológusok a Markhot Ferenc Kórházból

k, 2008-12-16 18:19

A HospInvest Zrt. november elseje óta működteti az egri megyei kórházat. Az ehhez szükséges engedélyt a közép-dunántúli regionális ÁNTSZ adta meg a cégnek. Ehhez azt vizsgálták, hogy a HospInvest elég orvossal és nővérrel szerződött-e a kórház működtetéséhez. Akkor úgy találták, megfelelő a létszám. Egy most zárult, szintén az ÁNTSZ által végzett ellenőrzésen viszont ennek ellenkezője derült ki.
Bujdosó László, az egri kórház ügyében illetékesnek kijelölt regionális tisztifőorvos szerint ebben semmi különös nincs. Olyan orvosok, akik a működés engedélyezésekor a nevüket adták az ellátáshoz, rövid időn belül távoztak a kórházból. A Magyar Rádió kérdésére, hogy vizsgálják-e, hogy ezek az orvosok csak a működési engedélyhez adták-e a nevüket, Bujdosó László azt mondta: utólag ezt már nagyon nehéz vizsgálni.

A részletes helyszíni vizsgálat eredményeképpen márciusig felfüggesztették a kardiológiai osztály működését, mivel nincs elegendő orvos. Másik négy osztályon - a bőrgyógyászaton, az ortopédián, a rehabilitáción és az infektológián - csak kisebb problémákat találtak, ezek esetében hiánypótlásra szólították fel a működtetőt. Kosztura László, a HospInvest régióigazgatója azt mondja, már dolgoznak a helyzet javításán. Az ő szavaiból egyébként az derül ki, hogy most sincs kevesebb kardiológus, mint amit korábban papíron ígértek. Ezek az orvosok - mondta - közreműködői szerződéssel látják el a feladatukat, miközben egy kardiológiai osztályon arra van szükség, hogy főállásban legyenek orvosok.

Kosztura László hangsúlyozta: az osztály bezárása miatt csak a katéterezésre szoruló infarktusos betegeket irányított hivatalosan Miskolcra az ÁNTSZ. Őket korábban sem az egri kórházban látták el. A többi szívbeteget a belgyógyászati centrumban kezelik, emellett vállalják, hogy létrehoznak majd egy szívkatéteres központot.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erőt sugárzó iráni hadgyakorla
  2008-12-16 22:37:02, kedd
 
  Erőt sugárzó iráni hadgyakorlat a Perzsa-öbölben + kiváló képanyag

http://kuruc.info/r/4/32134/

Nyolc nappal ezelőtt fejeződött be az iráni haditengerészet Ettehád 87 (Egység 87) fedőnevű, hat napig tartó hadgyakorlata a Perzsa-öböl kapujának számító Hormuzi-szorosban, a Perzsa-öbölben és környékén. A gyakorlaton nagy számú rakétahordozó hadihajó, tengeralattjáró, rombolóhajó, harci helikopter, fregatt, harci repülőgép és pilóta nélküli felderítő repülőgép vett részt. A hat nap folyamán különféle típusú rakétákat is indítottak - jelentette korábban az IRIB 1 iráni állami tévé és a félhivatalos Fársz hírügynökség.

A mostani hadgyakorlat előzményeként a perzsák újabb flottabázisokat építettek ki a Hormuzi-szorosban és a Perzsa-öböl Iránhoz tartozó partvidékén. Az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnoksága a dél-iráni Busehr tartomány Ászáluje nevű kikötővárosában létesítette a negyedik hadflottabázist. Az Ászálujében avatott új bázis Irán keleti tengerparti vidékén, a Hormuzi-szorostól nyugatra eső, s mintegy 300 kilométer hosszan elterülő országrész felett gyakorol ellenőrzést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Okvetlenül megtekintendő!
  2008-12-16 22:15:09, kedd
 
  Egy betiltott TV adás teljes szövege! Okvetlenül megtekintendő!



http://www.atillanepe.net/Utolag_archiv/NepHangja0925.htm


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilátások, kilátástalanságok 2
  2008-12-16 21:54:22, kedd
 
  Kilátások, kilátástalanságok 2009 első félévére

kampánnyal sem készül az MSZP az EP-választásokra



A Gyurcsány kormány, és maga a miniszterelnök sem volt képes egyik napról a másikra túltenni magát a 2009. március 09. kormányzati népnevelő pofon után. Utána szakadt a koalíció is. A kisebbségi kormány nem kormányoz, erőfeszítéseket tesz, hogy a többséget biztosítsa, és elkerülje az előrehozott választásokat.
A válság lehet, hogy pillanatnyilag jól jött a miniszterelnöknek. De a jövőévi életszínvonal csökkenés, a munkanélküliség jelentős növekedése, a növekvő infláció elolvasztják majd ezt a népszerűséget. Tartósan az egyik legnépszerűtlenebb helyen fog tartózkodni a miniszterelnök.

2009 első félévének meghatározó eseménye lesz az Európai Parlamenti választások. (EP) Erre az eseményre már most megkezdődött a felkészülés. A június 07-i szavazásnak komoly tétje van. Akármit is sugall a miniszterelnök. Ezek után nézzük meg a pártok valószínű forgatókönyveit.

MSZP: a szocialistáknak nincs sok okuk az ünneplésre
2009-ben ünneplik majd a 20. születésnapjukat. A kormány és a miniszterelnök kommunikációja arra fog irányulni, hogy ez a választás nem fontos. Igyekszik majd távol tartani az embereket a szavazástól. Hiszen úgy sincs igazán jelentősége.

Ahogy húzónévvel sem, úgy nagy kampánnyal sem készül az MSZP az EP-választásokra - legalábbis most így nyilatkozták már a párt vezetői. Ennek magyarázataként hozzáfűzték, az uniós választásokon egész Európára jellemző, hogy sosem a kormánypártok nyernek, és az első uniós választás óta kiderült: ,,politikailag semmi jelentősége nincs, hogy hány képviselőnk van az EP-ben". Egy elnökségi tag az EP választásokkal kapcsolatban így fogalmazott: ,,Becsülettel végigcsináljuk a kampányt, de inkább úgy fogjuk fel, mint egy alkalmat a megszólalására"

Gyurcsány továbbra is válságkezelőnek fogja mutatni magát. Újabb, és újabb csúcsokat, reformokat fog meghirdetni. Ebben ki fog csúcsosodni. Ez azonban veszélyesé is válhat a miniszterelnök számára. Ugyanis így a kommunikáció révén személyét könnyen köthetik a válsághoz. Elhúzódó válság esetén ez könnyen visszaüthet a válság a kezelőre. Már pedig ez a válság tartósnak ígérkezik.

Most még lehet kommunikálni, hogy ő az ország megmentője. Magyarországon még nem sok ember érzékeli a válságot. Az első menetben a részvény- és kötvénypiacot, és a hiteleket érintette. Ez azonban jövő évtől változni fog. A gazdasági növekedés jelentős lassulása közvetetten mindenkit érint. A 13. havi járandóságok elmaradása is közvetlen negatív és a kormányra nem igen kedvező hatása lesz.

Az MSZP 2009 március21-22-én tartja tisztújító kongresszusát. Nagy meglepetésekre nem számíthatunk. Nem lesznek jelentős változások a párt vezérkarában. Főleg a pártelnökében. A miniszterelnök megerősítteti magát pártelnöki pozíciójában. A márciusi katasztrofális népszavazási népszavazás után érték bírálatok. Most a párt látszategységet sugároz. De a mélyben már dolgoznak az erodáló erők. Hiszen, azt már a baloldali pártban is sokan tudják , hogy a miniszterelnök hiteltelen. Az MSZP engem senki nem állíthat meg, és mindenkinél mindent jobban tudó miniszterelnöke már az is marad, a válságtól függetlenül! Az MSZP sokat költ arra, hogy a sajtó azt sugallja, hogy a bajt elhárítottuk. Most az a kormányzó párt szerencséje, hogy a lakosság nagy része még nem is sejti, hogy mekkora a baj! Ebből a nehéz helyzetből pedig szinte lehetetlen lesz kitörni.

Az MSZP-nek ezentúl nehéz lesz ,,mini gyűlöletkampányokat" generálnia. Hiszen már nem tetszeleghetnek a nyugdíjasok megmentőjének a szerepében. Az azért valószínűsíthető, hogy március 15. előtt nőni fog a terror veszély. Ha pedig a nemzeti ünnepet megzavarják provokátorok, akkor ismét elő lehet venni a fasiszta kártyát. Kérdés, hogy annak a kiteljesedő válság közepette menyi lesz a hozadéka?

A másik trükk, hogy a 2 hónapos parlamenti téli szünet után a szocialisták arra fognak törekedni, hogy az EP választások előtt (június 07.) végett érjen a nyári ülésszak. Egy megsemmisítő szocialista veresség esetén nem lesz az ellenzéknek lehetősége, hogy lemondásra szólítsa fel- a parlament falain belül- a kormányt.

A jelzett időszakra elmondható, hogy sem a miniszterelnök, sem az MSZP nem fog kitörni a ,,népszerűtlenségi gödörből". Ez további törésvonalakat indukálhat a párton belül. Mindenesetre az MSZP megkezdte a negatív kampányát az EP választásokra.

SZDSZ: tovább tart a kettős hatalom a liberális pártban
Azzal, hogy Kóka Jánost újra választották frakcióvezetőnek, Fodor Gábor amúgy is erőtlen pártelnöki szerepe most már csak formális. Azt sem nehéz előre jelezni, hogy a liberális párt nem indul el fölfelé a népszerűségi listák rögös útján.

A koalícióból való bátor kókás- pumás kiugrás sem javított a megtépázott tekintélyű liberális párt helyzetén. A kint is vagyunk, bent is vagyunk politikai ingával sem volt szerencséjük. Az utóbbi hetekben pedig kiderül, hogy Medgyessy Péternek volt némi igaza az SZDSZ korrupciós ügyeit illetően. A Kuncze korábbi pártelnök által Lop-Stop táblát jó mélyre el lehet ásni.

Az SZDSZ nagyon messze van attól a tíz százaléktól, amit az előző pártelnök megálmodott. Ő nagyot álmodott, de a szocialista változata jött be. Merjünk kicsik lenni. Ettől azért már elég nehéz kisebbnek lenni.

A koalícióból való kilépéssel magukra haragították a szocialista szavazókat. Most a szocialisták sincsenek abban a helyzetben, hogy kisegítsék a liberálisokat. Nagy valószínűséggel nem lesz két EP képviselőjük. Könnyen előfordulhat, hogy egy sem. Horn Gábor az utóbbi időszakok kampányfőnöke a legnehezebb feladata előtt áll. Ettől nehezebb feladata már csak a parlamentbe való bejutás lesz a következő parlamenti választásokon.

MDF: nemrégiben menekült meg a frakció a megszűnéstől
Hát az erősítés nem sikerült valami fényesen. Ez még sokba fog kerülni a másik kis pártnak. Hiszen állításuk szerint keresztény értékeket képviselnek. Meg a nemzeti centrumot, és a középosztályt.

Folyamatosan az Antalli örökségre hivatkoznak. De szinte nap, mint nap elárulják a néhai miniszterelnök hagyatékát. A néhai miniszterelnök nem ilyen politikát folytatna, mint a jelenlegi pártelnök asszony. A középosztályt pedig most hagyják végleg cserben. Hiszen az fórumosok által támogatott válság menedzselés őket fogja a legjobban sújtani.

A kampányuk a haláladó eltörlésére fog korlátozódni. De valószínű, hogy ez is kevés lesz. A fórumban is komoly ellentétek vannak. Az Almássy -féle eset csak előjáték volt, most a Hock Zoltán esete,- aki már nem alelnök- jelzi, hogy már nem megkérdőjelezhetetlen a pártelnök hatalma. Jelenleg egy EP képviselőjük van. Keményen kell dolgozni azért, hogy ez megmaradjon. A pártelnök népszerűsége nem feltétlenül jár a párt népszerűségével.

Fidesz: a legnagyobb ellenzéki pártnak alternatívát kell adni a jelenlegi kormánnyal szemben.
Már nem a miniszterelnök személyével szükséges foglalkozni. Hiszen többszörösen bizonyított tény, hogy ez a kormány és kormányfő már Őszöd óta nem képes ellátni alapvető feladatait. A jogrend, a jogbiztonság fenntartását, az árstabilitást, a költségvetési egyensúly biztosítását, a közszolgáltatások hatékony működtetését. A kormány a koalíció felbomlása óta béna kacsa módjára viselkedik.

A legnagyobb ellenzéki pártnak sugallnia kell a választóknak, hogy sokkal jobban fogják képviselni a magyar érdeket, mint ahogy eddig történt. Hiteles, és feddhetetlen embereket kell pozícióba juttatni.

A Fideszt durva támadások fogják érni a kampány során. Ezzel igyekszenek kisebbíteni a jobboldali párt győzelmét. A másik fontos dolog, hogy a Fidesz vezetőinek óvakodni kell a hízelkedőktől. Lehet hallgatni a kritikusabb hangokra is. Figyelni kell arra is, hogy lassan kezdődnek majd az átállások. Jól meg kell választani, hogy kivel érdemes együtt dolgozni.

Az EP választások egy közbeeső állomás lesz. Ha a következő lépcsőfokot is sikerrel szeretné venni a legnagyobb ellenzéki párt, akkor ideje lenne valamilyen jobboldali választási szövetséget létrehozni. 2006 tanulsága, hogy hazugság ellen sem megy egyedül. Mert egyedül nem megy!

Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karsai három napon belül kinyí
  2008-12-16 21:51:14, kedd
 
  Karsai három napon belül kinyírná Bajnait

Még a mentelmi jogáról is lemondana, mielőtt kicsinálja a minisztert

Karsai József fejét ismételten elöntötte a gőz, most Bajnai Gordon minisztériumának tehetetlensége okán. A szocialista képviselő nem első esetben mond kritikát a kormány munkájáról, most először azonban tettlegességről is beszélt. Egészen pontosan azt állította, hogy három napon belül megöli Bajnait.


Paprikás hangulatban zajlott a szocialista parlamenti frakció ülése hétfőn, amit Karsai Józzef képviselő hozzászólása is színesített ezúttal. A politikus ugyanis ha nem is gondolta komolyan, de életveszélyesen megfenyegette Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési minisztert.

Karsai József felszólalásában azt kérte, hogy függesszék fel mentelmi jogát, mert amennyiben Bajna minisztériuma nem lép egy szerinte kiemelten fontos ügyben, abban az esetben három napon belül megöli a minisztert.

"Lehet, hogy túlzásba estem, de nagyon fontos kérdésről van szó, ha a műtrágyához szükséges nitrogénnel foglalkozó üzemek tekintetében a gazdasági tárca nem lép, a mindennapi élelmiszerek ára akár a duplájára is emelkedhet. Belátható, hogy ez milyen érzékenyen érintené a Magyarországon élő tízmillió embert" - nyilatkozta a Blikknek Karsai József.

CTRL-Blikk


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Tetemrehívás
  2008-12-16 21:48:19, kedd
 
 
Bayer Zsolt: Tetemrehívás
2008-12-16 06:24:46

Talán már fel sem tűnne senkinek... Úgy múlna ki ez a hír a világból, ahogy az a szerencsétlen öregasszony. Hát ezért nézzük ezt a hírt, s utána majd lesznek kérdéseink is...

"Erőszakos módszerekkel, előre kitervelten támadták meg idős áldozatukat a Borsod megyei Sátán azok a fiatalkorú elkövetők, akik a bűncselekmény után a zsákmányolt mobiltelefonnal és némi készpénzzel hazamentek.

A rendőrök alig huszonnégy óra alatt elfogták a három fiatalkorú gyanúsítottat. A 15, illetve a két 17 éves fiú a kihallgatás során egyebek mellett azt mondta: előre megbeszélték, hogy december 11-én a hajnali órákban fognak rárontani az idős nőre - közölte a rendőrség. Miután a fiatalok erőszakos módszerrel behatoltak a 67 éves sértett sátai ingatlanába, azonnal bántalmazni kezdték, emiatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiúk végül egy régi típusú mobiltelefonnal és némi készpénzzel távoztak, majd mind a hárman hazamentek.

Az ózdi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés után a forró nyomos intézkedések - tanúkihallgatások, adatgyűjtések - eredményeként körvonalazódott a lehetséges elkövetői kör. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a rendőrség lefoglalta a bűncselekményből származó mobiltelefont, a 15, illetve a két 17 éves fiatalember pedig beismerő vallomást tett. Az ózdi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a három fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vette, egyben indítványozta előzetes letartóztatásukat."

Ennyi hát a hír.

S most nézzünk néhányat a helyiek kommentárjaiból: "A Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci tagja vagyok Nekézsenyből (Szeleczky Zita sírhelye is itt van), és a sógorom a fönt nevezett Sáta nevű községben lakik, ami 4 km-re van tőlünk. Ő tájékoztatott az alábbiakról: az asszonynak belső vérzései voltak, a cigányok eltörték az állkapcsát két helyen. 12-én éjszaka az áldozat a miskolci kórházban meghalt. A három elkövető mindegyike cigány volt, a 17 éves tettest bilincsben vitték el a helyi általános iskolából."

Egy másik, szintén a környékről: "Na végre elkapták a három csirkefogót, milyen érdekes, kisebbségi mind a három, mi lesz ezekből később, ha most ilyen patkányok, mert embernek nem lehet őket nevezni. Állítólag egy mobil volt a zsákmány. (...) Sajnos ezek a rablópalánták rövid ideig vannak bent a börtönben."

És akkor a kérdések. Az én kérdéseim:

Vajon Sáta lakói elítélhetőek-e, ha most úgy gondolják, érzik, hogy képtelenség együtt létezniük a helyi cigányokkal? Vajon most, Sátán, mennyi izgatott, elborzadt, kétségbeesett és felháborodott ember beszéli meg, hogy kik is voltak ezek, és már ezelőtt is mennyi minden volt a rovásukon? Hányan sorolják most az "eseteket", az "ügyeket" az elmúlt hónapokból, évekből, s teszik oda minden "eset" és "ügy" végére, hogy "azok is cigányok voltak"... Vajon akkor ők most mind rasszisták?

Ha vannak a megölt öregasszonynak hozzátartozói, vajon elvárható-e tőlük, hogy szeressék a cigányokat? S ha most gyűlölik a cigányokat, akkor vajon méltóak-e a megvetésre, tényleg? S hogy kérdezzek valamit a másik oldaltól is, tőlük is:

Miért kell halálra verni egy 67 esztendős öregasszonyt, ha már egyszer ki akarják rabolni? Miért nem elég megfenyegetni, és úgy elvenni mindenét? Szerintük emberi lény-e, aki halálra ver egy öregasszonyt (vagy gyermeket, vagy egy apát a gyermekei szeme láttára)?

Vajon ha ilyesmi történne velük, bosszúért lihegnének-e? Vennének-e elégtételt karóval, ököllel, és telesírnák-e a (nyilván azonnal "ráharapó") médiát, hogy mi történt velük?

Akik úgy érzik, egy "gádzsó vénasszony" élete megér pár száz forintot meg egy használt mobilt, milyen alapon várják el, hogy a társadalom tolerálja tettüket?

Ezekre a kérdésekre várom a válaszukat. És nem a becsületes, miattuk szenvedő cigányokét, de nem ám! Most a sátai cigánysoron élők válaszait várom. Annak a három, emberségéből kivetkőzött fiatalnak a szüleitől szeretnék hallani valamit. Legalább egy lesütött szemmel, őszinte szívvel elrebegett bocsánatkérést. Egyszer, ebben a nyomorult életben...

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis adalék a gondolkodásho
  2008-12-16 21:24:55, kedd
 
  Egy kis adalék a gondolkodáshoz...



191o- ben a" Russzisen Invaliden " című galíciai zsidó lapban a következő szöveg jelent meg és bejárta a világsajtót. Erre senki nem mondta azt, hogy hamisítvány . Kis jelentéktelen lapban jelent meg jidis nyelven és hamarosan napirendre tértek fölötte. Aki azonban azt feltételezi, hogy a közreadók és a világ zsidósága is elfelejtette , az nagyon téved ..








" Testvérek Hittestvérek !


Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindéképpen mienknek kell lennie , mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények . Ti zsidó testvérek fáradozzatok minden erőtökkel azon,hogy mindkét országot teljesen birtokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek,és teljesen úrrá legyetek . Törekedjetek, hogy mindent ami ott még a keresztények birtokoltak , teljesen kezetekbe vegyetek . Ha erre nem volna elegendő eszközötök, párizsi szövetségünk minden erőnkkel segíteni fog benneteket. Erre a célra szövetségünk máris gyüjtéseket rendez és az adományok váratlan bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciaiak és a magyarok kezéből a hatalmat kiragadjátok és hogy azok kizárólag zsidó kézbe kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek "


A fogalmazáson érződik a helyi jelleg , az istenhátamögöttiség és a Galíciái szegénység, de hogy mégis prófécia azt bizonyítja, hogy kilencvennyolc év múlva megérkezett Magyarországra az ígért összeg , "25 milliárd euró és most ott van a magyar pénz- kahal a Monetáris Tanács kezében. !

Az idézet a szélsőséges magyar Forumból való amit se megemlíteni se olvasni nem ajánlott ...Csak hogy
van itt valami amire oda kell figyelni. Mintha ugyan ez hangzott volna el nemrég a volt izraeli miniszterelnök szájából .
És erről beszél Posta Imre is ... És még néhányan külföldön . Bizonyára ők is szélsőségesek

Míderről az a véleményem, hogy a nagy magyar elit pontosan tudja mi fog bekövetkezni . A hideg kirázza őket attól, hogy kiesnek majd a hatalomból , mert kiesnek! Legfeljebb végrehajtók lehetnek majdan ...
S most várják a " szélsőségeseket " hogy kikaparják a gesztenyét . Aztán majd el lehet őket ítélni , el határolódni s ha kell :lehet ütni , Jó szokás szerint. Erről az árulásról szól több száz éve a történelmünk .

Most húsz éve van hatalmon ez az elit ! Nézzük meg hová jutottunk mivé lettünk !

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Tagadják a paktumot...
  2008-12-16 21:16:52, kedd
 
  Tagadják a paktumot...

Megbundázott rendszerváltás - Ősök tere (videó)
2008-12-16 20:03 hírTV

2008. december 16. kedd 18.28, 22.05
2008. december 17. szerda 11.30
2008. december 19. péntek 19.30

Videók: Megbundázott rendszerváltás

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7174

A rózsadombi paktum a rendszerváltás idején kötött titkos megegyezésről szól. 1989-ben, vagy 1991-ben találkoztak az összeesküvők? Kik vettek részt a rózsadombi villa mélyén az új Magyarország formálásában? Igaz vagy hamis a megállapodásról szóló híresztelés? Városi legenda, politikai folklór, vagy szörnyű előérzet, amelynek minden pontja beigazolódott az elmúlt húsz évben? A rendszerváltás tisztázatlan kérdései táplálják csupán, vagy valós tények övezik? Rózsadombi mesék, avagy a megbundázott rendszerváltás.

A stúdióban:
Jeszenszky Géza külügyminiszter, az MDF alapító tagja
Ablonczy Balázs történész, MTA TTI

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=250135


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudatosan irtják a magyart?
  2008-12-16 21:08:47, kedd
 
  Tudatosan irtják a magyart?

Papp Lajos: Nem várhatunk tovább!

2008. december 16. 16:55 Lippai Roland - MNO

Tudatos népirtás folyik - jelentette ki Papp Lajos az elmúlt közel hét esztendőre utalva. A neves szívsebészprofesszor az MNO-nak állítja: az embereknek elegük van a mindenkit beteggé tevő hazugságokból. A magyar nemzet reprodukciós szempontból a lehető legrosszabb helyen áll, az egészségügyre fordított források mértéke elégtelen. Mi a célja a magyar nemzetstratégiának? Közös ügyeink megbeszélése. Interjúnk.

- Ön is aktívan részt vesz a magyarság kérdéseit, problémáit taglaló és a megoldásokat kereső munkában. A Magyar nemzetstratégia című kötet közel negyven szerzője között is olvashatjuk a nevét. Valóban olyan nagy a baj Magyarországon - testi és lelki értelemben is -, hogy szükség van ilyen kinyilatkoztatásokra?

- Ezt a társaságot s végül magát a kötetet is éppen a problémák, a bajok hozták létre. Úgy érezzük - a Konzervatív Alapítvány és az általa szerzőtársnak meghívott személyek is -, hogy a jelenlegi politikai rezsim az ország helyzetén nemhogy javítana, hanem folyamatosan rontja azt, akár a köz-, a gazdasági és legfőképpen, ha az erkölcsi állapotokat nézzük. Ezek a dimenziók Magyarországon olyan mélypontot értek el, hogy mindenkinek tevőlegesen is ki kell vennie a részét abból a munkából, amelynek célja a helyzet megváltoztatása.

- Miben látja az előbb említett erkölcsi romlást?

- A kötet első fejezete - amely számunkra a legfontosabb -, az élet tiszteletéről szól. Az elmúlt 50 évben több mint 7 millió magzatot öltünk meg. A 2007-es esztendőben a CIA világszinten felmérte többek között a reprodukciós rátát is. A 222 vizsgált országból Magyarország a 202. helyen van 1,33-as reprodukciós rátájával.

- Szinte afrikai, harmadik világbéli országban élünk?

- Abban a világban a szaporulat változó mértékű, ugyanis megszületnek a gyermekek, de korán meg is halnak. Éhen-szomjan vagy éppen betegségekben "mennek el" - míg nálunk meg sem születnek. Ki lehet számítani, hogy a magyar nép hogyan fog eltűnni, ha ezen nem lesz képes változtatni. Van egy másik vizsgálat is, amely azt mutatja: jelenleg a 8 éven aluli gyermekpopulációban a roma gyerekek arányszáma már meghaladta a magyar gyermekekét. Ez a jelenlegi tendenciákkal olyan átrendeződést fog okozni az országban, amely beláthatatlan következményekkel jár.

- Nem fél attól, hogy ez utóbbi három mondatáért megbélyegzik?

- Én semmitől sem félek, az igazságot mindenkinek kötelessége kimondani. Jézus szavaival: "az igazság felszabadít". Ha homokba dugjuk a fejünket, s nem beszélünk a bajokról, akkor a dolgok megváltoztatásának igényéről is lemondunk. Ismertetni kell a helyzetet az emberekkel. Mi nem a negatív példákat soroljuk. Ezt Fekete Gyula már évtizedekkel korábban elmondta, "Húzza a harangot, de senki nem figyel rá" - ahogy a kötet címe is fogalmaz. A népesedési, illetve más, a magyar nemzetet érintő ügyeket nagyon pontosan, tudományos igényességgel levezetve 778 oldalon próbáljuk bemutatni. Pontosan azt szeretnénk elérni, hogy az emberek beszéljenek a helyzetről, az őket körülvevő világról. Beszélünk olyan dolgokról, hogy "magyar nemzet", "nemzeti oldal" - de egyetlenegyszer sem tettük le az asztalra, hogy mik is a mi elképzeléseink, mi a mi jövőképünk. Ehhez pedig hogyan lehet hozzátenni vagy éppen elvenni? Ebben a nehéz helyzetben mindenképpen meg kell szólalni. Nemcsak az aktuálpolitikának, hanem a nemzetnek, illetve a napi politikától távolabb lévő értelmiségnek is.



Fotó: Magyar Nemzet

- Említette, hogy fontos lenne kialakítani a párbeszédet, illetve szükség lenne a problémák nyílt megbeszélésére is. Vajon érdekli az embereket, hogy miben is élnek? A pénzügyi válság Magyarországot is elérte, mégsem állt meg például a mértéktelen hitelfelvétel. Az LCD tévék erdejében vannak-e "nyitott fülek" erre a párbeszédre? Van-e készség és potenciál a társadalomban arra, hogy megmozduljon saját érdekében?

- Csakis egyértelmű igennel tudok válaszolni. Minden nap járom a csonka országot, illetve a Kárpát-medencét is, s vannak települések, ahol előadásokat is tartok. E fórumokon sok százas, adott esetben ezres nagyságrendű hallgatóság is előfordul. Az embereknek elegük van a hazugságokból, a politika által gerjesztett indulatokból. Ugyanis mindenki érzi: a megosztottság, amely az országot ebben a pillanatban ketté-, vagy éppen többfelé szakítja, sehová nem vezet. Éppen ez a nemzetstratégiai könyvnek a legfontosabb célja: azon közös dolgaink mellett kell az elveinket rendezni, amelyek minden magyar állampolgárt és magyar nemzetbélit érintenek. S kvázi politikamentesen kell a nemzet fennmaradásáért küzdeni.

- A hazugság beteggé tesz?

- A hazugság mindenkit beteggé tesz. A hazugság és az elhallgatott igazság olyan belső feszültséget okoz a lelkünkben, amely testi bajokban, fiziológiás szinten is megnyilvánul. A jelenlegi fiatal-középkorú férfiaknál a halálozás mértéke olyan magas, mint az 1920-30-as években. Nagyon fontos tudni azt, hogy a test és a lélek egymástól elválaszthatatlan. S nemcsak az egyes embernek - egyénnek - van lelkivilága, hanem létezik egy nemzettudat is. Ha ezt elszakítják a gyökerektől, a hagyományoktól, s ha szégyellnie kell valakinek magát amiatt, hogy magyar, az össznemzeti szinten bénító betegséget okoz. Mi e sarkalatos pontokra helyeztük a hangsúlyokat. Ilyen az élet tisztelete is. Vagy a Szent Korona jogfolytonosságának helyreállítása, ami nem más, mint a földi és az égi világ összekapcsolása, az egymás mellett élésnek a magyar hagyományokban való bemutatása. Nem egy elavult, korszerűtlen tárgyról van szó, hanem egy szemléletmódról. A Szent Korona-tan ezeréves fejlődése azt mutatta, hogy mindig az aktuális korokhoz alakítva alkalmazták ezt a szemléletmódot. Történelmünk, hagyományaink, a magyar emberek kreativitása, munkaszeretete mind-mind arra determinál bennünket, hogy mi a nemzetek sorában valahol az élen legyünk. Most sereghajtók vagyunk, s ennek az okait fel kell tárnunk mielőbb, mert itt a jövő nemzedékéről van szó, a gyermekeinkről, unokáinkról. Minden ma elszalasztott lehetőség holnap már háromszorosan üt vissza. Nincs időnk további várakozásra.

- Ön gyógyító ember, aki az élő szervezet legfontosabb részével, szervével, a szívvel "dolgozik". Itt összpontosul, itt talál közös "házat" a lélek és a szeretet is. Mit gondol az egészségügy helyzetéről? Még mindig problémákat okoz a teljesítményvolumen-korlát, amit szakmai szervezetek már a bevezetésekor is élesen elleneztek. Miért él még ez a jelek szerint az élet és a gyógyítás útjában álló korlátozás?

- Én a kötetben az egyén lehetőségeit vettem górcső alá, hiszen mindenkinek van lehetősége arra, hogy megóvja saját maga és környezete egészségét is. Világosan kell látni: Magyarországon a nemzeti jövedelem mintegy 4,3 százalékát fordítják egészségügyre. Egy ilyen beteg országban mindössze ennyit. Nálunk sokkal egészségesebb népességű országokban ennek a dupláját vagy a háromszorosát kapja ez a terület. Itt arányokról van szó, nem abszolút összegekről. Minden társadalom az anyagi lehetőségei szerint szabja meg az egyes területekre fordított anyagi ráfordítások mértékét, és pontosan az a regnáló hatalom feladata, hogy megmutassa azokat a területeket, és odairányítsa az erőforrásokat, anyagi forrásokat, ahol a legnagyobb a baj. Ezért ami az elmúlt közel hét évben történt Magyarországon, tudatos népirtás, genocídium. Ezt már többször is mondtam, és egyre többen fogják hangsúlyozni. Elég csak arra gondolni, hogy az egészségügyre fordított források mértékét csökkentik, míg 100 millió forinttal növelték meg az abortuszra fordítható összeget.

- A kormány 1,6 milliárd forintra növelte ezt a keretet...

- Világosan és egyértelműen kell fogalmazni, mert a nagy katyvaszban, a televíziókban az emberek nem látnak irányvonalat. Ez a könyv egyfajta iránymutatás is, amely az első lépés lenne a nemzetstratégia kialakításához.

Bezáratta az ÁNTSZ az egri kórház kardiológiai osztályát

Súlyos hiányosságok miatt bezáratta az ÁNTSZ az egri Markhot Ferenc kórház kardiológiai osztályát. Az intézményt üzemeltető HospInvest Zrt. jövő márciusig kapott haladékot, hogy pótolja a hiányosságokat.

Az osztály fekvőbetegeit addig a Belgyógyászati Centrumban látják el. A tisztiorvosi szolgálat vizsgálata szerint további négy osztály nem felel meg a követelményeknek, de ezek működhetnek. A HospInvest novemberben vette át a kórház működtetését 20 évre. A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés annak ellenére hagyta jóvá a funkcionális privatizációról szóló szerződést, hogy az ellen a helyi ellenzék, dolgozók, és szakmai szervezetek is tiltakoztak. (hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.